Ea.md
Cea mai bogată femeie din lume şi proprietara unui colos în industria cosmetică, a murit la vârsta de 94 de ani Liliane Bettencourt, principalul acţionar al companiei L’Oréal, a decedat, joi, la vârsta de 94 de ani, relatează publicaţiile Le Monde şi Le Figaro. “În acest moment dureros pentru noi, vreau să reamintesc, în numele familiei noastre, ataşamentul nostru şi fidelitatea pentru compania L’Oréal şi să reiterez întreaga mea încredere în directorul general, Jean-Paul Agon, şi în echipele din întreaga lume”, a transmis Françoise Bettencourt Meyers, fiica Lilianei Bettencourt. Potrivit estimărilor realizate de revista Forbes, Lilliane Bettencourt era cea mai bogată femeie din lume. Născută pe 21 octombrie 1922 la Paris, Liliane Schueller este unica fiică a lui Eugène Schueller, fondatorul companiei L’Oreal. În anul 1950, Liliane s-a căsătorit cu omul de afaceri André Bettencourt. În anul 1957, Liliane a moştenit compania tatălui său, în care era principalul acţionar. În anul 2010, Liliane Bettencourt a fost implicată într-un scandal politic din cauza legăturilor cu fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy, scrie Mediafax.ro.
8 ore
Ea.md / Publicat acum 8 ore
Liliane Bettencourt, principalul acţionar al companiei L’Oréal, a decedat, joi, la vârsta de 94 de ani, relatează publicaţiile Le Monde şi Le Figaro. “În acest moment dureros pentru noi, vreau să reamintesc, în numele familiei noastre, ataşamentul nostru şi fidelitatea pentru compania L’Oréal şi să reiterez întreaga mea încredere în directorul general, Jean-Paul Agon, şi în echipele din întreaga lume”, a transmis Françoise Bettencourt Meyers, fiica Lilianei Bettencourt. Potrivit estimărilor realizate de revista Forbes, Lilliane Bettencourt era cea mai bogată femeie din lume. Născută pe 21 octombrie 1922 la Paris, Liliane Schueller este unica fiică a lui Eugène Schueller, fondatorul companiei L’Oreal. În anul 1950, Liliane s-a căsătorit cu omul de afaceri André Bettencourt. În anul 1957, Liliane a moştenit compania tatălui său, în care era principalul acţionar. În anul 2010, Liliane Bettencourt a fost implicată într-un scandal politic din cauza legăturilor cu fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy, scrie Mediafax.ro.
Ea.md
10 citate de la cele mai puternice femei din lume! Te vor inspira Audrey Hepburn „Cred în roz. Cred că râsul este cea mai bună metodă de a arde caloriile. Cred în sărut, în sărutul pasional. Cred în a fi puternic atunci când e greu. Cred că femeile cele mai frumoase sunt femeile fericite. Cred că mâine este o nouă zi şi cred în miracole.” Michelle Obama „Nu ţine lângă tine oameni care te trag în jos. Ai încredere în instinctele tale…relaţiile bune te fac să te simţi bine. Şi nu este vorba doar despre omul cu care te căsătoreşti, e vorba şi despre prietenii pe care ţi-i alegi.” Angela Merkel ”Dilema nu este dacă ne putem schimba ci dacă ne putem schimba îndeajuns de repede.” Hillary Clinton „Femeile sunt cel mai mare izvor de talent neexplorat din lume.” J.K. Rowling (autorul seriei Harry Potter) „Avem nevoie de foarte mult curaj să luăm atitudine în faţa inamicilor şi de cel puţin la fel de mult pentru a o face în faţa prietenilor.” Oprah Winfrey (producător, realizator TV) „Dacă un bărbat te doreşte nimic nu o să îl poată ţine departe de tine. Dacă nu te vrea, nu o să îl facă nimic să rămână lângă tine.” Anne Sweeney (Preşedintele companiei Walt Disney) „Defineşte succesul în termenii tăi, obţine-l după regulile tale şi construieşte-ţi o viaţă decare să fii mândră”  Ellen DeGeneres (gazda propriului show tv de suces, actor de stand-up comedy) „Uneori nu te mai vezi clar până nu te priveşti prin ochii celolrlalţi.” Marissa Mayer (CEO Yahoo) „Am făcut întotdeauna ceva ce nu eram pregătită să fac. Cred că doar aşa poţi să evoluezi. Sunt acele momente în care gândeşti că nu crezi că ai să reuşeşti dar mergi tot înainte şi în cele din urmă ai să reuşeşti.” Indra Nooyi (CEO PepsiCo) „Ca lider sunt dură cu mine însămi şi ridic standardele pentru toată lumea; cu toate astea sunt şi foarte grijulie pentru că vreau ca oamenii să ajungă să exceleze în ceea ce fac şi să aspire să fie în locul meu în viitor.” Sursa
12 ore
Ea.md / Publicat acum 12 ore
Audrey Hepburn „Cred în roz. Cred că râsul este cea mai bună metodă de a arde caloriile. Cred în sărut, în sărutul pasional. Cred în a fi puternic atunci când e greu. Cred că femeile cele mai frumoase sunt femeile fericite. Cred că mâine este o nouă zi şi cred în miracole.” Michelle Obama „Nu ţine lângă tine oameni care te trag în jos. Ai încredere în instinctele tale…relaţiile bune te fac să te simţi bine. Şi nu este vorba doar despre omul cu care te căsătoreşti, e vorba şi despre prietenii pe care ţi-i alegi.” Angela Merkel ”Dilema nu este dacă ne putem schimba ci dacă ne putem schimba îndeajuns de repede.” Hillary Clinton „Femeile sunt cel mai mare izvor de talent neexplorat din lume.” J.K. Rowling (autorul seriei Harry Potter) „Avem nevoie de foarte mult curaj să luăm atitudine în faţa inamicilor şi de cel puţin la fel de mult pentru a o face în faţa prietenilor.” Oprah Winfrey (producător, realizator TV) „Dacă un bărbat te doreşte nimic nu o să îl poată ţine departe de tine. Dacă nu te vrea, nu o să îl facă nimic să rămână lângă tine.” Anne Sweeney (Preşedintele companiei Walt Disney) „Defineşte succesul în termenii tăi, obţine-l după regulile tale şi construieşte-ţi o viaţă decare să fii mândră”  Ellen DeGeneres (gazda propriului show tv de suces, actor de stand-up comedy) „Uneori nu te mai vezi clar până nu te priveşti prin ochii celolrlalţi.” Marissa Mayer (CEO Yahoo) „Am făcut întotdeauna ceva ce nu eram pregătită să fac. Cred că doar aşa poţi să evoluezi. Sunt acele momente în care gândeşti că nu crezi că ai să reuşeşti dar mergi tot înainte şi în cele din urmă ai să reuşeşti.” Indra Nooyi (CEO PepsiCo) „Ca lider sunt dură cu mine însămi şi ridic standardele pentru toată lumea; cu toate astea sunt şi foarte grijulie pentru că vreau ca oamenii să ajungă să exceleze în ceea ce fac şi să aspire să fie în locul meu în viitor.” Sursa
Ea.md
Cele mai gustoase și frumoase prune din toată țară, se adună pentru noi în această duminică! Află unde putem face rost de ele La festival Vă așteaptă: ● Cele mai gustoase prune de la producătorii autohtoni; ● Expoziții și concursuri tematice ale primăriilor și producătorilor de prune; ● Târg de bucate tradiționale cu prună; ● Concursul culinar; ● Iarmarocul de toamnă; ● Expoziție a materialului săditor; ● Târgul meșteșugarilor; ● Universul Copiilor (jocuri, animații, concursuri, clovni); ● Demonstrații sportive a campionilor naționali și internaționali nisporeneni; ● Program cultural etnofolcloric; ● Gala vedetelor nisporenene: Ian Raiburg, Maria Stoianov, Gheorghe Țopa, Mariana Dobzeu. Evenimentul este va avea loc cu susținerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cu suportul Uniunii Europene în cadrul Proiectului ENPARD, în comun cu Consiliul Raionului Nisporeni, Primăria orașului Nisporeni și toți producătorii de prune din țară. A II-a ediție a Festivalului Național al Prunei se va ține în orașul Nisporeni, Piața Ștefan cel Mare și Sfânt. Evenimentul este axat pe popularizarea și dezvoltarea sectorului și promovarea producătorilor autohtoni de prune și tehnologiilor moderne de producere a prunelor și material săditor pomicol.  
14 ore
Ea.md / Publicat acum 14 ore
La festival Vă așteaptă: ● Cele mai gustoase prune de la producătorii autohtoni; ● Expoziții și concursuri tematice ale primăriilor și producătorilor de prune; ● Târg de bucate tradiționale cu prună; ● Concursul culinar; ● Iarmarocul de toamnă; ● Expoziție a materialului săditor; ● Târgul meșteșugarilor; ● Universul Copiilor (jocuri, animații, concursuri, clovni); ● Demonstrații sportive a campionilor naționali și internaționali nisporeneni; ● Program cultural etnofolcloric; ● Gala vedetelor nisporenene: Ian Raiburg, Maria Stoianov, Gheorghe Țopa, Mariana Dobzeu. Evenimentul este va avea loc cu susținerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cu suportul Uniunii Europene în cadrul Proiectului ENPARD, în comun cu Consiliul Raionului Nisporeni, Primăria orașului Nisporeni și toți producătorii de prune din țară. A II-a ediție a Festivalului Național al Prunei se va ține în orașul Nisporeni, Piața Ștefan cel Mare și Sfânt. Evenimentul este axat pe popularizarea și dezvoltarea sectorului și promovarea producătorilor autohtoni de prune și tehnologiilor moderne de producere a prunelor și material săditor pomicol.  
Ea.md
Angela Sîrbu, director Aquarelle Group, despre managementul timpului și cum încearcă să-și educe fiica prin greșelile sale (Video) Aquarelle Group are multe activități, dar și încă multe de făcut: Revistele Aquarelle și Business Class, Publicitate stradală, Agenție de publicitate, Aquarelle.md, Aquarelle FM (radio), DocDoc.md (un portal cu medici și care îți permite programare la doctor). În fiecare companie avem câte o echipă responsabilă, profesioniști care își fac treaba. Misiunea directorului este să țină armonia în aceste echipe, pentru ca lumea să vină entuziasmată la serviciu. Tu ca și driver trebuie să inspiri această echipă. Este important ca ei să lucreze nu doar pentru salariu – asta motivează însă pentru plăcere e nevoie să lucrezi și pentru o idee, e nevoie de plăcere totuși. Am cochetat și cu Televiziunea, într-adevăr am reușit să facem un proiect foarte inovativ. Îmi place televiziunea și mereu mi-am dorit să fiu pe sticlă. Însă este un lucru foarte complicat și cred că trebuie să știi când să te oprești. Avem însă și alte proiecte de care trebuie să ne ocupăm, ori televiziunea necesită multăî dedicație și timp. Dacă te trezești mai dimineață – mai departe ajungi. Mă impun să plec de la serviciu la ora 18:00, sau puțin peste. Îmi echilibrez timpul, fac sport, mănânc sănătos, fac plimbări, deci încerc să fac acest echilibru și cred că dacă îți programezi acest lucru – reușești! Țin o agendă și asta e neapărat. Nu am făcut sacrificii, deoarece mereu am făcut ceea ce-mi place și am făcut totul cu pasiune. Întotdeauna când pornesc o afacere mă uit la ea peste 5-10 ani cel puțin. În primul rând trebuie să fii nișat. Spre exemplu revista Business Class când a pornit, mulți oameni nu credeau că va rezista – iată că am trecut de 10 ani de apariție cu ambele proiecte. mereu se va găsi cineva care îți va spune că nu va merge. Tu ești cel care trebuie să convingi. Totul este în conținut, nu contează ce faci. Perfecțiunea la fel contează, deoarece mereu trebuie să uimești clienții tăi. Avem foarte multe proiecte la Aquarelle, iar următorul este un training cu Roza Sibitova. Mai avem un proiect la final de an – femeia Anului – acolo unde premiem cele mia active femei ale Moldovei. Îmi pare foarte rău că eu în ultima vreme nu prea reușesc să citesc. Ultimii ani chiar numai cărți de specialitate lecturez, sau trec prin emisiuni de business. Mi-e dor de o lectură de suflet și neapărat am să o fac. Suntem ambele cu Mihaela, fiica mea, foarte emotive, Nu știu dacă asta e bine sau nu… însă eu încerc să fiu mai rece, să-mi temperez emoțiile. Eu o mustrez dacă e cazul, însă mereu caut să găsesc echilibrul. E greu pentru o mamă să lucreze cu fiica ei… vreau să o învăț din greșelile mele. Nu pot trece în afaceri peste minciuni. Mi-e rușine pentru minciunile altcuiva. Urmează noi provocări, urmează un nou proiect în față și desigur avem mult de lucrat pentru fiecare nișă în parte. Nu mă opresc, chiar mulți mă întreabă cum reușesc și cum fac să îi împac pe toți – eu încerc!
15 ore
Ea.md / Publicat acum 15 ore
Aquarelle Group are multe activități, dar și încă multe de făcut: Revistele Aquarelle și Business Class, Publicitate stradală, Agenție de publicitate, Aquarelle.md, Aquarelle FM (radio), DocDoc.md (un portal cu medici și care îți permite programare la doctor). În fiecare companie avem câte o echipă responsabilă, profesioniști care își fac treaba. Misiunea directorului este să țină armonia în aceste echipe, pentru ca lumea să vină entuziasmată la serviciu. Tu ca și driver trebuie să inspiri această echipă. Este important ca ei să lucreze nu doar pentru salariu – asta motivează însă pentru plăcere e nevoie să lucrezi și pentru o idee, e nevoie de plăcere totuși. Am cochetat și cu Televiziunea, într-adevăr am reușit să facem un proiect foarte inovativ. Îmi place televiziunea și mereu mi-am dorit să fiu pe sticlă. Însă este un lucru foarte complicat și cred că trebuie să știi când să te oprești. Avem însă și alte proiecte de care trebuie să ne ocupăm, ori televiziunea necesită multăî dedicație și timp. Dacă te trezești mai dimineață – mai departe ajungi. Mă impun să plec de la serviciu la ora 18:00, sau puțin peste. Îmi echilibrez timpul, fac sport, mănânc sănătos, fac plimbări, deci încerc să fac acest echilibru și cred că dacă îți programezi acest lucru – reușești! Țin o agendă și asta e neapărat. Nu am făcut sacrificii, deoarece mereu am făcut ceea ce-mi place și am făcut totul cu pasiune. Întotdeauna când pornesc o afacere mă uit la ea peste 5-10 ani cel puțin. În primul rând trebuie să fii nișat. Spre exemplu revista Business Class când a pornit, mulți oameni nu credeau că va rezista – iată că am trecut de 10 ani de apariție cu ambele proiecte. mereu se va găsi cineva care îți va spune că nu va merge. Tu ești cel care trebuie să convingi. Totul este în conținut, nu contează ce faci. Perfecțiunea la fel contează, deoarece mereu trebuie să uimești clienții tăi. Avem foarte multe proiecte la Aquarelle, iar următorul este un training cu Roza Sibitova. Mai avem un proiect la final de an – femeia Anului – acolo unde premiem cele mia active femei ale Moldovei. Îmi pare foarte rău că eu în ultima vreme nu prea reușesc să citesc. Ultimii ani chiar numai cărți de specialitate lecturez, sau trec prin emisiuni de business. Mi-e dor de o lectură de suflet și neapărat am să o fac. Suntem ambele cu Mihaela, fiica mea, foarte emotive, Nu știu dacă asta e bine sau nu… însă eu încerc să fiu mai rece, să-mi temperez emoțiile. Eu o mustrez dacă e cazul, însă mereu caut să găsesc echilibrul. E greu pentru o mamă să lucreze cu fiica ei… vreau să o învăț din greșelile mele. Nu pot trece în afaceri peste minciuni. Mi-e rușine pentru minciunile altcuiva. Urmează noi provocări, urmează un nou proiect în față și desigur avem mult de lucrat pentru fiecare nișă în parte. Nu mă opresc, chiar mulți mă întreabă cum reușesc și cum fac să îi împac pe toți – eu încerc!
Ea.md
Consumă următoarele alimente pentru a-ți calma stomacul mofturos O întrebare mai bună ar fi ce n-ai mâncat. Sunt anumite alimente sănătoase (șidelicioase) care te satură fără să-ți dea dureri de stomac. E un lucru bun, mai ales având în vedere că femeile sunt lovite cel mai tare de probleme gastrointestinale precum aciditatea și sindromul colonului iritat. Dă vina pe hormoni. ”Estrogenul și progesteronul pot face femeile mai sensibile și le pot încetini sistemul digestiv”, spune Kyle Staller, medic gastroenterolog la Massachusetts General Hospital. Un alt vinovat: alimente precum carbohidrații și zaharurile, care fermentează rapid și se absorb greu, creând probleme intestinale. Pentru unii oameni, consumarea acestor alimente e similară cu turnarea de kerosen pe foc – ”bacteriile din intestinele tale fermentează zaharurile și carbohidrații cruzi, ceea ce duce la balonare și disconfort”, spune Brian Bosworth, medic gastroenterolog și șef medicină la NYU Langone Medical Center. Consumă alimentele prezentate mai jos pentru a-ți calma stomacul mofturos. Cartofi cruzi Această legume e bogată în nutrimente și scăzută în zaharuri, conținând fibre solubile care sunt prietenoase cu intestinele, ceea ce le face mai ușor de digerat. Unt de arahide sau de migdale Amândouă au proteine, grăsimi sănătoase și aproape zero zaharuri nocive – așa că te vor sătura fără să te baloneze. Pâine cu maia Înainte de a se coace, bacteriile și drojdia din maia elimină aproape în totalitate carbohidrații fermentabili, care ar putea să-ți facă probleme. Fructe de pădure Căpșunele, zmeura și afinele au un conținut scăzut de carbohidrați fermentabili… deci e mai puțin probabil să-ți provoace gaze sau balonare. Legume gătite Gătind orice legumă, ajuți la dezmembrarea fibrelor care sunt mai greu de digerat. Proteine integrale slabe Peștele și curcanul tind să fie mai ușoare cu stomacul. ți-e poftă de carne de vită? Părțile mai slabe n-o să-ți dea reflux. Ovăz Conține foarte multe fibre solubile și e în mod natural slab în fructanți, un tip de zahăr care poate cauza probleme intestinale. Leguminoase sănătoase Quinoa, meiul, amarantul și sorgul sunt cereale scăzute în zaharuri și carbohidrați, ceea ce le face un bun înlocuitor pentru pastele ce-ți pot da dureri de stomac. Cartofi dulci Bogați în nutrimente și cu un indice glicemic prietenos, o cană de cartofi dulci îți asigură 4 grame de fibre solubile. Iată care sunt Gustările riscante pentru stomacul tău: Mere și pere Fructoza care irită intestinul alcoolul din zahăr – ouch! Îndulcitori artificiali Întâlniți în mai toate alimentele, produc balonare și gaze. Batoane Aditivii formați din fibre fermentabile = război și gaze la tine în intestine. Usturoi și ceapă Au o aromă grozavă, dar sunt bogați în zaharuri și carbohidrați ce-ți pot da peste cap stomacul. SURSA
15 ore
Ea.md / Publicat acum 15 ore
O întrebare mai bună ar fi ce n-ai mâncat. Sunt anumite alimente sănătoase (șidelicioase) care te satură fără să-ți dea dureri de stomac. E un lucru bun, mai ales având în vedere că femeile sunt lovite cel mai tare de probleme gastrointestinale precum aciditatea și sindromul colonului iritat. Dă vina pe hormoni. ”Estrogenul și progesteronul pot face femeile mai sensibile și le pot încetini sistemul digestiv”, spune Kyle Staller, medic gastroenterolog la Massachusetts General Hospital. Un alt vinovat: alimente precum carbohidrații și zaharurile, care fermentează rapid și se absorb greu, creând probleme intestinale. Pentru unii oameni, consumarea acestor alimente e similară cu turnarea de kerosen pe foc – ”bacteriile din intestinele tale fermentează zaharurile și carbohidrații cruzi, ceea ce duce la balonare și disconfort”, spune Brian Bosworth, medic gastroenterolog și șef medicină la NYU Langone Medical Center. Consumă alimentele prezentate mai jos pentru a-ți calma stomacul mofturos. Cartofi cruzi Această legume e bogată în nutrimente și scăzută în zaharuri, conținând fibre solubile care sunt prietenoase cu intestinele, ceea ce le face mai ușor de digerat. Unt de arahide sau de migdale Amândouă au proteine, grăsimi sănătoase și aproape zero zaharuri nocive – așa că te vor sătura fără să te baloneze. Pâine cu maia Înainte de a se coace, bacteriile și drojdia din maia elimină aproape în totalitate carbohidrații fermentabili, care ar putea să-ți facă probleme. Fructe de pădure Căpșunele, zmeura și afinele au un conținut scăzut de carbohidrați fermentabili… deci e mai puțin probabil să-ți provoace gaze sau balonare. Legume gătite Gătind orice legumă, ajuți la dezmembrarea fibrelor care sunt mai greu de digerat. Proteine integrale slabe Peștele și curcanul tind să fie mai ușoare cu stomacul. ți-e poftă de carne de vită? Părțile mai slabe n-o să-ți dea reflux. Ovăz Conține foarte multe fibre solubile și e în mod natural slab în fructanți, un tip de zahăr care poate cauza probleme intestinale. Leguminoase sănătoase Quinoa, meiul, amarantul și sorgul sunt cereale scăzute în zaharuri și carbohidrați, ceea ce le face un bun înlocuitor pentru pastele ce-ți pot da dureri de stomac. Cartofi dulci Bogați în nutrimente și cu un indice glicemic prietenos, o cană de cartofi dulci îți asigură 4 grame de fibre solubile. Iată care sunt Gustările riscante pentru stomacul tău: Mere și pere Fructoza care irită intestinul alcoolul din zahăr – ouch! Îndulcitori artificiali Întâlniți în mai toate alimentele, produc balonare și gaze. Batoane Aditivii formați din fibre fermentabile = război și gaze la tine în intestine. Usturoi și ceapă Au o aromă grozavă, dar sunt bogați în zaharuri și carbohidrați ce-ți pot da peste cap stomacul. SURSA
Ea.md
Cei mai buni decoratori de vitrine din acest an povestesc detalii din culise! Theodor Fazli și Sergiu Vdovicenco, despre cum au lipit stele până la 4 dimineața În cadrul evenimentului de premiere a acestui concurs, desfășurat joi seara, în incinta magazinului MODA, de pe bulevardul central din Capitală, cei doi câștigători ai premiului I au declarat că s-au bucurat mult să lucreze pentru vitrina brandului Julia Allert – un brand non-conformist, ceea ce înseamnă că designerul are libertatea să poată implementa tot ce dorește. „Vitrina a fost mai complicată, fiind amplasată la demisol. Totuși, noi am făcut tot posibilul să ieșim învingători. Ne-am inspirat din logotipul brandului care constă dintr-o stea, dar și sloganul brandului „Breaking the rules”. Steaua a fost elementul principal pe care s-a axat tot proiectul nostru”, spune Sergiu Vdovicenco, cel care în cadrul proiectului s-a ocupat de detalii, fiind foarte pedant în a le executa până în cele mai fine elemente. „Am ales stelele ca motiv central deoarece logo-ul brandului, dar și colecția de toamnă-iarnă 2017 conțin acest element, iar anotimpul în care ne aflăm este perfect coloristic, amintind de frunzele aurii ale copacilor, frunze ce cad la sosirea toamnei au un aspect de stea”, ne-a povestit Theodor Fazli. Theodor și Sergiu au creat și o companie pentru design interior împreună, iar munca știu să o împartă. Ei ne-au povestit că în acest tandem Theodor s-a ocupat de achizițiile materialelor și de organizarea lucrului, acestea fiind mai aproape de profilul său de activitate, dar și pe placul lui ca și caracter. „Tot conceptul a fost realizat în comun. Am întâlnit la fiecare etapă de realizare câte o problemă, dar o rezolvam împreună, fiind cu gândul numai la ceea ce va ieși în final și la competiția, care nouă ne-a plăcut foarte mult. Chiar ne-am dorit mult să câștigăm acest premiu”, ne-a povestit Sergiu Vdovicenco. Cel mai interesant în toată perioada de lucru la această vitrină a fost fabricarea construcției metalice. Pentru aceasta tinerii designeri de interior au apelat la ajutorul unui cumătru, în garajul căruia au sudat construcția din metal. ca mai apoi, ambii să lipească steluțe până pe la ora 4:00 dimineața. „Noi deja suntem contractați de Julia Allert pentru colaborare atât cu magazinele de aici, pentru viitor, cât și cu showroom-urile de peste hotarele țării. Așteptăm cu nerăbdare colaborarea și cu alte brand-uri autohtone și chiar ne dorim să vedem cum acest domeniul al artei, combinat cu moda, înflorește în țara nostră și devine tot mai competitiv”, spune pentru EA.md Theodor Fazli.
16 ore
Ea.md / Publicat acum 16 ore
În cadrul evenimentului de premiere a acestui concurs, desfășurat joi seara, în incinta magazinului MODA, de pe bulevardul central din Capitală, cei doi câștigători ai premiului I au declarat că s-au bucurat mult să lucreze pentru vitrina brandului Julia Allert – un brand non-conformist, ceea ce înseamnă că designerul are libertatea să poată implementa tot ce dorește. „Vitrina a fost mai complicată, fiind amplasată la demisol. Totuși, noi am făcut tot posibilul să ieșim învingători. Ne-am inspirat din logotipul brandului care constă dintr-o stea, dar și sloganul brandului „Breaking the rules”. Steaua a fost elementul principal pe care s-a axat tot proiectul nostru”, spune Sergiu Vdovicenco, cel care în cadrul proiectului s-a ocupat de detalii, fiind foarte pedant în a le executa până în cele mai fine elemente. „Am ales stelele ca motiv central deoarece logo-ul brandului, dar și colecția de toamnă-iarnă 2017 conțin acest element, iar anotimpul în care ne aflăm este perfect coloristic, amintind de frunzele aurii ale copacilor, frunze ce cad la sosirea toamnei au un aspect de stea”, ne-a povestit Theodor Fazli. Theodor și Sergiu au creat și o companie pentru design interior împreună, iar munca știu să o împartă. Ei ne-au povestit că în acest tandem Theodor s-a ocupat de achizițiile materialelor și de organizarea lucrului, acestea fiind mai aproape de profilul său de activitate, dar și pe placul lui ca și caracter. „Tot conceptul a fost realizat în comun. Am întâlnit la fiecare etapă de realizare câte o problemă, dar o rezolvam împreună, fiind cu gândul numai la ceea ce va ieși în final și la competiția, care nouă ne-a plăcut foarte mult. Chiar ne-am dorit mult să câștigăm acest premiu”, ne-a povestit Sergiu Vdovicenco. Cel mai interesant în toată perioada de lucru la această vitrină a fost fabricarea construcției metalice. Pentru aceasta tinerii designeri de interior au apelat la ajutorul unui cumătru, în garajul căruia au sudat construcția din metal. ca mai apoi, ambii să lipească steluțe până pe la ora 4:00 dimineața. „Noi deja suntem contractați de Julia Allert pentru colaborare atât cu magazinele de aici, pentru viitor, cât și cu showroom-urile de peste hotarele țării. Așteptăm cu nerăbdare colaborarea și cu alte brand-uri autohtone și chiar ne dorim să vedem cum acest domeniul al artei, combinat cu moda, înflorește în țara nostră și devine tot mai competitiv”, spune pentru EA.md Theodor Fazli.
Ea.md
Vrei căsătorie cu un italian? Află dacă nu cumva suferă de patima jocurilor de noroc Potrivit acestui studiu, peninsula deține recordul negativ pe plan mondial la sumele pierdute la jocurile de noroc raportate la Produsul Intern Brut. Suma pierdută de jucători este de aproximativ 19,5 miliarde de euro, dintre care 10,5 merg la bugetul de stat, 9 milioane la societățile de administrare, iar restul este redistribuit pentru plata câștigurilor. Potrivit cifrelor oficiale, 24.000 de italieni apelează la centre speciale pentru a-și trata dependența de jocurile de noroc, dar potrivit estimărilor neoficiale, este vorba despre sute de mii de persoane și apropiații acestora care suferă din cauza acestei dependențe. Autoritățile italiene propun implementarea mai multor măsuri pentru a combate acest flagel: reducerea numărului de automate de jocuri, reducerea programului de acces la sălile de jocuri, reducerea numărului de jocuri puse la dispoziția clienților, instalarea unui sistem de alarmă care să anunțe jucătorul cât timp a petrecut în fața aparatelor. Sursa: agerpres.ro
16 ore
Ea.md / Publicat acum 16 ore
Potrivit acestui studiu, peninsula deține recordul negativ pe plan mondial la sumele pierdute la jocurile de noroc raportate la Produsul Intern Brut. Suma pierdută de jucători este de aproximativ 19,5 miliarde de euro, dintre care 10,5 merg la bugetul de stat, 9 milioane la societățile de administrare, iar restul este redistribuit pentru plata câștigurilor. Potrivit cifrelor oficiale, 24.000 de italieni apelează la centre speciale pentru a-și trata dependența de jocurile de noroc, dar potrivit estimărilor neoficiale, este vorba despre sute de mii de persoane și apropiații acestora care suferă din cauza acestei dependențe. Autoritățile italiene propun implementarea mai multor măsuri pentru a combate acest flagel: reducerea numărului de automate de jocuri, reducerea programului de acces la sălile de jocuri, reducerea numărului de jocuri puse la dispoziția clienților, instalarea unui sistem de alarmă care să anunțe jucătorul cât timp a petrecut în fața aparatelor. Sursa: agerpres.ro
Ea.md
Ce știi despre ceaiul oolong și care sunt tipurile de ceai cu cele mai multe beneficii Ceaiul nu doar ameliorează sau vindecă simptomele unor afecţiuni, ci este potrivit şi pentru a tămădui suflete, aşa cum ne sugerează asiaticii care au un adevărat cult pentru această băutură. Într-un top al celor mai sănătoase tipuri de ceai sunt incluse ceaiul oolong, ceaiul verde, ceaiul alb şi ceaiul de ghimbir şi lămâie. Iată care sunt clităţile pe care fiecare dintre aceste tipuri de ceai le are şi efectele lor asupra sănătăţii. Ceaiul oolong Ceaiul oolong este recunoscut pentru calităţile sale antioxidante care îl fac un bun adjuvant în lupta cu colesterolul LDL, numit şi colesterolul rău. De asemenea, antioxidanţii luptă cu radicalii liberi din corp şi implicit şi cu celulele care pot provoca diverse tipuri de cancer. Ceaiul oolong este potrivit pentru cei care vor să slăbească pentru că ajută la arderea grăsimilor. Dimineţile voastre vor fi nu doar mai aromate cu ajutorul unei ceşti de ceai oolong, dar şi mai pline de energie. Conţine o cantitate suficientă de cafeină, cât să vă trezească, scrie Gustarte. Ceaiul verde Ceaiul verde nu mai are nevoie de prezentare, fiind unul dintre cele mai consumate tipuri de ceai şi în România. Antioxidanţii apropie ceaiul verde de cel medicinal. Dintre aceştia, flavonoizii şi catehinele, sunt responsabili cu lupta împotriva radicalilor liberi. Mai mult, ceaiul verde conţine mai mulţi flavonoizi decât legumele sau fructele. Catehinele sunt recunoscute de lumea ştiinţifică pentru că luptă împotriva bolilor de inimă sau a maladiilor neurodegenerative, cum sunt Parkinson sau Alzheimer. Ceaiul alb Ceaiul alb este un sortiment cu o aromă mai delicată, dar cu aceleaşi efecte ca şi ceaiul verde. Totuşi, testele au arătat că este un aliat mai bun în lupta împotriva cancerului, fiind un produs obţinut prin mai puţine procese industriale. Ceaiul de ghimbir şi lămâie Ghimbirul este recunoscut pentru proprietăţile sale antimicrobiale, iar când este combinat cu lămâia, un fruct cu o concentraţie mare de antioxidanţi rezultatul nu are cum să fie decât benefic pentru sănătate. Sistemul imunitar va fi impulsionat să lucreze la parametrii maximi. Sursa: AGORA; Foto: doro-tea.ro, orientalmed.ro
16 ore
Ea.md / Publicat acum 16 ore
Ceaiul nu doar ameliorează sau vindecă simptomele unor afecţiuni, ci este potrivit şi pentru a tămădui suflete, aşa cum ne sugerează asiaticii care au un adevărat cult pentru această băutură. Într-un top al celor mai sănătoase tipuri de ceai sunt incluse ceaiul oolong, ceaiul verde, ceaiul alb şi ceaiul de ghimbir şi lămâie. Iată care sunt clităţile pe care fiecare dintre aceste tipuri de ceai le are şi efectele lor asupra sănătăţii. Ceaiul oolong Ceaiul oolong este recunoscut pentru calităţile sale antioxidante care îl fac un bun adjuvant în lupta cu colesterolul LDL, numit şi colesterolul rău. De asemenea, antioxidanţii luptă cu radicalii liberi din corp şi implicit şi cu celulele care pot provoca diverse tipuri de cancer. Ceaiul oolong este potrivit pentru cei care vor să slăbească pentru că ajută la arderea grăsimilor. Dimineţile voastre vor fi nu doar mai aromate cu ajutorul unei ceşti de ceai oolong, dar şi mai pline de energie. Conţine o cantitate suficientă de cafeină, cât să vă trezească, scrie Gustarte. Ceaiul verde Ceaiul verde nu mai are nevoie de prezentare, fiind unul dintre cele mai consumate tipuri de ceai şi în România. Antioxidanţii apropie ceaiul verde de cel medicinal. Dintre aceştia, flavonoizii şi catehinele, sunt responsabili cu lupta împotriva radicalilor liberi. Mai mult, ceaiul verde conţine mai mulţi flavonoizi decât legumele sau fructele. Catehinele sunt recunoscute de lumea ştiinţifică pentru că luptă împotriva bolilor de inimă sau a maladiilor neurodegenerative, cum sunt Parkinson sau Alzheimer. Ceaiul alb Ceaiul alb este un sortiment cu o aromă mai delicată, dar cu aceleaşi efecte ca şi ceaiul verde. Totuşi, testele au arătat că este un aliat mai bun în lupta împotriva cancerului, fiind un produs obţinut prin mai puţine procese industriale. Ceaiul de ghimbir şi lămâie Ghimbirul este recunoscut pentru proprietăţile sale antimicrobiale, iar când este combinat cu lămâia, un fruct cu o concentraţie mare de antioxidanţi rezultatul nu are cum să fie decât benefic pentru sănătate. Sistemul imunitar va fi impulsionat să lucreze la parametrii maximi. Sursa: AGORA; Foto: doro-tea.ro, orientalmed.ro
Ea.md
La prânzul în care s-a vorbit despre agresiune și violență, Melania Trump a purtat roz Rochia cu mâneci bufante din neopren, fucsia, a costat nici mai mult, nici mai puțin de 2.950 de dolari. Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, 47 de ani, s-a adresat în mod direct soțiilor liderilor mondiali pentru a face demersuri împotriva violenței. Foto: POPSUGAR Australia Pentru a atrage și mai mult atenția, a fost pur și simplu electrică în ținuta roz din cap până în picioare, compusă din rochia elegantă de la Delpozo care i-a subliniat talia și pantofii stiletto în aceeași nuanță. Pe Twitter ținuta îndrăzneață a fost comparată cu tot felul de obiecte dubioase roz, de la un cort, la un coș de gunoi, scrie okmagazine.ro.
17 ore
Ea.md / Publicat acum 17 ore
Rochia cu mâneci bufante din neopren, fucsia, a costat nici mai mult, nici mai puțin de 2.950 de dolari. Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, 47 de ani, s-a adresat în mod direct soțiilor liderilor mondiali pentru a face demersuri împotriva violenței. Foto: POPSUGAR Australia Pentru a atrage și mai mult atenția, a fost pur și simplu electrică în ținuta roz din cap până în picioare, compusă din rochia elegantă de la Delpozo care i-a subliniat talia și pantofii stiletto în aceeași nuanță. Pe Twitter ținuta îndrăzneață a fost comparată cu tot felul de obiecte dubioase roz, de la un cort, la un coș de gunoi, scrie okmagazine.ro.
Ea.md
13 pași care te ajută să faci cea mai gustoasă pâine toast! Urmează-i cu exactitate Ingrediente: Pâine toast 450 gr făină albă (calitate superioară) 150 ml lapte 150 ml apa 1/2 plic drojdie uscată (cca 4 gr; sau 15 gr drojdie proaspătă) 1 priză zahăr 1 linguriță sare 30 gr unt (la temp. camerei) Bucăți: 1 pâine de 650 gr Vezi și: Rețeta aromată de pâine cu usturoi și cașcaval de la Valerie’s Food (Video) Prepararea Pâinii toast: 1. Apa și laptele se încălzesc ușor împreună, doar cât să fie călduțe. Se iau într-o ceșcuță 2 linguri din acest amestec și în el se dizolvă sărea. Separat se iau 50 ml (măsurați ochiometric, nu trebuie să fie exact) într-o cană și se adaugă drojdia și zahărul. Se lasă la loc cald doar până face puțină spumă deasupra (cca 10 minute). 2. Într-un bol se pune făină și se face un crater în centru. Se adaugă acolo drojdia activată și restul de lapte+apa. Se frământă până aveți un aluat omogen (10 minute cu mână sau 5 minute cu robotul). Se lasă aluatul să stea 10 minute. 3. Se continuă apoi frământarea (cu mână sau robotul), adăugând treptat cubulețe de unt (în 4 tranșe) și adăugând și puțin din laptele cu sare. După fiecare transă trebuie frământat până aluatul redevine omogen, fiindcă va părea că aluatul se separă, dar trebuie să insistați până revine la consistență normală (mai ales dacă frământați cu mână). După ce ați terminat de încorporat untul și sărea, continuați să frământați aluatul (încă 10 minute cu mână sau 5 cu robotul). Lăsați aluatul să se odihnească alte 10 minute. 4. Mai frământați o tură aluatul (încă 10 minute cu mână sau 5 cu robotul). Va rezultă un aluat nelipicios, dar super elastic (așa știți că ați frământat cât trebuie). 5. Nu săriți etapele de frământat și odihnă fiindcă acești păși dau textură miezului; dacă nu le faceți cum trebuie miezul va ieși pufos și gustos, dar va fi ușor fărâmicios. 6. Așezați aluatul într-un bol, acoperiți-l cu un prosop sau folie de plastic și lăsați să crească la loc cald până își dublează volumul (cca 1 oră la 28C). 7. Luați aluatul din bol, întindeți-l un pic cu mână pe masă de lucru și împăturați-l în două și apoi iar în două din partea opusă. Așezați aluatul iar în bol și mai lăsați-l o tură la crescut până-și dublează volumul (cca 1 oră la 28C). 8. Puneți puțină făină pe masă de lucru și întindeți cu mână aluatul o foaie dreptunghiulară, având grijă că una din lațuri să aibă lungimea tăvii pe care o veți folosi la copt. 9. Rulați aluatul pe acea latură, apoi așezați-l în tavă (L 30 x l 11 x h 8 cm) unsă cu puțin ulei sau unt. 10. Acoperiți tavă și lăsați aluatul să crească la loc cald până tavă aproape se umple (cca 30-40 minute). 11. Se unge o bucată de hârtie de copt cu ulei și se așează peste tavă, cu partea unsă în jos. 12. Se pune deasupra o greutate (am folosit o tavă), că să va asigurați că pâinea nu face “cocoașa”. 13. Coaceți pâinea la 190C timp de 20 minute, apoi creșteți temperatură la 220C și mai coaceți 10 minute, să se rumenească un pic. Pâinea se lasă să se răcească în tavă acoperită cu un prosop. Sursa: E-retete.ro
17 ore
Ea.md / Publicat acum 17 ore
Ingrediente: Pâine toast 450 gr făină albă (calitate superioară) 150 ml lapte 150 ml apa 1/2 plic drojdie uscată (cca 4 gr; sau 15 gr drojdie proaspătă) 1 priză zahăr 1 linguriță sare 30 gr unt (la temp. camerei) Bucăți: 1 pâine de 650 gr Vezi și: Rețeta aromată de pâine cu usturoi și cașcaval de la Valerie’s Food (Video) Prepararea Pâinii toast: 1. Apa și laptele se încălzesc ușor împreună, doar cât să fie călduțe. Se iau într-o ceșcuță 2 linguri din acest amestec și în el se dizolvă sărea. Separat se iau 50 ml (măsurați ochiometric, nu trebuie să fie exact) într-o cană și se adaugă drojdia și zahărul. Se lasă la loc cald doar până face puțină spumă deasupra (cca 10 minute). 2. Într-un bol se pune făină și se face un crater în centru. Se adaugă acolo drojdia activată și restul de lapte+apa. Se frământă până aveți un aluat omogen (10 minute cu mână sau 5 minute cu robotul). Se lasă aluatul să stea 10 minute. 3. Se continuă apoi frământarea (cu mână sau robotul), adăugând treptat cubulețe de unt (în 4 tranșe) și adăugând și puțin din laptele cu sare. După fiecare transă trebuie frământat până aluatul redevine omogen, fiindcă va părea că aluatul se separă, dar trebuie să insistați până revine la consistență normală (mai ales dacă frământați cu mână). După ce ați terminat de încorporat untul și sărea, continuați să frământați aluatul (încă 10 minute cu mână sau 5 cu robotul). Lăsați aluatul să se odihnească alte 10 minute. 4. Mai frământați o tură aluatul (încă 10 minute cu mână sau 5 cu robotul). Va rezultă un aluat nelipicios, dar super elastic (așa știți că ați frământat cât trebuie). 5. Nu săriți etapele de frământat și odihnă fiindcă acești păși dau textură miezului; dacă nu le faceți cum trebuie miezul va ieși pufos și gustos, dar va fi ușor fărâmicios. 6. Așezați aluatul într-un bol, acoperiți-l cu un prosop sau folie de plastic și lăsați să crească la loc cald până își dublează volumul (cca 1 oră la 28C). 7. Luați aluatul din bol, întindeți-l un pic cu mână pe masă de lucru și împăturați-l în două și apoi iar în două din partea opusă. Așezați aluatul iar în bol și mai lăsați-l o tură la crescut până-și dublează volumul (cca 1 oră la 28C). 8. Puneți puțină făină pe masă de lucru și întindeți cu mână aluatul o foaie dreptunghiulară, având grijă că una din lațuri să aibă lungimea tăvii pe care o veți folosi la copt. 9. Rulați aluatul pe acea latură, apoi așezați-l în tavă (L 30 x l 11 x h 8 cm) unsă cu puțin ulei sau unt. 10. Acoperiți tavă și lăsați aluatul să crească la loc cald până tavă aproape se umple (cca 30-40 minute). 11. Se unge o bucată de hârtie de copt cu ulei și se așează peste tavă, cu partea unsă în jos. 12. Se pune deasupra o greutate (am folosit o tavă), că să va asigurați că pâinea nu face “cocoașa”. 13. Coaceți pâinea la 190C timp de 20 minute, apoi creșteți temperatură la 220C și mai coaceți 10 minute, să se rumenească un pic. Pâinea se lasă să se răcească în tavă acoperită cu un prosop. Sursa: E-retete.ro
Ea.md
Directoarea grădiniței nr. 130 din capitală a fost reținută de CNA pentru că ar fi pretins 1800 lei de la părinții unui copil Potrivit denunţătorului, în discuția cu metodista şi directoarea grădiniţei, i s-a dat de înţeles că, pentru înscrierea copilului, va fi necesară achitarea unei sume de bani. Când s-a prezentat cu cel mic la grădiniţă, i s-a cerut 800 de lei – sumă plătită directoarei. După ce minorul a fost înscris în una din grupe, metodista a sunat-o din nou pe mama copilului şi i-ar mai fi cerut 1000 de lei. Ieri, şefa grădiniţei a fost reţinută la locul de muncă şi escortată la CNA pentru audieri. În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Jurnal de Chișinău menționează că directoarea ar mai fi fost implicată, anterior, într-un scandal. Oamenii legii au realizat imagini video în care se vedea cum angajații acestei grădinițe spălau vasele într-o cadă ruginită, iar carnea din care se prepara mâncarea pentru copii era în nişte saci de plastic aruncați la podea. Sursa: jc.md
19 ore
Ea.md / Publicat acum 19 ore
Potrivit denunţătorului, în discuția cu metodista şi directoarea grădiniţei, i s-a dat de înţeles că, pentru înscrierea copilului, va fi necesară achitarea unei sume de bani. Când s-a prezentat cu cel mic la grădiniţă, i s-a cerut 800 de lei – sumă plătită directoarei. După ce minorul a fost înscris în una din grupe, metodista a sunat-o din nou pe mama copilului şi i-ar mai fi cerut 1000 de lei. Ieri, şefa grădiniţei a fost reţinută la locul de muncă şi escortată la CNA pentru audieri. În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Jurnal de Chișinău menționează că directoarea ar mai fi fost implicată, anterior, într-un scandal. Oamenii legii au realizat imagini video în care se vedea cum angajații acestei grădinițe spălau vasele într-o cadă ruginită, iar carnea din care se prepara mâncarea pentru copii era în nişte saci de plastic aruncați la podea. Sursa: jc.md
Ea.md
S-au întrecut în a amenaja vitrine de poveste! Cine sunt cei mai talentați decoratori de vitrine din Chișinău Scopul concursului a fost promovarea merchandising-ului pentru vitrinele magazinelor fashion, identificarea și promovarea noilor talente care au aspirații în acest domeniu, oferirea suportului pentru dezvoltarea competențelor artistice şi facilitarea colaborărilor între reprezentanţii industriei de modă cu designerii şi decoratorii de vitrine. Tatiana Durleștean, manager industria ușoară, Proiectul de Competitivitate din Moldova: „O vitrină decorată creativ este cea care îl face pe consumator să pășească pragul unui magazin. De câte ori nu am cerut anume rochia din vitrină sau bluza de pe manechin, pentru că manechinele, elementele de decor, lumina și desigur povestea în care este antrenată vitrina fac vânzarea pieselor vestimentare. Arta decorării vitrinelor se educă și noi în Moldova avem tineri talentați, designeri de interior, arhitecți, fotografi care sunt  pasionați de decor și care îmbină atât industria fashion, cât și cea creativă pentru a crea povești în vitrine. Proiectul de Competitivitate susține dezvoltarea industriilor serviciilor creative și a industriei ușoare din Moldova.” În cadrul primei etape a competiției 24 de participanți pasionați de designul vitrinelor de magazine și-au demonstrat creativitatea și talentul și doar opt dintre ei au ajuns în finală. Aceștia au muncit timp de două săptămâni la amenajarea și decorarea vitrinelor a șapte branduri autohtone, printre care se numără „Julia Allert”, „Olsa Shoes”, „Vasconi”, „Tricon”, „Ionel” și „Amarena Secret” și magazinul MODA. Astfel, designerii au trebuit să amenajeze vitrine care să prezinte colecția brandului din sezonul de toamnă-iarnă 2017, dar și să combine expunerea de produse cu crearea unei istorii și inducerea unei atmosfere aparte („Vitrină cu poveste”). Pentru fiecare proiect organizatorii au alocat câte 150 de dolari care au fost utilizați pentru achiziționarea materialelor necesare. Oxana Berzan, Manager de Proiect, Centrul de Excelență în Design și Tehnologii „ZIPhouse”: „Participanții la acest concurs au dat dovadă de creativitate și foarte multă implicare. Prin urmare, proiectele câștigătorilor se caracterizează prin originalitate, creativitate, compoziție și echilibru, calitate, tematica și modul în care cerințele speciale înaintate proiectului au fost îndeplinite. Ne bucurăm ca într-un final să avem niște vitrine foarte atrăgătoare.” Câștigătorii primei ediții a competiției „ART OF DISPLAY: Fashion Window Competition 2017” au primit din partea organizatorilor numeroase premii, iar  imaginile ce surprind lucrările primelor trei câștigători urmează să publicate în revista specializată „DAS Interior”. Deținătorul premiului mare s-a ales cu un curs intensiv de instruire în domeniul Window Display și Visual Merchandising în cadrul „M&W Merchandising and Windows School”, Rusia sau altă oportunitate de instruire în valoare de până la 12000 lei. Theodor Fazly, Sergiu Vdovicenco, câștigătorii concursului: „Ne-am bucurat mult că am fost provocați să realizăm vitrina pentru brandul „Julia Allert”, care este un brand non-conformist, iar pentru noi designerii asta înseamnă tare mult pentru că putem implementa tot ce ne dorim. Vitrina a fost mai complicată, fiind amplasată la demisol. Totuși, noi am făcut tot posibilul să ieșim învingători. Ne-am inspirat din logotipul brandului care constă dintr-o stea, dar și sloganul brandului „Breaking the rules”. Steaua a fost elementul principal pe care s-a axat tot proiectul nostru.” Primii trei câștigătorii vor primi un voucher în valoare de 2000 lei pentru achiziția produselor de decor, iar toți premianții au beneficiat de oportunitatea de a participa la workshop-ul „Fashion Display Window: Projecting the Nuances of the Fashion Brand” cu Alexander Zaikin, expert în Fashion Merchandising şi Window Display, Rusia.
19 ore
Ea.md / Publicat acum 19 ore
Scopul concursului a fost promovarea merchandising-ului pentru vitrinele magazinelor fashion, identificarea și promovarea noilor talente care au aspirații în acest domeniu, oferirea suportului pentru dezvoltarea competențelor artistice şi facilitarea colaborărilor între reprezentanţii industriei de modă cu designerii şi decoratorii de vitrine. Tatiana Durleștean, manager industria ușoară, Proiectul de Competitivitate din Moldova: „O vitrină decorată creativ este cea care îl face pe consumator să pășească pragul unui magazin. De câte ori nu am cerut anume rochia din vitrină sau bluza de pe manechin, pentru că manechinele, elementele de decor, lumina și desigur povestea în care este antrenată vitrina fac vânzarea pieselor vestimentare. Arta decorării vitrinelor se educă și noi în Moldova avem tineri talentați, designeri de interior, arhitecți, fotografi care sunt  pasionați de decor și care îmbină atât industria fashion, cât și cea creativă pentru a crea povești în vitrine. Proiectul de Competitivitate susține dezvoltarea industriilor serviciilor creative și a industriei ușoare din Moldova.” În cadrul primei etape a competiției 24 de participanți pasionați de designul vitrinelor de magazine și-au demonstrat creativitatea și talentul și doar opt dintre ei au ajuns în finală. Aceștia au muncit timp de două săptămâni la amenajarea și decorarea vitrinelor a șapte branduri autohtone, printre care se numără „Julia Allert”, „Olsa Shoes”, „Vasconi”, „Tricon”, „Ionel” și „Amarena Secret” și magazinul MODA. Astfel, designerii au trebuit să amenajeze vitrine care să prezinte colecția brandului din sezonul de toamnă-iarnă 2017, dar și să combine expunerea de produse cu crearea unei istorii și inducerea unei atmosfere aparte („Vitrină cu poveste”). Pentru fiecare proiect organizatorii au alocat câte 150 de dolari care au fost utilizați pentru achiziționarea materialelor necesare. Oxana Berzan, Manager de Proiect, Centrul de Excelență în Design și Tehnologii „ZIPhouse”: „Participanții la acest concurs au dat dovadă de creativitate și foarte multă implicare. Prin urmare, proiectele câștigătorilor se caracterizează prin originalitate, creativitate, compoziție și echilibru, calitate, tematica și modul în care cerințele speciale înaintate proiectului au fost îndeplinite. Ne bucurăm ca într-un final să avem niște vitrine foarte atrăgătoare.” Câștigătorii primei ediții a competiției „ART OF DISPLAY: Fashion Window Competition 2017” au primit din partea organizatorilor numeroase premii, iar  imaginile ce surprind lucrările primelor trei câștigători urmează să publicate în revista specializată „DAS Interior”. Deținătorul premiului mare s-a ales cu un curs intensiv de instruire în domeniul Window Display și Visual Merchandising în cadrul „M&W Merchandising and Windows School”, Rusia sau altă oportunitate de instruire în valoare de până la 12000 lei. Theodor Fazly, Sergiu Vdovicenco, câștigătorii concursului: „Ne-am bucurat mult că am fost provocați să realizăm vitrina pentru brandul „Julia Allert”, care este un brand non-conformist, iar pentru noi designerii asta înseamnă tare mult pentru că putem implementa tot ce ne dorim. Vitrina a fost mai complicată, fiind amplasată la demisol. Totuși, noi am făcut tot posibilul să ieșim învingători. Ne-am inspirat din logotipul brandului care constă dintr-o stea, dar și sloganul brandului „Breaking the rules”. Steaua a fost elementul principal pe care s-a axat tot proiectul nostru.” Primii trei câștigătorii vor primi un voucher în valoare de 2000 lei pentru achiziția produselor de decor, iar toți premianții au beneficiat de oportunitatea de a participa la workshop-ul „Fashion Display Window: Projecting the Nuances of the Fashion Brand” cu Alexander Zaikin, expert în Fashion Merchandising şi Window Display, Rusia.
Ea.md
Bronz pentru teatrele naționale din România și Republica Moldova! Celor care încă nu cunosc le spunem că, până pe 1 octombrie, capitala noastră găzduiește un eveniment cultural unic – Reuniunea Teatrelor Naționale. Participă cu 25 de spectacole, inclusiv radiofonice, cinci teatre din România (Bucureşti, Iaşi, Craiova, Târgu Mureş şi Sibiu) şi trei din R. Moldova (Chişinău, Bălţi şi Cahul). Organizator este Teatrul Național „Mihai Eminescu”, susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Ministerul Culturii și Identității Naționale al României și Institutul Cultural Român. „Timp de 12 zile să dispară frontierele, iar teatrele româneşti să se simtă la ele acasă”, a fost îndemnul directorului Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Petru Hadârcă, rostit în timpul conferinței de deschidere a evenimentului. Participă: Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”, București, cu spectacolele „Idolul şi Ion Anapoda”, „(D)efectul Placebo”; Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, cu „Familii”, „Oidip”; Teatrul Național „Marin Sorescu”, Craiova, cu „Elefantul din cameră sau The Vibrator Play”, „Exploziv”; Teatrul Naţional Tîrgu-Mureş, cu„O scrisoare pierdută. Prea multă vorbărire”, „Patru piesuțe politice despre dușmani”; Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Iași, cu „Goldberg Show”, „Seceta Roşie”; Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Chișinău, cu „În ochii tăi fermecători”, „Copiii foametei. Mărturii”, „The Lucky Strike”, „Casa Zoikăi”; Teatrul Național „Satiricus – I. L. Caragiale”, Chișinău, cu „Migraaaanți sau prea suntem mulți pe nenorocita asta de barcă”, Teatrul Muzical-Dramatic „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Cahul, cu „Se caută un mincinos”. O secțiune aparte a evenimentului o constituie audițiile publice ale spectacolelor de teatru-document, realizate de Teatrul Național Radiofonic, București şi Radio Moldova, Chişinău.
19 ore
Ea.md / Publicat acum 19 ore
Celor care încă nu cunosc le spunem că, până pe 1 octombrie, capitala noastră găzduiește un eveniment cultural unic – Reuniunea Teatrelor Naționale. Participă cu 25 de spectacole, inclusiv radiofonice, cinci teatre din România (Bucureşti, Iaşi, Craiova, Târgu Mureş şi Sibiu) şi trei din R. Moldova (Chişinău, Bălţi şi Cahul). Organizator este Teatrul Național „Mihai Eminescu”, susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Ministerul Culturii și Identității Naționale al României și Institutul Cultural Român. „Timp de 12 zile să dispară frontierele, iar teatrele româneşti să se simtă la ele acasă”, a fost îndemnul directorului Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Petru Hadârcă, rostit în timpul conferinței de deschidere a evenimentului. Participă: Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”, București, cu spectacolele „Idolul şi Ion Anapoda”, „(D)efectul Placebo”; Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, cu „Familii”, „Oidip”; Teatrul Național „Marin Sorescu”, Craiova, cu „Elefantul din cameră sau The Vibrator Play”, „Exploziv”; Teatrul Naţional Tîrgu-Mureş, cu„O scrisoare pierdută. Prea multă vorbărire”, „Patru piesuțe politice despre dușmani”; Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Iași, cu „Goldberg Show”, „Seceta Roşie”; Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Chișinău, cu „În ochii tăi fermecători”, „Copiii foametei. Mărturii”, „The Lucky Strike”, „Casa Zoikăi”; Teatrul Național „Satiricus – I. L. Caragiale”, Chișinău, cu „Migraaaanți sau prea suntem mulți pe nenorocita asta de barcă”, Teatrul Muzical-Dramatic „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Cahul, cu „Se caută un mincinos”. O secțiune aparte a evenimentului o constituie audițiile publice ale spectacolelor de teatru-document, realizate de Teatrul Național Radiofonic, București şi Radio Moldova, Chişinău.
Ea.md
Ce caracterizează femeile puternice? 8 motive să vii la evenimentul Women’s Day in Chișinău, ediția a IV-a Astfel de femei veți putea întâlni la Women’s Day in Chisinau, ediția a IV-a. Acestea vor veni cu sfaturi pentru o cariera de succes și de la care veți învăța că: -Orice femeie poate da dovadă de curaj, putere și ambiție. -Ele sunt în stare să depășească problemele cotidiene și cu încredere în sine să-și atingă obiectivele, acceptându-se așa cum sunt de fapt. -Femeile au astăzi libertatea de a alege să se bucure de viață. -Pot iubi și se pot lăsa iubite la orice vârstă. Sunt capabile să își asume riscuri și să facă ceea ce își doresc cu adevărat. -Pot schimba lumea dacă au un scop bine determinat, o pot face mai frumoasă și mai bună atât pentru ele, cât și pentru cei din jur. -O femeie puternică își cunoaște țelul în viață, ea alege o dată și bine. -O femeie de succes nu doar dorește – ea și este dorită. Vezi și: Julia Allert își trăiește visul – este mamă, soție și designer de excepție! Iar pentru a reaminti femeii cât de minunată este, nu e nevoie de o zi specială. Biletele se pot procura pe adresa Iu. Gagarin 3 sau la nr. de tel. 076004200, 067466699 sau AICI. Data evenimentului: 23.09.2017. Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook Women’s Days in Chișinău.
19 ore
Ea.md / Publicat acum 19 ore
Astfel de femei veți putea întâlni la Women’s Day in Chisinau, ediția a IV-a. Acestea vor veni cu sfaturi pentru o cariera de succes și de la care veți învăța că: -Orice femeie poate da dovadă de curaj, putere și ambiție. -Ele sunt în stare să depășească problemele cotidiene și cu încredere în sine să-și atingă obiectivele, acceptându-se așa cum sunt de fapt. -Femeile au astăzi libertatea de a alege să se bucure de viață. -Pot iubi și se pot lăsa iubite la orice vârstă. Sunt capabile să își asume riscuri și să facă ceea ce își doresc cu adevărat. -Pot schimba lumea dacă au un scop bine determinat, o pot face mai frumoasă și mai bună atât pentru ele, cât și pentru cei din jur. -O femeie puternică își cunoaște țelul în viață, ea alege o dată și bine. -O femeie de succes nu doar dorește – ea și este dorită. Vezi și: Julia Allert își trăiește visul – este mamă, soție și designer de excepție! Iar pentru a reaminti femeii cât de minunată este, nu e nevoie de o zi specială. Biletele se pot procura pe adresa Iu. Gagarin 3 sau la nr. de tel. 076004200, 067466699 sau AICI. Data evenimentului: 23.09.2017. Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook Women’s Days in Chișinău.
Ea.md
Doi vloggeri din Moldova combat miturile legate de vaccin (video) Doi vloggeri din Moldova au decis să facă un episod comun despre miturile legate de vaccin. Este vorba de Petru Dodu (autorul vlogului unui medic rezident Dr. Tzoi) și Ion Andronache (autorul vlogului „Ortodoxia – pentru că așa trebuie”). Potrivit autorilor materialului, adversarii vaccinării au apărut încă în secolul 19. Printre unii creștini, inclusiv unii preoți și monahi, există convingeri că vaccinurile nu ar fi utile sau că ar crea anumite boli. Sau chiar și mai grav, vaccinurile sunt făcute de niște masoni, care își doresc reducerea numărului populației pe Terra. Aceste convingeri duc la refuzul părinților de a-și vaccina copiii săi. Totuși ce este un vaccin? Vaccinul este un preparat biologic care conține microorganisme omorâte sau atenuate, ori fragmente ale acestora. În urma administrării vaccinului, apare un răspuns imun (adică, de apărare), care ne protejează împotriva bolii produse de microorganismele patogene.Vaccinarea bebelușului este de o importanță majoră pentru sănătatea și viața lui. Vaccinurile determină copilul să-și producă proprii anticorpi care-l vor proteja de boală. Iar în cazul fetelor vor proteja copiii acestora când vor fi la rândul lor mame. Patriarhia Moscovei, dar și Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române și-au expus poziția oficială privind vaccinarea. „Este foarte important ca practic toată populația să fie vaccinată. Cu cât numărul celor vaccinați este mai mare cu atât numărul celor care contractează boala este mai mic. În cazul scăderii numărul celor vaccinați apar epidemii”, a precizat Ion Andronache. „În SUA, în anul 2000, a fost oprită vaccinarea împotriva rujeolei, crezând că această infecție a fost biruită, însă în 2005 o fată a adus infecția după ce a vizitat România. Astfel s-a început cea mai mare epidemie a rujeolei în SUA”, a precizat Petru Dodu. Potrivit lor, în Moldova, în ultimii ani a scăzut rata de vaccinare de la 95,4 %- 89,7%, ca rezultat s-a mărit numărul copiilor bolnavi de difterie, poliomielita, rujeola și tusa convulsivă. S-a mărit riscul izbucnirii unor epidemii în Moldova care nu s-au mai înregistrat de zece ani. În perioada 1994 – 1996, în Moldova s-au înregistrat aproximativ 880 de cazuri de difterie, din care 48 s-au soldat cu deces. Aproape jumătate din numărul bolnavilor şi decedaților erau copii nevaccinați mai mici de 14 ani. Mulți spun că vaccinurile sunt nocive,dar tratamentul împotriva bolii este mult mai agresiv, consecințele și reacțiile cărora se vor manisfesta mult mai târziu. Mituri legate de vaccin: O igienă și o sanitație bună va aduce la dispariția bolilor, adică vaccinurile nu sunt necesare „Igiena personală ajută la scăderea numărului de cazuri la anumite patologii,apa curată, nutriția bogată in vitamine, dar statistica arată un decalaj foarte mare de dispariție a unor boli după introducerea vaccinurilor, deci principalul factor de distrugere și dispariție a bolilor este vaccinarea, dar nu igiena, care e totuși foarte importantă într-o societate”, a subliniat Dr. Tzoi. Vaccinarea nu protejează copilul de îmbolnăvire „Vaccinurile moderne folosite actualmente în Republica Moldova sunt extrem de sigure și eficiente. Majoritatea vaccinurilor pentru copii au eficiență de 90-99% în prevenția bolilor”, a subliniat Dr. Tzoi. Vaccinarea are mai multe efecte dăunătoare și adverse pe termen lung.Vaccinarea poate fi mortală. „Vaccinurile nu au efecte dăunătoare organismului, ele pot avea doar niște reacții adverse minime pentru organism de genul: roșeață ușoară, umflătură, erupții cutanate, creșterea temperaturii corpului sau mărirea în dimensiuni a ganglionilor. Însă, consecințele nevaccinării ar putea fi drastice, uneori”, a spus medicul. Numărul copiilor vaccinați, bolnavi de boli prevenibile este mai mare decât celor nevaccinați. Pentru ce să mai vaccinăm copiii? „Sistemul imun al organismului nostru este foarte sofisticat și complex, deci nici un vaccin nu va garanta protecție de 100% a organismului contra virusului. Dar forma de boală pe care am putea  dezvoltăm, după vaccinare, este mult mai ușoară și reprezintă, uneori, diferența dintre viață și moarte. Și mai e vorba și de doză administrată în cazul vaccinului antirujeolic”, a spus medicul. Este mai bine să fii imunizat prin boală decât prin vaccinuri „După cum am spus efectele adverse post vaccinare sunt minime, pe când infectarea unui organism cu hepatita, poliomielită sau Haemophilus influenzae pot duce la complicații drastice gen: surditate, paralezie, ciroză hepatică”, a spus medicul. „Nu eu trebuie să vă conving să vaccinați sau nu copii, la fel nu trebuie să o facă preoții, vecinii sau rudele. Discutați cu medicii și specialiștii din domeniu, informați-vă din surse credibile, iar înainte de a lua decizia, gândiți-vă la consecințe pe termen lung. Această decizie trebuie să fie una conștientă și informată”, a recunoscut Ion Andronache.
20 ore
Ea.md / Publicat acum 20 ore
Doi vloggeri din Moldova au decis să facă un episod comun despre miturile legate de vaccin. Este vorba de Petru Dodu (autorul vlogului unui medic rezident Dr. Tzoi) și Ion Andronache (autorul vlogului „Ortodoxia – pentru că așa trebuie”). Potrivit autorilor materialului, adversarii vaccinării au apărut încă în secolul 19. Printre unii creștini, inclusiv unii preoți și monahi, există convingeri că vaccinurile nu ar fi utile sau că ar crea anumite boli. Sau chiar și mai grav, vaccinurile sunt făcute de niște masoni, care își doresc reducerea numărului populației pe Terra. Aceste convingeri duc la refuzul părinților de a-și vaccina copiii săi. Totuși ce este un vaccin? Vaccinul este un preparat biologic care conține microorganisme omorâte sau atenuate, ori fragmente ale acestora. În urma administrării vaccinului, apare un răspuns imun (adică, de apărare), care ne protejează împotriva bolii produse de microorganismele patogene.Vaccinarea bebelușului este de o importanță majoră pentru sănătatea și viața lui. Vaccinurile determină copilul să-și producă proprii anticorpi care-l vor proteja de boală. Iar în cazul fetelor vor proteja copiii acestora când vor fi la rândul lor mame. Patriarhia Moscovei, dar și Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române și-au expus poziția oficială privind vaccinarea. „Este foarte important ca practic toată populația să fie vaccinată. Cu cât numărul celor vaccinați este mai mare cu atât numărul celor care contractează boala este mai mic. În cazul scăderii numărul celor vaccinați apar epidemii”, a precizat Ion Andronache. „În SUA, în anul 2000, a fost oprită vaccinarea împotriva rujeolei, crezând că această infecție a fost biruită, însă în 2005 o fată a adus infecția după ce a vizitat România. Astfel s-a început cea mai mare epidemie a rujeolei în SUA”, a precizat Petru Dodu. Potrivit lor, în Moldova, în ultimii ani a scăzut rata de vaccinare de la 95,4 %- 89,7%, ca rezultat s-a mărit numărul copiilor bolnavi de difterie, poliomielita, rujeola și tusa convulsivă. S-a mărit riscul izbucnirii unor epidemii în Moldova care nu s-au mai înregistrat de zece ani. În perioada 1994 – 1996, în Moldova s-au înregistrat aproximativ 880 de cazuri de difterie, din care 48 s-au soldat cu deces. Aproape jumătate din numărul bolnavilor şi decedaților erau copii nevaccinați mai mici de 14 ani. Mulți spun că vaccinurile sunt nocive,dar tratamentul împotriva bolii este mult mai agresiv, consecințele și reacțiile cărora se vor manisfesta mult mai târziu. Mituri legate de vaccin: O igienă și o sanitație bună va aduce la dispariția bolilor, adică vaccinurile nu sunt necesare „Igiena personală ajută la scăderea numărului de cazuri la anumite patologii,apa curată, nutriția bogată in vitamine, dar statistica arată un decalaj foarte mare de dispariție a unor boli după introducerea vaccinurilor, deci principalul factor de distrugere și dispariție a bolilor este vaccinarea, dar nu igiena, care e totuși foarte importantă într-o societate”, a subliniat Dr. Tzoi. Vaccinarea nu protejează copilul de îmbolnăvire „Vaccinurile moderne folosite actualmente în Republica Moldova sunt extrem de sigure și eficiente. Majoritatea vaccinurilor pentru copii au eficiență de 90-99% în prevenția bolilor”, a subliniat Dr. Tzoi. Vaccinarea are mai multe efecte dăunătoare și adverse pe termen lung.Vaccinarea poate fi mortală. „Vaccinurile nu au efecte dăunătoare organismului, ele pot avea doar niște reacții adverse minime pentru organism de genul: roșeață ușoară, umflătură, erupții cutanate, creșterea temperaturii corpului sau mărirea în dimensiuni a ganglionilor. Însă, consecințele nevaccinării ar putea fi drastice, uneori”, a spus medicul. Numărul copiilor vaccinați, bolnavi de boli prevenibile este mai mare decât celor nevaccinați. Pentru ce să mai vaccinăm copiii? „Sistemul imun al organismului nostru este foarte sofisticat și complex, deci nici un vaccin nu va garanta protecție de 100% a organismului contra virusului. Dar forma de boală pe care am putea  dezvoltăm, după vaccinare, este mult mai ușoară și reprezintă, uneori, diferența dintre viață și moarte. Și mai e vorba și de doză administrată în cazul vaccinului antirujeolic”, a spus medicul. Este mai bine să fii imunizat prin boală decât prin vaccinuri „După cum am spus efectele adverse post vaccinare sunt minime, pe când infectarea unui organism cu hepatita, poliomielită sau Haemophilus influenzae pot duce la complicații drastice gen: surditate, paralezie, ciroză hepatică”, a spus medicul. „Nu eu trebuie să vă conving să vaccinați sau nu copii, la fel nu trebuie să o facă preoții, vecinii sau rudele. Discutați cu medicii și specialiștii din domeniu, informați-vă din surse credibile, iar înainte de a lua decizia, gândiți-vă la consecințe pe termen lung. Această decizie trebuie să fie una conștientă și informată”, a recunoscut Ion Andronache.
Ea.md
Doi vloggeri din Moldova combat miturile legate de vaccinare (Video) Doi vloggeri din Moldova au decis să facă un episod comun despre miturile legate de vaccin. Este vorba de Petru Dodu (autorul vlogului unui medic rezident Dr. Tzoi) și Ion Andronache (autorul vlogului „Ortodoxia – pentru că așa trebuie”). Potrivit autorilor materialului, adversarii vaccinării au apărut încă în secolul 19. Printre unii creștini, inclusiv unii preoți și monahi, există convingeri că vaccinurile nu ar fi utile sau că ar crea anumite boli. Sau chiar și mai grav, vaccinurile sunt făcute de niște masoni, care își doresc reducerea numărului populației pe Terra. Aceste convingeri duc la refuzul părinților de a-și vaccina copiii săi. Totuși ce este un vaccin? Vaccinul este un preparat biologic care conține microorganisme omorâte sau atenuate, ori fragmente ale acestora. În urma administrării vaccinului, apare un răspuns imun (adică, de apărare), care ne protejează împotriva bolii produse de microorganismele patogene.Vaccinarea bebelușului este de o importanță majoră pentru sănătatea și viața lui. Vaccinurile determină copilul să-și producă proprii anticorpi care-l vor proteja de boală. Iar în cazul fetelor vor proteja copiii acestora când vor fi la rândul lor mame. Patriarhia Moscovei, dar și Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române și-au expus poziția oficială privind vaccinarea. „Este foarte important ca practic toată populația să fie vaccinată. Cu cât numărul celor vaccinați este mai mare cu atât numărul celor care contractează boala este mai mic. În cazul scăderii numărul celor vaccinați apar epidemii”, a precizat Ion Andronache. „În SUA, în anul 2000, a fost oprită vaccinarea împotriva rujeolei, crezând că această infecție a fost biruită, însă în 2005 o fată a adus infecția după ce a vizitat România. Astfel s-a început cea mai mare epidemie a rujeolei în SUA”, a precizat Petru Dodu. Potrivit lor, în Moldova, în ultimii ani a scăzut rata de vaccinare de la 95,4 %- 89,7%, ca rezultat s-a mărit numărul copiilor bolnavi de difterie, poliomielita, rujeola și tusa convulsivă. S-a mărit riscul izbucnirii unor epidemii în Moldova care nu s-au mai înregistrat de zece ani. În perioada 1994 – 1996, în Moldova s-au înregistrat aproximativ 880 de cazuri de difterie, din care 48 s-au soldat cu deces. Aproape jumătate din numărul bolnavilor şi decedaților erau copii nevaccinați mai mici de 14 ani. Mulți spun că vaccinurile sunt nocive,dar tratamentul împotriva bolii este mult mai agresiv, consecințele și reacțiile cărora se vor manisfesta mult mai târziu. Mituri legate de vaccin: O igienă și o sanitație bună va aduce la dispariția bolilor, adică vaccinurile nu sunt necesare „Igiena personală ajută la scăderea numărului de cazuri la anumite patologii,apa curată, nutriția bogată in vitamine, dar statistica arată un decalaj foarte mare de dispariție a unor boli după introducerea vaccinurilor, deci principalul factor de distrugere și dispariție a bolilor este vaccinarea, dar nu igiena, care e totuși foarte importantă într-o societate”, a subliniat Dr. Tzoi. Vaccinarea nu protejează copilul de îmbolnăvire „Vaccinurile moderne folosite actualmente în Republica Moldova sunt extrem de sigure și eficiente. Majoritatea vaccinurilor pentru copii au eficiență de 90-99% în prevenția bolilor”, a subliniat Dr. Tzoi. Vaccinarea are mai multe efecte dăunătoare și adverse pe termen lung.Vaccinarea poate fi mortală. „Vaccinurile nu au efecte dăunătoare organismului, ele pot avea doar niște reacții adverse minime pentru organism de genul: roșeață ușoară, umflătură, erupții cutanate, creșterea temperaturii corpului sau mărirea în dimensiuni a ganglionilor. Însă, consecințele nevaccinării ar putea fi drastice, uneori”, a spus medicul. Numărul copiilor vaccinați, bolnavi de boli prevenibile este mai mare decât celor nevaccinați. Pentru ce să mai vaccinăm copiii? „Sistemul imun al organismului nostru este foarte sofisticat și complex, deci nici un vaccin nu va garanta protecție de 100% a organismului contra virusului. Dar forma de boală pe care am putea  dezvoltăm, după vaccinare, este mult mai ușoară și reprezintă, uneori, diferența dintre viață și moarte. Și mai e vorba și de doză administrată în cazul vaccinului antirujeolic”, a spus medicul. Este mai bine să fii imunizat prin boală decât prin vaccinuri „După cum am spus efectele adverse post vaccinare sunt minime, pe când infectarea unui organism cu hepatita, poliomielită sau Haemophilus influenzae pot duce la complicații drastice gen: surditate, paralezie, ciroză hepatică”, a spus medicul. „Nu eu trebuie să vă conving să vaccinați sau nu copii, la fel nu trebuie să o facă preoții, vecinii sau rudele. Discutați cu medicii și specialiștii din domeniu, informați-vă din surse credibile, iar înainte de a lua decizia, gândiți-vă la consecințe pe termen lung. Această decizie trebuie să fie una conștientă și informată”, a recunoscut Ion Andronache.
20 ore
Ea.md / Publicat acum 20 ore
Doi vloggeri din Moldova au decis să facă un episod comun despre miturile legate de vaccin. Este vorba de Petru Dodu (autorul vlogului unui medic rezident Dr. Tzoi) și Ion Andronache (autorul vlogului „Ortodoxia – pentru că așa trebuie”). Potrivit autorilor materialului, adversarii vaccinării au apărut încă în secolul 19. Printre unii creștini, inclusiv unii preoți și monahi, există convingeri că vaccinurile nu ar fi utile sau că ar crea anumite boli. Sau chiar și mai grav, vaccinurile sunt făcute de niște masoni, care își doresc reducerea numărului populației pe Terra. Aceste convingeri duc la refuzul părinților de a-și vaccina copiii săi. Totuși ce este un vaccin? Vaccinul este un preparat biologic care conține microorganisme omorâte sau atenuate, ori fragmente ale acestora. În urma administrării vaccinului, apare un răspuns imun (adică, de apărare), care ne protejează împotriva bolii produse de microorganismele patogene.Vaccinarea bebelușului este de o importanță majoră pentru sănătatea și viața lui. Vaccinurile determină copilul să-și producă proprii anticorpi care-l vor proteja de boală. Iar în cazul fetelor vor proteja copiii acestora când vor fi la rândul lor mame. Patriarhia Moscovei, dar și Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române și-au expus poziția oficială privind vaccinarea. „Este foarte important ca practic toată populația să fie vaccinată. Cu cât numărul celor vaccinați este mai mare cu atât numărul celor care contractează boala este mai mic. În cazul scăderii numărul celor vaccinați apar epidemii”, a precizat Ion Andronache. „În SUA, în anul 2000, a fost oprită vaccinarea împotriva rujeolei, crezând că această infecție a fost biruită, însă în 2005 o fată a adus infecția după ce a vizitat România. Astfel s-a început cea mai mare epidemie a rujeolei în SUA”, a precizat Petru Dodu. Potrivit lor, în Moldova, în ultimii ani a scăzut rata de vaccinare de la 95,4 %- 89,7%, ca rezultat s-a mărit numărul copiilor bolnavi de difterie, poliomielita, rujeola și tusa convulsivă. S-a mărit riscul izbucnirii unor epidemii în Moldova care nu s-au mai înregistrat de zece ani. În perioada 1994 – 1996, în Moldova s-au înregistrat aproximativ 880 de cazuri de difterie, din care 48 s-au soldat cu deces. Aproape jumătate din numărul bolnavilor şi decedaților erau copii nevaccinați mai mici de 14 ani. Mulți spun că vaccinurile sunt nocive,dar tratamentul împotriva bolii este mult mai agresiv, consecințele și reacțiile cărora se vor manisfesta mult mai târziu. Mituri legate de vaccin: O igienă și o sanitație bună va aduce la dispariția bolilor, adică vaccinurile nu sunt necesare „Igiena personală ajută la scăderea numărului de cazuri la anumite patologii,apa curată, nutriția bogată in vitamine, dar statistica arată un decalaj foarte mare de dispariție a unor boli după introducerea vaccinurilor, deci principalul factor de distrugere și dispariție a bolilor este vaccinarea, dar nu igiena, care e totuși foarte importantă într-o societate”, a subliniat Dr. Tzoi. Vaccinarea nu protejează copilul de îmbolnăvire „Vaccinurile moderne folosite actualmente în Republica Moldova sunt extrem de sigure și eficiente. Majoritatea vaccinurilor pentru copii au eficiență de 90-99% în prevenția bolilor”, a subliniat Dr. Tzoi. Vaccinarea are mai multe efecte dăunătoare și adverse pe termen lung.Vaccinarea poate fi mortală. „Vaccinurile nu au efecte dăunătoare organismului, ele pot avea doar niște reacții adverse minime pentru organism de genul: roșeață ușoară, umflătură, erupții cutanate, creșterea temperaturii corpului sau mărirea în dimensiuni a ganglionilor. Însă, consecințele nevaccinării ar putea fi drastice, uneori”, a spus medicul. Numărul copiilor vaccinați, bolnavi de boli prevenibile este mai mare decât celor nevaccinați. Pentru ce să mai vaccinăm copiii? „Sistemul imun al organismului nostru este foarte sofisticat și complex, deci nici un vaccin nu va garanta protecție de 100% a organismului contra virusului. Dar forma de boală pe care am putea  dezvoltăm, după vaccinare, este mult mai ușoară și reprezintă, uneori, diferența dintre viață și moarte. Și mai e vorba și de doză administrată în cazul vaccinului antirujeolic”, a spus medicul. Este mai bine să fii imunizat prin boală decât prin vaccinuri „După cum am spus efectele adverse post vaccinare sunt minime, pe când infectarea unui organism cu hepatita, poliomielită sau Haemophilus influenzae pot duce la complicații drastice gen: surditate, paralezie, ciroză hepatică”, a spus medicul. „Nu eu trebuie să vă conving să vaccinați sau nu copii, la fel nu trebuie să o facă preoții, vecinii sau rudele. Discutați cu medicii și specialiștii din domeniu, informați-vă din surse credibile, iar înainte de a lua decizia, gândiți-vă la consecințe pe termen lung. Această decizie trebuie să fie una conștientă și informată”, a recunoscut Ion Andronache.
Ea.md
E topită după televiziune, cinematografie, rochii și DORfest. Interviu cu cea mai punctuală și matinală prezentatoare TVR Moldova – Ilinca Avram V-am obișnuit până acum să avem la 20+, invitate care să ne povestească despre experiența lor în afaceri… Ilinca Avram ne-a povestit despre cum e să te trezești cu noaptea în cap, să muncești contra cronometru, până la minute chiar și să știi mereu ce ai de făcut și cum. „M-am regăsit deopotrivă peste tot, fiindcă la fiecare job pe care l-am avut, am făcut tot ce am simțit în acel moment. Probabil că totuși televiziunea a fost întotdeauna dragostea mea… sunt de la 6 ani în televiziune! Asta îmi place să fac cel mai mult, mă bucur că am făcut și alte chestii, din care desigur am avut doar de învățat. Perioada de antreprenoriat, de exemplu, m-a învățat să fie sigură pe mine, pe ceva ce vreau și pot, perioada cu hainele mi-a plăcut, de asta și am zis „hai să merg pe drumul ăsta”. În rest eu nu mă pot opri. Ce fac după DORfest? Mă apuc de altceva probabil. DORest, afacerea cu haine, promovarea cărții mamari mele… toate sunt cumva legate de familie. Pentru mine familia est puterea, siguranța. La 20 de ani nu prea îți dai seama de multe lucruri. Eu însă am o relație nemaipomenită cu bunica, sor-mea, oamenii apropiați mie, nu îmi imaginez să nu facem ceva împreună. Cert este că eu sunt în primul rând mândră de schimbările, viziunile mele, care desigur s-au schimbat, principiile de viață, care au evoluat, dar și experiența de organizator de evenimente.” Întrebată dacă acum ar putea să dea careva sfaturi pentru cineva care e la început de cale, acestea ar fi în primul rând: „Responsabilitate și punctualitate, probabil sunt fixată pe asta, dar pe mine mă ajută foarte mult. Iar încă unul ar fi să fii tot timpul curios, cu atât mai mult te dezvolți! Cel mai tare ce nu îmi place când oamenii nu update-ază situațiilor, timpului… Trebuie să anunți dacă s-a întâmplat ceva, ori noi mai avem prostul obicei să dispărem. Dacă mă întrebi de mă consider vedetă – NU, nu mă consider vedetă. Însă un lucru știu, sunt super fericită așa cum sunt.”  
20 ore
Ea.md / Publicat acum 20 ore
V-am obișnuit până acum să avem la 20+, invitate care să ne povestească despre experiența lor în afaceri… Ilinca Avram ne-a povestit despre cum e să te trezești cu noaptea în cap, să muncești contra cronometru, până la minute chiar și să știi mereu ce ai de făcut și cum. „M-am regăsit deopotrivă peste tot, fiindcă la fiecare job pe care l-am avut, am făcut tot ce am simțit în acel moment. Probabil că totuși televiziunea a fost întotdeauna dragostea mea… sunt de la 6 ani în televiziune! Asta îmi place să fac cel mai mult, mă bucur că am făcut și alte chestii, din care desigur am avut doar de învățat. Perioada de antreprenoriat, de exemplu, m-a învățat să fie sigură pe mine, pe ceva ce vreau și pot, perioada cu hainele mi-a plăcut, de asta și am zis „hai să merg pe drumul ăsta”. În rest eu nu mă pot opri. Ce fac după DORfest? Mă apuc de altceva probabil. DORest, afacerea cu haine, promovarea cărții mamari mele… toate sunt cumva legate de familie. Pentru mine familia est puterea, siguranța. La 20 de ani nu prea îți dai seama de multe lucruri. Eu însă am o relație nemaipomenită cu bunica, sor-mea, oamenii apropiați mie, nu îmi imaginez să nu facem ceva împreună. Cert este că eu sunt în primul rând mândră de schimbările, viziunile mele, care desigur s-au schimbat, principiile de viață, care au evoluat, dar și experiența de organizator de evenimente.” Întrebată dacă acum ar putea să dea careva sfaturi pentru cineva care e la început de cale, acestea ar fi în primul rând: „Responsabilitate și punctualitate, probabil sunt fixată pe asta, dar pe mine mă ajută foarte mult. Iar încă unul ar fi să fii tot timpul curios, cu atât mai mult te dezvolți! Cel mai tare ce nu îmi place când oamenii nu update-ază situațiilor, timpului… Trebuie să anunți dacă s-a întâmplat ceva, ori noi mai avem prostul obicei să dispărem. Dacă mă întrebi de mă consider vedetă – NU, nu mă consider vedetă. Însă un lucru știu, sunt super fericită așa cum sunt.”  
Ea.md
De ce apare autismul? Răspunsul l-au găsit doi cercetători coreeni Pe lângă asta, cercetătorii au găsit exact zona creierului care este legată de comportamentul autistic și care ar juca un rol important pentru a găsi leacul autismului, informează Korea Daily. Jurnalul de știință „Nature” a publicat studiile celor doi pe 14 septembrie. Cercetătorii se numesc Huh Jun-ryeol și Gloria Choi, profesori la Harvard, respectiv la MIT. Studiul explică foarte clar procesul detaliat prin care un șoarece gestant, care este infectat cu o bacterie, va avea un pui cu comportament autistic. O anumită bacterie din tractul digestiv al mamei poate dezvolta celule care să influențeze în mod direct celulele creierului copilului. Atunci când bacteria a fost ucisă cu antibiotice, șoarecele a avut un pui normal. Cei doi profesori sunt un cuplu și spun că acest lucru i-a ajutat în cercetarea lor. „Domeniile noastre de studiu sunt diferite. Unul lucrează în imunologie și altul în neurobiologie, ceea ce ne ajută în cercetările de neuroimunologie”, a afirmat Huh Jun-ryeol. Sursa: Agora.md
20 ore
Ea.md / Publicat acum 20 ore
Pe lângă asta, cercetătorii au găsit exact zona creierului care este legată de comportamentul autistic și care ar juca un rol important pentru a găsi leacul autismului, informează Korea Daily. Jurnalul de știință „Nature” a publicat studiile celor doi pe 14 septembrie. Cercetătorii se numesc Huh Jun-ryeol și Gloria Choi, profesori la Harvard, respectiv la MIT. Studiul explică foarte clar procesul detaliat prin care un șoarece gestant, care este infectat cu o bacterie, va avea un pui cu comportament autistic. O anumită bacterie din tractul digestiv al mamei poate dezvolta celule care să influențeze în mod direct celulele creierului copilului. Atunci când bacteria a fost ucisă cu antibiotice, șoarecele a avut un pui normal. Cei doi profesori sunt un cuplu și spun că acest lucru i-a ajutat în cercetarea lor. „Domeniile noastre de studiu sunt diferite. Unul lucrează în imunologie și altul în neurobiologie, ceea ce ne ajută în cercetările de neuroimunologie”, a afirmat Huh Jun-ryeol. Sursa: Agora.md
Ea.md
Părintele din Ghidighici a făcut-o și pe asta! Maxim Melinti a lansat cartea „20 de sfaturi pentru femeile creștine” Am fost și eu. Modest din cale afară, părintele Maxim nu a vrut să vorbească el prea mult despre carte, despre sine…M-a invitat să spun eu două cuvinte. M-a invitat în față. Mai multe o să vă spun, părintele Maxim Melinti m-a lasat să stau cu spatele la altar, încălțată în adidași, și cel mai important, fără o basma pe cap. Nu am găsit una la intrarea în biserică, așa cum se întâmplă de obicei în biserici, unde îți poți alege una dintr-un teanc de broboade, în caz că ai uitat să îți iei de acasă. Despre asta, într-o mică măsură, este cartea „20 de sfaturi pentru femeile creștine”. Părintele Maxim Melinti sparge cu literele și gândurile sale zidul dintre creștini și biserică, dintre oameni și Dumnezeu. Este convins că obiceiurile inventate de oameni, anumite tradiții bisericești, îndepărtează creștinii de biserică. De aceea, el își propune să îi apropie. A lansat o carte în care se risipesc mituri. De exemplu, există superstiția că nou-născutul nu este protejat de îngerași până la botez și că nu poate fi văzut de nimeni până la botez. Este o eroare, scrie Maxim Melinti. Încă de la naștere, copilul are alături un înger păzitor. Citește și: Părintele Maxim Melinti scrie o carte pentru femei – „20 de sfaturi pentru femeile creștine” „Ar fi bine să purtăm această carte cu noi peste tot…Când avem de așteptat undeva, de exemplu la policlinică, o putem deschide și citi ca să ne inspire. Căci așa este părintele Maxim Melinti…o sursă de inspirație. Îl cunosc de 5 ani și ne-a ajutat foarte mult familia, ne-a oferit sfaturi bune și susținere. La îndemnul dumnealui, am înfiat 2 copii, iar îndoieli și obstacole au fost multe”, a povestit la lansare emoționată, cu lacrimi în ochi, doamna Natalia Sopco. Și mai mari emoții a trăit la lansarea cărții chiar părintele Maxim Melinti. „Am trăit emoții deosebite, fără îndoială. Nu m-am așteptat la un număr atât de mare de participanți, inclusiv din Chișinău. Sunt recunoscător soției mele, care împreună „cu femeile noastre mironosițe” au făcut evenimentul să fie anume așa: cu un colțar național, cu plăcinte, sarmale și vin pe „care numai popa îl bea”, pe fundal Vivaldi”, povestește glumețul părinte. Nu am fost la toate bisericile din țară, dar ceva îmi spune că nicăieri nu s-a glumit vreodată și nu s-au spus bancuri, inclusiv despre preoți, așa cum s-a întâmplat ieri la lansare. A ținut-o cu glumele actorul Anatol Durbală, dar și părintele Maxim Melinti. Astfel, s-a creat un amalgam de emoții, într-o liniște divină, cu fețe senine privind omul în care au încredere, față de care poartă un respect profund și admirație. Maria Zaharia a venit cu un tort care l-a lăsat pe părintele Maxim fără replică și a plecat acasă cu vreo 6 cărți „20 de sfaturi pentru femeile creștine”. Prietenele și colegele de muncă au cerut câte un exemplar. De altfel, coada la autografe a fost foarte lungă. Părintele Maxim a tot lăsat gânduri alese și a făcut poze cu cititorii mai bine de o oră. Vă întrebați cum vă puteți face cu o carte? Mergeți la biserica din satul Ghidighici sau sunați-l pe părinte. „Cine vrea să facă rost de o carte poate să mă sune. Eu vin des la Chișinău și mă pot întâlni cu doritorii în oraș. Numărul meu este 079256111.” Vezi și: Prin hopuri…cu Maxim Melinti – preotul cu live-uri pe Facebook și un canal YouTube. Vezi mașina lui de lux Astfel îl puteți cunoaște pe autor personal, o experiență care o să vă placă. Oricât de scurtă e o discuție cu părintele Maxim, mereu se lasă cu un sfat sau o frază care îți face ziua mai bună. Foto: Rodion Gavriloi      
22 ore
Ea.md / Publicat acum 22 ore
Am fost și eu. Modest din cale afară, părintele Maxim nu a vrut să vorbească el prea mult despre carte, despre sine…M-a invitat să spun eu două cuvinte. M-a invitat în față. Mai multe o să vă spun, părintele Maxim Melinti m-a lasat să stau cu spatele la altar, încălțată în adidași, și cel mai important, fără o basma pe cap. Nu am găsit una la intrarea în biserică, așa cum se întâmplă de obicei în biserici, unde îți poți alege una dintr-un teanc de broboade, în caz că ai uitat să îți iei de acasă. Despre asta, într-o mică măsură, este cartea „20 de sfaturi pentru femeile creștine”. Părintele Maxim Melinti sparge cu literele și gândurile sale zidul dintre creștini și biserică, dintre oameni și Dumnezeu. Este convins că obiceiurile inventate de oameni, anumite tradiții bisericești, îndepărtează creștinii de biserică. De aceea, el își propune să îi apropie. A lansat o carte în care se risipesc mituri. De exemplu, există superstiția că nou-născutul nu este protejat de îngerași până la botez și că nu poate fi văzut de nimeni până la botez. Este o eroare, scrie Maxim Melinti. Încă de la naștere, copilul are alături un înger păzitor. Citește și: Părintele Maxim Melinti scrie o carte pentru femei – „20 de sfaturi pentru femeile creștine” „Ar fi bine să purtăm această carte cu noi peste tot…Când avem de așteptat undeva, de exemplu la policlinică, o putem deschide și citi ca să ne inspire. Căci așa este părintele Maxim Melinti…o sursă de inspirație. Îl cunosc de 5 ani și ne-a ajutat foarte mult familia, ne-a oferit sfaturi bune și susținere. La îndemnul dumnealui, am înfiat 2 copii, iar îndoieli și obstacole au fost multe”, a povestit la lansare emoționată, cu lacrimi în ochi, doamna Natalia Sopco. Și mai mari emoții a trăit la lansarea cărții chiar părintele Maxim Melinti. „Am trăit emoții deosebite, fără îndoială. Nu m-am așteptat la un număr atât de mare de participanți, inclusiv din Chișinău. Sunt recunoscător soției mele, care împreună „cu femeile noastre mironosițe” au făcut evenimentul să fie anume așa: cu un colțar național, cu plăcinte, sarmale și vin pe „care numai popa îl bea”, pe fundal Vivaldi”, povestește glumețul părinte. Nu am fost la toate bisericile din țară, dar ceva îmi spune că nicăieri nu s-a glumit vreodată și nu s-au spus bancuri, inclusiv despre preoți, așa cum s-a întâmplat ieri la lansare. A ținut-o cu glumele actorul Anatol Durbală, dar și părintele Maxim Melinti. Astfel, s-a creat un amalgam de emoții, într-o liniște divină, cu fețe senine privind omul în care au încredere, față de care poartă un respect profund și admirație. Maria Zaharia a venit cu un tort care l-a lăsat pe părintele Maxim fără replică și a plecat acasă cu vreo 6 cărți „20 de sfaturi pentru femeile creștine”. Prietenele și colegele de muncă au cerut câte un exemplar. De altfel, coada la autografe a fost foarte lungă. Părintele Maxim a tot lăsat gânduri alese și a făcut poze cu cititorii mai bine de o oră. Vă întrebați cum vă puteți face cu o carte? Mergeți la biserica din satul Ghidighici sau sunați-l pe părinte. „Cine vrea să facă rost de o carte poate să mă sune. Eu vin des la Chișinău și mă pot întâlni cu doritorii în oraș. Numărul meu este 079256111.” Vezi și: Prin hopuri…cu Maxim Melinti – preotul cu live-uri pe Facebook și un canal YouTube. Vezi mașina lui de lux Astfel îl puteți cunoaște pe autor personal, o experiență care o să vă placă. Oricât de scurtă e o discuție cu părintele Maxim, mereu se lasă cu un sfat sau o frază care îți face ziua mai bună. Foto: Rodion Gavriloi      
Ea.md
Minorii vor putea obține cetățenia română la cererea părinților și odată cu aceștia Potrivit unui comunicat al Executivului român, în acest sens Guvernul a decis ca acestor minori să li se acorde cetăţenia la cererea părinţilor şi odată cu aceştia, scrie economica.net, citând agenția Agerpres. „Cererea va fi depusă odată cu cererea părinţilor de acordare a cetăţeniei române, în condiţiile Legii nr. 21/1991, republicată în Monitorul Oficial nr. 576 din 13 august 2010. În propunerea de reglementare este prevăzută condiţia ca, la data cererii, copiii minori să domicilieze, în condiţiile legii, în România”, precizează sursa citată. De asemenea, conform comunicatului, sunt modificate şi dispoziţiile cu privire la dobândirea cetăţeniei române de către copilul adoptat. Astfel, sunt reglementate situaţiile în care adopţia se face de către soţul cetăţean român al părintelui firesc sau adoptiv, cetăţean străin, ori de către persoana de cetăţenie română care se află într-o relaţie stabilă şi convieţuieşte cu acest părinte, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 273/2004 privind procedura adopţiei, republicată, cu modificările ulterioare, precizează sursa citată. Conform comunicatului, în ambele cazuri, dacă părinţii nu cad de acord în privinţa cetăţeniei minorilor, decizia va fi luată de tribunalul de la domiciliul minorului sau, după caz, de către instanţa judecătorească competentă să încuviinţeze adopţia, ţinând cont de interesele acestuia. „Minorului care a împlinit 14 ani i se cere consimţământul, iar dacă devine major în timpul perioadei de soluţionare a cererii acesta va depune jurământul, în condiţiile legii. Minorilor care dobândesc cetăţenia română odată cu părinţii sau cu unul dintre ei li se va elibera certificat de cetăţenie distinct de cel al părinţilor. Anterior modificărilor legislative aprobate în şedinţa de astăzi a Guvernului, minorii care dobândeau cetăţenia română odată cu părinţii sau cu unul dintre ei erau înscrişi în certificatul de cetăţenie al părinţilor”, potrivit aceleiaşi surse. Executivul precizează că noile reglementări au fost adoptate prin ordonanţă de urgenţă, „pentru a elimina, cu efect imediat, aspecte care au generat interpretări divergente la nivelul autorităţilor cu atribuţii în domeniu, urmate de numeroase litigii, soluţionate definitiv sau în curs de soluţionare pe rolul instanţelor judecătoreşti”. „În acest fel, dispoziţiile aprobate sunt aplicabile şi persoanelor cărora, prin hotărâre judecătorească definitivă, li s-au anulat, după caz, actele de stare civilă, menţiunile cu privire la dobândirea cetăţeniei române înscrise pe acestea ori actele de identitate sau documentele de călătorie româneşti eliberate în temeiul actelor de stare civilă sau al menţiunilor cu privire la dobândirea cetăţeniei române, sub motivul că nu au dobândit cetăţenia română întrucât nu s-a parcurs procedura privind acordarea cetăţeniei române la autoritatea competentă, odată cu părinţii care au obţinut cetăţenia română”, se arată în comunicat. Sursa: AGORA.md
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Potrivit unui comunicat al Executivului român, în acest sens Guvernul a decis ca acestor minori să li se acorde cetăţenia la cererea părinţilor şi odată cu aceştia, scrie economica.net, citând agenția Agerpres. „Cererea va fi depusă odată cu cererea părinţilor de acordare a cetăţeniei române, în condiţiile Legii nr. 21/1991, republicată în Monitorul Oficial nr. 576 din 13 august 2010. În propunerea de reglementare este prevăzută condiţia ca, la data cererii, copiii minori să domicilieze, în condiţiile legii, în România”, precizează sursa citată. De asemenea, conform comunicatului, sunt modificate şi dispoziţiile cu privire la dobândirea cetăţeniei române de către copilul adoptat. Astfel, sunt reglementate situaţiile în care adopţia se face de către soţul cetăţean român al părintelui firesc sau adoptiv, cetăţean străin, ori de către persoana de cetăţenie română care se află într-o relaţie stabilă şi convieţuieşte cu acest părinte, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 273/2004 privind procedura adopţiei, republicată, cu modificările ulterioare, precizează sursa citată. Conform comunicatului, în ambele cazuri, dacă părinţii nu cad de acord în privinţa cetăţeniei minorilor, decizia va fi luată de tribunalul de la domiciliul minorului sau, după caz, de către instanţa judecătorească competentă să încuviinţeze adopţia, ţinând cont de interesele acestuia. „Minorului care a împlinit 14 ani i se cere consimţământul, iar dacă devine major în timpul perioadei de soluţionare a cererii acesta va depune jurământul, în condiţiile legii. Minorilor care dobândesc cetăţenia română odată cu părinţii sau cu unul dintre ei li se va elibera certificat de cetăţenie distinct de cel al părinţilor. Anterior modificărilor legislative aprobate în şedinţa de astăzi a Guvernului, minorii care dobândeau cetăţenia română odată cu părinţii sau cu unul dintre ei erau înscrişi în certificatul de cetăţenie al părinţilor”, potrivit aceleiaşi surse. Executivul precizează că noile reglementări au fost adoptate prin ordonanţă de urgenţă, „pentru a elimina, cu efect imediat, aspecte care au generat interpretări divergente la nivelul autorităţilor cu atribuţii în domeniu, urmate de numeroase litigii, soluţionate definitiv sau în curs de soluţionare pe rolul instanţelor judecătoreşti”. „În acest fel, dispoziţiile aprobate sunt aplicabile şi persoanelor cărora, prin hotărâre judecătorească definitivă, li s-au anulat, după caz, actele de stare civilă, menţiunile cu privire la dobândirea cetăţeniei române înscrise pe acestea ori actele de identitate sau documentele de călătorie româneşti eliberate în temeiul actelor de stare civilă sau al menţiunilor cu privire la dobândirea cetăţeniei române, sub motivul că nu au dobândit cetăţenia română întrucât nu s-a parcurs procedura privind acordarea cetăţeniei române la autoritatea competentă, odată cu părinţii care au obţinut cetăţenia română”, se arată în comunicat. Sursa: AGORA.md
Ea.md
Pacienții unui spital din SUA merg în sala de operații cu mașina Mașinile sunt controlate de o soră medicală sau un medic și sunt parte dintr-un program menit să îi relaxeze pe copii înainte de procedurile medicale. „Copiii se distrează. Părinții văd că ei sunt relaxați și fericiți”, spune doctorul Daniela Carvalho, șefa secției de intervenții chirurgicale a spitalului. Mașinuțele sunt o donație a grupului de inițiativă Regional Law Enforcement Teddy Bear Drive din San Diego, care colectează și donează animale de pluș copiilor internați în spital. Copiii au de ales dintre BMW, Mercedes sau Lamborghini, astfel încât plimbarea până la sala de operații este una de lux. Foto: Fox News Sursa: reuters.com
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Mașinile sunt controlate de o soră medicală sau un medic și sunt parte dintr-un program menit să îi relaxeze pe copii înainte de procedurile medicale. „Copiii se distrează. Părinții văd că ei sunt relaxați și fericiți”, spune doctorul Daniela Carvalho, șefa secției de intervenții chirurgicale a spitalului. Mașinuțele sunt o donație a grupului de inițiativă Regional Law Enforcement Teddy Bear Drive din San Diego, care colectează și donează animale de pluș copiilor internați în spital. Copiii au de ales dintre BMW, Mercedes sau Lamborghini, astfel încât plimbarea până la sala de operații este una de lux. Foto: Fox News Sursa: reuters.com
Ea.md
„Doare… dar o să treacă”. Ce a pățit cântăreața Tatiana Heghea (Foto) În pofida durerii, dar și a furiei că nu-și mai poate folosi mâna stângă în deplina ei funcție, artista e cu zâmbetul pe buze și optimistă. „Doare… dar va trece”, scrie ea pe pagina sa de Facebook. „Nu e grav. Este doar o mică fractură a osului dintre antebraț și laba mâinii. Va sta imobilă două săptămâni, ca să îmi revin deplin. Vedem partea pozitivă – deci, important este că vocea e bine și mă slujește fără probleme”, a spus încrezătoare interpreta. Cu zâmbetul pe buze și plină de energie, Tatiana Heghea a lansat astăzi în cadrul emisiunii „Prima Oră” noua sa melodie. Urmăriți-o mai jos: EA.md îi dorește Tatianei Heghea multă sănătate și putere să se facă bine!!!
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
În pofida durerii, dar și a furiei că nu-și mai poate folosi mâna stângă în deplina ei funcție, artista e cu zâmbetul pe buze și optimistă. „Doare… dar va trece”, scrie ea pe pagina sa de Facebook. „Nu e grav. Este doar o mică fractură a osului dintre antebraț și laba mâinii. Va sta imobilă două săptămâni, ca să îmi revin deplin. Vedem partea pozitivă – deci, important este că vocea e bine și mă slujește fără probleme”, a spus încrezătoare interpreta. Cu zâmbetul pe buze și plină de energie, Tatiana Heghea a lansat astăzi în cadrul emisiunii „Prima Oră” noua sa melodie. Urmăriți-o mai jos: EA.md îi dorește Tatianei Heghea multă sănătate și putere să se facă bine!!!
Ea.md
Top modelul Mădălina Ghenea și-a arătat fetița! Ieri, Mădălina le-a făcut o surpriză nesperată fanilor, arătându-le în sfârșit prima fotografie necenzurată cu fața micuței, scrie ele.ro. Ce-i drept, a lăsat să se vadă doar profilul micuței, care a fost fotografiată în camera hotelului de 4 stele din Sestri Levente, Italia, cu vedere spre golful Baia del Silenzio, fiind situat chiar pe țărmul mării. Top modelul şi actriţa Mădălina Ghenea, în vârstă de 28 de ani, şi logodnicul său – omul de afaceri Matei Stratan (29 de ani), au devenit părinţii unei fetiţe pe 4 aprilie, anul curent. Vedeta şi-a dorit să nască natural, însă după un travaliu chinuitor medicii au sfătuit-o să recurgă la operaţia de cezariană. Atunci Mădălina declara: „În sfârşit mi se îndeplineşte cea mai mare dorinţă, am găsit liniştea pe care cu toţii o căutăm. E minunat să găseşti cel mai cald cămin în partenerul tău, oriunde ai fi. În mai-iunie voi avea trei contracte, iar ea (fetiţa – n.red.) va fi cu mine. De îndată ce se va putea, vom începe să călătorim. Este visul meu să-i arăt lumea.”
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Ieri, Mădălina le-a făcut o surpriză nesperată fanilor, arătându-le în sfârșit prima fotografie necenzurată cu fața micuței, scrie ele.ro. Ce-i drept, a lăsat să se vadă doar profilul micuței, care a fost fotografiată în camera hotelului de 4 stele din Sestri Levente, Italia, cu vedere spre golful Baia del Silenzio, fiind situat chiar pe țărmul mării. Top modelul şi actriţa Mădălina Ghenea, în vârstă de 28 de ani, şi logodnicul său – omul de afaceri Matei Stratan (29 de ani), au devenit părinţii unei fetiţe pe 4 aprilie, anul curent. Vedeta şi-a dorit să nască natural, însă după un travaliu chinuitor medicii au sfătuit-o să recurgă la operaţia de cezariană. Atunci Mădălina declara: „În sfârşit mi se îndeplineşte cea mai mare dorinţă, am găsit liniştea pe care cu toţii o căutăm. E minunat să găseşti cel mai cald cămin în partenerul tău, oriunde ai fi. În mai-iunie voi avea trei contracte, iar ea (fetiţa – n.red.) va fi cu mine. De îndată ce se va putea, vom începe să călătorim. Este visul meu să-i arăt lumea.”
Ea.md
Lilia Surdu, creatoarea brandului MOVE, despre cum le-a accelerat activitatea proiectul FAP (Video) Despre brandul MOVE: Nu îmi vine să cred că au trecut deja doi ani de când ne-am lansat pe piață, dar evident că startul nostru a fost odată cu Moldova Fashion Days. Atunci lumea ne-a cunoscut mai bine. 8 idei despre MOVE de la creatoarea brandului, Lilia Surdu: „Pictăm manual pe țesături sofisticate” Despre noua colecție ce va fi prezentată în cadrul Moldova Fashion Days 2017 Colecția de toamnă-iarnă 2017-2018 este tradițional inspirată din natură. Predomină culorile pastelate și este în tendințele culorilor de nivel internațional. De fiecare dată încercăm să îmbunătățim modelele noastre și ținem cont de ceea ce spun clientele noastre și ajustăm ideile după doleanțele femeilor. Mereu învățăm ceva nou de la persoanele care ne calcă pragul showroom-ului. Despre Fashion Acceleration Program: Este un proiect internațional, deoarece ne ajută să mergem pe piața internațională cu brandul nostru. A fost un scop bine determinat chiar de la începutul participării. Vrem să împărtășim talentul și frumusețea pe care o creăm cu toată lumea. Mergem cu pași rapizi în această direcție. Săptămâna viitoare participăm la Paris Fashion Week, este pentru a doua oară când mergem acolo. De data aceasta vom propune o colecție deosebită: primăvară-vară 2018. Pentru a ieși la nivel internațional este nevoie de foarte multă muncă, de vizibilitate, de participări permanente la diverse evenimente. Am avut un mare noroc să avem mentori de peste hotare, care la rândul lor au fost creatori de branduri. Ei ne-au povestit foarte detaliat despre acest proces de lucru. Ne-au explicat care sunt regulile de joc în domeniul fashion. Despre mătasea pictată: Mătasea noi o pictăm, dar o achiziționăm din diferite surse. Ea este de diferite structuri, de diferite grosimi. Înainte de a mă ocupa cu acest domeniu, chiar nu știam aceste lucruri. De curând, am fost la Premiere Vision, acolo unde am avut ocazia să văd ultimele tendințe. Întotdeauna este bine să te inspiri din amalgamul acesta de idei noi, deosebite. Eu și sora mea pictăm mătasea. Până ajungem la culoarea și la forma pe care ne-o dorim, trecem printr-o serie de procedee. Folosim o vopsea specială, care nu se șterge la spălări. Întotdeauna ne informăm clienții că nicio rochie sau articol vestimentar nu va fi exact ca cel văzut pe manechin. Noi oricum avem formule de culori, e ca o rețetă pe care o gătești și numai noi știm ce e acolo. De obicei, facem piese similare, dar chiar dacă seamănă mult nu sunt la fel. Întotdeauna am spus că o femeie care poartă „MOVE” este o persoană artistică. Nu visez ca hainele mele să fie purtate de vreo personalitate. Sunt fericită ca orice om să se regăsească în ele. Chiar avem femei care plâng de fericire când îmbracă un articol. Citește și: Designerul Lilia Surdu și-a prezentat colecția de haine din mătase naturală la Paris Foto: MOVE
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Despre brandul MOVE: Nu îmi vine să cred că au trecut deja doi ani de când ne-am lansat pe piață, dar evident că startul nostru a fost odată cu Moldova Fashion Days. Atunci lumea ne-a cunoscut mai bine. 8 idei despre MOVE de la creatoarea brandului, Lilia Surdu: „Pictăm manual pe țesături sofisticate” Despre noua colecție ce va fi prezentată în cadrul Moldova Fashion Days 2017 Colecția de toamnă-iarnă 2017-2018 este tradițional inspirată din natură. Predomină culorile pastelate și este în tendințele culorilor de nivel internațional. De fiecare dată încercăm să îmbunătățim modelele noastre și ținem cont de ceea ce spun clientele noastre și ajustăm ideile după doleanțele femeilor. Mereu învățăm ceva nou de la persoanele care ne calcă pragul showroom-ului. Despre Fashion Acceleration Program: Este un proiect internațional, deoarece ne ajută să mergem pe piața internațională cu brandul nostru. A fost un scop bine determinat chiar de la începutul participării. Vrem să împărtășim talentul și frumusețea pe care o creăm cu toată lumea. Mergem cu pași rapizi în această direcție. Săptămâna viitoare participăm la Paris Fashion Week, este pentru a doua oară când mergem acolo. De data aceasta vom propune o colecție deosebită: primăvară-vară 2018. Pentru a ieși la nivel internațional este nevoie de foarte multă muncă, de vizibilitate, de participări permanente la diverse evenimente. Am avut un mare noroc să avem mentori de peste hotare, care la rândul lor au fost creatori de branduri. Ei ne-au povestit foarte detaliat despre acest proces de lucru. Ne-au explicat care sunt regulile de joc în domeniul fashion. Despre mătasea pictată: Mătasea noi o pictăm, dar o achiziționăm din diferite surse. Ea este de diferite structuri, de diferite grosimi. Înainte de a mă ocupa cu acest domeniu, chiar nu știam aceste lucruri. De curând, am fost la Premiere Vision, acolo unde am avut ocazia să văd ultimele tendințe. Întotdeauna este bine să te inspiri din amalgamul acesta de idei noi, deosebite. Eu și sora mea pictăm mătasea. Până ajungem la culoarea și la forma pe care ne-o dorim, trecem printr-o serie de procedee. Folosim o vopsea specială, care nu se șterge la spălări. Întotdeauna ne informăm clienții că nicio rochie sau articol vestimentar nu va fi exact ca cel văzut pe manechin. Noi oricum avem formule de culori, e ca o rețetă pe care o gătești și numai noi știm ce e acolo. De obicei, facem piese similare, dar chiar dacă seamănă mult nu sunt la fel. Întotdeauna am spus că o femeie care poartă „MOVE” este o persoană artistică. Nu visez ca hainele mele să fie purtate de vreo personalitate. Sunt fericită ca orice om să se regăsească în ele. Chiar avem femei care plâng de fericire când îmbracă un articol. Citește și: Designerul Lilia Surdu și-a prezentat colecția de haine din mătase naturală la Paris Foto: MOVE
Ea.md
Designerii Moldova Fashion Days, ziua II: 5 debutanți și fruntașii industriei textile locale Continuăm cu trecerea în revistă a designerilor autohtoni, atât începători, cât și recunoscuți pe piața locală și internațională, care vor cuceri podiumul de la Moldova Fashion Days FW’17 în cea de-a doua zi. Vezi cum își prezintă designerii colecțiile noi! 24 septembrie 2017 „Lia Fia”: colecție inspirată din poveștile nordice, cu zâne ce poartă fulgi în păr și creează o atmosferă magică pentru a aduce zâmbete pe buzele copiilor! „Creme Brulee”: noua colecție valorifică libertatea prin cel mai reprezentativ simbol – pasărea! Pentru că publicul-țintă sunt copiii, au avut grijă să-i ademenească cu cele mai puternice și frumoase culori! „Olga Cojocari”: îmbină structurile tricotului cu diverse texturi și redă expresivitate formelor prin prisma plasticității materialelor. Muncesc mult de dragul femeilor sensibile, romantice și calde. „Silvia Jalba”: abordează un stil eclectic în care domină contrastul dintre alb și negru, siluetele libere și țesăturile naturale. Libertatea și individualitate îi definesc colecția din acest sezon. „Lilia Ciaicovschi”: pune mare preț pe comoditate și nu uită niciodată de tendințe însă o inspiră, cu adevărat, oamenii pe care îi întâlnește pe stradă sau emoțiile trăite cu intensitate. „TopCoat”: urmăresc tendințele și inovațiile nou apărute pe piață. Se specializează în confecționarea paltoanelor, pe care le consideră ”rochiile iernii”. Se mândresc cu utilizarea lânii italiene de calitate superioară și cu faptul că reușesc să ofere clienților articole frumoase și comode, călduroase și ușoare. „Vitalie Burlacu”: design-ul modern și creativ al produselor din piele naturală de calitate superioară este punctul forte al brandului. În această toamnă au mizat pe culori calde pentru zile reci, iar vedeta sezonului este geanta supradimensională – un must have în garderoba femeilor! „Ponti”: premieră absolută atât pentru cei de la ”Ponti”, cât și pentru Republica Moldova! Echipa a pregătit o colecție de șorțuri și batiste deosebite, pentru cel mai înduioșător obicei de la nunțile locale –  ”dezbrăcatul miresei”! „Arabadji”: reinterpretează formele clasice prin detalii vii și atractive. Au manipulat formele, texturile și culorile până au obținut articole care să contureze individualitatea fiecărei femei și să o facă să se simtă unică și specială. „O’Blanc”: ne binedispune de fiecare dată cu rochii de seară și de nuntă spectaculoase. Dantelele fine, franjurii, picturile manuale fac femeile ce aleg să le poarte rochiile, la cele mai speciale evenimente din viață, să răspândească delicatețe și eleganță. „Valentina Vidrașcu”: motivele folclorice românești nu lipsesc nici de această dată! Calitatea, finisajul, designul utilitar și perspectivele contemporane au prioritate! Chiar dacă propune și altfel de articole vestimentare, piesa de rezistență a tuturor colecțiilor este ia, mereu unica și irepetabila ie.
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Continuăm cu trecerea în revistă a designerilor autohtoni, atât începători, cât și recunoscuți pe piața locală și internațională, care vor cuceri podiumul de la Moldova Fashion Days FW’17 în cea de-a doua zi. Vezi cum își prezintă designerii colecțiile noi! 24 septembrie 2017 „Lia Fia”: colecție inspirată din poveștile nordice, cu zâne ce poartă fulgi în păr și creează o atmosferă magică pentru a aduce zâmbete pe buzele copiilor! „Creme Brulee”: noua colecție valorifică libertatea prin cel mai reprezentativ simbol – pasărea! Pentru că publicul-țintă sunt copiii, au avut grijă să-i ademenească cu cele mai puternice și frumoase culori! „Olga Cojocari”: îmbină structurile tricotului cu diverse texturi și redă expresivitate formelor prin prisma plasticității materialelor. Muncesc mult de dragul femeilor sensibile, romantice și calde. „Silvia Jalba”: abordează un stil eclectic în care domină contrastul dintre alb și negru, siluetele libere și țesăturile naturale. Libertatea și individualitate îi definesc colecția din acest sezon. „Lilia Ciaicovschi”: pune mare preț pe comoditate și nu uită niciodată de tendințe însă o inspiră, cu adevărat, oamenii pe care îi întâlnește pe stradă sau emoțiile trăite cu intensitate. „TopCoat”: urmăresc tendințele și inovațiile nou apărute pe piață. Se specializează în confecționarea paltoanelor, pe care le consideră ”rochiile iernii”. Se mândresc cu utilizarea lânii italiene de calitate superioară și cu faptul că reușesc să ofere clienților articole frumoase și comode, călduroase și ușoare. „Vitalie Burlacu”: design-ul modern și creativ al produselor din piele naturală de calitate superioară este punctul forte al brandului. În această toamnă au mizat pe culori calde pentru zile reci, iar vedeta sezonului este geanta supradimensională – un must have în garderoba femeilor! „Ponti”: premieră absolută atât pentru cei de la ”Ponti”, cât și pentru Republica Moldova! Echipa a pregătit o colecție de șorțuri și batiste deosebite, pentru cel mai înduioșător obicei de la nunțile locale –  ”dezbrăcatul miresei”! „Arabadji”: reinterpretează formele clasice prin detalii vii și atractive. Au manipulat formele, texturile și culorile până au obținut articole care să contureze individualitatea fiecărei femei și să o facă să se simtă unică și specială. „O’Blanc”: ne binedispune de fiecare dată cu rochii de seară și de nuntă spectaculoase. Dantelele fine, franjurii, picturile manuale fac femeile ce aleg să le poarte rochiile, la cele mai speciale evenimente din viață, să răspândească delicatețe și eleganță. „Valentina Vidrașcu”: motivele folclorice românești nu lipsesc nici de această dată! Calitatea, finisajul, designul utilitar și perspectivele contemporane au prioritate! Chiar dacă propune și altfel de articole vestimentare, piesa de rezistență a tuturor colecțiilor este ia, mereu unica și irepetabila ie.
Ea.md
Agricutura ecologică din Moldova, dezvoltată de o americancă. Kelsey Walters a creat un business de familie împreună cu soțul moldovean Acum au împreună o fetița de patru anișori care deja vorbește în trei limbi: română, engleză și rusă. Cu toate că s-a adaptat bine la viața profesională și privată din Moldova, Kelsey nu-și uită originile, călătorește de mai multe ori pe an în SUA, fie pentru a-și revedea familia, fie în scopuri de afaceri.  În cadrul Women’s Day in Chisinau, ediția a IV-a, Kelsey va vorbi despre cum e să faci afaceri moldo-americane de succes. „Un stat mic, dar cu perspective” – așa vede Kelsey Republica Moldova. A îndrăgit cultura acestei țări și o combină armonios cu cea americană. A învățat limba română și, prin munca asiduă, contribuie la dezvoltarea economiei moldovenești. Ideile pe care le-a însușit în America le implementează cu succes în agricultura din Moldova. Astfel, a reușit să dezvolte o afacere de familie profitabilă ce a fortificat bazele agriculturii ecologice, ceea ce încă nu era pe piața de la noi. Ei sunt cei care au pus accent pe un ecosistem al solului bogat si viabil. Expert în managementul proiectelor agricole și tehnice, Kelsey, este unul dintre cei doi fondatori ai KB – Walkoma LLC, o companie care activează în America de Sud-Vest, și anume în New Mexico, Colorado, Arizona și Oklahoma, oferind, în același timp, suport tehnic diverselor inițiative private sau finanțate de donatori în Republica Moldova. Asemănările dintre munca pe care o face în Moldova și SUA sunt surprinzătoare. Kelsey și partenerul său de afaceri Michael Isaacson, un inginer american licențiat, colaborează cu numeroase asociații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații și cu mici grupuri de agricultori din SUA și, la fel, colaborează cu asociațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații din Moldova. „Trebuie să înțelegem că întotdeauna vor exista sisteme și abordări diferite. Înțelegând diversele culturi și complexități din fiecare țară, devenim mai flexibili în abordare, de aceea ținem să oferim produse de calitate. Este important să nu vă distrageți din cauza detaliilor mici și să vă concentrați asupra obiectivelor pe termen lung.” Kelsey este președintele ASOCIAȚIEI PATRONALE „ALIANȚA LANȚULUI VALORIC ÎN AGRICULTURA ECOLOGICĂ DIN MOLDOVA” (MOVCA), o organizație neguvernamentală care împreună cu alte întreprinderi ecologice, au început să facă lobby pentru o reglementare raționalizată în industrie. Mereu pasionată de agricultură și tehnologii, a reușit să creeze un mod natural de creștere a culturii cerealiere sau a altor plante agricole. Unele persoane din Moldova sunt dispuse să plătească o sumă mai mare pentru o producție de înaltă calitate. „Ce am învățat în Moldova am folosit ca bază pentru clienții noștri din SUA”, spune eroina noastră. Expert în acest sector, Kelsey va oferi o mulțime de sfaturi și recomandări pentru dezvoltarea și întreținerea unei afaceri prospere. În cadrul evenimentului Women’s Day in Chisinau, ediția a IV-a, veți afla mai multe despre femeia care vrea să schimbe Moldova și să întărească relațiile moldo-americane, pentru că această palmă de pământ oferă perspective pentru antreprenori, fiind un punct geografic favorabil pentru dezvoltarea agriculturii. Vă invităm să vă redescoperiți, pentru că iubim femeia din noi. Locurile sunt limitate! Biletele se pot procura pe adresa Iu. Gagarin 3 sau la nr. de tel. 076004200, 067466699 sau AICI. Data evenimentului: 23.09.2017. Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook Women’s Days in Chișinău.
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Acum au împreună o fetița de patru anișori care deja vorbește în trei limbi: română, engleză și rusă. Cu toate că s-a adaptat bine la viața profesională și privată din Moldova, Kelsey nu-și uită originile, călătorește de mai multe ori pe an în SUA, fie pentru a-și revedea familia, fie în scopuri de afaceri.  În cadrul Women’s Day in Chisinau, ediția a IV-a, Kelsey va vorbi despre cum e să faci afaceri moldo-americane de succes. „Un stat mic, dar cu perspective” – așa vede Kelsey Republica Moldova. A îndrăgit cultura acestei țări și o combină armonios cu cea americană. A învățat limba română și, prin munca asiduă, contribuie la dezvoltarea economiei moldovenești. Ideile pe care le-a însușit în America le implementează cu succes în agricultura din Moldova. Astfel, a reușit să dezvolte o afacere de familie profitabilă ce a fortificat bazele agriculturii ecologice, ceea ce încă nu era pe piața de la noi. Ei sunt cei care au pus accent pe un ecosistem al solului bogat si viabil. Expert în managementul proiectelor agricole și tehnice, Kelsey, este unul dintre cei doi fondatori ai KB – Walkoma LLC, o companie care activează în America de Sud-Vest, și anume în New Mexico, Colorado, Arizona și Oklahoma, oferind, în același timp, suport tehnic diverselor inițiative private sau finanțate de donatori în Republica Moldova. Asemănările dintre munca pe care o face în Moldova și SUA sunt surprinzătoare. Kelsey și partenerul său de afaceri Michael Isaacson, un inginer american licențiat, colaborează cu numeroase asociații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații și cu mici grupuri de agricultori din SUA și, la fel, colaborează cu asociațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații din Moldova. „Trebuie să înțelegem că întotdeauna vor exista sisteme și abordări diferite. Înțelegând diversele culturi și complexități din fiecare țară, devenim mai flexibili în abordare, de aceea ținem să oferim produse de calitate. Este important să nu vă distrageți din cauza detaliilor mici și să vă concentrați asupra obiectivelor pe termen lung.” Kelsey este președintele ASOCIAȚIEI PATRONALE „ALIANȚA LANȚULUI VALORIC ÎN AGRICULTURA ECOLOGICĂ DIN MOLDOVA” (MOVCA), o organizație neguvernamentală care împreună cu alte întreprinderi ecologice, au început să facă lobby pentru o reglementare raționalizată în industrie. Mereu pasionată de agricultură și tehnologii, a reușit să creeze un mod natural de creștere a culturii cerealiere sau a altor plante agricole. Unele persoane din Moldova sunt dispuse să plătească o sumă mai mare pentru o producție de înaltă calitate. „Ce am învățat în Moldova am folosit ca bază pentru clienții noștri din SUA”, spune eroina noastră. Expert în acest sector, Kelsey va oferi o mulțime de sfaturi și recomandări pentru dezvoltarea și întreținerea unei afaceri prospere. În cadrul evenimentului Women’s Day in Chisinau, ediția a IV-a, veți afla mai multe despre femeia care vrea să schimbe Moldova și să întărească relațiile moldo-americane, pentru că această palmă de pământ oferă perspective pentru antreprenori, fiind un punct geografic favorabil pentru dezvoltarea agriculturii. Vă invităm să vă redescoperiți, pentru că iubim femeia din noi. Locurile sunt limitate! Biletele se pot procura pe adresa Iu. Gagarin 3 sau la nr. de tel. 076004200, 067466699 sau AICI. Data evenimentului: 23.09.2017. Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook Women’s Days in Chișinău.
Ea.md
Visul American realizat la Chișinău cu Kelsey Walters Acum au împreună o fetița de patru anișori care deja vorbește în trei limbi: română, engleză și rusă. Cu toate că s-a adaptat bine la viața profesională și privată din Moldova, Kelsey nu-și uită originile, călătorește de mai multe ori pe an în SUA, fie pentru a-și revedea familia, fie în scopuri de afaceri.  În cadrul Women’s Day in Chisinau, ediția a IV-a, Kelsey va vorbi despre cum e să faci afaceri moldo-americane de succes. „Un stat mic, dar cu perspective” – așa vede Kelsey Republica Moldova. A îndrăgit cultura acestei țări și o combină armonios cu cea americană. A învățat limba română și, prin munca asiduă, contribuie la dezvoltarea economiei moldovenești. Ideile pe care le-a însușit în America le implementează cu succes în agricultura din Moldova. Astfel, a reușit să dezvolte o afacere de familie profitabilă ce a fortificat bazele agriculturii ecologice, ceea ce încă nu era pe piața de la noi. Ei sunt cei care au pus accent pe un ecosistem al solului bogat si viabil. Expert în managementul proiectelor agricole și tehnice, Kelsey, este unul dintre cei doi fondatori ai KB – Walkoma LLC, o companie care activează în America de Sud-Vest, și anume în New Mexico, Colorado, Arizona și Oklahoma, oferind, în același timp, suport tehnic diverselor inițiative private sau finanțate de donatori în Republica Moldova. Asemănările dintre munca pe care o face în Moldova și SUA sunt surprinzătoare. Kelsey și partenerul său de afaceri Michael Isaacson, un inginer american licențiat, colaborează cu numeroase asociații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații și cu mici grupuri de agricultori din SUA și, la fel, colaborează cu asociațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații din Moldova. „Trebuie să înțelegem că întotdeauna vor exista sisteme și abordări diferite. Înțelegând diversele culturi și complexități din fiecare țară, devenim mai flexibili în abordare, de aceea ținem să oferim produse de calitate. Este important să nu vă distrageți din cauza detaliilor mici și să vă concentrați asupra obiectivelor pe termen lung.” Kelsey este președintele ASOCIAȚIEI PATRONALE „ALIANȚA LANȚULUI VALORIC ÎN AGRICULTURA ECOLOGICĂ DIN MOLDOVA” (MOVCA), o organizație neguvernamentală care împreună cu alte întreprinderi ecologice, au început să facă lobby pentru o reglementare raționalizată în industrie. Mereu pasionată de agricultură și tehnologii, a reușit să creeze un mod natural de creștere a culturii cerealiere sau a altor plante agricole. Unele persoane din Moldova sunt dispuse să plătească o sumă mai mare pentru o producție de înaltă calitate. „Ce am învățat în Moldova am folosit ca bază pentru clienții noștri din SUA”, spune eroina noastră. Expert în acest sector, Kelsey va oferi o mulțime de sfaturi și recomandări pentru dezvoltarea și întreținerea unei afaceri prospere. În cadrul evenimentului Women’s Day in Chisinau, ediția a IV-a, veți afla mai multe despre femeia care vrea să schimbe Moldova și să întărească relațiile moldo-americane, pentru că această palmă de pământ oferă perspective pentru antreprenori, fiind un punct geografic favorabil pentru dezvoltarea agriculturii. Vă invităm să vă redescoperiți, pentru că iubim femeia din noi. Locurile sunt limitate! Biletele se pot procura pe adresa Iu. Gagarin 3 sau la nr. de tel. 076004200, 067466699 sau AICI. Data evenimentului: 23.09.2017. Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook Women’s Days in Chișinău.
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Acum au împreună o fetița de patru anișori care deja vorbește în trei limbi: română, engleză și rusă. Cu toate că s-a adaptat bine la viața profesională și privată din Moldova, Kelsey nu-și uită originile, călătorește de mai multe ori pe an în SUA, fie pentru a-și revedea familia, fie în scopuri de afaceri.  În cadrul Women’s Day in Chisinau, ediția a IV-a, Kelsey va vorbi despre cum e să faci afaceri moldo-americane de succes. „Un stat mic, dar cu perspective” – așa vede Kelsey Republica Moldova. A îndrăgit cultura acestei țări și o combină armonios cu cea americană. A învățat limba română și, prin munca asiduă, contribuie la dezvoltarea economiei moldovenești. Ideile pe care le-a însușit în America le implementează cu succes în agricultura din Moldova. Astfel, a reușit să dezvolte o afacere de familie profitabilă ce a fortificat bazele agriculturii ecologice, ceea ce încă nu era pe piața de la noi. Ei sunt cei care au pus accent pe un ecosistem al solului bogat si viabil. Expert în managementul proiectelor agricole și tehnice, Kelsey, este unul dintre cei doi fondatori ai KB – Walkoma LLC, o companie care activează în America de Sud-Vest, și anume în New Mexico, Colorado, Arizona și Oklahoma, oferind, în același timp, suport tehnic diverselor inițiative private sau finanțate de donatori în Republica Moldova. Asemănările dintre munca pe care o face în Moldova și SUA sunt surprinzătoare. Kelsey și partenerul său de afaceri Michael Isaacson, un inginer american licențiat, colaborează cu numeroase asociații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații și cu mici grupuri de agricultori din SUA și, la fel, colaborează cu asociațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații din Moldova. „Trebuie să înțelegem că întotdeauna vor exista sisteme și abordări diferite. Înțelegând diversele culturi și complexități din fiecare țară, devenim mai flexibili în abordare, de aceea ținem să oferim produse de calitate. Este important să nu vă distrageți din cauza detaliilor mici și să vă concentrați asupra obiectivelor pe termen lung.” Kelsey este președintele ASOCIAȚIEI PATRONALE „ALIANȚA LANȚULUI VALORIC ÎN AGRICULTURA ECOLOGICĂ DIN MOLDOVA” (MOVCA), o organizație neguvernamentală care împreună cu alte întreprinderi ecologice, au început să facă lobby pentru o reglementare raționalizată în industrie. Mereu pasionată de agricultură și tehnologii, a reușit să creeze un mod natural de creștere a culturii cerealiere sau a altor plante agricole. Unele persoane din Moldova sunt dispuse să plătească o sumă mai mare pentru o producție de înaltă calitate. „Ce am învățat în Moldova am folosit ca bază pentru clienții noștri din SUA”, spune eroina noastră. Expert în acest sector, Kelsey va oferi o mulțime de sfaturi și recomandări pentru dezvoltarea și întreținerea unei afaceri prospere. În cadrul evenimentului Women’s Day in Chisinau, ediția a IV-a, veți afla mai multe despre femeia care vrea să schimbe Moldova și să întărească relațiile moldo-americane, pentru că această palmă de pământ oferă perspective pentru antreprenori, fiind un punct geografic favorabil pentru dezvoltarea agriculturii. Vă invităm să vă redescoperiți, pentru că iubim femeia din noi. Locurile sunt limitate! Biletele se pot procura pe adresa Iu. Gagarin 3 sau la nr. de tel. 076004200, 067466699 sau AICI. Data evenimentului: 23.09.2017. Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook Women’s Days in Chișinău.
Ea.md
Fashion, cultură și mult sport – iată ce ne oferă acest weekend! Vezi agenda pentru 21-24 septembrie (Videografic) Evenimente pentru tineri 1.No Rest OM Fest No Rest OM Fest este un festival cu un tumult de energie şi antrenamente în regim non-stop în diferite locaţii! Perimetrul festivalului va cuprinde câteva zone: scena principală, unde vor evolua invitaţi moldoveni şi de peste hotare; zona antrenamentelor în circuit desfăşurate de cele mai importante cluburi de fitness din oraş, tot acolo vă veţi familiariza cu echipamentele de ultimă oră; zona TRX; terenul pentru crossfit şi haltere; fun-zona cu diverse activităţi neaşteptate. Festivalul va avea loc sâmbătă, 23 septebrie, str. Ghioceilor 1, începând cu ora 10:00. Mai multe detalii aflați pe pagina eventului. 2.Lapmol MTB Cup 2017 Aflată la cea de-a șaptea ediție, Cupa Lapmol este organizat de clubul de ciclism BikePortal. Concursul se va desfășura duminică, 24 septembrie, în parcul Valea Morilor. Înscrierea poate fi făcută AICI. Conform clasamentului, vor fi premiați în toate categoriile participanții plasați pe locurile 1-5 cu diplome și cadouri. În cadrul evenimentului se vor organiza și curse pentru copii. 3.Simona & Chin Dancehall Tour al Sis N Bro Dance Prestige, una dintre cele mai cunoscute școli de dans din România, se pregătește pentru un turneu international, începând cu 1 septembrie. Evenimentul are drept scop promovarea și susținerea tinerelor talente, iar cei mai bravi participanți vor fi cadou full pass la „Dancehall International România Preselections”. Concursul îi are ca amfitrioni pe Simona Mereu – Dancehall Queen România 2014 și Chin Overload Skankaz din Jamaica, unul dintre cei mai populari dansatori de new school dancehall. Adresa evenimentului: str. P. Zadnipru 12/2, 24 septembrie. Evenimente de familie 1.Ethno Jazz Festival 2017 Sfârşitul lui septembrie vine să ne bucure cu cea dea XVI-a ediţie a Festivalului Ethno Jazz 2017. Patru oraşe (Chișinău, Cahul, Soroca Tiraspol), 9 formaţii din 14 ţări ale lumii, 3 zile de concerte în Chişinău, muzicieni consacraţi, un program select şi ca de obicei – cei mai buni dintre cei mai buni! Mai multe detalii găsiți AICI. trigonjazz.com/f2017 Citește și: Muzică bună și un program select! Festivalul ETHNO JAZZ revine cu cea de-a XVI-a ediție 2.Bostaniada 2017 Bostaniada 2017 – Festivalul Etno Gastronomic revine acasă la Lozova. Costul total de 115 lei presupune transport tur-retur și prețul biletului de intrar: 65 lei. Evenimentul va avea loc duminică, 24 septembrie. 3.Reuniunea Teatrelor Naționale, ediția a III-a În perioada 20 septembrie – 1 octombrie 2017, Teatrul Național „Mihai Eminescu”, cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Ministerului Culturii și Identității Naționale al României și Institutului Cultural Român organizează „Reuniunea Teatrelor Naţionale”, ediţia a III-a. În cadrul Reuniunii vor fi prezentate producții recente ale teatrelor invitate de peste Prut, ale teatrului gazdă și ale teatrelor naționale din Republica Moldova. O secțiune aparte a evenimentului o constituie audițiile publice ale spectacolelor de teatru-document, realizate de Teatrul Național Radiofonic, București şi Radio Moldova, Chişinău. Pentru informații detaliate, consultați afișele Reuniunii și site-ul teatrului. Evenimente pentru femei 1.Marketing la cafea „Marketing la cafea” în cele mai bune tradiții, revine cu practici și instrumente numai bune de aplicat în Comportamentul și Psihologia Consumatorului. Evenimentul va pune în discuție: Modele ale Comportamentului de cumpărare; Fenomenul Consumului Colectiv; Infuența stilului de viață asupra deprinderilor de cumpărare; Individualitatea Consumatorului și Conceptul „Viața ca Teatru”. Speakerul: Cristina Paiu – consultant, psiholog, manager marketing, Vioser Consulting. Trainingul va avea loc joi, 21 septembrie, ora 18:30, str. Mihai Eminescu 72. Participarea este gratuită. 2.Târg cu reduceri de la brandul Nanetty Pe 23 septembrie, nu rata cel mai mare târg cu reduceri, de la brandul Nanetty. Rochițe vaporoase, multicolore, fuste, camăși şi bluzite stilate, toate la reduceri de până la 60 %, disponibile pentru fiecare buzunar. O singură zi, 23 septembrie, începând cu ora 9:00, vă așteptăm pe str. Banulescu Bodoni nr.47 din Chișinau, în incinta Nanetty. 3.Women’s Day in Chișinău, ediția IV „Women Adventure” este un proiect care permite femeii să călătorească! Prin acest proiect, organizatorii își propun să informeze și chiar să educe femeile, prin consilierea efectuată de către specialiști în toate domeniile. Pe 23 septembrie, Women’s Day in Chisinau revine cu cea de-a patra ediție. Mai multe detalii, vezi AICI. Vezi și: Victoria Ursu așteaptă femeile la Women’s Day in Chișinău: „Eu cred în educația alimentară! Ea ne ajută să obținem echilibrul” 4.Moldova Fashion Days FW`17 Cel mai grandiose eveiment fashion din Moldova va avea loc sâmbătă, 23 septembrie. Veți avea ocazia să admirați cei mai dedicați și implicați designeri locali, care nu încetează să se întreacă în bun gust, creativitate, diversitate de stiluri și tendințe. Îi puteți cunoaște pe cei care își vor prezenta colecțiile AICI. Citește și: Moldova Fashion Days – explozie frenetică de modă, stil și voie bună. O rețetă simplă pentru un weekend de pomină Foto: Facebook.com
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Evenimente pentru tineri 1.No Rest OM Fest No Rest OM Fest este un festival cu un tumult de energie şi antrenamente în regim non-stop în diferite locaţii! Perimetrul festivalului va cuprinde câteva zone: scena principală, unde vor evolua invitaţi moldoveni şi de peste hotare; zona antrenamentelor în circuit desfăşurate de cele mai importante cluburi de fitness din oraş, tot acolo vă veţi familiariza cu echipamentele de ultimă oră; zona TRX; terenul pentru crossfit şi haltere; fun-zona cu diverse activităţi neaşteptate. Festivalul va avea loc sâmbătă, 23 septebrie, str. Ghioceilor 1, începând cu ora 10:00. Mai multe detalii aflați pe pagina eventului. 2.Lapmol MTB Cup 2017 Aflată la cea de-a șaptea ediție, Cupa Lapmol este organizat de clubul de ciclism BikePortal. Concursul se va desfășura duminică, 24 septembrie, în parcul Valea Morilor. Înscrierea poate fi făcută AICI. Conform clasamentului, vor fi premiați în toate categoriile participanții plasați pe locurile 1-5 cu diplome și cadouri. În cadrul evenimentului se vor organiza și curse pentru copii. 3.Simona & Chin Dancehall Tour al Sis N Bro Dance Prestige, una dintre cele mai cunoscute școli de dans din România, se pregătește pentru un turneu international, începând cu 1 septembrie. Evenimentul are drept scop promovarea și susținerea tinerelor talente, iar cei mai bravi participanți vor fi cadou full pass la „Dancehall International România Preselections”. Concursul îi are ca amfitrioni pe Simona Mereu – Dancehall Queen România 2014 și Chin Overload Skankaz din Jamaica, unul dintre cei mai populari dansatori de new school dancehall. Adresa evenimentului: str. P. Zadnipru 12/2, 24 septembrie. Evenimente de familie 1.Ethno Jazz Festival 2017 Sfârşitul lui septembrie vine să ne bucure cu cea dea XVI-a ediţie a Festivalului Ethno Jazz 2017. Patru oraşe (Chișinău, Cahul, Soroca Tiraspol), 9 formaţii din 14 ţări ale lumii, 3 zile de concerte în Chişinău, muzicieni consacraţi, un program select şi ca de obicei – cei mai buni dintre cei mai buni! Mai multe detalii găsiți AICI. trigonjazz.com/f2017 Citește și: Muzică bună și un program select! Festivalul ETHNO JAZZ revine cu cea de-a XVI-a ediție 2.Bostaniada 2017 Bostaniada 2017 – Festivalul Etno Gastronomic revine acasă la Lozova. Costul total de 115 lei presupune transport tur-retur și prețul biletului de intrar: 65 lei. Evenimentul va avea loc duminică, 24 septembrie. 3.Reuniunea Teatrelor Naționale, ediția a III-a În perioada 20 septembrie – 1 octombrie 2017, Teatrul Național „Mihai Eminescu”, cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Ministerului Culturii și Identității Naționale al României și Institutului Cultural Român organizează „Reuniunea Teatrelor Naţionale”, ediţia a III-a. În cadrul Reuniunii vor fi prezentate producții recente ale teatrelor invitate de peste Prut, ale teatrului gazdă și ale teatrelor naționale din Republica Moldova. O secțiune aparte a evenimentului o constituie audițiile publice ale spectacolelor de teatru-document, realizate de Teatrul Național Radiofonic, București şi Radio Moldova, Chişinău. Pentru informații detaliate, consultați afișele Reuniunii și site-ul teatrului. Evenimente pentru femei 1.Marketing la cafea „Marketing la cafea” în cele mai bune tradiții, revine cu practici și instrumente numai bune de aplicat în Comportamentul și Psihologia Consumatorului. Evenimentul va pune în discuție: Modele ale Comportamentului de cumpărare; Fenomenul Consumului Colectiv; Infuența stilului de viață asupra deprinderilor de cumpărare; Individualitatea Consumatorului și Conceptul „Viața ca Teatru”. Speakerul: Cristina Paiu – consultant, psiholog, manager marketing, Vioser Consulting. Trainingul va avea loc joi, 21 septembrie, ora 18:30, str. Mihai Eminescu 72. Participarea este gratuită. 2.Târg cu reduceri de la brandul Nanetty Pe 23 septembrie, nu rata cel mai mare târg cu reduceri, de la brandul Nanetty. Rochițe vaporoase, multicolore, fuste, camăși şi bluzite stilate, toate la reduceri de până la 60 %, disponibile pentru fiecare buzunar. O singură zi, 23 septembrie, începând cu ora 9:00, vă așteptăm pe str. Banulescu Bodoni nr.47 din Chișinau, în incinta Nanetty. 3.Women’s Day in Chișinău, ediția IV „Women Adventure” este un proiect care permite femeii să călătorească! Prin acest proiect, organizatorii își propun să informeze și chiar să educe femeile, prin consilierea efectuată de către specialiști în toate domeniile. Pe 23 septembrie, Women’s Day in Chisinau revine cu cea de-a patra ediție. Mai multe detalii, vezi AICI. Vezi și: Victoria Ursu așteaptă femeile la Women’s Day in Chișinău: „Eu cred în educația alimentară! Ea ne ajută să obținem echilibrul” 4.Moldova Fashion Days FW`17 Cel mai grandiose eveiment fashion din Moldova va avea loc sâmbătă, 23 septembrie. Veți avea ocazia să admirați cei mai dedicați și implicați designeri locali, care nu încetează să se întreacă în bun gust, creativitate, diversitate de stiluri și tendințe. Îi puteți cunoaște pe cei care își vor prezenta colecțiile AICI. Citește și: Moldova Fashion Days – explozie frenetică de modă, stil și voie bună. O rețetă simplă pentru un weekend de pomină Foto: Facebook.com
Ea.md
Basarabeanca Alina Triboi, model la Iași: „Sunt fascinată de arta care inspiră multă admirație” Tind să ajung pe piața internațională de modeling Activitatea mea în modelling a început în România, dar industria modei nu se rezumă doar la o locație sau țară. Urmăresc cu interes și activitatea și evoluția industriei fashion din R. Moldova, însă eu tind să acced la piața internațională de modeling. Nu nu am avut ocazia să lucrez pentru brand-urile moldovenești, însă din experiența pe care o am aici, în Iași, este o industrie care crește și se dezvoltă foarte rapid. Fiecare tânăr are nevoie de o școlire, este baza pentru multe care vin Facultatea e locul în care fiecare tânăr începe să-și cultive valori și să dezvolte cunoștințe vaste. Acestea îi vor contura personalitatea și îi vor defini viitorul. Un model nu trebuie sa fie doar un etalon al calităților fizice, ci și un exemplu de femeie puternică, capabilă mereu să analizeze, inteligentă și determinată în acțiuni. Orice vis măreț începe cu un visător Visuri și aspirații sunt multe, dar prefer să vorbesc despre ele atunci când acestea devin realitate. Voi minți dacă spun că nu mi le croiesc și eu. DA, însă las mai bine să se întâmple, ca să poată vorbi ele pentru mine. Modelul trebuie sa aibă flexibilitatea de a se mula pe cerințele brand-ului  Sunt fascinată de lumea marilor creatori de modă, a top-modelelor și a prezentărilor pe podium. O campanie bine gândită și creată de artiști adevărați poate servi întotdeauna drept sursă de inspirație. Modelingul, de fapt, înseamnă multe: și modă, și fashion, și frumusețe și îngrijire, și alimentație, dar și inteligență. Modelul trebuie sa aibă flexibilitatea de a se mula pe cerințele brand-ului pe care îl reprezintă. Cariera de model e frumoasă și intensă, însă nu poate da prea mult roade Modelingul este o carieră frumoasă și intensă, însă de cele mai multe ori e scurtă. Dă roade doar dacă depui mult efort, multă muncă și ai suficientă determinare. Într-adevăr nu poți face asta toata viața, sunt prea puține oferte pentru modele 40+ și/sau mai în vârstă. Iată de ce este foarte binevenit pentru un model să dezvolte abilități și în alte domenii, să se gândească la o afacere proprie, etc. Portofoliul meu nu este doar cel cu poze Portofoliul meu cuprinde nu doar fotografii de la prezentări și shooting-uri de modă, dar și calități precum calmul, motivația, perseverența și capacitatea de a mă descurca atât cu succesul, cât și cu eșecurile. În ceea ce privește perspectivele de viitor, consider că prin muncă și dedicație se poate ajunge departe dacă îți dorești suficient de mult. Foto: Arhivă personală
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Tind să ajung pe piața internațională de modeling Activitatea mea în modelling a început în România, dar industria modei nu se rezumă doar la o locație sau țară. Urmăresc cu interes și activitatea și evoluția industriei fashion din R. Moldova, însă eu tind să acced la piața internațională de modeling. Nu nu am avut ocazia să lucrez pentru brand-urile moldovenești, însă din experiența pe care o am aici, în Iași, este o industrie care crește și se dezvoltă foarte rapid. Fiecare tânăr are nevoie de o școlire, este baza pentru multe care vin Facultatea e locul în care fiecare tânăr începe să-și cultive valori și să dezvolte cunoștințe vaste. Acestea îi vor contura personalitatea și îi vor defini viitorul. Un model nu trebuie sa fie doar un etalon al calităților fizice, ci și un exemplu de femeie puternică, capabilă mereu să analizeze, inteligentă și determinată în acțiuni. Orice vis măreț începe cu un visător Visuri și aspirații sunt multe, dar prefer să vorbesc despre ele atunci când acestea devin realitate. Voi minți dacă spun că nu mi le croiesc și eu. DA, însă las mai bine să se întâmple, ca să poată vorbi ele pentru mine. Modelul trebuie sa aibă flexibilitatea de a se mula pe cerințele brand-ului  Sunt fascinată de lumea marilor creatori de modă, a top-modelelor și a prezentărilor pe podium. O campanie bine gândită și creată de artiști adevărați poate servi întotdeauna drept sursă de inspirație. Modelingul, de fapt, înseamnă multe: și modă, și fashion, și frumusețe și îngrijire, și alimentație, dar și inteligență. Modelul trebuie sa aibă flexibilitatea de a se mula pe cerințele brand-ului pe care îl reprezintă. Cariera de model e frumoasă și intensă, însă nu poate da prea mult roade Modelingul este o carieră frumoasă și intensă, însă de cele mai multe ori e scurtă. Dă roade doar dacă depui mult efort, multă muncă și ai suficientă determinare. Într-adevăr nu poți face asta toata viața, sunt prea puține oferte pentru modele 40+ și/sau mai în vârstă. Iată de ce este foarte binevenit pentru un model să dezvolte abilități și în alte domenii, să se gândească la o afacere proprie, etc. Portofoliul meu nu este doar cel cu poze Portofoliul meu cuprinde nu doar fotografii de la prezentări și shooting-uri de modă, dar și calități precum calmul, motivația, perseverența și capacitatea de a mă descurca atât cu succesul, cât și cu eșecurile. În ceea ce privește perspectivele de viitor, consider că prin muncă și dedicație se poate ajunge departe dacă îți dorești suficient de mult. Foto: Arhivă personală
Ea.md
Spune-mi ce vezi și îți spun ce frici ai! Imaginea la care trebuie să răspunzi sincer Imaginea de mai sus face parte dintr-un test de psihoanaliză pentru sentimentele cele mai ascunse ale celui care o priveşte. Tot ceea ce contează cel mai mult este să răspunzi cât mai sincer la întrebarea: ce ai văzut prima oară în fotografie? 1.Fetiţă: Fricile tale pornesc de la nişte sentimente şi emoţii pe care le-ai reprimat în copilărie. Ceea ce nu a fost exprimat sau nu s-a consumat deşi a existat se transformă în frică, viciu sau chiar dorinţă. 2.Fluture: Dacă fluturele este primul element pe care l-ai sesizat în imagine înseamnă că îţi este extrem de teamă de moarte. 3.Căpşună: Căpşuna reprezintă inima sau iubirea. Dacă pe ea ai zărit-o prima în fotografie, înseamnă că ai o iubire mare de oferit, dar îţi este teamă să îţi expui pe deplin sentimentele din cauza faptului că la un moment dat te poţi simţi trădat. Sursa: one.ro
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Imaginea de mai sus face parte dintr-un test de psihoanaliză pentru sentimentele cele mai ascunse ale celui care o priveşte. Tot ceea ce contează cel mai mult este să răspunzi cât mai sincer la întrebarea: ce ai văzut prima oară în fotografie? 1.Fetiţă: Fricile tale pornesc de la nişte sentimente şi emoţii pe care le-ai reprimat în copilărie. Ceea ce nu a fost exprimat sau nu s-a consumat deşi a existat se transformă în frică, viciu sau chiar dorinţă. 2.Fluture: Dacă fluturele este primul element pe care l-ai sesizat în imagine înseamnă că îţi este extrem de teamă de moarte. 3.Căpşună: Căpşuna reprezintă inima sau iubirea. Dacă pe ea ai zărit-o prima în fotografie, înseamnă că ai o iubire mare de oferit, dar îţi este teamă să îţi expui pe deplin sentimentele din cauza faptului că la un moment dat te poţi simţi trădat. Sursa: one.ro
Ea.md
Ce beneficii își oferă un bilet cumpărat la Ziua Națională a Vinului 2017 – 7 și 8 octombrie! Un singur bilet, valabil două zile Ediția din acest an a sărbătorii vinului va avea un caracter eco-responsabil. Astfel, Ziua Națională a Vinului își propune să evolueze spre un alt nivel de conștientizare eco, promovând standarde europene în materie de sustenabilitate. Sub genericul „Păstrăm legenda vie”, Ziua Națională a Vinului va avea loc la 7 și 8 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Cumpără biletul cu beneficii La un preț promoțional de 150 de lei, biletul include o serie de avantaje vizitatorilor odată ajunși în Piața Marii Adunări Naționale. Prezentând biletul la cortul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), organizatorii vor oferi în schimbul lui următoarele: 1. un pahar din tritan (100% reciclabil),însoțit de un accesoriu special de purtat în jurul gâtului (port pahar); 2. 21 de degustări de vinuri (pe parcursul celor două zile ale sărbătorii); 3. bilete de călătorie cu troleibuzul pentru a încuraja vizitatorii să-și lase mașinile acasă; 4. reducere de 20% la articolele promoționale Wine of Moldova (șepci, tricouri, pahare etc); 5. pliante cu programul Zilei Naționale a Vinului 2017 și o hartă cu amplasarea stand-urilor. Primele bilete la preț promoțional de 150 de lei au fost puse în vânzare prin platforma iticket.md, de asemenea pot fi cumpărate la Vinoteca Wine.md (strada Pușkin 15), casele Palatului Național „Nicolae Sulac” și Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. În ziua evenimentului, biletele vor costa 200 de lei și vor putea fi cumpărate la intrările amenajate în Piața Marii Adunări Naționale pentru Ziua Națională  a Vinului. Te așteptăm să cunoști legenda Vinului Moldovei și să înveți să o păstrezi în armonie cu natura!
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Un singur bilet, valabil două zile Ediția din acest an a sărbătorii vinului va avea un caracter eco-responsabil. Astfel, Ziua Națională a Vinului își propune să evolueze spre un alt nivel de conștientizare eco, promovând standarde europene în materie de sustenabilitate. Sub genericul „Păstrăm legenda vie”, Ziua Națională a Vinului va avea loc la 7 și 8 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Cumpără biletul cu beneficii La un preț promoțional de 150 de lei, biletul include o serie de avantaje vizitatorilor odată ajunși în Piața Marii Adunări Naționale. Prezentând biletul la cortul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), organizatorii vor oferi în schimbul lui următoarele: 1. un pahar din tritan (100% reciclabil),însoțit de un accesoriu special de purtat în jurul gâtului (port pahar); 2. 21 de degustări de vinuri (pe parcursul celor două zile ale sărbătorii); 3. bilete de călătorie cu troleibuzul pentru a încuraja vizitatorii să-și lase mașinile acasă; 4. reducere de 20% la articolele promoționale Wine of Moldova (șepci, tricouri, pahare etc); 5. pliante cu programul Zilei Naționale a Vinului 2017 și o hartă cu amplasarea stand-urilor. Primele bilete la preț promoțional de 150 de lei au fost puse în vânzare prin platforma iticket.md, de asemenea pot fi cumpărate la Vinoteca Wine.md (strada Pușkin 15), casele Palatului Național „Nicolae Sulac” și Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. În ziua evenimentului, biletele vor costa 200 de lei și vor putea fi cumpărate la intrările amenajate în Piața Marii Adunări Naționale pentru Ziua Națională  a Vinului. Te așteptăm să cunoști legenda Vinului Moldovei și să înveți să o păstrezi în armonie cu natura!
Ea.md
Ce beneficii îți oferă un bilet cumpărat la Ziua Națională a Vinului 2017 – 7 și 8 octombrie! Un singur bilet, valabil două zile Ediția din acest an a sărbătorii vinului va avea un caracter eco-responsabil. Astfel, Ziua Națională a Vinului își propune să evolueze spre un alt nivel de conștientizare eco, promovând standarde europene în materie de sustenabilitate. Sub genericul „Păstrăm legenda vie”, Ziua Națională a Vinului va avea loc la 7 și 8 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Cumpără biletul cu beneficii La un preț promoțional de 150 de lei, biletul include o serie de avantaje vizitatorilor odată ajunși în Piața Marii Adunări Naționale. Prezentând biletul la cortul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), organizatorii vor oferi în schimbul lui următoarele: 1. un pahar din tritan (100% reciclabil),însoțit de un accesoriu special de purtat în jurul gâtului (port pahar); 2. 21 de degustări de vinuri (pe parcursul celor două zile ale sărbătorii); 3. bilete de călătorie cu troleibuzul pentru a încuraja vizitatorii să-și lase mașinile acasă; 4. reducere de 20% la articolele promoționale Wine of Moldova (șepci, tricouri, pahare etc); 5. pliante cu programul Zilei Naționale a Vinului 2017 și o hartă cu amplasarea stand-urilor. Primele bilete la preț promoțional de 150 de lei au fost puse în vânzare prin platforma iticket.md, de asemenea pot fi cumpărate la Vinoteca Wine.md (strada Pușkin 15), casele Palatului Național „Nicolae Sulac” și Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. În ziua evenimentului, biletele vor costa 200 de lei și vor putea fi cumpărate la intrările amenajate în Piața Marii Adunări Naționale pentru Ziua Națională  a Vinului. Te așteptăm să cunoști legenda Vinului Moldovei și să înveți să o păstrezi în armonie cu natura!
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Un singur bilet, valabil două zile Ediția din acest an a sărbătorii vinului va avea un caracter eco-responsabil. Astfel, Ziua Națională a Vinului își propune să evolueze spre un alt nivel de conștientizare eco, promovând standarde europene în materie de sustenabilitate. Sub genericul „Păstrăm legenda vie”, Ziua Națională a Vinului va avea loc la 7 și 8 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Cumpără biletul cu beneficii La un preț promoțional de 150 de lei, biletul include o serie de avantaje vizitatorilor odată ajunși în Piața Marii Adunări Naționale. Prezentând biletul la cortul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), organizatorii vor oferi în schimbul lui următoarele: 1. un pahar din tritan (100% reciclabil),însoțit de un accesoriu special de purtat în jurul gâtului (port pahar); 2. 21 de degustări de vinuri (pe parcursul celor două zile ale sărbătorii); 3. bilete de călătorie cu troleibuzul pentru a încuraja vizitatorii să-și lase mașinile acasă; 4. reducere de 20% la articolele promoționale Wine of Moldova (șepci, tricouri, pahare etc); 5. pliante cu programul Zilei Naționale a Vinului 2017 și o hartă cu amplasarea stand-urilor. Primele bilete la preț promoțional de 150 de lei au fost puse în vânzare prin platforma iticket.md, de asemenea pot fi cumpărate la Vinoteca Wine.md (strada Pușkin 15), casele Palatului Național „Nicolae Sulac” și Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. În ziua evenimentului, biletele vor costa 200 de lei și vor putea fi cumpărate la intrările amenajate în Piața Marii Adunări Naționale pentru Ziua Națională  a Vinului. Te așteptăm să cunoști legenda Vinului Moldovei și să înveți să o păstrezi în armonie cu natura!
Ea.md
Important pentru părinți! Iată ce NU trebuie să-i faceți bebelușului înainte de botez Citește și: În gurița bebelușului, care a murit în timpul propriului botez, s-ar fi găsit lapte Sosiți la biserică, părinții copilașului au vrut să-l liniștească pe micuțul care plângea încontinuu. Au decis să-l hrănească cu lapte. Apoi, a început slujba de botez și scufundarea în cristelniță. La câteva minute după ce a fost scos din apa sfântă, micuțul s-a învinețit și n-a mai respirat. Deși s-a încercat resuscitarea sa minute în șir, copilul nu a mai putut fi scos din stopul cardio-respirator, fiind declarat decedat. Dr. Miorița Toader, medic primar ORL la Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, le dă părinților câteva sfaturi de pus în practică înainte de botez, astfel încât să nu se producă accidente precum cel din Iași. 1.Copilul nu trebuie să mănânce nimic înainte de botez Este esențial ca bebelușul să nu fie hrănit înainte de slujba de botez, deoarece, dacă regurcitează și plânge în același timp, există riscul să aspire lapte în plămâni. Așadar, ar fi bine să mănânce cu circa două ore înainte de slujbă. 2.Copilul nu trebuie să fie răcit Un alt lucru de care trebuie să țină cont părinții este faptul că bebelușul nu trebuie să fie răcit sau să aibă mucozități, în ziua botezului. Altfel, boala se poate agrava și, de asemenea, mucozitățile pot ajunge în plămâni. 3.Copilul nu trebuie să fie botezat dacă a fost vaccinat de curând Părinții trebuie să evite să boteze copilul, dacă acesta a fost vaccinat recent. Și asta, pentru că se știe că, în următoarele 2-3 zile după imunizare, pot apărea anumite efecte, precum febra, tusea, rinoreea. Sursa: click.ro
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Citește și: În gurița bebelușului, care a murit în timpul propriului botez, s-ar fi găsit lapte Sosiți la biserică, părinții copilașului au vrut să-l liniștească pe micuțul care plângea încontinuu. Au decis să-l hrănească cu lapte. Apoi, a început slujba de botez și scufundarea în cristelniță. La câteva minute după ce a fost scos din apa sfântă, micuțul s-a învinețit și n-a mai respirat. Deși s-a încercat resuscitarea sa minute în șir, copilul nu a mai putut fi scos din stopul cardio-respirator, fiind declarat decedat. Dr. Miorița Toader, medic primar ORL la Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, le dă părinților câteva sfaturi de pus în practică înainte de botez, astfel încât să nu se producă accidente precum cel din Iași. 1.Copilul nu trebuie să mănânce nimic înainte de botez Este esențial ca bebelușul să nu fie hrănit înainte de slujba de botez, deoarece, dacă regurcitează și plânge în același timp, există riscul să aspire lapte în plămâni. Așadar, ar fi bine să mănânce cu circa două ore înainte de slujbă. 2.Copilul nu trebuie să fie răcit Un alt lucru de care trebuie să țină cont părinții este faptul că bebelușul nu trebuie să fie răcit sau să aibă mucozități, în ziua botezului. Altfel, boala se poate agrava și, de asemenea, mucozitățile pot ajunge în plămâni. 3.Copilul nu trebuie să fie botezat dacă a fost vaccinat de curând Părinții trebuie să evite să boteze copilul, dacă acesta a fost vaccinat recent. Și asta, pentru că se știe că, în următoarele 2-3 zile după imunizare, pot apărea anumite efecte, precum febra, tusea, rinoreea. Sursa: click.ro
Ea.md
Salată „Floarea soarelui” în plină toamnă! Iată rețeta cu care veți surprinde toți invitații Ingrediente: -200 g piept de pui -100 g cașcaval -100 g ciuperci marinate -3 ouă -1/3 cutie de măsline -chipsuri cu aromă de cașcaval -maioneză -sare Mod de preparare: 1.Se spală pieptul de pui și se fierbe în apă cu puțină sare. După ce a fiert, se lasă să se răcească. 2.Se taie carnea în cubulețe mici și se aranjează pe un platou. Acesta va fi primul strat al salatei. Se unge cu puțină maioneză. 3.Se taie ciupercine și se aranjează deasurpa cărnii. Se ung din nou cu maioneză. 4.Se fierb ouăle, albușurile se dau prin răzătoare. Acestea vor reprezenta cel de-al treilea strat. 5.Se dă cașcavalul prin răzătoare și se aranjează deasupra albușului. Se unge cu maioneză. 6.Se dau prin cea mai mică răzătoare gălbenușurile, cu care se acoperă cașcavalul, dar și părțile laterale ale salatei. La final, se acoperă cu o grilă de maioneză. 7.Se taie măslinile în două și se aranjează circular pe ultimul strat. 8.Se aranjează chipsurile împrejurul salatei, iar capătul acesta se fixează bine. Salata se dă la frigider pentru câteva ore. Dacă doriți să adăugați sau să omiteți careva ingrediente, o puteți face cu toată siguranța, pentru că nu veți da niciodată greș. Poftă mare!  Foto: bucatarul.tv
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Ingrediente: -200 g piept de pui -100 g cașcaval -100 g ciuperci marinate -3 ouă -1/3 cutie de măsline -chipsuri cu aromă de cașcaval -maioneză -sare Mod de preparare: 1.Se spală pieptul de pui și se fierbe în apă cu puțină sare. După ce a fiert, se lasă să se răcească. 2.Se taie carnea în cubulețe mici și se aranjează pe un platou. Acesta va fi primul strat al salatei. Se unge cu puțină maioneză. 3.Se taie ciupercine și se aranjează deasurpa cărnii. Se ung din nou cu maioneză. 4.Se fierb ouăle, albușurile se dau prin răzătoare. Acestea vor reprezenta cel de-al treilea strat. 5.Se dă cașcavalul prin răzătoare și se aranjează deasupra albușului. Se unge cu maioneză. 6.Se dau prin cea mai mică răzătoare gălbenușurile, cu care se acoperă cașcavalul, dar și părțile laterale ale salatei. La final, se acoperă cu o grilă de maioneză. 7.Se taie măslinile în două și se aranjează circular pe ultimul strat. 8.Se aranjează chipsurile împrejurul salatei, iar capătul acesta se fixează bine. Salata se dă la frigider pentru câteva ore. Dacă doriți să adăugați sau să omiteți careva ingrediente, o puteți face cu toată siguranța, pentru că nu veți da niciodată greș. Poftă mare!  Foto: bucatarul.tv
Ea.md
Creatorii „Lavielace” vor să ducă laseta pe piața din România! Ce provocări întâlnește zilnic un brand de haine de lux (Video) Lavielace – este conceput ca denumire din franceză, însemnând viața lasetei. Și „La vie” – viața, sau reînvierea acestei tehnici în fashion, ceea ce puțin este întâlnit în industrie la nivel mondial chiar. Vezi AICI totul despre lansarea Brandului și filozofia acestuia. Este una dintre cele mai grele tehnici de decor manual, specifică poporului românesc. Au fost creații pentru care s-au acordat și 4 luni la ornament. Designerul nostru are o experiență vastă în întreg procesul de realizare și concepere a hainelor. Avem o colaborare interesantă, în care creștem cu toții și ne completăm fiecare pe direcția lui strategică pentru dezvoltarea brandului. Cred cu certitudine că în procesul de crearea a hainelor, de concepere a unui brand, cam jumătate din efort este al designerului și al creatorului hainelor, iar cealaltă jumătate, poate chiar mai mult, îi revine brandingului, PR-ului, marketingului, partea comercială, logistică, parteneriate și încă multe alte detalii care trebuie foarte bine puse la punct. Dacă nu avem grijă de toate aceste aspecte nu putem trece de la designer individual nici măcar la brand, nu tocmai la o afacere bine pusă pe roate. Noi planificam extinderea brandului pe extern, iar odată cu Fashion Acceleration Program, practic am implementat planurile și mai cu spor. A fost simplu pentru noi, în special faza aplicării, asta deoarece noi aveam deja puse la punct toate premizele: depuneam eforturi să mergem în extern, aveam echipe formate pe diferite specializări și deja eram în contact cu mai multe persoane pentru a stabili parteneriate cu România, prima țară unde vrem să ajungem cu Lavielace. Mentoratul oferit în cadrul programului a fost de diferite feluri. Am avut parte de întâlniri directe cu specialiști internaționali foarte bine cotați de nișa lor de activitate. Apoi am avut sesiuni de trainig personalizate cu mentori de peste hotare. Ei au venit cu sugestii, dar și cu monitorizarea implementării diferitor task-uri pe care aveam de făcut. Plus la asta am avut parte de asistență și în atelier, cu specialiști din domeniul producerii sau a designerului cu multă experiență, care ne-au explicat anumite particularități de creare sau croială a unor elemente specifice ale hainelor. Suntem deja bine cunoscuți pe piața locală, lumea deja recunoaște stilul nostru. Vrem să ajungem peste Prut datorită proximității pieței, dar și a afinității culturale pe care o avem. Este o tehnică cunoscută pe întreg spațiul românesc. Drept că tehnica lasetei este foarte puțin folosită. Anume acest decor face diferența într-o piesă vestimentară, deoarece foarte puține branduri în lume adaugă elementele de lasetă. Vom explora nișa de haine de lux, pentru că anume acolo ne poziționăm. La moment nu producem în masă, deci sunt suficiente brațele de muncă. La crearea colecțiilor mari angajăm oameni suplimentar pentru a putea executa la timp comenzile. Nișa de lux este foarte pretențioasă – nu poți să produci 100 de rochii la fel. Totul va depinde de cererea pe care o vom avea, însă conceptul de bază este realizat doar de fondatoare. Așa suntem siguri că avem un rezultat deosebit și livrăm un produs calitativ maxim. Cei trei fondatori suntem permanent în lucru: Victoria până la miez de noapte, chiar și după, face decoruri; Irina în atelier este uneori și sâmbătă și duminică; pe partea de afacere, promovare, fotografii, etc eu sunt permanent pe treabă. Deci practic doar când dormim nu facem ceva pentru Lavielace. Imaginea pentru un brand de lux este critic de importantă: ea redă povestea, prezintă produsul, convinge clientul. Avem artiști, stiliști și fotografi foarte buni, care nu se tem să experimenteze. Pentru fiecare colecție alegem un fotograf diferit, pentru a experimenta și a avea diversitate, dar și calitate înaltă. Costurile sunt destul de mari, iar pentru ultima colecție, lansarea în România, am lucrat cu o echipă de creatori de pe piața românească. Vezi și: Brandul Lavielace a lansat la Mai Dulce o colecție smart: „#Pompomania atacă Basarabia” (Foto) Participând în accelerator am înțeles că trebuie să comunicăm mai mult pentru nișa de lux, iar asta impune și anumite criterii de imagine. Vom diviza pe două pagini diferite linia de lux și cea un pic mai accesibilă și target-ată tinerilor. La București deja sunt expuse acolo lucrările noastre într-un spațiu pe strada Traian. Vom lansa magazinul nostru online, care va funcționa la nivel internațional cu ciclu complet de deservire.
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Lavielace – este conceput ca denumire din franceză, însemnând viața lasetei. Și „La vie” – viața, sau reînvierea acestei tehnici în fashion, ceea ce puțin este întâlnit în industrie la nivel mondial chiar. Vezi AICI totul despre lansarea Brandului și filozofia acestuia. Este una dintre cele mai grele tehnici de decor manual, specifică poporului românesc. Au fost creații pentru care s-au acordat și 4 luni la ornament. Designerul nostru are o experiență vastă în întreg procesul de realizare și concepere a hainelor. Avem o colaborare interesantă, în care creștem cu toții și ne completăm fiecare pe direcția lui strategică pentru dezvoltarea brandului. Cred cu certitudine că în procesul de crearea a hainelor, de concepere a unui brand, cam jumătate din efort este al designerului și al creatorului hainelor, iar cealaltă jumătate, poate chiar mai mult, îi revine brandingului, PR-ului, marketingului, partea comercială, logistică, parteneriate și încă multe alte detalii care trebuie foarte bine puse la punct. Dacă nu avem grijă de toate aceste aspecte nu putem trece de la designer individual nici măcar la brand, nu tocmai la o afacere bine pusă pe roate. Noi planificam extinderea brandului pe extern, iar odată cu Fashion Acceleration Program, practic am implementat planurile și mai cu spor. A fost simplu pentru noi, în special faza aplicării, asta deoarece noi aveam deja puse la punct toate premizele: depuneam eforturi să mergem în extern, aveam echipe formate pe diferite specializări și deja eram în contact cu mai multe persoane pentru a stabili parteneriate cu România, prima țară unde vrem să ajungem cu Lavielace. Mentoratul oferit în cadrul programului a fost de diferite feluri. Am avut parte de întâlniri directe cu specialiști internaționali foarte bine cotați de nișa lor de activitate. Apoi am avut sesiuni de trainig personalizate cu mentori de peste hotare. Ei au venit cu sugestii, dar și cu monitorizarea implementării diferitor task-uri pe care aveam de făcut. Plus la asta am avut parte de asistență și în atelier, cu specialiști din domeniul producerii sau a designerului cu multă experiență, care ne-au explicat anumite particularități de creare sau croială a unor elemente specifice ale hainelor. Suntem deja bine cunoscuți pe piața locală, lumea deja recunoaște stilul nostru. Vrem să ajungem peste Prut datorită proximității pieței, dar și a afinității culturale pe care o avem. Este o tehnică cunoscută pe întreg spațiul românesc. Drept că tehnica lasetei este foarte puțin folosită. Anume acest decor face diferența într-o piesă vestimentară, deoarece foarte puține branduri în lume adaugă elementele de lasetă. Vom explora nișa de haine de lux, pentru că anume acolo ne poziționăm. La moment nu producem în masă, deci sunt suficiente brațele de muncă. La crearea colecțiilor mari angajăm oameni suplimentar pentru a putea executa la timp comenzile. Nișa de lux este foarte pretențioasă – nu poți să produci 100 de rochii la fel. Totul va depinde de cererea pe care o vom avea, însă conceptul de bază este realizat doar de fondatoare. Așa suntem siguri că avem un rezultat deosebit și livrăm un produs calitativ maxim. Cei trei fondatori suntem permanent în lucru: Victoria până la miez de noapte, chiar și după, face decoruri; Irina în atelier este uneori și sâmbătă și duminică; pe partea de afacere, promovare, fotografii, etc eu sunt permanent pe treabă. Deci practic doar când dormim nu facem ceva pentru Lavielace. Imaginea pentru un brand de lux este critic de importantă: ea redă povestea, prezintă produsul, convinge clientul. Avem artiști, stiliști și fotografi foarte buni, care nu se tem să experimenteze. Pentru fiecare colecție alegem un fotograf diferit, pentru a experimenta și a avea diversitate, dar și calitate înaltă. Costurile sunt destul de mari, iar pentru ultima colecție, lansarea în România, am lucrat cu o echipă de creatori de pe piața românească. Vezi și: Brandul Lavielace a lansat la Mai Dulce o colecție smart: „#Pompomania atacă Basarabia” (Foto) Participând în accelerator am înțeles că trebuie să comunicăm mai mult pentru nișa de lux, iar asta impune și anumite criterii de imagine. Vom diviza pe două pagini diferite linia de lux și cea un pic mai accesibilă și target-ată tinerilor. La București deja sunt expuse acolo lucrările noastre într-un spațiu pe strada Traian. Vom lansa magazinul nostru online, care va funcționa la nivel internațional cu ciclu complet de deservire.
Ea.md
Top 7 jurnaliste celebre care își adoră la maxim rolul de mamă! Angela Gonța, prezentatoare TV8 Katya, Katinca, Eka – sunt doar câteva dintre alinturile pe care i le adresează Angela Gonța fetiței sale, Ecaterina. De trei ani, micuța îi face viața mai colorată, iar jurnalista nu ezită să posteze cele mai amuzante momente pe care le trăiește alături de fiica sa și pe rețelele de socializare. Aura Revenco, prezentatoare Jurnal TV Aura este mămica a doi băieței minunați. Dragoș, fiul mai mare, s-a născut pe când jurnalista făcea primii pași din televiziune, iar Horațiu și-a bucurat părinții cu venirea pe lume în primăvara anului 2016. Astăzi, ei sunt cei care îi aduc Aurei Revenco zâmbetul pe buze și bucurie prin fiecare șotie sau poznă pe care o fac. Dorina Gherganov, prezentatoare TVR Moldova Când o vezi alături de fetele ei zici că sunt trei surori, una mai frumoasă și mai zveltă decât cealaltă. Jurnalista Dorina Gherganov are două fete mari, Vanessa și Asea, cărora le educă zilnic respectul pentru cei din jur și valorile înțelegerii și bunului simț. Vor să îi calce pe urme, în special cea mică, iar prezentatoarea stirilor TVR Moldova încearcă din răsputeri să le fie cât mai mult posibil aproape și mai curând o bună prietenă, decât o mamă cicălitoare. Lilia Ojovan, prezentatoare TVR Moldova Pe lângă faptul că este apreciată de zeci de mii de femei pentru profesionalismul său, Lilu a devenit iubită și pentru rolul său de mămică, pe care îl adoră la propriu. Amelie are patru anișori, iar de un an este sora mai mare a Teiei. Cu ficare ocazie, Lilia Ojovan împărtășește cu cei care o urmăresc din experiențele de nedescris pe care le trăiește alături de micile sale prințese. Lorena Bogza, prezentatoare PRO TV Au trecut deja trei anișori de când Daria și-a bucurat familia cu venirea sa pe lume. Micuța este copia în miniatură a tatălui său și feblețea părinților. Lorena încearcă să petreacă cât mai mult timp cu fetița sa, dovadă sunt și imaginile pe care le postează pe contul său de Facebook. Maria Marian, prezentatoare Jurnal TV Maria Marian este mămica unui băiețel de trei anișori, Cristian. Micuțul îi seamănă mult tatălui și este un copilaș adorabil. Jurnalista, fiind adepta modului de viață sănătos și-a învățat și copilașul să aibă o alimentație corectă, dar și un stil de viață activ. Împreună formează o echipă mai mult decât perfectă! Sorina Obreja, prezentatoare PRO TV Să fie mamă de fetiță e cel mai frumos lucru care s-a putut întâmpla în viața Sorinei Obreja. Emilia, fetița sa de cinci anișori este mândria mamei și bucuria tatălui. Adoră să se distreze împreună și profită de fiecare zi pe care o petrec alături de întreaga familie. Precizăm că aceste topuri sunt absolut aleatorii și nu reprezintă o ierarhizare în sine. Numele prezente sunt alegerea redacției EA.md, iar voi, dragele noastre cititoare (cititori), vă rugăm mult să veniți cu mai multe completări în comentarii, dar și sugestii de femei care ar putea fi pe mai departe eroinele topurilor noastre. Așteptăm sugestiile pe Pagina noastră de Facebook sau la EA@interakt.md. Citește și: Top 7 cele mai sportive eroine Ea.md Foto: Facebook.com
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Angela Gonța, prezentatoare TV8 Katya, Katinca, Eka – sunt doar câteva dintre alinturile pe care i le adresează Angela Gonța fetiței sale, Ecaterina. De trei ani, micuța îi face viața mai colorată, iar jurnalista nu ezită să posteze cele mai amuzante momente pe care le trăiește alături de fiica sa și pe rețelele de socializare. Aura Revenco, prezentatoare Jurnal TV Aura este mămica a doi băieței minunați. Dragoș, fiul mai mare, s-a născut pe când jurnalista făcea primii pași din televiziune, iar Horațiu și-a bucurat părinții cu venirea pe lume în primăvara anului 2016. Astăzi, ei sunt cei care îi aduc Aurei Revenco zâmbetul pe buze și bucurie prin fiecare șotie sau poznă pe care o fac. Dorina Gherganov, prezentatoare TVR Moldova Când o vezi alături de fetele ei zici că sunt trei surori, una mai frumoasă și mai zveltă decât cealaltă. Jurnalista Dorina Gherganov are două fete mari, Vanessa și Asea, cărora le educă zilnic respectul pentru cei din jur și valorile înțelegerii și bunului simț. Vor să îi calce pe urme, în special cea mică, iar prezentatoarea stirilor TVR Moldova încearcă din răsputeri să le fie cât mai mult posibil aproape și mai curând o bună prietenă, decât o mamă cicălitoare. Lilia Ojovan, prezentatoare TVR Moldova Pe lângă faptul că este apreciată de zeci de mii de femei pentru profesionalismul său, Lilu a devenit iubită și pentru rolul său de mămică, pe care îl adoră la propriu. Amelie are patru anișori, iar de un an este sora mai mare a Teiei. Cu ficare ocazie, Lilia Ojovan împărtășește cu cei care o urmăresc din experiențele de nedescris pe care le trăiește alături de micile sale prințese. Lorena Bogza, prezentatoare PRO TV Au trecut deja trei anișori de când Daria și-a bucurat familia cu venirea sa pe lume. Micuța este copia în miniatură a tatălui său și feblețea părinților. Lorena încearcă să petreacă cât mai mult timp cu fetița sa, dovadă sunt și imaginile pe care le postează pe contul său de Facebook. Maria Marian, prezentatoare Jurnal TV Maria Marian este mămica unui băiețel de trei anișori, Cristian. Micuțul îi seamănă mult tatălui și este un copilaș adorabil. Jurnalista, fiind adepta modului de viață sănătos și-a învățat și copilașul să aibă o alimentație corectă, dar și un stil de viață activ. Împreună formează o echipă mai mult decât perfectă! Sorina Obreja, prezentatoare PRO TV Să fie mamă de fetiță e cel mai frumos lucru care s-a putut întâmpla în viața Sorinei Obreja. Emilia, fetița sa de cinci anișori este mândria mamei și bucuria tatălui. Adoră să se distreze împreună și profită de fiecare zi pe care o petrec alături de întreaga familie. Precizăm că aceste topuri sunt absolut aleatorii și nu reprezintă o ierarhizare în sine. Numele prezente sunt alegerea redacției EA.md, iar voi, dragele noastre cititoare (cititori), vă rugăm mult să veniți cu mai multe completări în comentarii, dar și sugestii de femei care ar putea fi pe mai departe eroinele topurilor noastre. Așteptăm sugestiile pe Pagina noastră de Facebook sau la EA@interakt.md. Citește și: Top 7 cele mai sportive eroine Ea.md Foto: Facebook.com
Ea.md
La vârsta curiozității copiii poartă „MaxiKids” (Video/Foto) Campania „Copii DININIMA” recomandă brandul vestimentar „MaxiKids”, care vine să completeze necesitatea de cunoaștere a picilor prin gama variată de modele pe care le oferă. Astfel, puteți opta cu încredere pentru stilul clasic, unde nuanțele de alb și negru, croiala modernă și țesăturile de calitate le permit micilor cercetători să arate bine și să se simtă confortabil, în timp ce descoperă lumea împreună cu amicii lor. Modelele casual le oferă copiilor libertatea de a explora nestigheriți fiecare centimetru pătrat din casă și din curte, unde orice obiect își are propria poveste. „MaxiKids” are grijă ca cei mici să se simtă bine și confortabil chiar și în momentele mai speciale, pentru care propune ținute de ocazie interesante. Brandul autohton este mai aproape de părinți și copii prin calitatea superioară și prețurile accesibile pe care le oferă. Copiii poartă curiozitatea din ei la fel de firesc ca și hăinuțele pe care le îmbracă. Rămâi curios cu „MaxiKids”! Campania „Copii DININIMA” este realizată în cadrul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Intenațională (USAID) și Agenția Suedeză de Cooperare Internațională și Dezvoltare (Sida). Conținutul materialelor realizate în campanie nu reflectă neapărat opinia USAID, a Guvernului SUA, a Sida sau a Guvernului Suediei. P
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Campania „Copii DININIMA” recomandă brandul vestimentar „MaxiKids”, care vine să completeze necesitatea de cunoaștere a picilor prin gama variată de modele pe care le oferă. Astfel, puteți opta cu încredere pentru stilul clasic, unde nuanțele de alb și negru, croiala modernă și țesăturile de calitate le permit micilor cercetători să arate bine și să se simtă confortabil, în timp ce descoperă lumea împreună cu amicii lor. Modelele casual le oferă copiilor libertatea de a explora nestigheriți fiecare centimetru pătrat din casă și din curte, unde orice obiect își are propria poveste. „MaxiKids” are grijă ca cei mici să se simtă bine și confortabil chiar și în momentele mai speciale, pentru care propune ținute de ocazie interesante. Brandul autohton este mai aproape de părinți și copii prin calitatea superioară și prețurile accesibile pe care le oferă. Copiii poartă curiozitatea din ei la fel de firesc ca și hăinuțele pe care le îmbracă. Rămâi curios cu „MaxiKids”! Campania „Copii DININIMA” este realizată în cadrul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Intenațională (USAID) și Agenția Suedeză de Cooperare Internațională și Dezvoltare (Sida). Conținutul materialelor realizate în campanie nu reflectă neapărat opinia USAID, a Guvernului SUA, a Sida sau a Guvernului Suediei. P
Ea.md
Julia Allert își trăiește visul – este mamă, soție și designer de excepție! Talentul în industria modei i-a fost apreciat pe măsură, cunoscând un mare succes nu doar în țară, dar și peste hotare. Pe 23 septembrie o puteți asculta pe Julia Allert  în cadrul ediției a IV-a „Women’s Day in Chișinău”. Într-o lume competitivă și dificilă, Julia a învățat că nu e ușor să cucerești piața, mai cu seamă cea internațională. Însă cu mare încredere în ceea ce face și în piesele vestimentare pe care le promovează reușește să-și facă produsul dorit. Cu ani de experiență în spate, cu o imaginație bogată și inspirată de dragostea pentru frumos, fondatoarea „Julia Allert” impresionează prin vestimentația creată din stofe naturale, fine și imprimeuri sofisticate. Hainele create de ea sunt la mare căutare în Rusia, Kazahstan etc. În 2012, un showroom a fost deschis și la Chișinău, unde designerul autohton își lansează colecțiile. Activitatea din domeniul modei o combină armonios cu viața de familie, cele mai importante pasiuni ale Juliei pentru care se dedică totalmente, iar ceea ce oferă – o face Din Inimă. În cadrul Women’s Day in Chisinau, ediția a IV-a, Julia Allert ne va vorbi despre noile tendințe în modă și cum să-ți evidențiezi feminitatea. Vă invităm să vă redescoperiți, pentru că iubim femeia din noi. Locurile sunt limitate! Biletele se pot procura pe adresa Iu. Gagarin 3 sau la nr. de tel. 076004200, 067466699 sau AICI. Data evenimentului: 23.09.2017. Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook Women’s Days in Chișinău. Autor: Mariana Meriacre
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Talentul în industria modei i-a fost apreciat pe măsură, cunoscând un mare succes nu doar în țară, dar și peste hotare. Pe 23 septembrie o puteți asculta pe Julia Allert  în cadrul ediției a IV-a „Women’s Day in Chișinău”. Într-o lume competitivă și dificilă, Julia a învățat că nu e ușor să cucerești piața, mai cu seamă cea internațională. Însă cu mare încredere în ceea ce face și în piesele vestimentare pe care le promovează reușește să-și facă produsul dorit. Cu ani de experiență în spate, cu o imaginație bogată și inspirată de dragostea pentru frumos, fondatoarea „Julia Allert” impresionează prin vestimentația creată din stofe naturale, fine și imprimeuri sofisticate. Hainele create de ea sunt la mare căutare în Rusia, Kazahstan etc. În 2012, un showroom a fost deschis și la Chișinău, unde designerul autohton își lansează colecțiile. Activitatea din domeniul modei o combină armonios cu viața de familie, cele mai importante pasiuni ale Juliei pentru care se dedică totalmente, iar ceea ce oferă – o face Din Inimă. În cadrul Women’s Day in Chisinau, ediția a IV-a, Julia Allert ne va vorbi despre noile tendințe în modă și cum să-ți evidențiezi feminitatea. Vă invităm să vă redescoperiți, pentru că iubim femeia din noi. Locurile sunt limitate! Biletele se pot procura pe adresa Iu. Gagarin 3 sau la nr. de tel. 076004200, 067466699 sau AICI. Data evenimentului: 23.09.2017. Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook Women’s Days in Chișinău. Autor: Mariana Meriacre
Ea.md
Vedetele TVR, filmate fără machiaj. Este manifestul lor pentru frumusețea naturală „Idealul de frumusețe perfectă, promovat de societate, este uneori pur și simplu de neatins. Tocmai de aceea, astăzi, vă propunem să ne vedeți așa cum nu apărem la televizor, respectiv – nemachiate.” Așa începe materialul în care vedetele TVR susțin că apar nemachiate. „Frumusețea naturală e atunci când ieși din casă așa cum te-a lăsat Dumnezeu”, spune Raluca Arvat. Nu băgăm mâna în foc, dar pe chipurile vedetelor TVR par să se citească urme de ruj, iluminator și fard de obraz – instrumente pe care sigur nu Dumnezeu le-a lăsat. Oricare ar fi realitatea, mesajul este unul bun. Vedeți în materialul de mai jos ce povestesc ele despre ritualurile lor de frumusețe și explicațiile despre motivul pentru care preferă să evite machiajul atât cât e posibil. Somnul, hidtratarea și demachierea sunt doar câteva dintre tehnicile de îngrijire la care nu renunță vedetele.      
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
„Idealul de frumusețe perfectă, promovat de societate, este uneori pur și simplu de neatins. Tocmai de aceea, astăzi, vă propunem să ne vedeți așa cum nu apărem la televizor, respectiv – nemachiate.” Așa începe materialul în care vedetele TVR susțin că apar nemachiate. „Frumusețea naturală e atunci când ieși din casă așa cum te-a lăsat Dumnezeu”, spune Raluca Arvat. Nu băgăm mâna în foc, dar pe chipurile vedetelor TVR par să se citească urme de ruj, iluminator și fard de obraz – instrumente pe care sigur nu Dumnezeu le-a lăsat. Oricare ar fi realitatea, mesajul este unul bun. Vedeți în materialul de mai jos ce povestesc ele despre ritualurile lor de frumusețe și explicațiile despre motivul pentru care preferă să evite machiajul atât cât e posibil. Somnul, hidtratarea și demachierea sunt doar câteva dintre tehnicile de îngrijire la care nu renunță vedetele.      
Ea.md
Răzătoarea îți poate sluji nu doar în bucătărie. Vezi ce mai poți face cu ea! Fie că o plasăm, ca atare, printre casetele de bijuterii, fie că îi schimbăm puțin aspectul, o răzătoare este utilă pentru o femeie atunci când se pregătește să plece în oraș, scrie a1.ro. Nu vei mai răsturna casa, încercând să găsești perechea favorită de cercei, pentru că ei vor fi la locul lor pe răzătoarea suport, exact ca în imaginea de mai jos:
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Fie că o plasăm, ca atare, printre casetele de bijuterii, fie că îi schimbăm puțin aspectul, o răzătoare este utilă pentru o femeie atunci când se pregătește să plece în oraș, scrie a1.ro. Nu vei mai răsturna casa, încercând să găsești perechea favorită de cercei, pentru că ei vor fi la locul lor pe răzătoarea suport, exact ca în imaginea de mai jos:
Ea.md
O instructoare de fitness risipește mitul „feselor perfecte pe Instagram”. Și-a arătat posteriorul în gropițe Totuși, chiar și un fitness instagrammer face gropițe pe fese, un lucru absolut firesc. Madalin a postat dovada. Devine uimitor cât de diferit poate arăta corpul tău în poze atunci când schimbi postura, lumina sau unghiul din care faci fotografia. Oamenii cu influență pe Instagram știu asta mai bine ca oricine. Ei recurg deseori la Facetune sau la Spring pentru a arăta mai slabi. „Inițial, când sora mea mi-a făcut poza, am văzut-o și am zis: „fuuu, arată grețos, șterge, șterge”. Apoi, Giorgettei i s-a cerut un interviu pentru revista Women’s Health and Fitness și câteva poze. I-a scăpat și această fotografie, cu posteriorul în gropițe, iar revista a decis să folosească anume această poză. „Acum că o văd în versiunea imprimată, sunt mândră și fericită că am decis să public această poză fără a o edita, fără a poza în mod special. Sunt doar eu, cu un cocos uriaș și grimasa haioasă.” Astfel instructoarea speră să motiveze alte femei să iubească ceea ce se consideră imperfecțiuni, să se simtă bine în propria piele. Sursa: independent.co.uk
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Totuși, chiar și un fitness instagrammer face gropițe pe fese, un lucru absolut firesc. Madalin a postat dovada. Devine uimitor cât de diferit poate arăta corpul tău în poze atunci când schimbi postura, lumina sau unghiul din care faci fotografia. Oamenii cu influență pe Instagram știu asta mai bine ca oricine. Ei recurg deseori la Facetune sau la Spring pentru a arăta mai slabi. „Inițial, când sora mea mi-a făcut poza, am văzut-o și am zis: „fuuu, arată grețos, șterge, șterge”. Apoi, Giorgettei i s-a cerut un interviu pentru revista Women’s Health and Fitness și câteva poze. I-a scăpat și această fotografie, cu posteriorul în gropițe, iar revista a decis să folosească anume această poză. „Acum că o văd în versiunea imprimată, sunt mândră și fericită că am decis să public această poză fără a o edita, fără a poza în mod special. Sunt doar eu, cu un cocos uriaș și grimasa haioasă.” Astfel instructoarea speră să motiveze alte femei să iubească ceea ce se consideră imperfecțiuni, să se simtă bine în propria piele. Sursa: independent.co.uk
Ea.md
Un bărbat din Căușeni a sărit în gol de la etajul 4 când a fost prins de soție cu o altă femeie. Bărbatul a murit Tot ieri, un tânăr de 23 de ani s-a aruncat de la etajul 9 al blocului în care locuia cu mama și concubinul acesteia. Din spusele intendentei, băiatul consuma droguri, obișnuia să vină târziu acasă, nu era în relații bune cu familia. Lista tragediilor nu se încheie aici. În sectorul Râșcani al capitalei, un bărbat de 43 de ani a sărit de la balconul unui cămin. El nu locuia acolo. Ar fi sărit cu tot cu geantă, în care avea buletinul de identitate și telefonul mobil. Înainte de a sări, ar fi chemat ambulanța, relatează TV8.  
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Tot ieri, un tânăr de 23 de ani s-a aruncat de la etajul 9 al blocului în care locuia cu mama și concubinul acesteia. Din spusele intendentei, băiatul consuma droguri, obișnuia să vină târziu acasă, nu era în relații bune cu familia. Lista tragediilor nu se încheie aici. În sectorul Râșcani al capitalei, un bărbat de 43 de ani a sărit de la balconul unui cămin. El nu locuia acolo. Ar fi sărit cu tot cu geantă, în care avea buletinul de identitate și telefonul mobil. Înainte de a sări, ar fi chemat ambulanța, relatează TV8.  
Ea.md
Dr. Tzoi despre povestea fetiței de 12 ani, la prima menstruație: “Exact ca în perioada preistorică” “Ciclul menstrual este un lucru fiziologic, despre care ar trebui să se discute și în școală. Adolescenții, în perioada purbetății, sunt foarte timizi, și nu au curajul să vorbească deschis pe teme intime, doar în șoaptă sau râd pe seama acestui subiect. Am rămas uimit și nu am cuvinte de felul în care s-au comportat la școală cu acea adolescentă, exact ca în perioada preistorică. Vreau să menționez ceva, în timpul ciclului menstrual, de la efort fizic moderat, gen: gimnastica de la școală sau dans, pot să se diminueze durerile menstruale din cauza eliberării în organism a hormonilor de întreținere: dopamina și endorfina. Dar, există multe cazuri în care hormonii nu au efect asupra durerii menstruale, ca în cazul acestei adolescente. Iar persistarea durerii este un lucru normal în timpul ciclului menstrual. Dar pe lângă tot acest comportament urât și de neadmis față de o copila de 12 ani, m-au frapat comentariile bărbaților de pe Facebook. Dragi bărbați, în perioada pubertății, la domnișoare începe ciclul menstrual – un lucru absolut normal. La această adolescentă s-a întâmplat același lucru. Nimic halucinant. Pentru unii bărbați a vorbi despre menstruație este la fel cum ai scoate lenjeria intimă la vedere în centrul orașului. Trist și de plâns că există astfel de mentalități! Bărbații Facebook-ului au rămas deranjați de faptul că s-a adus în discuție publicului larg o temă ca cea a ciclului menstrual. Problema este în mentalitate și în educația sovietică pe care am avut-o mulți dintre noi, unde discuțiile despre sex și sexul propriu-zis nu exista, dar totuși cumva copiii se nășteau. Problema este și în școală, poate chiar și părinți, pentru că nu au educat noua generație. Dar dragi „mujîși” poate ne autoeducăm? Dar dragi bărbați poate ne autoeducăm? Este trist, este foarte trist, cum să ai o gandire atât de limitată în secolul 21? Sunt foarte multe teme și subiecte care ar trebui să fie incluse în materiile de studiu la școală, despre care uită Ministerul Educație, dar despre care noi vom discuta! Iar dacă sunt incluse, acestea sunt prost discutate cu elevii sau deloc. În epoca de piatră nu aveai dreptul să te atingi de femeie în timpul ciclului menstrual, în era noastră nu ai dreptul să discuți despre această temă – rușinoasă pentru unii. Poate tăiem și aruncăm tot ce este rușinos? Aveți grijă de voi și sănătatea voastră. Și nu uitați – vom fi tați de fete!”, a încheiat Dr. Tzoi.
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
“Ciclul menstrual este un lucru fiziologic, despre care ar trebui să se discute și în școală. Adolescenții, în perioada purbetății, sunt foarte timizi, și nu au curajul să vorbească deschis pe teme intime, doar în șoaptă sau râd pe seama acestui subiect. Am rămas uimit și nu am cuvinte de felul în care s-au comportat la școală cu acea adolescentă, exact ca în perioada preistorică. Vreau să menționez ceva, în timpul ciclului menstrual, de la efort fizic moderat, gen: gimnastica de la școală sau dans, pot să se diminueze durerile menstruale din cauza eliberării în organism a hormonilor de întreținere: dopamina și endorfina. Dar, există multe cazuri în care hormonii nu au efect asupra durerii menstruale, ca în cazul acestei adolescente. Iar persistarea durerii este un lucru normal în timpul ciclului menstrual. Dar pe lângă tot acest comportament urât și de neadmis față de o copila de 12 ani, m-au frapat comentariile bărbaților de pe Facebook. Dragi bărbați, în perioada pubertății, la domnișoare începe ciclul menstrual – un lucru absolut normal. La această adolescentă s-a întâmplat același lucru. Nimic halucinant. Pentru unii bărbați a vorbi despre menstruație este la fel cum ai scoate lenjeria intimă la vedere în centrul orașului. Trist și de plâns că există astfel de mentalități! Bărbații Facebook-ului au rămas deranjați de faptul că s-a adus în discuție publicului larg o temă ca cea a ciclului menstrual. Problema este în mentalitate și în educația sovietică pe care am avut-o mulți dintre noi, unde discuțiile despre sex și sexul propriu-zis nu exista, dar totuși cumva copiii se nășteau. Problema este și în școală, poate chiar și părinți, pentru că nu au educat noua generație. Dar dragi „mujîși” poate ne autoeducăm? Dar dragi bărbați poate ne autoeducăm? Este trist, este foarte trist, cum să ai o gandire atât de limitată în secolul 21? Sunt foarte multe teme și subiecte care ar trebui să fie incluse în materiile de studiu la școală, despre care uită Ministerul Educație, dar despre care noi vom discuta! Iar dacă sunt incluse, acestea sunt prost discutate cu elevii sau deloc. În epoca de piatră nu aveai dreptul să te atingi de femeie în timpul ciclului menstrual, în era noastră nu ai dreptul să discuți despre această temă – rușinoasă pentru unii. Poate tăiem și aruncăm tot ce este rușinos? Aveți grijă de voi și sănătatea voastră. Și nu uitați – vom fi tați de fete!”, a încheiat Dr. Tzoi.
Ea.md
Țara cu cel mai performant sistem de educație nu mai face copii Finlanda a înregistrat cea mai mică natalitate din ultimii aproape 150 de ani, scrie digi24.ro. Mai exact, din 1868, când ducatul era lovit de o foamete ce a ucis 15% din populaţie. Acum, numărul naşterilor nu numai că e foarte mic, dar scade atât de accelerat că cei de la statistică au crezut iniţial că au greşit calculele. Natalitatea în Finlanda e astăzi comparabilă cu cele mai întunecate perioade din istoria sa. Scade încontinuu de şase ani de zile, dar acum căderile devin tot mai abrupte şi nimic din ce face Guvernul nu pare să mai aibă efect. Vezi: Ce conține cutia pentru nou-născuți, pe care gravidele din Finlanda o primesc din partea statului Concediile de creştere ale copilului sunt printre cele mai generoase din lume, sistemul de educaţie e printre cele mai performante din lume, iar ca bonus: pentru fiecare nou născut din ţară statul oferă tot – de la haine şi jucării până la pudră de talc şi periuţă de dinţi. Şi totuşi tot mai puţine femei decid să devină mame. Dacă strategia de stimulare a natalităţii pare deja un eşec, marile semne de întrebare apar de fapt asupra statului social în sine. Depinde de taxe pentru a-şi întreţine programele sociale, depinde de cei care muncesc. Doar că printre ţările scandinave, în Finlanda raportul dintre tineri și cei activi economic este cel mai mic. Cu anii, numărul celor care cotizează în sistem va scădea iar pensionarii vor fi tot mai mulți. Mai grav, din regiunea sa, Finlanda are deja cei mai mulţi bătrâni dependenţi financiar. Vezi și: Cum arată „Școala Viitorului”, deschisă recent în Finlanda Ca să echilibreze balanţa, Finlanda poate apela oricând la imigranţi. Doar că soluţia nu e tocmai agreată politic. Chiar luna trecută, preşedinta Social Democraţilor le-a cerut femeilor să-şi îndeplinească „îndatorirea patriotică” şi să facă mai mulţi copii. Citește mai departe pe digi24.ro. Foto: suomikoulula.org
2 zile
Ea.md / Publicat acum 2 zile
Finlanda a înregistrat cea mai mică natalitate din ultimii aproape 150 de ani, scrie digi24.ro. Mai exact, din 1868, când ducatul era lovit de o foamete ce a ucis 15% din populaţie. Acum, numărul naşterilor nu numai că e foarte mic, dar scade atât de accelerat că cei de la statistică au crezut iniţial că au greşit calculele. Natalitatea în Finlanda e astăzi comparabilă cu cele mai întunecate perioade din istoria sa. Scade încontinuu de şase ani de zile, dar acum căderile devin tot mai abrupte şi nimic din ce face Guvernul nu pare să mai aibă efect. Vezi: Ce conține cutia pentru nou-născuți, pe care gravidele din Finlanda o primesc din partea statului Concediile de creştere ale copilului sunt printre cele mai generoase din lume, sistemul de educaţie e printre cele mai performante din lume, iar ca bonus: pentru fiecare nou născut din ţară statul oferă tot – de la haine şi jucării până la pudră de talc şi periuţă de dinţi. Şi totuşi tot mai puţine femei decid să devină mame. Dacă strategia de stimulare a natalităţii pare deja un eşec, marile semne de întrebare apar de fapt asupra statului social în sine. Depinde de taxe pentru a-şi întreţine programele sociale, depinde de cei care muncesc. Doar că printre ţările scandinave, în Finlanda raportul dintre tineri și cei activi economic este cel mai mic. Cu anii, numărul celor care cotizează în sistem va scădea iar pensionarii vor fi tot mai mulți. Mai grav, din regiunea sa, Finlanda are deja cei mai mulţi bătrâni dependenţi financiar. Vezi și: Cum arată „Școala Viitorului”, deschisă recent în Finlanda Ca să echilibreze balanţa, Finlanda poate apela oricând la imigranţi. Doar că soluţia nu e tocmai agreată politic. Chiar luna trecută, preşedinta Social Democraţilor le-a cerut femeilor să-şi îndeplinească „îndatorirea patriotică” şi să facă mai mulţi copii. Citește mai departe pe digi24.ro. Foto: suomikoulula.org
Ea.md
La Cahul are loc Festivalul Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială – „MOLDOX” MOLDOX este un festival tânăr cu idei inovative. Misiunea festivalului este de a încuraja implicarea socială prin filme documentare. Astfel, în cadrul Festivalului MOLDOX spectatorii vor avea ocazia să urmărească proiecțiile unora dintre cele mai bune filme documentare sociale din întreaga lume. Cea de-a doua ediție a festivalului își va deschide ușile publicului larg cu o proiecție de câteva filme documentare vechi moldovenești, ce va fi însoțită de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” dirijată de Ilie Croitoru Rotila. Acesta va marca începutul festivalului și va transmite amestecul fascinant de muzică și film. În acest an, tema festivalului este „PUTEREA”, astfel că proiecțiile de film, panelurile de discuție și sesiunile de întrebări și răspunsuri cu regizorii filmelor proiectate vor fi centrate în jurul următoarelor subiecte: „Puterea Femeii”, „Puterea Opresiei”, „Puterea Pasiunii” și „Puterea Religiei”. La fel, pentru această ediție este pregătită o selecție specială de filme cu titlul „Nostalgia”. În cadrul Festivalului vor fi proiectate 20 de lungmetraje premiate în întreaga lume și 10 scurtmetraje în sala mare a Palatului de Cultură și seara în aer liber la Brother’s Pub. Spectatorii au acces liber și gratuit în toate locațiile. Transport Chișinău – Cahul – Chișinău este asigurat zilnic și este gratuit. Cea de-a doua componentă a MOLDOX este un laborator cu 4 ateliere de film documentar, MOLDOX LAB. Atelierele sunt intensive (6 zile) și se adresează atât începătorilor cât și cineaștilor profesioniști: Exploration Workshop –  adresat tinerilor din municipiul Cahul; Action Workshop – pentru membrii de ONG-uri; Women Filmmakers – pentru femeile pasionate de regie și producție cinematografică; Inspiration – adresat profesioniștilor din domeniu. La sfârșit de MOLDOX LAB, rezultatele vor fi prezentate publicului larg, iar proiectele cele mai reușite vor fi premiate. Prima ediție a festivalului a atras peste 2.500 de spectatori ce au vizionat 20 documentare de lung și scurt metraj, în Sala Mare a Palatului Culturii „Nicolae Botgros”. MOLDOX este un eveniment organizat de către Asociația „MOLDOX”, SVENSKA FILMSTUDION, Centrul CONTACT-Cahul și Asociația pentru Dezvoltare Creativă cu suportul generos al Swedish Institute, Ambasadei SUA în Moldova,  Institutului Cultural Român, Primăriei Municipiului Cahul, Centrului Cultural German Akzente din Chişinău, Goethe-Institut România, Fundației Est-Europeană, etc. Mai multe detalii despre proiect, echipă, tutori, filme, transport spre Cahul găsiți pe site-ul oficial al festivalului: www.moldoxfestival.com, pe pagina de Facebook: www.facebook.com/MoldoxFestival. Ne puteți contacta la info@moldoxfestival.com, 067346379.
3 zile
Ea.md / Publicat acum 3 zile
MOLDOX este un festival tânăr cu idei inovative. Misiunea festivalului este de a încuraja implicarea socială prin filme documentare. Astfel, în cadrul Festivalului MOLDOX spectatorii vor avea ocazia să urmărească proiecțiile unora dintre cele mai bune filme documentare sociale din întreaga lume. Cea de-a doua ediție a festivalului își va deschide ușile publicului larg cu o proiecție de câteva filme documentare vechi moldovenești, ce va fi însoțită de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” dirijată de Ilie Croitoru Rotila. Acesta va marca începutul festivalului și va transmite amestecul fascinant de muzică și film. În acest an, tema festivalului este „PUTEREA”, astfel că proiecțiile de film, panelurile de discuție și sesiunile de întrebări și răspunsuri cu regizorii filmelor proiectate vor fi centrate în jurul următoarelor subiecte: „Puterea Femeii”, „Puterea Opresiei”, „Puterea Pasiunii” și „Puterea Religiei”. La fel, pentru această ediție este pregătită o selecție specială de filme cu titlul „Nostalgia”. În cadrul Festivalului vor fi proiectate 20 de lungmetraje premiate în întreaga lume și 10 scurtmetraje în sala mare a Palatului de Cultură și seara în aer liber la Brother’s Pub. Spectatorii au acces liber și gratuit în toate locațiile. Transport Chișinău – Cahul – Chișinău este asigurat zilnic și este gratuit. Cea de-a doua componentă a MOLDOX este un laborator cu 4 ateliere de film documentar, MOLDOX LAB. Atelierele sunt intensive (6 zile) și se adresează atât începătorilor cât și cineaștilor profesioniști: Exploration Workshop –  adresat tinerilor din municipiul Cahul; Action Workshop – pentru membrii de ONG-uri; Women Filmmakers – pentru femeile pasionate de regie și producție cinematografică; Inspiration – adresat profesioniștilor din domeniu. La sfârșit de MOLDOX LAB, rezultatele vor fi prezentate publicului larg, iar proiectele cele mai reușite vor fi premiate. Prima ediție a festivalului a atras peste 2.500 de spectatori ce au vizionat 20 documentare de lung și scurt metraj, în Sala Mare a Palatului Culturii „Nicolae Botgros”. MOLDOX este un eveniment organizat de către Asociația „MOLDOX”, SVENSKA FILMSTUDION, Centrul CONTACT-Cahul și Asociația pentru Dezvoltare Creativă cu suportul generos al Swedish Institute, Ambasadei SUA în Moldova,  Institutului Cultural Român, Primăriei Municipiului Cahul, Centrului Cultural German Akzente din Chişinău, Goethe-Institut România, Fundației Est-Europeană, etc. Mai multe detalii despre proiect, echipă, tutori, filme, transport spre Cahul găsiți pe site-ul oficial al festivalului: www.moldoxfestival.com, pe pagina de Facebook: www.facebook.com/MoldoxFestival. Ne puteți contacta la info@moldoxfestival.com, 067346379.
Ea.md
14 fruntași ai industriei textile locale ies la rampă în prima zi la Moldova Fashion Days: Iată cine sunt aceștia   Iată cine sunt designerii care își vor prezenta colecțiile în prima zi la Moldova Fashion Days: „Vivi Art Boutique”: se specializează în articole vestimentare, în special rochițe pentru micile prințese. Pun dragoste în fiecare articol creat și transmit romantismul printr-un stil retro clasic. Pentru noua colecție au utilizat stofe premium, printuri originale și furnitură italiană. „Zorile”: confecționează pantofi pentru copii energici, care oferă piciorușelor comoditate, căldură, și aerisire. În culori clasice, dar cu accente îndrăznețe și jucăușe, acești pantofi sunt exact ceea de ce au nevoie copiii pentru o zbenguială ca la carte! „Valentina Budu”: creează pentru cei care adoră combinațiile eclectice dintre stilurile clasic și minimalist. Hainele Valentinei Budu redefinesc îmbrăcămintea de zi cu zi a femeii, accentuându-i silueta și forma corpului. „Nadejda Troianovscaia”: pregătește o colecție tip „capsulă”, care permite combinarea articolelor vestimentare între ele, astfel încât să poți reinventa o ținută de mai multe ori. Detaliile sunt cele care te fac remarcată! „Yulia Efros”: tinde spre perfecțiunea formelor și contururilor, iar hainele pe care le creează o reprezintă. Fiecare articol este confecționat cu grijă și pasiune, în cantități limitate, pentru a asigura posesoarelor o prezență unică și fermecătoare. „Tricon & My Revival”: inspirație de femeile moderne, de afaceri, care sunt mai tot timpul prinse în sălile de ședință, ”Tricon & My Revival” optează pentru stilul smart casual în culori tari și printuri florale. „Amarena Secret”: ne asigură că știu care e gustul perfecțiunii! Este rochia cu următoarele caracteristici: silueta A, lungime midi, mânecă de tip cămașă, din stofă de atlas auriu, cu o centură din șifon la nivelul taliei, pentru a echilibra imaginea vizuala a ținutei! „Irina Calancea”: înseamnă pasiune, dedicare și perseverență transpuse în produse de marochinărie: încălțăminte și haine din piele. Fiți atenți la micile detalii de design, cum ar fi tăieturile, pliurile din piele, formele de inimă, care fac deliciul noii colecții. „Move”: propun articole vestimentare romantice sau sporty chic din mătase naturală, pictate manual, în culori de maro, auriu, muștar, verde, roz sau gri. Anume variația de culori, stratificarea și jocul de lumină sunt cele care dau tonul colecției. „Annete”: vine cu o inovație pentru țara noastră – țesăturile buclate, în nuanțe de gri, roz, alb, bej ș.a. Stilul noii colecții amintește de Channel grație abordării clasice și elegante! „Alina Bradu”: aduce pe podium boho chic-ul cu ale sale ținute relaxate, stil dezorganizat, care nu ține cont de reguli cromatice. Detaliile precum broderia și pânza transparentă fac diferența! „Mallena”: doresc să inspire femeile abordând stilul retro-romantic. Noua colecție pune accent pe culori pastelate, carouri, țesături naturale, așa cum sunt bumbacul sau lâna. „Julie Anne”: este unicul brand local de pălării! Ne propun accesorii vestimentare lucrate după tehnicile celebrilor artizani din Anglia și Australia.  Pentru că o ținută sofisticată trebuie pusă în valoare cu o pălărie pe măsură! „Berrezzo”:  „Save the Queen”! așa se numește noua colecția a celor de la „Berrezzo”, iar stilul abordat corespunde în totalitate numelui.  Unde avem regine, avem și broderii lucrate manual, combinații de texturi și stiluri. Notăm absența mai multor designeri care vor recupera și vor impresiona pe 24 septembrie la Moldova Fashion Days! To be continued!
3 zile
Ea.md / Publicat acum 3 zile
  Iată cine sunt designerii care își vor prezenta colecțiile în prima zi la Moldova Fashion Days: „Vivi Art Boutique”: se specializează în articole vestimentare, în special rochițe pentru micile prințese. Pun dragoste în fiecare articol creat și transmit romantismul printr-un stil retro clasic. Pentru noua colecție au utilizat stofe premium, printuri originale și furnitură italiană. „Zorile”: confecționează pantofi pentru copii energici, care oferă piciorușelor comoditate, căldură, și aerisire. În culori clasice, dar cu accente îndrăznețe și jucăușe, acești pantofi sunt exact ceea de ce au nevoie copiii pentru o zbenguială ca la carte! „Valentina Budu”: creează pentru cei care adoră combinațiile eclectice dintre stilurile clasic și minimalist. Hainele Valentinei Budu redefinesc îmbrăcămintea de zi cu zi a femeii, accentuându-i silueta și forma corpului. „Nadejda Troianovscaia”: pregătește o colecție tip „capsulă”, care permite combinarea articolelor vestimentare între ele, astfel încât să poți reinventa o ținută de mai multe ori. Detaliile sunt cele care te fac remarcată! „Yulia Efros”: tinde spre perfecțiunea formelor și contururilor, iar hainele pe care le creează o reprezintă. Fiecare articol este confecționat cu grijă și pasiune, în cantități limitate, pentru a asigura posesoarelor o prezență unică și fermecătoare. „Tricon & My Revival”: inspirație de femeile moderne, de afaceri, care sunt mai tot timpul prinse în sălile de ședință, ”Tricon & My Revival” optează pentru stilul smart casual în culori tari și printuri florale. „Amarena Secret”: ne asigură că știu care e gustul perfecțiunii! Este rochia cu următoarele caracteristici: silueta A, lungime midi, mânecă de tip cămașă, din stofă de atlas auriu, cu o centură din șifon la nivelul taliei, pentru a echilibra imaginea vizuala a ținutei! „Irina Calancea”: înseamnă pasiune, dedicare și perseverență transpuse în produse de marochinărie: încălțăminte și haine din piele. Fiți atenți la micile detalii de design, cum ar fi tăieturile, pliurile din piele, formele de inimă, care fac deliciul noii colecții. „Move”: propun articole vestimentare romantice sau sporty chic din mătase naturală, pictate manual, în culori de maro, auriu, muștar, verde, roz sau gri. Anume variația de culori, stratificarea și jocul de lumină sunt cele care dau tonul colecției. „Annete”: vine cu o inovație pentru țara noastră – țesăturile buclate, în nuanțe de gri, roz, alb, bej ș.a. Stilul noii colecții amintește de Channel grație abordării clasice și elegante! „Alina Bradu”: aduce pe podium boho chic-ul cu ale sale ținute relaxate, stil dezorganizat, care nu ține cont de reguli cromatice. Detaliile precum broderia și pânza transparentă fac diferența! „Mallena”: doresc să inspire femeile abordând stilul retro-romantic. Noua colecție pune accent pe culori pastelate, carouri, țesături naturale, așa cum sunt bumbacul sau lâna. „Julie Anne”: este unicul brand local de pălării! Ne propun accesorii vestimentare lucrate după tehnicile celebrilor artizani din Anglia și Australia.  Pentru că o ținută sofisticată trebuie pusă în valoare cu o pălărie pe măsură! „Berrezzo”:  „Save the Queen”! așa se numește noua colecția a celor de la „Berrezzo”, iar stilul abordat corespunde în totalitate numelui.  Unde avem regine, avem și broderii lucrate manual, combinații de texturi și stiluri. Notăm absența mai multor designeri care vor recupera și vor impresiona pe 24 septembrie la Moldova Fashion Days! To be continued!
Ea.md
„Salut. Sunt Marina, am 24 de ani și vreau să trăiesc.” Leucemia ei poate fi tratată Marina Beschieru, tânăra eminentă cu multe vise și planuri de viitor, a fost diagnosticată cu leucemie acută mieloidă. O domnișoară activă implicată în diferite proiecte sociale , a primit vestea tristă care i-a zdruncinat viața, planurile, visele… Dar cel mai grav este că boala avansează foarte repede… și starea ei fizică cât și psihologică s-a schimbat radical… „Nu sesizam gravitatea bolii pentru că eram încrezută că voi fi puternică și voi face față tratamentului. Am suportat ciclul l de PChT „ 5+2” – fără eficacitate clinică și hematologică, din ce motiv s-a efectuat ciclul ll cu doze mici de citarabină intensificat cu doxorubicină, fără eficacitate clinico-hematologică. Din păcate organismul meu nu a rezistat celui de-al treilea ciclu de chimioterapie, cea din urmă având ca efect secundar lezarea sistemului meu nervos”, scrie tânără la platforma Guvern24. Marina recunoaște ca a fost un șoc și nu i-a fost deloc ușor să vadă, să accepte cât de repede te poate schimba boala şi cât de repede te doboară psihologic. Este un exemplu pentru noi toți, ea se află într-o luptă continuă cu viața și cu cea mai mare CREDINȚĂ speră că există o șansă pentru ea în această lume. Întotdeauna optimistă, își găsește mereu puterile să meargă mai departe și speră din tot sufletul să își vadă visele imaginate devenind realitate. Acum tânăra luptătoare își pune speranțele în oameni cu suflet mare pentru că tratamentul și investigațiile de peste hotare costă mult pentru familia ei.  120000 euro sunt necesari pentru Marina pentru VIAȚA ei care acum înseamnă luptă continuă… Din inimă pentru  tânără frumoasă cu vise mărețe 5 000 de euro este suma inițială pe care vrem să o colectăm pe platformă.
3 zile
Ea.md / Publicat acum 3 zile
Marina Beschieru, tânăra eminentă cu multe vise și planuri de viitor, a fost diagnosticată cu leucemie acută mieloidă. O domnișoară activă implicată în diferite proiecte sociale , a primit vestea tristă care i-a zdruncinat viața, planurile, visele… Dar cel mai grav este că boala avansează foarte repede… și starea ei fizică cât și psihologică s-a schimbat radical… „Nu sesizam gravitatea bolii pentru că eram încrezută că voi fi puternică și voi face față tratamentului. Am suportat ciclul l de PChT „ 5+2” – fără eficacitate clinică și hematologică, din ce motiv s-a efectuat ciclul ll cu doze mici de citarabină intensificat cu doxorubicină, fără eficacitate clinico-hematologică. Din păcate organismul meu nu a rezistat celui de-al treilea ciclu de chimioterapie, cea din urmă având ca efect secundar lezarea sistemului meu nervos”, scrie tânără la platforma Guvern24. Marina recunoaște ca a fost un șoc și nu i-a fost deloc ușor să vadă, să accepte cât de repede te poate schimba boala şi cât de repede te doboară psihologic. Este un exemplu pentru noi toți, ea se află într-o luptă continuă cu viața și cu cea mai mare CREDINȚĂ speră că există o șansă pentru ea în această lume. Întotdeauna optimistă, își găsește mereu puterile să meargă mai departe și speră din tot sufletul să își vadă visele imaginate devenind realitate. Acum tânăra luptătoare își pune speranțele în oameni cu suflet mare pentru că tratamentul și investigațiile de peste hotare costă mult pentru familia ei.  120000 euro sunt necesari pentru Marina pentru VIAȚA ei care acum înseamnă luptă continuă… Din inimă pentru  tânără frumoasă cu vise mărețe 5 000 de euro este suma inițială pe care vrem să o colectăm pe platformă.
Ea.md
Cealaltă muzică ajunge la Chișinău cu trei workshopuri, un jam session și un concert „altfel” Astfel, vineri, 22 septembrie, la Departamentul de Cultură, et.4, vor avea loc două workshop-uri: de la ora 14, Gari Tverdohleb, cel mai bun și cel mai renumit baterist din Moldova, un maestru al instrumentelor de percuție, va prezenta așa-numitul Hadcenko System, iar de la ora 16, membrii The Jam Community pregătesc un atelier de interconectare prin muzică improvizată. Următorul workshop de la Ethno Jazz Festival va îmbina pianul, compoziția și improvizația sub îndumarea reputatului pianist Misha Alperin, profesor la Academia Norvegiană de Muzică, sâmbătă, 23 septembrie, de la orele 12, la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, bloc 2, sala mare. Tot sâmbătă, de la ora 22, la Uptown Cafe, va avea loc un concert urmat de un jam sessional festivalului, prezentat de The Jam Community. „Ne-am propus să promovăm arta muzicală nouă, alăturând nume consacrate și tineri muzicieni în formare, pe scenele unor mari festivaluri naționale, dar și în contextul mai relaxat al unor tabere de creație plasate în comunități mai restrânse. Proiectul apare ca o mișcare de promovare a muzicii creative, bazate pe inovație, spontaneitate, improvizație, autenticitate, lipsa compromisurilor comerciale, și dorește să documenteze și să promoveze noi opere muzicale și noi forme de exprimare”, declară Alexandru Arcuș, renumit saxofonist originar din Republica Moldova, și membru al comunității Adunarea din România. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național din România. Intrarea este gratuită și nu necesită înregistrare în prealabil.
3 zile
Ea.md / Publicat acum 3 zile
Astfel, vineri, 22 septembrie, la Departamentul de Cultură, et.4, vor avea loc două workshop-uri: de la ora 14, Gari Tverdohleb, cel mai bun și cel mai renumit baterist din Moldova, un maestru al instrumentelor de percuție, va prezenta așa-numitul Hadcenko System, iar de la ora 16, membrii The Jam Community pregătesc un atelier de interconectare prin muzică improvizată. Următorul workshop de la Ethno Jazz Festival va îmbina pianul, compoziția și improvizația sub îndumarea reputatului pianist Misha Alperin, profesor la Academia Norvegiană de Muzică, sâmbătă, 23 septembrie, de la orele 12, la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, bloc 2, sala mare. Tot sâmbătă, de la ora 22, la Uptown Cafe, va avea loc un concert urmat de un jam sessional festivalului, prezentat de The Jam Community. „Ne-am propus să promovăm arta muzicală nouă, alăturând nume consacrate și tineri muzicieni în formare, pe scenele unor mari festivaluri naționale, dar și în contextul mai relaxat al unor tabere de creație plasate în comunități mai restrânse. Proiectul apare ca o mișcare de promovare a muzicii creative, bazate pe inovație, spontaneitate, improvizație, autenticitate, lipsa compromisurilor comerciale, și dorește să documenteze și să promoveze noi opere muzicale și noi forme de exprimare”, declară Alexandru Arcuș, renumit saxofonist originar din Republica Moldova, și membru al comunității Adunarea din România. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național din România. Intrarea este gratuită și nu necesită înregistrare în prealabil.
Ea.md
Două doctorițe din SUA își băteau joc de nou-născuți și îi numeau „mini diavoli” Inițial se vorbea că cele două femei ar fi surori medicale în marină, dar spitalul a clarificat că erau medici juniori. În video se aude cum cineva râde și glumește, spune că vor ajunge în iad. Bebelușul pe care doctorița îl ține de brațe are doar câteva ore de viață. Femeia îl tot mișcă pe ritmurile piesei, imitând interpreții de rap. Citește și: O soră medicală a topit inimile internauților cu gestul său…Vezi poza care a devenit virală Administrația spitalului a recunoscut că imaginile sunt nepotrivite și ofensatoare, a demarat o investigație internă. Nu se știe dacă li se va retrage licența de activitate, dar cert este că doctorițele nu vor mai avea dreptul să interacționeze cu pacienții pe durata anchetei. Sursa: dailymail.co.uk  
3 zile
Ea.md / Publicat acum 3 zile
Inițial se vorbea că cele două femei ar fi surori medicale în marină, dar spitalul a clarificat că erau medici juniori. În video se aude cum cineva râde și glumește, spune că vor ajunge în iad. Bebelușul pe care doctorița îl ține de brațe are doar câteva ore de viață. Femeia îl tot mișcă pe ritmurile piesei, imitând interpreții de rap. Citește și: O soră medicală a topit inimile internauților cu gestul său…Vezi poza care a devenit virală Administrația spitalului a recunoscut că imaginile sunt nepotrivite și ofensatoare, a demarat o investigație internă. Nu se știe dacă li se va retrage licența de activitate, dar cert este că doctorițele nu vor mai avea dreptul să interacționeze cu pacienții pe durata anchetei. Sursa: dailymail.co.uk  
Ea.md
Zâmbărele, despre „Boala Luceferilor”: „Vreau să fiu diferită, pentru că eu mă simt un star!” (Video) În noul video, vloggerița a abordat o situație întâlnită deseori în țara noastră și anume cea în care oamenii se consideră mai presus decât restul semenlor lor. Victoria a descris perfect o situație în care s-ar fi aflat în cadrul unei secții de pașapoarte, acolo unde a iscat un conflict reprezentativ „divelor” din țara noastră. Râdeți și voi împreună cu fata de la „Zâmbărele”: #InstaBoalaLuceferilor Mai multe filmulețe aici:https://www.youtube.com/channel/UCr6NcwHa45S9Kr8tKKCWycQ Posted by Zâmbărele on 19 Septembrie 2017 Citește și: Doi vloggeri, o singură forță: umorul! Nanu Danu și Victoria Roșca parodiază „instinctul bărbătesc” Dejun în Familia Zâmbărele: „E timpul să îi arătăm copilului că tradițiile încep de acasă” (Video) Foto: Captură video
3 zile
Ea.md / Publicat acum 3 zile
În noul video, vloggerița a abordat o situație întâlnită deseori în țara noastră și anume cea în care oamenii se consideră mai presus decât restul semenlor lor. Victoria a descris perfect o situație în care s-ar fi aflat în cadrul unei secții de pașapoarte, acolo unde a iscat un conflict reprezentativ „divelor” din țara noastră. Râdeți și voi împreună cu fata de la „Zâmbărele”: #InstaBoalaLuceferilor Mai multe filmulețe aici:https://www.youtube.com/channel/UCr6NcwHa45S9Kr8tKKCWycQ Posted by Zâmbărele on 19 Septembrie 2017 Citește și: Doi vloggeri, o singură forță: umorul! Nanu Danu și Victoria Roșca parodiază „instinctul bărbătesc” Dejun în Familia Zâmbărele: „E timpul să îi arătăm copilului că tradițiile încep de acasă” (Video) Foto: Captură video