Agora.md
VIDEO. Dodon organizează concert dedicat zilei „eliberării”, cu Grigori Leps și corul Mănăstirii Curchi Pe 24 august, zi în care, în 1944, a avut loc ofensiva Iași-Chișinău, președintele Igor Dodon planifică să organizeze un concert. Șeful statului spune că ziua este una semnificativă în istoria țării, „simbolizând eliberarea țării de sub ocupația fascistă”. Se întâmplă în timp ce o parte a comunității din R. Moldova numește această zi o zi a ocupației sovietice.
8 ore
Agora.md / Publicat acum 8 ore
Pe 24 august, zi în care, în 1944, a avut loc ofensiva Iași-Chișinău, președintele Igor Dodon planifică să organizeze un concert. Șeful statului spune că ziua este una semnificativă în istoria țării, „simbolizând eliberarea țării de sub ocupația fascistă”. Se întâmplă în timp ce o parte a comunității din R. Moldova numește această zi o zi a ocupației sovietice.
Agora.md
Iranul construiește o fabrică de rachete în Siria. Imaginile surprinse de un satelit Un post israelian de televiziune a difuzat marţi un reportaj în care prezintă ceea ce susţine că ar fi o uzină aflată în construcţie, în nord-vestul Siriei, în care Iranul preconizează să fabrice rachete cu rază lungă de acţiune, relatează Reuters, citat de News.ro.
10 ore
Agora.md / Publicat acum 10 ore
Un post israelian de televiziune a difuzat marţi un reportaj în care prezintă ceea ce susţine că ar fi o uzină aflată în construcţie, în nord-vestul Siriei, în care Iranul preconizează să fabrice rachete cu rază lungă de acţiune, relatează Reuters, citat de News.ro.
Agora.md
Care e programul deplin pentru cele două zile de Gustar Cel mai așteptat festival al anului, GUSTAR 2017, revine la locația sa de origine la rezervația cultural-naturala Orheiul Vechi. Aici, dragonul Gustar va renaște în forță în cuibul său natal, iar în perioada 19-20 august vom celebra Vara, Viața și Belșugul pământurilor noastre, dansând pe ritmurile incendiare a melodiilor etno.
10 ore
Agora.md / Publicat acum 10 ore
Cel mai așteptat festival al anului, GUSTAR 2017, revine la locația sa de origine la rezervația cultural-naturala Orheiul Vechi. Aici, dragonul Gustar va renaște în forță în cuibul său natal, iar în perioada 19-20 august vom celebra Vara, Viața și Belșugul pământurilor noastre, dansând pe ritmurile incendiare a melodiilor etno.
Agora.md
VIDEO. „V-au dat 5 metri, unde vă băgați?”. Reporterii prezenți la petrecerea duhovnicului de la Ciuflea, bruscați de pază O secvență video postată de Ziarul de Gardă arată felul în care presa a fost bruscată și înjurată în încercarea de a filma evenimentul. În filmuleț se observă cum un agent de pază de la Capitoles Park bruschează reporterul, îi reproșează că „îi ajung și cinci metri, unde vă mai băgați” și chiar face o remarcă despre vestimentația jurnalistei: „A venit în adidași. Țăranca...”, se aude rostind paznicul.
10 ore
Agora.md / Publicat acum 10 ore
O secvență video postată de Ziarul de Gardă arată felul în care presa a fost bruscată și înjurată în încercarea de a filma evenimentul. În filmuleț se observă cum un agent de pază de la Capitoles Park bruschează reporterul, îi reproșează că „îi ajung și cinci metri, unde vă mai băgați” și chiar face o remarcă despre vestimentația jurnalistei: „A venit în adidași. Țăranca...”, se aude rostind paznicul.
Agora.md
FOTO. Cum arată istoria Primului Război Mondial prin intermediul fotografiilor Acum o sută de ani, un tânăr naţionalist sârb îl asasinează pe Arhiducele Franz Ferdinand, în timp ce se afla în vizită în Sarajevo. Atunci, în vara lui 1914, s-a sfârşit o lume, căci crima a pus în mişcare un întreg angrenaj de tratate, orgolii şi pasiuni. 
11 ore
Agora.md / Publicat acum 11 ore
Acum o sută de ani, un tânăr naţionalist sârb îl asasinează pe Arhiducele Franz Ferdinand, în timp ce se afla în vizită în Sarajevo. Atunci, în vara lui 1914, s-a sfârşit o lume, căci crima a pus în mişcare un întreg angrenaj de tratate, orgolii şi pasiuni. 
Agora.md
Facebook revigorează designul News Feed, ţintind o prezentare mai clară a informaţiilor Facebook News Feed primeşte ajustări importante la partea de design, modificările vizibile atât din aplicaţia pentru mobil cât şi din interfaţa pentru web browser, uşurând navigarea conţinutului afişat.
11 ore
Agora.md / Publicat acum 11 ore
Facebook News Feed primeşte ajustări importante la partea de design, modificările vizibile atât din aplicaţia pentru mobil cât şi din interfaţa pentru web browser, uşurând navigarea conţinutului afişat.
Agora.md
Un elicopter militar american s-a prăbuşit în Oceanul Pacific Un elicopter militar al Statelor Unite s-a prăbuşit miercuri în largul Arhipelagului Hawaii, în Oceanul Pacific, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.
11 ore
Agora.md / Publicat acum 11 ore
Un elicopter militar al Statelor Unite s-a prăbuşit miercuri în largul Arhipelagului Hawaii, în Oceanul Pacific, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.
Agora.md
Primăria Capitalei a acceptat 48 proiecte, care vor concura pentru finanțare din în bugetul participativ Primăria Chișinău anunță că de astăzi, 16 august 2017, este dat startul promovării proiectelor acceptate în cadrul bugetării participative.
11 ore
Agora.md / Publicat acum 11 ore
Primăria Chișinău anunță că de astăzi, 16 august 2017, este dat startul promovării proiectelor acceptate în cadrul bugetării participative.
Agora.md
Un vameș a fost reținut în flagrant în moment ce primea mită de 50 euro Un angajat al postului vamal intern de control Vadul lui Vodă este cercetat penal după ce a fost reținut în flagrant delict de procurorii anticorupție în momentul primirii unei remunerări ilegale în sumă de 50 de euro. Acțiunea a avut la bază informații operative furnizate de ofițerii Direcției integritate și supraveghere a Serviciului Vamal.
12 ore
Agora.md / Publicat acum 12 ore
Un angajat al postului vamal intern de control Vadul lui Vodă este cercetat penal după ce a fost reținut în flagrant delict de procurorii anticorupție în momentul primirii unei remunerări ilegale în sumă de 50 de euro. Acțiunea a avut la bază informații operative furnizate de ofițerii Direcției integritate și supraveghere a Serviciului Vamal.
Agora.md
Fostul comisar de Strășeni, reținut de CNA într-un dosar de corupție Fostul șef al Inspectoratului de poliție Strășeni a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă. Acesta ar fi estorcat 3 500 de euro, iar mai târziu, alte 10 000 de euro, de la soția unui bărbat, cercetat penal pentru huliganism.
12 ore
Agora.md / Publicat acum 12 ore
Fostul șef al Inspectoratului de poliție Strășeni a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă. Acesta ar fi estorcat 3 500 de euro, iar mai târziu, alte 10 000 de euro, de la soția unui bărbat, cercetat penal pentru huliganism.
Agora.md
Pe parcursul nopții, troleibuzele de pe linia nr. 22 vor circula pe traseu modificat Primăria municipiului Chişinău informează că din seara zilei de astăzi, 16 august, ora 23:00 și până mâine dimineață, 17august, ora 05:00, va fi modificat traseul rutei de troleibuz nr. 22.
13 ore
Agora.md / Publicat acum 13 ore
Primăria municipiului Chişinău informează că din seara zilei de astăzi, 16 august, ora 23:00 și până mâine dimineață, 17august, ora 05:00, va fi modificat traseul rutei de troleibuz nr. 22.
Agora.md
VIDEO. „Dă să ne-nțelegem” și cum 15 fete au chemat polițiștii la un bar. Oamenii legii își povestesc experiențele Un nou video din proiectul „HY NO ROCK” ni-i aduce în față pe polițiști și inspectorii de patrulare. De la persoana întâi aflăm istorii reale despre șoferi și apeluri telefonice, care sunt cele mai trăsnite cazuri care li s-au întâmplat, dar și ce nu le place la locul de muncă. 
13 ore
Agora.md / Publicat acum 13 ore
Un nou video din proiectul „HY NO ROCK” ni-i aduce în față pe polițiști și inspectorii de patrulare. De la persoana întâi aflăm istorii reale despre șoferi și apeluri telefonice, care sunt cele mai trăsnite cazuri care li s-au întâmplat, dar și ce nu le place la locul de muncă. 
Agora.md
VIDEO. O fetiță de 2 ani a fost adusă la Chișinău de un echipaj SMURD, după ce a căzut într-un vas cu lichid fierbinte O fetiță în vârstă de 2 ani și 10 luni a fost transportată în această după amiază de la Briceni la Chișinău, cu un echipaj aero - medical. Copilul a suportat arsuri de gradul II și III pe 50 % din suprafața corpului, după ce ieri a căzut într-un vas plin cu lichid fierbinte. 
13 ore
Agora.md / Publicat acum 13 ore
O fetiță în vârstă de 2 ani și 10 luni a fost transportată în această după amiază de la Briceni la Chișinău, cu un echipaj aero - medical. Copilul a suportat arsuri de gradul II și III pe 50 % din suprafața corpului, după ce ieri a căzut într-un vas plin cu lichid fierbinte. 
Agora.md
Rusia speră că Iranul nu se va retrage din Acordul nuclear din cauza Statelor Unite Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a exprimat speranţa, miercuri, că Iranul nu va renunţa din cauza disputelor cu Statele Unite la acordul nuclear semnat în anul 2015 cu marile puteri, relatează Mediafax.
13 ore
Agora.md / Publicat acum 13 ore
Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a exprimat speranţa, miercuri, că Iranul nu va renunţa din cauza disputelor cu Statele Unite la acordul nuclear semnat în anul 2015 cu marile puteri, relatează Mediafax.
Agora.md
Un angajat al unei misiuni diplomatice de la Chișinău, bătut la o stație PECO de la Botanica Un cetăţean străin a fost bătut de către trei bărbați, noaptea trecută, pe teritoriul unei staţii PECO din sectorul Botanica. Incidentul a avut loc în jurul orei 00.35, iar la faţa locului a intervenit imediat grupa operativă din cadrul Inspectoratului Botanica, pentru documentarea tuturor circumstanţelor. 
13 ore
Agora.md / Publicat acum 13 ore
Un cetăţean străin a fost bătut de către trei bărbați, noaptea trecută, pe teritoriul unei staţii PECO din sectorul Botanica. Incidentul a avut loc în jurul orei 00.35, iar la faţa locului a intervenit imediat grupa operativă din cadrul Inspectoratului Botanica, pentru documentarea tuturor circumstanţelor. 
Agora.md
Un mesaj de pe Twitter al lui Barack Obama a devenit cel mai popular din istorie în doar trei zile O postare din 13 august a lui Barack Obama a reuşit să strângă un număr record de aprecieri, devenind cel mai popular mesaj din istoria reţelei de socializare, scrie Mediafax.
14 ore
Agora.md / Publicat acum 14 ore
O postare din 13 august a lui Barack Obama a reuşit să strângă un număr record de aprecieri, devenind cel mai popular mesaj din istoria reţelei de socializare, scrie Mediafax.
Agora.md
FOTO. Imagini NASA. Cum arată norii de pe cerul planetei Marte Roverul Curiosity deţinut de NASA a suprins cele mai clare imagini cu mişcarea norilor pe cerul marţian. În noile secvenţe înregistrare de Curiosity pot fi observaţi nori cu aspect fibros asemănători formaţiunilor cirrus de pe Pământ.
14 ore
Agora.md / Publicat acum 14 ore
Roverul Curiosity deţinut de NASA a suprins cele mai clare imagini cu mişcarea norilor pe cerul marţian. În noile secvenţe înregistrare de Curiosity pot fi observaţi nori cu aspect fibros asemănători formaţiunilor cirrus de pe Pământ.
Agora.md
Intrare amânată a postului de televiziune RTR pe piața din România Consiliul Național al Audiovizualului din România a decis, în ședința din 10 august curent, să amâne votul pe cererea de licență pentru postul de televiziune RTR, scrie forbes.ro.
14 ore
Agora.md / Publicat acum 14 ore
Consiliul Național al Audiovizualului din România a decis, în ședința din 10 august curent, să amâne votul pe cererea de licență pentru postul de televiziune RTR, scrie forbes.ro.
Agora.md
FOTO. Festivalul „DeVin&DeGust” invită doritorii într-o călătorie imaginară și gustativă prin regiunile IGP Pe 26 august te invităm să „călătorești” imaginar și gustativ în fiecare regiune IGP, la festivalul „DeVin&DeGust”, care va avea loc la Complexul Etno-Cultural VATRA. În ajunul festivalului „DeVin&DeGust”, Oficiul Național al Viei și Vinului vine cu o serie de articole din care poți afla despre sectorul vitivinicol din țară, despre fiecare zonă IGP în parte, despre caracteristicile acestora, dar și despre vinurile cu semn de calitate IGP, care ne duc faima în lume. 
14 ore
Agora.md / Publicat acum 14 ore
Pe 26 august te invităm să „călătorești” imaginar și gustativ în fiecare regiune IGP, la festivalul „DeVin&DeGust”, care va avea loc la Complexul Etno-Cultural VATRA. În ajunul festivalului „DeVin&DeGust”, Oficiul Național al Viei și Vinului vine cu o serie de articole din care poți afla despre sectorul vitivinicol din țară, despre fiecare zonă IGP în parte, despre caracteristicile acestora, dar și despre vinurile cu semn de calitate IGP, care ne duc faima în lume. 
Agora.md
China respinge categoric criticile SUA privind nerespectarea libertăţii religioase China a respins categoric, miercuri, criticile venite din partea secretarului de Stat al Statelor Unite, Rex Tillerson, privind nerespectarea libertăţii religioase, Beijingul avertizând Washingtonul să nu facă acuzaţii nefondate, relatează site-ul agenţiei Reuters.
14 ore
Agora.md / Publicat acum 14 ore
China a respins categoric, miercuri, criticile venite din partea secretarului de Stat al Statelor Unite, Rex Tillerson, privind nerespectarea libertăţii religioase, Beijingul avertizând Washingtonul să nu facă acuzaţii nefondate, relatează site-ul agenţiei Reuters.
Agora.md
FOTO. Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea a organizat o petrecere fastuoasă de ziua sa de naștere într-un local din Capitală Arhimandritul Nicolae (Roşca), Duhovnicul-administrator al Sfintei Mănăstiri Ciuflea din Chișinău, Preşedinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI şi Organele de Drept a organizat o petrecere de ziua sa de naștere într-un local din Capitală - Capitoles Park.
15 ore
Agora.md / Publicat acum 15 ore
Arhimandritul Nicolae (Roşca), Duhovnicul-administrator al Sfintei Mănăstiri Ciuflea din Chișinău, Preşedinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI şi Organele de Drept a organizat o petrecere de ziua sa de naștere într-un local din Capitală - Capitoles Park.
Agora.md
Condamnat la 5 ani și două luni de închisoare pentru trafic de influență. A primit 188 mii lei de la 28 de persoane Un locuitor din Glodeni a fost condamnat la 5 ani şi 2 luni închisoare, cu ispăşirea pedepsei în penitenciar de tip închis. Sentinţa a fost pronunţată după ce Procuratura Anticorupţie a demonstrat vinovăţia acestuia pentru comiterea a 28 de infracţiuni de trafic de influenţă la obţinerea permiselor de conducere auto.
15 ore
Agora.md / Publicat acum 15 ore
Un locuitor din Glodeni a fost condamnat la 5 ani şi 2 luni închisoare, cu ispăşirea pedepsei în penitenciar de tip închis. Sentinţa a fost pronunţată după ce Procuratura Anticorupţie a demonstrat vinovăţia acestuia pentru comiterea a 28 de infracţiuni de trafic de influenţă la obţinerea permiselor de conducere auto.
Agora.md
Patru persoane au fost arestate din cauza implicării în piratarea serialului Game of Thrones Game of Thrones este cel mai popular serial din toate timpurile. Această realitate se datorează și recordurilor de piraterie, deși cei de la HBO nu sunt mulțumiți, scrie playtech.ro.
15 ore
Agora.md / Publicat acum 15 ore
Game of Thrones este cel mai popular serial din toate timpurile. Această realitate se datorează și recordurilor de piraterie, deși cei de la HBO nu sunt mulțumiți, scrie playtech.ro.
Agora.md
Studiu: Un loc de muncă nesatisfăcător e mai nociv pentru sănătate decât șomajul O slujbă care lasă de dorit poate fi mai nocivă pentru sănătate decât a nu avea niciun loc de muncă, conform unui studiu publicat marți, scrie agerpres.ro.
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
O slujbă care lasă de dorit poate fi mai nocivă pentru sănătate decât a nu avea niciun loc de muncă, conform unui studiu publicat marți, scrie agerpres.ro.
Agora.md
Fiul lui Petru Lucinschi se însoară. Cine îi este aleasa inimii Presa de peste Prut anunță că prezentatoare TV și fosta balerină originară din Lituania, Vica Blochina, a spus „da” unei cereri în căsătorie venită de la fiul ex-președintelui PEtru Lucinschi, Sergiu. Drept dovadă se prezintă o fotografie de pe pagina sa de Facebook, făcută la Sinaia, cu o descriere scurtă „Da! Noroc”, scrie Ea.md.
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
Presa de peste Prut anunță că prezentatoare TV și fosta balerină originară din Lituania, Vica Blochina, a spus „da” unei cereri în căsătorie venită de la fiul ex-președintelui PEtru Lucinschi, Sergiu. Drept dovadă se prezintă o fotografie de pe pagina sa de Facebook, făcută la Sinaia, cu o descriere scurtă „Da! Noroc”, scrie Ea.md.
Agora.md
Business Insider: Care sunt țările cu cea mai mare influență pozitivă asupra lumii Influența pozitivă a Statelor Unite asupra lumii scade într-un ritm mai rapid decât orice altă țară, potrivit unui nou studiu realizat de Ipsos MORI, transmite Agora cu referire la Business Insider.
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
Influența pozitivă a Statelor Unite asupra lumii scade într-un ritm mai rapid decât orice altă țară, potrivit unui nou studiu realizat de Ipsos MORI, transmite Agora cu referire la Business Insider.
Agora.md
Chirtoacă, despre redenumirea străzii Lunca Bîcului cu numele său: „Mă onorează, indiferent unde se află” Dorin Chirtoacă a menționat că inițiativa de a redenumi strada Lunca Bîcului, unde este Stația de Epurare, cu numele său este o onoare, având în vedere că este încă în viață. Primarul suspendat al Chișinăului a notat și faptul că în 3 ani Stația de Epurare ar urma să devină un proiect cu care să se mândrească.
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
Dorin Chirtoacă a menționat că inițiativa de a redenumi strada Lunca Bîcului, unde este Stația de Epurare, cu numele său este o onoare, având în vedere că este încă în viață. Primarul suspendat al Chișinăului a notat și faptul că în 3 ani Stația de Epurare ar urma să devină un proiect cu care să se mândrească.
Agora.md
Ședința de judecată în cazul primarului suspendat, Dorin Chirtoacă, a fost amânată Ședința de judecată în cazul lui Dorin Chirtoacă a fost amânată pentru data de 21 august. Astăzi urma să fie examinate două plângeri: înlăturarea din proces a avocaților lui Chirtoacă, Gheorghe Malic și Tatiana Iovu, dar și plângerea avocaților împotriva ordonanței cu privire la începerea urmăririi penale.
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
Ședința de judecată în cazul lui Dorin Chirtoacă a fost amânată pentru data de 21 august. Astăzi urma să fie examinate două plângeri: înlăturarea din proces a avocaților lui Chirtoacă, Gheorghe Malic și Tatiana Iovu, dar și plângerea avocaților împotriva ordonanței cu privire la începerea urmăririi penale.
Agora.md
Ghimpu îi dă o replică procurorului Viorel Morari: Probele aduse în dosarul Chirtoacă sunt de râsul curcilor Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, acuză Procuratura Anticorupție de minciună și subordine politică, referindu-se la dosarul lui Dorin Chirtoacă. Reacția vine după un interviu acordat de procurorul Viorel Morari portalului realitatea.md. În acel interviu, Morari a declarat că dosarul Chirtoacă „nu este o rafuială, ci un act de corupție și administrarea frauduloasă a Primăriei”. La rândul său, Ghimpu spune că Morari încearcă să dea vina pe el „și să deturneze adevărul, exact așa cum manipulează cu așa zisele „probe” în dosarul Dorin Chirtoacă”.
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, acuză Procuratura Anticorupție de minciună și subordine politică, referindu-se la dosarul lui Dorin Chirtoacă. Reacția vine după un interviu acordat de procurorul Viorel Morari portalului realitatea.md. În acel interviu, Morari a declarat că dosarul Chirtoacă „nu este o rafuială, ci un act de corupție și administrarea frauduloasă a Primăriei”. La rândul său, Ghimpu spune că Morari încearcă să dea vina pe el „și să deturneze adevărul, exact așa cum manipulează cu așa zisele „probe” în dosarul Dorin Chirtoacă”.
Agora.md
Pirkka Tapiola a fost decorat de Dodon cu Ordinul de Onoare, la finalul mandatului de ambasador Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a fost decorat de președintele Igor Dodon cu distincția Ordinul de Onoare. Potrivit președintelui, ordinul i-a fost conferit lui Tapiola „în semn de profundă gratitudine pentru sprijinul oferit Moldovei”.
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a fost decorat de președintele Igor Dodon cu distincția Ordinul de Onoare. Potrivit președintelui, ordinul i-a fost conferit lui Tapiola „în semn de profundă gratitudine pentru sprijinul oferit Moldovei”.
Agora.md
Disney a lansat o campanie care încurajează fetițele să-și dorească să fie mai mult decât prințese Disney a lansat o campanie care încurajează fetițele să-și dorească să fie mai mult decât prințese. În ultimii ani, mulți oameni s-au întrebat dacă personaje iubite precum Cenușăreasa, Alba ca Zăpada, Ariel și Belle sunt modele pozitive pentru fetele tinere.
17 ore
Agora.md / Publicat acum 17 ore
Disney a lansat o campanie care încurajează fetițele să-și dorească să fie mai mult decât prințese. În ultimii ani, mulți oameni s-au întrebat dacă personaje iubite precum Cenușăreasa, Alba ca Zăpada, Ariel și Belle sunt modele pozitive pentru fetele tinere.
Agora.md
FOTO. Cum arată cele mai misterioase locuri din lume, care au fost abandonate de proprietarii acestora Există multe locuri abandonate în întreaga lume și fiecare are o istorie specială. Unele locuri îți trezesc sentimente de frică și te fac să vrei să le ocolești. Am realizat un top ale celor mai înfiorătoare locuri din lume.
17 ore
Agora.md / Publicat acum 17 ore
Există multe locuri abandonate în întreaga lume și fiecare are o istorie specială. Unele locuri îți trezesc sentimente de frică și te fac să vrei să le ocolești. Am realizat un top ale celor mai înfiorătoare locuri din lume.
Agora.md
Newsmaker: Moldovagaz intenționează să micșoreze tarifele la gaze naturale Întreprinderea Moldovagaz ar putea în curând micșora tarifele la gaz, iar principalul motiv ar fi micșorarea prețului de achiziție și a cursului dolarului, scrie Newsmaker. Informația a fost comunicată sursei citate chiar de către președintele Moldovagaz, Vasile Botnari. El nu a precizat însă cu cât s-ar putea micșora tarifele, însă experții precizează că scăderea poate avea loc doar în limita a 10%.
17 ore
Agora.md / Publicat acum 17 ore
Întreprinderea Moldovagaz ar putea în curând micșora tarifele la gaz, iar principalul motiv ar fi micșorarea prețului de achiziție și a cursului dolarului, scrie Newsmaker. Informația a fost comunicată sursei citate chiar de către președintele Moldovagaz, Vasile Botnari. El nu a precizat însă cu cât s-ar putea micșora tarifele, însă experții precizează că scăderea poate avea loc doar în limita a 10%.
Agora.md
Reținerile în flagrant efectuate de Poliția Capitalei s-au majorat cu peste 60%, în primele 7 luni din 2017 Echipajele mobile 902 din mun. Chișinău au realizat peste 400 de rețineri în flagrant delict, fiind localizați și reținuți autorii și complicii lor în număr de 633 persoane, în primele șapte luni ale anului curent. În total, poliția din mun. Chișinău a reținut peste două mii de contravenienți.
18 ore
Agora.md / Publicat acum 18 ore
Echipajele mobile 902 din mun. Chișinău au realizat peste 400 de rețineri în flagrant delict, fiind localizați și reținuți autorii și complicii lor în număr de 633 persoane, în primele șapte luni ale anului curent. În total, poliția din mun. Chișinău a reținut peste două mii de contravenienți.
Agora.md
Bărbatul care și-a ucis fetița pentru că plângea a fost condamnat la 15 ani de închisoare Locuitorul raionului Ungheni, care acum trei luni şi-a ucis în bătăi fetiţa pentru că plângea a fost condamnat la 15 ani închisoare.
18 ore
Agora.md / Publicat acum 18 ore
Locuitorul raionului Ungheni, care acum trei luni şi-a ucis în bătăi fetiţa pentru că plângea a fost condamnat la 15 ani închisoare.
Agora.md
Poliția Capitalei a primit în serviciu 47 de polițiști. Pînzari: „Nu este o perioadă ușoară pentru noi” 47 de absolvenți ai Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare” au devenit inspectori cu acte în regulă ai Poliției Capitalei. Tinerii au fost inițiați astăzi în serviciul polițienesc, primind legitimațiile și uniformele de serviciu.
18 ore
Agora.md / Publicat acum 18 ore
47 de absolvenți ai Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare” au devenit inspectori cu acte în regulă ai Poliției Capitalei. Tinerii au fost inițiați astăzi în serviciul polițienesc, primind legitimațiile și uniformele de serviciu.
Agora.md
VIDEO. Au furat o rochie dintr-un centrul comercial din Capitală. Două femei, căutate de oamenii legii Poliţiştii sectorului Rîşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău întreprind măsuri şi acumulează informaţii despre femeile ce apar în imagini, care recent, aflându-se în centrul comercial Atrium, ar fi sustras o rochie.
18 ore
Agora.md / Publicat acum 18 ore
Poliţiştii sectorului Rîşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău întreprind măsuri şi acumulează informaţii despre femeile ce apar în imagini, care recent, aflându-se în centrul comercial Atrium, ar fi sustras o rochie.
Agora.md
Must Fest 2017 - sărbătorim 65 de ani de „Cricova” la primul festival al toamnei Combinatul de vinuri „Cricova” marchează 65 de ani de la fondare. Aniversarea va fi sărbătorită într-o atmosferă mustoasă, în cadrul primului festival al toamnei - Must Fest 2017, iar invitatul special al evimentului este faimosul interpret Goran Bregovic. La festival sunt aşteptaţi toţi amatorii vinului şi muzicii de cea mai bună de calitate.
18 ore
Agora.md / Publicat acum 18 ore
Combinatul de vinuri „Cricova” marchează 65 de ani de la fondare. Aniversarea va fi sărbătorită într-o atmosferă mustoasă, în cadrul primului festival al toamnei - Must Fest 2017, iar invitatul special al evimentului este faimosul interpret Goran Bregovic. La festival sunt aşteptaţi toţi amatorii vinului şi muzicii de cea mai bună de calitate.
Agora.md
Studiu: În România a crescut amenințarea sclaviei moderne În cinci state UE amenințarea sclaviei moderne a crescut - și anume în România, Grecia, Italia, Cipru și Bulgaria -, potrivit celei de a doua ediții a raportului ”Indicele Sclaviei Moderne (MSI) 2017”, publicat de o companie de consultată în domeniului riscurilor la nivel global, Verisk Maplecroft, cu sediul în Marea Britanie, scrie news.ro.
19 ore
Agora.md / Publicat acum 19 ore
În cinci state UE amenințarea sclaviei moderne a crescut - și anume în România, Grecia, Italia, Cipru și Bulgaria -, potrivit celei de a doua ediții a raportului ”Indicele Sclaviei Moderne (MSI) 2017”, publicat de o companie de consultată în domeniului riscurilor la nivel global, Verisk Maplecroft, cu sediul în Marea Britanie, scrie news.ro.
Agora.md
Vama anunță că a inițiat reabilitarea și extinderea celor mai solicitate posturi vamale de frontieră Serviciul Vamal a efectuează consultări cu agenții economici din țară pentru a soluționa problemele întâmpinate de antreprenori la efectuarea procedurilor vamale.
19 ore
Agora.md / Publicat acum 19 ore
Serviciul Vamal a efectuează consultări cu agenții economici din țară pentru a soluționa problemele întâmpinate de antreprenori la efectuarea procedurilor vamale.
Agora.md
Care sunt simptomele diabetului la copii Diabetul zaharat este dintre bolile de care auzim tot mai des în ultimii ani. Diabetul de tip 1 este mai frecvent la copii, în timp ce diabetul de tip 2 afectează mai mult adulții, în special pe cei trecuți de 40 de ani.
19 ore
Agora.md / Publicat acum 19 ore
Diabetul zaharat este dintre bolile de care auzim tot mai des în ultimii ani. Diabetul de tip 1 este mai frecvent la copii, în timp ce diabetul de tip 2 afectează mai mult adulții, în special pe cei trecuți de 40 de ani.
Agora.md
Sabia lui Ștefan cel Mare poate fi văzută acum la Muzeul de Istorie al Bucovinei Muzeul de Istorie al Bucovinei din România găzduiește începând de luni, 14 august 2017, o expoziţie în care se va regăsi şi una din spadele originale ale sfântului Ştefan cel Mare, identică cu cea de la Muzeul Topkapî din Istanbul.
19 ore
Agora.md / Publicat acum 19 ore
Muzeul de Istorie al Bucovinei din România găzduiește începând de luni, 14 august 2017, o expoziţie în care se va regăsi şi una din spadele originale ale sfântului Ştefan cel Mare, identică cu cea de la Muzeul Topkapî din Istanbul.
Agora.md
Presa: Regina Elisabeta a II-a se pregăteşte să abdice Urcată pe tronul Marii Britanii la 6 februarie 1952, regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv suveran din istoria britanică. Acum, în vârstă de 91 de ani, Regina se pare că i-a anunţat pe cei apropiaţi Casei Regale că intenţionează să renunţe la tron.
19 ore
Agora.md / Publicat acum 19 ore
Urcată pe tronul Marii Britanii la 6 februarie 1952, regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv suveran din istoria britanică. Acum, în vârstă de 91 de ani, Regina se pare că i-a anunţat pe cei apropiaţi Casei Regale că intenţionează să renunţe la tron.
Agora.md
Mozilla recomandă versiunea pe 64 biţi a Firefox Mult mai puţine crash-uri şi performanţe îmbunătăţite, instalând versiunea pe 64 biţi a browser-ului Firefox. Mare consumator de memorie RAM, versiunea pe 32 biţi a Mozilla Firefox se loveşte tot mai des de o limitare specifică tuturor aplicaţiilor pe 32 biţi: imposibilitatea alocării a mai mult de 4GB memorie RAM per proces, rezultând crash-uri tot mai dese. 
20 ore
Agora.md / Publicat acum 20 ore
Mult mai puţine crash-uri şi performanţe îmbunătăţite, instalând versiunea pe 64 biţi a browser-ului Firefox. Mare consumator de memorie RAM, versiunea pe 32 biţi a Mozilla Firefox se loveşte tot mai des de o limitare specifică tuturor aplicaţiilor pe 32 biţi: imposibilitatea alocării a mai mult de 4GB memorie RAM per proces, rezultând crash-uri tot mai dese. 
Agora.md
Marea Britanie doreşte să evite reintroducerea controalelor la frontierele Irlandei de Nord Guvernul Marii Britanii vrea să evite reintroducerea controalelor la frontiera dintre regiunea britanică Irlanda de Nord cu Republica Irlanda, stat membru al Uniunii Europene, după Brexit, a anunţat Departamentul pentru Ieşirea din UE de la Londra, potrivit Mediafax.
20 ore
Agora.md / Publicat acum 20 ore
Guvernul Marii Britanii vrea să evite reintroducerea controalelor la frontiera dintre regiunea britanică Irlanda de Nord cu Republica Irlanda, stat membru al Uniunii Europene, după Brexit, a anunţat Departamentul pentru Ieşirea din UE de la Londra, potrivit Mediafax.
Agora.md
Stația de Epurare va fi reabilitată. Contractul în valoare de 24,2 milioane de euro a fost atribuit unei firme germane Întreprinderea „Apă-Canal Chişinău” a anunțat despre finalizarea licitaţiei internaţionale pentru reabilitarea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate şi Linia Nouă de Tratare a Nămolului din cadrul programului desfășurat cu susținerea BERD și BEI. Astfel, după evaluarea ofertelor, contractul a fost atribuit unei firme germane, iar valoarea contractului este de 24.243.479,61 de euro.
21 ore
Agora.md / Publicat acum 21 ore
Întreprinderea „Apă-Canal Chişinău” a anunțat despre finalizarea licitaţiei internaţionale pentru reabilitarea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate şi Linia Nouă de Tratare a Nămolului din cadrul programului desfășurat cu susținerea BERD și BEI. Astfel, după evaluarea ofertelor, contractul a fost atribuit unei firme germane, iar valoarea contractului este de 24.243.479,61 de euro.
Agora.md
Bătălia parfumurilor: Hugo Boss a reușit să obțină o decizie de anulare a unui brand moldovenesc Compania The Hugo Boss Trade Mark a reușit să obțină o decizie executorie la Curtea de Apel Chișinău, care obligă un agent economic din R. Moldova să anuleze marca comercială din cauza asemănării cu brandul internațional celebru.
21 ore
Agora.md / Publicat acum 21 ore
Compania The Hugo Boss Trade Mark a reușit să obțină o decizie executorie la Curtea de Apel Chișinău, care obligă un agent economic din R. Moldova să anuleze marca comercială din cauza asemănării cu brandul internațional celebru.
Agora.md
Cercetătorii au descoperit cum poți să ștergi amintirile neplăcute din memorie Amintirile neplăcute pot fi şterse din memorie cu ajutorul terapiei electroconvulsive (ECT), potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii olandezi. Autorii studiului consideră că descoperirea lor ar putea conduce la dezvoltarea unor tratamente noi pentru o serie de afecţiuni, precum stresul posttraumatic, informează Daily Mail.
21 ore
Agora.md / Publicat acum 21 ore
Amintirile neplăcute pot fi şterse din memorie cu ajutorul terapiei electroconvulsive (ECT), potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii olandezi. Autorii studiului consideră că descoperirea lor ar putea conduce la dezvoltarea unor tratamente noi pentru o serie de afecţiuni, precum stresul posttraumatic, informează Daily Mail.
Agora.md
Pe insula amenințată de Coreea de Nord cu rachete a fost declanșat, din greșeală, sistemul de alarmă Locuitorii Insulei Guam au fost panicaţi de sirenele unei alarme care semnalizau un posibil pericol civil, ele fiind activate marţi, aproape de mizeul nopţii, însă autorităţile locale au precizat că acestea au fost activate de o eroare umană şi că nu există pericole, scrie Mediafax. 
21 ore
Agora.md / Publicat acum 21 ore
Locuitorii Insulei Guam au fost panicaţi de sirenele unei alarme care semnalizau un posibil pericol civil, ele fiind activate marţi, aproape de mizeul nopţii, însă autorităţile locale au precizat că acestea au fost activate de o eroare umană şi că nu există pericole, scrie Mediafax. 
Agora.md
S-a inventat umbrela care protejează maşina de necazuri Pentru cei care doresc să îşi protejeze automobilul de necazuri, o firmă a lansat o umbrelă specială. Aceasta se ataşează pe plafon cu ajutorul unei ventuze şi a unor ancore elastrice care se prind de oglinzi şi de mânerele uşilor, notează Go4it.  
21 ore
Agora.md / Publicat acum 21 ore
Pentru cei care doresc să îşi protejeze automobilul de necazuri, o firmă a lansat o umbrelă specială. Aceasta se ataşează pe plafon cu ajutorul unei ventuze şi a unor ancore elastrice care se prind de oglinzi şi de mânerele uşilor, notează Go4it.