ITMoldova
iPhone X va fi disponibil oficial în Moldova din 8 decembrie iPhone X este cel mai inovativ smartphone Apple din acest an, fiind și un model aniversar, la 10 ani după lansarea primului iPhone. Din acest motiv, compania a dotat modelul cu mai multe tehnologii inovative, cum ar fi Face ID, procesorul A11 Bionic și impresionantul ecran Super Retina, care ocupă aproape în întregime suprafața frontală. Lansat pe 12 septembrie, pentru mulți utilizatori a fost clar faptul că anume acest model va dicta tendințele, în următoarea perioadă, pentru dispozitivele Apple și ale altor producători. Cu noile tehnologii, designul regândit și noul mod de interacțiune, din noul smartphone Apple, vom putea face cunoștință odată cu lansarea oficială a iPhone X în Moldova, pe 8 decembrie, când acesta va fi prezent la distribuitorii oficiali din țara noastră. Precomenzile vor începe pe 1 decembrie. Republica Moldova face parte din cel de-al doilea val de țări în care are loc lansarea oficială a iPhone X. De ce să cumpăr de la un distribuitor oficial Apple Printre avantajele procurării de la un distribuitor oficial Apple este faptul că cumpărătorul beneficiază de serviciile unui centru oficial Apple, ceea ce exclude oricare probleme cu garanția și care oferă reparații calitative. Un dezavantaj ar fi că prețul va fi un pic mai mare față de magazinele neautorizate, care vând gadgeturi procurate din alte țări, cu prețuri de achiziție mai mici decât cele recomandate de către compania americană, pentru distribuitorii autorizați din țara noastră. Prin urmare, smartphone-urile procurate de la distribuitorii neautorizați ar putea fi refuzate la garanție, din cauza că au fost livrate pentru o altă țară. Acestea ar putea avea probleme și cu unele funcții care nu sunt disponibile în Republica Moldova. De asemenea, în cazul când aveți nevoie de ajutor, consultanții v-ar putea refuza, pentru că nu puteți prezenta o factură de la un distribuitor oficial Apple. The post iPhone X va fi disponibil oficial în Moldova din 8 decembrie appeared first on ITMoldova.
5 ore
ITMoldova / Publicat acum 5 ore
iPhone X este cel mai inovativ smartphone Apple din acest an, fiind și un model aniversar, la 10 ani după lansarea primului iPhone. Din acest motiv, compania a dotat modelul cu mai multe tehnologii inovative, cum ar fi Face ID, procesorul A11 Bionic și impresionantul ecran Super Retina, care ocupă aproape în întregime suprafața frontală. Lansat pe 12 septembrie, pentru mulți utilizatori a fost clar faptul că anume acest model va dicta tendințele, în următoarea perioadă, pentru dispozitivele Apple și ale altor producători. Cu noile tehnologii, designul regândit și noul mod de interacțiune, din noul smartphone Apple, vom putea face cunoștință odată cu lansarea oficială a iPhone X în Moldova, pe 8 decembrie, când acesta va fi prezent la distribuitorii oficiali din țara noastră. Precomenzile vor începe pe 1 decembrie. Republica Moldova face parte din cel de-al doilea val de țări în care are loc lansarea oficială a iPhone X. De ce să cumpăr de la un distribuitor oficial Apple Printre avantajele procurării de la un distribuitor oficial Apple este faptul că cumpărătorul beneficiază de serviciile unui centru oficial Apple, ceea ce exclude oricare probleme cu garanția și care oferă reparații calitative. Un dezavantaj ar fi că prețul va fi un pic mai mare față de magazinele neautorizate, care vând gadgeturi procurate din alte țări, cu prețuri de achiziție mai mici decât cele recomandate de către compania americană, pentru distribuitorii autorizați din țara noastră. Prin urmare, smartphone-urile procurate de la distribuitorii neautorizați ar putea fi refuzate la garanție, din cauza că au fost livrate pentru o altă țară. Acestea ar putea avea probleme și cu unele funcții care nu sunt disponibile în Republica Moldova. De asemenea, în cazul când aveți nevoie de ajutor, consultanții v-ar putea refuza, pentru că nu puteți prezenta o factură de la un distribuitor oficial Apple. The post iPhone X va fi disponibil oficial în Moldova din 8 decembrie appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Pe site-ul Samsung a apărut o pagină destinată smartphone-ului pliabil Galaxy X În ultima perioadă apar tot mai multe informații despre faptul că Samsung intenționează să lanseze un smartphone pliabil, sau flexibil. În cele mai multe cazuri, vorbim despre Galaxy X cu numărul de serie SM-G888N0, care trebuie să fie lansat deja în 2018. Anume acest model a fost observat pe site-ul oficial Samsung. Pe site-ul coreean al Samsung a apărut o pagină web de suport pentru dispozitivul mobil SM-G888N0. Specificațiile tehnice ale acestui smartphone nu sunt indicate. Conform NRRA (Korean National Radio Research Agency), acestea nu aparțin niciunuia dintre gadgeturile existente ale producătorului. Însuși apariția SM-G888N0 pe site-ul oficial al companiei coreene spune că Samsung se pregătește să-l lanseze în curând. În mod similar, au apărut paginile de suport pentru smartphone-urile Galaxy A5 (2018) și Galaxy A7 (2018), cu numărele de serie SM-A530 și SM-A730. Se așteaptă că primul smartphone pliabil Samsung va primi specificații de top. Compania intenționează să-l lanseze pe piața internă, pentru a evalua cererea. Potrivit zvonurilor, dispozitivul poate fi anunțat la CES în luna ianuarie a anului viitor. The post Pe site-ul Samsung a apărut o pagină destinată smartphone-ului pliabil Galaxy X appeared first on ITMoldova.
6 ore
ITMoldova / Publicat acum 6 ore
În ultima perioadă apar tot mai multe informații despre faptul că Samsung intenționează să lanseze un smartphone pliabil, sau flexibil. În cele mai multe cazuri, vorbim despre Galaxy X cu numărul de serie SM-G888N0, care trebuie să fie lansat deja în 2018. Anume acest model a fost observat pe site-ul oficial Samsung. Pe site-ul coreean al Samsung a apărut o pagină web de suport pentru dispozitivul mobil SM-G888N0. Specificațiile tehnice ale acestui smartphone nu sunt indicate. Conform NRRA (Korean National Radio Research Agency), acestea nu aparțin niciunuia dintre gadgeturile existente ale producătorului. Însuși apariția SM-G888N0 pe site-ul oficial al companiei coreene spune că Samsung se pregătește să-l lanseze în curând. În mod similar, au apărut paginile de suport pentru smartphone-urile Galaxy A5 (2018) și Galaxy A7 (2018), cu numărele de serie SM-A530 și SM-A730. Se așteaptă că primul smartphone pliabil Samsung va primi specificații de top. Compania intenționează să-l lanseze pe piața internă, pentru a evalua cererea. Potrivit zvonurilor, dispozitivul poate fi anunțat la CES în luna ianuarie a anului viitor. The post Pe site-ul Samsung a apărut o pagină destinată smartphone-ului pliabil Galaxy X appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Cyber Drill Alert – Guvernul acordă o atenție deosebită asigurării securității cibernetice și dezvoltării sectorului TIC Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la deschiderea conferinței regionale „Cyber Drill Alert”, organizată în premieră în Republica Moldova, cu susţinerea Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor. În mesajul său de salut, Premierul a menționat că Guvernul acordă o atenție deosebită asigurării securității cibernetice și dezvoltării sectorului TIC, mai ales în situația în care tot mai multe persoane își doresc să beneficieze de progresul tehnologic. În acest sens, sub umbrela Strategiei naționale „Moldova Digitală 2020”, a fost promovat Programul național de securitate cibernetică. De asemenea, Republica Moldova are o agendă digitală ambițioasă, care are ca obiectiv crearea unei societăți informaționale moderne și încurajarea dezvoltării companiilor de profil. „Eforturile Guvernului sunt un exemplu pentru dezvoltarea serviciilor societății informaționale la nivel de țară, promovând incluziunea și accentuând alte două dimensiuni cheie: necesitarea cunoștințelor TIC și un grad sporit de securitate cibernetică”, a spus Pavel Filip. Prim-ministrul a menţionat că evenimentul „Cyber Drill Alert” este o oportunitate bună de a face schimb de experienţă şi de a prelua cele mai bune practici în domeniu. Totodată, simulările situațiilor de criză care vor fi desfășurate în cadrul evenimentului vor contribui la îmbunătățirea capacităților de comunicare și de răspuns la incidentele cibernetice, la aplanarea riscurilor virtuale și la creșterea încrederii în spațiul digital. „Exercițiul dat va servi la identificarea și promovarea soluțiilor de depășire a amenințărilor și provocărilor în spațiul cibernetic, va clarifica rolul Guvernelor, celulelor naționale de reacție la incidente cibernetice și al operatorilor de comunicații electronice în acest proces”, a  declarat Pavel Filip. „Cyber Drill Alert” este organizat de Centrul de Telecomunicații Speciale din cadrul Cancelariei de Stat, în parteneriat cu Ministerul Economiei și Infrastructurii și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, în perioada 21 – 23 noiembrie curent. La eveniment participă specialiști în securitate cibernetică din 24 de țări din Uniunea Europeană și din spațiul CSI. The post Cyber Drill Alert – Guvernul acordă o atenție deosebită asigurării securității cibernetice și dezvoltării sectorului TIC appeared first on ITMoldova.
10 ore
ITMoldova / Publicat acum 10 ore
Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la deschiderea conferinței regionale „Cyber Drill Alert”, organizată în premieră în Republica Moldova, cu susţinerea Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor. În mesajul său de salut, Premierul a menționat că Guvernul acordă o atenție deosebită asigurării securității cibernetice și dezvoltării sectorului TIC, mai ales în situația în care tot mai multe persoane își doresc să beneficieze de progresul tehnologic. În acest sens, sub umbrela Strategiei naționale „Moldova Digitală 2020”, a fost promovat Programul național de securitate cibernetică. De asemenea, Republica Moldova are o agendă digitală ambițioasă, care are ca obiectiv crearea unei societăți informaționale moderne și încurajarea dezvoltării companiilor de profil. „Eforturile Guvernului sunt un exemplu pentru dezvoltarea serviciilor societății informaționale la nivel de țară, promovând incluziunea și accentuând alte două dimensiuni cheie: necesitarea cunoștințelor TIC și un grad sporit de securitate cibernetică”, a spus Pavel Filip. Prim-ministrul a menţionat că evenimentul „Cyber Drill Alert” este o oportunitate bună de a face schimb de experienţă şi de a prelua cele mai bune practici în domeniu. Totodată, simulările situațiilor de criză care vor fi desfășurate în cadrul evenimentului vor contribui la îmbunătățirea capacităților de comunicare și de răspuns la incidentele cibernetice, la aplanarea riscurilor virtuale și la creșterea încrederii în spațiul digital. „Exercițiul dat va servi la identificarea și promovarea soluțiilor de depășire a amenințărilor și provocărilor în spațiul cibernetic, va clarifica rolul Guvernelor, celulelor naționale de reacție la incidente cibernetice și al operatorilor de comunicații electronice în acest proces”, a  declarat Pavel Filip. „Cyber Drill Alert” este organizat de Centrul de Telecomunicații Speciale din cadrul Cancelariei de Stat, în parteneriat cu Ministerul Economiei și Infrastructurii și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, în perioada 21 – 23 noiembrie curent. La eveniment participă specialiști în securitate cibernetică din 24 de țări din Uniunea Europeană și din spațiul CSI. The post Cyber Drill Alert – Guvernul acordă o atenție deosebită asigurării securității cibernetice și dezvoltării sectorului TIC appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Ofertele EaseUS Thanksgiving și EaseUS Black Friday Compania EaseUS prezintă ofertele sale de Ziua Recunoștinței (Thanksgiving) și de Black Friday, care vor fi disponibile în perioada 21 – 28 noiembrie 2017. Vor fi oferite reduceri pentru mai multe produse, și anume: 1. Joacă Jigsaw Puzzle și câștiga reduceri în valoare de 198,8 de dolari, pentru următoarele aplicații: EaseUS MobiMover 3.0 –  este o alternativă mai simplă a iTunes, pentru sincronizarea datelor. Interfața aplicației conține doar patru butoane și va fi intuitivă chiar și pentru un utilizator începător. Programul se descurcă cu sincronizarea informației pe orice smartphone sau tabletă ale companiei Apple, inclusiv cele mai recente: iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X, cu iOS 11. Aplicația salvează toate datele: fotografiile, clipurile video, muzica, listele de redare, contactele și parolele pentru site-urile web. Este necesară și o copie de rezervă pentru a transfera ulterior informații personale pe un alt dispozitiv, sau pentru a vă proteja de pierderea informațiilor personale. Printre alte avantaje ale MobiMover e menționat și faptul că recuperarea datelor din copia de rezervă poate fi efectuată inclusiv și pe un smartphone Android. De asemenea, aplicația MobiMover vă va ajuta să faceți schimb de fișiere între două iPhone-uri și iPad-uri ale unor proprietari diferiți. EaseUS Partition Master Professional – software profesional pentru administrarea partițiilor, care vă ajută să redimensionați, să creați, să mutați, să îmbinați, să ștergeți și să formatați partițiile pe hard disk-uri. EaseUS MobiSaver for Android 5.0 – vă ajută să recuperați toate datele pierdute de pe telefonul Android. EaseUS Todo PCTrans Pro – poate fi folosit pentru a transfera cu ușurință datele și aplicațiile pe un PC / OS nou. EaseUS Todo Backup Home – ușurează backup-ul și recuperarea datelor pentru a evita pierderea lor. 2. Reduceri de până la 70% pentru cele mai bine vândute produse de la EaseUS! EaseUS Data Recovery Wizard Pro și EaseUS MobiMover Pro bundle, de obicei costă 129.9 de dolari, iar odată cu reducerea prețurilor (cu 84.93 dolari), acestea se vor vinde doar pentru 44.97 de dolari. EaseUS MobiSaver + EaseUS MobiMover Pro bundle, de obicei costă 109.9 dolari, iar acum puteți obține aplicațiile cu o reducere de 70%. Ofertele EaseUS Thanksgiving și EaseUS Black Friday vor fi disponibile aici https://www.easeus.com/campaign/thanksgiving-campaign-2017.php. The post Ofertele EaseUS Thanksgiving și EaseUS Black Friday appeared first on ITMoldova.
15 ore
ITMoldova / Publicat acum 15 ore
Compania EaseUS prezintă ofertele sale de Ziua Recunoștinței (Thanksgiving) și de Black Friday, care vor fi disponibile în perioada 21 – 28 noiembrie 2017. Vor fi oferite reduceri pentru mai multe produse, și anume: 1. Joacă Jigsaw Puzzle și câștiga reduceri în valoare de 198,8 de dolari, pentru următoarele aplicații: EaseUS MobiMover 3.0 –  este o alternativă mai simplă a iTunes, pentru sincronizarea datelor. Interfața aplicației conține doar patru butoane și va fi intuitivă chiar și pentru un utilizator începător. Programul se descurcă cu sincronizarea informației pe orice smartphone sau tabletă ale companiei Apple, inclusiv cele mai recente: iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X, cu iOS 11. Aplicația salvează toate datele: fotografiile, clipurile video, muzica, listele de redare, contactele și parolele pentru site-urile web. Este necesară și o copie de rezervă pentru a transfera ulterior informații personale pe un alt dispozitiv, sau pentru a vă proteja de pierderea informațiilor personale. Printre alte avantaje ale MobiMover e menționat și faptul că recuperarea datelor din copia de rezervă poate fi efectuată inclusiv și pe un smartphone Android. De asemenea, aplicația MobiMover vă va ajuta să faceți schimb de fișiere între două iPhone-uri și iPad-uri ale unor proprietari diferiți. EaseUS Partition Master Professional – software profesional pentru administrarea partițiilor, care vă ajută să redimensionați, să creați, să mutați, să îmbinați, să ștergeți și să formatați partițiile pe hard disk-uri. EaseUS MobiSaver for Android 5.0 – vă ajută să recuperați toate datele pierdute de pe telefonul Android. EaseUS Todo PCTrans Pro – poate fi folosit pentru a transfera cu ușurință datele și aplicațiile pe un PC / OS nou. EaseUS Todo Backup Home – ușurează backup-ul și recuperarea datelor pentru a evita pierderea lor. 2. Reduceri de până la 70% pentru cele mai bine vândute produse de la EaseUS! EaseUS Data Recovery Wizard Pro și EaseUS MobiMover Pro bundle, de obicei costă 129.9 de dolari, iar odată cu reducerea prețurilor (cu 84.93 dolari), acestea se vor vinde doar pentru 44.97 de dolari. EaseUS MobiSaver + EaseUS MobiMover Pro bundle, de obicei costă 109.9 dolari, iar acum puteți obține aplicațiile cu o reducere de 70%. Ofertele EaseUS Thanksgiving și EaseUS Black Friday vor fi disponibile aici https://www.easeus.com/campaign/thanksgiving-campaign-2017.php. The post Ofertele EaseUS Thanksgiving și EaseUS Black Friday appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Reţeaua Orange Moldova de Internet fix este protejată de CyberShield De azi, reţeaua Orange de Internet fix este protejată de CyberShield, soluţia ce detectează în timp real şi blochează accesul softurilor maliţioase la reţeaua de date, protejând utilizatorii de furtul datelor personale sau preluarea controlului asupra dispozitivelor. Orange este singura companie TELCO din Moldova care a implementat o soluţie de securitate centralizată pentru protecţia reţelei Internet fix. Măsurile sporite de securitate adoptate de Orange sunt un răspuns la infracţiunile informaţionale  în continuă creştere. Doar în anul curent, la fiecare 39 de secunde hackerii au organizat un atac cibernetic. La nivel global 64% dintre organizaţii au avut de suferit ca urmare a acestor ilegalităţi, 43% dintre ele fiind companii mici. Pentru a răspunde necesităţii de securitate a clienţilor săi, Orange dezvoltă continuu soluţii şi servicii destinate protecţiei datelor. Orange Moldova CERT Pentru a spori siguranța utilizatorilor internet, clienți ai serviciilor Internet Fix, Orange a decis crearea unei echipe speciale în cadrul companiei – CERT (Computer Emergency Response Team). Echipa are ca scop participarea activă în comunitatea internațională de securitate IT și implementarea sistemelor de detecție a amenințărilor cibernetice, care vizează sau țintesc clienții companiei. Prin intermediul portal dedicat – cert.orange.md, – clienții pot afla în cel mai scurt timp, gratuit, despre amenințările majore, care prezintă un risc sporit pentru sistemele IT ale lor. De asemenea, se pot abona pentru notificările pro-active privind alertele de securitate informațională, pot transmite spre analiză cazurile suspecte sau pot găsi informaţii despre serviciile și soluțiile avansate pentru protecţia cibernetică. Tot astăzi, Orange a lansat serviciul de protecţie DDoS – o soluţie inteligentă împotriva atacurilor de tip DDoS, pentru clienţii corporativi. Protecţie DDoS – soluţia inteligentă pentru protecţia afacerii Atacurile informatice de tip DDoS (Distributed Denial of Service) sunt cele mai populare crime cibernetice, iar numărul lor creşte cu cca 100% în fiecare an. Ţinta lor poate fi orice companie care are acces la internet, în special cei care desfăşoară activităţi online precum: comerţ electronic, operaţiuni financiar-bancare, servicii publice, servicii mass media etc. Atacurile urmăresc indisponibilizarea sistemelor IT sau serviciilor web ale clienților. Soluţia inteligentă de protecţie DDoS de la Orange oferă clienților serviciu integrat în serviciul clasic Internet, astfel, atacurile sunt detectate și diminuate înainte ca acestea sa ajungă în sistemele clientului. Oferta e disponibilă la abonamente lunare şi poate fi activată exclusiv abonaţilor corporativi de Internet Fix. Astfel, clienţii corporativi Orange se pot bucura de: o soluţie automata, inteligentă și personalizată de protecţie, integrată în serviciul Internet fix, ceea ce nu influenţează viteza de acces; servicii profesionale de suport şi îmbunătățire continuă a mecanismelor de detecție și detectare a acestui tip de atacuri; suport individual de asistenţă tehnică. Mai multe informaţii despre soluţiile de securitate IT Orange pot fi aflate pe cybersecurity.orange.md The post Reţeaua Orange Moldova de Internet fix este protejată de CyberShield appeared first on ITMoldova.
1 zi
ITMoldova / Publicat acum 1 zi
De azi, reţeaua Orange de Internet fix este protejată de CyberShield, soluţia ce detectează în timp real şi blochează accesul softurilor maliţioase la reţeaua de date, protejând utilizatorii de furtul datelor personale sau preluarea controlului asupra dispozitivelor. Orange este singura companie TELCO din Moldova care a implementat o soluţie de securitate centralizată pentru protecţia reţelei Internet fix. Măsurile sporite de securitate adoptate de Orange sunt un răspuns la infracţiunile informaţionale  în continuă creştere. Doar în anul curent, la fiecare 39 de secunde hackerii au organizat un atac cibernetic. La nivel global 64% dintre organizaţii au avut de suferit ca urmare a acestor ilegalităţi, 43% dintre ele fiind companii mici. Pentru a răspunde necesităţii de securitate a clienţilor săi, Orange dezvoltă continuu soluţii şi servicii destinate protecţiei datelor. Orange Moldova CERT Pentru a spori siguranța utilizatorilor internet, clienți ai serviciilor Internet Fix, Orange a decis crearea unei echipe speciale în cadrul companiei – CERT (Computer Emergency Response Team). Echipa are ca scop participarea activă în comunitatea internațională de securitate IT și implementarea sistemelor de detecție a amenințărilor cibernetice, care vizează sau țintesc clienții companiei. Prin intermediul portal dedicat – cert.orange.md, – clienții pot afla în cel mai scurt timp, gratuit, despre amenințările majore, care prezintă un risc sporit pentru sistemele IT ale lor. De asemenea, se pot abona pentru notificările pro-active privind alertele de securitate informațională, pot transmite spre analiză cazurile suspecte sau pot găsi informaţii despre serviciile și soluțiile avansate pentru protecţia cibernetică. Tot astăzi, Orange a lansat serviciul de protecţie DDoS – o soluţie inteligentă împotriva atacurilor de tip DDoS, pentru clienţii corporativi. Protecţie DDoS – soluţia inteligentă pentru protecţia afacerii Atacurile informatice de tip DDoS (Distributed Denial of Service) sunt cele mai populare crime cibernetice, iar numărul lor creşte cu cca 100% în fiecare an. Ţinta lor poate fi orice companie care are acces la internet, în special cei care desfăşoară activităţi online precum: comerţ electronic, operaţiuni financiar-bancare, servicii publice, servicii mass media etc. Atacurile urmăresc indisponibilizarea sistemelor IT sau serviciilor web ale clienților. Soluţia inteligentă de protecţie DDoS de la Orange oferă clienților serviciu integrat în serviciul clasic Internet, astfel, atacurile sunt detectate și diminuate înainte ca acestea sa ajungă în sistemele clientului. Oferta e disponibilă la abonamente lunare şi poate fi activată exclusiv abonaţilor corporativi de Internet Fix. Astfel, clienţii corporativi Orange se pot bucura de: o soluţie automata, inteligentă și personalizată de protecţie, integrată în serviciul Internet fix, ceea ce nu influenţează viteza de acces; servicii profesionale de suport şi îmbunătățire continuă a mecanismelor de detecție și detectare a acestui tip de atacuri; suport individual de asistenţă tehnică. Mai multe informaţii despre soluţiile de securitate IT Orange pot fi aflate pe cybersecurity.orange.md The post Reţeaua Orange Moldova de Internet fix este protejată de CyberShield appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Apple a lansat un patch pentru rezolvarea problemelor cu „înghețarea” ecranelor iPhone X Cu circa o săptămână în urmă au apărut numeroase plângeri din partea proprietarilor de iPhone X referitoare la ecranul care refuză să funcționeze la frig. Apple a confirmat că temperaturile sub zero nu sunt ideale pentru funcționarea unui smartphone. Despre aceasta se spune și pe site-ul companiei: temperatura de utilizare este indicată în intervalul de la 0 la 35 de grade Celsius. De curând Apple a lansat actualizarea 11.1.2 care rezolvă două probleme. Acum senzorul nu „va îngheța” și, în plus, a fost rezolvată problemă cu Live Photo și video (conținutul se putea distorsiona în timpul redării). Actualizarea ocupă aproximativ 30 de MB. Vă reamintim că temperatura de funcționare în intervalul de la 0 la 35 de grade este tipică pentru mai multe dispozitive electronice. The post Apple a lansat un patch pentru rezolvarea problemelor cu „înghețarea” ecranelor iPhone X appeared first on ITMoldova.
4 zile
ITMoldova / Publicat acum 4 zile
Cu circa o săptămână în urmă au apărut numeroase plângeri din partea proprietarilor de iPhone X referitoare la ecranul care refuză să funcționeze la frig. Apple a confirmat că temperaturile sub zero nu sunt ideale pentru funcționarea unui smartphone. Despre aceasta se spune și pe site-ul companiei: temperatura de utilizare este indicată în intervalul de la 0 la 35 de grade Celsius. De curând Apple a lansat actualizarea 11.1.2 care rezolvă două probleme. Acum senzorul nu „va îngheța” și, în plus, a fost rezolvată problemă cu Live Photo și video (conținutul se putea distorsiona în timpul redării). Actualizarea ocupă aproximativ 30 de MB. Vă reamintim că temperatura de funcționare în intervalul de la 0 la 35 de grade este tipică pentru mai multe dispozitive electronice. The post Apple a lansat un patch pentru rezolvarea problemelor cu „înghețarea” ecranelor iPhone X appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Robotul Atlas poate face un salt pe spate perfect Inginerii de la Boston Dynamics au învățat robotul Atlas să sară de pe o platformă pe alta, pe praguri înalte, cu o mișcare de 180 de grade și să facă un salt pe spate. Mai devreme, dezvoltatorii au demonstrat modul în care robotul echilibrează pe un picior, urcă scări fără asigurare, etc. Demonstrația actuală uimește prin modul în care robotul aterizează pe cele două picioare. The post Robotul Atlas poate face un salt pe spate perfect appeared first on ITMoldova.
4 zile
ITMoldova / Publicat acum 4 zile
Inginerii de la Boston Dynamics au învățat robotul Atlas să sară de pe o platformă pe alta, pe praguri înalte, cu o mișcare de 180 de grade și să facă un salt pe spate. Mai devreme, dezvoltatorii au demonstrat modul în care robotul echilibrează pe un picior, urcă scări fără asigurare, etc. Demonstrația actuală uimește prin modul în care robotul aterizează pe cele două picioare. The post Robotul Atlas poate face un salt pe spate perfect appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Enter for News #2: iPhone X, MIUI 9, World of Warcraft, Apple Watch Series 3 A doua ediție Enter for News vine cu dramele și șmecheriile în jurul noului iPhone X, inclusiv trolling-ul concurențial, bucuria utilizatorilor Xiaomi, vești bune pentru fanii World of Warcraft, ultimele invenții robotice și aeronautice. La final, un review captivant al Apple Watch Series 3! Xiaomi: https://enter.online/ro/pages/categor… Games: https://enter.online/ro/pages/categor… Apple Watch: https://enter.online/ro/pages/categor…  The post Enter for News #2: iPhone X, MIUI 9, World of Warcraft, Apple Watch Series 3 appeared first on ITMoldova.
5 zile
ITMoldova / Publicat acum 5 zile
A doua ediție Enter for News vine cu dramele și șmecheriile în jurul noului iPhone X, inclusiv trolling-ul concurențial, bucuria utilizatorilor Xiaomi, vești bune pentru fanii World of Warcraft, ultimele invenții robotice și aeronautice. La final, un review captivant al Apple Watch Series 3! Xiaomi: https://enter.online/ro/pages/categor… Games: https://enter.online/ro/pages/categor… Apple Watch: https://enter.online/ro/pages/categor…  The post Enter for News #2: iPhone X, MIUI 9, World of Warcraft, Apple Watch Series 3 appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Google Pixel 2: Regele Android (Review) În sfârșit! Regele tuturor Android-urilor a fost testat la Darwin. Vezi review-ul lui Vicu la noul Google Pixel 2. Găsește smartphonul mai jos: Google Pixel 2 64GB Google Pixel 2 128GB The post Google Pixel 2: Regele Android (Review) appeared first on ITMoldova.
5 zile
ITMoldova / Publicat acum 5 zile
În sfârșit! Regele tuturor Android-urilor a fost testat la Darwin. Vezi review-ul lui Vicu la noul Google Pixel 2. Găsește smartphonul mai jos: Google Pixel 2 64GB Google Pixel 2 128GB The post Google Pixel 2: Regele Android (Review) appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Administratorii sistemelor informaționale ale APC au învățat cum să opereze cu schimbul de date în platforma MConnect 25 de administratori ai sistemelor informaționale ale autorităților publice centrale (APC) au fost instruiți în subiecte ce țin de funcționalitatea platformei guvernamentale de interoperabilitate MConnect. Sesiunea de instruire s-a desfășurat în perioada 14-16 noiembrie curent, fiind organizată de Centrul de Guvernare Electronică, cu suportul financiar al proiectului ”Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente” implementat de PNUD Moldova. Participanții la curs au învățat cum să instaleze și configureze surse de date, elemente de securitate și certificare, logare, configurarea în cluster, ajustări de îmbunătățire a performanței etc. La fel, ei au avut posibilitatea să pună în practică cunoștințele dobândite, astfel la finalul cursului, fiecare dintre ei a dezvoltat câte un serviciu de schimb de date, a elaborat proiecte de securizare și generare de servicii de date securizate prin user/parolă etc. MConnect este soluţia guvernamentală care va asigura schimbul de date dintre autoritățile publice centrale pentru a crește eficiența și calitatea prestării serviciilor publice. Circuitul datelor se va produce în timp real, fără a fi nevoie de documente sub formă de rapoarte sau certificate, creându-se astfel un comfort pentru cetățeni și mediul de afaceri. The post Administratorii sistemelor informaționale ale APC au învățat cum să opereze cu schimbul de date în platforma MConnect appeared first on ITMoldova.
5 zile
ITMoldova / Publicat acum 5 zile
25 de administratori ai sistemelor informaționale ale autorităților publice centrale (APC) au fost instruiți în subiecte ce țin de funcționalitatea platformei guvernamentale de interoperabilitate MConnect. Sesiunea de instruire s-a desfășurat în perioada 14-16 noiembrie curent, fiind organizată de Centrul de Guvernare Electronică, cu suportul financiar al proiectului ”Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente” implementat de PNUD Moldova. Participanții la curs au învățat cum să instaleze și configureze surse de date, elemente de securitate și certificare, logare, configurarea în cluster, ajustări de îmbunătățire a performanței etc. La fel, ei au avut posibilitatea să pună în practică cunoștințele dobândite, astfel la finalul cursului, fiecare dintre ei a dezvoltat câte un serviciu de schimb de date, a elaborat proiecte de securizare și generare de servicii de date securizate prin user/parolă etc. MConnect este soluţia guvernamentală care va asigura schimbul de date dintre autoritățile publice centrale pentru a crește eficiența și calitatea prestării serviciilor publice. Circuitul datelor se va produce în timp real, fără a fi nevoie de documente sub formă de rapoarte sau certificate, creându-se astfel un comfort pentru cetățeni și mediul de afaceri. The post Administratorii sistemelor informaționale ale APC au învățat cum să opereze cu schimbul de date în platforma MConnect appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Nu cumpăra, așteaptă Black Friday la Enter! Urmează cele mai mari reduceri din acest an Enter Moldova spune „Nu cumpăra. Așteaptă Black Friday”. Lasă pentru mai târziu cumpărarea dispozitivului electronic dorit. Asta, pentru că urmează tocmai 3 zile de reduceri uriașe din an în cadrul Black Friday. În perioada 24-26 noiembrie, toate magazinele Enter din Moldova oferă cumpărătorilor reduceri substanțiale la o selecție bogată de produse din sortiment. În acest sezon, compania Enter este și mai generoasă în promoția Black Friday, astfel încât vei avea disponibile peste 2 mii de produse. Vei găsi laptopuri cu până la -15% reducere, smartphone-uri, până la – 25%, Smart TV, până la -15% și un discount de până la 50% reduceri pentru gadgeturi, periferice gaming și accesorii. „Venim în întâmpinarea clienților noștri, motiv pentru care oferim tocmai trei zile de reduceri masive. Cumpărătorii care și-au dorit să achiziționeze un anumit produs Enter, vor avea ocazia să se bucure de cele mai mici prețuri și astfel să economisească sute de lei”, declară Ana Chicu, director marketing Enter. Promoțiile uriașe de Black Friday sunt valabile atât pentru magazinele Enter din întreaga țară, cât și pe enter.online, unde vei beneficia de o livrare rapidă, timp de o zi. Satisfacția clientului este importantă pentru Enter,  de aceea oferă cu regularitate promoții avantajoase, pe care le prinzi pe Enter.online sau pe Facebook.com/EnterMoldova. Ne găsești și pe Youtube.com și Instagram sau la numărul de contact 0(68)-800-900. Cucerește viitorul digital cu Enter! The post Nu cumpăra, așteaptă Black Friday la Enter! Urmează cele mai mari reduceri din acest an appeared first on ITMoldova.
5 zile
ITMoldova / Publicat acum 5 zile
Enter Moldova spune „Nu cumpăra. Așteaptă Black Friday”. Lasă pentru mai târziu cumpărarea dispozitivului electronic dorit. Asta, pentru că urmează tocmai 3 zile de reduceri uriașe din an în cadrul Black Friday. În perioada 24-26 noiembrie, toate magazinele Enter din Moldova oferă cumpărătorilor reduceri substanțiale la o selecție bogată de produse din sortiment. În acest sezon, compania Enter este și mai generoasă în promoția Black Friday, astfel încât vei avea disponibile peste 2 mii de produse. Vei găsi laptopuri cu până la -15% reducere, smartphone-uri, până la – 25%, Smart TV, până la -15% și un discount de până la 50% reduceri pentru gadgeturi, periferice gaming și accesorii. „Venim în întâmpinarea clienților noștri, motiv pentru care oferim tocmai trei zile de reduceri masive. Cumpărătorii care și-au dorit să achiziționeze un anumit produs Enter, vor avea ocazia să se bucure de cele mai mici prețuri și astfel să economisească sute de lei”, declară Ana Chicu, director marketing Enter. Promoțiile uriașe de Black Friday sunt valabile atât pentru magazinele Enter din întreaga țară, cât și pe enter.online, unde vei beneficia de o livrare rapidă, timp de o zi. Satisfacția clientului este importantă pentru Enter,  de aceea oferă cu regularitate promoții avantajoase, pe care le prinzi pe Enter.online sau pe Facebook.com/EnterMoldova. Ne găsești și pe Youtube.com și Instagram sau la numărul de contact 0(68)-800-900. Cucerește viitorul digital cu Enter! The post Nu cumpăra, așteaptă Black Friday la Enter! Urmează cele mai mari reduceri din acest an appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
În SUA au fost aprobate pastilele digitale Direcția sanitară de supraveghere a calității produselor alimentare și a medicamentelor (FDA) a aprobat primele pastile digitale, pentru piața din SUA. Acestea informează dacă pacientul le-a consumat sau nu. În pastile este un senzor microscopic care transmite informații pe smartphone-ul pacientului, medicului sau rudelor. Senzorul este fabricat din siliciu, cupru și magneziu. Un semnal digital se activativează atunci când senzorul intră în contact cu acidul gastric. Aceasta se întâmplă în procesul treptat de dizolvare pastilei, adică când pacientul a consumat pastila. Informațiile se transmit spre un alt senzor de pe corpul pacientului, situat în zona coastelor. Ulterior, în aplicația de pe smartphone apar informații despre timpul de administrare a medicamentului, dozajul acestuia, ritmul cardiac și activitatea fizică – timpul de somn și numărul de pași. Pastilele au fost dezvoltate de compania farmaceutică japoneză Otsuka și de serviciul de medicină digitală Proteus Digital Health, care produce senzori. The post În SUA au fost aprobate pastilele digitale appeared first on ITMoldova.
6 zile
ITMoldova / Publicat acum 6 zile
Direcția sanitară de supraveghere a calității produselor alimentare și a medicamentelor (FDA) a aprobat primele pastile digitale, pentru piața din SUA. Acestea informează dacă pacientul le-a consumat sau nu. În pastile este un senzor microscopic care transmite informații pe smartphone-ul pacientului, medicului sau rudelor. Senzorul este fabricat din siliciu, cupru și magneziu. Un semnal digital se activativează atunci când senzorul intră în contact cu acidul gastric. Aceasta se întâmplă în procesul treptat de dizolvare pastilei, adică când pacientul a consumat pastila. Informațiile se transmit spre un alt senzor de pe corpul pacientului, situat în zona coastelor. Ulterior, în aplicația de pe smartphone apar informații despre timpul de administrare a medicamentului, dozajul acestuia, ritmul cardiac și activitatea fizică – timpul de somn și numărul de pași. Pastilele au fost dezvoltate de compania farmaceutică japoneză Otsuka și de serviciul de medicină digitală Proteus Digital Health, care produce senzori. The post În SUA au fost aprobate pastilele digitale appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
ALERT Cyber Drill, exercițiu de importanță regională în domeniul securității cibernetice, în premieră, la Chișinău În perioada 21-23 noiembrie curent, Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) organizează evenimentul ALERT Cyber Drill 2017. În premieră pentru ITU și pentru Republica Moldova, reprezentanți ai statelor din CSI și UE, se întrunesc în cadrul unui exercițiu de importanță regională pentru a testa, dezvolta și fortifica abilitățile de protecție împotriva atacurilor cibernetice. Evenimentul va avea loc în incinta Centrului de Excelență în Domeniul TIC ”Tekwill” (str. Studenților 9/11). La eveniment vor lua parte peste 100 de reprezentanți ai organizațiilor internaționale și regionale, instituțiilor public, mediului academic și furnizori de comunicații electronice, recunoscuți pe plan mondial. Scopul acestuia este de a îmbunătăți capacitatea de răspuns la incidentele cibernetice, survenite în adresa echipelor de profesioniști din spațiul CSI și cel al Uniunii Europene. Experți de rang internațional vor testa capabilitățile tehnice și operaționale ale participanților ALERT Cyber Drill, care au atribuții de gestionare a incidentelor de securitate cibernetică. Din echipa trainerilor implicați în antrenare și testare fac parte reprezentanți ai serviciilor CSIRT (Computer Security Incident Response Services)naționale din Luxemburg, BelgiaUcraina, Romania,  CERT-UE și din cadrul comunității TF-CSIRT (Task Force of Computer Security Incident Response Teams), FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams), Team Cymru Research NFP, Microsoft și IBM. Ziua de 21 noiembrie va fi dedicată prezentărilor și discuțiilor publice pe tema ultimelor evoluții și amenințări din spațiul cibernetic. Zilele de 22 și 23 noiembrie sunt destinate în exclusivitate exercițiilor practice, timp în care echipele participante își vor putea îmbunătăți capacitatea de comunicare și de răspuns la incidente survenite în adresa lor prin simularea  unor scenarii de atacuri cibernetice, în formatul Cyber Drill ALERT, având sarcina să găsească în timpul potrivit cele mai corecte soluții de răspuns la incidente sau situații de criză. Participarea la ALERT Cyber Drill este gratuită. Înregistrarea este obligatorie și se face online aici și la adresa de email pr@cts.md, până joi, 16 noiembrie curent. Inițiativa ALLERT Cyber Drill este organizată la nivel național de către Î.S. Centrul de Telecomunicații Speciale din cadrul Cancelariei de Stat, în parteneriat cu Ministerul Economiei și Infrastructurii al RM, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) și sprijinul partenerilor: Regional Cooperation Council, Centrul de Guvernare electronică, BASS System, It-Lab, IBM, Orange, Tekwill și alte companii din sectorul privat. The post ALERT Cyber Drill, exercițiu de importanță regională în domeniul securității cibernetice, în premieră, la Chișinău appeared first on ITMoldova.
6 zile
ITMoldova / Publicat acum 6 zile
În perioada 21-23 noiembrie curent, Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) organizează evenimentul ALERT Cyber Drill 2017. În premieră pentru ITU și pentru Republica Moldova, reprezentanți ai statelor din CSI și UE, se întrunesc în cadrul unui exercițiu de importanță regională pentru a testa, dezvolta și fortifica abilitățile de protecție împotriva atacurilor cibernetice. Evenimentul va avea loc în incinta Centrului de Excelență în Domeniul TIC ”Tekwill” (str. Studenților 9/11). La eveniment vor lua parte peste 100 de reprezentanți ai organizațiilor internaționale și regionale, instituțiilor public, mediului academic și furnizori de comunicații electronice, recunoscuți pe plan mondial. Scopul acestuia este de a îmbunătăți capacitatea de răspuns la incidentele cibernetice, survenite în adresa echipelor de profesioniști din spațiul CSI și cel al Uniunii Europene. Experți de rang internațional vor testa capabilitățile tehnice și operaționale ale participanților ALERT Cyber Drill, care au atribuții de gestionare a incidentelor de securitate cibernetică. Din echipa trainerilor implicați în antrenare și testare fac parte reprezentanți ai serviciilor CSIRT (Computer Security Incident Response Services)naționale din Luxemburg, BelgiaUcraina, Romania,  CERT-UE și din cadrul comunității TF-CSIRT (Task Force of Computer Security Incident Response Teams), FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams), Team Cymru Research NFP, Microsoft și IBM. Ziua de 21 noiembrie va fi dedicată prezentărilor și discuțiilor publice pe tema ultimelor evoluții și amenințări din spațiul cibernetic. Zilele de 22 și 23 noiembrie sunt destinate în exclusivitate exercițiilor practice, timp în care echipele participante își vor putea îmbunătăți capacitatea de comunicare și de răspuns la incidente survenite în adresa lor prin simularea  unor scenarii de atacuri cibernetice, în formatul Cyber Drill ALERT, având sarcina să găsească în timpul potrivit cele mai corecte soluții de răspuns la incidente sau situații de criză. Participarea la ALERT Cyber Drill este gratuită. Înregistrarea este obligatorie și se face online aici și la adresa de email pr@cts.md, până joi, 16 noiembrie curent. Inițiativa ALLERT Cyber Drill este organizată la nivel național de către Î.S. Centrul de Telecomunicații Speciale din cadrul Cancelariei de Stat, în parteneriat cu Ministerul Economiei și Infrastructurii al RM, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) și sprijinul partenerilor: Regional Cooperation Council, Centrul de Guvernare electronică, BASS System, It-Lab, IBM, Orange, Tekwill și alte companii din sectorul privat. The post ALERT Cyber Drill, exercițiu de importanță regională în domeniul securității cibernetice, în premieră, la Chișinău appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Primele laptopuri cu Snapdragon 835 au apărut pe pagina HP Care Pack La începutul acestui an, mai multe companii s-au luptat pentru a lansa un smartphone cu  Snapdragon 835 și Samsung a câștigat această cursă. În lunile următoare, am văzut zeci de smartphone-uri cu acest procesor. Acest cip a fost atât de bine dezvoltat încât este așteptat să fie instalat în dispozitive cu ecrane mai mari. Microsoft a promis că vor exista câteva laptopuri echipate cu procesoare ARM. S-a anunțat că HP, Asus și Lenovo vor fi primele care vor lansa astfel de notebook-uri. Ieri, pe pagina HP Care Pack au apărut deja două laptopuri noi care au un cip Snapdragon 835. La sfârșitul anului trecut, la evenimentul WinHEC din Shenzhen (China), Microsoft a declarat că compania lucrează cu Qualcomm pentru a aduce experiența Windows 10 pe dispozitivele cu chipset-uri Snapdragon. Prin urmare, vor exista mai multe dispozitive subțiri, ușoare, eficiente din punct de vedere energetic și conectate permanent, cum ar fi smartphone-uri, tablete, laptopuri ultra-subțiri etc. Aceste dispozitive vor adopta așa-numita tehnologie eSIM, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor rămâne conectați în continuu la cloud. Noile laptopuri HP vor avea ecrane de 12 inch, memorie RAM de 4/8 GB și stocare UFS de 128/256 GB. Odată cu lansarea acestora, HP ar avea de câștigat foarte mult, deoarece cipurile Snapdragon 835 sunt cunoscute nu numai pentru performanță lor, ci și pentru un consum redus de energie, în comparație cu alte cipuri, inclusiv cu cele de la Intel. The post Primele laptopuri cu Snapdragon 835 au apărut pe pagina HP Care Pack appeared first on ITMoldova.
6 zile
ITMoldova / Publicat acum 6 zile
La începutul acestui an, mai multe companii s-au luptat pentru a lansa un smartphone cu  Snapdragon 835 și Samsung a câștigat această cursă. În lunile următoare, am văzut zeci de smartphone-uri cu acest procesor. Acest cip a fost atât de bine dezvoltat încât este așteptat să fie instalat în dispozitive cu ecrane mai mari. Microsoft a promis că vor exista câteva laptopuri echipate cu procesoare ARM. S-a anunțat că HP, Asus și Lenovo vor fi primele care vor lansa astfel de notebook-uri. Ieri, pe pagina HP Care Pack au apărut deja două laptopuri noi care au un cip Snapdragon 835. La sfârșitul anului trecut, la evenimentul WinHEC din Shenzhen (China), Microsoft a declarat că compania lucrează cu Qualcomm pentru a aduce experiența Windows 10 pe dispozitivele cu chipset-uri Snapdragon. Prin urmare, vor exista mai multe dispozitive subțiri, ușoare, eficiente din punct de vedere energetic și conectate permanent, cum ar fi smartphone-uri, tablete, laptopuri ultra-subțiri etc. Aceste dispozitive vor adopta așa-numita tehnologie eSIM, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor rămâne conectați în continuu la cloud. Noile laptopuri HP vor avea ecrane de 12 inch, memorie RAM de 4/8 GB și stocare UFS de 128/256 GB. Odată cu lansarea acestora, HP ar avea de câștigat foarte mult, deoarece cipurile Snapdragon 835 sunt cunoscute nu numai pentru performanță lor, ci și pentru un consum redus de energie, în comparație cu alte cipuri, inclusiv cu cele de la Intel. The post Primele laptopuri cu Snapdragon 835 au apărut pe pagina HP Care Pack appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Apple este lider în rândul producătorilor de ceasuri inteligente, iar Xiaomi e pe locul al doilea Apple a publicat datele referitoare la ceasurile inteligente vândute în al treilea trimestru al acestui an. În perioada specificată au fost vândute peste 3,9 milioane de unități. Canalys sugerează că au fost vândute aproximativ 800 de mii de exemplare Apple Watch Series 3 cu modul LTE, care permit efectuarea apelurilor. Această versiune este disponibilă într-un număr mic de țări. Ceasul nu are un slot pentru o cartelă SIM reală, ci un modul electronic care dublează numărul de bază al utilizatorului. Printre cei mai apropiați concurenți Apple se numără Xiaomi și Fitbit. Aceștia dețin respectiv 21% și 20%. A patra poziție este ocupată de ceasurile inteligente și brățările Huawei (6%), iar Samsung deține doar 5%. The post Apple este lider în rândul producătorilor de ceasuri inteligente, iar Xiaomi e pe locul al doilea appeared first on ITMoldova.
7 zile
ITMoldova / Publicat acum 7 zile
Apple a publicat datele referitoare la ceasurile inteligente vândute în al treilea trimestru al acestui an. În perioada specificată au fost vândute peste 3,9 milioane de unități. Canalys sugerează că au fost vândute aproximativ 800 de mii de exemplare Apple Watch Series 3 cu modul LTE, care permit efectuarea apelurilor. Această versiune este disponibilă într-un număr mic de țări. Ceasul nu are un slot pentru o cartelă SIM reală, ci un modul electronic care dublează numărul de bază al utilizatorului. Printre cei mai apropiați concurenți Apple se numără Xiaomi și Fitbit. Aceștia dețin respectiv 21% și 20%. A patra poziție este ocupată de ceasurile inteligente și brățările Huawei (6%), iar Samsung deține doar 5%. The post Apple este lider în rândul producătorilor de ceasuri inteligente, iar Xiaomi e pe locul al doilea appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
The Bat! v8 atinge o nouă dimensiune în viteză și stabilitate Compania Ritlabs este mîndră să prezinte versiunea nouă a programului poștal, popular pe piața mondială „The Bat!” – v8.0, cu îmbunătățiri semnificative la capitolul vitezei de funcționare și stabilității generale. Conform comunicatului de presă al companiei, noile modificări țin de utilizarea eficientă a procesoarelor moderne, editarea avansată a scrisorilor, și funcționarea rapidă și stabilă. Versiunea pe 64 de biți a lui The Bat! acum folosește extensiv setul de instrucțiuni AVX-512, suportat în prezent de Intel Xeon Phi x200 (Knights Landing) lansat în 2016 și următoarele procesoare lansate in 2017: Skylake-X Core i7 (7800X, 7820X) și modelele i9, Skylake-SP (Xeon Bronze/Silver/Gold/Platinum).Versiunea pe 32 de biți a programului The Bat! funcționează acum chiar și pe calculatoarele foarte vechi cu procesoare care nu acceptă setul de instrucțiuni MMX. În acest caz se utilizează Floating Point Unit (FPU) pentru a copia date. De asemenea, a fost adăugat suportul pentru procesoare care sunt echipate cu opțiunea „Enhanced REP MOVSB/STOSB (ERMS)”. Pe astfel de procesoare The Bat! utilizează această funcție pentru a copia sau a umple blocuri de memorie mari, iar la capitolul vitezei calculului CRC-32, atunci cînd procesorul nu posedă instrucțiunea CRC32 (implementarea hardware a algoritmului CRC-32), se folosește un nou algoritm mult mai rapid, însă cînd procesorul le implementează viteza de calcul crește și mai mult. The Bat! utilizează algoritmul CRC-32 intern în multe cazuri, astfel încât viteza generală a programului a crescut ca rezultat. „Acum The Bat! funcționează mult mai bine și mai rapid pe procesoarele multi-core și sistemele multiprocesor, datorită modului îmbunătățit de manipulare a modului în care mai multe fire simultan accesează aceleași date din memorie. În plus, în timp ce în ralanti, The Bat! utilizează procesorul mai puțin frecvent și utilizează un număr mai mic de fire pentru a termina aceeași sarcină. Ca rezultat, The Bat! funcționează mai repede și generează un număr mai mic de pagini de defecte (o valoare a managerului de activități pentru eficiența programului). Versiunea pe 64 de biți a lui The Bat! are o amprentă de memorie mult mai mică decât versiunile anterioare ale programului”, spune Maxim Masiutin, director al companiei. Un alt aspect ține de editarea avansată a scrisorilor. În programul au apărut îmbunătățiri în ceea ce privește accesibilitatea. Noua versiune oferă un suport mai bun pentru monitoarele cu rezoluția ultra înaltă 4K, aplicațiile pentru cititoare de ecran și panourile de afișare Braille/terminale reîmprospătabile. În versiunea nouă s-a îmbunătățit considerabil editorul HTML. Textele bidirecționale și scripturile „exotice” să fie redate în mod natural; alinierea „stînga-dreapta” și distanța dintre caracterele personalizate pot fi aplicate în textul bidirecțional. Există, de asemenea, un nou tip de aliniere a paragrafului: „distribuire”. Paragrafele distribuite sunt similare cu paragrafele „stînga-dreapta”, însă spații sînt adăugate între toate caracterele, ci nu numai între cuvinte. Acest tip de aliniere este comun limbilor din Orient. Alinierea personalizată este disponibilă pentru ultima linie de paragrafe „stînga-dreapta” și distribuite. Au fost introduse noi opțiuni speciale pentru textul vertical din celule de tabele, care permit aplicarea automată a fonturilor verticale și comutarea ordinii coloanelor „de la dreapta la stînga” la „de la stînga la dreapta”. Există, de asemenea, îmbunătățiri vizuale care permit utilizatorilor să seteze un grad de transparență personalizat pentru fundaluri de paragrafe, tabele, celule de tabel și casete text. “The Bat! v8 vine cu un mod mai inteligent la procesarea imaginilor. Atunci, cînd The Bat! salvează imagini, de exemplu cînd editați o scrisoare în modul HTML în care ați inserat imagini din clipboard în textul scrisorii sau ați adăugat o fotografie într-un contact din agendă – programul alege între cele două formate de fișiere – PNG și JPG, comprimîndu-le în ambele formate și selectînd acel fișier, care este mai mic”, precizează Maxim Masiutin. De asemenea, modificările vor duce la o funcționare rapidă și stabilă. Astfel, The Bat! 8 introduce numeroase îmbunătățiri în stocarea, încărcarea și prelucrarea datelor de configurare, astfel că acum The Bat! este mai robust și evită orice pierdere sau deteriorare a datelor. „Noua versiune este, de asemenea, mai eficientă în gestionarea fișierelor temporare și asta face The Bat! să trimită și primească un număr mare de scrisori foarte repede. În plus față de îmbunătățirile menționate mai sus, noua versiune funcționează mai bine cu codurile QR. De asemenea, gestionarea protocolului IMAP4 în The Bat! v8 este mai rapidă și mai lină”, conchide Maxim Masiutin. Precizăm că programul moldovenesc „The Bat!” a apărut pe piața mondială în anul 1998 și este acum principalul program poștal. Între utilizatorii programului se numără posesori de computere casnici, organizații de stat, precum și bănci și alte instituții financiare, întreprinderi din industria aerocosmică, petrolieră și a gazelor, companii din domeniul asigurării cu programe și aparataj, un cerc larg de firme din business-ul mic și mijlociu din 191 de țări ale lumii. The post The Bat! v8 atinge o nouă dimensiune în viteză și stabilitate appeared first on ITMoldova.
7 zile
ITMoldova / Publicat acum 7 zile
Compania Ritlabs este mîndră să prezinte versiunea nouă a programului poștal, popular pe piața mondială „The Bat!” – v8.0, cu îmbunătățiri semnificative la capitolul vitezei de funcționare și stabilității generale. Conform comunicatului de presă al companiei, noile modificări țin de utilizarea eficientă a procesoarelor moderne, editarea avansată a scrisorilor, și funcționarea rapidă și stabilă. Versiunea pe 64 de biți a lui The Bat! acum folosește extensiv setul de instrucțiuni AVX-512, suportat în prezent de Intel Xeon Phi x200 (Knights Landing) lansat în 2016 și următoarele procesoare lansate in 2017: Skylake-X Core i7 (7800X, 7820X) și modelele i9, Skylake-SP (Xeon Bronze/Silver/Gold/Platinum).Versiunea pe 32 de biți a programului The Bat! funcționează acum chiar și pe calculatoarele foarte vechi cu procesoare care nu acceptă setul de instrucțiuni MMX. În acest caz se utilizează Floating Point Unit (FPU) pentru a copia date. De asemenea, a fost adăugat suportul pentru procesoare care sunt echipate cu opțiunea „Enhanced REP MOVSB/STOSB (ERMS)”. Pe astfel de procesoare The Bat! utilizează această funcție pentru a copia sau a umple blocuri de memorie mari, iar la capitolul vitezei calculului CRC-32, atunci cînd procesorul nu posedă instrucțiunea CRC32 (implementarea hardware a algoritmului CRC-32), se folosește un nou algoritm mult mai rapid, însă cînd procesorul le implementează viteza de calcul crește și mai mult. The Bat! utilizează algoritmul CRC-32 intern în multe cazuri, astfel încât viteza generală a programului a crescut ca rezultat. „Acum The Bat! funcționează mult mai bine și mai rapid pe procesoarele multi-core și sistemele multiprocesor, datorită modului îmbunătățit de manipulare a modului în care mai multe fire simultan accesează aceleași date din memorie. În plus, în timp ce în ralanti, The Bat! utilizează procesorul mai puțin frecvent și utilizează un număr mai mic de fire pentru a termina aceeași sarcină. Ca rezultat, The Bat! funcționează mai repede și generează un număr mai mic de pagini de defecte (o valoare a managerului de activități pentru eficiența programului). Versiunea pe 64 de biți a lui The Bat! are o amprentă de memorie mult mai mică decât versiunile anterioare ale programului”, spune Maxim Masiutin, director al companiei. Un alt aspect ține de editarea avansată a scrisorilor. În programul au apărut îmbunătățiri în ceea ce privește accesibilitatea. Noua versiune oferă un suport mai bun pentru monitoarele cu rezoluția ultra înaltă 4K, aplicațiile pentru cititoare de ecran și panourile de afișare Braille/terminale reîmprospătabile. În versiunea nouă s-a îmbunătățit considerabil editorul HTML. Textele bidirecționale și scripturile „exotice” să fie redate în mod natural; alinierea „stînga-dreapta” și distanța dintre caracterele personalizate pot fi aplicate în textul bidirecțional. Există, de asemenea, un nou tip de aliniere a paragrafului: „distribuire”. Paragrafele distribuite sunt similare cu paragrafele „stînga-dreapta”, însă spații sînt adăugate între toate caracterele, ci nu numai între cuvinte. Acest tip de aliniere este comun limbilor din Orient. Alinierea personalizată este disponibilă pentru ultima linie de paragrafe „stînga-dreapta” și distribuite. Au fost introduse noi opțiuni speciale pentru textul vertical din celule de tabele, care permit aplicarea automată a fonturilor verticale și comutarea ordinii coloanelor „de la dreapta la stînga” la „de la stînga la dreapta”. Există, de asemenea, îmbunătățiri vizuale care permit utilizatorilor să seteze un grad de transparență personalizat pentru fundaluri de paragrafe, tabele, celule de tabel și casete text. “The Bat! v8 vine cu un mod mai inteligent la procesarea imaginilor. Atunci, cînd The Bat! salvează imagini, de exemplu cînd editați o scrisoare în modul HTML în care ați inserat imagini din clipboard în textul scrisorii sau ați adăugat o fotografie într-un contact din agendă – programul alege între cele două formate de fișiere – PNG și JPG, comprimîndu-le în ambele formate și selectînd acel fișier, care este mai mic”, precizează Maxim Masiutin. De asemenea, modificările vor duce la o funcționare rapidă și stabilă. Astfel, The Bat! 8 introduce numeroase îmbunătățiri în stocarea, încărcarea și prelucrarea datelor de configurare, astfel că acum The Bat! este mai robust și evită orice pierdere sau deteriorare a datelor. „Noua versiune este, de asemenea, mai eficientă în gestionarea fișierelor temporare și asta face The Bat! să trimită și primească un număr mare de scrisori foarte repede. În plus față de îmbunătățirile menționate mai sus, noua versiune funcționează mai bine cu codurile QR. De asemenea, gestionarea protocolului IMAP4 în The Bat! v8 este mai rapidă și mai lină”, conchide Maxim Masiutin. Precizăm că programul moldovenesc „The Bat!” a apărut pe piața mondială în anul 1998 și este acum principalul program poștal. Între utilizatorii programului se numără posesori de computere casnici, organizații de stat, precum și bănci și alte instituții financiare, întreprinderi din industria aerocosmică, petrolieră și a gazelor, companii din domeniul asigurării cu programe și aparataj, un cerc larg de firme din business-ul mic și mijlociu din 191 de țări ale lumii. The post The Bat! v8 atinge o nouă dimensiune în viteză și stabilitate appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Consultări publice pe marginea proiectului hotărârii Guvernului cu privire la crearea Moldova IT park Ministerul Economiei şi Infrastructurii (MEI) anunţă iniţierea consultărilor publice pe marginea proiectului hotărârii Guvernului cu privire la crearea parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT park”. Proiectul a fost elaborat în conformitate cu articolul 6 alineatele (1) și (2), articolul 9 alineatul (1), articolul 11 alineatul (5) din Legea nr. 77 din 21 aprilie 2016 cu privire la parcurile pentru tehnologia informației. La data de 26.10.2017 un grup de 15 companii IT din Republica Moldova a depus la Ministerul Economiei și Infrastructurii cererea privind crearea Parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT Park”, anexând setul de documente în conformitate cu prevederile articolului 10 al Legii nr. 77 din 21 aprilie 2016 cu privire la parcurile pentru tehnologia informației. Scopul principal al Parcului este de a crea o platformă organizațională cu un set de mecanisme și facilități inovative necesare pentru impulsionarea creșterii industriei tehnologiei informației, crearea de noi locuri de muncă și atragerea investițiilor locale și străine. Parcul urmărește valorificarea oportunităților de creștere a industriei IT prin implementarea unui cadru de reglementare previzibil și motivant prin facilitarea sistemului fiscal și de administrare a afacerilor. În același timp, proiectul „Moldova IT Park” urmărește și obiective specifice cum ar fi: furnizarea de mecanisme de consultanță și sprijin pentru noile companii IT, creșterea volumului investițiilor în activitățile companiilor IT rezidenți ai parcului, creșterea numărului de produse IT inovative create de rezidenții parcului, stabilirea de parteneriate internaționale pentru transferul de cunoștințe și tehnologii în domeniul IT, inclusiv prin implicarea unor profesioniști IT străini. În conformitate cu prevederile art.11 alin. (5) al Legii nr. 77 din 21 aprilie 2016 cu privire la parcurile pentru tehnologia informației, proiectul este însoțit de Regulamentul de organizare şi funcţionare a Administraţiei parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT park” și Regulamentul de înregistrare a rezidenţilor parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT park”. Setul de materiale la proiect este plasat pe pagina-web oficială a MEI, compartimentul „Transparenţa decizională”, subcompartimentul „Anunţuri privind consultările publice”, http://particip.gov.md/proiectview.php?l=ro&idd=4676. În acest sens, solicităm prezentarea opiniilor, propunerilor şi recomandărilor dvs la acest proiect, care urmează să fie expediate pînă la data de 13 decembrie 2017 la adresa: str. Piaţa Marii Adunări Naţionale nr. 1, Chişinău, MD-2033, prin fax – la nr. 022 234064 sau la următoare adresă electronică: andrei.cusca@mec.gov.md Persoană de contact: tel. 022 250557, Andrei Cușcă, Şef Direcţie politici și reglementări în domeniul societății informaționale și economiei digitale  The post Consultări publice pe marginea proiectului hotărârii Guvernului cu privire la crearea Moldova IT park appeared first on ITMoldova.
7 zile
ITMoldova / Publicat acum 7 zile
Ministerul Economiei şi Infrastructurii (MEI) anunţă iniţierea consultărilor publice pe marginea proiectului hotărârii Guvernului cu privire la crearea parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT park”. Proiectul a fost elaborat în conformitate cu articolul 6 alineatele (1) și (2), articolul 9 alineatul (1), articolul 11 alineatul (5) din Legea nr. 77 din 21 aprilie 2016 cu privire la parcurile pentru tehnologia informației. La data de 26.10.2017 un grup de 15 companii IT din Republica Moldova a depus la Ministerul Economiei și Infrastructurii cererea privind crearea Parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT Park”, anexând setul de documente în conformitate cu prevederile articolului 10 al Legii nr. 77 din 21 aprilie 2016 cu privire la parcurile pentru tehnologia informației. Scopul principal al Parcului este de a crea o platformă organizațională cu un set de mecanisme și facilități inovative necesare pentru impulsionarea creșterii industriei tehnologiei informației, crearea de noi locuri de muncă și atragerea investițiilor locale și străine. Parcul urmărește valorificarea oportunităților de creștere a industriei IT prin implementarea unui cadru de reglementare previzibil și motivant prin facilitarea sistemului fiscal și de administrare a afacerilor. În același timp, proiectul „Moldova IT Park” urmărește și obiective specifice cum ar fi: furnizarea de mecanisme de consultanță și sprijin pentru noile companii IT, creșterea volumului investițiilor în activitățile companiilor IT rezidenți ai parcului, creșterea numărului de produse IT inovative create de rezidenții parcului, stabilirea de parteneriate internaționale pentru transferul de cunoștințe și tehnologii în domeniul IT, inclusiv prin implicarea unor profesioniști IT străini. În conformitate cu prevederile art.11 alin. (5) al Legii nr. 77 din 21 aprilie 2016 cu privire la parcurile pentru tehnologia informației, proiectul este însoțit de Regulamentul de organizare şi funcţionare a Administraţiei parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT park” și Regulamentul de înregistrare a rezidenţilor parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT park”. Setul de materiale la proiect este plasat pe pagina-web oficială a MEI, compartimentul „Transparenţa decizională”, subcompartimentul „Anunţuri privind consultările publice”, http://particip.gov.md/proiectview.php?l=ro&idd=4676. În acest sens, solicităm prezentarea opiniilor, propunerilor şi recomandărilor dvs la acest proiect, care urmează să fie expediate pînă la data de 13 decembrie 2017 la adresa: str. Piaţa Marii Adunări Naţionale nr. 1, Chişinău, MD-2033, prin fax – la nr. 022 234064 sau la următoare adresă electronică: andrei.cusca@mec.gov.md Persoană de contact: tel. 022 250557, Andrei Cușcă, Şef Direcţie politici și reglementări în domeniul societății informaționale și economiei digitale  The post Consultări publice pe marginea proiectului hotărârii Guvernului cu privire la crearea Moldova IT park appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Samsung a demonstrat cum funcționează aplicația Linux on Galaxy Luna trecută, Samsung a anunțat o nouă aplicație – Linux on Galaxy, care permite rularea Linux pe smartphone și lucrul cu programele pentru acest sistem de operare, prin conectarea dispozitivului Galaxy la stația de andocare DeX. Acum, gigantul coreean a publicat un scurt videoclip conceptual, care conține mai multe informații despre noua sa inițiativă. În video puteți vedea cum utilizatorul plasează smartphone-ul în stația de andocare, iar pe ecranul monitorului se încarcă software-ul corespunzător. Apoi rulează aplicația Linux on Galaxy și se selectează Ubuntu 16.04 LTS. Din imagine se observă prezența butonului „+”, ceea ce permite adăugarea altor distribuții Linux. După descărcarea Ubuntu, utilizatorul deschide mediul de dezvoltare integrat pentru Eclipse, care este folosit pentru a crea software pentru mai multe limbaje, inclusiv Java (aplicații pentru Android). Cu alte cuvinte, veți putea dezvolta programe pentru dispozitivele Android cu procesoare ARM. Samsung declară că aplicația Linux on Galaxy este o oportunitate excelentă pentru dezvoltatori de a programa într-un mediu Linux. În același timp, utilizatorii obișnuiți, pe lângă aplicațiile pentru Android, pot rula teoretic programe desktop atunci când se conectează la DeX – precum Chrome, Firefox, LibreOffice și GIMP din setul de distribuții GNU/Linux. The post Samsung a demonstrat cum funcționează aplicația Linux on Galaxy appeared first on ITMoldova.
8 zile
ITMoldova / Publicat acum 8 zile
Luna trecută, Samsung a anunțat o nouă aplicație – Linux on Galaxy, care permite rularea Linux pe smartphone și lucrul cu programele pentru acest sistem de operare, prin conectarea dispozitivului Galaxy la stația de andocare DeX. Acum, gigantul coreean a publicat un scurt videoclip conceptual, care conține mai multe informații despre noua sa inițiativă. În video puteți vedea cum utilizatorul plasează smartphone-ul în stația de andocare, iar pe ecranul monitorului se încarcă software-ul corespunzător. Apoi rulează aplicația Linux on Galaxy și se selectează Ubuntu 16.04 LTS. Din imagine se observă prezența butonului „+”, ceea ce permite adăugarea altor distribuții Linux. După descărcarea Ubuntu, utilizatorul deschide mediul de dezvoltare integrat pentru Eclipse, care este folosit pentru a crea software pentru mai multe limbaje, inclusiv Java (aplicații pentru Android). Cu alte cuvinte, veți putea dezvolta programe pentru dispozitivele Android cu procesoare ARM. Samsung declară că aplicația Linux on Galaxy este o oportunitate excelentă pentru dezvoltatori de a programa într-un mediu Linux. În același timp, utilizatorii obișnuiți, pe lângă aplicațiile pentru Android, pot rula teoretic programe desktop atunci când se conectează la DeX – precum Chrome, Firefox, LibreOffice și GIMP din setul de distribuții GNU/Linux. The post Samsung a demonstrat cum funcționează aplicația Linux on Galaxy appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Samsung Gear Sport vrea să le facă pe toate! Exclusiv la Enter Ceas, antrenor sau asistent personal? Samsung Gear Sport vrea să le facă pe toate! Exclusiv la Enter. The post Samsung Gear Sport vrea să le facă pe toate! Exclusiv la Enter appeared first on ITMoldova.
10 zile
ITMoldova / Publicat acum 10 zile
Ceas, antrenor sau asistent personal? Samsung Gear Sport vrea să le facă pe toate! Exclusiv la Enter. The post Samsung Gear Sport vrea să le facă pe toate! Exclusiv la Enter appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
MPay a înregistrat peste 6 milioane de tranzacții Lansat în 2013, Serviciul guvernamental de plăți electronice MPay a înregistrat și procesat 6 523 387 de tranzacții, media pe zi fiind de 4 323 de operațiuni. Creșterea constantă a numărului de tranzacții denotă încrederea cetățenilor în platformele tehnologice guvernamentale precum și utilitatea MPay ca mecanism de plăți online. MPay este serviciul guvernamental de plăți electronice ca un instrument informațional cu ajutorul căruia pot fi achitate diverse servicii online. La moment, sunt peste 50 de e-servicii, la care sunt conectate 24 de autorități publice și organizații, precum și 14 prestatori de plată. Cele mai accesate e-servicii după numărul tranzacțiilor sunt: serviciile fiscale, serviciile vamale, amenzile rutiere, e-cazier, e-Vinieta și achitarea taxei pentru grădinițe. Serviciul MPay este realizat de către Guvern prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică, Centrului de Telecomunicații Speciale, Ministerului Finanțelor în parteneriat cu Banca Națională și sectorul privat. The post MPay a înregistrat peste 6 milioane de tranzacții appeared first on ITMoldova.
11 zile
ITMoldova / Publicat acum 11 zile
Lansat în 2013, Serviciul guvernamental de plăți electronice MPay a înregistrat și procesat 6 523 387 de tranzacții, media pe zi fiind de 4 323 de operațiuni. Creșterea constantă a numărului de tranzacții denotă încrederea cetățenilor în platformele tehnologice guvernamentale precum și utilitatea MPay ca mecanism de plăți online. MPay este serviciul guvernamental de plăți electronice ca un instrument informațional cu ajutorul căruia pot fi achitate diverse servicii online. La moment, sunt peste 50 de e-servicii, la care sunt conectate 24 de autorități publice și organizații, precum și 14 prestatori de plată. Cele mai accesate e-servicii după numărul tranzacțiilor sunt: serviciile fiscale, serviciile vamale, amenzile rutiere, e-cazier, e-Vinieta și achitarea taxei pentru grădinițe. Serviciul MPay este realizat de către Guvern prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică, Centrului de Telecomunicații Speciale, Ministerului Finanțelor în parteneriat cu Banca Națională și sectorul privat. The post MPay a înregistrat peste 6 milioane de tranzacții appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Samsung Exynos 9810 vine cu o nouă generație GPU Samsung a demonstrat procesorul Exynos 9810, care, probabil, va fi instalat în Galaxy S9. Cipul a primit o nouă generație GPU și va fi fabricat după procesul tehnologic de 10 nm. A fost modernizat atât GPU-ul, cât și componentele CPU, precum și modemul LTE, care are viteze de transfer de până la 1,2 Gbit/s (Samsung afirmă că Exynos 9810 este pregătit pentru epoca 5G). Se presupune că noul procesor va fi instalat în smartphone-urile Galaxy S9 (în unele dispozitive va fi instalat un alt cip – Snapdragon 845). The post Samsung Exynos 9810 vine cu o nouă generație GPU appeared first on ITMoldova.
11 zile
ITMoldova / Publicat acum 11 zile
Samsung a demonstrat procesorul Exynos 9810, care, probabil, va fi instalat în Galaxy S9. Cipul a primit o nouă generație GPU și va fi fabricat după procesul tehnologic de 10 nm. A fost modernizat atât GPU-ul, cât și componentele CPU, precum și modemul LTE, care are viteze de transfer de până la 1,2 Gbit/s (Samsung afirmă că Exynos 9810 este pregătit pentru epoca 5G). Se presupune că noul procesor va fi instalat în smartphone-urile Galaxy S9 (în unele dispozitive va fi instalat un alt cip – Snapdragon 845). The post Samsung Exynos 9810 vine cu o nouă generație GPU appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Proprietarii de iPhone X se plâng că ecranul tactil nu funcționează la temperaturi joase Pe forumul Reddit au apărut reclamații de la proprietarii de iPhone X, privitor la ecranul care se închide. Senzorul acestuia încetează să răspundă la atingeri la temperaturi joase, în interior sau afară. Un locuitor al orașului Montreal (Canada) scrie că în afară sunt 1-2 grade peste zero, iar ecranul nu răspunde la atingeri. Acesta a fost susținut și de alți utilizatori. Unul dintre ei a mers chiar la Apple Store, unde s-a confirmat că temperaturile sub zero nu sunt condițiile ideale pentru funcționarea smartphone-ului. La fel scrie și pe site-ul oficial al Apple, unde este indicat că temperatura de exploatare este în intervalul de la 0 la 35 de grade Celsius, iar temperatura de păstrare este de 20 – 45 de grade. Se pare că cu problema dată se confruntă doar unii utilizatori. Un alt proprietar de iPhone X, din același Montreal, nu a depistat astfel de probleme cu smartphone-ul său, precum și un membru al unui forum din Alaska. Alții anunță despre pierderea sensibilității numai pe anumite secțiuni ale ecranului Trebuie remarcat faptul că temperatura de funcționare în intervalul de la 0 la 35 de grade este tipică pentru generațiile anterioare ale smartphone-urilor Apple, precum și pentru gadgeturile altor producători. De exemplu, Huawei Mate 10 are un regim de temperatură similar. Apple deja cunoaște din ce cauză senzorul nu mai răspunde la atingeri, la schimbarea bruscă a temperaturii. Compania a promis că va rezolva problema printr-o actualizare software în viitorul apropiat. The post Proprietarii de iPhone X se plâng că ecranul tactil nu funcționează la temperaturi joase appeared first on ITMoldova.
11 zile
ITMoldova / Publicat acum 11 zile
Pe forumul Reddit au apărut reclamații de la proprietarii de iPhone X, privitor la ecranul care se închide. Senzorul acestuia încetează să răspundă la atingeri la temperaturi joase, în interior sau afară. Un locuitor al orașului Montreal (Canada) scrie că în afară sunt 1-2 grade peste zero, iar ecranul nu răspunde la atingeri. Acesta a fost susținut și de alți utilizatori. Unul dintre ei a mers chiar la Apple Store, unde s-a confirmat că temperaturile sub zero nu sunt condițiile ideale pentru funcționarea smartphone-ului. La fel scrie și pe site-ul oficial al Apple, unde este indicat că temperatura de exploatare este în intervalul de la 0 la 35 de grade Celsius, iar temperatura de păstrare este de 20 – 45 de grade. Se pare că cu problema dată se confruntă doar unii utilizatori. Un alt proprietar de iPhone X, din același Montreal, nu a depistat astfel de probleme cu smartphone-ul său, precum și un membru al unui forum din Alaska. Alții anunță despre pierderea sensibilității numai pe anumite secțiuni ale ecranului Trebuie remarcat faptul că temperatura de funcționare în intervalul de la 0 la 35 de grade este tipică pentru generațiile anterioare ale smartphone-urilor Apple, precum și pentru gadgeturile altor producători. De exemplu, Huawei Mate 10 are un regim de temperatură similar. Apple deja cunoaște din ce cauză senzorul nu mai răspunde la atingeri, la schimbarea bruscă a temperaturii. Compania a promis că va rezolva problema printr-o actualizare software în viitorul apropiat. The post Proprietarii de iPhone X se plâng că ecranul tactil nu funcționează la temperaturi joase appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
EA nu va mai lansa, în fiecare an, câte un nou joc FIFA Șeful Electronic Arts, Andrew Wilson, consideră că industria jocurilor a suferit mai multe schimbări radicale în ultimii ani. Și acestea impun compania să renunțe la lansarea anuală a unui nou joc FIFA și a altor simulatoare de sport. În schimb, pot fi lansate periodic actualizări și introduse abonamente pentru simulatoarele respective. Wilson notează că un astfel de rezultat este posibil datorită creșterii descărcărilor digitale și renunțarea la copiile fizice ale jocurilor. În același timp, nu au fost anunțate prețurile unor posibile abonamente lunare și nici termenii posibilelor modificări. Dar, este evident că, odată cu creșterea veniturilor din microplați, EA va încerca să se concentreze cât mai mult pe această sursă de venit, oferind jucătorilor abonamente lunare în loc de un joc nou. The post EA nu va mai lansa, în fiecare an, câte un nou joc FIFA appeared first on ITMoldova.
12 zile
ITMoldova / Publicat acum 12 zile
Șeful Electronic Arts, Andrew Wilson, consideră că industria jocurilor a suferit mai multe schimbări radicale în ultimii ani. Și acestea impun compania să renunțe la lansarea anuală a unui nou joc FIFA și a altor simulatoare de sport. În schimb, pot fi lansate periodic actualizări și introduse abonamente pentru simulatoarele respective. Wilson notează că un astfel de rezultat este posibil datorită creșterii descărcărilor digitale și renunțarea la copiile fizice ale jocurilor. În același timp, nu au fost anunțate prețurile unor posibile abonamente lunare și nici termenii posibilelor modificări. Dar, este evident că, odată cu creșterea veniturilor din microplați, EA va încerca să se concentreze cât mai mult pe această sursă de venit, oferind jucătorilor abonamente lunare în loc de un joc nou. The post EA nu va mai lansa, în fiecare an, câte un nou joc FIFA appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
JBL Pulse 3 – boxa portabilă la 360° (Review) Repetă FCD2017 și transformă muzica în culoare cu boxa JBL Pulse 3. Vezi toate funcțiile cool ale boxei portabile de la JBL. Unde ai pleca cu ea? Găsește boxele mai jos: Boxa portabilă JBL Pulse 3, White Boxa Portabila JBL Pulse 3, Black The post JBL Pulse 3 – boxa portabilă la 360° (Review) appeared first on ITMoldova.
12 zile
ITMoldova / Publicat acum 12 zile
Repetă FCD2017 și transformă muzica în culoare cu boxa JBL Pulse 3. Vezi toate funcțiile cool ale boxei portabile de la JBL. Unde ai pleca cu ea? Găsește boxele mai jos: Boxa portabilă JBL Pulse 3, White Boxa Portabila JBL Pulse 3, Black The post JBL Pulse 3 – boxa portabilă la 360° (Review) appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Intel a angajat un șef de la AMD responsabil de plăcile video, pentru a crea propriile soluții   Pe site-ul Intel a apărut un anunț în care se spune că, în luna decembrie, în cadrul companiei va apărea divizia Core and Visual Computing Group, care va fi condusă de către Raja Koduri, șeful unității de dezvoltare a cardurilor video de la AMD. Prin urmare, Intel va deveni un concurent pentru AMD și Nvidia. În anunțul oficial se spune că Raja se va ocupa de crearea soluțiilor grafice discrete pentru o gamă largă de computere. Probabil, unul dintre domenii va fi inteligența artificială și accelerarea calculelor. Comunicatul nu oferă nicio idee concretă privind viitoarele produse. Se presupune că Intel nu dorește să se mulțumească doar cu soluțiile grafice integrate, care sunt utilizate în majoritatea laptopurilor, pentru a rezolva sarcinile de bază în lucrul cu grafica. Crearea unui procesor grafic de la zero este o sarcină dificilă, care va dura până la cinci ani, spun unii experți de pe piață. De asemenea, aceștia nu exclud că Intel va cumpăra o parte din proprietatea intelectuală AMD. The post Intel a angajat un șef de la AMD responsabil de plăcile video, pentru a crea propriile soluții appeared first on ITMoldova.
12 zile
ITMoldova / Publicat acum 12 zile
  Pe site-ul Intel a apărut un anunț în care se spune că, în luna decembrie, în cadrul companiei va apărea divizia Core and Visual Computing Group, care va fi condusă de către Raja Koduri, șeful unității de dezvoltare a cardurilor video de la AMD. Prin urmare, Intel va deveni un concurent pentru AMD și Nvidia. În anunțul oficial se spune că Raja se va ocupa de crearea soluțiilor grafice discrete pentru o gamă largă de computere. Probabil, unul dintre domenii va fi inteligența artificială și accelerarea calculelor. Comunicatul nu oferă nicio idee concretă privind viitoarele produse. Se presupune că Intel nu dorește să se mulțumească doar cu soluțiile grafice integrate, care sunt utilizate în majoritatea laptopurilor, pentru a rezolva sarcinile de bază în lucrul cu grafica. Crearea unui procesor grafic de la zero este o sarcină dificilă, care va dura până la cinci ani, spun unii experți de pe piață. De asemenea, aceștia nu exclud că Intel va cumpăra o parte din proprietatea intelectuală AMD. The post Intel a angajat un șef de la AMD responsabil de plăcile video, pentru a crea propriile soluții appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
A fost lansat primul fond investițional de susținere a startup-urilor Evenimentul a avut loc în cadrul Chisinau Startup Week 2017. Directorul executiv al Asociației naționale a companiilor TIC din Moldova (ATIC), Ana Chirița, a comunicat că fondul va fi creat în cadrul proiectului ”Dezvoltarea centrului de excelență și inovații din domeniul TIC în Moldova – Tekwill”, finanțat de USAID și guvernul Suediei, scrie Infomarket.md. Fondatori ai fondului vor fi ATIC și Fribourg Capital care în 2018 vor oferi câte 100 de mii de euro. Astfel, la etapa inițială, bugetul fondului va fi de 200 de mii de euro, iar banii vor fi destinați susținerii și dezvoltării startup-urilor. De resursele fondului vor putea beneficia startup-urile create în ultimii doi ani. Mecanismele de investiții, criteriile de selectare, volum de finanțare vor depinde de potențialul startup-urilor și capacității de convingere că proiectele vor fi viabile și se vor bucura de cerere pe piață. Potrivit estimărilor preliminare, din resursele fondului, anual va fi acordată finanțare pentru lansarea a 10 startup-uri. Managerul direcției Promovarea investițiilor de la Agenția de cooperare a Germaniei (GIZ Moldova), Veaceslav Șutchevici, a menționat că atragerea investițiilor în sectorul IT este una din prioritățile sectoriale ale agenției. ”Startup-urile reprezintă oportunități de creare a noilor locuri de muncă. Ele ajută Moldova să combine potențialul tehnologiilor informaționale și comunicaționale. Agenție pentru cooperare a Germaniei vede mari oportunități în domeniul IT pentru diferite sectoare, inclusiv pentru implementarea E-Mobility, Autonomous driving, IoT (Internet of Things), Cyber security, etc”, a spus Șutchevici. El a menționat că GIZ Moldova va asigura proiectele interesate cu contactele companiilor sub conducerea cărora startup-urile vor activa și care le vor ajuta să iasă pe piața internațională. Tot ieri, în cadrul Săptămânii startup-urilor, la Chișinău a fost anunțat despre crearea comunității investitorilor locali Moldovan Angel Network (MAN). Deocamdată aceasta este în proces de creare și va reprezenta un grup de manageri din business cu experiență mare din domeniul afacerilor în diferite domenii, care sunt gata să ofere consultanță, iar ulterior să investească în startup-urile în Moldova și la nivel internațional. The post A fost lansat primul fond investițional de susținere a startup-urilor appeared first on ITMoldova.
12 zile
ITMoldova / Publicat acum 12 zile
Evenimentul a avut loc în cadrul Chisinau Startup Week 2017. Directorul executiv al Asociației naționale a companiilor TIC din Moldova (ATIC), Ana Chirița, a comunicat că fondul va fi creat în cadrul proiectului ”Dezvoltarea centrului de excelență și inovații din domeniul TIC în Moldova – Tekwill”, finanțat de USAID și guvernul Suediei, scrie Infomarket.md. Fondatori ai fondului vor fi ATIC și Fribourg Capital care în 2018 vor oferi câte 100 de mii de euro. Astfel, la etapa inițială, bugetul fondului va fi de 200 de mii de euro, iar banii vor fi destinați susținerii și dezvoltării startup-urilor. De resursele fondului vor putea beneficia startup-urile create în ultimii doi ani. Mecanismele de investiții, criteriile de selectare, volum de finanțare vor depinde de potențialul startup-urilor și capacității de convingere că proiectele vor fi viabile și se vor bucura de cerere pe piață. Potrivit estimărilor preliminare, din resursele fondului, anual va fi acordată finanțare pentru lansarea a 10 startup-uri. Managerul direcției Promovarea investițiilor de la Agenția de cooperare a Germaniei (GIZ Moldova), Veaceslav Șutchevici, a menționat că atragerea investițiilor în sectorul IT este una din prioritățile sectoriale ale agenției. ”Startup-urile reprezintă oportunități de creare a noilor locuri de muncă. Ele ajută Moldova să combine potențialul tehnologiilor informaționale și comunicaționale. Agenție pentru cooperare a Germaniei vede mari oportunități în domeniul IT pentru diferite sectoare, inclusiv pentru implementarea E-Mobility, Autonomous driving, IoT (Internet of Things), Cyber security, etc”, a spus Șutchevici. El a menționat că GIZ Moldova va asigura proiectele interesate cu contactele companiilor sub conducerea cărora startup-urile vor activa și care le vor ajuta să iasă pe piața internațională. Tot ieri, în cadrul Săptămânii startup-urilor, la Chișinău a fost anunțat despre crearea comunității investitorilor locali Moldovan Angel Network (MAN). Deocamdată aceasta este în proces de creare și va reprezenta un grup de manageri din business cu experiență mare din domeniul afacerilor în diferite domenii, care sunt gata să ofere consultanță, iar ulterior să investească în startup-urile în Moldova și la nivel internațional. The post A fost lansat primul fond investițional de susținere a startup-urilor appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
O companie israeliană acuză Apple de încălcarea brevetelor sale privind camerele cu două module Compania israeliană Corephotonics, care dezvoltă și produce sisteme optice pentru camerele mobile, a acuzat Apple de  încălcarea a patru brevete. În documentele depuse în instanță sunt menționate iPhone 7 Plus și iPhone 8 Plus, nu și iPhone X (în momentul deschiderii procesului acesta nu era în vânzare). Corephotonics a fost fondată în 2012. Compania se consideră ”pionier în dezvoltarea tehnologiilor pentru camerele duble din dispozitivele mobile”. Brevetele în cauză au fost înregistrate în perioada 2013 – 2016. La începutul anului 2017, numele Corephotonics a fost anunțat la MWC 2017, unde compania chineză Oppo a prezentat o tehnologie care permite utilizarea zoom-ului optic 5x în modulele foto pentru smartphone-uri (fără elemente în mișcare). În revendicarea sa, Corephotonics susține că cele două modele de iPhone utilizează construcția de plasare a lentilelor, metoda de zoom optic și algoritmul de combinare a imaginilor care îmbunătățește calitatea, patentate de compania israeliană. Potrivit publicației MacRumors, în 2015 Apple a achiziționat o altă companie israeliană – LinX, care, de asemenea, este specializată în dezvoltarea camerelor mobile. The post O companie israeliană acuză Apple de încălcarea brevetelor sale privind camerele cu două module appeared first on ITMoldova.
13 zile
ITMoldova / Publicat acum 13 zile
Compania israeliană Corephotonics, care dezvoltă și produce sisteme optice pentru camerele mobile, a acuzat Apple de  încălcarea a patru brevete. În documentele depuse în instanță sunt menționate iPhone 7 Plus și iPhone 8 Plus, nu și iPhone X (în momentul deschiderii procesului acesta nu era în vânzare). Corephotonics a fost fondată în 2012. Compania se consideră ”pionier în dezvoltarea tehnologiilor pentru camerele duble din dispozitivele mobile”. Brevetele în cauză au fost înregistrate în perioada 2013 – 2016. La începutul anului 2017, numele Corephotonics a fost anunțat la MWC 2017, unde compania chineză Oppo a prezentat o tehnologie care permite utilizarea zoom-ului optic 5x în modulele foto pentru smartphone-uri (fără elemente în mișcare). În revendicarea sa, Corephotonics susține că cele două modele de iPhone utilizează construcția de plasare a lentilelor, metoda de zoom optic și algoritmul de combinare a imaginilor care îmbunătățește calitatea, patentate de compania israeliană. Potrivit publicației MacRumors, în 2015 Apple a achiziționat o altă companie israeliană – LinX, care, de asemenea, este specializată în dezvoltarea camerelor mobile. The post O companie israeliană acuză Apple de încălcarea brevetelor sale privind camerele cu două module appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
GTA V a intrat în topul celor mai bine vândute jocuri din istorie Cea de-a cincea parte a Grand Theft Auto s-a vândut în întreaga lume cu un tiraj de 85 de milioane de exemplare, din anul 2013 și până în prezent. Doar în ultimul trimestru financiar, Take-Two a vândut peste 10 milioane de exemplare, ceea ce este incredibil pentru un joc lansat acum 4 ani. Desigur, majoritatea acestor vânzări se referă și la GTA Online. Take-Two anunță că micro-tranzacțiile și DLC au generat aproape jumătate din veniturile companiei, care în trimestrul anterior au fost de 443,6 milioane de dolari. Principalele venituri au provenit de la Grand Theft Auto V, NBA 2K17, XCOM 2 și WWE. În același timp, administrația declară că vânzările interne din jocul GTA Online cresc în fiecare an. După vânzări, în top, mai sus de GTA V, se află Tetris (aproximativ 500 de milioane de exemplare) și Minecraft (mai mult de 122 milioane de exemplare). The post GTA V a intrat în topul celor mai bine vândute jocuri din istorie appeared first on ITMoldova.
13 zile
ITMoldova / Publicat acum 13 zile
Cea de-a cincea parte a Grand Theft Auto s-a vândut în întreaga lume cu un tiraj de 85 de milioane de exemplare, din anul 2013 și până în prezent. Doar în ultimul trimestru financiar, Take-Two a vândut peste 10 milioane de exemplare, ceea ce este incredibil pentru un joc lansat acum 4 ani. Desigur, majoritatea acestor vânzări se referă și la GTA Online. Take-Two anunță că micro-tranzacțiile și DLC au generat aproape jumătate din veniturile companiei, care în trimestrul anterior au fost de 443,6 milioane de dolari. Principalele venituri au provenit de la Grand Theft Auto V, NBA 2K17, XCOM 2 și WWE. În același timp, administrația declară că vânzările interne din jocul GTA Online cresc în fiecare an. După vânzări, în top, mai sus de GTA V, se află Tetris (aproximativ 500 de milioane de exemplare) și Minecraft (mai mult de 122 milioane de exemplare). The post GTA V a intrat în topul celor mai bine vândute jocuri din istorie appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Twitter a dublat limita de caractere a mesajelor Serviciul de microblogging Twitter a lansat o actualizare globală, care mărește de două ori limita pentru un mesaj (în prezent aceasta este de 140 de caractere). Schimbarea va ajunge treptat la toți utilizatorii, dar, în unele țări, utilizatorii vor continua să-și exprime gândurile cu doar 140 de caractere – în Japonia, Coreea și China. În aceste țări sunt folosite hieroglife: în Japonia, de exemplu, lungimea medie a „tweet-ului” este de numai 15 caractere, anunță The Verge. Cei de la Twitter nu se așteaptă la o creștere semnificativă a lungimii mesajelor. Anterior, doar aproximativ 9% dintre utilizatori ajungeau până la limită de 140 de caractere, iar la testarea unei noi restricții, de 280 de caractere – doar 1% dintre persoane. În mod tradițional, nu toți utilizatorii sunt mulțumiți de dublarea limitei de caractere a mesajelor. În special, utilizatorii recomandă ca serviciul să ofere mai mutlă atenție hărțuirii online și difuzării informațiilor de dezinformare. The post Twitter a dublat limita de caractere a mesajelor appeared first on ITMoldova.
14 zile
ITMoldova / Publicat acum 14 zile
Serviciul de microblogging Twitter a lansat o actualizare globală, care mărește de două ori limita pentru un mesaj (în prezent aceasta este de 140 de caractere). Schimbarea va ajunge treptat la toți utilizatorii, dar, în unele țări, utilizatorii vor continua să-și exprime gândurile cu doar 140 de caractere – în Japonia, Coreea și China. În aceste țări sunt folosite hieroglife: în Japonia, de exemplu, lungimea medie a „tweet-ului” este de numai 15 caractere, anunță The Verge. Cei de la Twitter nu se așteaptă la o creștere semnificativă a lungimii mesajelor. Anterior, doar aproximativ 9% dintre utilizatori ajungeau până la limită de 140 de caractere, iar la testarea unei noi restricții, de 280 de caractere – doar 1% dintre persoane. În mod tradițional, nu toți utilizatorii sunt mulțumiți de dublarea limitei de caractere a mesajelor. În special, utilizatorii recomandă ca serviciul să ofere mai mutlă atenție hărțuirii online și difuzării informațiilor de dezinformare. The post Twitter a dublat limita de caractere a mesajelor appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Camera iPhone X comparată cu o cameră profesională Cel mai nou smartphone Apple a ajuns deja la utilizatori și este expus la o mulțime de teste. De exemplu, iPhone X poate înregistra video în format 4K și cu 60 de cadre pe secundă. Prin urmare, a apărut ideea de a compara imaginile realizate cu acesta și cu cele oferite de o cameră profesională. Canalul de pe YouTube Fstoppers i-a ales și un concurent demn – Panasonic Lumix DC-GH5, care costa 2.000 de dolari. Înregistrarea „slow motion” lasă o impresie bună în comparație cu imaginea Lumix. Dar cea din urma demonstrează un bitrate mai bun și o claritate mai bună a imaginii, deși pe video plasat pe Internet acest lucru nu poate fi observat. „Sunt foarte apropiate”, rezumă comparația slow motion autorul canalului. Acesta a fost surprins cel mai mult la fotografierea unui perete, care părea a fi unul diferit pe ambele dispozitive. Desigur, în condiții de lumină scăzută, iPhone X nu poate concura cu echipamentele profesionale. The post Camera iPhone X comparată cu o cameră profesională appeared first on ITMoldova.
14 zile
ITMoldova / Publicat acum 14 zile
Cel mai nou smartphone Apple a ajuns deja la utilizatori și este expus la o mulțime de teste. De exemplu, iPhone X poate înregistra video în format 4K și cu 60 de cadre pe secundă. Prin urmare, a apărut ideea de a compara imaginile realizate cu acesta și cu cele oferite de o cameră profesională. Canalul de pe YouTube Fstoppers i-a ales și un concurent demn – Panasonic Lumix DC-GH5, care costa 2.000 de dolari. Înregistrarea „slow motion” lasă o impresie bună în comparație cu imaginea Lumix. Dar cea din urma demonstrează un bitrate mai bun și o claritate mai bună a imaginii, deși pe video plasat pe Internet acest lucru nu poate fi observat. „Sunt foarte apropiate”, rezumă comparația slow motion autorul canalului. Acesta a fost surprins cel mai mult la fotografierea unui perete, care părea a fi unul diferit pe ambele dispozitive. Desigur, în condiții de lumină scăzută, iPhone X nu poate concura cu echipamentele profesionale. The post Camera iPhone X comparată cu o cameră profesională appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
iPhone X Unboxing: Animoji, The New Trend Cameră WOW, display OLED, procesor nou A11 Bionic și toți înnebunesc după Animoji. Vezi primul unboxing la iPhone X din Moldova. Precomandă-l aici: http://darwin.md/apple-category/iphon… The post iPhone X Unboxing: Animoji, The New Trend appeared first on ITMoldova.
14 zile
ITMoldova / Publicat acum 14 zile
Cameră WOW, display OLED, procesor nou A11 Bionic și toți înnebunesc după Animoji. Vezi primul unboxing la iPhone X din Moldova. Precomandă-l aici: http://darwin.md/apple-category/iphon… The post iPhone X Unboxing: Animoji, The New Trend appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Cele mai active 16 startup-uri din Moldova vor participa la Chisinau Startup Week Pe 9 noiembrie, în cadrul Chisinau Startup Week, 16 startup-uri din Republica Moldova vor participa în cadrul unui târg (Booth Fair) pentru a-și scoate în lumina reflectoarelor ideile de start-up și pentru a-i convinge pe investitori că acestea sunt cele mai bune, având parte de sesiuni „unu-la-unu” cu investitori. De la ora 12:00, la Tekwill, toată lumea este așteptată pentru a face cunoștință cu cele mai muncitoare startup-uri din Moldova, pe care le puteți descoperi după cum urmează:  1.    Vintage Startup Vintage este o galerie online de artă care a fost adaptată pentru a face artiștii și colecționarii fericiți. Această platformă se adresează artiștilor, colecționarilor și afacerilor. Colecțiile de tablouri sunt frumusețe pentru suflet și valoare pentru viață. Această idee de startup vine să ajute oamenii de artă să-și maximizeze valoarea și calitatea colecțiilor personale. 2.    Retently Startup Retently și-a început drumul în 2015, când un grup de antreprenori de succes din domeniul data science și din industria de telecomunicații s-au reunit pentru a construi un cadru care să schimbe modul în care companiile măsoară și îmbunătățesc satisfacția clienților lor. Situat în Mountain View, California și Chișinău, Moldova, Retently schimbă modul în care companiile înțeleg și interacționează cu clienții lor folosind Net Promoter Score®.  3.    BabyMoon Startup BabyMoon este un sistem ergonomic ce constă dintr-un marsupiu care bio-monitorizează starea sugarilor născuți prematur. Împletind senzori e-Textili într-un sistem de purtare ergonomic al bebelușilor, aceștia vor colecta datele despre semnele vitale ale bebelușului și le va transmite pe smartphone părinților și profesioniștilor din domeniul medical.  4.    Spooky House Startup Misiunea Spooky House este de a crea jocuri distractive pe telefon mobil, fiind o platformă inovatoare de jocuri mobile.  5.    AMZCONTROL Startup Amzcontrol este un software de Profitability Analytics pentru vânzătorii amazon.  6.    Anabot Startup Obiectivul Anabot este de a ajuta oamenii să își îmbunătățească conștientizarea de sine și auto-gestionarea, îmbunătățirea sănătății mintale, dezvoltarea unor relații mai bune în mediul familial și de lucru prin intermediul unui instructor personal digital.  7.    Codifun Startup Codifun e un joc educativ pentru tineri care combină distracția cu învățarea cunoștințelor despre IT. Cu toate acestea, oferă cunoștințe nu doar despre limbajele de programare, cum ar fi SEO, JAVAScript, Web Design, 3D Printing etc, dar și despre IT Entrepreneurship și Start-Up Culture.  8.    RiftTime Startup RiftTime este startupul care combină tehnologiile de Virtual Reality și Augmented Reality pentru a oferi clienților cel mai bun rezultat în materie de design.  9.    Planable Startup Planable este locul în care acum e posibil să creezi și să aprobi conținutul social media, fiind platforma care permite agențiilor și social media managerilor să colaboreze cu clienții lor. 10. MEGA Startup Jocul MEGA este un sistem unic de gamificare, în care crearea unui impact pozitiv devine un obicei. Incepeți jocul pentru a vă conecta cu o comunitate de Agenți Verzi, pentru a afla despre mediul înconjurător și pentru a aduce un impact. 11. XOR Startup XOR e chatbotul care vrea să schimbe procesul de recrutare…pentru totdeauna. Chatbot-ul pre-selectează candidații pentru un loc de muncă, răspunde la întrebările frecvente despre locul de muncă și companie, recomandă locurile vacante și interviurile programate pentru recruiter – toate în mod automat. De asemenea, colectează toate datele necesare despre candidați, inclusiv răspunsuri video, salariu, așteptările și CV-urile. 12. pandametrix Startup Pandametrix analizează performanța unui site-ului gratuit și mult mai rapid. Pune la dispoziție un raport SEO și oferă sugestii de îmbunătățire a site-ului. 13. SpectrumPi Startup SpectrumPi are ca scop implementarea inteligenței artificiale în domeniul social, plecând de la ideea că inteligența artificială ar trebui să ajute omenirea. Am început să dezvoltăm o aplicație bazată pe mașină, care va analiza utilizatorii pe baza unei hărți interactive și va localiza persoane cu interese comune, pentru a găsi noi prieteni și pentru a crea o nouă comunitate. Un accent deosebit se pune pe trecerea tinerilor de la mediul online la comunicarea în lumea reală pentru o comunicare mai eficientă. 14. Alpentouch Startup AlpenTouch digitalizează întregul proces de comunicare între hotel și oaspeți. O platformă de management hotelieră inteligentă, intuitivă și ușor de utilizat, nu numai că sporește eficiența operațională a hotelului, ci și sporește satisfacția clienților și a oaspeților hotelului. 15. Lobster Startup Un sistem de greutate nou și unic, conceput special pentru freediving. Lobsterul este conceput pentru a nu supraîncărca gâtul freediverului. Datorită formei și materialului special, gulerul vă permite să vă așezați mâinile împreună deasupra capului. Un sistem flexibil de greutăți suplimentare urmează mișcarea vertebrelor dorsale fără a limita mișcarea înotătorului. 16. Fenec&Finch Startup Misiunea startupului este de a face procesul de fabricare distractiv si simplu. De la companii mari la designeri începători, Fenec&Finch facilitează identificarea fabricilor potrivite și furnizorilor din întreaga lume. Cine dorește să facă abstracție de rutină pe 9 noiembrie și vrea să aibă parte de un networking de calitate cu oameni din industria IT, antreprenori, tineri ambițioși și multă lume interesată de domeniul tehnologic, precum și de a face cunoștință cu cele 16 startupuri sus-menționate, este așteptat la Tekwill. Pentru mai multe detalii, accesați: aici. Chisinau Startup Week este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC” Tekwill.  The post Cele mai active 16 startup-uri din Moldova vor participa la Chisinau Startup Week appeared first on ITMoldova.
14 zile
ITMoldova / Publicat acum 14 zile
Pe 9 noiembrie, în cadrul Chisinau Startup Week, 16 startup-uri din Republica Moldova vor participa în cadrul unui târg (Booth Fair) pentru a-și scoate în lumina reflectoarelor ideile de start-up și pentru a-i convinge pe investitori că acestea sunt cele mai bune, având parte de sesiuni „unu-la-unu” cu investitori. De la ora 12:00, la Tekwill, toată lumea este așteptată pentru a face cunoștință cu cele mai muncitoare startup-uri din Moldova, pe care le puteți descoperi după cum urmează:  1.    Vintage Startup Vintage este o galerie online de artă care a fost adaptată pentru a face artiștii și colecționarii fericiți. Această platformă se adresează artiștilor, colecționarilor și afacerilor. Colecțiile de tablouri sunt frumusețe pentru suflet și valoare pentru viață. Această idee de startup vine să ajute oamenii de artă să-și maximizeze valoarea și calitatea colecțiilor personale. 2.    Retently Startup Retently și-a început drumul în 2015, când un grup de antreprenori de succes din domeniul data science și din industria de telecomunicații s-au reunit pentru a construi un cadru care să schimbe modul în care companiile măsoară și îmbunătățesc satisfacția clienților lor. Situat în Mountain View, California și Chișinău, Moldova, Retently schimbă modul în care companiile înțeleg și interacționează cu clienții lor folosind Net Promoter Score®.  3.    BabyMoon Startup BabyMoon este un sistem ergonomic ce constă dintr-un marsupiu care bio-monitorizează starea sugarilor născuți prematur. Împletind senzori e-Textili într-un sistem de purtare ergonomic al bebelușilor, aceștia vor colecta datele despre semnele vitale ale bebelușului și le va transmite pe smartphone părinților și profesioniștilor din domeniul medical.  4.    Spooky House Startup Misiunea Spooky House este de a crea jocuri distractive pe telefon mobil, fiind o platformă inovatoare de jocuri mobile.  5.    AMZCONTROL Startup Amzcontrol este un software de Profitability Analytics pentru vânzătorii amazon.  6.    Anabot Startup Obiectivul Anabot este de a ajuta oamenii să își îmbunătățească conștientizarea de sine și auto-gestionarea, îmbunătățirea sănătății mintale, dezvoltarea unor relații mai bune în mediul familial și de lucru prin intermediul unui instructor personal digital.  7.    Codifun Startup Codifun e un joc educativ pentru tineri care combină distracția cu învățarea cunoștințelor despre IT. Cu toate acestea, oferă cunoștințe nu doar despre limbajele de programare, cum ar fi SEO, JAVAScript, Web Design, 3D Printing etc, dar și despre IT Entrepreneurship și Start-Up Culture.  8.    RiftTime Startup RiftTime este startupul care combină tehnologiile de Virtual Reality și Augmented Reality pentru a oferi clienților cel mai bun rezultat în materie de design.  9.    Planable Startup Planable este locul în care acum e posibil să creezi și să aprobi conținutul social media, fiind platforma care permite agențiilor și social media managerilor să colaboreze cu clienții lor. 10. MEGA Startup Jocul MEGA este un sistem unic de gamificare, în care crearea unui impact pozitiv devine un obicei. Incepeți jocul pentru a vă conecta cu o comunitate de Agenți Verzi, pentru a afla despre mediul înconjurător și pentru a aduce un impact. 11. XOR Startup XOR e chatbotul care vrea să schimbe procesul de recrutare…pentru totdeauna. Chatbot-ul pre-selectează candidații pentru un loc de muncă, răspunde la întrebările frecvente despre locul de muncă și companie, recomandă locurile vacante și interviurile programate pentru recruiter – toate în mod automat. De asemenea, colectează toate datele necesare despre candidați, inclusiv răspunsuri video, salariu, așteptările și CV-urile. 12. pandametrix Startup Pandametrix analizează performanța unui site-ului gratuit și mult mai rapid. Pune la dispoziție un raport SEO și oferă sugestii de îmbunătățire a site-ului. 13. SpectrumPi Startup SpectrumPi are ca scop implementarea inteligenței artificiale în domeniul social, plecând de la ideea că inteligența artificială ar trebui să ajute omenirea. Am început să dezvoltăm o aplicație bazată pe mașină, care va analiza utilizatorii pe baza unei hărți interactive și va localiza persoane cu interese comune, pentru a găsi noi prieteni și pentru a crea o nouă comunitate. Un accent deosebit se pune pe trecerea tinerilor de la mediul online la comunicarea în lumea reală pentru o comunicare mai eficientă. 14. Alpentouch Startup AlpenTouch digitalizează întregul proces de comunicare între hotel și oaspeți. O platformă de management hotelieră inteligentă, intuitivă și ușor de utilizat, nu numai că sporește eficiența operațională a hotelului, ci și sporește satisfacția clienților și a oaspeților hotelului. 15. Lobster Startup Un sistem de greutate nou și unic, conceput special pentru freediving. Lobsterul este conceput pentru a nu supraîncărca gâtul freediverului. Datorită formei și materialului special, gulerul vă permite să vă așezați mâinile împreună deasupra capului. Un sistem flexibil de greutăți suplimentare urmează mișcarea vertebrelor dorsale fără a limita mișcarea înotătorului. 16. Fenec&Finch Startup Misiunea startupului este de a face procesul de fabricare distractiv si simplu. De la companii mari la designeri începători, Fenec&Finch facilitează identificarea fabricilor potrivite și furnizorilor din întreaga lume. Cine dorește să facă abstracție de rutină pe 9 noiembrie și vrea să aibă parte de un networking de calitate cu oameni din industria IT, antreprenori, tineri ambițioși și multă lume interesată de domeniul tehnologic, precum și de a face cunoștință cu cele 16 startupuri sus-menționate, este așteptat la Tekwill. Pentru mai multe detalii, accesați: aici. Chisinau Startup Week este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC” Tekwill.  The post Cele mai active 16 startup-uri din Moldova vor participa la Chisinau Startup Week appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Intel va crea un procesor cu grafică AMD, pentru a concura cu NVIDIA Cei mai mari producători de procesoare – Intel și AMD – își vor uni eforturile pentru a crea un cip productiv pentru laptopuri. Această cooperare este încheiată pentru a concura cu NVIDIA, anunță The Wall Street Journal. Se așteaptă că noul procesor cu grafică integrată de la AMD va fi lansat în cadrul liniei generației Intel Core 8. Advanced Micro Devices a declarat că cipul dat nu va concura cu seria AMD Ryzen, deoarece linia acestor procesoare nu este concepută pentru dispozitivele pentru gaming. Specificațiile noului procesor nu sunt cunoscute. Oficial se știe doar că noul cip a fost creat utilizând tehnologia Embedded Multi-die Interconnect Bridge (EMIB). Procesorul EMIB ocupă mai puțin spațiu și este mult mai ieftin în comparație cu alte cipuri, datorită caracteristicilor tehnologiei. Noul procesor utilizează interfața HMB 2. Se presupune că primul gadget cu noul procesor de la Intel și AMD va fi un laptop. De asemenea, cipul este proiectat pentru desktopuri mici. The post Intel va crea un procesor cu grafică AMD, pentru a concura cu NVIDIA appeared first on ITMoldova.
15 zile
ITMoldova / Publicat acum 15 zile
Cei mai mari producători de procesoare – Intel și AMD – își vor uni eforturile pentru a crea un cip productiv pentru laptopuri. Această cooperare este încheiată pentru a concura cu NVIDIA, anunță The Wall Street Journal. Se așteaptă că noul procesor cu grafică integrată de la AMD va fi lansat în cadrul liniei generației Intel Core 8. Advanced Micro Devices a declarat că cipul dat nu va concura cu seria AMD Ryzen, deoarece linia acestor procesoare nu este concepută pentru dispozitivele pentru gaming. Specificațiile noului procesor nu sunt cunoscute. Oficial se știe doar că noul cip a fost creat utilizând tehnologia Embedded Multi-die Interconnect Bridge (EMIB). Procesorul EMIB ocupă mai puțin spațiu și este mult mai ieftin în comparație cu alte cipuri, datorită caracteristicilor tehnologiei. Noul procesor utilizează interfața HMB 2. Se presupune că primul gadget cu noul procesor de la Intel și AMD va fi un laptop. De asemenea, cipul este proiectat pentru desktopuri mici. The post Intel va crea un procesor cu grafică AMD, pentru a concura cu NVIDIA appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
A avut loc deschiderea Chișinău Startup Week, la Centrul de excelență ”Tekwill” Platforma „Chișinău Startup Week” se înscrie perfect în șirul inițiativelor destinate susținerii creșterii industriei IT, care este privită de Guvernul Republicii Moldova drept un catalizator al creșterii și modernizării economiei naționale.  Declarația a fost făcută astăzi de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, în cadrul deschiderii „Chișinău Startup Week” de la Centrul de excelență ”Tekwill”. Vicepremierul Octavian Calmîc a accentuat că Guvernul vine cu politici publice distincte menite să contribuie la valorificarea oportunităților investiționale și potențialului de creștere a industriei IT, determinat de principalii factori de competitivitate IT ai Moldovei, precum poziționarea geografică, avantajele economice și culturale, abilitățile lingvistice, facilitățile fiscale și mediul de afaceri, abilități și cunoștințe IT avansate. ”Mă bucură faptul, că recent un grup de 15 companii IT din Republica Moldova a depus la Ministerul Economiei și Infrastructurii cererea privind crearea Parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT Park”. În acest sens, suntem în proces de examinare a setului de documente depus și în scurt timp vom prezenta Guvernului spre aprobare proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la crearea primului parc IT din Republica Moldova”, a accentuat Octavian Calmîc. În context, ministrul Economiei și Infrastructurii a specificat că autoritățile își propun transformarea Republicii Moldova într-un IT Hub performant pentru serviciile cu valoarea adăugată înaltă. ”Inițiativele de dezvoltare a industriei IT sunt orientate spre dezvoltarea capacităților umane, a calității vieții, a locurilor de muncă bine plătite, transformarea calitativă a exporturilor, dar și a întregii economii naționale, crearea și dezvoltarea infrastructurii de suport și consultanță IT – mai pe scurt, spre ceea ce poate face țara noastră prosperă”, a spus vicepremierul Calmîc. Referindu-se la perspectivele de dezvoltare  a industriei IT și măsurile întreprinse de autorități în direcția respectivă, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că domeniul dat  va avea parte și în continuare de o politică dedicată. ”În acest sens, finalizăm elaborarea unei noi Strategii de sporire a competitivității IT (2.0), care să ofere soluții pentru crearea unei industrii IT mai dinamice și competitive, orientate spre inovare digitală în toate sectoarele economiei naționale și crearea produselor și serviciilor IT cu valoarea adăugată înaltă. Primul pas în acest sens se bazează pe dezvoltarea unui mediu favorabil Start-upurilor și accesul la finanțare pentru lansarea și creșterea unei afaceri IT. În paralel se cere continuarea eforturilor pentru a îmbunătăți permanent curricula universitară în domeniu și extinderea rețelei centrelor de excelență IT la nivel național”, a punctat vicepremierul Octavian Calmîc. The post A avut loc deschiderea Chișinău Startup Week, la Centrul de excelență ”Tekwill” appeared first on ITMoldova.
15 zile
ITMoldova / Publicat acum 15 zile
Platforma „Chișinău Startup Week” se înscrie perfect în șirul inițiativelor destinate susținerii creșterii industriei IT, care este privită de Guvernul Republicii Moldova drept un catalizator al creșterii și modernizării economiei naționale.  Declarația a fost făcută astăzi de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, în cadrul deschiderii „Chișinău Startup Week” de la Centrul de excelență ”Tekwill”. Vicepremierul Octavian Calmîc a accentuat că Guvernul vine cu politici publice distincte menite să contribuie la valorificarea oportunităților investiționale și potențialului de creștere a industriei IT, determinat de principalii factori de competitivitate IT ai Moldovei, precum poziționarea geografică, avantajele economice și culturale, abilitățile lingvistice, facilitățile fiscale și mediul de afaceri, abilități și cunoștințe IT avansate. ”Mă bucură faptul, că recent un grup de 15 companii IT din Republica Moldova a depus la Ministerul Economiei și Infrastructurii cererea privind crearea Parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT Park”. În acest sens, suntem în proces de examinare a setului de documente depus și în scurt timp vom prezenta Guvernului spre aprobare proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la crearea primului parc IT din Republica Moldova”, a accentuat Octavian Calmîc. În context, ministrul Economiei și Infrastructurii a specificat că autoritățile își propun transformarea Republicii Moldova într-un IT Hub performant pentru serviciile cu valoarea adăugată înaltă. ”Inițiativele de dezvoltare a industriei IT sunt orientate spre dezvoltarea capacităților umane, a calității vieții, a locurilor de muncă bine plătite, transformarea calitativă a exporturilor, dar și a întregii economii naționale, crearea și dezvoltarea infrastructurii de suport și consultanță IT – mai pe scurt, spre ceea ce poate face țara noastră prosperă”, a spus vicepremierul Calmîc. Referindu-se la perspectivele de dezvoltare  a industriei IT și măsurile întreprinse de autorități în direcția respectivă, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că domeniul dat  va avea parte și în continuare de o politică dedicată. ”În acest sens, finalizăm elaborarea unei noi Strategii de sporire a competitivității IT (2.0), care să ofere soluții pentru crearea unei industrii IT mai dinamice și competitive, orientate spre inovare digitală în toate sectoarele economiei naționale și crearea produselor și serviciilor IT cu valoarea adăugată înaltă. Primul pas în acest sens se bazează pe dezvoltarea unui mediu favorabil Start-upurilor și accesul la finanțare pentru lansarea și creșterea unei afaceri IT. În paralel se cere continuarea eforturilor pentru a îmbunătăți permanent curricula universitară în domeniu și extinderea rețelei centrelor de excelență IT la nivel național”, a punctat vicepremierul Octavian Calmîc. The post A avut loc deschiderea Chișinău Startup Week, la Centrul de excelență ”Tekwill” appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Dorești să ai o carieră în IT? Aplică la School of Drupal 8 plus PHP! School of Drupal 8 plus PHP este un proiect care oferă 20 lecții a câte 2 ore fiecare, predate de cei mai experimentați developeri și mentori Drupal din Republica Moldova. Acest proiect include cunoașterea liderilor pieței Drupal din Moldova și permite combinarea teoriei cu practică, pas cu pas. Ce e Drupal? Drupal este o platformă gratuită, Open Source (Surse Informaționale Deschise), pentru dezvoltarea conținutului online și a comunităților de utilizatori. Ce voi cunoaște după finisarea cursului? Cursul cuprinde următoarele teme: Crearea și configurarea unui server local; Instalarea Drupal 8 și configurarea lui; Definirea structurii conținutului și aspectului de vizualizare; Crearea și editarea conținutului; Categorizarea conținutului: meniu, categorii și tag-uri; Managementul utilizatorilor, rolurilor și permisiunilor; Instalarea modulelor, șabloanelor (de design) adiționale; Localizarea site-ului în diverse limbi; Bazele limbajului de programare PHP inclusiv unele aspecte avansate; Introducerea în dezvoltarea modulelor personale pentru Drupal 8; Mentenanță și actualizare; Noua generație de Drupal developeri din Moldova începe cu tine! Vedeți mai jos participanții din prima ediție a School of Drupal 8 plus PHP care a fost organizată cu succes. În cadrul acesteia au fost instruiți 17 studenți printre care 3 au primit burse de școlarizare; 12 din 17 au primit Certificate de absolvire în urma susținerii examenului final, astfel având posibilitatea să obțină un stagiu în cadrul companiilor partenerilor noștri sau să continue studiile participând la Școala Drupal 2 (nivel intermediar). Perioada desfășurării durează două luni, începând cu data de 13 noiembrie. Profesori: Am invitat cei mai experimentați developeri și mentori Drupal din Moldova care sunt gata să împărtășească cunoștințele și experiența proprie. În caz că cunoști pe cineva care dorește să devină programator spune-le despre School of Drupal 8 + PHP Pentru a participa, registrează-te aici >>> http://bit.ly/2zyJyAV. Dacă vrei să știi mai multe detalii despre School of Drupal, programul sau curricula, te rugăm să ne scrii aici: info@drupalmoldova.org. The post Dorești să ai o carieră în IT? Aplică la School of Drupal 8 plus PHP! appeared first on ITMoldova.
15 zile
ITMoldova / Publicat acum 15 zile
School of Drupal 8 plus PHP este un proiect care oferă 20 lecții a câte 2 ore fiecare, predate de cei mai experimentați developeri și mentori Drupal din Republica Moldova. Acest proiect include cunoașterea liderilor pieței Drupal din Moldova și permite combinarea teoriei cu practică, pas cu pas. Ce e Drupal? Drupal este o platformă gratuită, Open Source (Surse Informaționale Deschise), pentru dezvoltarea conținutului online și a comunităților de utilizatori. Ce voi cunoaște după finisarea cursului? Cursul cuprinde următoarele teme: Crearea și configurarea unui server local; Instalarea Drupal 8 și configurarea lui; Definirea structurii conținutului și aspectului de vizualizare; Crearea și editarea conținutului; Categorizarea conținutului: meniu, categorii și tag-uri; Managementul utilizatorilor, rolurilor și permisiunilor; Instalarea modulelor, șabloanelor (de design) adiționale; Localizarea site-ului în diverse limbi; Bazele limbajului de programare PHP inclusiv unele aspecte avansate; Introducerea în dezvoltarea modulelor personale pentru Drupal 8; Mentenanță și actualizare; Noua generație de Drupal developeri din Moldova începe cu tine! Vedeți mai jos participanții din prima ediție a School of Drupal 8 plus PHP care a fost organizată cu succes. În cadrul acesteia au fost instruiți 17 studenți printre care 3 au primit burse de școlarizare; 12 din 17 au primit Certificate de absolvire în urma susținerii examenului final, astfel având posibilitatea să obțină un stagiu în cadrul companiilor partenerilor noștri sau să continue studiile participând la Școala Drupal 2 (nivel intermediar). Perioada desfășurării durează două luni, începând cu data de 13 noiembrie. Profesori: Am invitat cei mai experimentați developeri și mentori Drupal din Moldova care sunt gata să împărtășească cunoștințele și experiența proprie. În caz că cunoști pe cineva care dorește să devină programator spune-le despre School of Drupal 8 + PHP Pentru a participa, registrează-te aici >>> http://bit.ly/2zyJyAV. Dacă vrei să știi mai multe detalii despre School of Drupal, programul sau curricula, te rugăm să ne scrii aici: info@drupalmoldova.org. The post Dorești să ai o carieră în IT? Aplică la School of Drupal 8 plus PHP! appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
ANTEM a lansat aplicația mobilă Învățăm limba română. Ghid de conversație Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) a prezentat aplicația mobilă: Învățăm limba română. Ghid de conversație. Aplicaţia este destinată vorbitorilor de alte limbi și este realizată într-o tehnologie modernă care permite însușirea și exersarea unor modele de vorbire în română, pentru a fi utilizate în situații de zi cu zi. Cu ajutorul dispozitivelor mobile (telefoane mobile sau tablete), beneficiarii oricând și oriunde își pot perfecționa abilitățile de comunicare în limba română. Ghidul de conversație include 15 teme de real folos pentru beneficiari: Să facem cunoștință, La studii, Oferte de muncă, La un interviu de angajare, La cumpărături, Urgențe, Timpul liber, La medic etc. Fiecare temă are în mediu 40-50 de modele de vorbire care pot fi audiate repetitiv. Aceste modele de vorbire sunt incluse în tipuri de exerciții pentru o memorare mai bună. Aplicația poate fi descărcată gratuit pe dispozitivele cu Android și cele cu iOS. Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, apolitică, care asigură continuitatea programului şi are drept scop facilitarea integrării civice, socio-culturale şi profesionale, promovarea toleranţei interetnice prin instruire şi crearea unui mediu lingvistic favorabil. The post ANTEM a lansat aplicația mobilă Învățăm limba română. Ghid de conversație appeared first on ITMoldova.
18 zile
ITMoldova / Publicat acum 18 zile
Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) a prezentat aplicația mobilă: Învățăm limba română. Ghid de conversație. Aplicaţia este destinată vorbitorilor de alte limbi și este realizată într-o tehnologie modernă care permite însușirea și exersarea unor modele de vorbire în română, pentru a fi utilizate în situații de zi cu zi. Cu ajutorul dispozitivelor mobile (telefoane mobile sau tablete), beneficiarii oricând și oriunde își pot perfecționa abilitățile de comunicare în limba română. Ghidul de conversație include 15 teme de real folos pentru beneficiari: Să facem cunoștință, La studii, Oferte de muncă, La un interviu de angajare, La cumpărături, Urgențe, Timpul liber, La medic etc. Fiecare temă are în mediu 40-50 de modele de vorbire care pot fi audiate repetitiv. Aceste modele de vorbire sunt incluse în tipuri de exerciții pentru o memorare mai bună. Aplicația poate fi descărcată gratuit pe dispozitivele cu Android și cele cu iOS. Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, apolitică, care asigură continuitatea programului şi are drept scop facilitarea integrării civice, socio-culturale şi profesionale, promovarea toleranţei interetnice prin instruire şi crearea unui mediu lingvistic favorabil. The post ANTEM a lansat aplicația mobilă Învățăm limba română. Ghid de conversație appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Ecosistem în cloud: Zyxel lansează platforma Nebula Compania Zyxel a anunțat lansarea soluției cloud – Nebula, pentru construirea și gestionarea rețelei. Noul produs folosește toate avantajele tehnologiilor moderne cloud, permițându-vă gestionarea rețelei de pe orice dispozitiv și din orice punct din lume, prin intermediul aplicației Nebula Control Center. Soluția suportă routere, firewall-uri, puncte de acces wireless și alte echipamente. Sistemul colectează statistici privind traficul, starea dispozitivelor și multe alte date, în timp real, și afișează toate informațiile necesare pe un singur ecran. Aceasta simplifică gestionarea infrastructurii IT și reduce costurile suportului. În plus, în afară de componente software, Zyxel Nebula include și componente hardware. Printre acestea se numără punctele de acces de înaltă performanță cu control centralizat din cloud și antena SMART, comutatoarele gigabit cu suport PoE și gateway-uri de securitate care primesc toate funcțiile din cloud. Nebula vă permite să integrați rapid în infrastructură noi dispozitive, fără a avea vreun specialist instruit special. Aplicația mobilă scanează codul QR de pe carcasa dispozitivului conectat la rețea și aceasta se configurează automat pentru funcționare. În același timp se descarcă ultimul firmware și se afișează setările curente. Un alt avantaj al soluției date este sistemul de licențiere, care vă permite să plătiți pentru serviciu numai atunci când clientul are nevoie. În același timp, după expirarea licenței, clientul are acces complet la rețea, precum și posibilitatea de a utiliza serviciile de control de bază. Soluția este disponibilă la comandă prin intermediul Grupului de companii MUK. Informații detaliate privind achiziția produsului Zyxel Nebula pot fi obținute la telefon +373-677-00-611 sau la e-mail office@muk.md. Despre Grupul de companii MUK Grupul de companii MUK și-a început activitatea în mai 1997. Domeniul principal de activitate al MUK este distribuția de echipamente informatice, software, echipamente periferice și de rețea. MUK oferă o gamă largă de servicii suplimentare pentru dealerii săi, ce permite să vorbim despre MUK ca despre o companie unică care dezvoltă modelul Value Added Distribution (VAD) și vinde produse printr-o rețea de dealeri, care în prezent include peste 1300 de companii partenere din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan și Ucraina. The post Ecosistem în cloud: Zyxel lansează platforma Nebula appeared first on ITMoldova.
18 zile
ITMoldova / Publicat acum 18 zile
Compania Zyxel a anunțat lansarea soluției cloud – Nebula, pentru construirea și gestionarea rețelei. Noul produs folosește toate avantajele tehnologiilor moderne cloud, permițându-vă gestionarea rețelei de pe orice dispozitiv și din orice punct din lume, prin intermediul aplicației Nebula Control Center. Soluția suportă routere, firewall-uri, puncte de acces wireless și alte echipamente. Sistemul colectează statistici privind traficul, starea dispozitivelor și multe alte date, în timp real, și afișează toate informațiile necesare pe un singur ecran. Aceasta simplifică gestionarea infrastructurii IT și reduce costurile suportului. În plus, în afară de componente software, Zyxel Nebula include și componente hardware. Printre acestea se numără punctele de acces de înaltă performanță cu control centralizat din cloud și antena SMART, comutatoarele gigabit cu suport PoE și gateway-uri de securitate care primesc toate funcțiile din cloud. Nebula vă permite să integrați rapid în infrastructură noi dispozitive, fără a avea vreun specialist instruit special. Aplicația mobilă scanează codul QR de pe carcasa dispozitivului conectat la rețea și aceasta se configurează automat pentru funcționare. În același timp se descarcă ultimul firmware și se afișează setările curente. Un alt avantaj al soluției date este sistemul de licențiere, care vă permite să plătiți pentru serviciu numai atunci când clientul are nevoie. În același timp, după expirarea licenței, clientul are acces complet la rețea, precum și posibilitatea de a utiliza serviciile de control de bază. Soluția este disponibilă la comandă prin intermediul Grupului de companii MUK. Informații detaliate privind achiziția produsului Zyxel Nebula pot fi obținute la telefon +373-677-00-611 sau la e-mail office@muk.md. Despre Grupul de companii MUK Grupul de companii MUK și-a început activitatea în mai 1997. Domeniul principal de activitate al MUK este distribuția de echipamente informatice, software, echipamente periferice și de rețea. MUK oferă o gamă largă de servicii suplimentare pentru dealerii săi, ce permite să vorbim despre MUK ca despre o companie unică care dezvoltă modelul Value Added Distribution (VAD) și vinde produse printr-o rețea de dealeri, care în prezent include peste 1300 de companii partenere din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan și Ucraina. The post Ecosistem în cloud: Zyxel lansează platforma Nebula appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
ENTER FOR NEWS #1 Ne-am dorit să fim sursa ta de informare și de bună dispoziție! Ghidați de ambiții, lansăm un proiect nou – Enter for News! Privește, informeză-te, distrează-te și fii techno-inteligent! The post ENTER FOR NEWS #1 appeared first on ITMoldova.
18 zile
ITMoldova / Publicat acum 18 zile
Ne-am dorit să fim sursa ta de informare și de bună dispoziție! Ghidați de ambiții, lansăm un proiect nou – Enter for News! Privește, informeză-te, distrează-te și fii techno-inteligent! The post ENTER FOR NEWS #1 appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Tech Open Doors – companii și hub-uri tehnologice din Chișinău își deschid ușile pe 10 noiembrie Mai multe companii și hub-uri tehnologice din Chișinău își vor deschide ușile pentru a organiza activități educaționale în cadrul Tech Open Doors – cea de-a cincea zi a evenimentului Chisinau Startup Week. Activitățile sunt destinate tuturor persoanelor care vor să ia o gură de aer proaspăt de la „una-și-aceeași-în-fiecare-zi”, să afle ultimele noutăți din domeniul digital și IT și să vadă cum se desfășoară o zi de lucru în mijlocul comunității tehnologice din Chișinău. Companiile StarNet și Pentalog, huburile Tekwill, Dreamups, 404 Moldova, Ziphouse, Generator HUB, Armeneasca 13A, si multe altele invită participanții să experimenteze spații de lucru neconvenționale, să absoarbă cunoștințe noi și să descopere potențialul viitorului tehnologic în Moldova. Este asigurat transport gratuit la destinațiile enumerate, participare gratuită pe parcursul întregii zile și, desigur, ceva de-ale gurii. Agenda zilei: 9:30-11:30 | Turul companiei Pentalog. Activități: – IoT – aplicații practice; – de ce Javascript cucerește lumea IT? – etapele dezvoltării unui produs de la idee până la livrare; – viața după absolvire (tipurile companiilor de pe piață). Pentalog reprezintă o platformă de servicii IT prezentă în 8 țări ale lumii: recrutare IT & skill testing, freelance, lider European în Software Factory, finanțare de startup-uri, consultanță, marketing și cloud computing. 11:00- 12:00 | Seminar Generator Hub: totul despre Coworking (ce înseamnă coworking, cine lucrează în spațiile de coworking etc.) Generator HUB –  primul spațiu creativ de co-working din Republica Moldova. Scopul acestuia este creșterea sectorului IT din Moldova și crearea unei comunități de oameni deschiși, talentați, ingenioși și activi social. 11:00 – 13:00 | Totul despre antreprenoriat Dreamups – primul hub antreprenorial din Moldova. Comunitatea unde tinerii antreprenori învață, fac schimb de idei și lansează companii globale. Pentru a contribui la crearea un mediu de afaceri competitiv și sustenabil în Republica Moldova. 13:00-16:00 | Workshop: elaborarea unui concept de proiect, Iulia Cozacenco, consultant pe granturi mici, PNUD Armeneasca 13A –  un hub de marketing în devenire, ce-şi doreşte să crească şi să dezvolte comunitatea marketerilor din Moldova. 15:00-17:00 | Digital Friday Afternoon Starnet – un brand născut în 2003, care și-a propus să aducă o schimbare în Moldova, prin facilitarea accesului la tehnologii și soluții de comunicare de ultimă generație. 15:00-17:00 | Magento – the best e-commerce solution Best4u Development – face parte din grupul de companii Best4u Group, care începând cu 2004 oferă un spectru larg de soluții web. 16:00-18:00 | ușile ZipHouse sunt deschise pentru orice vizitator ZipHouse – un centru inovațional specializat în design și tehnologii în industria fashion, conceput să ofere studenților, tinerilor designeri și specialiștilor din ramură un mediu creativ, resurse tehnice avansate și asistență instructivă de performanță. 16:00 – 18:00 | Tekwill Academy Workshop. Startup Weekend Moldova. Tekwill – platforma educațională și hubul antreprenorial menit să amplifice rolul și potențialul industriei Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) din Moldova. 17:00-20:00 | Excursie la 404 Moldova 404 Moldova – Obiectivul 404 Moldova este de a crea o comunitate de profesioniști și start-up-uri din domeniul IT și de a le oferi o platformă unde își pot dezvolta cunoștințele și aptitudinile pentru a deveni competitivi atât la nivel local cât și la nivel global. 21:00 – iHUB Birthday Party iHUB Chișinău – un spațiu care își propune să reunească oameni, resurse, experiențe și conținuturile potrivite pentru a susține inovația și afacerile scalabile în domeniul IT, impulsionând colaborarea și cultura de comunitate și susținând dezvoltarea unor produse viabile create de către antreprenorii IT. *Destinațiile sunt la alegere. Alegi acolo unde vrei să mergi. Transportul este asigurat. Toată această zi plină de du-te-vino, interjecții, entuziasm și oameni deosebiți va culmina, la ora 21:00, cu petrecerea de 1 an de activitate împlinit de către iHUB Chișinău, care se va desfășura, fără îndoială, la iHUB. Tech Open Doors se organizează anume pentru a înțelege că nu contează în ce domeniu activezi sau cu ce te ocupi, acest eveniment vine să ajute tinerii să se integreze în lumea tehnologiilor cu mai puțin efort, punând la dispoziție secretele interne despre cum funcționează această lume digitalizată. Decât să regreți că nu ai fost, mai bine vino la Tech Open Doors! Înscrie-te, participarea este gratuită: aici. Urmărește noutățile de pe pagina de facebook a evenimentului: aici. Chisinau Startup Week este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC” Tekwill. The post Tech Open Doors – companii și hub-uri tehnologice din Chișinău își deschid ușile pe 10 noiembrie appeared first on ITMoldova.
18 zile
ITMoldova / Publicat acum 18 zile
Mai multe companii și hub-uri tehnologice din Chișinău își vor deschide ușile pentru a organiza activități educaționale în cadrul Tech Open Doors – cea de-a cincea zi a evenimentului Chisinau Startup Week. Activitățile sunt destinate tuturor persoanelor care vor să ia o gură de aer proaspăt de la „una-și-aceeași-în-fiecare-zi”, să afle ultimele noutăți din domeniul digital și IT și să vadă cum se desfășoară o zi de lucru în mijlocul comunității tehnologice din Chișinău. Companiile StarNet și Pentalog, huburile Tekwill, Dreamups, 404 Moldova, Ziphouse, Generator HUB, Armeneasca 13A, si multe altele invită participanții să experimenteze spații de lucru neconvenționale, să absoarbă cunoștințe noi și să descopere potențialul viitorului tehnologic în Moldova. Este asigurat transport gratuit la destinațiile enumerate, participare gratuită pe parcursul întregii zile și, desigur, ceva de-ale gurii. Agenda zilei: 9:30-11:30 | Turul companiei Pentalog. Activități: – IoT – aplicații practice; – de ce Javascript cucerește lumea IT? – etapele dezvoltării unui produs de la idee până la livrare; – viața după absolvire (tipurile companiilor de pe piață). Pentalog reprezintă o platformă de servicii IT prezentă în 8 țări ale lumii: recrutare IT & skill testing, freelance, lider European în Software Factory, finanțare de startup-uri, consultanță, marketing și cloud computing. 11:00- 12:00 | Seminar Generator Hub: totul despre Coworking (ce înseamnă coworking, cine lucrează în spațiile de coworking etc.) Generator HUB –  primul spațiu creativ de co-working din Republica Moldova. Scopul acestuia este creșterea sectorului IT din Moldova și crearea unei comunități de oameni deschiși, talentați, ingenioși și activi social. 11:00 – 13:00 | Totul despre antreprenoriat Dreamups – primul hub antreprenorial din Moldova. Comunitatea unde tinerii antreprenori învață, fac schimb de idei și lansează companii globale. Pentru a contribui la crearea un mediu de afaceri competitiv și sustenabil în Republica Moldova. 13:00-16:00 | Workshop: elaborarea unui concept de proiect, Iulia Cozacenco, consultant pe granturi mici, PNUD Armeneasca 13A –  un hub de marketing în devenire, ce-şi doreşte să crească şi să dezvolte comunitatea marketerilor din Moldova. 15:00-17:00 | Digital Friday Afternoon Starnet – un brand născut în 2003, care și-a propus să aducă o schimbare în Moldova, prin facilitarea accesului la tehnologii și soluții de comunicare de ultimă generație. 15:00-17:00 | Magento – the best e-commerce solution Best4u Development – face parte din grupul de companii Best4u Group, care începând cu 2004 oferă un spectru larg de soluții web. 16:00-18:00 | ușile ZipHouse sunt deschise pentru orice vizitator ZipHouse – un centru inovațional specializat în design și tehnologii în industria fashion, conceput să ofere studenților, tinerilor designeri și specialiștilor din ramură un mediu creativ, resurse tehnice avansate și asistență instructivă de performanță. 16:00 – 18:00 | Tekwill Academy Workshop. Startup Weekend Moldova. Tekwill – platforma educațională și hubul antreprenorial menit să amplifice rolul și potențialul industriei Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) din Moldova. 17:00-20:00 | Excursie la 404 Moldova 404 Moldova – Obiectivul 404 Moldova este de a crea o comunitate de profesioniști și start-up-uri din domeniul IT și de a le oferi o platformă unde își pot dezvolta cunoștințele și aptitudinile pentru a deveni competitivi atât la nivel local cât și la nivel global. 21:00 – iHUB Birthday Party iHUB Chișinău – un spațiu care își propune să reunească oameni, resurse, experiențe și conținuturile potrivite pentru a susține inovația și afacerile scalabile în domeniul IT, impulsionând colaborarea și cultura de comunitate și susținând dezvoltarea unor produse viabile create de către antreprenorii IT. *Destinațiile sunt la alegere. Alegi acolo unde vrei să mergi. Transportul este asigurat. Toată această zi plină de du-te-vino, interjecții, entuziasm și oameni deosebiți va culmina, la ora 21:00, cu petrecerea de 1 an de activitate împlinit de către iHUB Chișinău, care se va desfășura, fără îndoială, la iHUB. Tech Open Doors se organizează anume pentru a înțelege că nu contează în ce domeniu activezi sau cu ce te ocupi, acest eveniment vine să ajute tinerii să se integreze în lumea tehnologiilor cu mai puțin efort, punând la dispoziție secretele interne despre cum funcționează această lume digitalizată. Decât să regreți că nu ai fost, mai bine vino la Tech Open Doors! Înscrie-te, participarea este gratuită: aici. Urmărește noutățile de pe pagina de facebook a evenimentului: aici. Chisinau Startup Week este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC” Tekwill. The post Tech Open Doors – companii și hub-uri tehnologice din Chișinău își deschid ușile pe 10 noiembrie appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Cu aplicația mobilă de la Moldindconbank poți alimenta și retrage bani la bancomat fără card Din 01 noiembrie Moldindconbank a actualizat aplicația MICB Mobile Banking cu un șir de funcționalități inovative de tip smart banking. Astfel, noua aplicație mobilă oferă utilizatorilor de smartphone-uri (iOS și Android) beneficii unice, cum ar fi: Autentificarea în aplicație cu amprenta digitală; Retragerea numerarului la bancomate cu telefonul mobil, prin scanarea codului de bare generat în aplicație (Cash by Code); Alimentarea cardului cu numerar la bancomate cu telefonul mobil, prin scanarea codului de bare generat în aplicație (Cash-in by Code); Transferarea banilor prin expedierea codului de bare altor persoane, încredințate să retragă bani la bancomat; Achitarea serviciilor de telecomunicații și altor servicii comunale în Mobile Banking; Crearea plăților programate și gestionarea șabloanelor direct din telefon; Localizarea geografică a bancomatelor direct din aplicație. Mai mult, a fost modernizat și designul aplicației, care a devenit mai intuitiv și mai comod pentru accesarea serviciilor, la orice oră și din orice colț al lumii. The post Cu aplicația mobilă de la Moldindconbank poți alimenta și retrage bani la bancomat fără card appeared first on ITMoldova.
18 zile
ITMoldova / Publicat acum 18 zile
Din 01 noiembrie Moldindconbank a actualizat aplicația MICB Mobile Banking cu un șir de funcționalități inovative de tip smart banking. Astfel, noua aplicație mobilă oferă utilizatorilor de smartphone-uri (iOS și Android) beneficii unice, cum ar fi: Autentificarea în aplicație cu amprenta digitală; Retragerea numerarului la bancomate cu telefonul mobil, prin scanarea codului de bare generat în aplicație (Cash by Code); Alimentarea cardului cu numerar la bancomate cu telefonul mobil, prin scanarea codului de bare generat în aplicație (Cash-in by Code); Transferarea banilor prin expedierea codului de bare altor persoane, încredințate să retragă bani la bancomat; Achitarea serviciilor de telecomunicații și altor servicii comunale în Mobile Banking; Crearea plăților programate și gestionarea șabloanelor direct din telefon; Localizarea geografică a bancomatelor direct din aplicație. Mai mult, a fost modernizat și designul aplicației, care a devenit mai intuitiv și mai comod pentru accesarea serviciilor, la orice oră și din orice colț al lumii. The post Cu aplicația mobilă de la Moldindconbank poți alimenta și retrage bani la bancomat fără card appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Patru companii IT vor achita o amendă de circa 2 milioane de lei pentru încălcarea legislației concurențiale Circa 2 mln. lei vor achita în bugetul de stat întreprinderile „Cifrotech” S.R.L., „Interacces-M” S.R.L., „Glamis” S.R.L. (Reţeaua de Magazine Darwin) și „BTS PRO” S.R.L., pentru încălcarea legislației concurențiale. Consiliului Concurenței a sancționat întreprinderile „Cifrotech” S.R.L., „Interacces-M” S.R.L., „Glamis” S.R.L. pentru refuzul de a se supune inspecţiei efectuate, iar întreprinderea „BTS PRO” S.R.L. pentru refuzul de a se supune inspecției efectuate și inducerea în eroare a colaboratorilor Consiliului Concurenței. Din cauza impedimentelor create, scopul inspecției nu a putut fi atins și a făcut imposibilă obținerea unei eventuale informații necesare și relevante pentru investigarea presupusului caz de încălcare a legislației concurențiale. Pentru refuzul de a se supune inspecției, Consiliului Concurenței a sancționat „Cifrotech” SRL – cu 667 398,99 lei, „Interacces-M” SRL – cu 185 814,25 lei și „Glamis” SRL – cu 16 867 lei.  Amenda stabilită urmează să fie achitată în decurs de 60 zile în bugetul de stat. Și compania „BTS PRO” SRL a refuzat să se supună inspecției desfășurate de angajații Consiliului Concurenței și a indus în eroare, prin refuzul de a permite imprimarea unui fișier, dispariția unor fișiere din baza de date, refuzul accesului la computerile angajaților, inducerea în eroare privind apartenența unui număr de telefon și privind localizarea fișierelor electronice ce urmau a fi inspectate. Din cauza impedimentelor anterior expuse, scopul inspecției nu a putut fi atins și a făcut imposibilă obținerea unei eventuale informații necesare și relevante pentru investigarea presupusului caz de încălcare a legislației concurențiale. Prin urmare, Întreprinderea „BTS PRO” SRL a fost sancționată cu 1 072 113,45 lei pentru refuzul de a se supune inspecției efectuate de către angajații Consiliului Concrenței și inducerea în eroare a acestora. The post Patru companii IT vor achita o amendă de circa 2 milioane de lei pentru încălcarea legislației concurențiale appeared first on ITMoldova.
18 zile
ITMoldova / Publicat acum 18 zile
Circa 2 mln. lei vor achita în bugetul de stat întreprinderile „Cifrotech” S.R.L., „Interacces-M” S.R.L., „Glamis” S.R.L. (Reţeaua de Magazine Darwin) și „BTS PRO” S.R.L., pentru încălcarea legislației concurențiale. Consiliului Concurenței a sancționat întreprinderile „Cifrotech” S.R.L., „Interacces-M” S.R.L., „Glamis” S.R.L. pentru refuzul de a se supune inspecţiei efectuate, iar întreprinderea „BTS PRO” S.R.L. pentru refuzul de a se supune inspecției efectuate și inducerea în eroare a colaboratorilor Consiliului Concurenței. Din cauza impedimentelor create, scopul inspecției nu a putut fi atins și a făcut imposibilă obținerea unei eventuale informații necesare și relevante pentru investigarea presupusului caz de încălcare a legislației concurențiale. Pentru refuzul de a se supune inspecției, Consiliului Concurenței a sancționat „Cifrotech” SRL – cu 667 398,99 lei, „Interacces-M” SRL – cu 185 814,25 lei și „Glamis” SRL – cu 16 867 lei.  Amenda stabilită urmează să fie achitată în decurs de 60 zile în bugetul de stat. Și compania „BTS PRO” SRL a refuzat să se supună inspecției desfășurate de angajații Consiliului Concurenței și a indus în eroare, prin refuzul de a permite imprimarea unui fișier, dispariția unor fișiere din baza de date, refuzul accesului la computerile angajaților, inducerea în eroare privind apartenența unui număr de telefon și privind localizarea fișierelor electronice ce urmau a fi inspectate. Din cauza impedimentelor anterior expuse, scopul inspecției nu a putut fi atins și a făcut imposibilă obținerea unei eventuale informații necesare și relevante pentru investigarea presupusului caz de încălcare a legislației concurențiale. Prin urmare, Întreprinderea „BTS PRO” SRL a fost sancționată cu 1 072 113,45 lei pentru refuzul de a se supune inspecției efectuate de către angajații Consiliului Concrenței și inducerea în eroare a acestora. The post Patru companii IT vor achita o amendă de circa 2 milioane de lei pentru încălcarea legislației concurențiale appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Meizu Pro 7: Dual-Screen & Dual-Camera (Review) A fost descoperit telefonul perfect pentru iubitorii de selfieeeeee. Vezi toate funcțiile geniale ale lui Meizu Pro 7 în review-ul de la Vicu. Câte selfie-uri face un moldovean pe lună? Vezi smartphone-ul aici: http://darwin.md/smartphone_Meizu-Pro… The post Meizu Pro 7: Dual-Screen & Dual-Camera (Review) appeared first on ITMoldova.
19 zile
ITMoldova / Publicat acum 19 zile
A fost descoperit telefonul perfect pentru iubitorii de selfieeeeee. Vezi toate funcțiile geniale ale lui Meizu Pro 7 în review-ul de la Vicu. Câte selfie-uri face un moldovean pe lună? Vezi smartphone-ul aici: http://darwin.md/smartphone_Meizu-Pro… The post Meizu Pro 7: Dual-Screen & Dual-Camera (Review) appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Codecamp Chișinău 2017 Codecamp încheie la Chișinău seria de 10 evenimente de anul acesta, care au fost organizate cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate. La conferința care va avea loc pe 25 noiembrie, sunt asteptați peste 500 de participanți – profesioniști IT, studenți, precum și alte persoane interesate de tehnologie. Adunând peste 20 de workshopuri și prezentări ținute de speakeri internaționali și români, evenimentul este unul de learning și schimb de experințe pe o parte, dar și unul care își propune să favorizeze interacțiunea dintre companii, participanți, universități și alți invitați din domenii variate. Printre speakerii de la ediția acesta se numară: # Valery Jacobs, Technical Evangelist la Microsoft, care va vorbi despre serverless computing; # Georgiana Dragomir, Managing Director la Grapefruit, care îi va ajuta pe cei prezenți în sala să înțeleagă cum poți folosi inteligent tehnologia în strategia de marketing; # Yuri Hohan, Senior Software Engineer la Aculocity, va prezenta conceptul de leaky abstractions; # Mircea Vadan, Coordinator Cluj Startups, va vorbi despre pașii prin care poți ajunge de la idee la MVP (Minimum Viable Product). Informațiile complete despre speakeri și agendă pot fi accesate pe site-ul conferinței: chisinau.codecamp.ro. Evenimentul este gratuit pentru participanți, iar înregistrarea se poate face aici. The post Codecamp Chișinău 2017 appeared first on ITMoldova.
19 zile
ITMoldova / Publicat acum 19 zile
Codecamp încheie la Chișinău seria de 10 evenimente de anul acesta, care au fost organizate cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate. La conferința care va avea loc pe 25 noiembrie, sunt asteptați peste 500 de participanți – profesioniști IT, studenți, precum și alte persoane interesate de tehnologie. Adunând peste 20 de workshopuri și prezentări ținute de speakeri internaționali și români, evenimentul este unul de learning și schimb de experințe pe o parte, dar și unul care își propune să favorizeze interacțiunea dintre companii, participanți, universități și alți invitați din domenii variate. Printre speakerii de la ediția acesta se numară: # Valery Jacobs, Technical Evangelist la Microsoft, care va vorbi despre serverless computing; # Georgiana Dragomir, Managing Director la Grapefruit, care îi va ajuta pe cei prezenți în sala să înțeleagă cum poți folosi inteligent tehnologia în strategia de marketing; # Yuri Hohan, Senior Software Engineer la Aculocity, va prezenta conceptul de leaky abstractions; # Mircea Vadan, Coordinator Cluj Startups, va vorbi despre pașii prin care poți ajunge de la idee la MVP (Minimum Viable Product). Informațiile complete despre speakeri și agendă pot fi accesate pe site-ul conferinței: chisinau.codecamp.ro. Evenimentul este gratuit pentru participanți, iar înregistrarea se poate face aici. The post Codecamp Chișinău 2017 appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Participă la IT Networking event #5 De data aceasta IT Networking Event #5 este organizat în aceeași perioada cu Startup week, astfel, participând vei avea parte de mai multe oportunități și contacte valoroase.  Dacă ești: – Antreprenor – Startup – Freelancer ( Designer, Dezvoltator, Marketer, etc.) Atunci trebuie neapărat să vii la IT Networking Event #5! Evenimentul are ca scop construirea unei sau a mai multor relații între participant și un potențial partener, fondator sau persoană cu aceleași interese. De asemenea, el oferă ocazia de a menține și de a îmbunătăți relațiile create. Este asemănător unui speed dating, vei avea posibilitatea să interacționezi cu oricine dorești din sală. Vino la eveniment pentru: – Contacte valoroase; – Partener de afaceri sau persoană cu aceleași interese ca și tine; – Practici din experiențele altor persoane; – O schimbare de carieră; – Noi oportunități. Data: 9 noiembrie Ora: 18:00 Locația: TEKWILL (str. Studenților 9/11) The post Participă la IT Networking event #5 appeared first on ITMoldova.
19 zile
ITMoldova / Publicat acum 19 zile
De data aceasta IT Networking Event #5 este organizat în aceeași perioada cu Startup week, astfel, participând vei avea parte de mai multe oportunități și contacte valoroase.  Dacă ești: – Antreprenor – Startup – Freelancer ( Designer, Dezvoltator, Marketer, etc.) Atunci trebuie neapărat să vii la IT Networking Event #5! Evenimentul are ca scop construirea unei sau a mai multor relații între participant și un potențial partener, fondator sau persoană cu aceleași interese. De asemenea, el oferă ocazia de a menține și de a îmbunătăți relațiile create. Este asemănător unui speed dating, vei avea posibilitatea să interacționezi cu oricine dorești din sală. Vino la eveniment pentru: – Contacte valoroase; – Partener de afaceri sau persoană cu aceleași interese ca și tine; – Practici din experiențele altor persoane; – O schimbare de carieră; – Noi oportunități. Data: 9 noiembrie Ora: 18:00 Locația: TEKWILL (str. Studenților 9/11) The post Participă la IT Networking event #5 appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Oracle a demonstrat noi oportunități în utilizarea învățării automate în Oracle Management Cloud Management Cloud este o soluție cloud complexă și integrată pentru analize IT, securitate și management. Capacitățile sale depășesc cu mult monitorizarea standard, bazată pe analiza logurilor și care ajută doar la identificarea problemelor. Serviciile Oracle Management Cloud detectează amenințările în primele etape și automatizează eliminarea lor în baza politicilor. Norul de securitate Oracle utilizează jurnalele (logurile) locale și din cloud, colectează date de la mai multe surse, efectuează normalizarea și corelarea evenimentelor, detectează anomaliile. Mecanismele de învățare automată permit recunoașterea comportamentului normal și celui anormal folosind modelele evolutive și ia măsuri prin aplicarea unor politici automate, sau, dacă este necesar, informează și solicită unele acțiuni de la administrator. Sistemul utilizează o arhitectură de date unificată cu posibilitatea de abonare la surse suplimentare de informații despre amenințări. Analiza comportamentului utilizatorilor și a obiectelor (User and Entity Behaviour Diagnostic Analytics, UEBA) permite urmărirea, rezumarea și analizarea logurilor, utilizând cunoștințe despre obiecte, sisteme, aplicații și conexiuni. Învățarea automată ajută la diagnosticarea tranzacțiilor anormale, de exemplu, prea lungi sau care conțin elemente neobișnuite. Corectarea automată, bazată pe luarea deciziilor cu suportul învățării automate, poate fi ajustată în mod corespunzător. De exemplu, la autentificarea utilizatorilor poate fi activată autentificarea multifactorială sau dezactivarea conturilor. Oracle Management Cloud furnizează analize în timp real, oferind funcția de învățare automată, pentru gestionarea căreia nu trebuie să fii specialist în lucrul cu datele. Oracle Management Cloud oferă o eliminare integrată și automată a amenințărilor, care ajută la excluderea erorilor umane. Un avantaj important al Oracle Management Cloud este monitorizarea centralizată a infrastructurii, acțiunilor utilizatorilor și operațiilor, iar posibilitățile de învățare automată vă permit să identificați eventualele probleme anticipat și să le eliminați. Informații detaliate despre Oracle Management Cloud pot fi obținute la tel. +373-677-00-611 sau la e-mail office@muk.md. Despre Grupul de companii MUK Grupul de companii MUK și-a început activitatea în mai 1997. Domeniul principal de activitate al MUK este distribuția de echipamente informatice, software, echipamente periferice și de rețea. MUK oferă o gamă largă de servicii suplimentare pentru dealerii săi, ce permite să vorbim despre MUK ca despre o companie unică care dezvoltă modelul Value Added Distribution (VAD) și vinde produse printr-o rețea de dealeri, care în prezent include peste 1300 de companii partenere din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan și Ucraina. The post Oracle a demonstrat noi oportunități în utilizarea învățării automate în Oracle Management Cloud appeared first on ITMoldova.
19 zile
ITMoldova / Publicat acum 19 zile
Management Cloud este o soluție cloud complexă și integrată pentru analize IT, securitate și management. Capacitățile sale depășesc cu mult monitorizarea standard, bazată pe analiza logurilor și care ajută doar la identificarea problemelor. Serviciile Oracle Management Cloud detectează amenințările în primele etape și automatizează eliminarea lor în baza politicilor. Norul de securitate Oracle utilizează jurnalele (logurile) locale și din cloud, colectează date de la mai multe surse, efectuează normalizarea și corelarea evenimentelor, detectează anomaliile. Mecanismele de învățare automată permit recunoașterea comportamentului normal și celui anormal folosind modelele evolutive și ia măsuri prin aplicarea unor politici automate, sau, dacă este necesar, informează și solicită unele acțiuni de la administrator. Sistemul utilizează o arhitectură de date unificată cu posibilitatea de abonare la surse suplimentare de informații despre amenințări. Analiza comportamentului utilizatorilor și a obiectelor (User and Entity Behaviour Diagnostic Analytics, UEBA) permite urmărirea, rezumarea și analizarea logurilor, utilizând cunoștințe despre obiecte, sisteme, aplicații și conexiuni. Învățarea automată ajută la diagnosticarea tranzacțiilor anormale, de exemplu, prea lungi sau care conțin elemente neobișnuite. Corectarea automată, bazată pe luarea deciziilor cu suportul învățării automate, poate fi ajustată în mod corespunzător. De exemplu, la autentificarea utilizatorilor poate fi activată autentificarea multifactorială sau dezactivarea conturilor. Oracle Management Cloud furnizează analize în timp real, oferind funcția de învățare automată, pentru gestionarea căreia nu trebuie să fii specialist în lucrul cu datele. Oracle Management Cloud oferă o eliminare integrată și automată a amenințărilor, care ajută la excluderea erorilor umane. Un avantaj important al Oracle Management Cloud este monitorizarea centralizată a infrastructurii, acțiunilor utilizatorilor și operațiilor, iar posibilitățile de învățare automată vă permit să identificați eventualele probleme anticipat și să le eliminați. Informații detaliate despre Oracle Management Cloud pot fi obținute la tel. +373-677-00-611 sau la e-mail office@muk.md. Despre Grupul de companii MUK Grupul de companii MUK și-a început activitatea în mai 1997. Domeniul principal de activitate al MUK este distribuția de echipamente informatice, software, echipamente periferice și de rețea. MUK oferă o gamă largă de servicii suplimentare pentru dealerii săi, ce permite să vorbim despre MUK ca despre o companie unică care dezvoltă modelul Value Added Distribution (VAD) și vinde produse printr-o rețea de dealeri, care în prezent include peste 1300 de companii partenere din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan și Ucraina. The post Oracle a demonstrat noi oportunități în utilizarea învățării automate în Oracle Management Cloud appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
HTC U11+ – smartphone de top fără margini Spre sfârșitul anului și în ajunul sărbătorilor de iarnă, HTC a demonstrat o versiune îmbunătățită a smartphone-ului U11 (lansat în acest an). Modelul cu prefixul „plus” a primit un ecran mai mare cu aproape aceleași dimensiuni ale carcasei, o baterie mai mare și un panou semitransparent pe spate. HTC U11+ are un ecran de 6 inch cu o rezoluție de 1440 × 2880 pixeli. Gadgetul dispune de un procesor Snapdragon 835 cu 8 nuclee, 4 GB/6 GB de memorie RAM și 64 GB/128 GB de spațiu pentru stocare. Capacitatea bateriei este de 3930 mAh, cu support pentru Qualcomm Quick Charge 3.0. Ecranul are un raport de aspect de 18:9. Dimensiunile telefonului inteligent s-au schimbat nesemnificativ: smartphone-ul este mai lung cu 5 mm și mai gros cu 0,6 mm. Display-ul  este construit în baza tehnologiei Super LCD 6 și poate rula conținut HDR10. HTC U11+ este protejat împotriva apei și a prafului (IP68). Este prezentă și tehnologia Edge Sense. Pe panoul din spate se află o cameră de 12 megapixeli, iar pe partea din față – de 8 megapixeli. U11+ rulează Android 8.0 Oreo cu interfața HTC Sense. Smartphone-ul va fi disponibil în trei culori: Black Ceramic, Amazing Silver și Translucent Black. Cel din urmă într-adevăr este semitransparent, utilizatorul poate vedea ce este în interiorul gadgetului prin carcasa semitransparentă de pe spate. HTC U11+ va fi vândut în Europa și Asia. Prețul nu a fost anunțat. The post HTC U11+ – smartphone de top fără margini appeared first on ITMoldova.
20 zile
ITMoldova / Publicat acum 20 zile
Spre sfârșitul anului și în ajunul sărbătorilor de iarnă, HTC a demonstrat o versiune îmbunătățită a smartphone-ului U11 (lansat în acest an). Modelul cu prefixul „plus” a primit un ecran mai mare cu aproape aceleași dimensiuni ale carcasei, o baterie mai mare și un panou semitransparent pe spate. HTC U11+ are un ecran de 6 inch cu o rezoluție de 1440 × 2880 pixeli. Gadgetul dispune de un procesor Snapdragon 835 cu 8 nuclee, 4 GB/6 GB de memorie RAM și 64 GB/128 GB de spațiu pentru stocare. Capacitatea bateriei este de 3930 mAh, cu support pentru Qualcomm Quick Charge 3.0. Ecranul are un raport de aspect de 18:9. Dimensiunile telefonului inteligent s-au schimbat nesemnificativ: smartphone-ul este mai lung cu 5 mm și mai gros cu 0,6 mm. Display-ul  este construit în baza tehnologiei Super LCD 6 și poate rula conținut HDR10. HTC U11+ este protejat împotriva apei și a prafului (IP68). Este prezentă și tehnologia Edge Sense. Pe panoul din spate se află o cameră de 12 megapixeli, iar pe partea din față – de 8 megapixeli. U11+ rulează Android 8.0 Oreo cu interfața HTC Sense. Smartphone-ul va fi disponibil în trei culori: Black Ceramic, Amazing Silver și Translucent Black. Cel din urmă într-adevăr este semitransparent, utilizatorul poate vedea ce este în interiorul gadgetului prin carcasa semitransparentă de pe spate. HTC U11+ va fi vândut în Europa și Asia. Prețul nu a fost anunțat. The post HTC U11+ – smartphone de top fără margini appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Razer Phone prezentat oficial, 8 GB de RAM și ecran de 120 Hz Compania Razer a prezentat ieri noul său smartphone. Acesta este echipat cu un procesor Snapdragon 835, 8 GB de RAM și 64 GB de memorie internă, o baterie cu o capacitate de 4000 mAh și un ecran de 5.72 inch Sharp IGZO QHD , cu o frecvență de 120 Hz (precum la iPad Pro). De asemenea, telefonul inteligent Razer este dotat cu o cameră duală de 12 megapixeli și un scaner de amprente integrat în butonul Home. Dispozitivul rulează Android Nougat 7.1.1, ulterior va apărea actualizarea pentru Android Oreo. Jurnaliștii care au reușit să țină smartphone-ul în mâini declară că acesta are boxe bune, este asamblat calitativ și cu imagini plăcute care rulează lin. Se remarcă faptul că nu există o mufă de 3,5 mm pentru căști, dar există un adaptor certificat THX DAC de tip USB-C, de 3,5 mm. Prețul recomandat al smartphone-ului este de 700 de dolari. Razer Phone va fi disponibil pe 17 noiembrie. The post Razer Phone prezentat oficial, 8 GB de RAM și ecran de 120 Hz appeared first on ITMoldova.
20 zile
ITMoldova / Publicat acum 20 zile
Compania Razer a prezentat ieri noul său smartphone. Acesta este echipat cu un procesor Snapdragon 835, 8 GB de RAM și 64 GB de memorie internă, o baterie cu o capacitate de 4000 mAh și un ecran de 5.72 inch Sharp IGZO QHD , cu o frecvență de 120 Hz (precum la iPad Pro). De asemenea, telefonul inteligent Razer este dotat cu o cameră duală de 12 megapixeli și un scaner de amprente integrat în butonul Home. Dispozitivul rulează Android Nougat 7.1.1, ulterior va apărea actualizarea pentru Android Oreo. Jurnaliștii care au reușit să țină smartphone-ul în mâini declară că acesta are boxe bune, este asamblat calitativ și cu imagini plăcute care rulează lin. Se remarcă faptul că nu există o mufă de 3,5 mm pentru căști, dar există un adaptor certificat THX DAC de tip USB-C, de 3,5 mm. Prețul recomandat al smartphone-ului este de 700 de dolari. Razer Phone va fi disponibil pe 17 noiembrie. The post Razer Phone prezentat oficial, 8 GB de RAM și ecran de 120 Hz appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Pune Halloween-ul pe pauză și vezi primele impresii la renumitul Pixel 2 În timp ce toți aleargă și vorbesc despre iPhone X, Google Pixel 2 a ajuns în mâinile primilor clienți care au rămas impresionați.     The post Pune Halloween-ul pe pauză și vezi primele impresii la renumitul Pixel 2 appeared first on ITMoldova.
20 zile
ITMoldova / Publicat acum 20 zile
În timp ce toți aleargă și vorbesc despre iPhone X, Google Pixel 2 a ajuns în mâinile primilor clienți care au rămas impresionați.     The post Pune Halloween-ul pe pauză și vezi primele impresii la renumitul Pixel 2 appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Vino la deschiderea oficială Chișinău Startup Week și află cum va arăta viitorul tech al Moldovei E o perioadă mai anevoioasă pentru Republica Moldova și atunci când mulți aleg să plece sau cred că e o risipă de timp și bani să investești aici, când totul pare că nu mai are rost, totuși mai există oportunități. Totul va fi bine, dacă oamenii s-ar încăpățâna să creadă astfel și să facă ceva împreună acasă. Gov4ICT marchează deschiderea oficială a evenimentului Chisinau Startup Week 2017. Pe 6 noiembrie, am invitat la Tekwill reprezentanți ai Guvernului și antreprenori din SUA, Belgia, India, Polonia și România cu scopul de a discuta despre viitorul tehnologic al Republicii Moldova. Vom aborda subiecte actuale și importante, vom vorbi despre crearea programului Startup Moldova, dezvoltarea parcurilor IT, legislația privind comerțul electronic, răsfoind, în același timp, și oportunitățile de creștere a startupurilor locale. Agenda evenimentului: 10:00 – 10:30 | Deschiderea evenimentului: Octavian Calmîc, Viceprim-ministru, Ministru al Economiei și Infrastructurii, James D. Pettit, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Irina Străjescu, Președinte al Asociației Naționale a Companiilor din domeniul TIC (ATIC) 10:30 – 10:40 | Prezentarea inițiativei „Startup Moldova”, Ana Chirița, Director Executiv, ATIC 11:00 – 12:40 |„Ecosistemele de startupuri din SUA, Bulgaria, Polonia, India și România. Istorii, impact și lecții învățate.” Invitați: Dave Perry, CEO & Managing Partner, OneGlobal Partners Max Gurvits, Director for CEE, CIS, and MENA at Cross Border Angels Izabela Disterheft, CEO, Polish Key ICT Cluster – Interizon Stefan Koritart, Transilvania Tech Valley startup man. Seeker, on quest for a higher self. Entrepreneur In Residence at Cachette Capital Management. Founder. Utkarsh Amitabh, World Economic Forum Global Shaper (Davos50), Founder-Networkcapital.co, Microsoft-National Account Manager 14:00 – 15:30 | Discuție: „Parcuri IT pentru startupuri și companiile IT” Invitați: Izabela Disterheft, CEO, Polish Key ICT Cluster – Interizon Vitalie Tarlev, Viceministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiior 16:00 – 18:00 | Oportunități de dezvoltare a startupurilor în Republica Moldova 18:30 – 20:00 | Discuție: Cum ar trebui să colaboreze sectorul privat și sectorul public pentru stimularea spiritului antreprenorial și dezvoltarea startapurilor. Moderatoare: Ionela Titirez, Manager Dezvoltare Antreprenoriat și Educație TIC, Proiectul de Competitivitate din Moldova Invitați: Andreas Cser, Max Gurvits, Dave Perry Vă invităm să ne fiți alături și să vă implicați activ în discuțiile care pot defini viitorul tehnologic al Republicii Moldova. Dacă am reușit să vă trezim interesul și luați în considerație participarea la eveniment, atunci cu siguranță totul va fi bine. Accesul în cadrul evenimentului este gratuit. Explorați agenda celor 5 zile dinamice și pline la Chisinau Startup Week și nu uitați să vă înregistrați: aici Urmăriți noutățile actualizate permanent pe pagina de facebook: aici Chisinau Startup Week este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC”. Parteneri ai evenimentului: Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Moldova, Proiectul de Competitivitate din Moldova, MIEPO, iHUB Chișinău, Simpals și 999.md. The post Vino la deschiderea oficială Chișinău Startup Week și află cum va arăta viitorul tech al Moldovei appeared first on ITMoldova.
20 zile
ITMoldova / Publicat acum 20 zile
E o perioadă mai anevoioasă pentru Republica Moldova și atunci când mulți aleg să plece sau cred că e o risipă de timp și bani să investești aici, când totul pare că nu mai are rost, totuși mai există oportunități. Totul va fi bine, dacă oamenii s-ar încăpățâna să creadă astfel și să facă ceva împreună acasă. Gov4ICT marchează deschiderea oficială a evenimentului Chisinau Startup Week 2017. Pe 6 noiembrie, am invitat la Tekwill reprezentanți ai Guvernului și antreprenori din SUA, Belgia, India, Polonia și România cu scopul de a discuta despre viitorul tehnologic al Republicii Moldova. Vom aborda subiecte actuale și importante, vom vorbi despre crearea programului Startup Moldova, dezvoltarea parcurilor IT, legislația privind comerțul electronic, răsfoind, în același timp, și oportunitățile de creștere a startupurilor locale. Agenda evenimentului: 10:00 – 10:30 | Deschiderea evenimentului: Octavian Calmîc, Viceprim-ministru, Ministru al Economiei și Infrastructurii, James D. Pettit, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Irina Străjescu, Președinte al Asociației Naționale a Companiilor din domeniul TIC (ATIC) 10:30 – 10:40 | Prezentarea inițiativei „Startup Moldova”, Ana Chirița, Director Executiv, ATIC 11:00 – 12:40 |„Ecosistemele de startupuri din SUA, Bulgaria, Polonia, India și România. Istorii, impact și lecții învățate.” Invitați: Dave Perry, CEO & Managing Partner, OneGlobal Partners Max Gurvits, Director for CEE, CIS, and MENA at Cross Border Angels Izabela Disterheft, CEO, Polish Key ICT Cluster – Interizon Stefan Koritart, Transilvania Tech Valley startup man. Seeker, on quest for a higher self. Entrepreneur In Residence at Cachette Capital Management. Founder. Utkarsh Amitabh, World Economic Forum Global Shaper (Davos50), Founder-Networkcapital.co, Microsoft-National Account Manager 14:00 – 15:30 | Discuție: „Parcuri IT pentru startupuri și companiile IT” Invitați: Izabela Disterheft, CEO, Polish Key ICT Cluster – Interizon Vitalie Tarlev, Viceministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiior 16:00 – 18:00 | Oportunități de dezvoltare a startupurilor în Republica Moldova 18:30 – 20:00 | Discuție: Cum ar trebui să colaboreze sectorul privat și sectorul public pentru stimularea spiritului antreprenorial și dezvoltarea startapurilor. Moderatoare: Ionela Titirez, Manager Dezvoltare Antreprenoriat și Educație TIC, Proiectul de Competitivitate din Moldova Invitați: Andreas Cser, Max Gurvits, Dave Perry Vă invităm să ne fiți alături și să vă implicați activ în discuțiile care pot defini viitorul tehnologic al Republicii Moldova. Dacă am reușit să vă trezim interesul și luați în considerație participarea la eveniment, atunci cu siguranță totul va fi bine. Accesul în cadrul evenimentului este gratuit. Explorați agenda celor 5 zile dinamice și pline la Chisinau Startup Week și nu uitați să vă înregistrați: aici Urmăriți noutățile actualizate permanent pe pagina de facebook: aici Chisinau Startup Week este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC”. Parteneri ai evenimentului: Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Moldova, Proiectul de Competitivitate din Moldova, MIEPO, iHUB Chișinău, Simpals și 999.md. The post Vino la deschiderea oficială Chișinău Startup Week și află cum va arăta viitorul tech al Moldovei appeared first on ITMoldova.
ITMoldova
Google Pixel 2 Unboxing Google Pixel 2 – unul dintre cele mai discutate smartphone-uri și unul dintre cele mai așteptate telefoane mobile pe Android. Ce îl diferențiază de alte modele și care a fost reacția lui Vicu? Apasă pe butonul play. Link cu detalii suplimentare http://darwin.md/smartphone_Google-Pi… The post Google Pixel 2 Unboxing appeared first on ITMoldova.
21 zile
ITMoldova / Publicat acum 21 zile
Google Pixel 2 – unul dintre cele mai discutate smartphone-uri și unul dintre cele mai așteptate telefoane mobile pe Android. Ce îl diferențiază de alte modele și care a fost reacția lui Vicu? Apasă pe butonul play. Link cu detalii suplimentare http://darwin.md/smartphone_Google-Pi… The post Google Pixel 2 Unboxing appeared first on ITMoldova.