Agora.md
Solistul trupei Linkin Park s-a sinucis Chester Bennington, solistul celebrei trupe americane Linkin Park s-a sinucis, scrie digi24.ro.
6 ore
Agora.md / Publicat acum 6 ore
Chester Bennington, solistul celebrei trupe americane Linkin Park s-a sinucis, scrie digi24.ro.
Agora.md
Ghimpu, mai tăios ca niciodată despre Plahotniuc: Nu-ți face reproșuri, el te trăsnește. A fost cât pe ce să se bată cu Filat Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, vorbește acum despre liderul PDM, Vlad Plahotniuc, mai tăios ca niciodată. Acesta susține că fostul coleg de coaliție e un „om care știe de cine să se lipească”. Politicianul a făcut acest declarații în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.  
7 ore
Agora.md / Publicat acum 7 ore
Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, vorbește acum despre liderul PDM, Vlad Plahotniuc, mai tăios ca niciodată. Acesta susține că fostul coleg de coaliție e un „om care știe de cine să se lipească”. Politicianul a făcut acest declarații în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.  
Agora.md
Ministerul rus de Externe: Deschiderea punctului de control la Cuciurgan este contrară acordurilor Moscova consideră că deschiderea punctului de control pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainean este contrară acordurilor semnate anterior. Declarația a fost făcută joi de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Artem Kojin în cadrul unui briefing de presă, transmite Agora cu referire la vz.ru.
8 ore
Agora.md / Publicat acum 8 ore
Moscova consideră că deschiderea punctului de control pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainean este contrară acordurilor semnate anterior. Declarația a fost făcută joi de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Artem Kojin în cadrul unui briefing de presă, transmite Agora cu referire la vz.ru.
Agora.md
BBC: Țara Galilor nu vrea să fie parte din clubul țărilor fără căi ferate electrificate, în care intră Moldova Țara Galilor nu vrea să se numere printre cele trei țări europene (alte două sunt Republica Moldova și Albania) „în care nu există un centimetru de căi ferate electrificate”. Despre asta pe rețelele de socializare a scris Leanne Wood, președintele pardului Plaid Cymru din Țara Galilor, transmite Agora cu referire la BBC.
9 ore
Agora.md / Publicat acum 9 ore
Țara Galilor nu vrea să se numere printre cele trei țări europene (alte două sunt Republica Moldova și Albania) „în care nu există un centimetru de căi ferate electrificate”. Despre asta pe rețelele de socializare a scris Leanne Wood, președintele pardului Plaid Cymru din Țara Galilor, transmite Agora cu referire la BBC.
Agora.md
VIDEO. Un combatant primește bani după mitingul în favoarea sistemului electoral mixt Un combatant al conflictului armat de pe Nistru, care a participat la mitingul de susținere sistemului electoal mixt, a fost filmat în timp ce primea bani.
9 ore
Agora.md / Publicat acum 9 ore
Un combatant al conflictului armat de pe Nistru, care a participat la mitingul de susținere sistemului electoal mixt, a fost filmat în timp ce primea bani.
Agora.md
VIDEO. Comparația mitingurilor sau ale cui voci s-au auzit mai tare azi în Scuarul Parlamentului În scuarul Parlamentului au avut loc astăzi două mitinguri concomitent. Unul organizat, cu scenă amenajată și boxe instalate chiar pe scările Legislativului, iar celălalt mai mult spontan, cu megafoane și vuvuzele. Manifestanții primului grup au venit pentru a susține modificarea sistemului electoral, în timp ce ceilalți au protestat împotrivă. Vedeți mai jos ale cui voci au fost mai puternice.   
9 ore
Agora.md / Publicat acum 9 ore
În scuarul Parlamentului au avut loc astăzi două mitinguri concomitent. Unul organizat, cu scenă amenajată și boxe instalate chiar pe scările Legislativului, iar celălalt mai mult spontan, cu megafoane și vuvuzele. Manifestanții primului grup au venit pentru a susține modificarea sistemului electoral, în timp ce ceilalți au protestat împotrivă. Vedeți mai jos ale cui voci au fost mai puternice.   
Agora.md
Dodon, atenționat asupra problemelor de la AIR Moldova și starea tehnică proastă a avioanelor. Ce spune Ceban În adresa Președintelui Republicii Moldova a parvenit o adresare care ar fi fost expediată din numele angajaților AIR Moldova privind neregulile grave, corupția și incompetența care au loc în toate domeniile de activitate a companiei și care pun în pericol viața pasagerilor și a personalului navigant, anunță purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Ion Ceban.
10 ore
Agora.md / Publicat acum 10 ore
În adresa Președintelui Republicii Moldova a parvenit o adresare care ar fi fost expediată din numele angajaților AIR Moldova privind neregulile grave, corupția și incompetența care au loc în toate domeniile de activitate a companiei și care pun în pericol viața pasagerilor și a personalului navigant, anunță purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Ion Ceban.
Agora.md
FOTO. Cât de mare a crescut prințesa Charlotte - fiica prințului William și a ducesei Kate Middleton Prințesa Charlotte a împlinit, în luna mai, 2 ani. Pe zi ce trece, fetița se transformă într-o adevărată prințesă. Prințesa Charlotte din Cambridge este copilul mai mic și fiică a prințului William, Duce de Cambridge și Catherine, Ducesa din Cambridge. Ea este al patrulea copil la rând pentru a-și succeda străbunica paternă, regina Elisabeta a II-a, după bunicul și tatăl ei, și fratele mai mare.
10 ore
Agora.md / Publicat acum 10 ore
Prințesa Charlotte a împlinit, în luna mai, 2 ani. Pe zi ce trece, fetița se transformă într-o adevărată prințesă. Prințesa Charlotte din Cambridge este copilul mai mic și fiică a prințului William, Duce de Cambridge și Catherine, Ducesa din Cambridge. Ea este al patrulea copil la rând pentru a-și succeda străbunica paternă, regina Elisabeta a II-a, după bunicul și tatăl ei, și fratele mai mare.
Agora.md
Start TIFF Chișinău 2017! Lecții de cinema și întâlniri cu actori și regizori Astăzi, 20 iulie, începe cea de-a doua ediție TIFF la Chișinău. În perioada 20-23 iulie, Cinema Odeon, scuarul Liceului „Gh. Asachi” și Cinema Buiucani vor fi gazda unui eveniment cinematografic de amploare. Pe lângă proiecțiile de filme, în cadrul festivalului vor avea loc lecții de cinema cu actorii Dorian Boguță și Andi Vasluianu. Mai mult, producătoarea și directorul executiv TIFF, precum și actori din filmele „Breaking News”, „Vara s-a sfârșit” și „Povestea iubirii” vor discuta cu publicul.
10 ore
Agora.md / Publicat acum 10 ore
Astăzi, 20 iulie, începe cea de-a doua ediție TIFF la Chișinău. În perioada 20-23 iulie, Cinema Odeon, scuarul Liceului „Gh. Asachi” și Cinema Buiucani vor fi gazda unui eveniment cinematografic de amploare. Pe lângă proiecțiile de filme, în cadrul festivalului vor avea loc lecții de cinema cu actorii Dorian Boguță și Andi Vasluianu. Mai mult, producătoarea și directorul executiv TIFF, precum și actori din filmele „Breaking News”, „Vara s-a sfârșit” și „Povestea iubirii” vor discuta cu publicul.
Agora.md
FOTO. Escroci imobiliari de la Ciocana, trimiși în judecată. Riscă până la 15 ani de închisoare
10 ore
Agora.md
Deputații s-au apucat de BAC. Au criticat examenul, l-au numit complicat și au cerut demisii Subiectul examenului de Bacalaureat a ocupat o cincime din toată durata ședinței de astăzi a Parlamentului. Viceministrul Educației, Lilia Pogolșa, a fost chemată la raport cu privire la neregulile în procesul de evaluare și a comunicat că rădăcina problemelor stă în lipsa unui regulament al Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare. Pogolșa a comunicat că la agenție profesorii nu se schimbă cu anii, tot aceiași oameni elaborând testele an de an, iar baremul este incorect. Deputații au lăudat actuala conducere a ministerului pentru că „a semnalat neregulile” și chiar a cerut demisii în cadrul Agenției. 
11 ore
Agora.md / Publicat acum 11 ore
Subiectul examenului de Bacalaureat a ocupat o cincime din toată durata ședinței de astăzi a Parlamentului. Viceministrul Educației, Lilia Pogolșa, a fost chemată la raport cu privire la neregulile în procesul de evaluare și a comunicat că rădăcina problemelor stă în lipsa unui regulament al Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare. Pogolșa a comunicat că la agenție profesorii nu se schimbă cu anii, tot aceiași oameni elaborând testele an de an, iar baremul este incorect. Deputații au lăudat actuala conducere a ministerului pentru că „a semnalat neregulile” și chiar a cerut demisii în cadrul Agenției. 
Agora.md
Rusia şi SUA, în tratative pentru crearea unui grup de lucru pentru securitate cibernetică Moscova şi Rusia se află în tratative pentru a crea un grup de lucru pentru securitate cibernetică, a anunţat joi agenţia de ştiri RIA, citând un oficial rus.
11 ore
Agora.md / Publicat acum 11 ore
Moscova şi Rusia se află în tratative pentru a crea un grup de lucru pentru securitate cibernetică, a anunţat joi agenţia de ştiri RIA, citând un oficial rus.
Agora.md
Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu: Cerem ca procesul să fie public Curtea de Apel a respins recursul avocaților primarului general de Chișinău pe marginea prelungirii mandatului de arest la domiciliu. Edilul Capitalei califică decizia drept una injustă și cere ca procesul să fie unul public. 
11 ore
Agora.md / Publicat acum 11 ore
Curtea de Apel a respins recursul avocaților primarului general de Chișinău pe marginea prelungirii mandatului de arest la domiciliu. Edilul Capitalei califică decizia drept una injustă și cere ca procesul să fie unul public. 
Agora.md
Care sunt cele mai bine plătite meserii din lume care nu necesită studii superioare Dacă nu ai timp sau bani pentru a urma cursurile unei facultăţi, nu te panica deoarece sunt destule meserii foarte bine plătite care nu necesită studii superioare, potrivit celor mai recente date emise de Biroul de Statistică în Muncă al Statelor Unite.
11 ore
Agora.md / Publicat acum 11 ore
Dacă nu ai timp sau bani pentru a urma cursurile unei facultăţi, nu te panica deoarece sunt destule meserii foarte bine plătite care nu necesită studii superioare, potrivit celor mai recente date emise de Biroul de Statistică în Muncă al Statelor Unite.
Agora.md
Care sunt cele mai religioase şi cele mai puţin religioase ţări din lume? 62% din populaţia lumii declară că este adeptă a unui cult religios, potrivit unui studiu realizat de WIN/Gallup la nivel internaţional şi dat publicităţii în primăvara acestui an. În cadrul studiului au fost chestionaţi cetăţenii din 68 de ţări ale lumii. De asemenea, cercetarea a realizat şi un top al modului în care sunt distribuiţi ateii în ţările lumii. În plus, foarte multe persoane au crezuri care nu le încadrează strict în categoria oamenilor religioşi. Aceste crezuri includ: existenţa sufletului (74%), viaţa după moarte (54%), existenţa raiului (56%), existenţa iadului (49%), scrie Gândul.
11 ore
Agora.md / Publicat acum 11 ore
62% din populaţia lumii declară că este adeptă a unui cult religios, potrivit unui studiu realizat de WIN/Gallup la nivel internaţional şi dat publicităţii în primăvara acestui an. În cadrul studiului au fost chestionaţi cetăţenii din 68 de ţări ale lumii. De asemenea, cercetarea a realizat şi un top al modului în care sunt distribuiţi ateii în ţările lumii. În plus, foarte multe persoane au crezuri care nu le încadrează strict în categoria oamenilor religioşi. Aceste crezuri includ: existenţa sufletului (74%), viaţa după moarte (54%), existenţa raiului (56%), existenţa iadului (49%), scrie Gândul.
Agora.md
Revoluţie în industria energiei regenerabile! Savanţii au creat panouri solare care sunt de două ori mai eficiente Oamenii de ştiinţă au creat panouri solar care sunt mult mai eficiente decât oricare altele de pe piaţă, utilizând tehnologie de ultimă generaţie capabilă să capteze un spectru mai larg de lumină solară. Astfel de inovaţii sunt cruciale pentru crearea unei industrii energetice ecologice şi fezabile. Nouă celulă solară creată de savanţi poate converti lumina solară în electricitate cu o eficienţă de 44,5%. Tehnologia actuală permite convertirea în electricitate cu eficienţă de doar 25% în cele mai fericite cazuri, scrie Futurism.
11 ore
Agora.md / Publicat acum 11 ore
Oamenii de ştiinţă au creat panouri solar care sunt mult mai eficiente decât oricare altele de pe piaţă, utilizând tehnologie de ultimă generaţie capabilă să capteze un spectru mai larg de lumină solară. Astfel de inovaţii sunt cruciale pentru crearea unei industrii energetice ecologice şi fezabile. Nouă celulă solară creată de savanţi poate converti lumina solară în electricitate cu o eficienţă de 44,5%. Tehnologia actuală permite convertirea în electricitate cu eficienţă de doar 25% în cele mai fericite cazuri, scrie Futurism.
Agora.md
Dodon a calficat „neprietenoasă” decizia Guvernului privind posibila anulare a vizitei lui Rogozin Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a calificat decizia guvernului de la Chișinău cu privire la posibila anulare a vizitei vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, drept un neprietenoasă. Comentariul a fost făcut de Igor Dodon pentru agenția de presă Ria Novosti, transmite Agora.
11 ore
Agora.md / Publicat acum 11 ore
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a calificat decizia guvernului de la Chișinău cu privire la posibila anulare a vizitei vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, drept un neprietenoasă. Comentariul a fost făcut de Igor Dodon pentru agenția de presă Ria Novosti, transmite Agora.
Agora.md
Rosstat: Fluxul migranților moldoveni în Rusia a scăzut considerabil Numărul de migranți care au plecat în Rusia din Republica Moldova, în primele cinci luni ale anului 2017 a scăzut cu 54 la sută. Datele au fost prezentate de Serviciul Federal de Statistică din Federația Rusă (Rosstat), transmite Agora cu referire la RBC.ru.
11 ore
Agora.md / Publicat acum 11 ore
Numărul de migranți care au plecat în Rusia din Republica Moldova, în primele cinci luni ale anului 2017 a scăzut cu 54 la sută. Datele au fost prezentate de Serviciul Federal de Statistică din Federația Rusă (Rosstat), transmite Agora cu referire la RBC.ru.
Agora.md
Dietele vegetariene şi vegane nu sunt neapărat atât de sănătoase pe cât sunt considerate Un studiu publicat recent în Journal of the American College of Cardiology susţine că eliminarea cărnii dintr-o dietă oricum nesănătoasă nu garantează o dietă mai sănătoasă. Acest lucru se datorează calităţii slabe a hranei consumare în continuare, care poate include o cantitate mare de mâncare procesată. Altfel spus, dacă o persoană consuma iniţial friptură cu cartofi prăjiţi, iar acum consumă doar cartofi prăjiţi, sănătatea persoanei nu se va îmbunătăţi, relatează Popular Science.
11 ore
Agora.md / Publicat acum 11 ore
Un studiu publicat recent în Journal of the American College of Cardiology susţine că eliminarea cărnii dintr-o dietă oricum nesănătoasă nu garantează o dietă mai sănătoasă. Acest lucru se datorează calităţii slabe a hranei consumare în continuare, care poate include o cantitate mare de mâncare procesată. Altfel spus, dacă o persoană consuma iniţial friptură cu cartofi prăjiţi, iar acum consumă doar cartofi prăjiţi, sănătatea persoanei nu se va îmbunătăţi, relatează Popular Science.
Agora.md
Ministerul Educației a reușit să valorifice doar 10% din 40 mln de dolari acordați de Banca Mondială Experții Curții de Conturi atrag atenția asupra faptului că Ministerului Educației posedă o capacitate instituțională redusă a de valorificare a mijloacelor financiare externe. Astfel, Instituția a reușit să valorifice în decurs de patru ani doar 10% dintr-un credit de 40 milioane de dolari oferit de Banca Mondială.
12 ore
Agora.md / Publicat acum 12 ore
Experții Curții de Conturi atrag atenția asupra faptului că Ministerului Educației posedă o capacitate instituțională redusă a de valorificare a mijloacelor financiare externe. Astfel, Instituția a reușit să valorifice în decurs de patru ani doar 10% dintr-un credit de 40 milioane de dolari oferit de Banca Mondială.
Agora.md
De la oponenți la partenerii externi care au sfătuit renunțarea la reforma electorală. Cui le mulțumește Candu După adoptarea în Parlament în ultimă lectură a proiectului de lege privind sistemul electoral mixt, președintele Parlamentului, unul dintre cei mai mari susținători ai reformei electorale, a adus mulțumiri tuturor celor care au participat, indirect sau direct, la procesul de schimbare a sistemului electoral, cât și la dezbaterile organizate la această temă. Oficialul s-a referit inclusiv la Comisia de la Veneția, la protestatarii contra schimbării sistemului electoral, dar și la instituțiile europene, care au declarat la unison că reforma electorală nu este oportună îna cest moment pentru Republica Moldova.
12 ore
Agora.md / Publicat acum 12 ore
După adoptarea în Parlament în ultimă lectură a proiectului de lege privind sistemul electoral mixt, președintele Parlamentului, unul dintre cei mai mari susținători ai reformei electorale, a adus mulțumiri tuturor celor care au participat, indirect sau direct, la procesul de schimbare a sistemului electoral, cât și la dezbaterile organizate la această temă. Oficialul s-a referit inclusiv la Comisia de la Veneția, la protestatarii contra schimbării sistemului electoral, dar și la instituțiile europene, care au declarat la unison că reforma electorală nu este oportună îna cest moment pentru Republica Moldova.
Agora.md
PPE cere Comisiei Europene să oprească orice finanțare pentru RM și să reevalueze Acordul de Asociere Partidul Popular European (PPE) denunță schimbarea sistemului electoral în Republica Moldova urmare a deciziei de astăzi a Parlamentului de la Chișinău și condamnă Legislativul pentru nerespectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția. Liderul formațiunii cere Comisiei Europene să oprească orice finanțare pentru Republica Moldova și să reevalueze Acordul de Asociere cu UE. 
13 ore
Agora.md / Publicat acum 13 ore
Partidul Popular European (PPE) denunță schimbarea sistemului electoral în Republica Moldova urmare a deciziei de astăzi a Parlamentului de la Chișinău și condamnă Legislativul pentru nerespectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția. Liderul formațiunii cere Comisiei Europene să oprească orice finanțare pentru Republica Moldova și să reevalueze Acordul de Asociere cu UE. 
Agora.md
Dodon a promulgat legea cu privire la sistemul electoral mixt La doar câteva ore de la votul în lectură finală în Parlament a votului mixt, președintele Igor Dodon a promulgat legea, astfel, oficial, schimbând sistemul electoral moldovenesc. 
13 ore
Agora.md / Publicat acum 13 ore
La doar câteva ore de la votul în lectură finală în Parlament a votului mixt, președintele Igor Dodon a promulgat legea, astfel, oficial, schimbând sistemul electoral moldovenesc. 
Agora.md
Testul de BAC la fizică, discutat în Parlament. Lucrările cu punctele-problemă ar putea fi reevaluate Viceministrul Educației, Lilia Pogolșa, prezintă astăzi în plenul Parlamentului un raport cu privire la BAC. Printre subiectele discutate este și cel cu privire la testele de la examenul de fizică, care ar fi avut inexactități. Potrivit viceministrului, itemii 7 și 9 din examenul la profil real și itemul 8 de la profit umanist au fost formulate eronat, ceea ce a dus la depunctarea absolvenților
13 ore
Agora.md / Publicat acum 13 ore
Viceministrul Educației, Lilia Pogolșa, prezintă astăzi în plenul Parlamentului un raport cu privire la BAC. Printre subiectele discutate este și cel cu privire la testele de la examenul de fizică, care ar fi avut inexactități. Potrivit viceministrului, itemii 7 și 9 din examenul la profil real și itemul 8 de la profit umanist au fost formulate eronat, ceea ce a dus la depunctarea absolvenților
Agora.md
Ciubașenco: Plahotniuc și Dodon și-au înfăptuit crima, și-au jucat nunta „Partidul Nostru” îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se alăture protestului din scuarul Parlamentului, acolo unde continuă mitingul împotriva modificării sistemului electoral și pentru care au votat deputații PDM și PSRM. În urma mesajului lui Renato Usatîi, președintele „Partidului Nostru”, despre acest fapt, a urmat și cel al lui Dumitru Ciubașenco, vicepreședintele „Partidului Nostru”.
13 ore
Agora.md / Publicat acum 13 ore
„Partidul Nostru” îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se alăture protestului din scuarul Parlamentului, acolo unde continuă mitingul împotriva modificării sistemului electoral și pentru care au votat deputații PDM și PSRM. În urma mesajului lui Renato Usatîi, președintele „Partidului Nostru”, despre acest fapt, a urmat și cel al lui Dumitru Ciubașenco, vicepreședintele „Partidului Nostru”.
Agora.md
„Proiectul mixtului ridică mari dubii constituționale”. Pistrinciuc: Unii se vor convinge că au făcut o mare greșeală Republica Moldova a făcut mulți pași înapoi de la demcrație, iar dezvoltarea statului va fi afectată. La fel, va fi polarizată și mai mult societatea, iar semnale de stat autoritar se vor înmulți. De această părere este deputatul și vicepreședintele partidului Liberal Democrat din moldova, Vadim Pistrinciuc.
13 ore
Agora.md / Publicat acum 13 ore
Republica Moldova a făcut mulți pași înapoi de la demcrație, iar dezvoltarea statului va fi afectată. La fel, va fi polarizată și mai mult societatea, iar semnale de stat autoritar se vor înmulți. De această părere este deputatul și vicepreședintele partidului Liberal Democrat din moldova, Vadim Pistrinciuc.
Agora.md
„Moldova a fost aruncată înapoi”. Deliu: Spuneți-mi vă rog, schimbarea sistemului electoral într-o țară se poate vota în 3 minute? A fost spulberată ultima speranță pentru a constitui un stat democratic și bazat pe lege, iar Moldova a fost aruncată înapoi și va trebui în continuare să se confrunte cu lupta cu cei care doresc cu orice preț menținerea la putere. Afirmația îi aparține deputatului PLDM Tudor Deliu, și a fost făcută după adoptarea în Parlament a proiectului de lege privind introducerea sistemului electoral mixt. Deputatul afirmă că toată procedura de avizare și votare în Parlament a proiectelor legate de schimbarea sistemului electoral a fost realizată cu încălcarea legii.
14 ore
Agora.md / Publicat acum 14 ore
A fost spulberată ultima speranță pentru a constitui un stat democratic și bazat pe lege, iar Moldova a fost aruncată înapoi și va trebui în continuare să se confrunte cu lupta cu cei care doresc cu orice preț menținerea la putere. Afirmația îi aparține deputatului PLDM Tudor Deliu, și a fost făcută după adoptarea în Parlament a proiectului de lege privind introducerea sistemului electoral mixt. Deputatul afirmă că toată procedura de avizare și votare în Parlament a proiectelor legate de schimbarea sistemului electoral a fost realizată cu încălcarea legii.
Agora.md
Precizarea lui Bogdan Țîrdea: Am susținut votul mixt. Dacă aș fi fost contra, aș fi părăsit sala Deputatul Bogdan Țîrdea a venit cu un mesaj adresat redacției noastre infirmând că nu ar fi votat pentru sistemul electoral mixt, asta deși pe video nu se vede ca Bogda Țîrdea să ridice brațul. 
14 ore
Agora.md / Publicat acum 14 ore
Deputatul Bogdan Țîrdea a venit cu un mesaj adresat redacției noastre infirmând că nu ar fi votat pentru sistemul electoral mixt, asta deși pe video nu se vede ca Bogda Țîrdea să ridice brațul. 
Agora.md
Mister elucidat! Cine este deputatul socialist care nu a votat pentru modificarea sistemului electoral Socialistul Fiodor Gagauz nu a votat pentru modificarea sistemului electoral. Decizia sa a fost motivată prin faptul că în proiect nu a fost inclusă prevedera cu referire la cota care ar reveni pentru UTAG. 
14 ore
Agora.md / Publicat acum 14 ore
Socialistul Fiodor Gagauz nu a votat pentru modificarea sistemului electoral. Decizia sa a fost motivată prin faptul că în proiect nu a fost inclusă prevedera cu referire la cota care ar reveni pentru UTAG. 
Agora.md
VIDEO cu DRONA! Mitingurile pro și contra votului mixt Astăzi, 20 iulie, zi în care deputații urmau să voteze în lectură finală schimbarea sistemului electoral, în fața Parlamentului s-au adunat sute de oameni. În timp ce partidele de opoziție, PAS, PPDA, PN și PLDM au anunțat încă acum câteva zile un protest față de introducerea sistemului mixt de alegere a deputaților, în seara zilei de 19 iulie, în fața legislativului a început a fi instalată o scenă, iar astăzi zeci de microbuze au adus la Chișinău persoane care să susțină reforma electorală inițiată de PDM-PSRM, scrie zdg.md.
14 ore
Agora.md / Publicat acum 14 ore
Astăzi, 20 iulie, zi în care deputații urmau să voteze în lectură finală schimbarea sistemului electoral, în fața Parlamentului s-au adunat sute de oameni. În timp ce partidele de opoziție, PAS, PPDA, PN și PLDM au anunțat încă acum câteva zile un protest față de introducerea sistemului mixt de alegere a deputaților, în seara zilei de 19 iulie, în fața legislativului a început a fi instalată o scenă, iar astăzi zeci de microbuze au adus la Chișinău persoane care să susțină reforma electorală inițiată de PDM-PSRM, scrie zdg.md.
Agora.md
PDM: Schimbarea sistemului electoral, cerută de cătățeni, adoptată cu 74 de voturi din 101 de parlamentari. Andrian Candu: „Un început nou pentru Moldova și pentru clasa politică”. Parlamentul a aprobat astăzi o nouă modalitate de alegere a deputaților, proiectul de lege privind sistemul mixt de votare fiind adoptat cu 74 de voturi. Potrivit PDM, proiectul, aprobat în baza recomandărilor Comisiei de la Veneţia, prevede ca 50 de deputaţi să fie aleşi pe liste de partid, iar 51 - direct de oameni, în cadrul circumscripţiilor uninominale, ale căror hotare vor fi stabilite de o comisie specială a Guvernului, cu un an înainte de scrutinul parlamentar.
15 ore
Agora.md / Publicat acum 15 ore
Parlamentul a aprobat astăzi o nouă modalitate de alegere a deputaților, proiectul de lege privind sistemul mixt de votare fiind adoptat cu 74 de voturi. Potrivit PDM, proiectul, aprobat în baza recomandărilor Comisiei de la Veneţia, prevede ca 50 de deputaţi să fie aleşi pe liste de partid, iar 51 - direct de oameni, în cadrul circumscripţiilor uninominale, ale căror hotare vor fi stabilite de o comisie specială a Guvernului, cu un an înainte de scrutinul parlamentar.
Agora.md
PCRM ia în calcul neparticiparea la următoarele alegeri. Voronin, după ce comuniștii au părăsit sala: Nu participăm la aiurelile lor PCRM pune sub semnul întrebării participarea formațiunii la scrutinul electoral de la sfârșitul anului 2018. „Ne rezervăm dreptul ca împreună cu toate aceste partide care protestează, care-s în opoziție, să vedem cum o să fie modalitatea noastră de participare la aceste alegeri (n. r. - din 2018), sau de neparticipare”. Declarația îi aparține președintelui partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, și a fost făcută astăzi în timpul ședinței Parlamentului, după ce fracțiunea PCRM a părăsit sala plenului în semn de protest față de proiectul privind schimbarea sistemului electoral, votat de către 74 de deputați în ultima lectură.
15 ore
Agora.md / Publicat acum 15 ore
PCRM pune sub semnul întrebării participarea formațiunii la scrutinul electoral de la sfârșitul anului 2018. „Ne rezervăm dreptul ca împreună cu toate aceste partide care protestează, care-s în opoziție, să vedem cum o să fie modalitatea noastră de participare la aceste alegeri (n. r. - din 2018), sau de neparticipare”. Declarația îi aparține președintelui partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, și a fost făcută astăzi în timpul ședinței Parlamentului, după ce fracțiunea PCRM a părăsit sala plenului în semn de protest față de proiectul privind schimbarea sistemului electoral, votat de către 74 de deputați în ultima lectură.
Agora.md
VIDEO. Rebeliunea socialistului Bogdan Țîrdea. Deputatul nu a votat pentru sistemul mixt Unul dintre cei trei deputați care nu au votat pentru proiectul sistemului electoral mixt a fost socialistul Bogdan Țîrdea. Cel puțin asta se vede din secvența video a votului. În timp ce colegii săi votează, Țîrdea rămâne cu brațul coborât. 
15 ore
Agora.md / Publicat acum 15 ore
Unul dintre cei trei deputați care nu au votat pentru proiectul sistemului electoral mixt a fost socialistul Bogdan Țîrdea. Cel puțin asta se vede din secvența video a votului. În timp ce colegii săi votează, Țîrdea rămâne cu brațul coborât. 
Agora.md
Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Chiril Lucinschi: Procurorul a venit cu un nou capăt de acuzare Instanța a admis astăzi demersul procurorului privind prelungirea mandatului de arest la domiciliu pe numele fostului deputat Chiril Lucinschi.  Fostul parlamentar nu a fost prezent la ședință, avocatul său anunțănd că acesta e internat în spital.
15 ore
Agora.md / Publicat acum 15 ore
Instanța a admis astăzi demersul procurorului privind prelungirea mandatului de arest la domiciliu pe numele fostului deputat Chiril Lucinschi.  Fostul parlamentar nu a fost prezent la ședință, avocatul său anunțănd că acesta e internat în spital.
Agora.md
„Și-au mințit alegătorii”. Candu acuză opoziția de comportament agresiv: Năstase a bruscat o doamnă pe scenă Democratul Andrian Candu acuză unele forțe ale opoziției de comportament agresiv în timpul manifestațiilor publice, dar și de trădarea propriului eletorat, căruia i-au promis în programele eletorale schimbarea sistemului electoral. De asemenea, președintele Parlamentului și-a exprimat regretul că aceleași forțe ale opoziției nu au participat la dezbaterile publice privitoare la inițiativa de schimbare a sistemului electoral.
15 ore
Agora.md / Publicat acum 15 ore
Democratul Andrian Candu acuză unele forțe ale opoziției de comportament agresiv în timpul manifestațiilor publice, dar și de trădarea propriului eletorat, căruia i-au promis în programele eletorale schimbarea sistemului electoral. De asemenea, președintele Parlamentului și-a exprimat regretul că aceleași forțe ale opoziției nu au participat la dezbaterile publice privitoare la inițiativa de schimbare a sistemului electoral.
Agora.md
Premierul României, Mihai Tudose, efectuează vineri prima sa vizită de lucru în Republica Moldova Prim-ministrul României, Mihai Tudose, va efectua vineri, 21 iulie, prima sa vizită de lucru în Republica Moldova, unde va avea o întrevedere bilaterală cu omologul său Pavel Filip. Primele informații despre vizita lui Tudose au apărut săptămâna trecută, însă astăzi se confirmă data, scrie Agerpres.
15 ore
Agora.md / Publicat acum 15 ore
Prim-ministrul României, Mihai Tudose, va efectua vineri, 21 iulie, prima sa vizită de lucru în Republica Moldova, unde va avea o întrevedere bilaterală cu omologul său Pavel Filip. Primele informații despre vizita lui Tudose au apărut săptămâna trecută, însă astăzi se confirmă data, scrie Agerpres.
Agora.md
Trei condiții de la socialiști înainte să voteze modificarea sistemului electoral: Iată care sunt acestea Înainte să voteze în plen modificarea sistemului electoral, socialiștii au pus trei condiții. Despre aceasta a anunțat deputatul Vlad Bătrâncea. Potrivit lui, proiectul votat în lectura a doua a avut la baza inițiativa PSRM. 
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
Înainte să voteze în plen modificarea sistemului electoral, socialiștii au pus trei condiții. Despre aceasta a anunțat deputatul Vlad Bătrâncea. Potrivit lui, proiectul votat în lectura a doua a avut la baza inițiativa PSRM. 
Agora.md
„Mai calitativă și integră”. Candu: Azi se înscrie o noua pagină în istoria clasei politice Votarea în lectura finală a proiectului de lege privind schimbarea sistemului electoral proporțional în cel mixt marchează, potrivit democratului Andrian Candu, intrarea într-o nouă etapă, cu o clasă politică transformată și mult mai integră. „Credem că de astăzi se înscrie o noua pagină în istoria clasei politice și ne vom transforma într-o clasă politică mult mai calitativă și integră”, a declarat președintele Parlamentului după ce un număr de 74 de deputați au votat astăzi adoptarea proiectului, în timp ce fracțiunile PL, PLDM și PCRM au părăsit sala plenului în semn de protest.
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
Votarea în lectura finală a proiectului de lege privind schimbarea sistemului electoral proporțional în cel mixt marchează, potrivit democratului Andrian Candu, intrarea într-o nouă etapă, cu o clasă politică transformată și mult mai integră. „Credem că de astăzi se înscrie o noua pagină în istoria clasei politice și ne vom transforma într-o clasă politică mult mai calitativă și integră”, a declarat președintele Parlamentului după ce un număr de 74 de deputați au votat astăzi adoptarea proiectului, în timp ce fracțiunile PL, PLDM și PCRM au părăsit sala plenului în semn de protest.
Agora.md
GALERIE FOTO. Protestul împotriva votului mixt, din fața Parlamentului, în imagini Cu pancarte și drapele, opoziția, alături de reprezentanți ai societății civile, au ieșit astăzi să protesteze împotriva adoptării sistemului mixt de vot. Deși deputații au reușit să voteze proiectul, oamenii nu au plecat și continuă să protesteze.
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
Cu pancarte și drapele, opoziția, alături de reprezentanți ai societății civile, au ieșit astăzi să protesteze împotriva adoptării sistemului mixt de vot. Deși deputații au reușit să voteze proiectul, oamenii nu au plecat și continuă să protesteze.
Agora.md
Deputații au respins inițiativa PL de a condamna „actele de instigare la separatism” a președintelui Adunării Populare a Găgăuziei Parlamentarii au respins astăzi propunerea fracțiunii Partidului Liberal de a include pe ordinea zi a ședinței Legislativului a unei declarații „de condamnare a unor acte de instigare la separatism” ale președintelui Adunării Populare a Găgăuziei, Vladimir Kîssa.
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
Parlamentarii au respins astăzi propunerea fracțiunii Partidului Liberal de a include pe ordinea zi a ședinței Legislativului a unei declarații „de condamnare a unor acte de instigare la separatism” ale președintelui Adunării Populare a Găgăuziei, Vladimir Kîssa.
Agora.md
10 mesaje punctuale de la Chirtoacă despre arestul și dosarul său: „Sunt acuzat de luare de mîță în brațe” Primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a declarat astăzi că dosarul său este un abuz din partea autorităților și că principalul scop urmărit e denigrarea sa.  În fața jurnaliștilor, edilul a punctat 10 argumente în susținerea afirmațiilor sale. 
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
Primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a declarat astăzi că dosarul său este un abuz din partea autorităților și că principalul scop urmărit e denigrarea sa.  În fața jurnaliștilor, edilul a punctat 10 argumente în susținerea afirmațiilor sale. 
Agora.md
POZA ZILEI II! Mesaj pe clădirea Parlamentului: NU votului mixt! După votul în plen, de la gemurile Parlamentului a fost afișat un mesaj împotriva modificării sistemului electoral. Deocamdată nu se știe ale cărei fracțiuni sunt birourile respective. Mesajul a fost arborat la geamurile de la etajul șase.  
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
După votul în plen, de la gemurile Parlamentului a fost afișat un mesaj împotriva modificării sistemului electoral. Deocamdată nu se știe ale cărei fracțiuni sunt birourile respective. Mesajul a fost arborat la geamurile de la etajul șase.  
Agora.md
PN: Elena Panuș, vicepreședintele „Partidului Nostru”, a avut de suferit de pe urma pumnilor polițiștilor În timpul atacului polițiștilor, îmbrăcați în civil, asupra manifestanților pașnici care protestau împotriva modificării sistemului electoral, a suferit Elena Panuș, vicepreședintele „Partidului Nostru”, anunță formațiunea politică. Încercând să oprească violența îndreptată împotriva manifestanților, Elena Panuș a stat între poliție și activistul pe care forțele de ordine l-au târâit pentru a-i lua cortul.
17 ore
Agora.md / Publicat acum 17 ore
În timpul atacului polițiștilor, îmbrăcați în civil, asupra manifestanților pașnici care protestau împotriva modificării sistemului electoral, a suferit Elena Panuș, vicepreședintele „Partidului Nostru”, anunță formațiunea politică. Încercând să oprească violența îndreptată împotriva manifestanților, Elena Panuș a stat între poliție și activistul pe care forțele de ordine l-au târâit pentru a-i lua cortul.
Agora.md
Elena Panuș, vicepreședintele „Partidului Nostru”, a avut de suferit de pe urma pumnilor polițiștilor În timpul atacului polițiștilor, îmbrăcați în civil, asupra manifestanților pașnici care protestau împotriva modificării sistemului electoral, a suferit Elena Panuș, vicepreședintele „Partidului Nostru”. Încercând să oprească violența îndreptată împotriva manifestanților, Elena Panuș a stat între poliție și activistul pe care forțele de ordine l-au târâit pentru a-i lua cortul.
17 ore
Agora.md / Publicat acum 17 ore
În timpul atacului polițiștilor, îmbrăcați în civil, asupra manifestanților pașnici care protestau împotriva modificării sistemului electoral, a suferit Elena Panuș, vicepreședintele „Partidului Nostru”. Încercând să oprească violența îndreptată împotriva manifestanților, Elena Panuș a stat între poliție și activistul pe care forțele de ordine l-au târâit pentru a-i lua cortul.
Agora.md
VIDEO. „Matematica” mixtului. Din 77 de deputați din sală, au votat 74 de aleși Votului în favoarea proiectului care schimbă sistemul electoral din proporțional în mixt s-a petrecut fulminant, în timp de unii deputați părăseau sala, iar alții cereau pauză. Rapid, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a cerut să fie făcută numărătoarea și să se purceadă la vot. La momentul votului, în plen erau prezenți 77 din cei 98 de deputați care au venit azi la muncă.
17 ore
Agora.md / Publicat acum 17 ore
Votului în favoarea proiectului care schimbă sistemul electoral din proporțional în mixt s-a petrecut fulminant, în timp de unii deputați părăseau sala, iar alții cereau pauză. Rapid, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a cerut să fie făcută numărătoarea și să se purceadă la vot. La momentul votului, în plen erau prezenți 77 din cei 98 de deputați care au venit azi la muncă.
Agora.md
VIDEO. Momentul în care Andrei Năstase a urcat pe scena din fața susținătorilor votului mixt Liderul PPDA, Andrei Năstase a urcat pe scena din fața Parlamentului. Acesta a fost înlăturat de veterani.  Organizatorii i-au îndemnat pe cei prezenți să nu se lase provocați. 
17 ore
Agora.md / Publicat acum 17 ore
Liderul PPDA, Andrei Năstase a urcat pe scena din fața Parlamentului. Acesta a fost înlăturat de veterani.  Organizatorii i-au îndemnat pe cei prezenți să nu se lase provocați. 
Agora.md
Andrei Năstase a urcat pe scena din fața susținătorilor votului mixt Liderul PPDA, Andrei Năstase a urcat pe scena din fața Parlamentului. Acest a fost înlăturat de veterani.  Organizatorii i-au îndemnat pe cei prezenți să nu se lase provocați. 
17 ore
Agora.md / Publicat acum 17 ore
Liderul PPDA, Andrei Năstase a urcat pe scena din fața Parlamentului. Acest a fost înlăturat de veterani.  Organizatorii i-au îndemnat pe cei prezenți să nu se lase provocați. 
Agora.md
Rogozin: Oricum voi veni la Chișinău și Tiraspol Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, nu a înțeles de ce i-a fost interzis să vină cu avion militar în Republica Moldova, dar promite că oricum va veni la Chișinău și Tiraspol. Despre asta oficialul rus a scris pe contul său Twitter, transmite Agora.
17 ore
Agora.md / Publicat acum 17 ore
Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, nu a înțeles de ce i-a fost interzis să vină cu avion militar în Republica Moldova, dar promite că oricum va veni la Chișinău și Tiraspol. Despre asta oficialul rus a scris pe contul său Twitter, transmite Agora.
Agora.md
Sistemul electoral mixt a fost votat în grabă, cu 74 de voturi, în lectură finală Imediat după ce PCRM a părăsit sala, deputații rămași în plen au votat, în lectură finală, proiectul privind schimbarea sistemului electoral, cu 74 de voturi, exact ca în prima lectură. Candu a mulțumit celor implicați și Comisiei de la Veneția.
17 ore
Agora.md / Publicat acum 17 ore
Imediat după ce PCRM a părăsit sala, deputații rămași în plen au votat, în lectură finală, proiectul privind schimbarea sistemului electoral, cu 74 de voturi, exact ca în prima lectură. Candu a mulțumit celor implicați și Comisiei de la Veneția.
Agora.md
PCRM părăsește plenul Parlamentului în semn de protest față de proiectul mixt Fracțiunea comuniștilor din Parlament a anunțat că nu vrea să participe „în această farsă” și a părăsit plenul Parlamentului. Anterior, deputații PCRM au cerut ca votul pentru introducerea proiectului mixt să fie unul nominal. 
17 ore
Agora.md / Publicat acum 17 ore
Fracțiunea comuniștilor din Parlament a anunțat că nu vrea să participe „în această farsă” și a părăsit plenul Parlamentului. Anterior, deputații PCRM au cerut ca votul pentru introducerea proiectului mixt să fie unul nominal.