Agora.md
VIDEO. Premierul Filip a cerut, de la tribuna ONU, retragerea completă și necondiționată a așa-zisului grup operativ de trupe ruse Premierul Pavel Filip a solicitat includerea pe Agenda sesiunii curente a Adunării Generale a ONU a unui punct suplimentar privind retragerea formațiunilor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova. Prim-ministrul a susținut astăzi un discurs în numele Republicii Moldova în cadrul celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.
9 ore
Agora.md / Publicat acum 9 ore
Premierul Pavel Filip a solicitat includerea pe Agenda sesiunii curente a Adunării Generale a ONU a unui punct suplimentar privind retragerea formațiunilor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova. Prim-ministrul a susținut astăzi un discurs în numele Republicii Moldova în cadrul celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.
Agora.md
Ce a discutat Dodon cu noul ambasador al UE în Republica Moldova Igor Dodon a avut o întrevedere astăzi cu noul șef al Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko. „Am discutat în detalii subiecte cu privire la politica internă, Găgăuzia și Transnistria, politica externă, situația din regiune, cooperarea bilaterală și multilaterală, ș.a.”, anunță Dodon pe pagina sa de Facebook.
10 ore
Agora.md / Publicat acum 10 ore
Igor Dodon a avut o întrevedere astăzi cu noul șef al Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko. „Am discutat în detalii subiecte cu privire la politica internă, Găgăuzia și Transnistria, politica externă, situația din regiune, cooperarea bilaterală și multilaterală, ș.a.”, anunță Dodon pe pagina sa de Facebook.
Agora.md
Proiect de lege: Comuniștii propun verificarea sănătății psihice a candidaților la alegeri Fracțiunea PCRM din Parlament a înregistrat un proiect de lege care se află actualmente pe masa comisiilor parlamentare. Acesta prevede introducerea unei prevederi în Codul Electoral, prin care un candidat poate fi înregistrat la alegeri doar după prezentarea unui certificat de sănătate psihică de la o Comisie specială de pe lângă Comisia Electorală Centrală.
11 ore
Agora.md / Publicat acum 11 ore
Fracțiunea PCRM din Parlament a înregistrat un proiect de lege care se află actualmente pe masa comisiilor parlamentare. Acesta prevede introducerea unei prevederi în Codul Electoral, prin care un candidat poate fi înregistrat la alegeri doar după prezentarea unui certificat de sănătate psihică de la o Comisie specială de pe lângă Comisia Electorală Centrală.
Agora.md
VIDEO. O adevărată bijuterie pe valuri: Porsche lansează primul iaht Porsche se pregăteşte să lanseze primul iaht. GTT 115, aşa cum este botezat luxosul vas, va fi dotat cu piscină, zonă spa, spaţiu de luat masa în aer liber, patru dormitoare şi un living imens de unde poate fi admirată priveliştea graţie ferestrelor panoramice.
12 ore
Agora.md / Publicat acum 12 ore
Porsche se pregăteşte să lanseze primul iaht. GTT 115, aşa cum este botezat luxosul vas, va fi dotat cu piscină, zonă spa, spaţiu de luat masa în aer liber, patru dormitoare şi un living imens de unde poate fi admirată priveliştea graţie ferestrelor panoramice.
Agora.md
Cele mai gustoase prune din toată țară, se adună în această duminică! Află unde putem face rost de ele Cele mai bune prune vor fi în această duminică la Nisporeni, la cea de-a II-a ediție a Festivalului Național al Prunei! Pe 24 septembrie 2017, începând cu ora 10:00, toți participanții vor avea ocazia să petreacă cât se poate de plăcut un weekend tomnatic, în aer liber, care să îmbine savoarea inconfundabilă a prunelor și spectacolul de bun gust, cu comerțul tradițional de produse agroalimentare și meșteșugărești.
13 ore
Agora.md / Publicat acum 13 ore
Cele mai bune prune vor fi în această duminică la Nisporeni, la cea de-a II-a ediție a Festivalului Național al Prunei! Pe 24 septembrie 2017, începând cu ora 10:00, toți participanții vor avea ocazia să petreacă cât se poate de plăcut un weekend tomnatic, în aer liber, care să îmbine savoarea inconfundabilă a prunelor și spectacolul de bun gust, cu comerțul tradițional de produse agroalimentare și meșteșugărești.
Agora.md
Polițist din Chișinău, reținut pentru excluderea probelor dintr-un dosar Un ofiţer de investigaţii din cadrul Secţiei investigarea fraudelor economice a Inspectoratului de poliţie Centru a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi CNA. Poliţistul este bănuit că ar fi înlăturat probe din dosarul contravenţional pornit în privinţa unui agent economic, specializat în jocuri de noroc, anunță CNA.
14 ore
Agora.md / Publicat acum 14 ore
Un ofiţer de investigaţii din cadrul Secţiei investigarea fraudelor economice a Inspectoratului de poliţie Centru a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi CNA. Poliţistul este bănuit că ar fi înlăturat probe din dosarul contravenţional pornit în privinţa unui agent economic, specializat în jocuri de noroc, anunță CNA.
Agora.md
Dodon ar putea fi tras la răspundere, dacă nu execută hotărârile CC. Inițiativa deputaților PPEM Grupul PPE din Parlament inițiază inițiativă legislativă de modificare a Codului Penal, prin care șeful statului să poată fi tras la răspundere pentru nerespectarea Hotărârilor Curții Constituționale. Proiectul de lege al popular-europenilor prevede pasibilitatea tragerii la răspundere a persoanelor cu înaltă funcție de stat pentru neexecutarea hotărârilor instanței de judecată sau a hotărârilor Curții Constituționale, anunță serviciul de presă al PPEM.
14 ore
Agora.md / Publicat acum 14 ore
Grupul PPE din Parlament inițiază inițiativă legislativă de modificare a Codului Penal, prin care șeful statului să poată fi tras la răspundere pentru nerespectarea Hotărârilor Curții Constituționale. Proiectul de lege al popular-europenilor prevede pasibilitatea tragerii la răspundere a persoanelor cu înaltă funcție de stat pentru neexecutarea hotărârilor instanței de judecată sau a hotărârilor Curții Constituționale, anunță serviciul de presă al PPEM.
Agora.md
Piața Marii Adunări Naționale, închisă și în acest weekend. Cum va fi redirecționat transportul public Primăria municipiului Chişinău informează că sâmbătă, 23 septembrie 2017, între orele 7.00 - 18.00, va fi sistată circulaţia rutieră pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt în perimetrul străzilor Al. Puşkin - Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, în legătură cu organizarea în Piaţa Marii Adunări Naţionale a competiţiilor sportive.
14 ore
Agora.md / Publicat acum 14 ore
Primăria municipiului Chişinău informează că sâmbătă, 23 septembrie 2017, între orele 7.00 - 18.00, va fi sistată circulaţia rutieră pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt în perimetrul străzilor Al. Puşkin - Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, în legătură cu organizarea în Piaţa Marii Adunări Naţionale a competiţiilor sportive.
Agora.md
Cosmin Contra este noul selecționer al naționalei României Antrenorul Cosmin Contra a devenit oficial selecționerul echipei naționale a României după ce Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a validat, în ședința sa de vineri, cu unanimitate de voturi, numirea în funcție precum și contractul acestuia, relatează AGERPRES, citând surse din cadrul FRF.
14 ore
Agora.md / Publicat acum 14 ore
Antrenorul Cosmin Contra a devenit oficial selecționerul echipei naționale a României după ce Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a validat, în ședința sa de vineri, cu unanimitate de voturi, numirea în funcție precum și contractul acestuia, relatează AGERPRES, citând surse din cadrul FRF.
Agora.md
FOTO. S-au întrecut în a amenaja vitrine de poveste! Cine sunt cei mai talentați decoratori de vitrine din Chișinău Opt desingeri au fost finaliștii primei competiții de decorare a vitrinelor magazinelor fashion - „ART OF DISPLAY: Fashion Window Competition 2017”. Câștigătorii au fost selectați din cei 24 de înscriși în concurs, iar pentru a ajunge în finală, timp de două săptămânia aceștia au amenajat câteva vitrine, scrie Ea.md. Competiția a fost organizată de către Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse”,în colaborare cu Casa Editorială „DAS”, „NANU Market” şi Asociația Patronală a Industriei Ușoare (APIUS), fiind susținut de USAID și Guvernul Suediei prin intermediul Proiectului de Competitivitate din Moldova.
15 ore
Agora.md / Publicat acum 15 ore
Opt desingeri au fost finaliștii primei competiții de decorare a vitrinelor magazinelor fashion - „ART OF DISPLAY: Fashion Window Competition 2017”. Câștigătorii au fost selectați din cei 24 de înscriși în concurs, iar pentru a ajunge în finală, timp de două săptămânia aceștia au amenajat câteva vitrine, scrie Ea.md. Competiția a fost organizată de către Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse”,în colaborare cu Casa Editorială „DAS”, „NANU Market” şi Asociația Patronală a Industriei Ușoare (APIUS), fiind susținut de USAID și Guvernul Suediei prin intermediul Proiectului de Competitivitate din Moldova.
Agora.md
FOTO. Bronz pentru teatrele naționale din România și R. Moldova Trofeul din bronz al Reuniunii Teatrelor Naționale, ediția a III-a, arată spectaculos. În acest an, organizatorii s-au străduit pe cinste și au fost investite sume substanțiale de bani pentru ca ediția să fie una memorabilă. Vorbim despre 3 milioane 500 mii de lei, scrie Ea.md.
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
Trofeul din bronz al Reuniunii Teatrelor Naționale, ediția a III-a, arată spectaculos. În acest an, organizatorii s-au străduit pe cinste și au fost investite sume substanțiale de bani pentru ca ediția să fie una memorabilă. Vorbim despre 3 milioane 500 mii de lei, scrie Ea.md.
Agora.md
FOTO. Bronz pentru teatrele naționale din România și Republica Moldova! Trofeul din bronz al Reuniunii Teatrelor Naționale, ediția a III-a, arată spectaculos. În acest an, organizatorii s-au străduit pe cinste și au fost investite sume substanțiale de bani pentru ca ediția să fie una memorabilă. Vorbim despre 3 milioane 500 mii de lei, scrie Ea.md.
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
Trofeul din bronz al Reuniunii Teatrelor Naționale, ediția a III-a, arată spectaculos. În acest an, organizatorii s-au străduit pe cinste și au fost investite sume substanțiale de bani pentru ca ediția să fie una memorabilă. Vorbim despre 3 milioane 500 mii de lei, scrie Ea.md.
Agora.md
Mihai Ghimpu, despre al doilea dosar al lui Chirtoacă. „Filat spunea de 600 de dosare, dar sunt 600 de cereri de apartamente” Mihai Ghimpu susține că Dorin Chirtoacă a adus economii bugetului municipal, de circa 100 de milioane de lei, oferindu-le compensanții, în loc de apartamente, familiilor care trebuiau să fie asigurate cu spațiu locativ de către administrația locală. 70% din cei care au primit bani pentru locuințe sunt polițiști, iar 30% sunt judecători, scrie IPN.
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
Mihai Ghimpu susține că Dorin Chirtoacă a adus economii bugetului municipal, de circa 100 de milioane de lei, oferindu-le compensanții, în loc de apartamente, familiilor care trebuiau să fie asigurate cu spațiu locativ de către administrația locală. 70% din cei care au primit bani pentru locuințe sunt polițiști, iar 30% sunt judecători, scrie IPN.
Agora.md
Schemă de contrabandă cu Ecstasy prin intermediul coletelor poștale, anihilată Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal au prevenit o tentativă de contrabandă cu substanțe psihotrope de tip Ecstasy, care urmau a fi introduse în țară prin intermediul coletelor poștale. Pe acest caz a fost reținut destinatarul coletului în care au fost depistate drogurile - un locuitor al r-nului Călărași, în vârstă de 23 de ani.
17 ore
Agora.md / Publicat acum 17 ore
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal au prevenit o tentativă de contrabandă cu substanțe psihotrope de tip Ecstasy, care urmau a fi introduse în țară prin intermediul coletelor poștale. Pe acest caz a fost reținut destinatarul coletului în care au fost depistate drogurile - un locuitor al r-nului Călărași, în vârstă de 23 de ani.
Agora.md
Uber a pierdut licența în Londra Uber a pierdut licența de a opera în capitala Marii Britanii. Compania americană are la dispoziție 21 de zile să facă apel, timp în care poate transporta pasageri, relatează BBC.
17 ore
Agora.md / Publicat acum 17 ore
Uber a pierdut licența de a opera în capitala Marii Britanii. Compania americană are la dispoziție 21 de zile să facă apel, timp în care poate transporta pasageri, relatează BBC.
Agora.md
Care sunt cele mai sănătoase tipuri de ceai şi ce beneficii aduc Băutorii de ceai au un risc cu 35% mai mic de a suferi de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători din Baltimore. Mai mult, cei care beau ceai în fiecare zi au şanse să reducă simptomele aterosclerozei şi să împiedice formarea de depuneri de grăsime de artere.
17 ore
Agora.md / Publicat acum 17 ore
Băutorii de ceai au un risc cu 35% mai mic de a suferi de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători din Baltimore. Mai mult, cei care beau ceai în fiecare zi au şanse să reducă simptomele aterosclerozei şi să împiedice formarea de depuneri de grăsime de artere.
Agora.md
Cel mai experimentat inginer software de la Google a fost la Chișinău. Care au fost sfaturile expertului Cel mai experimentat inginer software de la Google, alți patru leaderi ai companiilor de succes din sectorul IT, aproape șase ore de inspirație, învățare și interacțiune cu colegi care sunt pe-aceeași lungime de undă, 400 de oameni din lumea codului digital - cam astea sunt reperele în cifre de la conferința Developing a Digital Future, care a avut loc ieri la Tekwill. Dar nu cifrele au făcut evenimentul electrizant, ci ideile.
18 ore
Agora.md / Publicat acum 18 ore
Cel mai experimentat inginer software de la Google, alți patru leaderi ai companiilor de succes din sectorul IT, aproape șase ore de inspirație, învățare și interacțiune cu colegi care sunt pe-aceeași lungime de undă, 400 de oameni din lumea codului digital - cam astea sunt reperele în cifre de la conferința Developing a Digital Future, care a avut loc ieri la Tekwill. Dar nu cifrele au făcut evenimentul electrizant, ci ideile.
Agora.md
Ghimpu comentează plecarea deputaților săi: Credeți că au plecat din plăcere? E bâta lui Plahotniuc! Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a comentat plecarea lui Iurie Dârda și Oleg Ogor din fracțiunea liberalilor din Parlament. Potrivit lui Ghimpu, aceștia nu au plecat de bună voie, iar ceea ce au scris pe Facebook nu le aparține, ci a fost dictat. El a mai adăugat că speră ca aceștia să fie ultimii care pleacă din partid. 
18 ore
Agora.md / Publicat acum 18 ore
Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a comentat plecarea lui Iurie Dârda și Oleg Ogor din fracțiunea liberalilor din Parlament. Potrivit lui Ghimpu, aceștia nu au plecat de bună voie, iar ceea ce au scris pe Facebook nu le aparține, ci a fost dictat. El a mai adăugat că speră ca aceștia să fie ultimii care pleacă din partid. 
Agora.md
Astăzi are loc echinocțiul de toamnă, când ziua este egală cu noaptea. Când se schimbă ora Echinocţiul de toamnă 2017 va avea loc pe 22 septembrie, la ora 23.01 şi reprezintă debutul acestui toamnei din punct de vedere astronomic, scrie Mediafax.
19 ore
Agora.md / Publicat acum 19 ore
Echinocţiul de toamnă 2017 va avea loc pe 22 septembrie, la ora 23.01 şi reprezintă debutul acestui toamnei din punct de vedere astronomic, scrie Mediafax.
Agora.md
Trei cetățeni ai Israelului obțineau ilegal permise de ședere în R. Moldova pentru israelienii veniți la studii Pe numele a trei persoane, cetățeni ai Statului Israel, a fost pornită o cauză penală. Aceștia urmăreau scopul obţinerii unui venit în rezultatul organizării şederii ilegale pe teritoriul R. Moldova a cetăţenilor Statului Israel, au format o reuniune stabilă de persoane și printr-o înţelegere prealabilă, împărţind rolurile, asigurau intrarea, şederea, sau ieşirea de pe teritoriu Republicii Moldova a persoanelor care nu sunt nici cetăţeni, nici rezidenți al acestui stat.
19 ore
Agora.md / Publicat acum 19 ore
Pe numele a trei persoane, cetățeni ai Statului Israel, a fost pornită o cauză penală. Aceștia urmăreau scopul obţinerii unui venit în rezultatul organizării şederii ilegale pe teritoriul R. Moldova a cetăţenilor Statului Israel, au format o reuniune stabilă de persoane și printr-o înţelegere prealabilă, împărţind rolurile, asigurau intrarea, şederea, sau ieşirea de pe teritoriu Republicii Moldova a persoanelor care nu sunt nici cetăţeni, nici rezidenți al acestui stat.
Agora.md
VIDEO. Un grup de activiști și organizații cere eliberarea lui Alexeev: Urmărirea penală este ilegală În această duminică, șoferul microbuzului folosit la protest a primit mandat de arest pentru 30 de zile. Acesta este acuzat că, fiind la volanul autovehiculului, a intrat în mulțime și a forțat cordonul viu de polițiști.  Pe 22 septembrie, un grup de activiști a organizat o conferință de presă cu tema „Cerem eliberarea lui Alexei Alexeev”.
19 ore
Agora.md / Publicat acum 19 ore
În această duminică, șoferul microbuzului folosit la protest a primit mandat de arest pentru 30 de zile. Acesta este acuzat că, fiind la volanul autovehiculului, a intrat în mulțime și a forțat cordonul viu de polițiști.  Pe 22 septembrie, un grup de activiști a organizat o conferință de presă cu tema „Cerem eliberarea lui Alexei Alexeev”.
Agora.md
VIDEO. Doi vloggeri din Republica Moldova combat miturile legate de vaccin Doi vloggeri din Moldova au decis să facă un episod comun despre miturile legate de vaccin. Este vorba de Petru Dodu (autorul vlogului unui medic rezident Dr. Tzoi) și Ion Andronache (autorul vlogului „Ortodoxia - pentru că așa trebuie”).
20 ore
Agora.md / Publicat acum 20 ore
Doi vloggeri din Moldova au decis să facă un episod comun despre miturile legate de vaccin. Este vorba de Petru Dodu (autorul vlogului unui medic rezident Dr. Tzoi) și Ion Andronache (autorul vlogului „Ortodoxia - pentru că așa trebuie”).
Agora.md
VIDEO. Un medic și un preot combat miturile legate de vaccin Doi vloggeri din Moldova au decis să facă un episod comun despre miturile legate de vaccin. Este vorba de Petru Dodu (autorul vlogului unui medic rezident Dr. Tzoi) și Ion Andronache (autorul vlogului „Ortodoxia - pentru că așa trebuie”).
20 ore
Agora.md / Publicat acum 20 ore
Doi vloggeri din Moldova au decis să facă un episod comun despre miturile legate de vaccin. Este vorba de Petru Dodu (autorul vlogului unui medic rezident Dr. Tzoi) și Ion Andronache (autorul vlogului „Ortodoxia - pentru că așa trebuie”).
Agora.md
Șeful diplomației nord-coreene cataloghează amenințările lui Trump drept „un lătrat de câine” Ri Yong Ho, ministrul de Externe al Phenianului, a catalogat discursul preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, la ONU, drept „un lătrat de câine", respingând afirmaţiile lui Trump potrivit cărora SUA ar putea fi forţate să „distrugă în totalitate” Coreea de Nord, informează agenţia Reuters, citată de Mediafax.
20 ore
Agora.md / Publicat acum 20 ore
Ri Yong Ho, ministrul de Externe al Phenianului, a catalogat discursul preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, la ONU, drept „un lătrat de câine", respingând afirmaţiile lui Trump potrivit cărora SUA ar putea fi forţate să „distrugă în totalitate” Coreea de Nord, informează agenţia Reuters, citată de Mediafax.
Agora.md
A murit cea mai bogată femeie din lume Liliane Bettencourt, celebra moştenitoare şi proprietară a grupului L'Oréal, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 94 de ani. Anunţul a fost făcut, joi, de fiica lui Bettencourt, Francoise Bettencourt Mayers.
21 ore
Agora.md / Publicat acum 21 ore
Liliane Bettencourt, celebra moştenitoare şi proprietară a grupului L'Oréal, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 94 de ani. Anunţul a fost făcut, joi, de fiica lui Bettencourt, Francoise Bettencourt Mayers.
Agora.md
Phenianul amenință cu detonarea unei bombe cu hidrogen în Pacific Coreea de Nord poate efectua cel mai puternic test al unei bombe cu hidrogen în Oceanul Pacific în una din acțiunile sale posibile de „cel mai înalt nivel” împotriva Statelor Unite, a declarat ministrul de externe de la Phenian, Ri Yong-Ho, citat de agenția Yonhap, relatează Agerpres.
21 ore
Agora.md / Publicat acum 21 ore
Coreea de Nord poate efectua cel mai puternic test al unei bombe cu hidrogen în Oceanul Pacific în una din acțiunile sale posibile de „cel mai înalt nivel” împotriva Statelor Unite, a declarat ministrul de externe de la Phenian, Ri Yong-Ho, citat de agenția Yonhap, relatează Agerpres.
Agora.md
O zonă cu gunoaie din Oceanul Pacific ar putea deveni a 196-a țară de pe glob Problema poluării mărilor și oceanelor a devenit atât de gravă încât activiștii de mediu au înscris o zonă cu deșeuri din Oceanul Pacific la Organizația Națiunilor Unite pentru a fi recunoscută oficial ca țară, scrie Digi24. 
22 ore
Agora.md / Publicat acum 22 ore
Problema poluării mărilor și oceanelor a devenit atât de gravă încât activiștii de mediu au înscris o zonă cu deșeuri din Oceanul Pacific la Organizația Națiunilor Unite pentru a fi recunoscută oficial ca țară, scrie Digi24. 
Agora.md
Ancheta privind imixtiunea rusă în alegerile din SUA: Facebook va prezenta Congresului publicitatea legată de Rusia Facebook va pune la dispoziția Congresului, care anchetează o posibilă imixtiune a Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, informații despre publicitatea legată de această țară și care a fost postată pe rețeaua de socializare, a anunțat compania joi, notează Agerpres. 
22 ore
Agora.md / Publicat acum 22 ore
Facebook va pune la dispoziția Congresului, care anchetează o posibilă imixtiune a Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, informații despre publicitatea legată de această țară și care a fost postată pe rețeaua de socializare, a anunțat compania joi, notează Agerpres. 
Agora.md
Primele probleme pe iPhone 8, iPhone X și alte telefoane cu iOS 11 Odată cu iPhone 8 și iPhone X, , Apple a lansat iOS 11 pentru o varietate foarte mare de iDevice-uri. Din păcate, se pare că respectivul sistem de operare nu este perfect, scrie Playtech.ro.
23 ore
Agora.md / Publicat acum 23 ore
Odată cu iPhone 8 și iPhone X, , Apple a lansat iOS 11 pentru o varietate foarte mare de iDevice-uri. Din păcate, se pare că respectivul sistem de operare nu este perfect, scrie Playtech.ro.
Agora.md
Maia Sandu regretă că l-a votat pe Candu speaker: Te uitai în CV-ul lui și nu știai că e corupt Liderul PAS, Maia Sandu, recunoaște că regretă că l-a votat pe Andrian Candu în funcția de președinte al Parlamentului la început de 2015. Potrivit politicianei, CV-ul lui Candu părea a „unui om școlit în occident, care nu știai că e corupt”.
23 ore
Agora.md / Publicat acum 23 ore
Liderul PAS, Maia Sandu, recunoaște că regretă că l-a votat pe Andrian Candu în funcția de președinte al Parlamentului la început de 2015. Potrivit politicianei, CV-ul lui Candu părea a „unui om școlit în occident, care nu știai că e corupt”.
Agora.md
UE va lansa în R. Moldova două proiecte noi, în valoare de 5,5 milioane de euro Uniunea Europeană va realiza în Republica Moldova două proiecte în valoare totală de circa 5,5 milioane de euro, care au drept obiectiv implementarea Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător. 
23 ore
Agora.md / Publicat acum 23 ore
Uniunea Europeană va realiza în Republica Moldova două proiecte în valoare totală de circa 5,5 milioane de euro, care au drept obiectiv implementarea Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător. 
Agora.md
Încă un deputat liberal a părăsit fracțiunea, exact după un an în funcție: În PL, rațiunea a fost înlocuită cu emoțiile Deputatul Oleg Ogor a anunțat pe pagina sa personală că părăsește fracțiunea PL în Legistativ și pleacă și din partid. Ogor și-a argumentat decizia prin faptul că „liderii partidului confundă politica cu propriile interese”, iar cauzele pentru care pledează el s-ar fi „devalorizat în vârful PL”. Anunțul vine la jumătate de zi de la plecarea altui deputat liberal, Iurie Dârda.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Deputatul Oleg Ogor a anunțat pe pagina sa personală că părăsește fracțiunea PL în Legistativ și pleacă și din partid. Ogor și-a argumentat decizia prin faptul că „liderii partidului confundă politica cu propriile interese”, iar cauzele pentru care pledează el s-ar fi „devalorizat în vârful PL”. Anunțul vine la jumătate de zi de la plecarea altui deputat liberal, Iurie Dârda.
Agora.md
FOTO. Sute de hectare de livezi și acoperișuri distruse de grindină Serviciul Situații Excepționale a făcut totalul pagubelor provocate de grindina din această seară. Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI în urma ploilor cu vânt puternic și grindină înregistrate în după amiaza de  21 septembrie, mai multe localități din țară au fost afectate. 
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Serviciul Situații Excepționale a făcut totalul pagubelor provocate de grindina din această seară. Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI în urma ploilor cu vânt puternic și grindină înregistrate în după amiaza de  21 septembrie, mai multe localități din țară au fost afectate. 
Agora.md
Codul galben de incendiu! Ce vreme ne așteaptă în următoarele zile Până la data de 26 septembrie pe o mare parte a teritoriului se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.  Serviciul Hidrometeorologic al Republicii Moldova a anunțat că în majoritatea regiunilor se vor înregistra temperaturi de la +15°C până la +23°C în timpul zilei și +10°C în timpul nopții în unele regiuni ale țării.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Până la data de 26 septembrie pe o mare parte a teritoriului se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.  Serviciul Hidrometeorologic al Republicii Moldova a anunțat că în majoritatea regiunilor se vor înregistra temperaturi de la +15°C până la +23°C în timpul zilei și +10°C în timpul nopții în unele regiuni ale țării.
Agora.md
FOTO. Grindină la nordul republicii. Pământul a fost acoperit cu gheață Precipitațiile promise de sinopticieni pentru finele acestei săptămâni deja au făcut prăpăd în nordul țării. Astăzi după-amiază, în mai multe localități din nordul R. Moldova a plouat cu grindină, acoluri de dimensiunile unui ou de găină. Fotografiile au fost postate pe Facebook de localnici. 
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Precipitațiile promise de sinopticieni pentru finele acestei săptămâni deja au făcut prăpăd în nordul țării. Astăzi după-amiază, în mai multe localități din nordul R. Moldova a plouat cu grindină, acoluri de dimensiunile unui ou de găină. Fotografiile au fost postate pe Facebook de localnici. 
Agora.md
Curtea de Apel: Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu: „Dosarul niciodată nu a fost prezent” Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins azi demersul apărării edilului, care au contestat decizia primei instanțe pentru prelungirea arestului la domiciliu cu încă 30 de zile.
2 zile
Agora.md / Publicat acum 2 zile
Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins azi demersul apărării edilului, care au contestat decizia primei instanțe pentru prelungirea arestului la domiciliu cu încă 30 de zile.
Agora.md
S-a rezolvat! Minorii vor putea obține cetățenia română la cererea părinților și odată cu aceștia Problema cu care se confruntau mai mulți părinți care nu putea redobândi cetățenia română pentru copiii lor minori a ajuns la final. Guvernul României a modificat şi completat astăzi cadrul legal privind acordarea cetăţeniei române, schimbările propuse vizând acordarea cetăţeniei copiilor minori ai cetăţenilor străini sau fără cetăţenie, la cererea părinţilor.
2 zile
Agora.md / Publicat acum 2 zile
Problema cu care se confruntau mai mulți părinți care nu putea redobândi cetățenia română pentru copiii lor minori a ajuns la final. Guvernul României a modificat şi completat astăzi cadrul legal privind acordarea cetăţeniei române, schimbările propuse vizând acordarea cetăţeniei copiilor minori ai cetăţenilor străini sau fără cetăţenie, la cererea părinţilor.
Agora.md
Coreea de Nord susţine că sancţiunile internaţionale ameninţă supravieţuirea copiilor ţării Ambasadorul Coreei de Nord la ONU, Han Tae Song, a declarat joi că sancţiunile internaţionale impuse în legătură cu programul nuclear şi de rachete balistice ameninţă supravieţuirea copiilor nord-coreeni, relatează Mediafax.
2 zile
Agora.md / Publicat acum 2 zile
Ambasadorul Coreei de Nord la ONU, Han Tae Song, a declarat joi că sancţiunile internaţionale impuse în legătură cu programul nuclear şi de rachete balistice ameninţă supravieţuirea copiilor nord-coreeni, relatează Mediafax.
Agora.md
Un papagal a reușit să plaseze o comandă pe Amazon, după ce a imitat vocea stăpânei sale Un papagal a reușit să plaseze o comandă validă pe site-ul de comerț electronic Amazon, după ce a „discutat” cu asistentul vocal al companiei americane, Alexa, și a imitat vocea stăpânei sale din Londra, a anunțat miercuri tabloidul britanic The Sun, citat de Digi24.
2 zile
Agora.md / Publicat acum 2 zile
Un papagal a reușit să plaseze o comandă validă pe site-ul de comerț electronic Amazon, după ce a „discutat” cu asistentul vocal al companiei americane, Alexa, și a imitat vocea stăpânei sale din Londra, a anunțat miercuri tabloidul britanic The Sun, citat de Digi24.
Agora.md
DOC. Denunțul Maiei Sandu împotriva lui Igor Dodon a fost respins de PG: A fost salvat de prietenul său, Plahotniuc Liderul PAS, Maia Sandu, a primit răspuns de la Procuratura Generală la denunțul depus împotriva președintelui Igor Dodon. Documentul relevă că instituția nu poate să îl tragă la răspundere pe șeful statului, iar Sandu e de părere că Dodon a fost „salvat de prietenul său Vlad Plahotniuc”.
2 zile
Agora.md / Publicat acum 2 zile
Liderul PAS, Maia Sandu, a primit răspuns de la Procuratura Generală la denunțul depus împotriva președintelui Igor Dodon. Documentul relevă că instituția nu poate să îl tragă la răspundere pe șeful statului, iar Sandu e de părere că Dodon a fost „salvat de prietenul său Vlad Plahotniuc”.
Agora.md
Cine sunt designerii care își vor lansa colecțiile în cea de-a doua zi a marelui eveniment - „Moldova Fashion Days” Designerii din Republica Moldova s-au unit prin dragostea pe care o împărtășesc pentru frumos și sunt pregătiți să vă ofere idei și tipsuri despre felul în care trebuie să arate ținutele dumneavoastră în acest sezon.
2 zile
Agora.md / Publicat acum 2 zile
Designerii din Republica Moldova s-au unit prin dragostea pe care o împărtășesc pentru frumos și sunt pregătiți să vă ofere idei și tipsuri despre felul în care trebuie să arate ținutele dumneavoastră în acest sezon.
Agora.md
Doi cercetători au descoperit de ce apare autismul Doi profesori coreeni ai unor prestigioase univesități din SUA au demonstrat care este principala cauză a autismului.
2 zile
Agora.md / Publicat acum 2 zile
Doi profesori coreeni ai unor prestigioase univesități din SUA au demonstrat care este principala cauză a autismului.
Agora.md
„Fără corupție în educație”. Tinerii vor discuta despre cadourile pentru profesori și plagiatul în școli Organizatorii campaniei sociale „NO Coruption in Education” invită la un nou eveniment interactiv: Debate Tournament, unde vei urmări dezbaterea celor mai aprige probleme ce persistă în sistemul de învățământ din Republica Moldova. 
2 zile
Agora.md / Publicat acum 2 zile
Organizatorii campaniei sociale „NO Coruption in Education” invită la un nou eveniment interactiv: Debate Tournament, unde vei urmări dezbaterea celor mai aprige probleme ce persistă în sistemul de învățământ din Republica Moldova. 
Agora.md
Beneficiile pe care ți le oferă un bilet cumpărat la Ziua Națională a Vinului 2017 – 7 și 8 octombrie! Ziua Națională a Vinului 2017 aduce o serie de premiere. La cea de-a XVI-a ediție a celei mai mari sărbători a tradițiilor, pentru prima dată vizitatorii vor putea degusta cu un pahar 100% ecologic (din tritan) peste 20 de vinuri. Totodată, oaspeții Zilei Naționale a Vinului se vor bucura de mai multe facilități oferite din partea Oficiului Național al Viei și Vinului în schimbul unui bilet promoțional pus în vânzare la un preț de 150 de lei.
2 zile
Agora.md / Publicat acum 2 zile
Ziua Națională a Vinului 2017 aduce o serie de premiere. La cea de-a XVI-a ediție a celei mai mari sărbători a tradițiilor, pentru prima dată vizitatorii vor putea degusta cu un pahar 100% ecologic (din tritan) peste 20 de vinuri. Totodată, oaspeții Zilei Naționale a Vinului se vor bucura de mai multe facilități oferite din partea Oficiului Național al Viei și Vinului în schimbul unui bilet promoțional pus în vânzare la un preț de 150 de lei.
Agora.md
Vezi ce beneficii îți oferă un bilet cumpărat la Ziua Națională a Vinului 2017 – 7 și 8 octombrie Ziua Națională a Vinului 2017 aduce o serie de premiere. La cea de-a XVI-a ediție a celei mai mari sărbători a tradițiilor, pentru prima dată vizitatorii vor putea degusta cu un pahar 100% ecologic (din tritan) peste 20 de vinuri. Totodată, oaspeții Zilei Naționale a Vinului se vor bucura de mai multe facilități oferite din partea Oficiului Național al Viei și Vinului în schimbul unui bilet promoțional pus în vânzare la un preț de 150 de lei.
2 zile
Agora.md / Publicat acum 2 zile
Ziua Națională a Vinului 2017 aduce o serie de premiere. La cea de-a XVI-a ediție a celei mai mari sărbători a tradițiilor, pentru prima dată vizitatorii vor putea degusta cu un pahar 100% ecologic (din tritan) peste 20 de vinuri. Totodată, oaspeții Zilei Naționale a Vinului se vor bucura de mai multe facilități oferite din partea Oficiului Național al Viei și Vinului în schimbul unui bilet promoțional pus în vânzare la un preț de 150 de lei.
Agora.md
PD nu va ține cont de condiția lui Ghimpu pentru a vota modificarea Constituției, dar mizează pe voturile PL Democratul Andrian Candu a declarat că formațiunea sa rămâne ferm pe poziție în ceea ce privește modificarea Constituției prin introducerea sintagmei de „integrare europeană” ca vector geopolitic extern și direcție de dezvoltare a Republicii Moldova. Asta după ce liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că deputații liberali vor vota pentru această inițiativă doar în cazul în care sintagma va conține expresia „prin Unire cu România”.
2 zile
Agora.md / Publicat acum 2 zile
Democratul Andrian Candu a declarat că formațiunea sa rămâne ferm pe poziție în ceea ce privește modificarea Constituției prin introducerea sintagmei de „integrare europeană” ca vector geopolitic extern și direcție de dezvoltare a Republicii Moldova. Asta după ce liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că deputații liberali vor vota pentru această inițiativă doar în cazul în care sintagma va conține expresia „prin Unire cu România”.
Agora.md
Rusia avertizează că ar putea ataca trupele susţinute de SUA în Siria Rusia a anunţat, joi, că a avertizat Statele Unite că va ataca zonele unde operează forţele susţinute de SUA, dacă acestea mai efectuează atacuri asupra trupelor ruseşti, fapt ce s-ar fi întâmplat de două ori până în prezent, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.
2 zile
Agora.md / Publicat acum 2 zile
Rusia a anunţat, joi, că a avertizat Statele Unite că va ataca zonele unde operează forţele susţinute de SUA, dacă acestea mai efectuează atacuri asupra trupelor ruseşti, fapt ce s-ar fi întâmplat de două ori până în prezent, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.
Agora.md
Cupa de Fotbal Hospice Angelus 2017 – participă și susține cauza HOSPICE Fundaţia Filantropică Medico-Socială Angelus Moldova organizează cea de-a VII-a ediție a Cupei Anuale la Fotbal HOSPICE - un turneu de mini fotbal care va avea loc în data de 30 septembrie, ora 8:00 la Clubul Sportiv Central „Dinamo”.
2 zile
Agora.md / Publicat acum 2 zile
Fundaţia Filantropică Medico-Socială Angelus Moldova organizează cea de-a VII-a ediție a Cupei Anuale la Fotbal HOSPICE - un turneu de mini fotbal care va avea loc în data de 30 septembrie, ora 8:00 la Clubul Sportiv Central „Dinamo”.
Agora.md
Cu ajutorul tehnologiei actuale şansele de reuşită a operaţiilor pe creier cresc la 99% „Tumoră cerebrală” este diagnosticul pe care-l primesc anual zeci de mii de pacienţi din întreaga lume. Fie că sunt benigne, fie că sunt maligne, acumulările anormale de celule în creier pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa pacienţilor. Însă, pe cât de grav este diagnosticul, pe atât de performante sunt tehnicile care rezolvă astăzi atât tumorile benigne, cât şi cancerele cerebrale.
2 zile
Agora.md / Publicat acum 2 zile
„Tumoră cerebrală” este diagnosticul pe care-l primesc anual zeci de mii de pacienţi din întreaga lume. Fie că sunt benigne, fie că sunt maligne, acumulările anormale de celule în creier pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa pacienţilor. Însă, pe cât de grav este diagnosticul, pe atât de performante sunt tehnicile care rezolvă astăzi atât tumorile benigne, cât şi cancerele cerebrale.
Agora.md
Pe ce a cheltuit Mayweather 25,5 milioane de dolari din lupta cu McGregor Floyd Mayweather a cheltuit o sumă importantă din cele 250 de milioane de dolari pe care i-a generat victoria cu irlandezul Conor McGregor. Pugilistul american în vârstă de 40 de ani și-a achiziționat o vilă în Beverly Hills cu suma de 25,5 milioane de dolari.
2 zile
Agora.md / Publicat acum 2 zile
Floyd Mayweather a cheltuit o sumă importantă din cele 250 de milioane de dolari pe care i-a generat victoria cu irlandezul Conor McGregor. Pugilistul american în vârstă de 40 de ani și-a achiziționat o vilă în Beverly Hills cu suma de 25,5 milioane de dolari.