Bani.md
Top 10 gadgeturi care au apărut în 2017 - anul unor mari schimbări Companiile precum Apple, Samsung, Microsoft și altele găsesc în mod constant noi modalități de a-și îmbunătăți produsele de ultimă generație, fie că este vorba de designuri uimitoare, de noi componente hardware, de îmbunătățiri utile de software, fie de noi produse.
4 ore
Bani.md / Publicat acum 4 ore
Companiile precum Apple, Samsung, Microsoft și altele găsesc în mod constant noi modalități de a-și îmbunătăți produsele de ultimă generație, fie că este vorba de designuri uimitoare, de noi componente hardware, de îmbunătățiri utile de software, fie de noi produse.
Bani.md
Guvernul a aprobat proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2018: Se așteaptă cheltuieli de 41 mlrd lei Executivul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2018. Documentul a fost elaborat în conformitate cu prioritățile de politici publice ale Guvernului și ținând cont de prevederile acordurilor de finanțare cu partenerii de dezvoltare.
5 ore
Bani.md / Publicat acum 5 ore
Executivul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2018. Documentul a fost elaborat în conformitate cu prioritățile de politici publice ale Guvernului și ținând cont de prevederile acordurilor de finanțare cu partenerii de dezvoltare.
Bani.md
Maria Cărăuș, suspectată de corupție, a fost eliberată din funcție. Filip: „Am cunoscut-o ca persoană competentă” Viceministra finanțelor, Maria Cărăuș, suspectată de acte de corupție pasivă și activă, a fost astăzi eliberată din funcție de către Guvern.
6 ore
Bani.md / Publicat acum 6 ore
Viceministra finanțelor, Maria Cărăuș, suspectată de acte de corupție pasivă și activă, a fost astăzi eliberată din funcție de către Guvern.
Bani.md
Guvernul va acorda câte 50.000 de lei familiilor celor trei bărbați decedați în mina de la Pașcani Guvernul va acorda câte 50 de mii de lei familiilor celor trei bărbați decedați în urma incidentului de la mina din Pașcani. Membrii Executivului au inclus astăzi pe ordinea de zi a ședinței de Guvern un proiect adițional cu această prevedere, pe care l-a și aprobat.
6 ore
Bani.md / Publicat acum 6 ore
Guvernul va acorda câte 50 de mii de lei familiilor celor trei bărbați decedați în urma incidentului de la mina din Pașcani. Membrii Executivului au inclus astăzi pe ordinea de zi a ședinței de Guvern un proiect adițional cu această prevedere, pe care l-a și aprobat.
Bani.md
Încă un șofer a pățit-o! Trebuia să ducă două acte în Germania, însă nici nu știa ce probleme poate avea Angajații Poliției de Frontieră au depistat două cărți de identitate românești falsificate, pe care un cetățean din Republica Moldova urma să le transmită unor conaționali în Germania. Cazul a fost înregistrat la sfârșitul săptamânii trecute în punctul de trecere ”Sculeni”.
7 ore
Bani.md / Publicat acum 7 ore
Angajații Poliției de Frontieră au depistat două cărți de identitate românești falsificate, pe care un cetățean din Republica Moldova urma să le transmită unor conaționali în Germania. Cazul a fost înregistrat la sfârșitul săptamânii trecute în punctul de trecere ”Sculeni”.
Bani.md
Apple ar putea lansa anul viitor 3 smartphone-uri, toate bazate pe designul iPhone X Apple va lansa anul viitor trei smartphone-uri noi, toate cu designul lui iPhone X, anunță analiştii de la KGI Securities, care în ultimii ani au prevăzut majoritatea mutărilor făcute de Apple.
7 ore
Bani.md / Publicat acum 7 ore
Apple va lansa anul viitor trei smartphone-uri noi, toate cu designul lui iPhone X, anunță analiştii de la KGI Securities, care în ultimii ani au prevăzut majoritatea mutărilor făcute de Apple.
Bani.md
Un apartament din Hong Kong, vândut cu aproape 200.000 de dolari metrul pătrat, în cea mai scumpă zonă rezidențială Un cumpărător anonim a plătit un preț record de aproape 72 de milioane de dolari americani pentru a achiziționa un apartament într-un cartier exclusivist din Hong Kong, care a devenit cea mai scumpă zona rezidențială din Asia, a anunțat firma imobiliară Knight Frank LLP
7 ore
Bani.md / Publicat acum 7 ore
Un cumpărător anonim a plătit un preț record de aproape 72 de milioane de dolari americani pentru a achiziționa un apartament într-un cartier exclusivist din Hong Kong, care a devenit cea mai scumpă zona rezidențială din Asia, a anunțat firma imobiliară Knight Frank LLP
Bani.md
Serghei Cebotari: „MAIB studio Avanti” - un nou model de comunicare cu tinerii BC „Moldova Agroindbank” SA a inaugurat primul Centru pentru Tineri „MAIB studio Avanti” în domeniul financiar-bancar din Republica Moldova. Scopul Centrului este de a participa în formarea tinerilor, de a-i face cunoscuţi cu noţiunile de bază ale lumii financiare moderne, serviciile şi produsele bancare, fiind utilizate tehnologiile informaţionale de ultimă generaţie.
8 ore
Bani.md / Publicat acum 8 ore
BC „Moldova Agroindbank” SA a inaugurat primul Centru pentru Tineri „MAIB studio Avanti” în domeniul financiar-bancar din Republica Moldova. Scopul Centrului este de a participa în formarea tinerilor, de a-i face cunoscuţi cu noţiunile de bază ale lumii financiare moderne, serviciile şi produsele bancare, fiind utilizate tehnologiile informaţionale de ultimă generaţie.
Bani.md
Serghei Cebotari: „MAIB studio Avanti” - un nou model de comunicare cu tinerii (P) BC „Moldova Agroindbank” SA a inaugurat primul Centru pentru Tineri „MAIB studio Avanti” în domeniul financiar-bancar din Republica Moldova. Scopul Centrului este de a participa în formarea tinerilor, de a-i face cunoscuţi cu noţiunile de bază ale lumii financiare moderne, serviciile şi produsele bancare, fiind utilizate tehnologiile informaţionale de ultimă generaţie.
8 ore
Bani.md / Publicat acum 8 ore
BC „Moldova Agroindbank” SA a inaugurat primul Centru pentru Tineri „MAIB studio Avanti” în domeniul financiar-bancar din Republica Moldova. Scopul Centrului este de a participa în formarea tinerilor, de a-i face cunoscuţi cu noţiunile de bază ale lumii financiare moderne, serviciile şi produsele bancare, fiind utilizate tehnologiile informaţionale de ultimă generaţie.
Bani.md
O localitate din Elveția oferă 70.000 de franci tinerilor care vor să se mute acolo O mică localitate din Elveția, care riscă să rămână fără populație, a decis să ofere tinerilor dornici să se mute acolo o primă de instalare de 70.000 de franci, scrie The Local.
10 ore
Bani.md / Publicat acum 10 ore
O mică localitate din Elveția, care riscă să rămână fără populație, a decis să ofere tinerilor dornici să se mute acolo o primă de instalare de 70.000 de franci, scrie The Local.
Bani.md
Cei care muncesc cu ziua - în vizorul unui proiect de lege. PD vrea să reglementeze activitățile sezoniere (VIDEO) Persoanele care muncesc cu ziua au ajuns în vizorul politicienilor. Partidul Democrat a propus un proiect de lege care vine să aducă acest tip de activități în albia legalului.
11 ore
Bani.md / Publicat acum 11 ore
Persoanele care muncesc cu ziua au ajuns în vizorul politicienilor. Partidul Democrat a propus un proiect de lege care vine să aducă acest tip de activități în albia legalului.
Bani.md
Trei ucraineni au venit în R. Moldova pentru a fura din locuințe în serie! Erau ajutați de un moldovean (VIDEO) O grupare criminală, formată din patru membri, a fost destructurată recent, de către ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău în colaborare cu poliţiştii sectorului Râşcani şi anagajaţi ai Batalionului Reacţionare Operativă (902).
12 ore
Bani.md / Publicat acum 12 ore
O grupare criminală, formată din patru membri, a fost destructurată recent, de către ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău în colaborare cu poliţiştii sectorului Râşcani şi anagajaţi ai Batalionului Reacţionare Operativă (902).
Bani.md
Un șofer a fost oprit de INP pentru a fi prevenit că circulă cu luminile stinse în faruri. Polițiștii, însă, au descoperit altceva Un automobil de model „Mercedes” a fost stopat ieri în trafic, pe șoseaua Hîncești din Chișinău. Angajații INP l-au tras pe dreapta pentru a-l preveni că circulă cu luminile stinse. În timpul verificării actelor, inspectorul de patrulare a observat că permisul de conducere, perfectat în România are semne vizibile că ar fi fals.
12 ore
Bani.md / Publicat acum 12 ore
Un automobil de model „Mercedes” a fost stopat ieri în trafic, pe șoseaua Hîncești din Chișinău. Angajații INP l-au tras pe dreapta pentru a-l preveni că circulă cu luminile stinse. În timpul verificării actelor, inspectorul de patrulare a observat că permisul de conducere, perfectat în România are semne vizibile că ar fi fals.
Bani.md
După incidentul de la mina din Pașcani au fost audiate mai multe persoane, iar un angajat a fost reținut (VIDEO) Două cauze penale au fost deschise în urma incidentului de la mina din satul Pașcani, raionul Criuleni, care a curmat viața a trei bărbați. Mai mult, o persoană a fost reținută de către ofițerii de investigație.
13 ore
Bani.md / Publicat acum 13 ore
Două cauze penale au fost deschise în urma incidentului de la mina din satul Pașcani, raionul Criuleni, care a curmat viața a trei bărbați. Mai mult, o persoană a fost reținută de către ofițerii de investigație.
Bani.md
Statistica BNM: Creditele acordate pe termene de la 2 la 5 ani - cele mai atractive pentru moldoveni Cele mai atractive credite pentru moldoveni, atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice, sunt cele acordate pe termene de la 2 până la 5 ani. Cel puțin asta arată statistica Băncii Naționale cu privire la creditele noi acordate în moneda națională.
13 ore
Bani.md / Publicat acum 13 ore
Cele mai atractive credite pentru moldoveni, atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice, sunt cele acordate pe termene de la 2 până la 5 ani. Cel puțin asta arată statistica Băncii Naționale cu privire la creditele noi acordate în moneda națională.
Bani.md
Autoritățile se pregătesc de eventualele intemperii de iarnă. Ministrul Economiei cere planuri concrete de la subalterni Autoritățile se pregătesc de perioada rece a anului și de eventualele intemperii ce pot avea loc cu afectarea traficului sau a asigurării oamenilor cu energie electrică. În acest sens, Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) va forma două centre operative, pe segmentul energetic și drumuri, care în caz de necesitate, în perioada rece a anului, vor coordona acțiunile echipelor de intervenție rapidă.
14 ore
Bani.md / Publicat acum 14 ore
Autoritățile se pregătesc de perioada rece a anului și de eventualele intemperii ce pot avea loc cu afectarea traficului sau a asigurării oamenilor cu energie electrică. În acest sens, Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) va forma două centre operative, pe segmentul energetic și drumuri, care în caz de necesitate, în perioada rece a anului, vor coordona acțiunile echipelor de intervenție rapidă.
Bani.md
Trei bărbați au murit, după ce pereții unei mine din Pașcani s-au surpat și au căzut peste ei Trei persoane au au decedat, după ce pereții unei carieri de piatră din satul Pașcani, raionul Criuleni s-a surpat și a căzut peste ei.
14 ore
Bani.md / Publicat acum 14 ore
Trei persoane au au decedat, după ce pereții unei carieri de piatră din satul Pașcani, raionul Criuleni s-a surpat și a căzut peste ei.
Bani.md
Euro bate în retragere! Curs valutar pentru astăzi, 21 noiembrie Moneda unică europeană și dolarul american bat în retragere. Banca Națională a stabilit pentru astăzi un curs oficial de 17 lei și 56 de bani, cu 5 bani mai ieftin decât ieri.
15 ore
Bani.md / Publicat acum 15 ore
Moneda unică europeană și dolarul american bat în retragere. Banca Națională a stabilit pentru astăzi un curs oficial de 17 lei și 56 de bani, cu 5 bani mai ieftin decât ieri.
Bani.md
UE a adoptat un nou regulament de intrare și ieșire în spațiul Schengen Consiliul Uniunii Europene a adoptat, luni, regulamentul privind un sistem de intrare/ieşire în statele membre şi regulamentul de modificare a Codului frontierelor Schengen în legătură cu sistemul de intrare/ieşire, potrivit unui comunicat al instituţiei europene, citat de Mediafax.
1 zi
Bani.md / Publicat acum 1 zi
Consiliul Uniunii Europene a adoptat, luni, regulamentul privind un sistem de intrare/ieşire în statele membre şi regulamentul de modificare a Codului frontierelor Schengen în legătură cu sistemul de intrare/ieşire, potrivit unui comunicat al instituţiei europene, citat de Mediafax.
Bani.md
Wizz Air, gata să ia locul companiei Tarom, dacă aceasta dă faliment în România Low-costul maghiar Wizz Air spune că este pregătit să ia locul companiei naționale aeriene Tarom, dacă aceasta va da faliment, în condițiile în care Tarom nu a mai avut profit de un deceniu.
1 zi
Bani.md / Publicat acum 1 zi
Low-costul maghiar Wizz Air spune că este pregătit să ia locul companiei naționale aeriene Tarom, dacă aceasta va da faliment, în condițiile în care Tarom nu a mai avut profit de un deceniu.
Bani.md
Gata cu geamurile umbrite! Timp de 30 de zile, INP va fi cu ochii în patru Începând cu ziua de azi, pe parcursul a 30 de zile, angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP) vor desfășoară operațiunea „Umbriș” pe întreg teritoriul țării. Aceasta are scop de prevenire, în contextul că ne aflăm în perioada rece a anului și persistă foarte des ceață, iar din această cauză se diminuează și mai mult câmpul vizual al șoferului, dacă parbrizul sau suprafețele de geam ale portierelor din fată sunt umbrite.
1 zi
Bani.md / Publicat acum 1 zi
Începând cu ziua de azi, pe parcursul a 30 de zile, angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP) vor desfășoară operațiunea „Umbriș” pe întreg teritoriul țării. Aceasta are scop de prevenire, în contextul că ne aflăm în perioada rece a anului și persistă foarte des ceață, iar din această cauză se diminuează și mai mult câmpul vizual al șoferului, dacă parbrizul sau suprafețele de geam ale portierelor din fată sunt umbrite.
Bani.md
CNA și procuroii au descins astăzi în 20 de primării din țară! În total, au fost reținute 9 persoane Nouă persoane, printre care primarii din satele Ghelăuza şi Găleşti din raionul Străşeni, un consilier raional şi un şef de la Fondul Ecologic, dar şi reprezentanţii unor agenţi economici, au fost reţinute astăzi de CNA şi procurorii anticorupţie, în urma percheziţiilor de azi.
1 zi
Bani.md / Publicat acum 1 zi
Nouă persoane, printre care primarii din satele Ghelăuza şi Găleşti din raionul Străşeni, un consilier raional şi un şef de la Fondul Ecologic, dar şi reprezentanţii unor agenţi economici, au fost reţinute astăzi de CNA şi procurorii anticorupţie, în urma percheziţiilor de azi.
Bani.md
Peste 40% din plantațiile de coacăză neagră, subvenționate de stat, s-au USCAT! Statul, nevoit să ia măsuri drastice Statul a stopat subvenționarea pentru înființarea plantațiilor de coacăză neagră. Decizia a fost luată vineri, 17 noiembrie 2017, în acdrul ședinței de lucru prezidată de secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și a Mediului, Iurie Ușurelu. Motivul ar fi problemele apărute în privința înființării, subvenționării și menținerii plantațiilor de coacăz negru (în special plantate cu soiul Titania).
1 zi
Bani.md / Publicat acum 1 zi
Statul a stopat subvenționarea pentru înființarea plantațiilor de coacăză neagră. Decizia a fost luată vineri, 17 noiembrie 2017, în acdrul ședinței de lucru prezidată de secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și a Mediului, Iurie Ușurelu. Motivul ar fi problemele apărute în privința înființării, subvenționării și menținerii plantațiilor de coacăz negru (în special plantate cu soiul Titania).
Bani.md
Amețit de băutură, un ucrainean a încurcat drumul și a ajuns întâmplător în R. Moldova Un cetățean ucrainean, amețit de băutură, a încurcat drumurile și din neatenție a ajuns ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. Polițiștii de frontieră l-au prins în momentul când acesta încerca să treacă ilegal frontiera, cu scop de a reveni în țara de baștină.
1 zi
Bani.md / Publicat acum 1 zi
Un cetățean ucrainean, amețit de băutură, a încurcat drumurile și din neatenție a ajuns ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. Polițiștii de frontieră l-au prins în momentul când acesta încerca să treacă ilegal frontiera, cu scop de a reveni în țara de baștină.
Bani.md
O frunză de aur din coroana lui Napoleon, scoasă la vânzare! Cine a dat pe ea peste 600.000 de euro Interesul arătat de colecționari față de obiectele care i-au aparținut împăratului Napoleon I nu se dezminte: după un bicorn vândut cu peste 1,8 milioane de euro, o frunză de aur din coroana lui Napoleon I a fost adjudecată duminică pentru peste 600.000 de euro, relatează AFP.
1 zi
Bani.md / Publicat acum 1 zi
Interesul arătat de colecționari față de obiectele care i-au aparținut împăratului Napoleon I nu se dezminte: după un bicorn vândut cu peste 1,8 milioane de euro, o frunză de aur din coroana lui Napoleon I a fost adjudecată duminică pentru peste 600.000 de euro, relatează AFP.
Bani.md
În ce țări ajung cele mai mari cantități de mere, prune sau struguri de masă moldovenești Producătorii moldoveni sunt în perioada exporturilor masive ale fructelor, legumelor și cerealelor obținute atât din recolta anului 2017, cât și din camerele frigorifice.
1 zi
Bani.md / Publicat acum 1 zi
Producătorii moldoveni sunt în perioada exporturilor masive ale fructelor, legumelor și cerealelor obținute atât din recolta anului 2017, cât și din camerele frigorifice.
Bani.md
Au afectat ninsorile din aprilie recolta anului 2016-2017? Ce roade s-au strâns de pe meleagurile Moldovei (VIDEO) În pofida intemperiilor din luna aprilie, anul agricol 2016-2017 a fost unul bun. Cel puțin asta susține Minsiterul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MDRM), care a prezentat astăzi rezultatele anului agricol curent.
1 zi
Bani.md / Publicat acum 1 zi
În pofida intemperiilor din luna aprilie, anul agricol 2016-2017 a fost unul bun. Cel puțin asta susține Minsiterul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MDRM), care a prezentat astăzi rezultatele anului agricol curent.
Bani.md
Au afectat ninsorile din aprilie recolta anului 2017? Ce roade s-au strâns de pe meleagurile Moldovei (VIDEO) În pofida intemperiilor din luna aprilie, anul agricol 2016-2017 a fost unul bun. Cel puțin asta susține Minsiterul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MDRM), care a prezentat astăzi rezultatele anului agricol curent.
1 zi
Bani.md / Publicat acum 1 zi
În pofida intemperiilor din luna aprilie, anul agricol 2016-2017 a fost unul bun. Cel puțin asta susține Minsiterul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MDRM), care a prezentat astăzi rezultatele anului agricol curent.
Bani.md
Viceprimarii Grozavu și Codreanu, despre ce se putea face cu 9 mln de lei, cheltuiți pe Referendum Rezultatele slabe ale referendumului de ieri, 19 noiemrbie 2017, pentru revocarea din funcție a primarului general Dorin Chirtoacă, au dus la nevalidarea scrutinului, pentru care au fost cheltuite 9 milioane de lei. Astfel, toți se întreabă ce s-ar fi putut face cu acești bani.
1 zi
Bani.md / Publicat acum 1 zi
Rezultatele slabe ale referendumului de ieri, 19 noiemrbie 2017, pentru revocarea din funcție a primarului general Dorin Chirtoacă, au dus la nevalidarea scrutinului, pentru care au fost cheltuite 9 milioane de lei. Astfel, toți se întreabă ce s-ar fi putut face cu acești bani.
Bani.md
UPDATE: Patru persoane reținute//Percheziții în țară! Sunt vizate mai multe primării, inclusiv cea din Chișinău Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) au demarat în dimineața zilei de astăzi, 20 noiembrie, o serie de percheziții pe întreg teritoriul republicii.
1 zi
Bani.md / Publicat acum 1 zi
Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) au demarat în dimineața zilei de astăzi, 20 noiembrie, o serie de percheziții pe întreg teritoriul republicii.
Bani.md
Percheziții în țară! Sunt vizate mai multe primării, inclusiv cea din Chișinău Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) au demarat în dimineața zilei de astăzi, 20 noiembrie, o serie de percheziții pe întreg teritoriul republicii.
1 zi
Bani.md / Publicat acum 1 zi
Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) au demarat în dimineața zilei de astăzi, 20 noiembrie, o serie de percheziții pe întreg teritoriul republicii.
Bani.md
De ce nu se aplică marcaje pe carosabil în Chișinău? „Așteptăm să se mai încălzească” În Chișinău nu se aplică marcajul pe carosabil pentru că autoritățile municipale așteaptă „să se mai încălzească”. Cel puțin acesta a fost răspunsul șefului interimar al Direcției generale transport și căi de comunicații a capitalei, Oleg Poiată, la întrebarea primarului interimar Silvia Radu, de ce nu se aplică marcajul pe anumite porțiuni de drum.
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
În Chișinău nu se aplică marcajul pe carosabil pentru că autoritățile municipale așteaptă „să se mai încălzească”. Cel puțin acesta a fost răspunsul șefului interimar al Direcției generale transport și căi de comunicații a capitalei, Oleg Poiată, la întrebarea primarului interimar Silvia Radu, de ce nu se aplică marcajul pe anumite porțiuni de drum.
Bani.md
În acest weekend au fost prinși 53 de șoferi în stare de ebrietate. Câți conducători aveau viteză excesivă În acest weekend Inspectoratul Național de Patrulare a documentat peste 2100 de încălcări ale Regulamentului Ciruculației Rutiere. De asemenea, 639 de șoferi au fost prinși cu viteza de circulație admisă depășită, iar 53 de șoferi trași pe derapta erau în stare de ebrietate.
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
În acest weekend Inspectoratul Național de Patrulare a documentat peste 2100 de încălcări ale Regulamentului Ciruculației Rutiere. De asemenea, 639 de șoferi au fost prinși cu viteza de circulație admisă depășită, iar 53 de șoferi trași pe derapta erau în stare de ebrietate.
Bani.md
Un polițist din Chișinău, prins cu bani nemeritați în mână! CNA l-a reținut pentru 72 de ore Un polițist de sector din Chișinău a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă. Potrivit materialelor anchetei, omul legii ar fi pretins și primit prin estorcare 4000 de lei de la un bărbat, pentru a nu documenta în conformitate cu legislația în vigoare pretinsele acțiuni ilegale ale ultimului.
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
Un polițist de sector din Chișinău a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă. Potrivit materialelor anchetei, omul legii ar fi pretins și primit prin estorcare 4000 de lei de la un bărbat, pentru a nu documenta în conformitate cu legislația în vigoare pretinsele acțiuni ilegale ale ultimului.
Bani.md
Curse directe Chișinău-Tel Aviv! Când vor fi operate primele zboruri către orașul israelian Republica Moldova și Statul Israel vor opera zboruri directe între Chișinău și Tel Aviv. Anunțul a fost făcut de către Guvern, în urma unei vizite a prim-ministrului Pavel Filip în Israel. Zborurile vor fi efectuate începând cu 5 iunie 2018, inițial o dată pe săptămână, în ziua de marți, iar din 6 iulie 2018, de două ori pe săptămână, în zilele de marți și vineri.
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
Republica Moldova și Statul Israel vor opera zboruri directe între Chișinău și Tel Aviv. Anunțul a fost făcut de către Guvern, în urma unei vizite a prim-ministrului Pavel Filip în Israel. Zborurile vor fi efectuate începând cu 5 iunie 2018, inițial o dată pe săptămână, în ziua de marți, iar din 6 iulie 2018, de două ori pe săptămână, în zilele de marți și vineri.
Bani.md
Cât costă un euro și un dolar astăzi, 20 noiembrie Leul moldovenesc se se întărește nesemnificativ față de euro. Banca Națională a stabilit pentru astăzi un curs oficial de 20 de lei și 78 de bani pentru un euro, cu 3 bani mai mult decât cursul stabilit pentru vinerea și weekendul trecut.
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
Leul moldovenesc se se întărește nesemnificativ față de euro. Banca Națională a stabilit pentru astăzi un curs oficial de 20 de lei și 78 de bani pentru un euro, cu 3 bani mai mult decât cursul stabilit pentru vinerea și weekendul trecut.
Bani.md
Rezultate Referendum 2017: Câți oameni au votat pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă și câți au votat împotrivă După prelucrarea a circa 92% din procesele-verbale înregistrate, din 96.325 de voturi exprimate, circa 87% sunt prentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general, iar 12% dintre votanți sunt împotriva demiterii acestuia.
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
După prelucrarea a circa 92% din procesele-verbale înregistrate, din 96.325 de voturi exprimate, circa 87% sunt prentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general, iar 12% dintre votanți sunt împotriva demiterii acestuia.
Bani.md
Promo-LEX: S-a înregistrat un caz de transport organizat a alegătorilor, agitație electorală și buletine de vot fotografiate Asociația Promo-LEX a prezentat ultimele date din seara Referendumului de revocare a Primarului de Chișinău. Constatările Asociației au fost făcute în baza celor semnalate în intervalul orelor 15.00-20.00, de către observatorii din secțiile de votare (SV), care au fost acreditați de autoritățile electorale.
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
Asociația Promo-LEX a prezentat ultimele date din seara Referendumului de revocare a Primarului de Chișinău. Constatările Asociației au fost făcute în baza celor semnalate în intervalul orelor 15.00-20.00, de către observatorii din secțiile de votare (SV), care au fost acreditați de autoritățile electorale.
Bani.md
Rezultate preliminare: Câți oameni au votat pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă și câți au votat împotrivă După prelucrarea a circa 92% din procesele-verbale înregistrate, din 96.325 de voturi exprimate, circa 87% sunt prentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general, iar 12% dintre votanți sunt împotriva demiterii acestuia.
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
După prelucrarea a circa 92% din procesele-verbale înregistrate, din 96.325 de voturi exprimate, circa 87% sunt prentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general, iar 12% dintre votanți sunt împotriva demiterii acestuia.
Bani.md
INP a fost anunțat că pe traseul Chișinău-Băcioi se desfășoară curse ilegale de mașini! Când au ajuns acolo... Poliția Republicii Moldova a primit o informație cu câteva zeci de minute în urmă precum că pe traseul Chișinău - Băcioi se desfărșoară curse auto ilegale. Inspectoratul Național se Patrulare s-a autosesizat și a au mers în locul cu pricina pentru a verifica.
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
Poliția Republicii Moldova a primit o informație cu câteva zeci de minute în urmă precum că pe traseul Chișinău - Băcioi se desfărșoară curse auto ilegale. Inspectoratul Național se Patrulare s-a autosesizat și a au mers în locul cu pricina pentru a verifica.
Bani.md
LIVE! Referendum 2017: Procesarea proceselor verbale și prezentarea rezultatelor REFERENDUM 2017// URMĂRIȚI ÎN DIRECT procesarea proceselor verbale și prezentarea rezultatelor
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
REFERENDUM 2017// URMĂRIȚI ÎN DIRECT procesarea proceselor verbale și prezentarea rezultatelor
Bani.md
Ultimele rezultate oficiale privind prezența la vot: Tinerii, cei mai pasivi dintre alegători La această oră toate secțiile de votare și-au încetat activitatea. La ora 21:20, de la birourile electorale ale birourilor de votare au venit următoarele informații:
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
La această oră toate secțiile de votare și-au încetat activitatea. La ora 21:20, de la birourile electorale ale birourilor de votare au venit următoarele informații:
Bani.md
Ion Ceban: „Vă place să mergeți pe drumurile sparte? Dacă da, înseamnă că ați ales să stați acasă” Președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban a mulțumit celor care au ieșit astăzi, 19 noiembrie 2017, la Referendumul de demitere a primarului general al Chișinăului Dorin Chirtoacă. În cadrul unui briefing de presă organizat după închiderea secțiillor de vot, ceban a menționat că cei care au ales să boicoteze plebescitul trebuie să își asume ceea ce va fi mai departe.
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
Președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban a mulțumit celor care au ieșit astăzi, 19 noiembrie 2017, la Referendumul de demitere a primarului general al Chișinăului Dorin Chirtoacă. În cadrul unui briefing de presă organizat după închiderea secțiillor de vot, ceban a menționat că cei care au ales să boicoteze plebescitul trebuie să își asume ceea ce va fi mai departe.
Bani.md
Ion Ceban: „Vă place să mergeți pe drumurile sparte? E treaba voastră” Președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban a mulțumit celor care au ieșit astăzi, 19 noiembrie 2017, la Referendumul de demitere a primarului general al Chișinăului Dorin Chirtoacă. În cadrul unui briefing de presă organizat după închiderea secțiillor de vot, ceban a menționat că cei care au ales să boicoteze plebescitul trebuie să își asume ceea ce va fi mai departe.
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
Președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban a mulțumit celor care au ieșit astăzi, 19 noiembrie 2017, la Referendumul de demitere a primarului general al Chișinăului Dorin Chirtoacă. În cadrul unui briefing de presă organizat după închiderea secțiillor de vot, ceban a menționat că cei care au ales să boicoteze plebescitul trebuie să își asume ceea ce va fi mai departe.
Bani.md
Prima reacţie a lui Dorin Chirtoacă, după ce Referendumul de demitere a sa din funcţie a picat Dorin Chirtoacă, primarul suspendat al Capitalei a făcut primele declarații după ce referendumul privind revocarea sadin funcție a picat. Edilul suspendat a mulțumit celor care au boicotat referendumul.
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
Dorin Chirtoacă, primarul suspendat al Capitalei a făcut primele declarații după ce referendumul privind revocarea sadin funcție a picat. Edilul suspendat a mulțumit celor care au boicotat referendumul.
Bani.md
Referendumul de demitere a primarului Dorin Chirtoacă a eșuat Referendumul privind revocarea din funcție a primarului general al Capitalei Dorin Chirtoacă a picat, motivul principal fiind prezența joasă la urnele de vot.
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
Referendumul privind revocarea din funcție a primarului general al Capitalei Dorin Chirtoacă a picat, motivul principal fiind prezența joasă la urnele de vot.
Bani.md
Lovitură pentru Erdogan! UE va da mai puțini bani Turciei în 2018 Liderii Uniunii Europene au convenit sâmbătă bugetul pentru anul 2018, iar fondurile destinate Turciei au fost reduse, după ce au fost invocate îndoieli cu privire la angajamentul Ankarei pentru respectarea democraţiei şi a drepturilor omului, relatează site-ul Politico.
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
Liderii Uniunii Europene au convenit sâmbătă bugetul pentru anul 2018, iar fondurile destinate Turciei au fost reduse, după ce au fost invocate îndoieli cu privire la angajamentul Ankarei pentru respectarea democraţiei şi a drepturilor omului, relatează site-ul Politico.
Bani.md
Ora 19:00// Circa 17% dintre alegători au mers la Referendum. Majoritatea votanților au peste 41 de ani La această oră toate secțiile de votare deschise funcționează în regim normal. Din numărul total al alegătorilor incluși în listele electorale, până la ora 18.45, și-au exercitat dreptul la vot 105,270 de cetățeni, ceea ce constituie 16,71 la sută din numărul total de alegători, arată datele prezentate de Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală (CECE).
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
La această oră toate secțiile de votare deschise funcționează în regim normal. Din numărul total al alegătorilor incluși în listele electorale, până la ora 18.45, și-au exercitat dreptul la vot 105,270 de cetățeni, ceea ce constituie 16,71 la sută din numărul total de alegători, arată datele prezentate de Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală (CECE).
Bani.md
Nereguli depistate la Referendum: Persoane decedate în liste, agitație electorală sau votare în grup La o secție de votare din mun. Chișinău, în listele electorale de bază au fost identificate două persoane decedate. De asemenea, de dimineață și până în prezent, au fost atestate mai multe încălcări privind Referendumul de revocare a Primarului de Chișinău. Informația se conține în raportul Misiunii de observare Promo-LEX.
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
La o secție de votare din mun. Chișinău, în listele electorale de bază au fost identificate două persoane decedate. De asemenea, de dimineață și până în prezent, au fost atestate mai multe încălcări privind Referendumul de revocare a Primarului de Chișinău. Informația se conține în raportul Misiunii de observare Promo-LEX.
Bani.md
Ora 13:00//Câți alegători au votat până acum: Tinerii au ales să stea acasă La această oră toate secțiile de votare deschise funcționează în regim normal. Din numărul total al alegătorilor incluși în listele electorale, până la ora 12.45, și-au exercitat dreptul la vot 53.313 de cetățeni, ceea ce constituie 8,47 la sută din numărul total de alegători, arată datele prezentate de Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală (CECE).
2 zile
Bani.md / Publicat acum 2 zile
La această oră toate secțiile de votare deschise funcționează în regim normal. Din numărul total al alegătorilor incluși în listele electorale, până la ora 12.45, și-au exercitat dreptul la vot 53.313 de cetățeni, ceea ce constituie 8,47 la sută din numărul total de alegători, arată datele prezentate de Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală (CECE).