Unica.md
Un bărbat a căzut din troleibuz și s-a rănit Un bărbat a căzut dintr-un troleibuz în apropiere de o stație. El ar fi leșinat, iar șoferul s-ar fi urnit din loc înainte să închidă ușile. Incidentul a avut loc astăzi în Capitală. Bărbatul a cazut din troleibuz la câteva secunde după ce s-a urcat. Potrivit poliției, el ar fi leșinat, iar șoferul ar fi pornit din loc lăsând ușile deschise. Pasagerul care are în jur de 60 de ani și-ar fi pierdut cunoștința din cauza căldurii. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); El a căzut chiar în mijlocul drumului și s-a ales cu răni ușoare. Medicii spun ca nu a fost internat. Șoferul troleibuzului va fi sancționat pentru că nu s-a asigurat că ușile sunt închise. sursa: www.protv.md Post-ul Un bărbat a căzut din troleibuz și s-a rănit apare prima dată în Unica.md.
1 oră
Unica.md / Publicat acum 1 oră
Un bărbat a căzut dintr-un troleibuz în apropiere de o stație. El ar fi leșinat, iar șoferul s-ar fi urnit din loc înainte să închidă ușile. Incidentul a avut loc astăzi în Capitală. Bărbatul a cazut din troleibuz la câteva secunde după ce s-a urcat. Potrivit poliției, el ar fi leșinat, iar șoferul ar fi pornit din loc lăsând ușile deschise. Pasagerul care are în jur de 60 de ani și-ar fi pierdut cunoștința din cauza căldurii. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); El a căzut chiar în mijlocul drumului și s-a ales cu răni ușoare. Medicii spun ca nu a fost internat. Șoferul troleibuzului va fi sancționat pentru că nu s-a asigurat că ușile sunt închise. sursa: www.protv.md Post-ul Un bărbat a căzut din troleibuz și s-a rănit apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Noua statuie de ceară a lui Beyonce nu seamănă deloc cu artista. Fanii se arată indignați Mulți dintre artiștii de talie internațională au propria lor statuie de ceară. De fapt, unii au chiar mai multe. Ei bine, Beyonce este una dintre vedetele care au mai multe astfel de figuri de ceară. Cea mai recentă însă nu este pe placul fanilor. Chiar dacă e destul de dificil să reproduci cu acuratețe imaginea unui superstar, mai ales că e vorba de o figură de ceară, cea mai recentă statuie realizată după chipul lui Beyonce s-a dovedit a fi un total dezastru. Văzând-o expusă în Madame Tussauds, din New York, fanii internauți s-au isterizat, argumentând că această figură de ceară nu-i face cinste idolului lor și că nu seamănă deloc cu artista. Tu ce părere ai? sursa Post-ul Noua statuie de ceară a lui Beyonce nu seamănă deloc cu artista. Fanii se arată indignați apare prima dată în Unica.md.
2 ore
Unica.md / Publicat acum 2 ore
Mulți dintre artiștii de talie internațională au propria lor statuie de ceară. De fapt, unii au chiar mai multe. Ei bine, Beyonce este una dintre vedetele care au mai multe astfel de figuri de ceară. Cea mai recentă însă nu este pe placul fanilor. Chiar dacă e destul de dificil să reproduci cu acuratețe imaginea unui superstar, mai ales că e vorba de o figură de ceară, cea mai recentă statuie realizată după chipul lui Beyonce s-a dovedit a fi un total dezastru. Văzând-o expusă în Madame Tussauds, din New York, fanii internauți s-au isterizat, argumentând că această figură de ceară nu-i face cinste idolului lor și că nu seamănă deloc cu artista. Tu ce părere ai? sursa Post-ul Noua statuie de ceară a lui Beyonce nu seamănă deloc cu artista. Fanii se arată indignați apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Cele mai frumoase fotografii de nuntă făcute cu o dronă! Dronele au devenit din ce în ce mai populare şi sunt tot mai căutate pentru fotografiile de nuntă sau de logodnă, fiind foarte apreciate pentru că oferă un nou mod de a surprinde cele mai frumoase cadre şi amintiri pentru toată viaţa. La început au fost nişte jucării interesante, urmaşele moderne ale aeromodelelor pe care le urmăreau fascinaţi copiii de acum trei-patru decenii. Dar în ultimii ani, dronele au devenit din ce în ce mai căutate, iar mirii sunt încântaţi de imaginile făcute din cer. Iată câteva dintre cele mai frumoase imagini realizate în Mauritius, prezentate pe site-ul Back Light şi pe Instagram. . /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); sursa Post-ul Cele mai frumoase fotografii de nuntă făcute cu o dronă! apare prima dată în Unica.md.
2 ore
Unica.md / Publicat acum 2 ore
Dronele au devenit din ce în ce mai populare şi sunt tot mai căutate pentru fotografiile de nuntă sau de logodnă, fiind foarte apreciate pentru că oferă un nou mod de a surprinde cele mai frumoase cadre şi amintiri pentru toată viaţa. La început au fost nişte jucării interesante, urmaşele moderne ale aeromodelelor pe care le urmăreau fascinaţi copiii de acum trei-patru decenii. Dar în ultimii ani, dronele au devenit din ce în ce mai căutate, iar mirii sunt încântaţi de imaginile făcute din cer. Iată câteva dintre cele mai frumoase imagini realizate în Mauritius, prezentate pe site-ul Back Light şi pe Instagram. . /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); sursa Post-ul Cele mai frumoase fotografii de nuntă făcute cu o dronă! apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Kate Middleton a purtat tiara Prințesei Diana! Chiar dacă nu mai este printre ei, Prințesa Diana este o prezență constantă în viețile Prințului William și a Ducesei de Cambridge. Kate Middleton a purtat pentru doar a cincea oară tiara Prințesei Diana pe care aceasta a primit-o cadou de la Regină în 1981. S-a întâmplat recent în cadrul unui dineu de la Palatul  Buckingham, cu Prințul Felipe și Prințesa Letizia a Spaniei. Kate a strălucit pozând alături de Regină și de membrii cei mai importanți ai familiei. Ducesa a îmbrăcat o rochie cu dantelă roz și mâneci de clopot. În plus, aceasta și-a accesorizat ținuta cu un colier de bijuterii și cercei cu perle. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); De când a devenit Ducesă de Cambridge, Kate Middleton a purtat tiara doar de cinci ori, prima oară fiind la nunta ei alături de Prințul William. Post-ul Kate Middleton a purtat tiara Prințesei Diana! apare prima dată în Unica.md.
2 ore
Unica.md / Publicat acum 2 ore
Chiar dacă nu mai este printre ei, Prințesa Diana este o prezență constantă în viețile Prințului William și a Ducesei de Cambridge. Kate Middleton a purtat pentru doar a cincea oară tiara Prințesei Diana pe care aceasta a primit-o cadou de la Regină în 1981. S-a întâmplat recent în cadrul unui dineu de la Palatul  Buckingham, cu Prințul Felipe și Prințesa Letizia a Spaniei. Kate a strălucit pozând alături de Regină și de membrii cei mai importanți ai familiei. Ducesa a îmbrăcat o rochie cu dantelă roz și mâneci de clopot. În plus, aceasta și-a accesorizat ținuta cu un colier de bijuterii și cercei cu perle. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); De când a devenit Ducesă de Cambridge, Kate Middleton a purtat tiara doar de cinci ori, prima oară fiind la nunta ei alături de Prințul William. Post-ul Kate Middleton a purtat tiara Prințesei Diana! apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
O fetiță de doar 9 luni are părul suficient de lung pentru a-l împleti. Vezi toate pozele! Cei mai mulți copii, indiferent dacă s-au născut cu doar câteva firicele de păr sau mai multe, își pierd părul de la naștere pe parcursul primelor luni de viață, însă nu și în cazul acestei fetițe. Părul ei a devenit mai gros și mai strălucitor din momentul în care s-a născut. Sophia-Mae of Barkingside, din Anglia, acum în vârstă de nouă luni, a făcut furori la începutul acestui an, pe rețelele de socializare, grație podoabei sale capilare bogate. Când s-a născut, fetița a uimit echipa medicală cu părul său lung și des. Acum, părul lui Sophie este suficient de lung pentru a-l împleti într-o cosiță. Good morning!!!! Love this girl… however she needs help with this hair!!!!!! #baby #cute #little #expression #love #instakids #girl #babygirl #momlife #beautiful #picoftheday #style #beauty #amazing #instadaily #pretty #face #hair #adorable #usa #inlove #besties #naturalhair #luckygirl #babymodel #smile #poser #pink and biased of course but #eyes A post shared by Sophia-Mae (@sophia_maes_destiny) on Jul 14, 2017 at 11:03pm PDT „Dimineața, când se trezește, totul este lipit de fața ei, este minunat să ai așa păr, dar necesită o îngrijire corespunzătoare”, spune Laura, mama fetiței care folosește zilnic un balsam special pentru copii, pentru a preveni formarea cocoloașelor. #longhairdontcare #frenchbraid #9months #unbelievable #totes #amazing #beauty #inababy #babygirl #claires #incredible #relaxed #mummyandme #loveher #love #babymodel #imagine #iphoneonly #followmeback #all_shots A post shared by Sophia-Mae (@sophia_maes_destiny) on Jul 11, 2017 at 6:14am PDT Post-ul O fetiță de doar 9 luni are părul suficient de lung pentru a-l împleti. Vezi toate pozele! apare prima dată în Unica.md.
3 ore
Unica.md / Publicat acum 3 ore
Cei mai mulți copii, indiferent dacă s-au născut cu doar câteva firicele de păr sau mai multe, își pierd părul de la naștere pe parcursul primelor luni de viață, însă nu și în cazul acestei fetițe. Părul ei a devenit mai gros și mai strălucitor din momentul în care s-a născut. Sophia-Mae of Barkingside, din Anglia, acum în vârstă de nouă luni, a făcut furori la începutul acestui an, pe rețelele de socializare, grație podoabei sale capilare bogate. Când s-a născut, fetița a uimit echipa medicală cu părul său lung și des. Acum, părul lui Sophie este suficient de lung pentru a-l împleti într-o cosiță. Good morning!!!! Love this girl… however she needs help with this hair!!!!!! #baby #cute #little #expression #love #instakids #girl #babygirl #momlife #beautiful #picoftheday #style #beauty #amazing #instadaily #pretty #face #hair #adorable #usa #inlove #besties #naturalhair #luckygirl #babymodel #smile #poser #pink and biased of course but #eyes A post shared by Sophia-Mae (@sophia_maes_destiny) on Jul 14, 2017 at 11:03pm PDT „Dimineața, când se trezește, totul este lipit de fața ei, este minunat să ai așa păr, dar necesită o îngrijire corespunzătoare”, spune Laura, mama fetiței care folosește zilnic un balsam special pentru copii, pentru a preveni formarea cocoloașelor. #longhairdontcare #frenchbraid #9months #unbelievable #totes #amazing #beauty #inababy #babygirl #claires #incredible #relaxed #mummyandme #loveher #love #babymodel #imagine #iphoneonly #followmeback #all_shots A post shared by Sophia-Mae (@sophia_maes_destiny) on Jul 11, 2017 at 6:14am PDT Post-ul O fetiță de doar 9 luni are părul suficient de lung pentru a-l împleti. Vezi toate pozele! apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Uimitor! Cum arată organele corpului uman văzute la microscop Te-ai întrebat vreodată cum arată ovulul sub microscop, mucoasa stomacului, limba sau un embrion de doar 8 zile? Dacă ești curios să vezi ceea ce în mod normal nu poate fi observat cu ochiul liber, îți propunem să urmărești imaginile de mai jos, iar percepțiile tale despre corpul uman ar putea să se schimbe în mod radical. Imaginile au fost realizate cu ajutorul unui microscop electronic care, spre deosebire de unul cu lumină, permite examinarea obiectelor la o scară foarte mică. Ochiul uman Tegumentul de pe deget /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Baza unghiei Genele Limba Sperma Plămânii Arteră și sânge Eritrocite Gheag de sânge Procesul de menstruație Alveolele plămânilor Celule roșii care ies din capilarele sparte Pori deschiși la suprafața pielii Un embrion de 8 zile Spermatozoizi în canalele seminifere Mucoasa stomacului Păr uman Post-ul Uimitor! Cum arată organele corpului uman văzute la microscop apare prima dată în Unica.md.
4 ore
Unica.md / Publicat acum 4 ore
Te-ai întrebat vreodată cum arată ovulul sub microscop, mucoasa stomacului, limba sau un embrion de doar 8 zile? Dacă ești curios să vezi ceea ce în mod normal nu poate fi observat cu ochiul liber, îți propunem să urmărești imaginile de mai jos, iar percepțiile tale despre corpul uman ar putea să se schimbe în mod radical. Imaginile au fost realizate cu ajutorul unui microscop electronic care, spre deosebire de unul cu lumină, permite examinarea obiectelor la o scară foarte mică. Ochiul uman Tegumentul de pe deget /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Baza unghiei Genele Limba Sperma Plămânii Arteră și sânge Eritrocite Gheag de sânge Procesul de menstruație Alveolele plămânilor Celule roșii care ies din capilarele sparte Pori deschiși la suprafața pielii Un embrion de 8 zile Spermatozoizi în canalele seminifere Mucoasa stomacului Păr uman Post-ul Uimitor! Cum arată organele corpului uman văzute la microscop apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Gestul impresionant pe care o mamă a decis să-l facă, ca fiul ei să aibă cu cine să se joace! Copiilor le place foarte mult să socializeze cu alți parteneri de joacă. Acest lucru este unul firesc și deseori vine de la sine, iar părinții nu sunt nevoiți să-și facă griji pentru aceasta: pur și simplu se întâmplă, copiii se întâlnesc la locul de joacă și se împrietenesc în câteva minute. Pentru unii copii însă, lucrurile nu stau la fel de roz. Există mame care ar da orice pentru ca micuții lor să aibă un partener de joacă, să fie tratați în același mod în care toți ceilalți copii sunt tratați. Un părinte a mers chiar mai departe și a postat într-un grup de facebook dedicat donațiilor, oferind oricui din orașul său un cort de jucărie, doar să accepte donația și să se joace măcar o dată pe săptămână cu băiețelul ei în vârstă de 3 ani, care suferă de o formă de autism și ceilalți copii nu se joacă cu el. Astfel, femeia speră că donând din jucăriile celui mic să reușească să îl ajute să socializeze și să se joace cu alți copii. Reacțiile nu au întârziat să apară: la scurt timp alte mamici au scris comentarii în care, pur și simplu, îl invitau pe cel mic la joacă ori își exprimau empatia față de suferința mamei. Post-ul Gestul impresionant pe care o mamă a decis să-l facă, ca fiul ei să aibă cu cine să se joace! apare prima dată în Unica.md.
4 ore
Unica.md / Publicat acum 4 ore
Copiilor le place foarte mult să socializeze cu alți parteneri de joacă. Acest lucru este unul firesc și deseori vine de la sine, iar părinții nu sunt nevoiți să-și facă griji pentru aceasta: pur și simplu se întâmplă, copiii se întâlnesc la locul de joacă și se împrietenesc în câteva minute. Pentru unii copii însă, lucrurile nu stau la fel de roz. Există mame care ar da orice pentru ca micuții lor să aibă un partener de joacă, să fie tratați în același mod în care toți ceilalți copii sunt tratați. Un părinte a mers chiar mai departe și a postat într-un grup de facebook dedicat donațiilor, oferind oricui din orașul său un cort de jucărie, doar să accepte donația și să se joace măcar o dată pe săptămână cu băiețelul ei în vârstă de 3 ani, care suferă de o formă de autism și ceilalți copii nu se joacă cu el. Astfel, femeia speră că donând din jucăriile celui mic să reușească să îl ajute să socializeze și să se joace cu alți copii. Reacțiile nu au întârziat să apară: la scurt timp alte mamici au scris comentarii în care, pur și simplu, îl invitau pe cel mic la joacă ori își exprimau empatia față de suferința mamei. Post-ul Gestul impresionant pe care o mamă a decis să-l facă, ca fiul ei să aibă cu cine să se joace! apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Nu arunca apa în care ai fiert orezul! Acest lichid este cel mai bun truc de înfrumusețare Atunci când fierbem orezul, multe dintre noi obișnuim să aruncăm apa, considerând că aceasta este inutilă. Ei bine, studiile au arătat că apa în care fierbe orezul are multiple beneficii și poate fi transformată într-un truc de înfrumusețare foarte eficient. Cum poți folosi apa în care ai fiert orezul? 1. Curăță pielea Apa în care a fiert orezul poate fi folosită pentru curățarea tenului. Aceasta lasă pielea catifelată și elimină impuritățile. Tot ce trebuie să faci este să o aplici pe toată suprafața feței cu ajutorul unei dischete demachiante. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Ce coafuri să porți pe caniculăMachiajul de vară: de ce trebuie să ții cont 2. Luptă împotriva acneei Apa rămasă după ce ai fiert orezul are proprietatea de a bloca porii, ceea ce împiedică apariția coșurilor. În plus, vitaminele și mineralele existente în acest lichid calmează roșeața. 3. Îți face părul să strălucească Masează-ți în mod regulat părul folosind apa rămasă după ce ai fiert orezul, după care las-o să acționeze timp de câteva minute. Părul tău va fi hidratat, curățat și va avea un aspect mult mai sănătos. 4. Vindecă eczemele Orezul este bogat în amidon, substanță care se găsește într-o cantitate destul de mare în apa în care acesta a fiert. Astfel, aceasta poate fi folosită pentru a ameliora durerile și mâncărimile apărute din cauza eczemelor, acționând ca un antiinflamator. Sursa Post-ul Nu arunca apa în care ai fiert orezul! Acest lichid este cel mai bun truc de înfrumusețare apare prima dată în Unica.md.
5 ore
Unica.md / Publicat acum 5 ore
Atunci când fierbem orezul, multe dintre noi obișnuim să aruncăm apa, considerând că aceasta este inutilă. Ei bine, studiile au arătat că apa în care fierbe orezul are multiple beneficii și poate fi transformată într-un truc de înfrumusețare foarte eficient. Cum poți folosi apa în care ai fiert orezul? 1. Curăță pielea Apa în care a fiert orezul poate fi folosită pentru curățarea tenului. Aceasta lasă pielea catifelată și elimină impuritățile. Tot ce trebuie să faci este să o aplici pe toată suprafața feței cu ajutorul unei dischete demachiante. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Ce coafuri să porți pe caniculăMachiajul de vară: de ce trebuie să ții cont 2. Luptă împotriva acneei Apa rămasă după ce ai fiert orezul are proprietatea de a bloca porii, ceea ce împiedică apariția coșurilor. În plus, vitaminele și mineralele existente în acest lichid calmează roșeața. 3. Îți face părul să strălucească Masează-ți în mod regulat părul folosind apa rămasă după ce ai fiert orezul, după care las-o să acționeze timp de câteva minute. Părul tău va fi hidratat, curățat și va avea un aspect mult mai sănătos. 4. Vindecă eczemele Orezul este bogat în amidon, substanță care se găsește într-o cantitate destul de mare în apa în care acesta a fiert. Astfel, aceasta poate fi folosită pentru a ameliora durerile și mâncărimile apărute din cauza eczemelor, acționând ca un antiinflamator. Sursa Post-ul Nu arunca apa în care ai fiert orezul! Acest lichid este cel mai bun truc de înfrumusețare apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Au deschis după 9 ani un cadou primit la nuntă. Când au vazut ce era înăuntru, au avut parte de un șoc Printre zecile de cadouri pe care o femeie din Australia le-a primit la nunta sa, a văzut și un pachet pe care scria: „A se deschide numai după prima ceartă!”. Îl primise de la matușa ei, aceasta i-a respectat dorința, doar că l-a uitat într-un dulap și l-a deschis abia după 9 ani. Au trecut 9 ani până ce Kathy Gunn a descoperit pachetul. E drept că în căsnicia sa mai avuseră certuri, dar uitase cu desăvârșire de darul primit de la mătușa în ziua nunții. „În toți acești ani, am crezut că în cutie se află secretul unei căsnicii fericite, un truc necunoscut de tineri ca noi Până la urmă, unchii noștri erau căsătoriți de mai bine de o jumătate de secol. Ne-am gandit că acea cutie ne va salva. Într-un fel, a făcut-o!”, povesteste Kathy. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Cele mai amuzante fotografii de nuntăVezi cum arată rochia de mireasă a modelului Miranda Kerr, creată de Dior În moemntul în care au desfăcut cutia, nu mică le-a fost mirarea când au văzut că înăuntru erau două hârtii în care erau împachetate mai multe bancnote. Pe pachetul adresat lui Kathy scria: „Ia acești bani și cumpără o pizza, niște creveți sau orice altceva vă place vouă. Cu dragoste, matusa Alison. P.S. Pregătește cada!”. Pe pachetul lui Brandon, soțul acesteia, alt mesaj: „Ia acești bani și cupăra niște flori și o sticlă de vin. Cu dragoste, mătușa Alison”. „Atunci mi-am dat seama că, în realitate, secretul unei căsnicii fericite nu se afla în cutia aceea, ci în noi!”, a declarat Kathy, pentru littlethings.com. Post-ul Au deschis după 9 ani un cadou primit la nuntă. Când au vazut ce era înăuntru, au avut parte de un șoc apare prima dată în Unica.md.
5 ore
Unica.md / Publicat acum 5 ore
Printre zecile de cadouri pe care o femeie din Australia le-a primit la nunta sa, a văzut și un pachet pe care scria: „A se deschide numai după prima ceartă!”. Îl primise de la matușa ei, aceasta i-a respectat dorința, doar că l-a uitat într-un dulap și l-a deschis abia după 9 ani. Au trecut 9 ani până ce Kathy Gunn a descoperit pachetul. E drept că în căsnicia sa mai avuseră certuri, dar uitase cu desăvârșire de darul primit de la mătușa în ziua nunții. „În toți acești ani, am crezut că în cutie se află secretul unei căsnicii fericite, un truc necunoscut de tineri ca noi Până la urmă, unchii noștri erau căsătoriți de mai bine de o jumătate de secol. Ne-am gandit că acea cutie ne va salva. Într-un fel, a făcut-o!”, povesteste Kathy. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Cele mai amuzante fotografii de nuntăVezi cum arată rochia de mireasă a modelului Miranda Kerr, creată de Dior În moemntul în care au desfăcut cutia, nu mică le-a fost mirarea când au văzut că înăuntru erau două hârtii în care erau împachetate mai multe bancnote. Pe pachetul adresat lui Kathy scria: „Ia acești bani și cumpără o pizza, niște creveți sau orice altceva vă place vouă. Cu dragoste, matusa Alison. P.S. Pregătește cada!”. Pe pachetul lui Brandon, soțul acesteia, alt mesaj: „Ia acești bani și cupăra niște flori și o sticlă de vin. Cu dragoste, mătușa Alison”. „Atunci mi-am dat seama că, în realitate, secretul unei căsnicii fericite nu se afla în cutia aceea, ci în noi!”, a declarat Kathy, pentru littlethings.com. Post-ul Au deschis după 9 ani un cadou primit la nuntă. Când au vazut ce era înăuntru, au avut parte de un șoc apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Turneul Seminarelor de Nutriţie ajunge la Bălţi! Vara 2017 este una plină de evenimente promotorii ale unui stil sănătos de viaţa! Între seminare, Tabără de DETOX şi un şir de alte activităţi, Cabinetul de Nutriţie GT împreună cu Galina Tomaş ajunge într-un final reuşit la Bălţi! Pe 29 iulie, la ora 12:00, Centrul de Sănătate Publică din Bălţi va fi gazda seminarului de nutriţie „Slăbeşti sănătos 10 kiograme în doar 2 luni”. Dacă îţi doreşti să obţii rezultate frumoase într-un mod de viaţă echilibrat, nu trebuie să apelezi la strategii şi soluţii miraculoase când vine vorba de slăbit. Un stil sănătos de viaţă înseamnă mai mult decât o dietă echilibrată. Presupune o armonie deplină în toate activităţile pe care le îndeplineşti: începând cu un regim alimentar, felul în care faci mişcare, te hidratezi suficient şi nu în ultimul rând, cum gândeşti! Îţi dăm întâlnire sâmbăta, 29 iulie 2017, ra 12:00, Centrul de Sănătate Publică Bălţi (adresa: str. Ivano Franco 26, regiunea Dacia), pentru a afla secretele ce stau în spatele unui Stil Sănătos de Viaţă! Preţul pentru participare este de 150 lei. Înregistrează-te AICI: http://seminare.galinatomas.md/?ref=sem5balti_unica Post-ul Turneul Seminarelor de Nutriţie ajunge la Bălţi! apare prima dată în Unica.md.
5 ore
Unica.md / Publicat acum 5 ore
Vara 2017 este una plină de evenimente promotorii ale unui stil sănătos de viaţa! Între seminare, Tabără de DETOX şi un şir de alte activităţi, Cabinetul de Nutriţie GT împreună cu Galina Tomaş ajunge într-un final reuşit la Bălţi! Pe 29 iulie, la ora 12:00, Centrul de Sănătate Publică din Bălţi va fi gazda seminarului de nutriţie „Slăbeşti sănătos 10 kiograme în doar 2 luni”. Dacă îţi doreşti să obţii rezultate frumoase într-un mod de viaţă echilibrat, nu trebuie să apelezi la strategii şi soluţii miraculoase când vine vorba de slăbit. Un stil sănătos de viaţă înseamnă mai mult decât o dietă echilibrată. Presupune o armonie deplină în toate activităţile pe care le îndeplineşti: începând cu un regim alimentar, felul în care faci mişcare, te hidratezi suficient şi nu în ultimul rând, cum gândeşti! Îţi dăm întâlnire sâmbăta, 29 iulie 2017, ra 12:00, Centrul de Sănătate Publică Bălţi (adresa: str. Ivano Franco 26, regiunea Dacia), pentru a afla secretele ce stau în spatele unui Stil Sănătos de Viaţă! Preţul pentru participare este de 150 lei. Înregistrează-te AICI: http://seminare.galinatomas.md/?ref=sem5balti_unica Post-ul Turneul Seminarelor de Nutriţie ajunge la Bălţi! apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Băiețelul de 6 ani care a fost spulberat din brațele bunicii pe o trecere de pietoni, a stat patru luni în comă! Viața lui Vladimir s-a transformat într-un necaz greu de imaginat, în doar o clipă. Avea doar șase ani atunci când părinții îl sorbeau din priviri, Vlad frecventa grădinița, era un copil sănătos. Dar din tot ce avea, i-a rămas doar viața și o durere fără margini pentru familia sa. Vlad era în brațe la bunica, iar mama la câțiva centimetri în spate. Trebuiau doar să treacă strada ca să ajungă acasă, dar nu au mai trecut-o. Pe bulevardul Traian, pe trecerea de pietoni, acolo unde ar fi trebuit să fie în siguranță, copilul a fost spulberat de un taxi, pe 23 mai 2013. După accident, Vlad a stat în comă timp de 4 luni, cu hemoragie pe două părți ale creierului, fractură a urechii, fractură a claviculei, leziuni ale organelor interne, multiple contuzii și fractură de craniu. Sunt patru ani de când Vladimir nu poate ține capul, nu poate respira normal, nu poate înghiți. A mers în Germania, pentru controale de gastrostomie și traheostomie, a suportat mai mult de 40 de operații la creier, chirurgie by-pass, decompresii ale creierului, endoscopie. Părinții lui Vlad luptă pentru fiecare clipă din viața copilului și fac totul pentru a-l ajuta să se pună pe picioare. Copilul a început să se simtă mai bine după ce părinții l-au dus la un centru de recuperare, însă costurile pentru tratament sunt mult prea mari pentru părinții lui Vlad. În plus, copilul are nevoie zilnic de proceduri de recuperare, scutece, medicamente, alimente speciale, investigații medicale. Ajută-l pe Vlad! Donează online pe caritate.md. De asemenea, poți expedia un SMS cu conținutul „Vladimir Zavatchii” la: 9002 (abonatii Unite), 1 SMS – 45 MDL 2910 (abonatii Moldcell), 1 SMS – 45 MDL Sună la numărul 090009002 (abonații Moldtelecom), pentru a dona 45 lei. Post-ul Băiețelul de 6 ani care a fost spulberat din brațele bunicii pe o trecere de pietoni, a stat patru luni în comă! apare prima dată în Unica.md.
6 ore
Unica.md / Publicat acum 6 ore
Viața lui Vladimir s-a transformat într-un necaz greu de imaginat, în doar o clipă. Avea doar șase ani atunci când părinții îl sorbeau din priviri, Vlad frecventa grădinița, era un copil sănătos. Dar din tot ce avea, i-a rămas doar viața și o durere fără margini pentru familia sa. Vlad era în brațe la bunica, iar mama la câțiva centimetri în spate. Trebuiau doar să treacă strada ca să ajungă acasă, dar nu au mai trecut-o. Pe bulevardul Traian, pe trecerea de pietoni, acolo unde ar fi trebuit să fie în siguranță, copilul a fost spulberat de un taxi, pe 23 mai 2013. După accident, Vlad a stat în comă timp de 4 luni, cu hemoragie pe două părți ale creierului, fractură a urechii, fractură a claviculei, leziuni ale organelor interne, multiple contuzii și fractură de craniu. Sunt patru ani de când Vladimir nu poate ține capul, nu poate respira normal, nu poate înghiți. A mers în Germania, pentru controale de gastrostomie și traheostomie, a suportat mai mult de 40 de operații la creier, chirurgie by-pass, decompresii ale creierului, endoscopie. Părinții lui Vlad luptă pentru fiecare clipă din viața copilului și fac totul pentru a-l ajuta să se pună pe picioare. Copilul a început să se simtă mai bine după ce părinții l-au dus la un centru de recuperare, însă costurile pentru tratament sunt mult prea mari pentru părinții lui Vlad. În plus, copilul are nevoie zilnic de proceduri de recuperare, scutece, medicamente, alimente speciale, investigații medicale. Ajută-l pe Vlad! Donează online pe caritate.md. De asemenea, poți expedia un SMS cu conținutul „Vladimir Zavatchii” la: 9002 (abonatii Unite), 1 SMS – 45 MDL 2910 (abonatii Moldcell), 1 SMS – 45 MDL Sună la numărul 090009002 (abonații Moldtelecom), pentru a dona 45 lei. Post-ul Băiețelul de 6 ani care a fost spulberat din brațele bunicii pe o trecere de pietoni, a stat patru luni în comă! apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Ce coafuri să porți pe caniculă Atunci când afară e o căldură insuportabilă, probabil te gândești să îți prinzi repede părul la spate și atât, dar există opțiuni mai bune pentru a te coafa în astfel de zile. Vezi câteva modele de coafuri recomandate pentru sezonul estival. Cocurile înalte O soluție simplă pentru zilele foarte călduroase este aceea de a-ți prinde părul într-un coc. Are atât de multe avantaje îcât nu degeaba este o coafură preferată pe timpul verii de cele mai multe femei cu părul mediu sau lung. Iar cocul înalt și lejer este opțiunea perfectă. Vei avea întreaga zi părul strâns, astfel încât să nu îți țină cald, dar în același timp ai un look modern și relaxat. Coafurile cu eșarfă Când te afli în vacanță, și nu numai, o coafură lejeră care include o eșarfă te va ajuta să arăți impecabil și în același timp să-ți protejezi părul și capul de razele ultraviolete. Este un accesoriu versatil, simplu de inclus în coafurile de vară. Poți lega un coc înalt cu o eșarfă, pentru a crea iluzia de volum, dar mai poți lega eșarfa pe cap, asemenea unei bentițe, pentru a te proteja de căldură. Împletiturile strânse Temperaturile ridicate te fac de multe ori să-ți dorești să te fi tuns foarte scurt. Dar cum renunțăm cu greu la părul nostru după ce așteptăm ani la rândul să crească, există și alte variante care nu sunt atât de radicale. O coafură care îți va oferi aceeași senzație ca și cum ai avea părul scurt este împletitura strânsă pe cap, care urmează rădăcina firelor de păr. Este soluția care îți permite să uiți pentru o vreme că ai părul lung, ceea ce este ideal pentru zilele caniculare. Cozile împletite Și cozile împletite sunt la fel de utile în zilele fierbinți de vară. Împletitura clasică, în trei, este foarte ușor și rapid de realizat, fiind varintă perfectă pentru diminețile în care nu ai timp să-ți faci o coafură complicată. Poți opta pentru împletitura în trei, dar și pentru stilul coadă de pește. Avantajul cozilor împletite este acela că îți mențin părul strâns întreaga zi și sunt foarte rezistente. De fapt, cu cât sunt mai lejere și cu un aspect răvășit, cu atât mai bine. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Machiajul de vară: de ce trebuie să ții contOpt remedii naturale de albire a dinților Coada înaltă Există opțiuni mai bune de a te coafa în zilele foarte călduroase decât o coadă simplă prinsă la spate. Cozile înalte, care lasă spațiu între păr și ceafă sunt în primul rând mult mai practice. Pe de altă parte, este mai simplu să le oferi un accent deosebit, care îți transformă lookul dintr-unul banal, într-unul deosebit. De exemplu, poți împleti o coadă la ceafă, pe care să o integrezi apoi în coada prinsă sus. Sursa Post-ul Ce coafuri să porți pe caniculă apare prima dată în Unica.md.
7 ore
Unica.md / Publicat acum 7 ore
Atunci când afară e o căldură insuportabilă, probabil te gândești să îți prinzi repede părul la spate și atât, dar există opțiuni mai bune pentru a te coafa în astfel de zile. Vezi câteva modele de coafuri recomandate pentru sezonul estival. Cocurile înalte O soluție simplă pentru zilele foarte călduroase este aceea de a-ți prinde părul într-un coc. Are atât de multe avantaje îcât nu degeaba este o coafură preferată pe timpul verii de cele mai multe femei cu părul mediu sau lung. Iar cocul înalt și lejer este opțiunea perfectă. Vei avea întreaga zi părul strâns, astfel încât să nu îți țină cald, dar în același timp ai un look modern și relaxat. Coafurile cu eșarfă Când te afli în vacanță, și nu numai, o coafură lejeră care include o eșarfă te va ajuta să arăți impecabil și în același timp să-ți protejezi părul și capul de razele ultraviolete. Este un accesoriu versatil, simplu de inclus în coafurile de vară. Poți lega un coc înalt cu o eșarfă, pentru a crea iluzia de volum, dar mai poți lega eșarfa pe cap, asemenea unei bentițe, pentru a te proteja de căldură. Împletiturile strânse Temperaturile ridicate te fac de multe ori să-ți dorești să te fi tuns foarte scurt. Dar cum renunțăm cu greu la părul nostru după ce așteptăm ani la rândul să crească, există și alte variante care nu sunt atât de radicale. O coafură care îți va oferi aceeași senzație ca și cum ai avea părul scurt este împletitura strânsă pe cap, care urmează rădăcina firelor de păr. Este soluția care îți permite să uiți pentru o vreme că ai părul lung, ceea ce este ideal pentru zilele caniculare. Cozile împletite Și cozile împletite sunt la fel de utile în zilele fierbinți de vară. Împletitura clasică, în trei, este foarte ușor și rapid de realizat, fiind varintă perfectă pentru diminețile în care nu ai timp să-ți faci o coafură complicată. Poți opta pentru împletitura în trei, dar și pentru stilul coadă de pește. Avantajul cozilor împletite este acela că îți mențin părul strâns întreaga zi și sunt foarte rezistente. De fapt, cu cât sunt mai lejere și cu un aspect răvășit, cu atât mai bine. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Machiajul de vară: de ce trebuie să ții contOpt remedii naturale de albire a dinților Coada înaltă Există opțiuni mai bune de a te coafa în zilele foarte călduroase decât o coadă simplă prinsă la spate. Cozile înalte, care lasă spațiu între păr și ceafă sunt în primul rând mult mai practice. Pe de altă parte, este mai simplu să le oferi un accent deosebit, care îți transformă lookul dintr-unul banal, într-unul deosebit. De exemplu, poți împleti o coadă la ceafă, pe care să o integrezi apoi în coada prinsă sus. Sursa Post-ul Ce coafuri să porți pe caniculă apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Top 7 universități din Europa la care studenții moldoveni pot studia gratuit Costurile pentru studiile de înaltă calitate sunt în creștere în întreaga lume. Cel puțin șapte țări europene oferă oportunitatea de a studia gratuit ori nu percep sume fabuloase pentru a-ți continua studiile acolo. Unele dintre universități oferă inclusiv cursuri de pregătire gratuite pentru absolvenții de liceu. Iată țările în care și studenții moldoveni au șansa de a studia fără să plătească, iar criteriile de admitere ţin cont, în mare proporţie, de o cunoaştere foarte bună a limbii engleze. Danemarca Danemarca este una dintre cele mai atractive țări din acest punct de vedere. Programul de formare în Danemarca oferă școlarizare gratuită pentru rezidenții din UE, țările est-europene și Suedia. Elevii din alte țări trebuie să plătească pentru studiile lor. La nivel european, sistemul danez pare să subvenţioneze cel mai mult educaţia. Astfel, Danemarca se poate lăuda cu cel puţin şase instituţii de învăţământ superior care pun la dispoziţia tinerilor programe de studii gratuite în diverse domenii. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Estonia Estonia este una dintre țările care atrage studenții cu programele gratuite de studii pe care le oferă. Unele universități ar putea acorda studii gratuite de licență și master, iar studiile de doctorat sunt absolut gratuite la toate universitățile, fără excepție. Pentru a deveni student în Estonia este necesar să contactezi din timp universitatea la care dorești să înveți. Finlanda Pentru studenții din UE și din țările est-europene care se înscriu în colegiile și universitățile din Finlanda, educația este gratuită, iar ceilalți trebuie să plătească. Studiile de doctorat sunt absolut gratuite în această țară. Norvegia În Norvegia, poți studia gratuit la orice universitate. Nu există restricții, indiferent de țara de origine. Însă, studenții trebuie să plătească 35-72 de dolari per semestru, această contribuție oferă multe beneficii suplimentare. Slovacia Majoritatea universităților din Slovacia oferă programe gratuite de studii. Studenții străini pot învăța gratuit 3 ani, după care, dacă se decid să-și continue studiile sunt nevoiți să plătească câte 1.400 de euro pentru fiecare an următor. Slovenia Universitățile din Slovenia sunt dispuse să accepte studenți de oriunde din lume. Dacă reușești să demonstrezi că ești un student demn de o bursă, studiile sunt gratuite. Rezidenții din Uniunea Europeană au mai multe facilități pentru a studia în această țară. Turcia Turcia este pregătită să ofere educație gratuită pentru absolvenții care vor fi capabili să treacă examenele cu cel mai înalt punctaj mediu GPA (Grade Point Average). În caz contrar, va trebui să plătești taxa pentru studii, care poate să varieze de la 500 până la 2000 de dolari pentru un an academic. Post-ul Top 7 universități din Europa la care studenții moldoveni pot studia gratuit apare prima dată în Unica.md.
7 ore
Unica.md / Publicat acum 7 ore
Costurile pentru studiile de înaltă calitate sunt în creștere în întreaga lume. Cel puțin șapte țări europene oferă oportunitatea de a studia gratuit ori nu percep sume fabuloase pentru a-ți continua studiile acolo. Unele dintre universități oferă inclusiv cursuri de pregătire gratuite pentru absolvenții de liceu. Iată țările în care și studenții moldoveni au șansa de a studia fără să plătească, iar criteriile de admitere ţin cont, în mare proporţie, de o cunoaştere foarte bună a limbii engleze. Danemarca Danemarca este una dintre cele mai atractive țări din acest punct de vedere. Programul de formare în Danemarca oferă școlarizare gratuită pentru rezidenții din UE, țările est-europene și Suedia. Elevii din alte țări trebuie să plătească pentru studiile lor. La nivel european, sistemul danez pare să subvenţioneze cel mai mult educaţia. Astfel, Danemarca se poate lăuda cu cel puţin şase instituţii de învăţământ superior care pun la dispoziţia tinerilor programe de studii gratuite în diverse domenii. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Estonia Estonia este una dintre țările care atrage studenții cu programele gratuite de studii pe care le oferă. Unele universități ar putea acorda studii gratuite de licență și master, iar studiile de doctorat sunt absolut gratuite la toate universitățile, fără excepție. Pentru a deveni student în Estonia este necesar să contactezi din timp universitatea la care dorești să înveți. Finlanda Pentru studenții din UE și din țările est-europene care se înscriu în colegiile și universitățile din Finlanda, educația este gratuită, iar ceilalți trebuie să plătească. Studiile de doctorat sunt absolut gratuite în această țară. Norvegia În Norvegia, poți studia gratuit la orice universitate. Nu există restricții, indiferent de țara de origine. Însă, studenții trebuie să plătească 35-72 de dolari per semestru, această contribuție oferă multe beneficii suplimentare. Slovacia Majoritatea universităților din Slovacia oferă programe gratuite de studii. Studenții străini pot învăța gratuit 3 ani, după care, dacă se decid să-și continue studiile sunt nevoiți să plătească câte 1.400 de euro pentru fiecare an următor. Slovenia Universitățile din Slovenia sunt dispuse să accepte studenți de oriunde din lume. Dacă reușești să demonstrezi că ești un student demn de o bursă, studiile sunt gratuite. Rezidenții din Uniunea Europeană au mai multe facilități pentru a studia în această țară. Turcia Turcia este pregătită să ofere educație gratuită pentru absolvenții care vor fi capabili să treacă examenele cu cel mai înalt punctaj mediu GPA (Grade Point Average). În caz contrar, va trebui să plătești taxa pentru studii, care poate să varieze de la 500 până la 2000 de dolari pentru un an academic. Post-ul Top 7 universități din Europa la care studenții moldoveni pot studia gratuit apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
S-au redus prețurile la medicamente cu peste 10 la sută Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, în luna iunie a înregistrat prețurile de producător pentru 380 de medicamente, cu 20 de produse mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Ceea ce înseamnă că în moneda națională prețurile au scăzut în medie cu 10,25%. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Cum să recunoști semnele cancerului de sân. Vezi imaginea care a devenit virală!Spitalul Clinic Republican va purta numele medicului Timofei Moșneaga În perioada respectivă, 116 de produse au trecut procedura de autorizare sau reautorizare pe teritoriul Republicii Moldova, fiind avizate pozitiv de către Comisia Medicamentului din cadrul AMDM. Dintre acestea, autorizării primare au fost supuse 31 de produse, iar 85 medicamente au fost reautorizate. Aproape 69% din preparate sunt produse în ţările Uniunii Europene. Sursa: stirilelocale.md Post-ul S-au redus prețurile la medicamente cu peste 10 la sută apare prima dată în Unica.md.
7 ore
Unica.md / Publicat acum 7 ore
Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, în luna iunie a înregistrat prețurile de producător pentru 380 de medicamente, cu 20 de produse mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Ceea ce înseamnă că în moneda națională prețurile au scăzut în medie cu 10,25%. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Cum să recunoști semnele cancerului de sân. Vezi imaginea care a devenit virală!Spitalul Clinic Republican va purta numele medicului Timofei Moșneaga În perioada respectivă, 116 de produse au trecut procedura de autorizare sau reautorizare pe teritoriul Republicii Moldova, fiind avizate pozitiv de către Comisia Medicamentului din cadrul AMDM. Dintre acestea, autorizării primare au fost supuse 31 de produse, iar 85 medicamente au fost reautorizate. Aproape 69% din preparate sunt produse în ţările Uniunii Europene. Sursa: stirilelocale.md Post-ul S-au redus prețurile la medicamente cu peste 10 la sută apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Care sunt fricile proaspeţilor tătici Bineînțeles, că tăticii se bucură enorm de venirea pe lume a unui mic îngeraș, în același timp se pot simți un pic frustrați, derutați și înfricoșați de noua postură. E un sentiment firesc, mai ales dacă aceștia devin tătici pentru prima oară. Vezi în informațiile de mai jos care sunt cele mai întâlnite frici ale taților și ce sfaturi să le dea mămicile ca ei să depășească stare de nesiguranță. 1. Nu va ști să facă nimic. Sfat: Nu este nimic greşit în faptul că nu ştii totul. Dacă nu ştii cum funcţionează ceva, ajut-o pe partenera ta şi încearcă apoi să te descurci pe cont propriu. Practica te va face să te descurci din ce în ce mai bine. 2. Că nu va fi în stare să ofere totul familiei sale, odată ce copilul va veni pe lume. Sfat: Fă-ţi temele în avans pentru a şti cu exactitate cât va trebui să cheltuieşti. Să faci un buget pentru copil nu diferă cu nimic de alte planuri de cheltuieli. Să știți pentru ce anume vă pregătiţi vă va ajuta să scăpaţi de un mare stres. 3. Că totul va gravita în jurul copiilor. Sfat: Relaxează-te. Dacă viaţa socială activă este importantă pentru tine, atunci vei învăţa cum să o menţii şi cu un copil. Copiii sunt portabili. Plus că prietenii tăi care nu sunt încă părinţi nu vor dispărea din momentul în care familia ta se va înmulţi. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Beneficiile alaptării la sân pentru copii și mameElena Gheorghe a dezvăluit ce nume va purta fetița ei! 4. Că va fi forţat să se maturizeze. Sfat: Într-adevăr, viaţa se va schimba, dar asta nu înseamnă că nu vei mai găsi câteva momente şi pentru tine. Verbalizează ce îţi doreşti şi roagă-ţi şi partenera să facă la fel. Puteţi prelua din responsabilităţile fiecăruia atunci când ieşiţi cu prietenii, pe rând, în oraş. 5. Că nu va mai apuca să doarmă suficient. Sfat: Vei dormi din nou, însă nu din prima clipă de când vine copilul pe lume. Vei avea nevoie de o strategie de somn pe care să o pui la punct împreună cu partenera ta. Poţi uneori apela şi la familia extinsă (părinţii tăi sau ai partenerei) pentru a vă ajuta să vă odihniţi. 6. Că va fi ceva în neregulă cu copilul. Sfat: Pentru a te linişti, discută cu medicul tău, află statistici, pune întrebări. Nu sta şi aştepta eventualitatea „drobului de sare”. Există şi neprevăzut pe care îl poţi întâmpina, dar cu cât vei cunoaşte mai multe cifre, cu atât vei reuşi să îţi ţii fricile sub control. 7. Că va fi dezordine tot timpul în casă. Sfat: Copilul nu va fi un monstru care va veni să împrăştie totul prin casă. Este important să menţii o oarecare ordine şi să îţi faci un plan împreună cu soţia. Ai putea împărţi casa în zone de joacă pentru copii, măcar pentru a putea păstra un control în casă. 8. Că nu va fi un tată bun. Sfat: Numeroşi tați vor încerca să îşi copieze proprii tați sau să procedeze exact invers. Discută despre asta cu partenera ta. Fii deschis vizavi de orice probleme ai avea. Vestea cea bună este că nu eşti tatăl tău. Tu eşti numai tu. 9. Că va lucra şi călători în interes de serviciu foarte mult, iar copilul nu va apuca să se obişnuiască cu el. Sfat: Pentru familiile cu obiceiuri aparte, e bine să aveţi ritualuri. Fie că suni în fiecare zi la o oră anume sau foloseşti apelurile video, copilul îşi poate reţine tatăl chiar şi aşa. Oricum, ţine cont de faptul că perioada în care vei lipsi nu va dura o veşnicie şi, la un moment dat, vei reveni în sânul familiei tale. 10. Că nu va fi capabil să liniştească copilul atunci când plânge. Sfat: Fii pregătit să relaţionezi încă de la bun început cu copilul tău. În general, este treaba mamei să îşi liniştească copilul, dar de multe ori poate face şi tatăl aceasta. Dacă micuţul continuă să plângă, ar fi bine că mama să nu ia copilul din braţele tatălui, ci să îl mângâie şi să îi promită că nimic rău nu i se poate întâmpla atâta timp cât tata este aproape. Un proaspăt tătic se poate simţi neajutorat dacă micuţul nu se opreşte din plâns, dar, cu timpul, încetul cu încetul, amândoi se vor obişnui unul cu celălalt. Sursa Post-ul Care sunt fricile proaspeţilor tătici apare prima dată în Unica.md.
8 ore
Unica.md / Publicat acum 8 ore
Bineînțeles, că tăticii se bucură enorm de venirea pe lume a unui mic îngeraș, în același timp se pot simți un pic frustrați, derutați și înfricoșați de noua postură. E un sentiment firesc, mai ales dacă aceștia devin tătici pentru prima oară. Vezi în informațiile de mai jos care sunt cele mai întâlnite frici ale taților și ce sfaturi să le dea mămicile ca ei să depășească stare de nesiguranță. 1. Nu va ști să facă nimic. Sfat: Nu este nimic greşit în faptul că nu ştii totul. Dacă nu ştii cum funcţionează ceva, ajut-o pe partenera ta şi încearcă apoi să te descurci pe cont propriu. Practica te va face să te descurci din ce în ce mai bine. 2. Că nu va fi în stare să ofere totul familiei sale, odată ce copilul va veni pe lume. Sfat: Fă-ţi temele în avans pentru a şti cu exactitate cât va trebui să cheltuieşti. Să faci un buget pentru copil nu diferă cu nimic de alte planuri de cheltuieli. Să știți pentru ce anume vă pregătiţi vă va ajuta să scăpaţi de un mare stres. 3. Că totul va gravita în jurul copiilor. Sfat: Relaxează-te. Dacă viaţa socială activă este importantă pentru tine, atunci vei învăţa cum să o menţii şi cu un copil. Copiii sunt portabili. Plus că prietenii tăi care nu sunt încă părinţi nu vor dispărea din momentul în care familia ta se va înmulţi. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Beneficiile alaptării la sân pentru copii și mameElena Gheorghe a dezvăluit ce nume va purta fetița ei! 4. Că va fi forţat să se maturizeze. Sfat: Într-adevăr, viaţa se va schimba, dar asta nu înseamnă că nu vei mai găsi câteva momente şi pentru tine. Verbalizează ce îţi doreşti şi roagă-ţi şi partenera să facă la fel. Puteţi prelua din responsabilităţile fiecăruia atunci când ieşiţi cu prietenii, pe rând, în oraş. 5. Că nu va mai apuca să doarmă suficient. Sfat: Vei dormi din nou, însă nu din prima clipă de când vine copilul pe lume. Vei avea nevoie de o strategie de somn pe care să o pui la punct împreună cu partenera ta. Poţi uneori apela şi la familia extinsă (părinţii tăi sau ai partenerei) pentru a vă ajuta să vă odihniţi. 6. Că va fi ceva în neregulă cu copilul. Sfat: Pentru a te linişti, discută cu medicul tău, află statistici, pune întrebări. Nu sta şi aştepta eventualitatea „drobului de sare”. Există şi neprevăzut pe care îl poţi întâmpina, dar cu cât vei cunoaşte mai multe cifre, cu atât vei reuşi să îţi ţii fricile sub control. 7. Că va fi dezordine tot timpul în casă. Sfat: Copilul nu va fi un monstru care va veni să împrăştie totul prin casă. Este important să menţii o oarecare ordine şi să îţi faci un plan împreună cu soţia. Ai putea împărţi casa în zone de joacă pentru copii, măcar pentru a putea păstra un control în casă. 8. Că nu va fi un tată bun. Sfat: Numeroşi tați vor încerca să îşi copieze proprii tați sau să procedeze exact invers. Discută despre asta cu partenera ta. Fii deschis vizavi de orice probleme ai avea. Vestea cea bună este că nu eşti tatăl tău. Tu eşti numai tu. 9. Că va lucra şi călători în interes de serviciu foarte mult, iar copilul nu va apuca să se obişnuiască cu el. Sfat: Pentru familiile cu obiceiuri aparte, e bine să aveţi ritualuri. Fie că suni în fiecare zi la o oră anume sau foloseşti apelurile video, copilul îşi poate reţine tatăl chiar şi aşa. Oricum, ţine cont de faptul că perioada în care vei lipsi nu va dura o veşnicie şi, la un moment dat, vei reveni în sânul familiei tale. 10. Că nu va fi capabil să liniştească copilul atunci când plânge. Sfat: Fii pregătit să relaţionezi încă de la bun început cu copilul tău. În general, este treaba mamei să îşi liniştească copilul, dar de multe ori poate face şi tatăl aceasta. Dacă micuţul continuă să plângă, ar fi bine că mama să nu ia copilul din braţele tatălui, ci să îl mângâie şi să îi promită că nimic rău nu i se poate întâmpla atâta timp cât tata este aproape. Un proaspăt tătic se poate simţi neajutorat dacă micuţul nu se opreşte din plâns, dar, cu timpul, încetul cu încetul, amândoi se vor obişnui unul cu celălalt. Sursa Post-ul Care sunt fricile proaspeţilor tătici apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Beneficiile alaptării la sân pentru copii și mame Se spune că laptele matern pentru prunci este ceva sfânt, iar bebelușii care au avut parte de o alaptare prelungită pot fi considerați norocoși. Acești copii sunt favorizați și dispun de o evoluție prosperă, în ceea ce privește dezvoltare lor fizică și psihică. Beneficiile alaptării sunt valabile nu doar pentru ei, dar și pentru mame. Beneficiile alăptării pentru copil: • creştere şi dezvoltare fizica şi psihică armonioasă • sugarul alimentat la cerere (nu după un program prestabilit) se va hrăni atunci când îi este foame, şi se va opri din supt atunci când este sătul; chiar dacă rămâne ataşat la sân un timp mai îndelungat, nu înseamnă că mănâncă încontinuu, ci îşi satisface şi alte nevoi, cum este cea a suptului (suptul la sân este mai natural decât cel din suzetă). Copilul învaţă astfel să îşi recunoască şi respecte nevoile, nu se va “îndopa”, îşi va stabili în timp un program propriu de supt. Va deveni un adolescent şi apoi adult care nu va face excese alimentare, care nu va mânca pentru a-şi contracara stresul /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Elena Gheorghe a dezvăluit ce nume va purta fetița ei!Fiica lui Igor Cuciuc a împlinit 10 ani! Artistul i-a organizat fetiței o petrecere de poveste • funcţionare optimă a aparatelor şi sistemelor din organismul copilului. • copilul născut la termen este imatur din punct de vedere neurologic şi digestiv, laptele matern fiind adaptat perfect gradului de dezvoltare ale acestora. • face mai rar colici. • îmbunătăţeşte imunitatea copilului. • sisteml imun este şi el imatur, dezvoltarea lui fiind completă în jurul vârstei de 4 ani; laptele matern conţine anticorpi ce protejează copilul de unele infecţii virale, bacteriene sau micotice, sau reduce severitatea acestora; în acelaşi timp, substanţe din laptele matern stimulează dezvoltarea sistemului imun al copilului. • nu necesită pregătire sau procesare, este steril, la temperatura potrivită, disponibil oricând, în cantitatea potrivită; este astfel conceput încât asigură satisfacerea atât a setei copilului, cât şi a foamei; este digerat cu uşurinţă de sistemul digestiv al sugarului; • scade riscul obezităţii, diabetului, astmului şi al altor boli (anemie, alergie, limfom, leucemie, boala Hodgkin, diabet zaharat, hipercolesterolemie, boli intestinale, boli cardiovasculare ale adultului) • reduce riscul morţii subite • creşte coeficientul de inteligentă • la prematuri scade riscul enterocolitei ulceronecrotice şi al retinopatiei • gustul poate fi influenţat de alimentaţia mamei, obişnuind sugarul cu gusturi diferite din alimentaţia familiei • musculatură feţei şi obrajilor, dentiţia se dezvolta armonios, avantajând dezvoltarea vorbirii. Beneficiile alăptării pentru mamă: • prin supt, uterul revine mai rapid la dimensiunea de dinainte de concepţie, prevenind astfel sângerările postpartum • scade riscul apariţiei depresiei postpartum • protejează împotriva cancerului de sân şi ovarian • reduce riscul osteoporozei • ajută la scăderea în greutate, scade riscul obezităţii mamei • scade necesarul de insulină al mamelor cu diabet zaharat tip I • are efect contraceptiv 98% dacă sugarul este alăptat exclusiv la sân, neprimind alte alimente sau lichide, este alăptat la cerere, inclusiv noaptea, şi nu există pauze între supturi mai mari de 4 ore • reduce avansarea endometriozei • somnul mamei, deşi fragmentat de supturile nocturne, este mai relaxat şi mai odihnitor decât în cazul alimentaţiei artificiale • alăptarea este mai comodă • mama îşi va cunoaşte mai bine copilul, va reuşi să îi satisfacă mai uşor nevoile, crescandu-i astfel încrederea în forţele proprii • prin alăptare, rolul maternităţii este realizat pe deplin • dacă nou-născutul este pus pe burta mamei imediat după naştere, prin mişcările realizate în căutarea sânului, ajută la eliminarea placentei. Sursa Post-ul Beneficiile alaptării la sân pentru copii și mame apare prima dată în Unica.md.
9 ore
Unica.md / Publicat acum 9 ore
Se spune că laptele matern pentru prunci este ceva sfânt, iar bebelușii care au avut parte de o alaptare prelungită pot fi considerați norocoși. Acești copii sunt favorizați și dispun de o evoluție prosperă, în ceea ce privește dezvoltare lor fizică și psihică. Beneficiile alaptării sunt valabile nu doar pentru ei, dar și pentru mame. Beneficiile alăptării pentru copil: • creştere şi dezvoltare fizica şi psihică armonioasă • sugarul alimentat la cerere (nu după un program prestabilit) se va hrăni atunci când îi este foame, şi se va opri din supt atunci când este sătul; chiar dacă rămâne ataşat la sân un timp mai îndelungat, nu înseamnă că mănâncă încontinuu, ci îşi satisface şi alte nevoi, cum este cea a suptului (suptul la sân este mai natural decât cel din suzetă). Copilul învaţă astfel să îşi recunoască şi respecte nevoile, nu se va “îndopa”, îşi va stabili în timp un program propriu de supt. Va deveni un adolescent şi apoi adult care nu va face excese alimentare, care nu va mânca pentru a-şi contracara stresul /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Elena Gheorghe a dezvăluit ce nume va purta fetița ei!Fiica lui Igor Cuciuc a împlinit 10 ani! Artistul i-a organizat fetiței o petrecere de poveste • funcţionare optimă a aparatelor şi sistemelor din organismul copilului. • copilul născut la termen este imatur din punct de vedere neurologic şi digestiv, laptele matern fiind adaptat perfect gradului de dezvoltare ale acestora. • face mai rar colici. • îmbunătăţeşte imunitatea copilului. • sisteml imun este şi el imatur, dezvoltarea lui fiind completă în jurul vârstei de 4 ani; laptele matern conţine anticorpi ce protejează copilul de unele infecţii virale, bacteriene sau micotice, sau reduce severitatea acestora; în acelaşi timp, substanţe din laptele matern stimulează dezvoltarea sistemului imun al copilului. • nu necesită pregătire sau procesare, este steril, la temperatura potrivită, disponibil oricând, în cantitatea potrivită; este astfel conceput încât asigură satisfacerea atât a setei copilului, cât şi a foamei; este digerat cu uşurinţă de sistemul digestiv al sugarului; • scade riscul obezităţii, diabetului, astmului şi al altor boli (anemie, alergie, limfom, leucemie, boala Hodgkin, diabet zaharat, hipercolesterolemie, boli intestinale, boli cardiovasculare ale adultului) • reduce riscul morţii subite • creşte coeficientul de inteligentă • la prematuri scade riscul enterocolitei ulceronecrotice şi al retinopatiei • gustul poate fi influenţat de alimentaţia mamei, obişnuind sugarul cu gusturi diferite din alimentaţia familiei • musculatură feţei şi obrajilor, dentiţia se dezvolta armonios, avantajând dezvoltarea vorbirii. Beneficiile alăptării pentru mamă: • prin supt, uterul revine mai rapid la dimensiunea de dinainte de concepţie, prevenind astfel sângerările postpartum • scade riscul apariţiei depresiei postpartum • protejează împotriva cancerului de sân şi ovarian • reduce riscul osteoporozei • ajută la scăderea în greutate, scade riscul obezităţii mamei • scade necesarul de insulină al mamelor cu diabet zaharat tip I • are efect contraceptiv 98% dacă sugarul este alăptat exclusiv la sân, neprimind alte alimente sau lichide, este alăptat la cerere, inclusiv noaptea, şi nu există pauze între supturi mai mari de 4 ore • reduce avansarea endometriozei • somnul mamei, deşi fragmentat de supturile nocturne, este mai relaxat şi mai odihnitor decât în cazul alimentaţiei artificiale • alăptarea este mai comodă • mama îşi va cunoaşte mai bine copilul, va reuşi să îi satisfacă mai uşor nevoile, crescandu-i astfel încrederea în forţele proprii • prin alăptare, rolul maternităţii este realizat pe deplin • dacă nou-născutul este pus pe burta mamei imediat după naştere, prin mişcările realizate în căutarea sânului, ajută la eliminarea placentei. Sursa Post-ul Beneficiile alaptării la sân pentru copii și mame apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Care sunt prețurile la fructe și legume în diferite piețe din Chișinău? Multe dintre legumele și fructele de sezon se vând deja la prețuri mult mai mici, însă cifrele afișate de comercianți diferă în funcție de regiunea și piața în care aceștia își expun marfa. Prețul unor produse precum roșiile, dovleceii, pepenele verde, zmeura,  vânăta, usturoiul este aproximativ același, însă unele legume sau fructe au prețuri diferite, ajungând să coste dublu pe unele tarabe. Un kilogram de castraveți îl găsiți la piața Ceucari cu 8-10 lei, iar la Piața centrală îi puteți cumpăra chiar și cu 4 lei kilogramul, scrie bani.md. Dacă vă faceți cumpărăturile în Piața Centrală, veți scoate din buzunar 3 lei și 50 de bani pentru un kilogram de piersici, însă în Piața de la Ciocana cele mai ieftine sunt 8 lei, iar la Piața Ceucari – 15 lei. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); La Piața Centrală găsiți mai ieftin și pătrunjelul: cu 2 lei legătura, pe când la Piața Ceucari acesta costă 3 lei. În zona centrală porumbul dulce îl puteți găsi cu 2 lei și 50 de bani per bucată, iar în sectorul Ciocana de două ori mai scump – 6 lei bucata. Dacă doriți coacăză neagră mai ieftină, atunci o puteți cumpăra de la Piața Ceucari, unde o puteți găsi la un preț de 15 lei, față de 28-30 de lei la alte piețe din capitală. Vedeți mai jos prețurile legumelor și fructelor de sezon comercializate în trei piețe din capitală (Piața Centrală, Piața Ceucari și Piața de la Ciocana): Post-ul Care sunt prețurile la fructe și legume în diferite piețe din Chișinău? apare prima dată în Unica.md.
9 ore
Unica.md / Publicat acum 9 ore
Multe dintre legumele și fructele de sezon se vând deja la prețuri mult mai mici, însă cifrele afișate de comercianți diferă în funcție de regiunea și piața în care aceștia își expun marfa. Prețul unor produse precum roșiile, dovleceii, pepenele verde, zmeura,  vânăta, usturoiul este aproximativ același, însă unele legume sau fructe au prețuri diferite, ajungând să coste dublu pe unele tarabe. Un kilogram de castraveți îl găsiți la piața Ceucari cu 8-10 lei, iar la Piața centrală îi puteți cumpăra chiar și cu 4 lei kilogramul, scrie bani.md. Dacă vă faceți cumpărăturile în Piața Centrală, veți scoate din buzunar 3 lei și 50 de bani pentru un kilogram de piersici, însă în Piața de la Ciocana cele mai ieftine sunt 8 lei, iar la Piața Ceucari – 15 lei. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); La Piața Centrală găsiți mai ieftin și pătrunjelul: cu 2 lei legătura, pe când la Piața Ceucari acesta costă 3 lei. În zona centrală porumbul dulce îl puteți găsi cu 2 lei și 50 de bani per bucată, iar în sectorul Ciocana de două ori mai scump – 6 lei bucata. Dacă doriți coacăză neagră mai ieftină, atunci o puteți cumpăra de la Piața Ceucari, unde o puteți găsi la un preț de 15 lei, față de 28-30 de lei la alte piețe din capitală. Vedeți mai jos prețurile legumelor și fructelor de sezon comercializate în trei piețe din capitală (Piața Centrală, Piața Ceucari și Piața de la Ciocana): Post-ul Care sunt prețurile la fructe și legume în diferite piețe din Chișinău? apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Topul ONU al celor mai fericite state în 2017. Vezi pe ce loc s-a clasat Moldova Potrivit ediției din anul 2017 a World Happiness Report, publicat sub egida ONU, Republica Moldova ocupă locul 56, fiind urmată de România. Pe primul loc se află Norvegia, care a „sărit” de pe locul 4 pe care-l ocupa în 2016, pe prima poziție, fiind urmată de Danemarca, Islanda și Elveția. Toate aceste 4 țări stau foarte bine la toți indicatorii în baza cărora se calculează indicele fericirii: îngrijirea personală, libertatea, generozitatea, onestitatea, sănătatea, venitul și buna guvernare. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Poliţia Capitalei a depistat carne de porc cu termenul expiratGloria Gorceag, primele poze în rochie de mireasă! Raportul din acest an subliniază importanța componentelor sociale ale fericirii, punând în același timp accentul pe muncă. Post-ul Topul ONU al celor mai fericite state în 2017. Vezi pe ce loc s-a clasat Moldova apare prima dată în Unica.md.
10 ore
Unica.md / Publicat acum 10 ore
Potrivit ediției din anul 2017 a World Happiness Report, publicat sub egida ONU, Republica Moldova ocupă locul 56, fiind urmată de România. Pe primul loc se află Norvegia, care a „sărit” de pe locul 4 pe care-l ocupa în 2016, pe prima poziție, fiind urmată de Danemarca, Islanda și Elveția. Toate aceste 4 țări stau foarte bine la toți indicatorii în baza cărora se calculează indicele fericirii: îngrijirea personală, libertatea, generozitatea, onestitatea, sănătatea, venitul și buna guvernare. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Poliţia Capitalei a depistat carne de porc cu termenul expiratGloria Gorceag, primele poze în rochie de mireasă! Raportul din acest an subliniază importanța componentelor sociale ale fericirii, punând în același timp accentul pe muncă. Post-ul Topul ONU al celor mai fericite state în 2017. Vezi pe ce loc s-a clasat Moldova apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Cum să recunoști semnele cancerului de sân. Vezi imaginea care a devenit virală! Cancerul de sân afectează milioane de femei în fiecare an în lumea întreagă. Depistarea precoce a maladiei crește șansele de supraviețuire. O femeie care a supraviețuit cancerului la sân, a decis să le ajute pe femeile din întreaga lume să recunoască la timp semnele acestei boli. O imagine cu 12 lămâi a devenit virală pe internet. În ilustrația postată de Erin pe pagina sa de Facebook sunt 12 lămâi, fiecare având un simptom care poate indica prezența cancerului de sân. Pentru a recunoaște semnele acestei afecțiuni grave este necesar ca femeile din întreaga lume să vadă exemple concrete, care le-ar putea ajuta să identifice un simptom atunci când se confruntă cu el. Erin Smith Chieze a scris pe pagina sa de Facebook că o astfel de imagine în care a văzut cum ar putea să se manifeste cancerul la sân i-a salvat viața. Femeia a recunoscut o anomalie la sân pe care o văzuse într-un exemplu concret pe internet și a mers apoi la medic. După cinci zile a fost diagnosticată cu cancer la sân, iar faptul că s-a prezentat la medic imediat i-a salvat viața. „Trebuie să oferim informații reale, dacă nu aș fi văzut la întâmplare o fotografie postată de cineva despre cum arată cancerul la sân, nu aș fi știut ce să caut”, a spus Erin în postarea sa. sursa Post-ul Cum să recunoști semnele cancerului de sân. Vezi imaginea care a devenit virală! apare prima dată în Unica.md.
10 ore
Unica.md / Publicat acum 10 ore
Cancerul de sân afectează milioane de femei în fiecare an în lumea întreagă. Depistarea precoce a maladiei crește șansele de supraviețuire. O femeie care a supraviețuit cancerului la sân, a decis să le ajute pe femeile din întreaga lume să recunoască la timp semnele acestei boli. O imagine cu 12 lămâi a devenit virală pe internet. În ilustrația postată de Erin pe pagina sa de Facebook sunt 12 lămâi, fiecare având un simptom care poate indica prezența cancerului de sân. Pentru a recunoaște semnele acestei afecțiuni grave este necesar ca femeile din întreaga lume să vadă exemple concrete, care le-ar putea ajuta să identifice un simptom atunci când se confruntă cu el. Erin Smith Chieze a scris pe pagina sa de Facebook că o astfel de imagine în care a văzut cum ar putea să se manifeste cancerul la sân i-a salvat viața. Femeia a recunoscut o anomalie la sân pe care o văzuse într-un exemplu concret pe internet și a mers apoi la medic. După cinci zile a fost diagnosticată cu cancer la sân, iar faptul că s-a prezentat la medic imediat i-a salvat viața. „Trebuie să oferim informații reale, dacă nu aș fi văzut la întâmplare o fotografie postată de cineva despre cum arată cancerul la sân, nu aș fi știut ce să caut”, a spus Erin în postarea sa. sursa Post-ul Cum să recunoști semnele cancerului de sân. Vezi imaginea care a devenit virală! apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Poliţia Capitalei a depistat carne de porc cu termenul expirat Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, zilelea acestea, în apropiere de piața centrală din Capitală, a fost depistat un șofer în timp ce transporta carne de porc cu termen expirat. Inculpatul este din Colonița și are 30 de ani. Ofițerii de patrulare au depistat 12 carcase de porcină care erau însoțite de acte eliberate la 14 iulie 2017, fiind nevalabile pentru ziua transportării. Mai mult decât atât, marfa era transportată în lipsa unui certificat sanitar pe automobil, iar peste carne era pusă o anvelopă de rezervă. Toată cantitatea de carne urma să fie comercializată ilegal la piețele din capitală. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Gloria Gorceag, primele poze în rochie de mireasă!Avertizare meteo! Cod galben de caniculă în toată țara, de joi până luni! Conform legislației în vigoare, dacă va fi găsit vinovat de transportarea mărfurilor fără dovada originii şi a provenienței lor, șoferul riscă o amendă de la 3 000 la 4 500 de lei. Post-ul Poliţia Capitalei a depistat carne de porc cu termenul expirat apare prima dată în Unica.md.
10 ore
Unica.md / Publicat acum 10 ore
Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, zilelea acestea, în apropiere de piața centrală din Capitală, a fost depistat un șofer în timp ce transporta carne de porc cu termen expirat. Inculpatul este din Colonița și are 30 de ani. Ofițerii de patrulare au depistat 12 carcase de porcină care erau însoțite de acte eliberate la 14 iulie 2017, fiind nevalabile pentru ziua transportării. Mai mult decât atât, marfa era transportată în lipsa unui certificat sanitar pe automobil, iar peste carne era pusă o anvelopă de rezervă. Toată cantitatea de carne urma să fie comercializată ilegal la piețele din capitală. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Gloria Gorceag, primele poze în rochie de mireasă!Avertizare meteo! Cod galben de caniculă în toată țara, de joi până luni! Conform legislației în vigoare, dacă va fi găsit vinovat de transportarea mărfurilor fără dovada originii şi a provenienței lor, șoferul riscă o amendă de la 3 000 la 4 500 de lei. Post-ul Poliţia Capitalei a depistat carne de porc cu termenul expirat apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Spitalul Clinic Republican va purta numele medicului Timofei Moșneaga Spitalul Clinic Republican din Chișinău va purta numele medicului și profesorului Timofei Moşneaga, cel care în decurs de patru decenii a condus această instituție. Un proiect de hotărâre în acest sens, propus de Ministerul Sănătății, a fost aprobat astăzi de Guvern, scrie e-medicina.md. Timofei Moşneaga a decedat în 2014 la vârsta de 82 de ani și a fost medic-șef al SCR în perioada 1960-2003. A ajuns în această funcție fiind îndrumat de renumitul profesor Nicolae Testemiţanu. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); În perioada în care a condus instituția medicală au fost deschise secțiile de chirurgie cardiacă, toracică și de urologie, dar și serviciul de anesteziologie. În 1982, Timofei Moşneaga a primit titlul de laureat în domeniul arhitecturii pentru implicarea personală în proiectarea noului edificiu al Spitalului Republican. Între anii 1994-1997 a fost ministru al Sănătății. A fost medic emerit al RSSM, iar în 1997 a fost decorat cu Ordinul Republicii. Post-ul Spitalul Clinic Republican va purta numele medicului Timofei Moșneaga apare prima dată în Unica.md.
23 ore
Unica.md / Publicat acum 23 ore
Spitalul Clinic Republican din Chișinău va purta numele medicului și profesorului Timofei Moşneaga, cel care în decurs de patru decenii a condus această instituție. Un proiect de hotărâre în acest sens, propus de Ministerul Sănătății, a fost aprobat astăzi de Guvern, scrie e-medicina.md. Timofei Moşneaga a decedat în 2014 la vârsta de 82 de ani și a fost medic-șef al SCR în perioada 1960-2003. A ajuns în această funcție fiind îndrumat de renumitul profesor Nicolae Testemiţanu. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); În perioada în care a condus instituția medicală au fost deschise secțiile de chirurgie cardiacă, toracică și de urologie, dar și serviciul de anesteziologie. În 1982, Timofei Moşneaga a primit titlul de laureat în domeniul arhitecturii pentru implicarea personală în proiectarea noului edificiu al Spitalului Republican. Între anii 1994-1997 a fost ministru al Sănătății. A fost medic emerit al RSSM, iar în 1997 a fost decorat cu Ordinul Republicii. Post-ul Spitalul Clinic Republican va purta numele medicului Timofei Moșneaga apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Elena Gheorghe a dezvăluit ce nume va purta fetița ei! Pe 15 iulie, artista a adus pe lume o fetiță sănătoasă. Astăzi, mama și fiica au fost externate. La ieșirea din clinica privată, unde a născut în weekend, Elena Gheorghe a fost întrebată de către jurnaliști ce nume va purta micuța. ,,O să o cheme Nicole. A ales Nicholas (fiul interpretei). Cea mică ne-a luat prin surpindere, a venit cu 10 zile mai devreme. Tati a stat până la ora unu noaptea să aranjeze camera. Ambele bunici au venit, nașii. Am venit la un consult, nu m-am gândit că voi naște pe 15. Când am văzut-o prima oară, am plâns. Cinci ani de zile am fost doar mamă de băiat… Tati a făcut ieri foarte multe cumpărături… Nu se bagă în prima parte că e treaba mea, cu scutecele mai greu. Dar așa a zis și la Nicholas. Când îi este foame trezește tot spitalul. Nicholas a ținut-o de mână și a spus: „Mami, e cea mai frumoasă surioară din lume”. Luasem în greutate undeva la 6 kilograme. N-am planificat botezul, urmează. Sunt împlinită și îi mulțumesc lui Dumnezeu că suntem sănătoase. O să-i spunem Bebelinda până la botez.  O să-i mai căutăm un nume. Când o să aibă micuța o lună și jumătate o să mergem în vacanță la mare.  Încercăm să-i iubim pe ambii copii în egală măsură… Doctorul mi-a spus bancuri în timpul operației”, a declarat Elena Gheorghe la ieșirea din spital. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Post-ul Elena Gheorghe a dezvăluit ce nume va purta fetița ei! apare prima dată în Unica.md.
23 ore
Unica.md / Publicat acum 23 ore
Pe 15 iulie, artista a adus pe lume o fetiță sănătoasă. Astăzi, mama și fiica au fost externate. La ieșirea din clinica privată, unde a născut în weekend, Elena Gheorghe a fost întrebată de către jurnaliști ce nume va purta micuța. ,,O să o cheme Nicole. A ales Nicholas (fiul interpretei). Cea mică ne-a luat prin surpindere, a venit cu 10 zile mai devreme. Tati a stat până la ora unu noaptea să aranjeze camera. Ambele bunici au venit, nașii. Am venit la un consult, nu m-am gândit că voi naște pe 15. Când am văzut-o prima oară, am plâns. Cinci ani de zile am fost doar mamă de băiat… Tati a făcut ieri foarte multe cumpărături… Nu se bagă în prima parte că e treaba mea, cu scutecele mai greu. Dar așa a zis și la Nicholas. Când îi este foame trezește tot spitalul. Nicholas a ținut-o de mână și a spus: „Mami, e cea mai frumoasă surioară din lume”. Luasem în greutate undeva la 6 kilograme. N-am planificat botezul, urmează. Sunt împlinită și îi mulțumesc lui Dumnezeu că suntem sănătoase. O să-i spunem Bebelinda până la botez.  O să-i mai căutăm un nume. Când o să aibă micuța o lună și jumătate o să mergem în vacanță la mare.  Încercăm să-i iubim pe ambii copii în egală măsură… Doctorul mi-a spus bancuri în timpul operației”, a declarat Elena Gheorghe la ieșirea din spital. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Post-ul Elena Gheorghe a dezvăluit ce nume va purta fetița ei! apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Și-a cumpărat o plăcintă cu brânză, însă n-a mai apucat să mănânce din ea. Vezi de ce Surpriză neplăcută pentru un consumator, care susţine că a cumpărat două plăcinte de la un magazin din Capitală, însă una dintre ele avea o pată de mucegai şi mirosea urât. Revoltată, femeia a publicat pozele. Aceasta susține că și-a făcut cumpărăturile la magazinul Dulcinella, de pe strada Vasile Lupu, din sectorul Buiucani al Capitalei. sursa: www.publika.md Post-ul Și-a cumpărat o plăcintă cu brânză, însă n-a mai apucat să mănânce din ea. Vezi de ce apare prima dată în Unica.md.
24 ore
Unica.md / Publicat acum 24 ore
Surpriză neplăcută pentru un consumator, care susţine că a cumpărat două plăcinte de la un magazin din Capitală, însă una dintre ele avea o pată de mucegai şi mirosea urât. Revoltată, femeia a publicat pozele. Aceasta susține că și-a făcut cumpărăturile la magazinul Dulcinella, de pe strada Vasile Lupu, din sectorul Buiucani al Capitalei. sursa: www.publika.md Post-ul Și-a cumpărat o plăcintă cu brânză, însă n-a mai apucat să mănânce din ea. Vezi de ce apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Fiica lui Igor Cuciuc a împlinit 10 ani! Artistul i-a organizat fetiței o petrecere de poveste Astăzi e mare sărbătoare în familia lui Igor Cuciuc. Andreea, fiica interpretului, a împlinit 10 anișori. Pentru că e vorba despre un eveniment mai special și pentru că doar o fată are tata, artistul a ținut să-i organizeze fiicei sale o petrecere veselă, cu multe zâmbete și amintiri frumoase. Artistul a postat pe pagina sa de facebook câteva filmulețe de la sărbătoare. Andreea și prietenii ei s-au plimbat cu limuzina pe străzile orașului, au cântat și s-au distrat, iar interpretul a avut grijă de copii, astfel încât totul să iasă exact așa cum și-a dorit. ,,Andreea Cuciuc la 10 Ani, sărbătoare cu prietenii dragi, o atmosferă veselă, cu multe emoții pozitive. Andreea vă mulțumește din suflet pentru urările de bine ❤!!!!”, a scris interpretul. Pe final de sărbătoare, Andreea le-a mulțumit prietenilor și a cântat împreună cu aceștia un fragment din piesa ,,Visele” de Irina Rimes. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Post-ul Fiica lui Igor Cuciuc a împlinit 10 ani! Artistul i-a organizat fetiței o petrecere de poveste apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Astăzi e mare sărbătoare în familia lui Igor Cuciuc. Andreea, fiica interpretului, a împlinit 10 anișori. Pentru că e vorba despre un eveniment mai special și pentru că doar o fată are tata, artistul a ținut să-i organizeze fiicei sale o petrecere veselă, cu multe zâmbete și amintiri frumoase. Artistul a postat pe pagina sa de facebook câteva filmulețe de la sărbătoare. Andreea și prietenii ei s-au plimbat cu limuzina pe străzile orașului, au cântat și s-au distrat, iar interpretul a avut grijă de copii, astfel încât totul să iasă exact așa cum și-a dorit. ,,Andreea Cuciuc la 10 Ani, sărbătoare cu prietenii dragi, o atmosferă veselă, cu multe emoții pozitive. Andreea vă mulțumește din suflet pentru urările de bine ❤!!!!”, a scris interpretul. Pe final de sărbătoare, Andreea le-a mulțumit prietenilor și a cântat împreună cu aceștia un fragment din piesa ,,Visele” de Irina Rimes. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Post-ul Fiica lui Igor Cuciuc a împlinit 10 ani! Artistul i-a organizat fetiței o petrecere de poveste apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Fiica lui Igor Cuciuc a împlinit 10 ani! Artistul i-a organizat o petrecere de poveste Astăzi e mare sărbătoare în familia lui Igor Cuciuc. Andreea, fiica interpretului, a împlinit 10 anișori. Pentru că e vorba despre un eveniment mai special și pentru că doar o fată are tata, artistul a ținut să-i organizeze fiicei sale o petrecere veselă, cu multe zâmbete și amintiri frumoase. Artistul a postat pe pagina sa de facebook câteva filmulețe de la sărbătoare. Andreea și prietenii ei s-au plimbat cu limuzina pe străzile orașului, au cântat și s-au distrat, iar interpretul a avut grijă de copii, astfel încât totul să iasă exact așa cum și-a dorit. ,,Andreea Cuciuc la 10 Ani, sărbătoare cu prietenii dragi, o atmosferă veselă, cu multe emoții pozitive. Andreea vă mulțumește din suflet pentru urările de bine ❤!!!!”, a scris interpretul. Pe final, Andreea le-a mulțumit prietenilor și a cântat împreună cu aceștia un fragment din piesa ,,Visele” de Irina Rimes. Post-ul Fiica lui Igor Cuciuc a împlinit 10 ani! Artistul i-a organizat o petrecere de poveste apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Astăzi e mare sărbătoare în familia lui Igor Cuciuc. Andreea, fiica interpretului, a împlinit 10 anișori. Pentru că e vorba despre un eveniment mai special și pentru că doar o fată are tata, artistul a ținut să-i organizeze fiicei sale o petrecere veselă, cu multe zâmbete și amintiri frumoase. Artistul a postat pe pagina sa de facebook câteva filmulețe de la sărbătoare. Andreea și prietenii ei s-au plimbat cu limuzina pe străzile orașului, au cântat și s-au distrat, iar interpretul a avut grijă de copii, astfel încât totul să iasă exact așa cum și-a dorit. ,,Andreea Cuciuc la 10 Ani, sărbătoare cu prietenii dragi, o atmosferă veselă, cu multe emoții pozitive. Andreea vă mulțumește din suflet pentru urările de bine ❤!!!!”, a scris interpretul. Pe final, Andreea le-a mulțumit prietenilor și a cântat împreună cu aceștia un fragment din piesa ,,Visele” de Irina Rimes. Post-ul Fiica lui Igor Cuciuc a împlinit 10 ani! Artistul i-a organizat o petrecere de poveste apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Gloria Gorceag, primele poze în rochie de mireasă! Gloria Gorceag și alesul inimii ei, Vitali Catană, și-au oficializat astăzi căsătoria. Cei doi au spus ,,DA” în fața ofițerului de la Starea Civilă. Emoțiile au fost mari, având în vedere că interpreta și prezentatoarea TV a îmbrăcat pentru prima dată rochia de mireasă. Mireasa a publicat prima imagine de la cununia civilă, aceasta a ales un buchet de flori vii de câmp. Nunta va avea loc vineri, pe 21 iulie, într-un local din Capitală. Post-ul Gloria Gorceag, primele poze în rochie de mireasă! apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Gloria Gorceag și alesul inimii ei, Vitali Catană, și-au oficializat astăzi căsătoria. Cei doi au spus ,,DA” în fața ofițerului de la Starea Civilă. Emoțiile au fost mari, având în vedere că interpreta și prezentatoarea TV a îmbrăcat pentru prima dată rochia de mireasă. Mireasa a publicat prima imagine de la cununia civilă, aceasta a ales un buchet de flori vii de câmp. Nunta va avea loc vineri, pe 21 iulie, într-un local din Capitală. Post-ul Gloria Gorceag, primele poze în rochie de mireasă! apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Ce alimente combat sforăitul Sforăitul în timpul somnului survine din cauza trecerii dificile a aerului prin căile respiratorii îngustate. Pentru a scăpa de această problemă deranjantă, încercați să consumați produsele enumerate mai jos. Miere Luată în cantitate mică, 1-2 lingurițe pe zi, miere îți aduce un plus de substanțe nutritive și zaharuri naturale. Se numără printre alimentele care combat tulburările somnului ca sforăitul. Mierea este un remediu folosit îndeosebi în afecțiunile respiratorii, de aceea, dacă sforăitul este cauzat de congestie te va ajuta să dormi mai bine. În plus, mierea stimulează secreția de melatonină, o substanță care dă somnolență. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); O fetiță de un an a murit după ce mama sa a lăsat-o câteva ore, într-o mașină aflată în soarePrimul transplant de mâini efectuat cu succes la un copil. După intervenție acesta poate să scrie Usturoi Decongestionant al tractului respirator, usturoiul previne agravarea infecțiilor respiratorii. Dacă-l mănânci în stare proaspătă are efect antiinflamator și reduce sforăitul, ajutându-te să ai un somn odihnitor. Rozmarin Plantă aromatică, rozmarinul are proprietăți medicinale extraordinare. Are efect expectorant și antiinflamator. Descongestionează căile respiratorii, alungă iritațiile de la nivelul gâtului, reduce simptome ca apneea sau sforăitul. Pește gras Toate tipurile de pește gras conțin o cantitate mare de antioxidanți și acizi grași Omega-3 benefice. Include-l în dietă de 2 ori pe săptămână pentru a curăța arterele, pentru a reduce nivelul de colesterol rău și pentru a preveni apariția unor afecțiuni cardiovasculare. Întrucât reduce tulburările respiratorii și relaxează musculatura gâtului, suplimente cu ulei de pește sau consumul frecvent de pește gras pot face sforăitul să dispară. Ulei de măsline Bogat în acizi grași și substanțe antiinflamatoare care îți conferă o odihnă mai bună, uleiul de măsline previne îngustarea și obstrucția căilor respiratorii. Din aceste motive, acest aliment poate alunga sforăiul. Sursa Post-ul Ce alimente combat sforăitul apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Sforăitul în timpul somnului survine din cauza trecerii dificile a aerului prin căile respiratorii îngustate. Pentru a scăpa de această problemă deranjantă, încercați să consumați produsele enumerate mai jos. Miere Luată în cantitate mică, 1-2 lingurițe pe zi, miere îți aduce un plus de substanțe nutritive și zaharuri naturale. Se numără printre alimentele care combat tulburările somnului ca sforăitul. Mierea este un remediu folosit îndeosebi în afecțiunile respiratorii, de aceea, dacă sforăitul este cauzat de congestie te va ajuta să dormi mai bine. În plus, mierea stimulează secreția de melatonină, o substanță care dă somnolență. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); O fetiță de un an a murit după ce mama sa a lăsat-o câteva ore, într-o mașină aflată în soarePrimul transplant de mâini efectuat cu succes la un copil. După intervenție acesta poate să scrie Usturoi Decongestionant al tractului respirator, usturoiul previne agravarea infecțiilor respiratorii. Dacă-l mănânci în stare proaspătă are efect antiinflamator și reduce sforăitul, ajutându-te să ai un somn odihnitor. Rozmarin Plantă aromatică, rozmarinul are proprietăți medicinale extraordinare. Are efect expectorant și antiinflamator. Descongestionează căile respiratorii, alungă iritațiile de la nivelul gâtului, reduce simptome ca apneea sau sforăitul. Pește gras Toate tipurile de pește gras conțin o cantitate mare de antioxidanți și acizi grași Omega-3 benefice. Include-l în dietă de 2 ori pe săptămână pentru a curăța arterele, pentru a reduce nivelul de colesterol rău și pentru a preveni apariția unor afecțiuni cardiovasculare. Întrucât reduce tulburările respiratorii și relaxează musculatura gâtului, suplimente cu ulei de pește sau consumul frecvent de pește gras pot face sforăitul să dispară. Ulei de măsline Bogat în acizi grași și substanțe antiinflamatoare care îți conferă o odihnă mai bună, uleiul de măsline previne îngustarea și obstrucția căilor respiratorii. Din aceste motive, acest aliment poate alunga sforăiul. Sursa Post-ul Ce alimente combat sforăitul apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Ce fel de soție vei fi în funcție de zodie Trebuie să știi că zodiacul îți înfluențează considerabil personalitatea. Acesta poate determina chiar mediul în care vei prospera, ce fel de partener ți se potrivește și cum vei fi tu în calitate de nevastă. 1. Vărsător Te apropii cu greu de cineva, pentru că ți-e frică, dar odată ce îți câștigă cineva inima, ești cu totul a lui și ești foarte loială. Ești creativă și expresivă, așa că vei putea să comunici cu soțul tău pentru a rezolva problemele de fiecare dată când acestea apar. 2. Pești Nativele acestei zodii sunt pasionale, dar au nevoie să petreacă și ceva timp pe cont propriu. Nu te deranjează dacă soțul iese cu prietenii în timp ce tu rămâi să-ți citești cartea favorită sau să faci o baie fierbinte, astfel că partenerul tău trebuie să îți înțeleagă această latură mai singuratică /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); 14 lucruri pe care trebuie le faci cât ești încă tânărăConfesiunile unui detectiv particular: „Doamnele înşală emoţional, bărbaţii doar sexual” 3. Berbec Ești o persoană energică și cu dispoziție schimbătoare, așa că partenerul tău va trebui să aibă grijă ce face uneori. S-ar putea să te superi repede, însă această stare îți va și trece rapid. Ești foarte mare amatoare de momente intime și romantice alături de partenerul tău. 4. Taur Pentru Tauri contează romantismul – vrei cine la lumina lumânărilor, flori primite pe neașteptate sau ca soțul să-ți pregătească masa și ești dispusă să faci și tu eforturi pentru a avea o familie sănătoasă și puternică Astfel, soția taur va fi și ea extrem de romantică și de afectuoasă, pentru că își dorește același lucru de la partenerul ei. 5. Gemeni Gemenii sunt simpatici și afectuoși. Te plictisești repede, dar familia e foarte importantă pentru tine și vei fi o mamă excelentă, chiar dacă este posibil să existe des certuri minore la tine în căsnicie. 6. Rac Familia este crucială pentru nativele Rac, care sunt capabile să ofere incredibil de multă dragoste și înțelegere partenerului și copiilor. Sunt foarte emotive și preiau tristețea soțului și sunt dispuse să facă orice sacrificiu pentru ca cei dragi să fie bine. 7. Leu Strălucitoare și creative, nativele Leu sunt niște partenere loiale și iubitoare. Leoaicele știu și cum să fie amuzante, le pasă mult de partener și sunt incredibil de generoase atunci când trebuie să îi ofere daruri sau timp. 8. Fecioară Fecioarele sunt loiale, practice și muncitoare. Soțul unei fecioare se poate baza pe ea – și e conștient de asta. Îți asumi cu seriozitate responsabilitățile, dar nu uita că în viață mai trebuie să te și distrezi. 9. Balanță Balanțele sunt fanele modului diplomatic de a rezolva problemele, în detrimentul unei certe. Vrei pe cineva care e dispus să se distreze, dar care poate să te și provoace din punct de vedere intelectual. Îți poți face mereu partenerul să vadă jumătatea plină a paharului. 10. Scorpion Nativele acestei zodii sunt înflăcărate, ceea ce le transformă în niște iubite incredibile, dispuse să încerce lucruri noi (inclusive în dormitor). Sunt foarte sincere și așteaptă același lucru din partea partenerului. 11. Săgetător Săgetătorii trăiesc pentru libertate, iar aventurile înseamnă mult pentru ei. Nativele Săgetător sunt foarte generoase și niște soții pe care partenerii se pot baza, fiind profund loiale și dispuse mereu să plece într-o nouă aventură. 12. Capricorn Nativele Capricorn, aceste ființe dulci și responsabile, sunt niște soții de încredere fiindcă sunt foarte serioase. Sunt foarte practice și precaute dar, odată ce le câștigă cineva inima, își vor asuma angajamentul pentru toată viața. Sursa Post-ul Ce fel de soție vei fi în funcție de zodie apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Trebuie să știi că zodiacul îți înfluențează considerabil personalitatea. Acesta poate determina chiar mediul în care vei prospera, ce fel de partener ți se potrivește și cum vei fi tu în calitate de nevastă. 1. Vărsător Te apropii cu greu de cineva, pentru că ți-e frică, dar odată ce îți câștigă cineva inima, ești cu totul a lui și ești foarte loială. Ești creativă și expresivă, așa că vei putea să comunici cu soțul tău pentru a rezolva problemele de fiecare dată când acestea apar. 2. Pești Nativele acestei zodii sunt pasionale, dar au nevoie să petreacă și ceva timp pe cont propriu. Nu te deranjează dacă soțul iese cu prietenii în timp ce tu rămâi să-ți citești cartea favorită sau să faci o baie fierbinte, astfel că partenerul tău trebuie să îți înțeleagă această latură mai singuratică /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); 14 lucruri pe care trebuie le faci cât ești încă tânărăConfesiunile unui detectiv particular: „Doamnele înşală emoţional, bărbaţii doar sexual” 3. Berbec Ești o persoană energică și cu dispoziție schimbătoare, așa că partenerul tău va trebui să aibă grijă ce face uneori. S-ar putea să te superi repede, însă această stare îți va și trece rapid. Ești foarte mare amatoare de momente intime și romantice alături de partenerul tău. 4. Taur Pentru Tauri contează romantismul – vrei cine la lumina lumânărilor, flori primite pe neașteptate sau ca soțul să-ți pregătească masa și ești dispusă să faci și tu eforturi pentru a avea o familie sănătoasă și puternică Astfel, soția taur va fi și ea extrem de romantică și de afectuoasă, pentru că își dorește același lucru de la partenerul ei. 5. Gemeni Gemenii sunt simpatici și afectuoși. Te plictisești repede, dar familia e foarte importantă pentru tine și vei fi o mamă excelentă, chiar dacă este posibil să existe des certuri minore la tine în căsnicie. 6. Rac Familia este crucială pentru nativele Rac, care sunt capabile să ofere incredibil de multă dragoste și înțelegere partenerului și copiilor. Sunt foarte emotive și preiau tristețea soțului și sunt dispuse să facă orice sacrificiu pentru ca cei dragi să fie bine. 7. Leu Strălucitoare și creative, nativele Leu sunt niște partenere loiale și iubitoare. Leoaicele știu și cum să fie amuzante, le pasă mult de partener și sunt incredibil de generoase atunci când trebuie să îi ofere daruri sau timp. 8. Fecioară Fecioarele sunt loiale, practice și muncitoare. Soțul unei fecioare se poate baza pe ea – și e conștient de asta. Îți asumi cu seriozitate responsabilitățile, dar nu uita că în viață mai trebuie să te și distrezi. 9. Balanță Balanțele sunt fanele modului diplomatic de a rezolva problemele, în detrimentul unei certe. Vrei pe cineva care e dispus să se distreze, dar care poate să te și provoace din punct de vedere intelectual. Îți poți face mereu partenerul să vadă jumătatea plină a paharului. 10. Scorpion Nativele acestei zodii sunt înflăcărate, ceea ce le transformă în niște iubite incredibile, dispuse să încerce lucruri noi (inclusive în dormitor). Sunt foarte sincere și așteaptă același lucru din partea partenerului. 11. Săgetător Săgetătorii trăiesc pentru libertate, iar aventurile înseamnă mult pentru ei. Nativele Săgetător sunt foarte generoase și niște soții pe care partenerii se pot baza, fiind profund loiale și dispuse mereu să plece într-o nouă aventură. 12. Capricorn Nativele Capricorn, aceste ființe dulci și responsabile, sunt niște soții de încredere fiindcă sunt foarte serioase. Sunt foarte practice și precaute dar, odată ce le câștigă cineva inima, își vor asuma angajamentul pentru toată viața. Sursa Post-ul Ce fel de soție vei fi în funcție de zodie apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Cod galben de caniculă în toată țara, de joi până luni! Un nou val de căldură vine peste țară. Astăzi, meteorologii au emis cod galben de caniculă, valabil pentru perioada 20-24.07.2017. În intervalul menționat, pe o mare parte a teritoriului temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33°C și mai mult. Post-ul Cod galben de caniculă în toată țara, de joi până luni! apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Un nou val de căldură vine peste țară. Astăzi, meteorologii au emis cod galben de caniculă, valabil pentru perioada 20-24.07.2017. În intervalul menționat, pe o mare parte a teritoriului temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33°C și mai mult. Post-ul Cod galben de caniculă în toată țara, de joi până luni! apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Avertizare meteo! Cod galben de caniculă în toată țara, de joi până luni! Un nou val de căldură vine peste țară. Astăzi, meteorologii au emis cod galben de caniculă, valabil pentru perioada 20-24.07.2017. În intervalul menționat, pe o mare parte a teritoriului temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33°C și mai mult. Totodată, la sfârșitul perioadei vizate, săptămâna viitoare, sunt prognozate ploi, sub formă de averse cu descărcări electrice. Maestrul Gleb Sainciuc ar fi împlinit astăzi 98 de ani!În viitorul apropiat, persoanele cu dizabilități din țară vor beneficia de locuințe /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Post-ul Avertizare meteo! Cod galben de caniculă în toată țara, de joi până luni! apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Un nou val de căldură vine peste țară. Astăzi, meteorologii au emis cod galben de caniculă, valabil pentru perioada 20-24.07.2017. În intervalul menționat, pe o mare parte a teritoriului temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33°C și mai mult. Totodată, la sfârșitul perioadei vizate, săptămâna viitoare, sunt prognozate ploi, sub formă de averse cu descărcări electrice. Maestrul Gleb Sainciuc ar fi împlinit astăzi 98 de ani!În viitorul apropiat, persoanele cu dizabilități din țară vor beneficia de locuințe /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Post-ul Avertizare meteo! Cod galben de caniculă în toată țara, de joi până luni! apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
14 lucruri pe care trebuie le faci cât ești încă tânără Tinerețea este perioada destinată experiențelor, telenovelelor, călătoriilor și bineînțeles, a unei doze maxime de adrenalină. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Confesiunile unui detectiv particular: „Doamnele înşală emoţional, bărbaţii doar sexual”5 tipuri de femei pe care bărbații nu le suportă nici în ruptul capului Vezi în informațiile de mai jos, cum este bine să îți trăiești această etapă a vieții. Uită de ce zic alții Măcar o dată în viață, încearcă să nu ții cont de părerile altora. Fă ce vrei să faci și lasă-i să vorbească. Dansează atunci când singură Exersează-ți mișcările stranii de dans atunci când nu se uită nimeni. Va fi foarte distractiv – plus că e un mod uimitor de a te relaxa. Depășește-ți temerile Încearcă să înfrunți lucrul de care ți-e cel mai frică. Cel mai probabil nu te va omorî. Ia cu tine doi, trei prieteni și fă lucrul de care ești atât de speriată. Cu siguranță nu vei regreta. Încearcă un look nou Fă ceva interesant cu părul tău sau cu înfățișarea ta general și surprinde-i pe toți. Poate așa vei reuși să descoperi ceva nou despre tine și să îți îmbunătățești aspectul. Poartă o ținută ciudată în public Atunci când te întâlnești cu prietenii, poartă ceva care nu e stilul tău. O să fie distractiv și cu siguranșă îți vei aminti această experiență. Călătorește împreună cu cea mai bună prietenă Mergi în destinația ta favorită cu prietena ta cea mai bună și distrați-vă. Vorbiți toată noaptea, încercați ținute noi, faceți lucruri distractive. Încearcă un sport nou Oamenii preferă să practice un singur sport toată viața, pe care îl învață foarte bine. Încearcă ceva nou. Fii singură pentru un timp Dacă vrei să te cunoști, cel mai bine poți face asta stând singură. Mergi de una singură într-un loc liniștit și ascultă-ți cu atenție gândurile. Cheltuie bani fără să te gândești la ei Muncim din greu pentru a câștiga bani dar, din când în când, ar trebui să cumperi rochiile acelea scumpe după care tânjești sau bijuteriile pe care le vrei fără să te uiți la preț. De asemenea, încearcă și să vizitezi un restaurant scump. Iubește-te Nimeni de pe această lume nu e perfect, așa că iubește-te așa cum ești. Întâlnește-ți vedeta favorită Cu toții avem așa ceva și ar fi un vis împlinit să îi întâlnim pe cei care ne plac ața de tare. Dacă îți place vreo celebritate, mergi în locul în care trăiește sau la vreun eveniment la care știi că va participa. Chiar și un concert poate fi minunat! Trăiește-ți visul din copilărie Toată lumea a avut visuri nebunești în copilărie – încearcă să le îndeplinești, măcar pentru o zi sau câteva ore. Petrece o zi cu cineva mai în vârstă Nu-ți imaginezi cât te vei distra dacă vei sta o zi cu cineva mai în vârstă, precum bunicii tăi. Petrece ceva timp cu familia și rudele tale Stai acasă cu membrii familiei tale pentru câteva zile, sau faceți lucruri interesante împreună. Nu vei regreta acest lucru. Sursa Post-ul 14 lucruri pe care trebuie le faci cât ești încă tânără apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Tinerețea este perioada destinată experiențelor, telenovelelor, călătoriilor și bineînțeles, a unei doze maxime de adrenalină. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Confesiunile unui detectiv particular: „Doamnele înşală emoţional, bărbaţii doar sexual”5 tipuri de femei pe care bărbații nu le suportă nici în ruptul capului Vezi în informațiile de mai jos, cum este bine să îți trăiești această etapă a vieții. Uită de ce zic alții Măcar o dată în viață, încearcă să nu ții cont de părerile altora. Fă ce vrei să faci și lasă-i să vorbească. Dansează atunci când singură Exersează-ți mișcările stranii de dans atunci când nu se uită nimeni. Va fi foarte distractiv – plus că e un mod uimitor de a te relaxa. Depășește-ți temerile Încearcă să înfrunți lucrul de care ți-e cel mai frică. Cel mai probabil nu te va omorî. Ia cu tine doi, trei prieteni și fă lucrul de care ești atât de speriată. Cu siguranță nu vei regreta. Încearcă un look nou Fă ceva interesant cu părul tău sau cu înfățișarea ta general și surprinde-i pe toți. Poate așa vei reuși să descoperi ceva nou despre tine și să îți îmbunătățești aspectul. Poartă o ținută ciudată în public Atunci când te întâlnești cu prietenii, poartă ceva care nu e stilul tău. O să fie distractiv și cu siguranșă îți vei aminti această experiență. Călătorește împreună cu cea mai bună prietenă Mergi în destinația ta favorită cu prietena ta cea mai bună și distrați-vă. Vorbiți toată noaptea, încercați ținute noi, faceți lucruri distractive. Încearcă un sport nou Oamenii preferă să practice un singur sport toată viața, pe care îl învață foarte bine. Încearcă ceva nou. Fii singură pentru un timp Dacă vrei să te cunoști, cel mai bine poți face asta stând singură. Mergi de una singură într-un loc liniștit și ascultă-ți cu atenție gândurile. Cheltuie bani fără să te gândești la ei Muncim din greu pentru a câștiga bani dar, din când în când, ar trebui să cumperi rochiile acelea scumpe după care tânjești sau bijuteriile pe care le vrei fără să te uiți la preț. De asemenea, încearcă și să vizitezi un restaurant scump. Iubește-te Nimeni de pe această lume nu e perfect, așa că iubește-te așa cum ești. Întâlnește-ți vedeta favorită Cu toții avem așa ceva și ar fi un vis împlinit să îi întâlnim pe cei care ne plac ața de tare. Dacă îți place vreo celebritate, mergi în locul în care trăiește sau la vreun eveniment la care știi că va participa. Chiar și un concert poate fi minunat! Trăiește-ți visul din copilărie Toată lumea a avut visuri nebunești în copilărie – încearcă să le îndeplinești, măcar pentru o zi sau câteva ore. Petrece o zi cu cineva mai în vârstă Nu-ți imaginezi cât te vei distra dacă vei sta o zi cu cineva mai în vârstă, precum bunicii tăi. Petrece ceva timp cu familia și rudele tale Stai acasă cu membrii familiei tale pentru câteva zile, sau faceți lucruri interesante împreună. Nu vei regreta acest lucru. Sursa Post-ul 14 lucruri pe care trebuie le faci cât ești încă tânără apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Imagini haioase care demonstrează gelozia unor copii față de surioarele sau frățiorii lor Copiii singuri la părinți s-au obișnuit să acapareze toată atenția și dragostea lor, iar în momentul când apare un nou membru al familiei, aceștia își manifestă indignarea exact ca în pozele de mai jos. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Medicul i-a spus că va naște un copil cu malformații, ea însă a refuzat să facă avort. Momentul nașterii i-a șocat pe toțiCristiano Ronaldo va fi tată din nou! Iubita sa este însărcinată Sursa Post-ul Imagini haioase care demonstrează gelozia unor copii față de surioarele sau frățiorii lor apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Copiii singuri la părinți s-au obișnuit să acapareze toată atenția și dragostea lor, iar în momentul când apare un nou membru al familiei, aceștia își manifestă indignarea exact ca în pozele de mai jos. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Medicul i-a spus că va naște un copil cu malformații, ea însă a refuzat să facă avort. Momentul nașterii i-a șocat pe toțiCristiano Ronaldo va fi tată din nou! Iubita sa este însărcinată Sursa Post-ul Imagini haioase care demonstrează gelozia unor copii față de surioarele sau frățiorii lor apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
O fetiță de un an a murit după ce mama sa a lăsat-o câteva ore, într-o mașină aflată în soare Copila ar fi murit deoarece a fost lăsată în mașină, timp de șase ore, în timp ce mama ei s-a dus la coafor. Mama copilei, în vârstă de 25 de ani, a fost arestată după ce fetița ei în vârsta de un an a decedat.   Potrivit Daily Mail, oficialii poliției din Georgia, SUA, spun că Dijanelle Fowler a ajuns la programarea de la coafor la ora 10.04 și a lăsat-o pe fiica sa, Skylar, în mașină, cu instalația de aer condiționat pornită. În scrut timp, după ce femeia a intrat în salonul de coafură, mașina s-a oprit, iar bebelușul a fost lăsat să se sufoce de cald în mașina încinsă, timp de 6 ore, fără ca mama ei să o verifice. Înregistrările de pe camera de supraveghere arată că femeia s-a întors la mașină la ora 16.00, dar nu a sunat la poliție, ci a rugat un barbat de la salon să o ajute sa pornească autoturismul. Poliția crede că în acel moment fetița de un an era deja decedată, motiv pentru care mama ei i-a acoperit trupul cu haine pe care le avea în autoturism. sursa Post-ul O fetiță de un an a murit după ce mama sa a lăsat-o câteva ore, într-o mașină aflată în soare apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Copila ar fi murit deoarece a fost lăsată în mașină, timp de șase ore, în timp ce mama ei s-a dus la coafor. Mama copilei, în vârstă de 25 de ani, a fost arestată după ce fetița ei în vârsta de un an a decedat.   Potrivit Daily Mail, oficialii poliției din Georgia, SUA, spun că Dijanelle Fowler a ajuns la programarea de la coafor la ora 10.04 și a lăsat-o pe fiica sa, Skylar, în mașină, cu instalația de aer condiționat pornită. În scrut timp, după ce femeia a intrat în salonul de coafură, mașina s-a oprit, iar bebelușul a fost lăsat să se sufoce de cald în mașina încinsă, timp de 6 ore, fără ca mama ei să o verifice. Înregistrările de pe camera de supraveghere arată că femeia s-a întors la mașină la ora 16.00, dar nu a sunat la poliție, ci a rugat un barbat de la salon să o ajute sa pornească autoturismul. Poliția crede că în acel moment fetița de un an era deja decedată, motiv pentru care mama ei i-a acoperit trupul cu haine pe care le avea în autoturism. sursa Post-ul O fetiță de un an a murit după ce mama sa a lăsat-o câteva ore, într-o mașină aflată în soare apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Maestrul Gleb Sainciuc ar fi împlinit astăzi 98 de ani! Renumitul pictor și autor de măști, portretist, Artist Plastic al Poporului, Glebus Sainiuc, s-a distins printr-un talent inconfundabil și o măestrie remarcabilă. Creația autorului a încântat publicul moldovean de-a lungul timpului prin originalitatea stilului, umorul subtil și simțul artistic incontestabil. Artisticul plastic, un fenomen unic în cultura şi în spiritualitatea Basarabiei, a devenit cunoscut mai ales pentru colecția sa de măști, pe care le prezenta el însuși. În perioada 1957-1997 maestrul a creat peste 300 de măşti, care au reprezentat elita vieţii culturale româneşti: Valentina Rusu-Ciobanu, Mihai Grecu, Aureliu Busuioc, Nicolae Sulac, Ion Druţă, Grigore Vieru, Ion Ungureanu, Mihai Cimpoi, Anastasia Lazariuc, Sofia Rotaru, Eugeniu Coşeriu, Liviu Ciulei, Ana Blandiana, Adrian Păunescu şi încă mulţi alţii, sau din alte spaţii spiritual-geografice: Marcel Marceau, Jean-Paul Sartre din Franţa; Arkadi Raikin, David Oistrah, Bulat Okudjava, Aleksandr Soljeniţîn, Alla Pugaciova, Andrei Voznesenski, Luciano Pavarotti, Anne Veski, poetul Imantis Ziedonis, Laima Vaikule, poetul Ghevork Emin din Armenia, prozatorul Cinghiz Aitmatov din Kirghizia. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Artist plastic de o apreciabilă originalitate, Glebus Sainciuc a format un cuplu cu pictoriţa Valentina Rusu-Ciobanu, împreună crescându-l pe fiul lor, Lică Sainciuc, pictor de seamă şi un excelent specialist în studiul artelor. Glebus Sainciuc s-a născut la 19 iulie 1919, la Chişinău, într-o casă de lîngă biserica Sf. Vineri, pe malul Bîcului. Face studii la faimosul, pe atunci, Liceu „B.-P. Hasdeu”, avînd un excelent îndrumător şi susţinător în pasiunea sa pentru artă: profesorul de desen A. Niculescu. În anul 1942 susţine bacalaureatul, după care studiază, pînă în 1944, la Facultatea de Arhitectură a Politehnicii din Bucureşti. După război, absolveşte Şcoala de Arte Plastice „Ilia Repin” din Chişinău (1947), în acelaşi an fiind primit în Uniunea Artiştilor Plastici din Moldova. Debuturile sale în pictură sunt marcate de căutările specifice anilor ’30-’40 din artele plastice române şi vest-europene. Glebus Sainciuc a realizat cu multă dăruire o galerie de portrete ale contemporanilor, cu precădere oameni de arte, de litere, savanţi: actrița Nina Vodă (1966), prozatorul Vasile Vasilache (1968), Nana; scriitorii Lida Istrati, Petru Cărare (1970), Leonida Lari (1972), Vladimir Beşleagă (1973), traducătorul Igor Creţu (1973), muzicianul Vasile Goia (1976), scriitorul Andrei Burac (1987), poeţii Valeria Grosu (1992), Iulian Filip (1993), interpretul Radu Dolgan (1996) și mulți alții. Un alt capitol în creaţia lui Gleb Sainciuc îl constituie caricaturile, reprezentînd chipurile a numeroşi actori, artişti plastici, scriitori, muzicieni, interpreţi, oameni de ştiinţă, jurnalişti, profesori, bibliotecari, precum şi tineri studioşi, ţărani, muncitori – peste 500 de asemenea lucrări au fost publicate în ziarele şi revistele din țară. Maestrul a participat la mai multe expoziţii organizate în muzeele din Chişinău, Sofia, Baku, Kiev, Odesa, Lvov, Havana, Montreal, Moscova, Petersburg, Paris, Grenoble ş.a. Creaţiile autorului se află în zeci de muzee și în sute de colecţii particulare. Renumitul pictor Glebus Sainciuc s-a stins din viață pe 16 octombrie 2012, la vârsta de 93 de ani. Post-ul Maestrul Gleb Sainciuc ar fi împlinit astăzi 98 de ani! apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Renumitul pictor și autor de măști, portretist, Artist Plastic al Poporului, Glebus Sainiuc, s-a distins printr-un talent inconfundabil și o măestrie remarcabilă. Creația autorului a încântat publicul moldovean de-a lungul timpului prin originalitatea stilului, umorul subtil și simțul artistic incontestabil. Artisticul plastic, un fenomen unic în cultura şi în spiritualitatea Basarabiei, a devenit cunoscut mai ales pentru colecția sa de măști, pe care le prezenta el însuși. În perioada 1957-1997 maestrul a creat peste 300 de măşti, care au reprezentat elita vieţii culturale româneşti: Valentina Rusu-Ciobanu, Mihai Grecu, Aureliu Busuioc, Nicolae Sulac, Ion Druţă, Grigore Vieru, Ion Ungureanu, Mihai Cimpoi, Anastasia Lazariuc, Sofia Rotaru, Eugeniu Coşeriu, Liviu Ciulei, Ana Blandiana, Adrian Păunescu şi încă mulţi alţii, sau din alte spaţii spiritual-geografice: Marcel Marceau, Jean-Paul Sartre din Franţa; Arkadi Raikin, David Oistrah, Bulat Okudjava, Aleksandr Soljeniţîn, Alla Pugaciova, Andrei Voznesenski, Luciano Pavarotti, Anne Veski, poetul Imantis Ziedonis, Laima Vaikule, poetul Ghevork Emin din Armenia, prozatorul Cinghiz Aitmatov din Kirghizia. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Artist plastic de o apreciabilă originalitate, Glebus Sainciuc a format un cuplu cu pictoriţa Valentina Rusu-Ciobanu, împreună crescându-l pe fiul lor, Lică Sainciuc, pictor de seamă şi un excelent specialist în studiul artelor. Glebus Sainciuc s-a născut la 19 iulie 1919, la Chişinău, într-o casă de lîngă biserica Sf. Vineri, pe malul Bîcului. Face studii la faimosul, pe atunci, Liceu „B.-P. Hasdeu”, avînd un excelent îndrumător şi susţinător în pasiunea sa pentru artă: profesorul de desen A. Niculescu. În anul 1942 susţine bacalaureatul, după care studiază, pînă în 1944, la Facultatea de Arhitectură a Politehnicii din Bucureşti. După război, absolveşte Şcoala de Arte Plastice „Ilia Repin” din Chişinău (1947), în acelaşi an fiind primit în Uniunea Artiştilor Plastici din Moldova. Debuturile sale în pictură sunt marcate de căutările specifice anilor ’30-’40 din artele plastice române şi vest-europene. Glebus Sainciuc a realizat cu multă dăruire o galerie de portrete ale contemporanilor, cu precădere oameni de arte, de litere, savanţi: actrița Nina Vodă (1966), prozatorul Vasile Vasilache (1968), Nana; scriitorii Lida Istrati, Petru Cărare (1970), Leonida Lari (1972), Vladimir Beşleagă (1973), traducătorul Igor Creţu (1973), muzicianul Vasile Goia (1976), scriitorul Andrei Burac (1987), poeţii Valeria Grosu (1992), Iulian Filip (1993), interpretul Radu Dolgan (1996) și mulți alții. Un alt capitol în creaţia lui Gleb Sainciuc îl constituie caricaturile, reprezentînd chipurile a numeroşi actori, artişti plastici, scriitori, muzicieni, interpreţi, oameni de ştiinţă, jurnalişti, profesori, bibliotecari, precum şi tineri studioşi, ţărani, muncitori – peste 500 de asemenea lucrări au fost publicate în ziarele şi revistele din țară. Maestrul a participat la mai multe expoziţii organizate în muzeele din Chişinău, Sofia, Baku, Kiev, Odesa, Lvov, Havana, Montreal, Moscova, Petersburg, Paris, Grenoble ş.a. Creaţiile autorului se află în zeci de muzee și în sute de colecţii particulare. Renumitul pictor Glebus Sainciuc s-a stins din viață pe 16 octombrie 2012, la vârsta de 93 de ani. Post-ul Maestrul Gleb Sainciuc ar fi împlinit astăzi 98 de ani! apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
În viitorul apropiat, persoanele cu dizabilități din țară vor beneficia de locuințe Astăzi, a fost semnat un Memorandum de colaborare între Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Agenția Cehă pentru Dezvoltare. Conform documentului, Agenția Cehă pentru Dezvoltare va sprijini Ministerul în implementarea reformei de transformare a caselor comunitare pentru persoanele cu necesități speciale. Astfel, aceștia vor contribui la implementarea planurilor de transformare a caselor de locuit pentru persoanele cu dizabilități din Brânzeni, Cocieri, Bălți și Bădiceni. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Din toamnă înscrierea la grădinițele din Chișinau va fi posibilă doar onlineAstăzi, mai multe localități din țară rămân fără curent electric De asemenea, vor dezvolta locuințe protejate prin procurarea a patru case pentru beneficiarii acestor instituții și vor instrui personalul din aceste servicii nou create. În final, 24 de beneficiari vor avea șansa să fie integrați în comunitate, vor primi asistență și suport în angajarea în câmpul muncii și a traiului în comunitate. Prezent la evenimentul de semnare a Memorandumului, Ambasadorul Cehiei în Republica Moldova, Zdeněk Krejči a declarat că scopul acestui Acord este de a îmbunătăți condițiile de viață a persoanelor cu dizabilități mintale prin transferarea procesului de îngrijire din cel de tip rezidențial la cel de tip comunitar: „Fiecare casă procurată de noi va putea oferi o viață decentă și un cămin familial pentru persoanele care la moment locuiesc în instituțiile rezidențiale”. În cadrul evenimentului, Zdeněk Krejči a înmânat cheile de la prima casă procurată la 6 beneficiari ai internatului psiho-neurologic din Bădiceni care foarte curând se vor muta la casa lor. În prezent, în instituțiile psiho-neurologice din Bădiceni și Brânzeni se află 1536 de persoane cu dizabilități mintale, iar în Casele internat pentru fete și băieți din Hâncești și Orhei – 476 de persoane. Sursa: publika.md Post-ul În viitorul apropiat, persoanele cu dizabilități din țară vor beneficia de locuințe apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Astăzi, a fost semnat un Memorandum de colaborare între Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Agenția Cehă pentru Dezvoltare. Conform documentului, Agenția Cehă pentru Dezvoltare va sprijini Ministerul în implementarea reformei de transformare a caselor comunitare pentru persoanele cu necesități speciale. Astfel, aceștia vor contribui la implementarea planurilor de transformare a caselor de locuit pentru persoanele cu dizabilități din Brânzeni, Cocieri, Bălți și Bădiceni. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Din toamnă înscrierea la grădinițele din Chișinau va fi posibilă doar onlineAstăzi, mai multe localități din țară rămân fără curent electric De asemenea, vor dezvolta locuințe protejate prin procurarea a patru case pentru beneficiarii acestor instituții și vor instrui personalul din aceste servicii nou create. În final, 24 de beneficiari vor avea șansa să fie integrați în comunitate, vor primi asistență și suport în angajarea în câmpul muncii și a traiului în comunitate. Prezent la evenimentul de semnare a Memorandumului, Ambasadorul Cehiei în Republica Moldova, Zdeněk Krejči a declarat că scopul acestui Acord este de a îmbunătăți condițiile de viață a persoanelor cu dizabilități mintale prin transferarea procesului de îngrijire din cel de tip rezidențial la cel de tip comunitar: „Fiecare casă procurată de noi va putea oferi o viață decentă și un cămin familial pentru persoanele care la moment locuiesc în instituțiile rezidențiale”. În cadrul evenimentului, Zdeněk Krejči a înmânat cheile de la prima casă procurată la 6 beneficiari ai internatului psiho-neurologic din Bădiceni care foarte curând se vor muta la casa lor. În prezent, în instituțiile psiho-neurologice din Bădiceni și Brânzeni se află 1536 de persoane cu dizabilități mintale, iar în Casele internat pentru fete și băieți din Hâncești și Orhei – 476 de persoane. Sursa: publika.md Post-ul În viitorul apropiat, persoanele cu dizabilități din țară vor beneficia de locuințe apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Primul transplant de mâini efectuat cu succes la un copil. După intervenție acesta poate să scrie Primul transplant de mâini la un copil a fost catalogat drept un succes. La doi ani de la operație, Zion Harvey poate să scrie, să mănânce și … să joace baseball. Copilul avea doar opt ani când a suferit intervenția chirurgicală, relatează The Independent. Zion Harvey şi-a pierdut toate cele patru membre din cauza unei infecţii grave în primii ani de viaţă. În iulie 2015, el a fost supus unei intervenții chirurgicale revoluționare. A primit un transplant de mâini, în cadrul unei intervenţii chirurgicale complexe, ce a durat 11 ore. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Ginecologii au dezvăluit ce îi deranjează cel mai tare la pacientele lor!Un medic român a creat sistemul 7S: 7 obiceiuri zilnice de care depinde sănătatea pielii Echipa medicală, alcătuită din 40 de oameni, a folosit tije şi şuruburi metalice pentru a ataşa oasele pacientului de cele ale mâinilor primite de la donator, un copl tot de opt ani. Astfel, în cele 11 ore, chirurgii au reconectat cu mare atenţie, artere, vene, muşchi, tendoane şi nervi. Acum, la doi ani de la această intervenție, transplantul a fost declarat un succes, după mai multe luni de complicații. Doctorul Sandra Amaral, de la Spitalul de Copii din Philadelphia, unde Zion a fost tratat, a spus că starea acestuia continuă să se îmbunătățească. „Studiile noastre arată că transplantul de mână este posibil”, a spus acesta. Nu a fost însă, ușor. Corpul lui Zion a respins de opt ori mâinile, însă de fiecare dată doctorii au reușit să găsească un tratament. De altfel, el încă ia mai multe medicamente. Zion Harvey a contractat o infecţie gravă în primii ani ai copilăriei, care s-a transformat în cangrenă, din cauza căreia medicii au fost nevoiţi să îi amputeze mâinile şi picioarele. El a avut nevoie şi de un transplant de rinichi şi a primit acest organ de la mama lui. Băiatul are proteze pentru picioare, care îi permit lui Zion să ducă o viaţă activă, inclusiv să meargă, să alerge şi să sară. El merge la şcoală şi a învăţat să îşi folosească antebraţele pentru a scrie, pentru a mânca şi pentru a juca jocuri video. Doctorii chiar nu ar recomanda o procedură similară pentru picioare, căci „adulții și copiii funcționează foarte mine cu proteze în partea inferioară”. Spre deosebire, mâinile și brațele „joacă un rol important în conexiunea cu alte persoane, socială și fizică, prin gesturi, atingere, simțuri”, se arată în raportul medicilor care au efectuat transplantul de mâini. Post-ul Primul transplant de mâini efectuat cu succes la un copil. După intervenție acesta poate să scrie apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Primul transplant de mâini la un copil a fost catalogat drept un succes. La doi ani de la operație, Zion Harvey poate să scrie, să mănânce și … să joace baseball. Copilul avea doar opt ani când a suferit intervenția chirurgicală, relatează The Independent. Zion Harvey şi-a pierdut toate cele patru membre din cauza unei infecţii grave în primii ani de viaţă. În iulie 2015, el a fost supus unei intervenții chirurgicale revoluționare. A primit un transplant de mâini, în cadrul unei intervenţii chirurgicale complexe, ce a durat 11 ore. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Ginecologii au dezvăluit ce îi deranjează cel mai tare la pacientele lor!Un medic român a creat sistemul 7S: 7 obiceiuri zilnice de care depinde sănătatea pielii Echipa medicală, alcătuită din 40 de oameni, a folosit tije şi şuruburi metalice pentru a ataşa oasele pacientului de cele ale mâinilor primite de la donator, un copl tot de opt ani. Astfel, în cele 11 ore, chirurgii au reconectat cu mare atenţie, artere, vene, muşchi, tendoane şi nervi. Acum, la doi ani de la această intervenție, transplantul a fost declarat un succes, după mai multe luni de complicații. Doctorul Sandra Amaral, de la Spitalul de Copii din Philadelphia, unde Zion a fost tratat, a spus că starea acestuia continuă să se îmbunătățească. „Studiile noastre arată că transplantul de mână este posibil”, a spus acesta. Nu a fost însă, ușor. Corpul lui Zion a respins de opt ori mâinile, însă de fiecare dată doctorii au reușit să găsească un tratament. De altfel, el încă ia mai multe medicamente. Zion Harvey a contractat o infecţie gravă în primii ani ai copilăriei, care s-a transformat în cangrenă, din cauza căreia medicii au fost nevoiţi să îi amputeze mâinile şi picioarele. El a avut nevoie şi de un transplant de rinichi şi a primit acest organ de la mama lui. Băiatul are proteze pentru picioare, care îi permit lui Zion să ducă o viaţă activă, inclusiv să meargă, să alerge şi să sară. El merge la şcoală şi a învăţat să îşi folosească antebraţele pentru a scrie, pentru a mânca şi pentru a juca jocuri video. Doctorii chiar nu ar recomanda o procedură similară pentru picioare, căci „adulții și copiii funcționează foarte mine cu proteze în partea inferioară”. Spre deosebire, mâinile și brațele „joacă un rol important în conexiunea cu alte persoane, socială și fizică, prin gesturi, atingere, simțuri”, se arată în raportul medicilor care au efectuat transplantul de mâini. Post-ul Primul transplant de mâini efectuat cu succes la un copil. După intervenție acesta poate să scrie apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Medicul i-a spus că va naște un copil cu malformații, ea însă a refuzat să facă avort. Momentul nașterii i-a șocat pe toți Poveste unei femei gravide care a devenit virală pe internet. Olesea a trecut printr-o experiență extrem de dureroasă. Atunci când era în culmea fericirii, pentru că știa că poartă sub inimă o ființă mică, medicul ginecolog i-a dat cea mai groaznică veste. „Veți avea un baiețel, dar cu malformții… Mânuțele lui nu se dezvolta și toate organele interne sunt mărite…” Acestea au fost cuvintele pe care le-a a auzit sărmana femeie în ziua ecografiei. Apoi doctorița a încercat îndelung să-i convingă pe părinții îndurerați: „Înțelegeți că aceasta este o cruce, pe care va trebui să o duceți toată viața?! Un copil invalid!” — cuvintele ei le străpungeau inimile ca un cuțit. — „Veți fi arătați cu degetul! Veți munci doar pentru medicamente și va veți ruga ca el să moară mai repede!” /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Cristiano Ronaldo va fi tată din nou! Iubita sa este însărcinatăAlergiile de vară la copii. Cauze, simptome și tratament Olesea plângea, iar Eugen strângea colțul mesei atât de tare, încat i se albiseră degetele.. „Haideți să stimulăm nașterea și totul se va sfârși” — îi convingea doctorița. „Nu!” Olesea a tresărit auzind strigătul lui Eugen: „Copilul nostru se va naște!” Și ea a aprobat… „Este treaba voastră. Scrieți o declarație, în care să specificați că cunoașteți rezultatele ecografiei, pentru că pe viitor să nu existe reclamatii” — le-a spus medicul, întinzându-le o foaie. Treceau îndelungatele luni de așteptare. Olesea stătea ore întregi lângă geam, urmârind cum copiii se joacă în groapa cu nisip. Arunca mingea, se plimba cu bicicleta… „Doamne, oare cum va ține mingea fiul meu ?” — se gândea ea. Iar Eugen se străduia din răsputeri. A transformat dormitorul în camera pentru copii. Singur a făcut pătuțul. El încerca să nu se gândească la lucruri rele, ca să nu-și întristeze soția. Într-o noapte rece de decembrie Olesiei i s-a rupt apa. Eugen și-a dus soția la spital, iar apoi a scuturat zăpada de pe o bancă, a pus pe ea geaca Olesiei și s-a asezat. Peste 3 ore sala de nașteri s-a umplut de un țipăt puternic. „Aveți o fetită!” Și un ghemuleț cald a fost asezat pe pieptul Olesiei. Iar mânuțele… mânutele erau întregi. Doctorița a ieșit în curte. Acolo l-a vazut pe Eugen. „Domnule, domnule, aveți o fetiță! Felicitări! Și ea este absolut sănătoasă!” Eugen stătea și privea locul, în care se afla doctorița. „Sănătoasă…” — îi răsună în urechi ca un ecou. Mai tarziu ecografia a confirmat că Nadejda era complet sănătoasă. Iar Olesiei i s-a descoperit un fibrom uterin uriaș. Aparent, anume pe acesta medicii l-au vazut atunci pe ecran. Ea a fost repede operată. Din păcate, a fost necesară îndepărtarea tuturor organelor feminine. Olesea mângâia părul fiicei sale adormite și se gândea îngrozită la ce putea să se întâmple, dacă se lasă atunci convinsa de doctoriță Sursa Post-ul Medicul i-a spus că va naște un copil cu malformații, ea însă a refuzat să facă avort. Momentul nașterii i-a șocat pe toți apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Poveste unei femei gravide care a devenit virală pe internet. Olesea a trecut printr-o experiență extrem de dureroasă. Atunci când era în culmea fericirii, pentru că știa că poartă sub inimă o ființă mică, medicul ginecolog i-a dat cea mai groaznică veste. „Veți avea un baiețel, dar cu malformții… Mânuțele lui nu se dezvolta și toate organele interne sunt mărite…” Acestea au fost cuvintele pe care le-a a auzit sărmana femeie în ziua ecografiei. Apoi doctorița a încercat îndelung să-i convingă pe părinții îndurerați: „Înțelegeți că aceasta este o cruce, pe care va trebui să o duceți toată viața?! Un copil invalid!” — cuvintele ei le străpungeau inimile ca un cuțit. — „Veți fi arătați cu degetul! Veți munci doar pentru medicamente și va veți ruga ca el să moară mai repede!” /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Cristiano Ronaldo va fi tată din nou! Iubita sa este însărcinatăAlergiile de vară la copii. Cauze, simptome și tratament Olesea plângea, iar Eugen strângea colțul mesei atât de tare, încat i se albiseră degetele.. „Haideți să stimulăm nașterea și totul se va sfârși” — îi convingea doctorița. „Nu!” Olesea a tresărit auzind strigătul lui Eugen: „Copilul nostru se va naște!” Și ea a aprobat… „Este treaba voastră. Scrieți o declarație, în care să specificați că cunoașteți rezultatele ecografiei, pentru că pe viitor să nu existe reclamatii” — le-a spus medicul, întinzându-le o foaie. Treceau îndelungatele luni de așteptare. Olesea stătea ore întregi lângă geam, urmârind cum copiii se joacă în groapa cu nisip. Arunca mingea, se plimba cu bicicleta… „Doamne, oare cum va ține mingea fiul meu ?” — se gândea ea. Iar Eugen se străduia din răsputeri. A transformat dormitorul în camera pentru copii. Singur a făcut pătuțul. El încerca să nu se gândească la lucruri rele, ca să nu-și întristeze soția. Într-o noapte rece de decembrie Olesiei i s-a rupt apa. Eugen și-a dus soția la spital, iar apoi a scuturat zăpada de pe o bancă, a pus pe ea geaca Olesiei și s-a asezat. Peste 3 ore sala de nașteri s-a umplut de un țipăt puternic. „Aveți o fetită!” Și un ghemuleț cald a fost asezat pe pieptul Olesiei. Iar mânuțele… mânutele erau întregi. Doctorița a ieșit în curte. Acolo l-a vazut pe Eugen. „Domnule, domnule, aveți o fetiță! Felicitări! Și ea este absolut sănătoasă!” Eugen stătea și privea locul, în care se afla doctorița. „Sănătoasă…” — îi răsună în urechi ca un ecou. Mai tarziu ecografia a confirmat că Nadejda era complet sănătoasă. Iar Olesiei i s-a descoperit un fibrom uterin uriaș. Aparent, anume pe acesta medicii l-au vazut atunci pe ecran. Ea a fost repede operată. Din păcate, a fost necesară îndepărtarea tuturor organelor feminine. Olesea mângâia părul fiicei sale adormite și se gândea îngrozită la ce putea să se întâmple, dacă se lasă atunci convinsa de doctoriță Sursa Post-ul Medicul i-a spus că va naște un copil cu malformații, ea însă a refuzat să facă avort. Momentul nașterii i-a șocat pe toți apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Cristiano Ronaldo va fi tată din nou! Iubita sa este însărcinată Speculațiile care existau în privința sarcinei iubitei fotbalistului s-au adeverit. Cristiano Ronaldo a confirmat că va deveni tată pentru a patra oară, acesta fiind primul copil al cuplului. Fotbalistul de 32 de ani a confirmat știrea după ce a fost întrebat de jurnalisștii de la El Mundo dacă este fericit că așteaptă să devină tatăl pentru încă un copil: „Da, foarte mult”, a spus acesta. Este foarte probabil ca noul membru al familiei să vină pe lume până la sfârșitul anului, pentru că burtica Georginei Rodriguez este deja vizibilă, probabil aceasta se află în 4-5 luni de sarcină. Una trecută, Ronaldo și-a surprins fanii atunci când a anunțat că a devenit tată de gemeni, copii pe care îi are datorită unei mame surogat. La începutul lunii, sportivul apărea într-o fotografie de familie la piscină, în iubita sa, Georgina, îi ținea în brațe pe gemenii familiei, fiind vizibilă burtica de gravidă a modelului brazilian. De când  devenit tată pentru gemenii Eva și Mateo, Ronaldo a distribuit pe contul său de Instagram o mulțime de poze cu copiii în brațe, alături fiindu-i, ba iubita de 22 de ani, ba fiul de 7 ani, Cristiano Jr.: „Sunt atât de fericit că pot să țin în brațe cele două noi iubiri din viața mea”, a scris el. Post-ul Cristiano Ronaldo va fi tată din nou! Iubita sa este însărcinată apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Speculațiile care existau în privința sarcinei iubitei fotbalistului s-au adeverit. Cristiano Ronaldo a confirmat că va deveni tată pentru a patra oară, acesta fiind primul copil al cuplului. Fotbalistul de 32 de ani a confirmat știrea după ce a fost întrebat de jurnalisștii de la El Mundo dacă este fericit că așteaptă să devină tatăl pentru încă un copil: „Da, foarte mult”, a spus acesta. Este foarte probabil ca noul membru al familiei să vină pe lume până la sfârșitul anului, pentru că burtica Georginei Rodriguez este deja vizibilă, probabil aceasta se află în 4-5 luni de sarcină. Una trecută, Ronaldo și-a surprins fanii atunci când a anunțat că a devenit tată de gemeni, copii pe care îi are datorită unei mame surogat. La începutul lunii, sportivul apărea într-o fotografie de familie la piscină, în iubita sa, Georgina, îi ținea în brațe pe gemenii familiei, fiind vizibilă burtica de gravidă a modelului brazilian. De când  devenit tată pentru gemenii Eva și Mateo, Ronaldo a distribuit pe contul său de Instagram o mulțime de poze cu copiii în brațe, alături fiindu-i, ba iubita de 22 de ani, ba fiul de 7 ani, Cristiano Jr.: „Sunt atât de fericit că pot să țin în brațe cele două noi iubiri din viața mea”, a scris el. Post-ul Cristiano Ronaldo va fi tată din nou! Iubita sa este însărcinată apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Din toamnă înscrierea la grădinițele din Chișinau va fi posibilă doar online Începând cu 1 septembrie, părinții din Chișinău nu vor mai fi nevoiți să meargă la Direcțiile educație de sector pentru a-și înscrie copiii la grădiniță, pentru că va fi lansată o platforma on-line de înregistrare. Proiectul dat implică activitatea a 130 de grădinițe, cu excepția celor din suburbiile Capitalei. Pentru implementarea proiectului, municipalitatea va cheltui în jur de 180 de mii de lei. Jumătate din această sumă deja a fost achitată. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Astăzi, mai multe localități din țară rămân fără curent electricCei doi copii de la școala internat, dați dispăruți, au fost găsiți! Platforma pe care vor putea fi înscriși copiii la grădinițe este www.inscriere-gradinita.md. Părinții își vor putea înscrie odraslele doar la grădinițele din districtul unde locuiesc. După completarea dosarului de înregistrare, părintele și/sau tutorele va primi pe adresa de e-mail numărul de ordine cu care a fost înregistrat. Ulterior, acesta va putea verifica oricând dacă rândul nu a fost modificat. „Părintele va putea vizualiza lista integrală a celor înregistrați, dar cu protejarea datelor cu caracter personal. În perioada 1 august – 1 septembrie va fi sistată înscrierea pentru că va fi perioada în care informațiile din registrele de pe hârtie vor fi incluse pe această platformă, urmând ca din 1 septembri înscrierea să aibă loc doar online”, a declarat directorul adjunct al DGETS Viorica Negrei. În prima etapă, iformațiia va fi procesată la nivelul de Direcție, dar pe viitor se propune ca directorii de grădinițe să fie cei care să proceseze datele. Ei vor vedea lista solicitărilor pentru instituțiile care le conduc și vor putea răspunde și face repartizările în grădiniță.   Post-ul Din toamnă înscrierea la grădinițele din Chișinau va fi posibilă doar online apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Începând cu 1 septembrie, părinții din Chișinău nu vor mai fi nevoiți să meargă la Direcțiile educație de sector pentru a-și înscrie copiii la grădiniță, pentru că va fi lansată o platforma on-line de înregistrare. Proiectul dat implică activitatea a 130 de grădinițe, cu excepția celor din suburbiile Capitalei. Pentru implementarea proiectului, municipalitatea va cheltui în jur de 180 de mii de lei. Jumătate din această sumă deja a fost achitată. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Astăzi, mai multe localități din țară rămân fără curent electricCei doi copii de la școala internat, dați dispăruți, au fost găsiți! Platforma pe care vor putea fi înscriși copiii la grădinițe este www.inscriere-gradinita.md. Părinții își vor putea înscrie odraslele doar la grădinițele din districtul unde locuiesc. După completarea dosarului de înregistrare, părintele și/sau tutorele va primi pe adresa de e-mail numărul de ordine cu care a fost înregistrat. Ulterior, acesta va putea verifica oricând dacă rândul nu a fost modificat. „Părintele va putea vizualiza lista integrală a celor înregistrați, dar cu protejarea datelor cu caracter personal. În perioada 1 august – 1 septembrie va fi sistată înscrierea pentru că va fi perioada în care informațiile din registrele de pe hârtie vor fi incluse pe această platformă, urmând ca din 1 septembri înscrierea să aibă loc doar online”, a declarat directorul adjunct al DGETS Viorica Negrei. În prima etapă, iformațiia va fi procesată la nivelul de Direcție, dar pe viitor se propune ca directorii de grădinițe să fie cei care să proceseze datele. Ei vor vedea lista solicitărilor pentru instituțiile care le conduc și vor putea răspunde și face repartizările în grădiniță.   Post-ul Din toamnă înscrierea la grădinițele din Chișinau va fi posibilă doar online apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Alergiile de vară la copii. Cauze, simptome și tratament În sezonul estival, copiii, din păcate sunt cei mai predispuși la aceste afecțiuni. Dragi mămici, nu ezitați să citiți informațiile de mai jos, astfel veți ști mai bine cum să vă feriți picii de factorii predispozanți alergiilor. Cauzele apariției alergiilor de vară și cum le eviți La fel ca în timpul primăverii, cel mai mare declanșator al alergiilor este polenul – micile boabe eliberate în aer de copaci, ierburi și buruieni, cu scopul fertilizării altor plante. Atunci când aceste celule de polen intră în nasul și în ochii oamenilor sensibili, pun sistemul imunitar la treabă. Sistemul imunitar, percepând polenul ca pe un invadator străin, eliberează anticorpi – substanțe care identifică și atacă în mod normal bacterii, viruși și alte organisme care cauzează boli. Anticorpii atacă alergenii, ceea ce duce la eliberarea de substanțe chimice, cum ar fi histamina în sânge. Aceste substanțe chimice declanșează secreții nazale abundente, mâncărimi ale ochilor și alte simptome alergice. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Alergiile de vară la copii. Cauze, simptome și tratamentJessica Alba, în costum de baie la plajă! Cum arată cu burtica de gravidă Mucegaiul din natură este un alt inculpat. Există mai multe tipuri de mucegai, dar numai câteva pot declanșa alergii. Acesta poate declanșa, de asemenea, astm bronșic. Numărul de spori de mucegai poate crește în zilele umede. Există și mucegai de interior, iar pentru acesta poți lua măsuri de a scăpa de orice pic de umezeală din casă, cum ar fi repararea scurgerilor și folosirea dezumidificatoarelor. Înțepăturile de insecte sunt bine-cunoscute ca alergeni, putând duce la o reacție severă cunoscută sub numele de anafilaxie. Albinele, viespile și bondarii sunt cei mai activi spre sfârșitul verii către toamnă. Cel mai bun mod de a evita înțeparea este de a evita toate insectele. Cu alte cuvinte, nu ar trebui să umbli în picioarele goale unde există insecte sau să bei dintr-o doză deschisă, în care poate s-au strecurat insectele pentru o masă. Ar trebui să eviți să porți un parfum care miroase dulce și îmbrăcămintea viu colorată sau cu motive florale. Reacțiile alergice la fructele de sezon pot apărea oricând, iar pentru unii oameni, fructele și legumele de vară pot fi orice, dar nu delicioase și suculente. Oamenii care sunt alergici la anumite polenuri pot suferi o reacție încrucișată, după ce mănâncă anumite alimente, cum ar fi pepeni, mere și țelină. Condiția aceasta este cunoscută sub numele de sindrom de alergie orală, iar simptomele includ prurit, furnicături sau umflarea gurii. Spre deosebire de reacțiile grave care pot apărea de la alergiile alimentare, sindromul alergiei orale rareori pune viața în pericol. Persoanele alergice pot evita consumul alimentelor cu probleme. Simptomele alergiilor de vară Printre simptomele care te pot convinge că este cazul să mergi la doctor, pentru a vedea dacă te afectează alergiile de vară se numără și: Secrețiile nazale abundente Ochii umezi Strănutatul Tusea Mâncărimi ale ochilor și nasului Cercurile întunecate de sub ochi Medicul tău te va întreba despre simptomele pe care le ai și despre istoricul alergenic. S-ar putea să-ți sugereze un tratament medicamentos sau să îți recomande un medic specializat în tratarea alergiilor, pentru un test de piele. Alergologul va expune o mică suprafață de pe mână la un eșantion mic de alergen. Dacă ești alergic, se va forma o mică umflătură roșie. Testele de sânge pot diagnostica, de asemenea, alergiile de vară. Tratamente pentru alergiile de vară În mod normal, doctorul îți va prescrie medicamentele perfecte pentru reacțiile tale. Printre acestea, se numără antihistamine, decongestionante, spray-uri nazale, picături de ochi, irigare nazală. Dacă ai parte de o reacție alergică severă, este recomandat să suni imediat la 112 sau să folosești o injecție cu epinefrină, dacă ți-a prescris-o doctorul. Cu toate acestea, până să ajungi la doctor cu o reacție agravată, poți urma câțiva pași, pentru a evita factorii alergeni. Stai înăuntru atunci când nivelul polenului și al smogului este ridicat. Ține ușile și ferestrele închise. Dă drumul la aerul condiționat pentru a menține alergenii afară. Folosește un purificator de aer. Curăță filtrele de aer din casă des. De asemenea, aspiră și șterge praful de pe rafturile de cărți, gurile de aerisire și alte locuri în care se adună polenul. Spală lenjeria de pat și covoarele, dacă ai, în apă fierbine, pentru a elimina acarienii de praf și alți alergeni. Când te întorci de afară, spală-te pe păr și pe corp, și schimbă-ți hainele. Dă des cu aspiratorul și poartă o mască de protecție. Acest proces poate scoate polenul, mucegaiul și praful prins în covoarele tale. Menține umiditatea din casă între 30% și 50%, astfel încât să nu le oferi acarienilor un mediu proprice dezvoltării și înmulțirii. Sursa Post-ul Alergiile de vară la copii. Cauze, simptome și tratament apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
În sezonul estival, copiii, din păcate sunt cei mai predispuși la aceste afecțiuni. Dragi mămici, nu ezitați să citiți informațiile de mai jos, astfel veți ști mai bine cum să vă feriți picii de factorii predispozanți alergiilor. Cauzele apariției alergiilor de vară și cum le eviți La fel ca în timpul primăverii, cel mai mare declanșator al alergiilor este polenul – micile boabe eliberate în aer de copaci, ierburi și buruieni, cu scopul fertilizării altor plante. Atunci când aceste celule de polen intră în nasul și în ochii oamenilor sensibili, pun sistemul imunitar la treabă. Sistemul imunitar, percepând polenul ca pe un invadator străin, eliberează anticorpi – substanțe care identifică și atacă în mod normal bacterii, viruși și alte organisme care cauzează boli. Anticorpii atacă alergenii, ceea ce duce la eliberarea de substanțe chimice, cum ar fi histamina în sânge. Aceste substanțe chimice declanșează secreții nazale abundente, mâncărimi ale ochilor și alte simptome alergice. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Alergiile de vară la copii. Cauze, simptome și tratamentJessica Alba, în costum de baie la plajă! Cum arată cu burtica de gravidă Mucegaiul din natură este un alt inculpat. Există mai multe tipuri de mucegai, dar numai câteva pot declanșa alergii. Acesta poate declanșa, de asemenea, astm bronșic. Numărul de spori de mucegai poate crește în zilele umede. Există și mucegai de interior, iar pentru acesta poți lua măsuri de a scăpa de orice pic de umezeală din casă, cum ar fi repararea scurgerilor și folosirea dezumidificatoarelor. Înțepăturile de insecte sunt bine-cunoscute ca alergeni, putând duce la o reacție severă cunoscută sub numele de anafilaxie. Albinele, viespile și bondarii sunt cei mai activi spre sfârșitul verii către toamnă. Cel mai bun mod de a evita înțeparea este de a evita toate insectele. Cu alte cuvinte, nu ar trebui să umbli în picioarele goale unde există insecte sau să bei dintr-o doză deschisă, în care poate s-au strecurat insectele pentru o masă. Ar trebui să eviți să porți un parfum care miroase dulce și îmbrăcămintea viu colorată sau cu motive florale. Reacțiile alergice la fructele de sezon pot apărea oricând, iar pentru unii oameni, fructele și legumele de vară pot fi orice, dar nu delicioase și suculente. Oamenii care sunt alergici la anumite polenuri pot suferi o reacție încrucișată, după ce mănâncă anumite alimente, cum ar fi pepeni, mere și țelină. Condiția aceasta este cunoscută sub numele de sindrom de alergie orală, iar simptomele includ prurit, furnicături sau umflarea gurii. Spre deosebire de reacțiile grave care pot apărea de la alergiile alimentare, sindromul alergiei orale rareori pune viața în pericol. Persoanele alergice pot evita consumul alimentelor cu probleme. Simptomele alergiilor de vară Printre simptomele care te pot convinge că este cazul să mergi la doctor, pentru a vedea dacă te afectează alergiile de vară se numără și: Secrețiile nazale abundente Ochii umezi Strănutatul Tusea Mâncărimi ale ochilor și nasului Cercurile întunecate de sub ochi Medicul tău te va întreba despre simptomele pe care le ai și despre istoricul alergenic. S-ar putea să-ți sugereze un tratament medicamentos sau să îți recomande un medic specializat în tratarea alergiilor, pentru un test de piele. Alergologul va expune o mică suprafață de pe mână la un eșantion mic de alergen. Dacă ești alergic, se va forma o mică umflătură roșie. Testele de sânge pot diagnostica, de asemenea, alergiile de vară. Tratamente pentru alergiile de vară În mod normal, doctorul îți va prescrie medicamentele perfecte pentru reacțiile tale. Printre acestea, se numără antihistamine, decongestionante, spray-uri nazale, picături de ochi, irigare nazală. Dacă ai parte de o reacție alergică severă, este recomandat să suni imediat la 112 sau să folosești o injecție cu epinefrină, dacă ți-a prescris-o doctorul. Cu toate acestea, până să ajungi la doctor cu o reacție agravată, poți urma câțiva pași, pentru a evita factorii alergeni. Stai înăuntru atunci când nivelul polenului și al smogului este ridicat. Ține ușile și ferestrele închise. Dă drumul la aerul condiționat pentru a menține alergenii afară. Folosește un purificator de aer. Curăță filtrele de aer din casă des. De asemenea, aspiră și șterge praful de pe rafturile de cărți, gurile de aerisire și alte locuri în care se adună polenul. Spală lenjeria de pat și covoarele, dacă ai, în apă fierbine, pentru a elimina acarienii de praf și alți alergeni. Când te întorci de afară, spală-te pe păr și pe corp, și schimbă-ți hainele. Dă des cu aspiratorul și poartă o mască de protecție. Acest proces poate scoate polenul, mucegaiul și praful prins în covoarele tale. Menține umiditatea din casă între 30% și 50%, astfel încât să nu le oferi acarienilor un mediu proprice dezvoltării și înmulțirii. Sursa Post-ul Alergiile de vară la copii. Cauze, simptome și tratament apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Colacul de înot poate fi periculos! Ce a pățit un copil care a fost lăsat nesupravegheat doar câteva secunde Acum că a venit vara, e cu atât mai important să ne gândim la siguranța copiilor când vine vorba de mersul la piscină sau la mare. Deși majoritatea părinților sunt extrem de atenți când vine vorba de siguranța copiilor lor, uneori și câteva secunde în care atenția este distrasă sunt suficiente ca un necaz să se întâmple. Cel mai potrivit este să fim informați și precauți! Dacă te-ai gândit că cel mai sigur mod de a-ți lăsa copilul să se distreze în apă este colacul, să știi că și acesta poate fi periculos, în lipsa supravegherii de către un adult. Iată ce a pățit un copil care a fost lăsat singur într-un bazin de înot. Incidentul despre care vorbim a avut loc în China, la un bazin de înot pentru copii. Adultii au lasat un copil ce nu pare a avea mai mult de 3-4 ani in piscina, cu un colac in jurul taliei, crezand ca e in siguranta. În scurt timp, băiețelul s-a aplecat în față și propria greutate l-a răsturnat, prinzându-l cu capul în jos sub colac. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Din fericire, un cuplu, cel mai probabil părinții, apare în ultimul moment, la limită și îl salvează. Băiețelul a fost dus la spital, iar acum se afla în stare bună. În clipul de mai jos puteți vedea imaginile surprinse de camerele de luat vederi, însă țineți cont că vă pot afecta emoțional. Prin urmare, este necesar să atenționezi și alți părinți, când este cazul: doar pentru ca are colac, nu înseamnă că este în siguranță! Supravegheați copilul chiar dacă știe să înoate, chiar dacă poartă un colac, deoarece niciodată nu știi ce se poate întâmpla. (n.r. – comentariile ce se aud sunt ale persoanei care a filmat înregistrarea ulterior, vocea nu apartine unei persoane care să fi fost în încăpere la acel moment, dar care să fi rămas pasivă). sursa Post-ul Colacul de înot poate fi periculos! Ce a pățit un copil care a fost lăsat nesupravegheat doar câteva secunde apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Acum că a venit vara, e cu atât mai important să ne gândim la siguranța copiilor când vine vorba de mersul la piscină sau la mare. Deși majoritatea părinților sunt extrem de atenți când vine vorba de siguranța copiilor lor, uneori și câteva secunde în care atenția este distrasă sunt suficiente ca un necaz să se întâmple. Cel mai potrivit este să fim informați și precauți! Dacă te-ai gândit că cel mai sigur mod de a-ți lăsa copilul să se distreze în apă este colacul, să știi că și acesta poate fi periculos, în lipsa supravegherii de către un adult. Iată ce a pățit un copil care a fost lăsat singur într-un bazin de înot. Incidentul despre care vorbim a avut loc în China, la un bazin de înot pentru copii. Adultii au lasat un copil ce nu pare a avea mai mult de 3-4 ani in piscina, cu un colac in jurul taliei, crezand ca e in siguranta. În scurt timp, băiețelul s-a aplecat în față și propria greutate l-a răsturnat, prinzându-l cu capul în jos sub colac. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Din fericire, un cuplu, cel mai probabil părinții, apare în ultimul moment, la limită și îl salvează. Băiețelul a fost dus la spital, iar acum se afla în stare bună. În clipul de mai jos puteți vedea imaginile surprinse de camerele de luat vederi, însă țineți cont că vă pot afecta emoțional. Prin urmare, este necesar să atenționezi și alți părinți, când este cazul: doar pentru ca are colac, nu înseamnă că este în siguranță! Supravegheați copilul chiar dacă știe să înoate, chiar dacă poartă un colac, deoarece niciodată nu știi ce se poate întâmpla. (n.r. – comentariile ce se aud sunt ale persoanei care a filmat înregistrarea ulterior, vocea nu apartine unei persoane care să fi fost în încăpere la acel moment, dar care să fi rămas pasivă). sursa Post-ul Colacul de înot poate fi periculos! Ce a pățit un copil care a fost lăsat nesupravegheat doar câteva secunde apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Mare grijă când mergi la piscină sau la mare. Se poate întâmpla asta Acum că a venit vara, e cu atât mai important să ne gândim la siguranța copiilor când vine vorba de mersul la piscină sau la mare. Deși majoritatea părinților sunt extrem de atenți când vine vorba de siguranța copiilor lor, uneori și câteva secunde în care atenția este distrasă sunt suficiente ca un necaz să se întâmple. Cel mai potrivit este să fim informați și precauți! Dacă te-ai gândit că cel mai sigur mod de a-ți lăsa copilul să se distreze în apă este colacul, să știi că și acesta poate fi periculos, în lipsa supravegherii de către un adult. Iată ce a pățit un copil care a fost lăsat singur într-un bazin de înot. Incidentul despre care vorbim a avut loc în China, la un bazin de înot pentru copii. Adultii au lasat un copil ce nu pare a avea mai mult de 3-4 ani in piscina, cu un colac in jurul taliei, crezand ca e in siguranta. În scurt timp, băiețelul s-a aplecat în față și propria greutate l-a răsturnat, prinzându-l cu capul în jos sub colac. Din fericire, un cuplu, cel mai probabil părinții, apare în ultimul moment, la limită și îl salvează. Băiețelul a fost dus la spital, iar acum se afla în stare bună. În clipul de mai jos puteți vedea imaginile surprinse de camerele de luat vederi, însă țineți cont că vă pot afecta emoțional. Prin urmare, este necesar să atenționezi și alți părinți, când este cazul: doar pentru ca are colac, nu înseamnă că este în siguranță! Supravegheați copilul chiar dacă știe să înoate, chiar dacă poartă un colac, deoarece niciodată nu știi ce se poate întâmpla. (n.r. – comentariile ce se aud sunt ale persoanei care a filmat înregistrarea ulterior, vocea nu apartine unei persoane care să fi fost în încăpere la acel moment, dar care să fi rămas pasivă). sursa Post-ul Mare grijă când mergi la piscină sau la mare. Se poate întâmpla asta apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Acum că a venit vara, e cu atât mai important să ne gândim la siguranța copiilor când vine vorba de mersul la piscină sau la mare. Deși majoritatea părinților sunt extrem de atenți când vine vorba de siguranța copiilor lor, uneori și câteva secunde în care atenția este distrasă sunt suficiente ca un necaz să se întâmple. Cel mai potrivit este să fim informați și precauți! Dacă te-ai gândit că cel mai sigur mod de a-ți lăsa copilul să se distreze în apă este colacul, să știi că și acesta poate fi periculos, în lipsa supravegherii de către un adult. Iată ce a pățit un copil care a fost lăsat singur într-un bazin de înot. Incidentul despre care vorbim a avut loc în China, la un bazin de înot pentru copii. Adultii au lasat un copil ce nu pare a avea mai mult de 3-4 ani in piscina, cu un colac in jurul taliei, crezand ca e in siguranta. În scurt timp, băiețelul s-a aplecat în față și propria greutate l-a răsturnat, prinzându-l cu capul în jos sub colac. Din fericire, un cuplu, cel mai probabil părinții, apare în ultimul moment, la limită și îl salvează. Băiețelul a fost dus la spital, iar acum se afla în stare bună. În clipul de mai jos puteți vedea imaginile surprinse de camerele de luat vederi, însă țineți cont că vă pot afecta emoțional. Prin urmare, este necesar să atenționezi și alți părinți, când este cazul: doar pentru ca are colac, nu înseamnă că este în siguranță! Supravegheați copilul chiar dacă știe să înoate, chiar dacă poartă un colac, deoarece niciodată nu știi ce se poate întâmpla. (n.r. – comentariile ce se aud sunt ale persoanei care a filmat înregistrarea ulterior, vocea nu apartine unei persoane care să fi fost în încăpere la acel moment, dar care să fi rămas pasivă). sursa Post-ul Mare grijă când mergi la piscină sau la mare. Se poate întâmpla asta apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Are doar 26 de ani, însă o boală genetică o face să arate mult mai în vârstă! Privind pozele cu această tânără, cu greu ai putea admite că abia a împlinit 26 de ani. Sara avea doar 10 ani când a fost diagnosticată cu sindromul Ehler-Danlos, o boală genetică manifestată prin anomalii structurale ale moleculei de colagen. Sara nu s-a simțit bine în pielea ei în copilărie, îi era rușine și se străduia să își acopere defectul. Nu a fost ușor să se simtă confortabil sau să accepte boala. De abia după vârsta de 20 ani, tânăra a început să-și privească în mod diferit corpul și a decis să facă modeling. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Pagina ei de Instagram are o mulțime de comentarii pozitive, mulți dintre cei care comentează au lăsat mesaje de mulțumire, pentru că pozele cu Sara i-au ajutat să-și depășească complexele. sursa Post-ul Are doar 26 de ani, însă o boală genetică o face să arate mult mai în vârstă! apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Privind pozele cu această tânără, cu greu ai putea admite că abia a împlinit 26 de ani. Sara avea doar 10 ani când a fost diagnosticată cu sindromul Ehler-Danlos, o boală genetică manifestată prin anomalii structurale ale moleculei de colagen. Sara nu s-a simțit bine în pielea ei în copilărie, îi era rușine și se străduia să își acopere defectul. Nu a fost ușor să se simtă confortabil sau să accepte boala. De abia după vârsta de 20 ani, tânăra a început să-și privească în mod diferit corpul și a decis să facă modeling. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Pagina ei de Instagram are o mulțime de comentarii pozitive, mulți dintre cei care comentează au lăsat mesaje de mulțumire, pentru că pozele cu Sara i-au ajutat să-și depășească complexele. sursa Post-ul Are doar 26 de ani, însă o boală genetică o face să arate mult mai în vârstă! apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Astăzi, mai multe localități din țară rămân fără curent electric Potrivit Î.C.S. “RED UNION FENOSA” S.A, pentru îmbunătăţirea serviciilor prestate clienţilor, astăzi, vor avea loc întreruperi programate ale furnizării energiei electrice în intervalele de timp indicate mai jos: 1. Chişinău, sectorul Botanica, or. Sîngera: str. 31 August, Chişinăului, Florilor, P. Rareş, Ştefan cel Mare, V. Lupu, V. Lupu str-la – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 12:00 str. S. Lazo, L. Deleanu, Gr. Ureche, Dm. Cantemir, Bogdan Vodă – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 18:00 2. Chişinău, sectorul Botanica, com. Băcioi: str. Alexandru Puşkin, Baciului, Băcioi, Bucureşti, Burebista, Chisinaului, Cîmpiei, Eugen Coca, Hotin, Independenţei, Lămăiţei, Liviu Deleanu, Macilor, Nicolae Sulac, Pădurilor, Petru Zadnipru, Serelor, Sfinta Treime, Ştefan Cel Mare Şi Sfînt, Teilor, Zodiac – parţial în intervalul de timp între 09:15 – 18:00 str. Unirii, Sf. Nicolae, Renaşterii, Oana, M. Eminescu, Iurie Gagarin, I. Neculce, Independenţei, Hlobeni, Aeroport, A. Doga, Entuziaştilor, Ismail, N. Titulescu, Ştefan cel Mare, V. Lupu – parţial în intervalul de timp între 08:00 – 19:00 /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Cei doi copii de la școala internat, dați dispăruți, au fost găsiți!O moldoveancă s-a pornit la mare pe jos cu copilul de doi ani în braţe 3. Chişinău, sectorul Buiucani: str. Cornului 3/2 – în intervalul de timp între 09:00 – 17:00 str. Cornului 3/3 – în intervalul de timp între 13:00 – 17:00 4. Chişinău, sectorul Buiucani, or. Durleşti: str. 27 August, Chimiştilor, Hotinului, Sf. Gheorghe, Timişoara, T. Vladimirescu – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 19:01 str. Alexandru cel Bun, A. Mateevici, Făţărilor, Livezilor, V. Lupu – parţial în intervalul de timp între 09:20 – 17:00 str. Codrilor, str-la Codrilor, N. Testemiţeanu – parţial în intervalul de timp între 09:10 – 19:00 str. Gh. Coşbuc, Durleşti, Burebista, V. Lupu, Livezilor, Gribov, str şi str-la T. Vladimirescu – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 19:00 5. Chişinău, sectorul Buiucani, com. Ghidighici: str. Viilor, Valea Cînepii, Ţiglău, Ponoarelor, A. Donici, P. Bulgaru, M. Frunze, Viilor – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 19:00 6. Chişinău, sectorul Centru: str. Columna 131, M. Cibotari 26, 28, 53, 55, Mitr. Dosoftei 85-95, 112-122, S. Lazo 21/1, 44, 46, Sfatul Ţării 55, 57, 61 – în intervalul de timp între 09:30 -17:00 7. Chişinău, sectorul Ciocana, com. Budeşti: str. V. Alecsandri, Pintea Pavel, Nucilor, Mircea cel Bătrîn, Gh. Asachi, Chişinăului, Budeşti, A. Russo – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 17:30 8. Chişinău, sectorul Rîşcani: str. Dum. Rîşcanu 33/1, 37, 11 – în intervalul de timp între 09:30 – 17:00 str. Acad. Sergiu Rădăuţanu 7-17, 29-33, 43-51, 8-40, 50, P. Leşcenco 2-14, 22, 13, str-la P. Leşcenco 9, 16, 19/1, 21, Primar Gh. Pintea 26, 124, 132-142, 221-237, Bucovinei 9999 – în intervalul de timp între 09:00 – 18:00 9. Chişinău, sectorul Rîşcani, or. Cricova: str. A. Russo, Chişinăului, A. Mateevici – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 19:00 10. Anenii Noi: s. Floreni – parţial în intervalul de timp între 11:45 – 13:45 s. Şerpeni, s. Puhăceni, s. Speia – parţial în intervalul de timp între 08:00 – 17:00 s. Ţînţăreni – parţial în intervalul de timp între 09:15 – 11:15 11. Basarabeasca: str. 1 Mai Jd, Komsomoliscaia Jd, Lenin, Lenin Jd, Privoczalinaia Jd, Privokzalinaia, Stepan Razin, Stepan Razin Jd, Voczalinaia Jd – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 10:00 s. Abaclia: str. 31 August 1989, Alecu Russo, Ion Creangă, Ion Iachir, Iurie Gagarin, Şcolinaea – parţial în intervalul de timp între 10:30 – 11:30 s. Başcalia: str. Ion Creangă, Mihai Eminescu, Victoria, Ştefan Cel Mare şi Sfînt – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 17:00 s. Abaclia: str. Alexei Mateevici, Cogîlinic, Grădinilor, I.Dodică, Independenţei, Livezilor – parţial in intervalul de timp intre 13:30 – 14:30 s.Abaclia: str. 31 august 1989, Alecu Russo, Frunze Mihail, Independenţei, Ion Iachir, Serghei Lazo, Valentina Tereşcova- parţial in intervalul de timp intre 12:00 – 13:00 12. Cahul: or. Cahul: str. Alexei Sciusev, Florilor, Gura Frumoasei, Lăutarilor, Prieteniei şos. – parţial in intervalul de timp intre 12:00 – 13:00 s. Andruşul de Jos – parţial în intervalul de timp între 14:00 – 18:00 s. Zîrneşti – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 10:00 s. Cîşliţa-Prut: str. 1 Mai str-la, Lenina, Pobeda, Sportivnaea – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 12:00 s. Cîşliţa-Prut: str. Al. Puşkin, Ion Creangă, Lenin – parţial în intervalul de timp între 13:15 – 17:10 13. Cantemir: s.Goteşti – parţial in intervalul de timp intre 09:00 – 10:00 14. Comrat: s. Avdarma: str. 40 Let Pobedо, Avdarma, Crasnoarmeiscaea, Iurie Gagarin, Lenina, Molodejnaea, Novaea, Pavel Corceaghin, Vasilii Ciapaev – parţial în intervalul de timp între 09:45 – 16:45 s. Chirsova: str. 28 Iunie, Cotovscogo, M.Tanasoglo, Olimpiiscaea – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 17:00 s.Dimitrova: str. Dm. Cantemir, Molodojnaea – parţial în intervalul de timp între 08:00 – 17:00 s.Başcalia – parţial in intervalul de timp intre 09:00 – 17:00 15. Călăraşi: str. Elineţchii, Podiş, Podiş 2 Str-La, Ştefan Cel Mare Şi Sfînt, s. Parcani – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 16:00 s. Sipoteni: str. Chişinău, Constantin Stere, Dimitrie Cantemir, Florilor, Gloriea, Învăţătorilor, Maria Drăgan, Mihai Eminescu, Păcii, Plopilor, Tochilea, Tudor Vladimirescu, Vasile Alecsandri – parţial în intervalul de timp între 13:00 – 16:00 s. Vălcineţ: str. 1 Mai, 9 Mai, 27 August, Aron Pumnul, B.P. Hajdeu, Ciprian Porumbescu, D. Cantemir, Ion Neculce, Gagarin, Luceafărul, M. Viteazul, Păcii, Timoşenco, Trandafirilor – parţial în intervalul de timp între 08:30 – 17:45 s. Vălcineţ: str. A. Russo, Alexandru cel Bun, Dacia, V. Alecsandri – parţial în intervalul de timp între 09:15 – 11:00 s. Răciula – parţial în intervalul de timp între 14:00 – 16:00 16. Căuşeni: str. Miron Costin, str-la Păcii, str-la 1, 2 Păcii – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 11:00 str.Burebista, Decebal, Mioriţa, Troianus – parţial în intervalul de timp între 11:30 – 13:00 s. Tocuz – parţial în intervalul de timp între 10:00 – 20:00 s. Ucrainca – parţial în intervalul de timp între 14:30 – 16:00 s. Zaim – parţial în intervalul de timp între 10:00 – 18:30 17. Ceadîr-Lunga s.Chiriet-Lunga: str. Berzarina, Mira – parţial în intervalul de timp între 13:15 – 17:00 s.Chiriet-Lunga: str. Cutcevici, Iurie Gagarin, Mira, Molodejnaea – parţial în intervalul de timp între 08:30 – 13:00 18. Cimişlia: s. Selemet: str. Alexandru Donici, Cimişliei, Dimitrie Cantemir, Ion Creangă, Mihai Eminescu, Petru Rareş, Pugaceva, Sfîntul Dumitru, Şciorsa – parţial in intervalul de timp intre 15:30 – 17:00 19. Criuleni: s. Cruglic – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 17:00 s. Slobozia Duşca – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 17:00 s. Molovata – parţial în intervalul de timp între 12:00 – 14:00 s. Jevreni – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 11:00 s. Mărdăreuca – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 11:00 20. Hînceşti: str. M. Moraru, Alexandru cel Bun, M. Cibotari, Mihalcea Hîncu, Prietenia, Sf. Maria – parţial în intervalul de timp între 09:10 – 17:10 str. M. Moraru, Mihalcea Hîncu, Sf. Treime – parţial în intervalul de timp între 08:55 – 10:30 s. Bujor – parţial în intervalul de timp între 09:55 – 13:00 s. Mingir – parţial în intervalul de timp între 13:00 – 20:00 s. Voinescu – parţial în intervalul de timp între 09:50 – 17:50 s. Stolniceni – parţial în intervalul de timp între 15:00 – 16:30 21. Ialoveni: str. Alexandru Cel Bun, Alexandru Cristea, Alexei Mateevici, Cireşilor, Constantin Negruzzi, Grigore Vieru, Mioriţa, Moldova, Poeniţa, Spicului, Timişoara, Trandafirilor – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 14:00 s. Cărbuna – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 19:00 s. Hansca – parţial în intervalul de timp între 14:00 – 16:00 s. Rezeni – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 12:00 s. Văsieni – parţial în intervalul de timp între 09:40 – 19:00 s. Răzeni – parţial în intervalul de timp între 13:00 – 15:00 22. Leova: s. Bulgărica – parţial în intervalul de timp între 08:45 – 12:30 s. Cuporani – parţial în intervalul de timp între 09:45 – 17:00 s.Iargara: str. Cotovscogo, Mihai Eminescu, Sfîntul Dumitru, Ştefan Vodă – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 12:00 23. Nisporeni: str. Ciprian Porumbescu, Holmului, Iakira, Gagarin, N. Iorga, T. Vladimirescu – parţial în intervalul de timp între 14:00 – 17:30 s. Cîrneşti – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 18:00 s. Şendreni – parţial în intervalul de timp între 09:15 – 13:00 24. Orhei: str. C. Negruzzi, Ioan Iakir, Nistreană, Renaşterii, Unirii – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 17:00 s. Clişova – parţial în intervalul de timp între 13:00 – 17:00 s. Selişte, s. Lucăşeuca – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 18:00 s. Susleni – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 17:00 str. Tamara Ciobanu, Ioan Iakir, V. Lupu, Privighetorlor, Roman Tudose – parţial în intervalul de timp între 08:30 – 09:30 str. Alexandru cel Bun, C. Negruzzi, C. Stamati, Junimii, V. Lupu, M. Gorikii, str-la M. Gorikii, Sportivilor, Valul lui Troian – parţial în intervalul de timp între 10:00 – 12:00 str. Braşoveanu, Mîndru Mihail, S. Lazo, Trosceanscaia, Zemţov – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 17:00 s. Selişte – parţial în intervalul de timp între 13:00 – 15:00 25. Străşeni: or. Străşeni: str. Ştefan cel Mare – parţial în intervalul de timp între 09:20 – 17:00 s. Bucovăţ: str. Alecu Russo, Alexandru Donici, Bîcoveţ, Dimitrie Cantemir, Fabricii, Ion Creangă, Livezilor, Livezilor str-la, Maria Magdalena, Mihai Eminescu, Miron Costin, Novaea, Per.Sadovîi, Ştefan Cel Mare Şi Sfînt, Vasile Alecsandri – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 12:00 s. Bucovăţ: str. 31 August 1989, Alecu Russo, Bîcoveţ, Ion Creangă, Mihai Eminescu, Novaea, Ştefan Cel Mare Şi Sfînt, Vasile Alecsandri – parţial în intervalul de timp între 11:00 – 14:00 s. Căpriana, s. Pănăşeşti, s. Ciobanca – parţial în intervalul de timp între 11:00 – 14:00 s. Ciobanca – parţial în intervalul de timp între 09:45 – 17:00 s. Lozova: str. 24 August, Ştefan cel Mare, C. Pahomi, N. Vornicescu – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 10:00 s. Rădeni – parţial în intervalul de timp între 09:45 – 17:00 s. Tătăreşti – parţial în intervalul de timp între 15:00 – 17:00 s. Vorniceni – parţial în intervalul de timp între 10:00 – 17:00 26. Ştefan Vodă: s. Marianca de Jos: str. Florilor , Mihai Eminescu, Mihail Frunze, Serghei Esenin, Suvorovo, Tineretului – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 15:00 27. Taraclia: s. Cortenu Nou – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 16:30 28. Teleneşti: s. Mihalaşa – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 17:00 29. Vulcăneşti: or. Vulcăneşti: str. 25 Let Moldavii, Ciapaeva, Lenin, Maeacovscogo, Sov.Armii, Turgheneva – parţial in intervalul de timp intre 08:15 – 09:15 Pentru informaţii suplimentare contactaţi Serviciul Suport Clienţi al companiei la telefonul 022-43-11-11. Post-ul Astăzi, mai multe localități din țară rămân fără curent electric apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Potrivit Î.C.S. “RED UNION FENOSA” S.A, pentru îmbunătăţirea serviciilor prestate clienţilor, astăzi, vor avea loc întreruperi programate ale furnizării energiei electrice în intervalele de timp indicate mai jos: 1. Chişinău, sectorul Botanica, or. Sîngera: str. 31 August, Chişinăului, Florilor, P. Rareş, Ştefan cel Mare, V. Lupu, V. Lupu str-la – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 12:00 str. S. Lazo, L. Deleanu, Gr. Ureche, Dm. Cantemir, Bogdan Vodă – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 18:00 2. Chişinău, sectorul Botanica, com. Băcioi: str. Alexandru Puşkin, Baciului, Băcioi, Bucureşti, Burebista, Chisinaului, Cîmpiei, Eugen Coca, Hotin, Independenţei, Lămăiţei, Liviu Deleanu, Macilor, Nicolae Sulac, Pădurilor, Petru Zadnipru, Serelor, Sfinta Treime, Ştefan Cel Mare Şi Sfînt, Teilor, Zodiac – parţial în intervalul de timp între 09:15 – 18:00 str. Unirii, Sf. Nicolae, Renaşterii, Oana, M. Eminescu, Iurie Gagarin, I. Neculce, Independenţei, Hlobeni, Aeroport, A. Doga, Entuziaştilor, Ismail, N. Titulescu, Ştefan cel Mare, V. Lupu – parţial în intervalul de timp între 08:00 – 19:00 /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Cei doi copii de la școala internat, dați dispăruți, au fost găsiți!O moldoveancă s-a pornit la mare pe jos cu copilul de doi ani în braţe 3. Chişinău, sectorul Buiucani: str. Cornului 3/2 – în intervalul de timp între 09:00 – 17:00 str. Cornului 3/3 – în intervalul de timp între 13:00 – 17:00 4. Chişinău, sectorul Buiucani, or. Durleşti: str. 27 August, Chimiştilor, Hotinului, Sf. Gheorghe, Timişoara, T. Vladimirescu – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 19:01 str. Alexandru cel Bun, A. Mateevici, Făţărilor, Livezilor, V. Lupu – parţial în intervalul de timp între 09:20 – 17:00 str. Codrilor, str-la Codrilor, N. Testemiţeanu – parţial în intervalul de timp între 09:10 – 19:00 str. Gh. Coşbuc, Durleşti, Burebista, V. Lupu, Livezilor, Gribov, str şi str-la T. Vladimirescu – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 19:00 5. Chişinău, sectorul Buiucani, com. Ghidighici: str. Viilor, Valea Cînepii, Ţiglău, Ponoarelor, A. Donici, P. Bulgaru, M. Frunze, Viilor – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 19:00 6. Chişinău, sectorul Centru: str. Columna 131, M. Cibotari 26, 28, 53, 55, Mitr. Dosoftei 85-95, 112-122, S. Lazo 21/1, 44, 46, Sfatul Ţării 55, 57, 61 – în intervalul de timp între 09:30 -17:00 7. Chişinău, sectorul Ciocana, com. Budeşti: str. V. Alecsandri, Pintea Pavel, Nucilor, Mircea cel Bătrîn, Gh. Asachi, Chişinăului, Budeşti, A. Russo – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 17:30 8. Chişinău, sectorul Rîşcani: str. Dum. Rîşcanu 33/1, 37, 11 – în intervalul de timp între 09:30 – 17:00 str. Acad. Sergiu Rădăuţanu 7-17, 29-33, 43-51, 8-40, 50, P. Leşcenco 2-14, 22, 13, str-la P. Leşcenco 9, 16, 19/1, 21, Primar Gh. Pintea 26, 124, 132-142, 221-237, Bucovinei 9999 – în intervalul de timp între 09:00 – 18:00 9. Chişinău, sectorul Rîşcani, or. Cricova: str. A. Russo, Chişinăului, A. Mateevici – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 19:00 10. Anenii Noi: s. Floreni – parţial în intervalul de timp între 11:45 – 13:45 s. Şerpeni, s. Puhăceni, s. Speia – parţial în intervalul de timp între 08:00 – 17:00 s. Ţînţăreni – parţial în intervalul de timp între 09:15 – 11:15 11. Basarabeasca: str. 1 Mai Jd, Komsomoliscaia Jd, Lenin, Lenin Jd, Privoczalinaia Jd, Privokzalinaia, Stepan Razin, Stepan Razin Jd, Voczalinaia Jd – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 10:00 s. Abaclia: str. 31 August 1989, Alecu Russo, Ion Creangă, Ion Iachir, Iurie Gagarin, Şcolinaea – parţial în intervalul de timp între 10:30 – 11:30 s. Başcalia: str. Ion Creangă, Mihai Eminescu, Victoria, Ştefan Cel Mare şi Sfînt – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 17:00 s. Abaclia: str. Alexei Mateevici, Cogîlinic, Grădinilor, I.Dodică, Independenţei, Livezilor – parţial in intervalul de timp intre 13:30 – 14:30 s.Abaclia: str. 31 august 1989, Alecu Russo, Frunze Mihail, Independenţei, Ion Iachir, Serghei Lazo, Valentina Tereşcova- parţial in intervalul de timp intre 12:00 – 13:00 12. Cahul: or. Cahul: str. Alexei Sciusev, Florilor, Gura Frumoasei, Lăutarilor, Prieteniei şos. – parţial in intervalul de timp intre 12:00 – 13:00 s. Andruşul de Jos – parţial în intervalul de timp între 14:00 – 18:00 s. Zîrneşti – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 10:00 s. Cîşliţa-Prut: str. 1 Mai str-la, Lenina, Pobeda, Sportivnaea – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 12:00 s. Cîşliţa-Prut: str. Al. Puşkin, Ion Creangă, Lenin – parţial în intervalul de timp între 13:15 – 17:10 13. Cantemir: s.Goteşti – parţial in intervalul de timp intre 09:00 – 10:00 14. Comrat: s. Avdarma: str. 40 Let Pobedо, Avdarma, Crasnoarmeiscaea, Iurie Gagarin, Lenina, Molodejnaea, Novaea, Pavel Corceaghin, Vasilii Ciapaev – parţial în intervalul de timp între 09:45 – 16:45 s. Chirsova: str. 28 Iunie, Cotovscogo, M.Tanasoglo, Olimpiiscaea – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 17:00 s.Dimitrova: str. Dm. Cantemir, Molodojnaea – parţial în intervalul de timp între 08:00 – 17:00 s.Başcalia – parţial in intervalul de timp intre 09:00 – 17:00 15. Călăraşi: str. Elineţchii, Podiş, Podiş 2 Str-La, Ştefan Cel Mare Şi Sfînt, s. Parcani – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 16:00 s. Sipoteni: str. Chişinău, Constantin Stere, Dimitrie Cantemir, Florilor, Gloriea, Învăţătorilor, Maria Drăgan, Mihai Eminescu, Păcii, Plopilor, Tochilea, Tudor Vladimirescu, Vasile Alecsandri – parţial în intervalul de timp între 13:00 – 16:00 s. Vălcineţ: str. 1 Mai, 9 Mai, 27 August, Aron Pumnul, B.P. Hajdeu, Ciprian Porumbescu, D. Cantemir, Ion Neculce, Gagarin, Luceafărul, M. Viteazul, Păcii, Timoşenco, Trandafirilor – parţial în intervalul de timp între 08:30 – 17:45 s. Vălcineţ: str. A. Russo, Alexandru cel Bun, Dacia, V. Alecsandri – parţial în intervalul de timp între 09:15 – 11:00 s. Răciula – parţial în intervalul de timp între 14:00 – 16:00 16. Căuşeni: str. Miron Costin, str-la Păcii, str-la 1, 2 Păcii – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 11:00 str.Burebista, Decebal, Mioriţa, Troianus – parţial în intervalul de timp între 11:30 – 13:00 s. Tocuz – parţial în intervalul de timp între 10:00 – 20:00 s. Ucrainca – parţial în intervalul de timp între 14:30 – 16:00 s. Zaim – parţial în intervalul de timp între 10:00 – 18:30 17. Ceadîr-Lunga s.Chiriet-Lunga: str. Berzarina, Mira – parţial în intervalul de timp între 13:15 – 17:00 s.Chiriet-Lunga: str. Cutcevici, Iurie Gagarin, Mira, Molodejnaea – parţial în intervalul de timp între 08:30 – 13:00 18. Cimişlia: s. Selemet: str. Alexandru Donici, Cimişliei, Dimitrie Cantemir, Ion Creangă, Mihai Eminescu, Petru Rareş, Pugaceva, Sfîntul Dumitru, Şciorsa – parţial in intervalul de timp intre 15:30 – 17:00 19. Criuleni: s. Cruglic – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 17:00 s. Slobozia Duşca – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 17:00 s. Molovata – parţial în intervalul de timp între 12:00 – 14:00 s. Jevreni – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 11:00 s. Mărdăreuca – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 11:00 20. Hînceşti: str. M. Moraru, Alexandru cel Bun, M. Cibotari, Mihalcea Hîncu, Prietenia, Sf. Maria – parţial în intervalul de timp între 09:10 – 17:10 str. M. Moraru, Mihalcea Hîncu, Sf. Treime – parţial în intervalul de timp între 08:55 – 10:30 s. Bujor – parţial în intervalul de timp între 09:55 – 13:00 s. Mingir – parţial în intervalul de timp între 13:00 – 20:00 s. Voinescu – parţial în intervalul de timp între 09:50 – 17:50 s. Stolniceni – parţial în intervalul de timp între 15:00 – 16:30 21. Ialoveni: str. Alexandru Cel Bun, Alexandru Cristea, Alexei Mateevici, Cireşilor, Constantin Negruzzi, Grigore Vieru, Mioriţa, Moldova, Poeniţa, Spicului, Timişoara, Trandafirilor – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 14:00 s. Cărbuna – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 19:00 s. Hansca – parţial în intervalul de timp între 14:00 – 16:00 s. Rezeni – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 12:00 s. Văsieni – parţial în intervalul de timp între 09:40 – 19:00 s. Răzeni – parţial în intervalul de timp între 13:00 – 15:00 22. Leova: s. Bulgărica – parţial în intervalul de timp între 08:45 – 12:30 s. Cuporani – parţial în intervalul de timp între 09:45 – 17:00 s.Iargara: str. Cotovscogo, Mihai Eminescu, Sfîntul Dumitru, Ştefan Vodă – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 12:00 23. Nisporeni: str. Ciprian Porumbescu, Holmului, Iakira, Gagarin, N. Iorga, T. Vladimirescu – parţial în intervalul de timp între 14:00 – 17:30 s. Cîrneşti – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 18:00 s. Şendreni – parţial în intervalul de timp între 09:15 – 13:00 24. Orhei: str. C. Negruzzi, Ioan Iakir, Nistreană, Renaşterii, Unirii – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 17:00 s. Clişova – parţial în intervalul de timp între 13:00 – 17:00 s. Selişte, s. Lucăşeuca – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 18:00 s. Susleni – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 17:00 str. Tamara Ciobanu, Ioan Iakir, V. Lupu, Privighetorlor, Roman Tudose – parţial în intervalul de timp între 08:30 – 09:30 str. Alexandru cel Bun, C. Negruzzi, C. Stamati, Junimii, V. Lupu, M. Gorikii, str-la M. Gorikii, Sportivilor, Valul lui Troian – parţial în intervalul de timp între 10:00 – 12:00 str. Braşoveanu, Mîndru Mihail, S. Lazo, Trosceanscaia, Zemţov – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 17:00 s. Selişte – parţial în intervalul de timp între 13:00 – 15:00 25. Străşeni: or. Străşeni: str. Ştefan cel Mare – parţial în intervalul de timp între 09:20 – 17:00 s. Bucovăţ: str. Alecu Russo, Alexandru Donici, Bîcoveţ, Dimitrie Cantemir, Fabricii, Ion Creangă, Livezilor, Livezilor str-la, Maria Magdalena, Mihai Eminescu, Miron Costin, Novaea, Per.Sadovîi, Ştefan Cel Mare Şi Sfînt, Vasile Alecsandri – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 12:00 s. Bucovăţ: str. 31 August 1989, Alecu Russo, Bîcoveţ, Ion Creangă, Mihai Eminescu, Novaea, Ştefan Cel Mare Şi Sfînt, Vasile Alecsandri – parţial în intervalul de timp între 11:00 – 14:00 s. Căpriana, s. Pănăşeşti, s. Ciobanca – parţial în intervalul de timp între 11:00 – 14:00 s. Ciobanca – parţial în intervalul de timp între 09:45 – 17:00 s. Lozova: str. 24 August, Ştefan cel Mare, C. Pahomi, N. Vornicescu – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 10:00 s. Rădeni – parţial în intervalul de timp între 09:45 – 17:00 s. Tătăreşti – parţial în intervalul de timp între 15:00 – 17:00 s. Vorniceni – parţial în intervalul de timp între 10:00 – 17:00 26. Ştefan Vodă: s. Marianca de Jos: str. Florilor , Mihai Eminescu, Mihail Frunze, Serghei Esenin, Suvorovo, Tineretului – parţial în intervalul de timp între 09:00 – 15:00 27. Taraclia: s. Cortenu Nou – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 16:30 28. Teleneşti: s. Mihalaşa – parţial în intervalul de timp între 09:30 – 17:00 29. Vulcăneşti: or. Vulcăneşti: str. 25 Let Moldavii, Ciapaeva, Lenin, Maeacovscogo, Sov.Armii, Turgheneva – parţial in intervalul de timp intre 08:15 – 09:15 Pentru informaţii suplimentare contactaţi Serviciul Suport Clienţi al companiei la telefonul 022-43-11-11. Post-ul Astăzi, mai multe localități din țară rămân fără curent electric apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
16 moduri surprinzătoare în care poți să folosești sarea de bucătărie! Sarea de bucătărie este unul dintre cele mai cunoscute şi folosite ingrediente în bucătărie. În dietă este recomandat să evităm consumul excesiv de sare, pentru că acesta poate dăuna sănătății. Totodată, poți folosi sarea de bucătărie în o mulțime de alte moduri, pentru că este ieftină și are multe avantaje despre care probabil nici nu ştiai! 1. Previne apariţia mucegaiului pe perdelele de duş. Spală perdelele de duş cu apă sărată atunci când le cumperi şi nu va apărea niciodată mucegai pe ele. 2. Calmează muşcăturile de ţânţari. Pentru a scăpa de mâncărimea provocată de muşcăturile de ţânţari, umezeşte puţin vârful degetului cu apă, pune-l în sare şi apoi freacă-te peste zona afectată. 3. Redă strălucirea cuprului. Amestecă sare cu oţet şi făină, sau adaugă nişte zeamă de lămâie şi freacă suprafaţă pătată. 4. Previne stropirea uleiului. Pune puţină sare în tigaie atunci când vrei să prăjeşti ceva, aceasta va împiedica uleiul fierbinte să sară. 5. Face ca lumânările să nu mai picure. Înmoaie lumânarea într-o soluţie concentrată de sare pentru câteva ore, apoi lasă la uscat şi abia apoi aprinde-o. 6. Elimină mirosurile neplăcute din încălţăminte. Pune în pantofi săculeţi mici de pânză plini cu sare, lasă-i să-şi facă treaba şi pantofii vor mirosi ai bine în câteva ore. Poţi, de asemenea, să pui puţină sare în pantofi şi să o agiţi, după care să o aspiri. 7. Te scapă de furnici. Combină sarea şi apa într-un raport 1:4 într-o sticlă. Pulverizează această soluţie peste zonele cu probleme. 8. Creează vopsea sigură şi ieftină de casă pentru copii. Folosind ingrediente simple, poţi face propria vopsea de casă pentru copii. Într-un castron amestecă o ceaşcă de făină, o ceaşcă de sare, una de apă şi câteva picături de colorant alimentar. 9. Împiedică fructele şi legumele să se oxideze. Pune feliile de fructe sau legume proaspete într-un castron plin cu apă sărată. 10. Îndepărtează mirosul de ceapă de pe mâini. E simplu, umezeşte-ţi mâinile, freacă-le cu sare, apoi clăteşte-te. 11. Fă-ţi propriul odorizant de cameră natural. Ai nevoie de 1/2-1 ceaşcă de sare şi 20-30 de picături de ulei esenşial sau petale de trandafir. Pur şi simplu pune toate ingredientele într-un castron sau borcan şi pregăteşte-te pentru aer frumos mirositor. De asemenea, poţi folosi coaja de la o jumătate de portocală ca vas natural. 12. Stinge focul repede. În cazul în care focul scapă de sub control din cauza grăsimii în timp ce găteşti, toarnă sare pe el. Va întrerupe fluxul de oxigen şi va înfunda flacăra. 13. Curăţă fierul de călcat. Pentru a elimina petele, porneşte fierul la cea mai ridicată temperatură, presară puţină sare pe o bucată de hârtie maro şi pune fierul fierbinte peste ea. 14. Ţine ferestrele departe de îngheţ. Freacă interiorul ferestrelor cu un burete înmuiat în apă sărată. 15. Curăţă chiuveta. O pastă obţinută din suc de lămâie şi sare poate fi utilizată pentru a curăţa chiuvetele din oţel inoxidabil. 16. Nu te lăsa să fii păcălit la restaurant. Dacă în mâncarea comandată ai găsit un fir de păr, cere-i chelnerului să îţi înlocuiască farfuria. Înainte de asta, nu uita să pui sare în mâncare pentru a te asigura că nu îţi aduce aceeaşi farfurie, sugerează brightside.me. sursa Post-ul 16 moduri surprinzătoare în care poți să folosești sarea de bucătărie! apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Sarea de bucătărie este unul dintre cele mai cunoscute şi folosite ingrediente în bucătărie. În dietă este recomandat să evităm consumul excesiv de sare, pentru că acesta poate dăuna sănătății. Totodată, poți folosi sarea de bucătărie în o mulțime de alte moduri, pentru că este ieftină și are multe avantaje despre care probabil nici nu ştiai! 1. Previne apariţia mucegaiului pe perdelele de duş. Spală perdelele de duş cu apă sărată atunci când le cumperi şi nu va apărea niciodată mucegai pe ele. 2. Calmează muşcăturile de ţânţari. Pentru a scăpa de mâncărimea provocată de muşcăturile de ţânţari, umezeşte puţin vârful degetului cu apă, pune-l în sare şi apoi freacă-te peste zona afectată. 3. Redă strălucirea cuprului. Amestecă sare cu oţet şi făină, sau adaugă nişte zeamă de lămâie şi freacă suprafaţă pătată. 4. Previne stropirea uleiului. Pune puţină sare în tigaie atunci când vrei să prăjeşti ceva, aceasta va împiedica uleiul fierbinte să sară. 5. Face ca lumânările să nu mai picure. Înmoaie lumânarea într-o soluţie concentrată de sare pentru câteva ore, apoi lasă la uscat şi abia apoi aprinde-o. 6. Elimină mirosurile neplăcute din încălţăminte. Pune în pantofi săculeţi mici de pânză plini cu sare, lasă-i să-şi facă treaba şi pantofii vor mirosi ai bine în câteva ore. Poţi, de asemenea, să pui puţină sare în pantofi şi să o agiţi, după care să o aspiri. 7. Te scapă de furnici. Combină sarea şi apa într-un raport 1:4 într-o sticlă. Pulverizează această soluţie peste zonele cu probleme. 8. Creează vopsea sigură şi ieftină de casă pentru copii. Folosind ingrediente simple, poţi face propria vopsea de casă pentru copii. Într-un castron amestecă o ceaşcă de făină, o ceaşcă de sare, una de apă şi câteva picături de colorant alimentar. 9. Împiedică fructele şi legumele să se oxideze. Pune feliile de fructe sau legume proaspete într-un castron plin cu apă sărată. 10. Îndepărtează mirosul de ceapă de pe mâini. E simplu, umezeşte-ţi mâinile, freacă-le cu sare, apoi clăteşte-te. 11. Fă-ţi propriul odorizant de cameră natural. Ai nevoie de 1/2-1 ceaşcă de sare şi 20-30 de picături de ulei esenşial sau petale de trandafir. Pur şi simplu pune toate ingredientele într-un castron sau borcan şi pregăteşte-te pentru aer frumos mirositor. De asemenea, poţi folosi coaja de la o jumătate de portocală ca vas natural. 12. Stinge focul repede. În cazul în care focul scapă de sub control din cauza grăsimii în timp ce găteşti, toarnă sare pe el. Va întrerupe fluxul de oxigen şi va înfunda flacăra. 13. Curăţă fierul de călcat. Pentru a elimina petele, porneşte fierul la cea mai ridicată temperatură, presară puţină sare pe o bucată de hârtie maro şi pune fierul fierbinte peste ea. 14. Ţine ferestrele departe de îngheţ. Freacă interiorul ferestrelor cu un burete înmuiat în apă sărată. 15. Curăţă chiuveta. O pastă obţinută din suc de lămâie şi sare poate fi utilizată pentru a curăţa chiuvetele din oţel inoxidabil. 16. Nu te lăsa să fii păcălit la restaurant. Dacă în mâncarea comandată ai găsit un fir de păr, cere-i chelnerului să îţi înlocuiască farfuria. Înainte de asta, nu uita să pui sare în mâncare pentru a te asigura că nu îţi aduce aceeaşi farfurie, sugerează brightside.me. sursa Post-ul 16 moduri surprinzătoare în care poți să folosești sarea de bucătărie! apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Jessica Alba, în costum de baie la plajă! Cum arată cu burtica de gravidă Jessica Alba este însărcinată pentru a treia oară. Celebra actriță și-a anunțat ieri sarcina, iar apoi a dat fuga la plajă. Jessica Alba este însărcinată cu al treilea copil! Vedeta se află în vacanță împreună cu soțul ei, Cash Warren, dar și cu cei doi copii, Honor și Haven. La plajă, Jessica a purtat un costum de baie-rochiță. Chiar dacă a dorit să-și ascundă sarcina, costumul de baie i-a pus în evidență burtica abia proeminentă. Jessica Alba şi Cash Warren s-au căsătorit în 2008. Cei doi au două fetițe, iar curând vor afla și sexul celui de-al treilea bebeluș. Post-ul Jessica Alba, în costum de baie la plajă! Cum arată cu burtica de gravidă apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Jessica Alba este însărcinată pentru a treia oară. Celebra actriță și-a anunțat ieri sarcina, iar apoi a dat fuga la plajă. Jessica Alba este însărcinată cu al treilea copil! Vedeta se află în vacanță împreună cu soțul ei, Cash Warren, dar și cu cei doi copii, Honor și Haven. La plajă, Jessica a purtat un costum de baie-rochiță. Chiar dacă a dorit să-și ascundă sarcina, costumul de baie i-a pus în evidență burtica abia proeminentă. Jessica Alba şi Cash Warren s-au căsătorit în 2008. Cei doi au două fetițe, iar curând vor afla și sexul celui de-al treilea bebeluș. Post-ul Jessica Alba, în costum de baie la plajă! Cum arată cu burtica de gravidă apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Cele mai amuzante fotografii de nuntă Nunta este un eveniment foarte așteptat de miri, e ziua în care cei doi își fac jurăminte și pornesc  împreună pe drumul vieții. Tinerii căsătoriți mereu marchează această petrecere prin momente hazlii, iar peste ani devin amintiri de neuitat. Iată aici intervine fotograful, cel care poate să mortalizeze clipele frumoase. Vezi câteva imagini de nuntă și zâmbește, unii se vor regăsi. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Vezi cum arată rochia de mireasă a modelului Miranda Kerr, creată de DiorCele mai oribile rochii de mireasă Sursa Post-ul Cele mai amuzante fotografii de nuntă apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Nunta este un eveniment foarte așteptat de miri, e ziua în care cei doi își fac jurăminte și pornesc  împreună pe drumul vieții. Tinerii căsătoriți mereu marchează această petrecere prin momente hazlii, iar peste ani devin amintiri de neuitat. Iată aici intervine fotograful, cel care poate să mortalizeze clipele frumoase. Vezi câteva imagini de nuntă și zâmbește, unii se vor regăsi. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Vezi cum arată rochia de mireasă a modelului Miranda Kerr, creată de DiorCele mai oribile rochii de mireasă Sursa Post-ul Cele mai amuzante fotografii de nuntă apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Cei doi copii de la școala internat, dați dispăruți, au fost găsiți! Copiii, ambii în vârstă de 12 ani, au fost găsiți vii și nevătămați. Aceștia au fost dați în urmărire după ce acum trei zile au părăsit școala internat din satul Congaz, raionul Comrat, dar nu s-au întors la instituție. Poliția a fost informată că băieții au fost văzuți în timp ce urcau într-un maxi-taxi, care se îndrepta în direcția satului Musaitu, raionul Taraclia. Ca urmare, oamenii legii au identificat locul aflării minorilor și au avut o discuție preventivă cu aceștia, anunță stirilocale.md. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Pe 17 iulie, anunțam că minorii au fost dați în urmărire.   O moldoveancă s-a pornit la mare pe jos cu copilul de doi ani în braţeUn polițist a spart geamul mașinii când a văzut un bebeluș într-o mașină parcată la soare… Post-ul Cei doi copii de la școala internat, dați dispăruți, au fost găsiți! apare prima dată în Unica.md.
1 zi
Unica.md / Publicat acum 1 zi
Copiii, ambii în vârstă de 12 ani, au fost găsiți vii și nevătămați. Aceștia au fost dați în urmărire după ce acum trei zile au părăsit școala internat din satul Congaz, raionul Comrat, dar nu s-au întors la instituție. Poliția a fost informată că băieții au fost văzuți în timp ce urcau într-un maxi-taxi, care se îndrepta în direcția satului Musaitu, raionul Taraclia. Ca urmare, oamenii legii au identificat locul aflării minorilor și au avut o discuție preventivă cu aceștia, anunță stirilocale.md. /* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */ ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' }); Pe 17 iulie, anunțam că minorii au fost dați în urmărire.   O moldoveancă s-a pornit la mare pe jos cu copilul de doi ani în braţeUn polițist a spart geamul mașinii când a văzut un bebeluș într-o mașină parcată la soare… Post-ul Cei doi copii de la școala internat, dați dispăruți, au fost găsiți! apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
O moldoveancă s-a pornit la mare pe jos cu copilul de doi ani în braţe Pe data de 17 iulie, grănicerii ucraineni au reținut o cetățeancă a Republicii Moldova, în vârstă de 22 de ani, cu un copil de doi ani în brațe. Femeia voia să ajungă la mare, scrie timer-odessa.net. Moldoveanca a fost reținută pentru că a încercat să ajungă pe teritoriul Ucrainei ocolind punctul de control din raionul Beleaevsk. Tânăra a spus că s-a certat cu soțul ei și a vrut să se odihnească cu copilul pe mare. Mai târziu, s-a constatat că persoana reținută a avut anterior probleme cu traversarea frontierei. Potrivit sursei, ea a depășit perioada de ședere în Ucraina, iar în luna iunie a încercat să dea mită polițiștilor de frontieră. Post-ul O moldoveancă s-a pornit la mare pe jos cu copilul de doi ani în braţe apare prima dată în Unica.md.
2 zile
Unica.md / Publicat acum 2 zile
Pe data de 17 iulie, grănicerii ucraineni au reținut o cetățeancă a Republicii Moldova, în vârstă de 22 de ani, cu un copil de doi ani în brațe. Femeia voia să ajungă la mare, scrie timer-odessa.net. Moldoveanca a fost reținută pentru că a încercat să ajungă pe teritoriul Ucrainei ocolind punctul de control din raionul Beleaevsk. Tânăra a spus că s-a certat cu soțul ei și a vrut să se odihnească cu copilul pe mare. Mai târziu, s-a constatat că persoana reținută a avut anterior probleme cu traversarea frontierei. Potrivit sursei, ea a depășit perioada de ședere în Ucraina, iar în luna iunie a încercat să dea mită polițiștilor de frontieră. Post-ul O moldoveancă s-a pornit la mare pe jos cu copilul de doi ani în braţe apare prima dată în Unica.md.
Unica.md
Un polițist a spart geamul mașinii când a văzut un bebeluș într-o mașină parcată la soare… Un polițist a văzut un bebeluș închis într-o mașină parcată la soare, pe caniculă. N-a stat deloc pe gânduri și a spart geamul autoturismului pentru a-l salva, relatează realitatea.net. Imediat, însă, și-a dat seama că făcuse o mare greșeală. „Bebelușul” era, de fapt, o păpușă care semăna foarte bine cu un copil. Polițistul a contactat, apoi, proprietarul mașinii. Aceasta, un artist plastic care creează păpuși, spune că nu este prima dată când trece printr-o astfel de situație și a mărturisit că se gândește să lipească pe mașină bilete în care să-i anunțe pe trecătorii îngrijorați că înăuntru nu se află copii reali, scrie opposingviews.com.   Post-ul Un polițist a spart geamul mașinii când a văzut un bebeluș într-o mașină parcată la soare… apare prima dată în Unica.md.
2 zile
Unica.md / Publicat acum 2 zile
Un polițist a văzut un bebeluș închis într-o mașină parcată la soare, pe caniculă. N-a stat deloc pe gânduri și a spart geamul autoturismului pentru a-l salva, relatează realitatea.net. Imediat, însă, și-a dat seama că făcuse o mare greșeală. „Bebelușul” era, de fapt, o păpușă care semăna foarte bine cu un copil. Polițistul a contactat, apoi, proprietarul mașinii. Aceasta, un artist plastic care creează păpuși, spune că nu este prima dată când trece printr-o astfel de situație și a mărturisit că se gândește să lipească pe mașină bilete în care să-i anunțe pe trecătorii îngrijorați că înăuntru nu se află copii reali, scrie opposingviews.com.   Post-ul Un polițist a spart geamul mașinii când a văzut un bebeluș într-o mașină parcată la soare… apare prima dată în Unica.md.