Agora.md
Pentru prima oară în ultimii trei ani! Dolarul american scade sub 17 lei Pentru prima dată în ultimii trei ani, dolarul american scade sub valoarea de 17 lei moldovenești. Valuta americană va costa mâine 16,97 de lei, sau cu 5 bani mai puțin decât azi. Ultima dată, dolarul american a costat mai puțin de 17 lei pe data de 19 ianuarie 2015.
57 min
Agora.md / Publicat acum 57 min
Pentru prima dată în ultimii trei ani, dolarul american scade sub valoarea de 17 lei moldovenești. Valuta americană va costa mâine 16,97 de lei, sau cu 5 bani mai puțin decât azi. Ultima dată, dolarul american a costat mai puțin de 17 lei pe data de 19 ianuarie 2015.
Agora.md
VIDEO. „Radical din 64”. Psihologul Ecaterina Moga și profesoara Natalia Dumbrava, despre viața unei femei în oraș versus cea de la sat Ca și majoritatea femeilor din Republica Moldova, Ecaterina Moga și Natalia Dumbrava își încep ziua dis-de-dimineață. „Îmi place dimineața să am timp personal, pentru meditație. Când citesc, analizez lucrurile din viața mea. Trezesc copiii, îi pregătesc pentru școală și grădiniță. Apoi am programul meu. De obicei, încep serviciul la ora 9”, a precizat Ecaterina Moga, psiholog și femeie de afaceri. „Programul meu în fiecare zi începe la 7, cu deșteptarea. Plec la școală. Acolo stau până la 17, când vin acasă e deja noaptea”, a recunoscut Natalia Dumbrava, profesoară de fizică și informatică.
1 oră
Agora.md / Publicat acum 1 oră
Ca și majoritatea femeilor din Republica Moldova, Ecaterina Moga și Natalia Dumbrava își încep ziua dis-de-dimineață. „Îmi place dimineața să am timp personal, pentru meditație. Când citesc, analizez lucrurile din viața mea. Trezesc copiii, îi pregătesc pentru școală și grădiniță. Apoi am programul meu. De obicei, încep serviciul la ora 9”, a precizat Ecaterina Moga, psiholog și femeie de afaceri. „Programul meu în fiecare zi începe la 7, cu deșteptarea. Plec la școală. Acolo stau până la 17, când vin acasă e deja noaptea”, a recunoscut Natalia Dumbrava, profesoară de fizică și informatică.
Agora.md
Donald Tusk sugerează că Marea Britanie ar putea să rămână în UE: „Inimile noastre sunt deschise” Președintele Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk și cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au abordat astăzi, în cadrul unei discuții pe tema „Brexit-ului” ce a avut loc în Parlamentul European, posibilitatea că Marea Britanie ar putea să rămână în Uniunea Europeană, scrie agenția EFE. 
2 ore
Agora.md / Publicat acum 2 ore
Președintele Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk și cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au abordat astăzi, în cadrul unei discuții pe tema „Brexit-ului” ce a avut loc în Parlamentul European, posibilitatea că Marea Britanie ar putea să rămână în Uniunea Europeană, scrie agenția EFE. 
Agora.md
Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcția de premier al României. Cine este ea Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcţia de premier, după demisia lui Mihai Tudose, după ce Ecaterina Andronescu- o altă variantă luată în discuţie- a refuzat din start propunerea. CEx PSD a votat, marţi, în unanimitate, ca Viorica Dăncilă să fie propunerea PSD pentru premier, scrie Mediafax.
2 ore
Agora.md / Publicat acum 2 ore
Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcţia de premier, după demisia lui Mihai Tudose, după ce Ecaterina Andronescu- o altă variantă luată în discuţie- a refuzat din start propunerea. CEx PSD a votat, marţi, în unanimitate, ca Viorica Dăncilă să fie propunerea PSD pentru premier, scrie Mediafax.
Agora.md
Experții Consiliului Europei au vizitat Autoritatea Națională de Integritate. Ce subiecte s-au discutat Reprezentanții Consiliului Europei au vizitat astăzi sediului Autorității Naționale de Integritate (ANI). În cadrul unei ședințe comune, au fost discutate acțiunile ce țin de resetare instituțională a ANI, inclusiv posibilitatea acordării unui suport financiar din partea Consiuliului Europei pentru anumite activități ale instituției. 
2 ore
Agora.md / Publicat acum 2 ore
Reprezentanții Consiliului Europei au vizitat astăzi sediului Autorității Naționale de Integritate (ANI). În cadrul unei ședințe comune, au fost discutate acțiunile ce țin de resetare instituțională a ANI, inclusiv posibilitatea acordării unui suport financiar din partea Consiuliului Europei pentru anumite activități ale instituției. 
Agora.md
Oficial. Banca Transilvania a devenit acționar al Victoriabank Banca Transilvania (BT) a devenit acționar al Victoriabank, a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, având o participație de peste 66% împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare, scrie în comunicatul instituției. 
4 ore
Agora.md / Publicat acum 4 ore
Banca Transilvania (BT) a devenit acționar al Victoriabank, a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, având o participație de peste 66% împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare, scrie în comunicatul instituției. 
Agora.md
Primăria Chișinău anunță că se apucă de îmbunătățirea accesului persoanelor cu dizabilități în spațiile publice Primăria municipiului Chișinău anunță că își propune să crească gradul de accesibilitate a persoanelor cu dizabilități în spațiile publice din Capitală. Potrivit unei dispoziții emisă de primarul general interimar, Silvia Radu, serviciile municipale de profil vor elabora, în termen de trei luni, un plan de acţiuni, cu indicarea volumelor de lucrări necesare de a fi realizate pentru a asigura accesibilitatea persoanelor cu dizabilităţi în spaţiile publice gestionate şi termenii necesari pentru efectuarea acestora.
4 ore
Agora.md / Publicat acum 4 ore
Primăria municipiului Chișinău anunță că își propune să crească gradul de accesibilitate a persoanelor cu dizabilități în spațiile publice din Capitală. Potrivit unei dispoziții emisă de primarul general interimar, Silvia Radu, serviciile municipale de profil vor elabora, în termen de trei luni, un plan de acţiuni, cu indicarea volumelor de lucrări necesare de a fi realizate pentru a asigura accesibilitatea persoanelor cu dizabilităţi în spaţiile publice gestionate şi termenii necesari pentru efectuarea acestora.
Agora.md
VIDEO. Cină târzie pentru funcționarii care au declarat „greva foamei”? Pe internet au apărut imagini care susțin că aleșii locali de la Bălți ar fi primit aseară bucate Se pare că foamea s-a dovedit a fi mai puternică decât lupta pentru dreptate. Pe site-ul 231.md a apărut un video în care se vede cum mai mulți bărbați duc pungi cu alimente în sediul Primăriei. Întâmplarea a avut loc aseară, tocmai când „protestul foamei” de la Bălți era în toi.
5 ore
Agora.md / Publicat acum 5 ore
Se pare că foamea s-a dovedit a fi mai puternică decât lupta pentru dreptate. Pe site-ul 231.md a apărut un video în care se vede cum mai mulți bărbați duc pungi cu alimente în sediul Primăriei. Întâmplarea a avut loc aseară, tocmai când „protestul foamei” de la Bălți era în toi.
Agora.md
FOTO. Ce au găsit vameșii în mașina unui cetățean care se întorcea acasă din Franța Un cetățean care venea acasă din Franța a avut astăzi un dialog nu tocmai plăcut cu angajații postului vamal Leușeni. În mașina bărbatului, aceștia au depistat mai multe loturi de piese auto uzate, importul cărora este interzis de legislație. 
5 ore
Agora.md / Publicat acum 5 ore
Un cetățean care venea acasă din Franța a avut astăzi un dialog nu tocmai plăcut cu angajații postului vamal Leușeni. În mașina bărbatului, aceștia au depistat mai multe loturi de piese auto uzate, importul cărora este interzis de legislație. 
Agora.md
VIDEO. Acuzații grave la adresa CEC „Absolut niciodată, niciunul dintre subiectele semnalate de Comisia Electorală Centrală în cazul nostru nu a fost abordat în cazul altor grupuri de inițiativă care voiau să se înregistreze la CEC. Toate argumentele CEC au fost combătute de noi în procesul de dezbateri. Nu am auzit niciun contraargument. Dar au mers mai departe și au votat”, a declarat Valeriu Pașa, reprezentant al grupului de inițiativă privind organizarea unui referendum republican legislativ de anulare a sistemului electoral mixt, referindu-se la decizia CEC de a respinge înregistrarea grupului. Potrivit acestuia, este „pentru prima dată când, într-un act al CEC, se pune la îndoiala dreptul cetățenilor de a organiza referendumuri”.
5 ore
Agora.md / Publicat acum 5 ore
„Absolut niciodată, niciunul dintre subiectele semnalate de Comisia Electorală Centrală în cazul nostru nu a fost abordat în cazul altor grupuri de inițiativă care voiau să se înregistreze la CEC. Toate argumentele CEC au fost combătute de noi în procesul de dezbateri. Nu am auzit niciun contraargument. Dar au mers mai departe și au votat”, a declarat Valeriu Pașa, reprezentant al grupului de inițiativă privind organizarea unui referendum republican legislativ de anulare a sistemului electoral mixt, referindu-se la decizia CEC de a respinge înregistrarea grupului. Potrivit acestuia, este „pentru prima dată când, într-un act al CEC, se pune la îndoiala dreptul cetățenilor de a organiza referendumuri”.
Agora.md
Chișinău, oraș prietenos pentru bicicliști. Victor Chironda a prezentat un studiu pentru implementarea transportului alternativ în capitală Mediu mai curat, drumuri fără ambuteiaje și promovarea unui mod sănătos de viață. Sunt doar câteva dintre elementele care ar argumenta necesitatea transportului alternativ în Chișinău. Activistul Victor Chironda a prezentat un studiu prin care a încercat să explice care sunt aspectele care trebuie să fie îmbunătățite în capitală pentru ca pe străzi să circule mai multe biciclete.
5 ore
Agora.md / Publicat acum 5 ore
Mediu mai curat, drumuri fără ambuteiaje și promovarea unui mod sănătos de viață. Sunt doar câteva dintre elementele care ar argumenta necesitatea transportului alternativ în Chișinău. Activistul Victor Chironda a prezentat un studiu prin care a încercat să explice care sunt aspectele care trebuie să fie îmbunătățite în capitală pentru ca pe străzi să circule mai multe biciclete.
Agora.md
Judecătorul care l-a trimis în arest pe Andrei Braguța, demis de CSM Judecătorul Iurie Obadă, cel care l-a trimis, în luna august 2017 în arest pe Andrei Braguța, tânărul decedat ulterior în penitenciar, a fost demis de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), prin vot unanim.  Decizia CSM poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție în termen de 15 zile. Iurie Obadă s-a prezentat astăzi, 16 ianuarie, în fața membrilor CSM pentru a-și justifica acțiunile, însă nu a reușit să-i convingă, scrie zdg.md.
6 ore
Agora.md / Publicat acum 6 ore
Judecătorul Iurie Obadă, cel care l-a trimis, în luna august 2017 în arest pe Andrei Braguța, tânărul decedat ulterior în penitenciar, a fost demis de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), prin vot unanim.  Decizia CSM poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție în termen de 15 zile. Iurie Obadă s-a prezentat astăzi, 16 ianuarie, în fața membrilor CSM pentru a-și justifica acțiunile, însă nu a reușit să-i convingă, scrie zdg.md.
Agora.md
Raionul Hâncești trece la energia verde. Două sate au renunțat la gaze și cărbune pentru încălzire Tot mai multe instituții publice din raionul Hâncești renunță la încălzirea cu gaze și cărbune, trecând la sisteme de încălzire pe biomasă. Două dintre cele 8 sate din raionul respectiv și-au conectat toate instituțiile publice la energia verde. 
6 ore
Agora.md / Publicat acum 6 ore
Tot mai multe instituții publice din raionul Hâncești renunță la încălzirea cu gaze și cărbune, trecând la sisteme de încălzire pe biomasă. Două dintre cele 8 sate din raionul respectiv și-au conectat toate instituțiile publice la energia verde. 
Agora.md
O nouă inițiativă de referendum? Planurile grupului de inițiativă pentru anularea sistemului mixt, după refuzul la CEC După ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis respingerea înregistrării grupului de inițiativă privind organizarea referendumului republican legislativ pentru anularea sistemului electoral mixt, membrii grupului spun că iau în calcul două scenarii de viitor. Primul este constituirea din nou a unui grup și inițierea unui alt referendum, iar a doua - contestarea în instanțele de judecată a refuzului CEC. Totuși, spun ei, ținând cont de gradul redus de independență a sistemului judecătoresc, această opțiune urmează a fi analizată.
6 ore
Agora.md / Publicat acum 6 ore
După ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis respingerea înregistrării grupului de inițiativă privind organizarea referendumului republican legislativ pentru anularea sistemului electoral mixt, membrii grupului spun că iau în calcul două scenarii de viitor. Primul este constituirea din nou a unui grup și inițierea unui alt referendum, iar a doua - contestarea în instanțele de judecată a refuzului CEC. Totuși, spun ei, ținând cont de gradul redus de independență a sistemului judecătoresc, această opțiune urmează a fi analizată.
Agora.md
FOTO. A fost deschis hotelul de gheață „Game of Thrones”. Cât costă o noapte de cazare Fanii serialului ”Games of Thrones” se bucură de existența unui hotel de gheaţă care are ca temă de inspiraţie lumea creată de George R. R. Martin. Inaugurat recent în SnowVillage din Finlanda, hotelul a fost ridicat în doar o lună, la construcţia sa participând sculptori în gheaţă profesionişti din mai multe țări, scrie Agerpres.
6 ore
Agora.md / Publicat acum 6 ore
Fanii serialului ”Games of Thrones” se bucură de existența unui hotel de gheaţă care are ca temă de inspiraţie lumea creată de George R. R. Martin. Inaugurat recent în SnowVillage din Finlanda, hotelul a fost ridicat în doar o lună, la construcţia sa participând sculptori în gheaţă profesionişti din mai multe țări, scrie Agerpres.
Agora.md
Germania: Un autobuz plin cu elevi s-a lovit de un zid Cel puţin 20 de persoane au fost rănite după ce un autobuz şcolar s-a izbit marţi de zidul unei case în oraşul german Eberbach. Potrivit agerpres, trei elicoptere de salvare au fost trimise la locul accidentului. 
7 ore
Agora.md / Publicat acum 7 ore
Cel puţin 20 de persoane au fost rănite după ce un autobuz şcolar s-a izbit marţi de zidul unei case în oraşul german Eberbach. Potrivit agerpres, trei elicoptere de salvare au fost trimise la locul accidentului. 
Agora.md
PREMIERĂ ABSOLUTĂ la Chișinău: TNOB aduce „Căsătoria Secretă” - singura operă din istoria teatrului mondial interpretată la bis în întregime În ianuarie Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” aduce la Chișinău o premieră mondială de peste 200 de ani. Este vorba de opera „Căsătorie Secretă” de Domenico Cimarosa. Spectacolul se va juca vineri, 26 ianuarie, începând cu ora 18:00 și duminică, 28 ianuarie, ora 16:00.
7 ore
Agora.md / Publicat acum 7 ore
În ianuarie Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” aduce la Chișinău o premieră mondială de peste 200 de ani. Este vorba de opera „Căsătorie Secretă” de Domenico Cimarosa. Spectacolul se va juca vineri, 26 ianuarie, începând cu ora 18:00 și duminică, 28 ianuarie, ora 16:00.
Agora.md
Șeicii au decis: PSG schimbă antrenorul! Ar avea două candidaturi PSG vrea să renunțe la Emery indiferent cum evoluează lucrurile până la finalul campionatului, scrie sport.ro. Pentru a-l înlocui, șeicii au doar două nume pe listă: Max Allegri și Antonio Conte. Prioritatea e antrenorul lui Juventus, căruia vor să-i facă o propunere pentru un contract pe 3 ani.
7 ore
Agora.md / Publicat acum 7 ore
PSG vrea să renunțe la Emery indiferent cum evoluează lucrurile până la finalul campionatului, scrie sport.ro. Pentru a-l înlocui, șeicii au doar două nume pe listă: Max Allegri și Antonio Conte. Prioritatea e antrenorul lui Juventus, căruia vor să-i facă o propunere pentru un contract pe 3 ani.
Agora.md
FOTO. Protest inedit la Bălți. Consilierii locali au declarat „greva foamei” și și-au petrecut noaptea în Primărie, dormind pe jos După ce ieri au anunțat  „greva foamei”, aseară mai mulți aleși locali de la Bălți și-au petrecut noaptea la Primărie, dormind pe jos. Consilierii municipali, membri ai  formațiunii „Partidul Nostru”, au decis să manifeste astfel împotriva „sistemului corupt”. Potrivit aleșilor locali, acest gest a fost necesar după ce Poliția, Procuratura și Centrul Național Anticorupție ar fi făcut presiuni asupra lor și ar fi fabricat dosare penale, pentru a-i motiva să nu se prezinte la ședința Consiliului din data de 17 ianuarie, când urmează să se pronunțe asupra inițierii unui referendum pentru demiterea primarului municipiului, Renato Usatîi.
7 ore
Agora.md / Publicat acum 7 ore
După ce ieri au anunțat  „greva foamei”, aseară mai mulți aleși locali de la Bălți și-au petrecut noaptea la Primărie, dormind pe jos. Consilierii municipali, membri ai  formațiunii „Partidul Nostru”, au decis să manifeste astfel împotriva „sistemului corupt”. Potrivit aleșilor locali, acest gest a fost necesar după ce Poliția, Procuratura și Centrul Național Anticorupție ar fi făcut presiuni asupra lor și ar fi fabricat dosare penale, pentru a-i motiva să nu se prezinte la ședința Consiliului din data de 17 ianuarie, când urmează să se pronunțe asupra inițierii unui referendum pentru demiterea primarului municipiului, Renato Usatîi.
Agora.md
Tevez face glume pe seama chinezilor care l-au plătit regește: „Am fost în vacanță acolo” Carlos Tevez a revenit pentru a doua oară la Boca Juniors, după un an petrecut în China, la Shanghai Shenhua, şi a început glumele pe seama sejurului său în Asia, unde a fost plătit faraonic: a avut un salariu de 40 de milioane de dolari pe sezon. „Atunci când am aterizat în China ştiam că voi reveni la Boca, am fost în vacanţă pentru şapte luni acolo. De aceea am şi pus acea clauză acolo, ca să mă pot întoarce la Boca”, a declarat Tevez la un post TV din Argentina, potrivit argentinienilor de la lanacion.com.ar, citat de digisport.ro.
7 ore
Agora.md / Publicat acum 7 ore
Carlos Tevez a revenit pentru a doua oară la Boca Juniors, după un an petrecut în China, la Shanghai Shenhua, şi a început glumele pe seama sejurului său în Asia, unde a fost plătit faraonic: a avut un salariu de 40 de milioane de dolari pe sezon. „Atunci când am aterizat în China ştiam că voi reveni la Boca, am fost în vacanţă pentru şapte luni acolo. De aceea am şi pus acea clauză acolo, ca să mă pot întoarce la Boca”, a declarat Tevez la un post TV din Argentina, potrivit argentinienilor de la lanacion.com.ar, citat de digisport.ro.
Agora.md
2 kilograme de droguri și 5 kilograme de mercur! Confiscări și rețineri în nordul republicii Doi bărbați cu vârsta cuprinsă între 24 și 44 de ani, stabiliți cu domiciliul în orașul Dondușeni, au fost reținuți de poliţişti, fiind suspectați de comercializarea drogurilor. Unul dintre suspecți are antecedente penale. În urma investigațiilor efectuate de Direcția Nord a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii Bălți și angajații urmărire penală a IP Bălți, s-a stabilit că suspecții comercializau droguri de tip heroina, amfetamina, ecstasy și marijuana în zona de nord a republicii.
8 ore
Agora.md / Publicat acum 8 ore
Doi bărbați cu vârsta cuprinsă între 24 și 44 de ani, stabiliți cu domiciliul în orașul Dondușeni, au fost reținuți de poliţişti, fiind suspectați de comercializarea drogurilor. Unul dintre suspecți are antecedente penale. În urma investigațiilor efectuate de Direcția Nord a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii Bălți și angajații urmărire penală a IP Bălți, s-a stabilit că suspecții comercializau droguri de tip heroina, amfetamina, ecstasy și marijuana în zona de nord a republicii.
Agora.md
Gala Premiilor în domeniul Culturii. Cine sunt laureații din acest an Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova a organizat, ieri, festivitatea de premiere a laureaților ediției 2018 a Galei Premiilor anuale în domeniul Culturii. În total, au fost acordate 11 premii. 
8 ore
Agora.md / Publicat acum 8 ore
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova a organizat, ieri, festivitatea de premiere a laureaților ediției 2018 a Galei Premiilor anuale în domeniul Culturii. În total, au fost acordate 11 premii. 
Agora.md
O femeie a murit, iar alta s-a intoxicat în urma unor incendii în Ungheni și Ocnița O femeie în vârstă de 83 de ani a decedat în această noapte într-un incendiu care a avut loc în localitatea Cetireni, raionul Ungheni. Apelul la serviciul 901 a fost recepționat la ora 03.52 minute. La fața locului pentru intervenție a fost îndreptat un echipaj de pompieri care a stabilit că focul a cuprins în totalitate casa și o anexă a acesteia.
8 ore
Agora.md / Publicat acum 8 ore
O femeie în vârstă de 83 de ani a decedat în această noapte într-un incendiu care a avut loc în localitatea Cetireni, raionul Ungheni. Apelul la serviciul 901 a fost recepționat la ora 03.52 minute. La fața locului pentru intervenție a fost îndreptat un echipaj de pompieri care a stabilit că focul a cuprins în totalitate casa și o anexă a acesteia.
Agora.md
Producătorul de vin Purcari vrea să listeze 49% din acţiuni la bursa românească Grupul Purcari, care deţine cramele Purcari şi Bostăvan din Republica Moldova, crama Ceptura din România şi producătorul de brandy Bardar din Moldova, vrea să listeze cel mult 49% din acţiuni la bursa românească într-o ofertă publică de vânzare (IPO) în urma căreia acţionarul majoritar îşi va diminua participaţia de la 63,55% la 22,7%, scrie
8 ore
Agora.md / Publicat acum 8 ore
Grupul Purcari, care deţine cramele Purcari şi Bostăvan din Republica Moldova, crama Ceptura din România şi producătorul de brandy Bardar din Moldova, vrea să listeze cel mult 49% din acţiuni la bursa românească într-o ofertă publică de vânzare (IPO) în urma căreia acţionarul majoritar îşi va diminua participaţia de la 63,55% la 22,7%, scrie
Agora.md
EXPERT: Rusia nu se mai regăsește în preferințele vinificatorilor din Moldova. Topul țărilor europene interesate de vinurile noastre În ultimii ani vinificatorii moldoveni s-au reorientat spre piețele din vest. Declarația a fost făcută de către jurnalistul Victor Ursu în cadrul emisiunii „15 minute de realism economic”. Se întâmplă după nenumăratele embargouri și piedici puse vinificatorilor moldoveni de către Federația Rusă. Expertul susține că de la o cotă de piață de 70% acum 12 ani, Rusia în prezent nu mai este în preferințele vinificatorilor moldoveni.
8 ore
Agora.md / Publicat acum 8 ore
În ultimii ani vinificatorii moldoveni s-au reorientat spre piețele din vest. Declarația a fost făcută de către jurnalistul Victor Ursu în cadrul emisiunii „15 minute de realism economic”. Se întâmplă după nenumăratele embargouri și piedici puse vinificatorilor moldoveni de către Federația Rusă. Expertul susține că de la o cotă de piață de 70% acum 12 ani, Rusia în prezent nu mai este în preferințele vinificatorilor moldoveni.
Agora.md
Fracțiunea PPEM din Consiliul Municipal Chișinău a rămas fără un membru. Victor Lutenco: „Le urez succes colegilor mei” Fracțiunea Partidului Popular European din Consiliul Municipal Chișinău a rămas fără un membru. Victor Lutencă a anunțat pe pagina sa facebook că a depus mandatul de ales local. Lutenco a ținut să specifice că deși pleacă din funcție, va depune tot efortul pentru a contribui la bunăstarea capitalei. 
10 ore
Agora.md / Publicat acum 10 ore
Fracțiunea Partidului Popular European din Consiliul Municipal Chișinău a rămas fără un membru. Victor Lutencă a anunțat pe pagina sa facebook că a depus mandatul de ales local. Lutenco a ținut să specifice că deși pleacă din funcție, va depune tot efortul pentru a contribui la bunăstarea capitalei. 
Agora.md
Polonia merge în întâmpinarea Uniunii Europene și solicită un dialog Polonia își propune să continue dialogul pentru rezolvarea disputei cu Comisia Europeană, care acuză Varşovia de nerespectarea statului de drept şi o ameninţă cu sancţiuni fără precedent. Declarația a fost făcută de către ministrul de externe polonez Jacek Czaputowicz, citat de Agerpres.
10 ore
Agora.md / Publicat acum 10 ore
Polonia își propune să continue dialogul pentru rezolvarea disputei cu Comisia Europeană, care acuză Varşovia de nerespectarea statului de drept şi o ameninţă cu sancţiuni fără precedent. Declarația a fost făcută de către ministrul de externe polonez Jacek Czaputowicz, citat de Agerpres.
Agora.md
FOTO. Doi tigri și cinci lei, animale de companie pentru un bărbat din Franța Remy Demantes, în vârstă de 68 de ani, a decis să locuiască alături de mai multe animale. Alegerea sa, însă, s-a dovedit a fi cel puțin excentrică. Bărbatul din Franța împarte curtea casei sale cu doi lei și cinci tigri. El nu se teme deloc de aceste animale și le hrănește din palmă în fiecare zi, scrie libertatea.ro.
10 ore
Agora.md / Publicat acum 10 ore
Remy Demantes, în vârstă de 68 de ani, a decis să locuiască alături de mai multe animale. Alegerea sa, însă, s-a dovedit a fi cel puțin excentrică. Bărbatul din Franța împarte curtea casei sale cu doi lei și cinci tigri. El nu se teme deloc de aceste animale și le hrănește din palmă în fiecare zi, scrie libertatea.ro.
Agora.md
VIDEO. În anul 2019 ar putea să apară mașinile fără pedale și fără volan. Cum vor funcționa Grupul american General Motors vrea să lanseze mașini fără volan și fără pedale. Acestea ar putea să apară pe șosele începând cu anul 2019, scrie The Verge. Acestea vor fi autonome și complet electrice și vor fi produse într-o fabrică din  Orion, Michigan. General Motors testează deja modele electrice Chevrolet Bolt care se conduc singure pe străzile din San Francisco și Phoenix.
10 ore
Agora.md / Publicat acum 10 ore
Grupul american General Motors vrea să lanseze mașini fără volan și fără pedale. Acestea ar putea să apară pe șosele începând cu anul 2019, scrie The Verge. Acestea vor fi autonome și complet electrice și vor fi produse într-o fabrică din  Orion, Michigan. General Motors testează deja modele electrice Chevrolet Bolt care se conduc singure pe străzile din San Francisco și Phoenix.
Agora.md
Cercetați pentru un share. 1000 de tineri din Danermarca, investigați de către oamenii legii Peste 1.000 de tineri sunt cercetaţi în Danemarca pentru difuzarea pe reţeaua de socializare Facebook a unor înregistrări video care prezintă un raport sexual între doi adolescenţi de 15 ani. Anunțul a fost făcut de către autorităţile locale care au specificat că au fost contactate de către Compania Facebook. Scenele prezintă un adolescent şi o adolescentă în timp ce întreţin raporturi sexuale consimţite, scrie  Agerpres.
10 ore
Agora.md / Publicat acum 10 ore
Peste 1.000 de tineri sunt cercetaţi în Danemarca pentru difuzarea pe reţeaua de socializare Facebook a unor înregistrări video care prezintă un raport sexual între doi adolescenţi de 15 ani. Anunțul a fost făcut de către autorităţile locale care au specificat că au fost contactate de către Compania Facebook. Scenele prezintă un adolescent şi o adolescentă în timp ce întreţin raporturi sexuale consimţite, scrie  Agerpres.
Agora.md
Guvernul Tudose a rămas fără sprijin politic. Premierul României: „Merg la Guvern să-mi iau lucrurile” Comitetul Executiv al PSD a votat  retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose. Prim-ministrul României,  Mihai Tudose a anunțat  în consecinţă că îşi va depune mandatul, scrie mediafax. Șeful Executivului de la București a anunţat că pleacă cu fruntea sus din funcţia de premier şi spune că nu va asigura interimatul.
20 ore
Agora.md / Publicat acum 20 ore
Comitetul Executiv al PSD a votat  retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose. Prim-ministrul României,  Mihai Tudose a anunțat  în consecinţă că îşi va depune mandatul, scrie mediafax. Șeful Executivului de la București a anunţat că pleacă cu fruntea sus din funcţia de premier şi spune că nu va asigura interimatul.
Agora.md
Trei evenimente #cuvin pe care nu trebuie să le ratezi în această iarnă Următoarea perioadă ne aduce numeroase evenimente interesante cu vin și despre vin. Fiecare din ele merită să fie vizitate și cu siguranță vor reuși să vă coloreze weekendurile friguroase ale acestei ierni.
21 ore
Agora.md / Publicat acum 21 ore
Următoarea perioadă ne aduce numeroase evenimente interesante cu vin și despre vin. Fiecare din ele merită să fie vizitate și cu siguranță vor reuși să vă coloreze weekendurile friguroase ale acestei ierni.
Agora.md
VIDEO. Eminescu, omagiat și la Londra. Versurile marelui poet au întors capetele trecătorilor Versurile poeziei „De-aș avea” scrisă de Mihai Eminescu au răsunat astăzi pe muzică într-o stație de metrou de la Londra. Interpretul Cătălin Josan a adus asfel un omagiu Luceafărului poeziei românești. 
21 ore
Agora.md / Publicat acum 21 ore
Versurile poeziei „De-aș avea” scrisă de Mihai Eminescu au răsunat astăzi pe muzică într-o stație de metrou de la Londra. Interpretul Cătălin Josan a adus asfel un omagiu Luceafărului poeziei românești. 
Agora.md
Mai multe locuri la adăpost pentru oamenii străzii din capitală  Centrul pentru susținerea persoanelor fără domiciliu stabil, de pe strada Haltei din capitală a fost extins pe perioada de iarnă. Potrivit unui anunț făcut de  Primăria municipiului Chișinău, acum instituţia poate găzdui  până la 120 de oameni. În mod normal, capacitatea Centrului este de 70 de locuri. 
21 ore
Agora.md / Publicat acum 21 ore
 Centrul pentru susținerea persoanelor fără domiciliu stabil, de pe strada Haltei din capitală a fost extins pe perioada de iarnă. Potrivit unui anunț făcut de  Primăria municipiului Chișinău, acum instituţia poate găzdui  până la 120 de oameni. În mod normal, capacitatea Centrului este de 70 de locuri. 
Agora.md
Suedia a lansat un ghid care instruiește populația cum să procedeze în caz de război Guvernul suedez va începe anul acesta să trimită din nou cetăţenilor săi un manual despre cum ar trebui să acţioneze în cazul unui conflict armat. Se întâmplă la trei decenii după ultima publicare a unui asemenea ghid, ce a început să fie difuzat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie agerpres. Agenţia suedeză pentru urgenţe civile, subordonată Ministerului Apărării, a fost însărcinată să elaboreze ghidul cu informaţii practice şi ilustraţii, al cărui titlu iniţial este: „Dacă vine războiul”.
22 ore
Agora.md / Publicat acum 22 ore
Guvernul suedez va începe anul acesta să trimită din nou cetăţenilor săi un manual despre cum ar trebui să acţioneze în cazul unui conflict armat. Se întâmplă la trei decenii după ultima publicare a unui asemenea ghid, ce a început să fie difuzat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie agerpres. Agenţia suedeză pentru urgenţe civile, subordonată Ministerului Apărării, a fost însărcinată să elaboreze ghidul cu informaţii practice şi ilustraţii, al cărui titlu iniţial este: „Dacă vine războiul”.
Agora.md
Italia integrează tinerii migranți prin intermediul fotbalului Ministerul italian de Interne a încheiat cu Federaţia italiană de fotbal un protocol de acord pentru a promova cultura respectului pentru tinerii migranţi. Potrivit AFP, protocolul vizează favorizarea, prin intermediul practicării fotbalului, a incluziunii sociale a străinilor minori şi a celor deveniţi de curând majori. În prezent aceștia sunt repartizaţi în sute de centre de primire din toată ţara.
22 ore
Agora.md / Publicat acum 22 ore
Ministerul italian de Interne a încheiat cu Federaţia italiană de fotbal un protocol de acord pentru a promova cultura respectului pentru tinerii migranţi. Potrivit AFP, protocolul vizează favorizarea, prin intermediul practicării fotbalului, a incluziunii sociale a străinilor minori şi a celor deveniţi de curând majori. În prezent aceștia sunt repartizaţi în sute de centre de primire din toată ţara.
Agora.md
Un câine erou, participant la Invazia aliată din Sicilia, a fost decorat post-mortem Un câine-erou din armata americană care a participat activ la cel de-Al Doilea Război Mondial a primit postum, luni, cea mai importantă decoraţie acordată animalelor pentru acte de eroism, echivalentul distincţiei Crucea Victoria. Potrivit agerpres, o încrucişare de Husky şi Ciobănesc German, a fost recompensat cu Medalia PDSA Dickin pentru protejarea vieţilor membrilor plutonului său în timpul Invaziei aliate în Sicilia a armatelor britanice şi americane.
23 ore
Agora.md / Publicat acum 23 ore
Un câine-erou din armata americană care a participat activ la cel de-Al Doilea Război Mondial a primit postum, luni, cea mai importantă decoraţie acordată animalelor pentru acte de eroism, echivalentul distincţiei Crucea Victoria. Potrivit agerpres, o încrucişare de Husky şi Ciobănesc German, a fost recompensat cu Medalia PDSA Dickin pentru protejarea vieţilor membrilor plutonului său în timpul Invaziei aliate în Sicilia a armatelor britanice şi americane.
Agora.md
FOTO. Întâmplare incredibilă în California. O mașină a parcat într-un apartament Un accident parcă rupt din filme a avut loc în California. Un automobil care circula cu viteză a ajuns într-un apartament de la primul etaj al unei clădiri. S-a întâmplat după ce autovehiculul a lovit un separator de pe drum, iar șoferul a pierdut controlul volanului. În urma impactului, jumătate de mașină a ajuns în interiorul clădirii, iar cealaltă jumătate a rămas afară. 
23 ore
Agora.md / Publicat acum 23 ore
Un accident parcă rupt din filme a avut loc în California. Un automobil care circula cu viteză a ajuns într-un apartament de la primul etaj al unei clădiri. S-a întâmplat după ce autovehiculul a lovit un separator de pe drum, iar șoferul a pierdut controlul volanului. În urma impactului, jumătate de mașină a ajuns în interiorul clădirii, iar cealaltă jumătate a rămas afară. 
Agora.md
VIDEO. Actorul Cătălin Lungu îi aduce un omagiu marelui Eminescu: Suntem obligați să îl aducem aminte „Chiar dacă sunt oameni care ne consideră înculti și e foarte posibil să aibă dreptate, astăzi este totuși ziua lui Mihai Eminescu, iar noi ne-am simțit obligați să-l aducem aminte.” Astfel explică actorul Cătălin Lungu episodul de astăzi publicat pe pagina #Zerodoi.   Cătălin a ales să recite astăzi poezia „Dorința” scrisă de Mihai Eminescu. 
23 ore
Agora.md / Publicat acum 23 ore
„Chiar dacă sunt oameni care ne consideră înculti și e foarte posibil să aibă dreptate, astăzi este totuși ziua lui Mihai Eminescu, iar noi ne-am simțit obligați să-l aducem aminte.” Astfel explică actorul Cătălin Lungu episodul de astăzi publicat pe pagina #Zerodoi.   Cătălin a ales să recite astăzi poezia „Dorința” scrisă de Mihai Eminescu. 
Agora.md
Ministerul Sănătății: „Sindromul morții subite a sugarului” este cauza preliminară a morții bebelușului de patru luni Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-a autosesizat pe cazul copilului decedat în circumstanțe necunoscute și informează că potrivit rezultatelor preventive ale examinării medico-legale a cadavrului s-a stabilit diagnosticul de „Sindromul morții subite a sugarului”. Diagnosticul medico-legal definitiv și cauza decesului vor fi stabilite după finalizarea examenelor de laborator.
24 ore
Agora.md / Publicat acum 24 ore
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-a autosesizat pe cazul copilului decedat în circumstanțe necunoscute și informează că potrivit rezultatelor preventive ale examinării medico-legale a cadavrului s-a stabilit diagnosticul de „Sindromul morții subite a sugarului”. Diagnosticul medico-legal definitiv și cauza decesului vor fi stabilite după finalizarea examenelor de laborator.
Agora.md
Îți aduci mâncare de acasă? Află cât timp putem folosi un recipient de plastic Reciclarea recipientelor de plastic este un lucru bun. Fie că depozitezi în ele alte alimente sau lucruri, fie ca le foloseşti pentru a-ţi lua pachetul la serviciu, cutiile sunt utile. Mai mult, şi mediul are de câştigat. Totuşi, trebuie să ştii că nu le poţi utiliza la nesfârşit pentru că odată cu trecerea timpului plasticul se degradează şi poate deveni periculos.
24 ore
Agora.md / Publicat acum 24 ore
Reciclarea recipientelor de plastic este un lucru bun. Fie că depozitezi în ele alte alimente sau lucruri, fie ca le foloseşti pentru a-ţi lua pachetul la serviciu, cutiile sunt utile. Mai mult, şi mediul are de câştigat. Totuşi, trebuie să ştii că nu le poţi utiliza la nesfârşit pentru că odată cu trecerea timpului plasticul se degradează şi poate deveni periculos.
Agora.md
Accidentul din Anenii Noi, soldat cu 5 morți: Acul de kilometraj s-a oprit la 105 km/h „Din datele preliminare s-a constatat că șoferul avea o viteză de 105 km/h, cel puțin asta arată acul de kilometraj, asta înseamnă o viteză prea mare pentru această porțiune de drum. Persoanele din spate nu aveau centurile cuplate, iar copilul nu avea scaun special”, a declarat pentru Publika TV șeful Serviciului de Presă al IGP, Vlad Burac. Un alt aspect important referitor la mașină este că automobilul nu era dotat cu cauciucuri de iarnă, ele erau de vară și într-o stare deplorabilă”, a adăugat Burac.
24 ore
Agora.md / Publicat acum 24 ore
„Din datele preliminare s-a constatat că șoferul avea o viteză de 105 km/h, cel puțin asta arată acul de kilometraj, asta înseamnă o viteză prea mare pentru această porțiune de drum. Persoanele din spate nu aveau centurile cuplate, iar copilul nu avea scaun special”, a declarat pentru Publika TV șeful Serviciului de Presă al IGP, Vlad Burac. Un alt aspect important referitor la mașină este că automobilul nu era dotat cu cauciucuri de iarnă, ele erau de vară și într-o stare deplorabilă”, a adăugat Burac.
Agora.md
GRAFIC. Deputații socialiști, campionii anului 2017 la moțiuni respinse Pe parcursul anului 2017, deputații au examinat 4 moțiuni simple asupra politicilor realizate de ministere, toate fiind respinse de Parlament. Datele se conțin în bilanțul statistic al procesului legislativ pe anul trecut. Astfel, Legislativul a examinat moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul sănătății realizate de ministrul Ruxanda Glavan, moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul transporturilor realizate de ministrul Iurie Chirinciuc, moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul învățământului realizate de Ministerul Educației, precum și moțiunea simplă asupra politicii externe realizate și promovate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Pe parcursul anului 2017, deputații au examinat 4 moțiuni simple asupra politicilor realizate de ministere, toate fiind respinse de Parlament. Datele se conțin în bilanțul statistic al procesului legislativ pe anul trecut. Astfel, Legislativul a examinat moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul sănătății realizate de ministrul Ruxanda Glavan, moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul transporturilor realizate de ministrul Iurie Chirinciuc, moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul învățământului realizate de Ministerul Educației, precum și moțiunea simplă asupra politicii externe realizate și promovate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Agora.md
Reuninea între oficialii din Coreea de Sud și Coreea de Nord: artiștii nord-coreeni ar putea să participe la Jocurile Olimpice Astăzi a avut loc o nouă reuniune la nivel înalt între reprezentanții ai Coreei de Sud şi ai Coreei de Nord, relatează agenția EFE. Printre subiectele discutate a fost posibilitatea participării artiștilor nord-coreeni la Jocurile Olimpice ce vor avea loc la Pyeongchang în această iarnă. 
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Astăzi a avut loc o nouă reuniune la nivel înalt între reprezentanții ai Coreei de Sud şi ai Coreei de Nord, relatează agenția EFE. Printre subiectele discutate a fost posibilitatea participării artiștilor nord-coreeni la Jocurile Olimpice ce vor avea loc la Pyeongchang în această iarnă. 
Agora.md
Ilan Șor, audiat în dosarul Lucinschi. Chiril Lucinschi: „Se aruncă cu praf în ochii oamenilor” Astăzi a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul fostului deputat liberal-democrat, Chiril Lucinschi. În calitate de martor, a fost audiat primarul orașului Orhei, Ilan Șor. Chiar dacă Șor a refuzat să discute cu reprezentanții presei, avocatul acestuia a dat asigurări că depozițiile clientului său corespund întru totul cu declarațiile făcute anterior în fața oamenilor legii de la Procuratura Anticorupție. Pe de altă parte, însă, procurorul de caz susține că Ilan Șor a declarat unele lucruri care ar confirma vinovăția lui  Chiril Lucinschi.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Astăzi a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul fostului deputat liberal-democrat, Chiril Lucinschi. În calitate de martor, a fost audiat primarul orașului Orhei, Ilan Șor. Chiar dacă Șor a refuzat să discute cu reprezentanții presei, avocatul acestuia a dat asigurări că depozițiile clientului său corespund întru totul cu declarațiile făcute anterior în fața oamenilor legii de la Procuratura Anticorupție. Pe de altă parte, însă, procurorul de caz susține că Ilan Șor a declarat unele lucruri care ar confirma vinovăția lui  Chiril Lucinschi.
Agora.md
Ilan Șor, audiat în dosarul Lucinschi. Fostul deputat: „Se aruncă cu praf în ochii oamenilor” Astăzi a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul fostului deputat liberal-democrat, Chiril Lucinschi. În calitate de martor, a fost audiat primarul orașului Orhei, Ilan Șor. Chiar dacă Șor a refuzat să discute cu reprezentanții presei, avocatul acestuia a dat asigurări că depozițiile clientului său corespund întru totul cu declarațiile făcute anterior în fața oamenilor legii de la Procuratura Anticorupție. Pe de altă parte, însă, procurorul de caz susține că Ilan Șor a declarat unele lucruri care ar confirma vinovăția lui  Chiril Lucinschi.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Astăzi a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul fostului deputat liberal-democrat, Chiril Lucinschi. În calitate de martor, a fost audiat primarul orașului Orhei, Ilan Șor. Chiar dacă Șor a refuzat să discute cu reprezentanții presei, avocatul acestuia a dat asigurări că depozițiile clientului său corespund întru totul cu declarațiile făcute anterior în fața oamenilor legii de la Procuratura Anticorupție. Pe de altă parte, însă, procurorul de caz susține că Ilan Șor a declarat unele lucruri care ar confirma vinovăția lui  Chiril Lucinschi.
Agora.md
VIDEO. Agentul economic implicat în scandalul mezelurilor alterate amenință ANSA cu judecata Agentul economic implicat în scandalul mezelurilor alterate amenință Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor cu judecata. Cel puțin așa susține șeful adjunct al Direcției municipale Chișinău pentru siguranța alimentelor. Mai mult, funcționarul confirmă faptul că producătorul a fost amendat în repetate rânduri pe parcursul lunii decembrie, chiar dacă într-o scrisoare adresată presei acesta nega sancțiunile.  Declarațiile în acest sens au fost făcute în cadrul unui interviu în studioul AGORA. 
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Agentul economic implicat în scandalul mezelurilor alterate amenință Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor cu judecata. Cel puțin așa susține șeful adjunct al Direcției municipale Chișinău pentru siguranța alimentelor. Mai mult, funcționarul confirmă faptul că producătorul a fost amendat în repetate rânduri pe parcursul lunii decembrie, chiar dacă într-o scrisoare adresată presei acesta nega sancțiunile.  Declarațiile în acest sens au fost făcute în cadrul unui interviu în studioul AGORA. 
Agora.md
Viziunea Partidului Șor în reglementarea problemei transnistrene Partidul Șor consideră că conflictul transnistrean este una dintre cele mai importante probleme ale statului moldovenesc. Vicepreședintele formațiunii spune că „Partidul „ȘOR” menține o poziție clară și fără compromisuri privind problema reglementării transnistrene. Moldova ar trebui să fie un stat unic, indivizibil. Orice idee despre statutul Transnistriei nu trebuie să contrazică acest principiu fundamental”, este de prere Marina Tauber.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Partidul Șor consideră că conflictul transnistrean este una dintre cele mai importante probleme ale statului moldovenesc. Vicepreședintele formațiunii spune că „Partidul „ȘOR” menține o poziție clară și fără compromisuri privind problema reglementării transnistrene. Moldova ar trebui să fie un stat unic, indivizibil. Orice idee despre statutul Transnistriei nu trebuie să contrazică acest principiu fundamental”, este de prere Marina Tauber.
Agora.md
Unul dintre gardienii Penitenciarului 13: Toată conducerea știa de cazul lui Andrei Brăguța Ședința în cazul lui Andrei Brăguța, tânărul care a decedat în penitenciar la 29 august 2017, a fost amânată din cauza absenței a unor martori. Unul dintre gardienii de la izolatorul de detenție provizore din cadrul Penitenciarul nr. 13, a declarat că conducerea instituției știa despre situația în care se afla tânărul. 
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Ședința în cazul lui Andrei Brăguța, tânărul care a decedat în penitenciar la 29 august 2017, a fost amânată din cauza absenței a unor martori. Unul dintre gardienii de la izolatorul de detenție provizore din cadrul Penitenciarul nr. 13, a declarat că conducerea instituției știa despre situația în care se afla tânărul. 
Agora.md
VIDEO. Game Boy se întoarce. Când va fi scos la vânzare noul dispozitiv Un anunț important pentru gameri a fost făcut în cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas. Compania Game Boy a anunțat că revine pe piața cu un nou produs, denumit Ultra GB. 
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Un anunț important pentru gameri a fost făcut în cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas. Compania Game Boy a anunțat că revine pe piața cu un nou produs, denumit Ultra GB. 
Agora.md
VIDEO. Una spun, dar alta fac! Deși a anunțat controale neobișnuite la producătorii din carne, ANSA nu a demerat nicio acțiune în acest sens Una spun, dar alta fac. Cel puțin astfel pot fi caracterizate acțiunile și declarațiile din ultima perioadă ale funcționarilor din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. După ce la fnele lunii decembrie, șeful-adjunct Ion Toma declara că în următoarele două luni ANSA va efectua controale la producătorii din carne din toată țara ca urmare a neregulilor depistate la un agent economic din municipiul Chișinău, astăzi aflăm că nicio acțiune în acest sens nu a fost întreprinsă. 
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Una spun, dar alta fac. Cel puțin astfel pot fi caracterizate acțiunile și declarațiile din ultima perioadă ale funcționarilor din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. După ce la fnele lunii decembrie, șeful-adjunct Ion Toma declara că în următoarele două luni ANSA va efectua controale la producătorii din carne din toată țara ca urmare a neregulilor depistate la un agent economic din municipiul Chișinău, astăzi aflăm că nicio acțiune în acest sens nu a fost întreprinsă. 
Agora.md
Un avocat, reținut într-un restaurant după ce a acceptat 2500 euro de la un cetățean. Ce i-a promis în schimbul banilor Un avocat din Donduşeni a fost reţinut, duminică seara, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție și ofiţerii CNA în timp ce primea 2500 de euro de la un cetățean. Potrivit denunțătorului, aceasta era o parte din cele 5000 de euro estorcate de avocat pentru mușamalizarea unui dosar penal.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Un avocat din Donduşeni a fost reţinut, duminică seara, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție și ofiţerii CNA în timp ce primea 2500 de euro de la un cetățean. Potrivit denunțătorului, aceasta era o parte din cele 5000 de euro estorcate de avocat pentru mușamalizarea unui dosar penal.
Agora.md
VIDEO. Șase, Doamne, și toți șase! Laude necontenite la adresa lui Plahotniuc, de pe scena din Nisporeni Numeroase laude la adresa lui Vlad Plahotniuc și a fundației „Edelweiss”, a cărei președinte este liderul PD, au răsunat de pe scena din centrul orașului Nisporeni, unde aseară au evoluat mai mulți interpreți din Republica Moldova și România. Pe scena concertului, organizat cu prilejul sărbătorii „Sf. Vasile” pe stil vechi, au urcat șase reprezentanți ai guvernării, care le-au urat de bine celor prezenți. Totodată, aceștia s-au asigurat că în discursurile lor pronunță numele lui Vlad Plahotniuc.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Numeroase laude la adresa lui Vlad Plahotniuc și a fundației „Edelweiss”, a cărei președinte este liderul PD, au răsunat de pe scena din centrul orașului Nisporeni, unde aseară au evoluat mai mulți interpreți din Republica Moldova și România. Pe scena concertului, organizat cu prilejul sărbătorii „Sf. Vasile” pe stil vechi, au urcat șase reprezentanți ai guvernării, care le-au urat de bine celor prezenți. Totodată, aceștia s-au asigurat că în discursurile lor pronunță numele lui Vlad Plahotniuc.
Agora.md
Cartea „Reconstituiri cu Ileana Popovici” va fi lansată în premieră la Chișinău Volumul „Reconstituiri cu Ileana Popovici” este dedicat celebrei muziciene, cunoscută pentru rolul ei în „Reconstituirea”, cel mai bun film românesc din toate timpurile potrivit Asociației Criticilor Români de Film. Scrisă de nepoata ei, Radmila Popovici, cartea va prezentată joi, 18 ianuarie, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău.  
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Volumul „Reconstituiri cu Ileana Popovici” este dedicat celebrei muziciene, cunoscută pentru rolul ei în „Reconstituirea”, cel mai bun film românesc din toate timpurile potrivit Asociației Criticilor Români de Film. Scrisă de nepoata ei, Radmila Popovici, cartea va prezentată joi, 18 ianuarie, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău.  
Agora.md
VIDEO. „Oferim traducător în dosarul Shor”. PAS: Tărăgănarea anchetei, un abuz față de fiecare cetățean Tărăgănarea dosarului Shor este un abuz față de fiecare cetățean al Republicii Moldova. Cu acest mesaj au venit astăzi în fața Judecătoriei Botanica mai mulți reprezentanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate, care au afișat pancarte precum „Justiția s-a reformat, pe Shor l-a eliberat”, „La mulți ani și toți cu executare” și „Ai furat? Plahotniuc te face deputat”.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Tărăgănarea dosarului Shor este un abuz față de fiecare cetățean al Republicii Moldova. Cu acest mesaj au venit astăzi în fața Judecătoriei Botanica mai mulți reprezentanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate, care au afișat pancarte precum „Justiția s-a reformat, pe Shor l-a eliberat”, „La mulți ani și toți cu executare” și „Ai furat? Plahotniuc te face deputat”.
Agora.md
VIDEO. Consilierii „Partidului Nostru” de la Bălți au declarat greva foamei Consilierii municipali ai „Partidului Nostru”, condus de Renato Usatîi, au declarat greva foamei. Aleșii locali din Consiliul Municipal Bălți au organizat o conferință de presă în care au semnat o declarație privind această acțiune. Consilierii spun că nu vor părăsi clădirea Primăriei din Bălți până nu vor înceta intimidările.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Consilierii municipali ai „Partidului Nostru”, condus de Renato Usatîi, au declarat greva foamei. Aleșii locali din Consiliul Municipal Bălți au organizat o conferință de presă în care au semnat o declarație privind această acțiune. Consilierii spun că nu vor părăsi clădirea Primăriei din Bălți până nu vor înceta intimidările.
Agora.md
VIDEO. Consilierii „Partidului Nostru” de la Bălți au declarat greva foamei: „Suntem terorizați” Consilierii municipali ai „Partidului Nostru”, condus de Renato Usatîi, au declarat greva foamei. Aleșii locali din Consiliul Municipal Bălți au organizat o conferință de presă în care au semnat o declarație privind această acțiune. Consilierii spun că nu vor părăsi clădirea Primăriei din Bălți până nu vor înceta intimidările.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Consilierii municipali ai „Partidului Nostru”, condus de Renato Usatîi, au declarat greva foamei. Aleșii locali din Consiliul Municipal Bălți au organizat o conferință de presă în care au semnat o declarație privind această acțiune. Consilierii spun că nu vor părăsi clădirea Primăriei din Bălți până nu vor înceta intimidările.
Agora.md
Sărbătorile au trecut, brazii vor rămâne. Silvia Radu anunță că în această săptămână în capitală va fi plantată o alee de molizi Chiar dacă sărbătorile au trecut, se pare că subiectul bradului va rămâne actual încă mult timp. Primarul general interimar, Silvia Radu a anunțat că în această săptămână la Grădina Botanică va fi plantată o alee de brazi. Molizii vor fi sădiți din contul banilor primiți în urma restituirii bradului „ucrainean”. 
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Chiar dacă sărbătorile au trecut, se pare că subiectul bradului va rămâne actual încă mult timp. Primarul general interimar, Silvia Radu a anunțat că în această săptămână la Grădina Botanică va fi plantată o alee de brazi. Molizii vor fi sădiți din contul banilor primiți în urma restituirii bradului „ucrainean”. 
Agora.md
GALERIE FOTO. Și-a luat sfârșit feeria sărbătorilor de iarnă în centrul Chișinăului În această dimineață, muncitorii municipali au început să desfacă decorațiile de Crăciun care i-au bucurat privirea chișinăuienilor în timpul sărbătorilor de iarnă. Bradul din Piața Marii Adunări Naționale urmează a fi demontat, iar ghirlandele deja au fost scoase. 
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
În această dimineață, muncitorii municipali au început să desfacă decorațiile de Crăciun care i-au bucurat privirea chișinăuienilor în timpul sărbătorilor de iarnă. Bradul din Piața Marii Adunări Naționale urmează a fi demontat, iar ghirlandele deja au fost scoase. 
Agora.md
GALERIE FOTO. Feeria sărbătorilor de iarnă a luat sfârșit: Bradul Silviei Radu urmează a fi scos din PMAN În această dimineață, muncitorii municipali au început să desfacă decorațiile de Crăciun care i-au bucurat privirea chișinăuienilor în timpul sărbătorilor de iarnă. Bradul din Piața Marii Adunări Naționale urmează a fi demontat, iar ghirlandele deja au fost scoase. 
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
În această dimineață, muncitorii municipali au început să desfacă decorațiile de Crăciun care i-au bucurat privirea chișinăuienilor în timpul sărbătorilor de iarnă. Bradul din Piața Marii Adunări Naționale urmează a fi demontat, iar ghirlandele deja au fost scoase. 
Agora.md
Funcționarii de la Primărie, mustrați de Silvia Radu: „Este inadmisibil să veniți la lucru la ora 10 sau 11” Primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, a dus o evidență în urma căreia a concluzionat că majoritatea funcționarilor de la Primărie ajung cu întârziere la locul de muncă. Edilul susține că nu va tolera o asemenea atitudine și va încerca să găsească soluții pentru a-și disciplina colegii.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, a dus o evidență în urma căreia a concluzionat că majoritatea funcționarilor de la Primărie ajung cu întârziere la locul de muncă. Edilul susține că nu va tolera o asemenea atitudine și va încerca să găsească soluții pentru a-și disciplina colegii.
Agora.md
FOCUS. Monica Babuc, întrebată câți ani se împlinesc de la nașterea lui Mihai Eminescu: Răspunsul ministrei Ministrul educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, a participat astăzi la omagiul adus marelui poet Mihai Eminescu. În timpul declarațiilor pentru presă aceasta a fost întebată de o reporteriță câți ani se împlinesc de la nașterea marelui poet.  Ce a răspuns Babuc vedeți în secvența video.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Ministrul educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, a participat astăzi la omagiul adus marelui poet Mihai Eminescu. În timpul declarațiilor pentru presă aceasta a fost întebată de o reporteriță câți ani se împlinesc de la nașterea marelui poet.  Ce a răspuns Babuc vedeți în secvența video.
Agora.md
În anul 2018, opt pasaje subterane din capitală vor fi reparate și modernizate Autoritățile municipale promit o nouă viață pentru pasajele subterane din capitală. Șeful Direcției Transport și Căi de Comunicații a anunțat astăzi că până la sfârșitul acestui an opt treceri subterane vor fi amenajate, iluminate și modernizate din banii capitalei. Primul pasaj care va trece pe sub lupa autorităților va fi cel de lângă Maternitatea Nr.1.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Autoritățile municipale promit o nouă viață pentru pasajele subterane din capitală. Șeful Direcției Transport și Căi de Comunicații a anunțat astăzi că până la sfârșitul acestui an opt treceri subterane vor fi amenajate, iluminate și modernizate din banii capitalei. Primul pasaj care va trece pe sub lupa autorităților va fi cel de lângă Maternitatea Nr.1.
Agora.md
Ce mâncau Eminescu și Creangă? Felurile care intrau în meniul scriitorilor Fără îndoială, multă lume s-a întrebat ce mânca Mihai Eminescu și care era mâncarea sa preferată. Recent, unul dintre cei mai mari bucătari, a reconstituit meniul poetului, scrie evz.ro. Chef Cătălin Ivanof este cel care a pus în practică ideea meniului junimist din 1885. La aperitiv, Eminescu și Creangă mâncau, exact ca în copilărie, alivenci, adică plăcinte cu mălai și brânză.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Fără îndoială, multă lume s-a întrebat ce mânca Mihai Eminescu și care era mâncarea sa preferată. Recent, unul dintre cei mai mari bucătari, a reconstituit meniul poetului, scrie evz.ro. Chef Cătălin Ivanof este cel care a pus în practică ideea meniului junimist din 1885. La aperitiv, Eminescu și Creangă mâncau, exact ca în copilărie, alivenci, adică plăcinte cu mălai și brânză.
Agora.md
Principalul furnizor de pește al Casei Regale din România a ajuns și la Orhei: Ocean Fish aduce pește de calitate din toate oceanele lumii Orheenii se pot bucura de acum de un sortiment bogat de pește oceanic proaspăt din Alaska, Norvegia, Islanda, Insulele Feroe și fructe de mare de cea mai înaltă calitate din Asia. Un magazin marca Ocean Fish a fost deschis la Orhei în acest weekend. 
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Orheenii se pot bucura de acum de un sortiment bogat de pește oceanic proaspăt din Alaska, Norvegia, Islanda, Insulele Feroe și fructe de mare de cea mai înaltă calitate din Asia. Un magazin marca Ocean Fish a fost deschis la Orhei în acest weekend. 
Agora.md
Două atentate teroriste în Bagdad. 36 de persoane au murit Cel puțin 36 de persoane au murit și alte 91 au fost rănite în urma unui dublu atentat terorist ce a avut loc astăzi în capitala Irakului, Bagdad. Potrivit medicilor citate de agenția EFE, victimele făceau parte dintr-un grup de muncitori. 
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Cel puțin 36 de persoane au murit și alte 91 au fost rănite în urma unui dublu atentat terorist ce a avut loc astăzi în capitala Irakului, Bagdad. Potrivit medicilor citate de agenția EFE, victimele făceau parte dintr-un grup de muncitori. 
Agora.md
VIDEO. Băsescu: Decalajul între România și Republica Moldova, din punct de vedere al PIB pe cap de locuitor, va crește Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, și-a exprimat părerea potrivit căreia costul proiectului de unire între România și Republica Moldova crește pe zi ce trece. Politicianul s-a referit la indicatorii precum PIB pe cap de locuitor, salariu mediu și valoarea pensiilor. 
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, și-a exprimat părerea potrivit căreia costul proiectului de unire între România și Republica Moldova crește pe zi ce trece. Politicianul s-a referit la indicatorii precum PIB pe cap de locuitor, salariu mediu și valoarea pensiilor. 
Agora.md
Misterul compensațiilor pentru căldură: Banii sunt, facturile nu-s Compensațiile pentru căldură au fost motiv de discuții aprinse în cadrul ședinței operative de la Primărie. Edilul general interimar și-a manifestat nedumerirea față de faptul că mai mulți locuitori ai capitalei nu au primit încă banii pentru căldură așa cum se întâmpla în anii precedenți. Deși listele cu beneficiari au fost emise de către preturile de sector, acestea nu au ajuns totuși să fie plătite. Situația este cu atât mai ciudată cu cât Direcția Finanțe are la dispoziție toți banii necesari pentru compensarea cheltuielilor pentru căldură a familiilor social-vulnerabile.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Compensațiile pentru căldură au fost motiv de discuții aprinse în cadrul ședinței operative de la Primărie. Edilul general interimar și-a manifestat nedumerirea față de faptul că mai mulți locuitori ai capitalei nu au primit încă banii pentru căldură așa cum se întâmpla în anii precedenți. Deși listele cu beneficiari au fost emise de către preturile de sector, acestea nu au ajuns totuși să fie plătite. Situația este cu atât mai ciudată cu cât Direcția Finanțe are la dispoziție toți banii necesari pentru compensarea cheltuielilor pentru căldură a familiilor social-vulnerabile.
Agora.md
VIDEO. Fiul lui Candu recită din Eminescu în drum spre școală. „Spune, ce mai știi despre Eminescu?” De ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, președintele Parlamentului a înregistrat o secvență video din mașină, în timp ce îl conducea pe fiul său în drum spre școală. În înregistrare, publicată de Andrian Candu pe pagina sa de Facebook, fiul școlar al acestuia recită din poezia „La Steaua”. Cei doi vorbesc și despre un concurs organizat de școala la care își face studiile elevul.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
De ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, președintele Parlamentului a înregistrat o secvență video din mașină, în timp ce îl conducea pe fiul său în drum spre școală. În înregistrare, publicată de Andrian Candu pe pagina sa de Facebook, fiul școlar al acestuia recită din poezia „La Steaua”. Cei doi vorbesc și despre un concurs organizat de școala la care își face studiile elevul.
Agora.md
VIDEO. Traian Băsescu: Voi depune la Parlamentul României un proiect cu privire la unirea cu Republica Moldova Fostul președinte al României, Traian Băsescu a promis ieri în cadrul unei emisiuni TV că, va depune la Parlamentul României un proiect de declarație cu privire la unirea cu Republica Moldova. 
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Fostul președinte al României, Traian Băsescu a promis ieri în cadrul unei emisiuni TV că, va depune la Parlamentul României un proiect de declarație cu privire la unirea cu Republica Moldova.