Agora.md
Dodon, despre românii unioniști: N-aveți ce umbla aici, ca Băsescu cu limba scoasă. O să-i punem la punct pe toți România și Republica Moldova sunt două state frațești, dar fiecare trebuie să fie stăpân la el acasă. Totodată, românii care „umblă” prin Republica Moldova promovând Unirea vor fi puși la punct, afirmă șeful statului moldovean, Igor Dodon.
2 ore
Agora.md / Publicat acum 2 ore
România și Republica Moldova sunt două state frațești, dar fiecare trebuie să fie stăpân la el acasă. Totodată, românii care „umblă” prin Republica Moldova promovând Unirea vor fi puși la punct, afirmă șeful statului moldovean, Igor Dodon.
Agora.md
Cine va face parte din delegația moldovenească la Summit-ul Parteneriatului Estic Guvernul a aprobat astăzi componenţa nominală a delegaţiei moldoveneşti pentru cea de-a cincea reuniune a Summit-ului Parteneriatului Estic, care va avea loc la Bruxelles în perioada 22-25 noiembrie. Din delegația condusă de premierul Pavel Filip mai fac parte ministrul de Externe Andrei Galbur, ministrul de Finanțe Octavian Armașu, ministrul Apărării Eugen Sturza și guvernatorul Sergiu Cioclea.
4 ore
Agora.md / Publicat acum 4 ore
Guvernul a aprobat astăzi componenţa nominală a delegaţiei moldoveneşti pentru cea de-a cincea reuniune a Summit-ului Parteneriatului Estic, care va avea loc la Bruxelles în perioada 22-25 noiembrie. Din delegația condusă de premierul Pavel Filip mai fac parte ministrul de Externe Andrei Galbur, ministrul de Finanțe Octavian Armașu, ministrul Apărării Eugen Sturza și guvernatorul Sergiu Cioclea.
Agora.md
Filip acuză ZdG de „manipulare grosolană” într-o știre despre evacuarea trupelor ruse din Transnistria. Cum răspunde ziarul Prim-ministrul Pavel Filip a venit cu acuzații dure la adresa Ziarului de Gardă, după ce publicația a obținut un document exclusiv în care scrie că R. Moldova amână discuția retragerii trupelor ruse de pe teritoriul din stânga Nistrului. Mai întîi o „infirmare categorică” a venit din partea Ministerului de Externe, iar la ședința Guvernului ziarul a fost acuzat de „manipulare grosolană”. Pe de altă parte, directorul Ziarului de Gardă, Alina Radu, spune că nu vede unde în știrea redacției s-ar ascunde manipularea.
4 ore
Agora.md / Publicat acum 4 ore
Prim-ministrul Pavel Filip a venit cu acuzații dure la adresa Ziarului de Gardă, după ce publicația a obținut un document exclusiv în care scrie că R. Moldova amână discuția retragerii trupelor ruse de pe teritoriul din stânga Nistrului. Mai întîi o „infirmare categorică” a venit din partea Ministerului de Externe, iar la ședința Guvernului ziarul a fost acuzat de „manipulare grosolană”. Pe de altă parte, directorul Ziarului de Gardă, Alina Radu, spune că nu vede unde în știrea redacției s-ar ascunde manipularea.
Agora.md
Familiile celor trei bărbați care au murit după prăbușirea minei din Pașcani vor primi câte 50.000 de lei Ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de intervenție al Guvernului, 150.000 de lei, a câte 50.000 pentru fiecare familie a celor trei victime ale accidentului din mina Pașcani.
6 ore
Agora.md / Publicat acum 6 ore
Ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de intervenție al Guvernului, 150.000 de lei, a câte 50.000 pentru fiecare familie a celor trei victime ale accidentului din mina Pașcani.
Agora.md
Viceministrul Finanțelor Maria Cărăuș, reținută pentru corupție, demisă de la Guvern, dar cu mulțumiri din partea lui Filip Viceministrul Finanţelor Maria Cărăuş, care a fost reținută la început de octombrie pentru corupere pasivă și activă, a fost demisă oficial din funcția sa din Executiv, după ce a fost suspendată luna trecută.
6 ore
Agora.md / Publicat acum 6 ore
Viceministrul Finanţelor Maria Cărăuş, care a fost reținută la început de octombrie pentru corupere pasivă și activă, a fost demisă oficial din funcția sa din Executiv, după ce a fost suspendată luna trecută.
Agora.md
VIDEO. Premieră pe piața de logistică din RM: Operatorul internațional PONY EXPRESS își începe activitatea în țara noastră Premieră pentru piața de logistică din R. Moldova: operatorul internațional PONY EXPRESS, anunță începerea activității pe piața Republicii Moldova. Compania vine cu soluții logistice atractive pentru domenii precum sectorul bancar, telecomunicații, medicină și comerțul electronic.Prezența companiei pe piața din Moldova va duce la creșterea competitivității în sector: datorită optimizării costurilor logistice, prețul serviciilor PONY EXPRESS va fi de 20% mai mic decât cel al altor companii care activează pe piața din Moldova.
6 ore
Agora.md / Publicat acum 6 ore
Premieră pentru piața de logistică din R. Moldova: operatorul internațional PONY EXPRESS, anunță începerea activității pe piața Republicii Moldova. Compania vine cu soluții logistice atractive pentru domenii precum sectorul bancar, telecomunicații, medicină și comerțul electronic.Prezența companiei pe piața din Moldova va duce la creșterea competitivității în sector: datorită optimizării costurilor logistice, prețul serviciilor PONY EXPRESS va fi de 20% mai mic decât cel al altor companii care activează pe piața din Moldova.
Agora.md
„Aici este Coreea de Sud?”. Ce ar fi cerut, într-un scurt moment de luciditate, soldatul nord-coreean dezertat Starea de sănătate a soldatului nord-coreean dezertat săptămâna în Coreea de Sud rămâne în continuare incertă. Presa de la Seul scrie că militarul pendulează între scurte momente de luciditate și pierderea cunoștinței, relatează Newsweek, citând ziarul sud-coreean Dong-A Ilbo și digi24.ro.
7 ore
Agora.md / Publicat acum 7 ore
Starea de sănătate a soldatului nord-coreean dezertat săptămâna în Coreea de Sud rămâne în continuare incertă. Presa de la Seul scrie că militarul pendulează între scurte momente de luciditate și pierderea cunoștinței, relatează Newsweek, citând ziarul sud-coreean Dong-A Ilbo și digi24.ro.
Agora.md
Un sat din Elveția ar putea oferi 70.000 de franci familiilor care vor să se mute acolo Locuitorii din Albinen, un mic sat din cantonul elvețian Valais, se vor pronunța prin vot în data de 30 noiembrie asupra unei propuneri privind acordarea unei prime familiilor care sunt dispuse să vină și să locuiască acolo timp de cel puțin un deceniu, informează publicația The Independent, citat de Agerpres.
7 ore
Agora.md / Publicat acum 7 ore
Locuitorii din Albinen, un mic sat din cantonul elvețian Valais, se vor pronunța prin vot în data de 30 noiembrie asupra unei propuneri privind acordarea unei prime familiilor care sunt dispuse să vină și să locuiască acolo timp de cel puțin un deceniu, informează publicația The Independent, citat de Agerpres.
Agora.md
Un sat din Elveția oferă 70.000 de franci familiilor care vor să se mute acolo Locuitorii din Albinen, un mic sat din cantonul elvețian Valais, se vor pronunța prin vot în data de 30 noiembrie asupra unei propuneri privind acordarea unei prime familiilor care sunt dispuse să vină și să locuiască acolo timp de cel puțin un deceniu, informează publicația The Independent, citat de Agerpres.
7 ore
Agora.md / Publicat acum 7 ore
Locuitorii din Albinen, un mic sat din cantonul elvețian Valais, se vor pronunța prin vot în data de 30 noiembrie asupra unei propuneri privind acordarea unei prime familiilor care sunt dispuse să vină și să locuiască acolo timp de cel puțin un deceniu, informează publicația The Independent, citat de Agerpres.
Agora.md
Dosarul lui Evgheni Șevciuk va fi trimis în judecată până la finele acestui an Examinarea dosarului penal al fostului lider de la Tiraspol în lipsa lui va fi finalizată până la sfârșitul acestui an, transmite Ria Novosti. Portalul rus îl citează pe președintele Comisiei de anchetă din rmn, Veaceslav Brânzari, care spune că apoi cauza pe numele lui Evgheni Șevciuc va fi transmisă în judecată.
7 ore
Agora.md / Publicat acum 7 ore
Examinarea dosarului penal al fostului lider de la Tiraspol în lipsa lui va fi finalizată până la sfârșitul acestui an, transmite Ria Novosti. Portalul rus îl citează pe președintele Comisiei de anchetă din rmn, Veaceslav Brânzari, care spune că apoi cauza pe numele lui Evgheni Șevciuc va fi transmisă în judecată.
Agora.md
PL: Dodon și socialiștii, campioni la referendumuri pe banii cetățenilor După „victoria” obținută în cadrul referendumului de pe 19 noiembrie în Chișinău, Dodon și socialiștii lui au prins din nou la curaj. Aceștia au anunțat astăzi că inițiază un nou referendum, de această dată la nivel republican, prin care R. Moldova să treacă de la forma de guvernământ parlamentară la cea prezidenţială, spun liberalii, care consideră că „aceste planuri obscure, puse la cale în laboratoarele Kremlinului au un scop bine definit - cel de-a îngenunchea republica lui Putin”.
8 ore
Agora.md / Publicat acum 8 ore
După „victoria” obținută în cadrul referendumului de pe 19 noiembrie în Chișinău, Dodon și socialiștii lui au prins din nou la curaj. Aceștia au anunțat astăzi că inițiază un nou referendum, de această dată la nivel republican, prin care R. Moldova să treacă de la forma de guvernământ parlamentară la cea prezidenţială, spun liberalii, care consideră că „aceste planuri obscure, puse la cale în laboratoarele Kremlinului au un scop bine definit - cel de-a îngenunchea republica lui Putin”.
Agora.md
Ministerul de Externe neagă că R. Moldova și-a retras solicitarea de a discuta la ONU retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene infirmă categoric informaţiile precum că Republica Moldova şi-ar fi retras solicitarea de a include pe ordinea de zi a celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU chestiunea privind retragerea completă a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova.
8 ore
Agora.md / Publicat acum 8 ore
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene infirmă categoric informaţiile precum că Republica Moldova şi-ar fi retras solicitarea de a include pe ordinea de zi a celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU chestiunea privind retragerea completă a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova.
Agora.md
Copiii bolnavi de diabet zaharat se vor trata în condiții moderne la Institutul Mamei și Copilului Cei 700 de copii bolnavi de diabat zaharat, care se tratează anual  în cadrul Secției Endocrinologie pediatrică de la Institutul Mamei și Copilului, vor beneficia de servicii de tratament moderne datorită  lucrărilor de renovare conform standardelor contemporane, realizate cu susținerea Guvernului României.
9 ore
Agora.md / Publicat acum 9 ore
Cei 700 de copii bolnavi de diabat zaharat, care se tratează anual  în cadrul Secției Endocrinologie pediatrică de la Institutul Mamei și Copilului, vor beneficia de servicii de tratament moderne datorită  lucrărilor de renovare conform standardelor contemporane, realizate cu susținerea Guvernului României.
Agora.md
VIDEO. Inițiativă din partea societății civile: Referendum legislativ de anulare a sistemului electoral mixt Mai mulți reprezentanți ai societății civile au anunțat astăzi inițiativa de inițiere a unui referendum legislativ de anulare a sistemului electoral mixt, votat de Parlament acum câteva luni. „Este o inițativă cetățenească și fără tentă politică. Vă propunem să anulăm cel mai mare abuz democratic din istoria acestei țări, care este acest sistem mixt”, au declarat aceștia. „Putem face istorie. Ca pentru prima dată în istoria noastră, cetățenii să anuleze o lege adoptată de Parlament”, a spus activistul Sergiu Tofilat.
9 ore
Agora.md / Publicat acum 9 ore
Mai mulți reprezentanți ai societății civile au anunțat astăzi inițiativa de inițiere a unui referendum legislativ de anulare a sistemului electoral mixt, votat de Parlament acum câteva luni. „Este o inițativă cetățenească și fără tentă politică. Vă propunem să anulăm cel mai mare abuz democratic din istoria acestei țări, care este acest sistem mixt”, au declarat aceștia. „Putem face istorie. Ca pentru prima dată în istoria noastră, cetățenii să anuleze o lege adoptată de Parlament”, a spus activistul Sergiu Tofilat.
Agora.md
Dosarul Șor nu a ajuns la Curtea de Apel: De patru luni e blocat în instanța de fond la traducere La peste patru luni de la pronunțarea hotărârii motivate a Judecătoriei Chișinău de condamnare a controversatului om de afaceri Ilan Șor, dosarul acestuia încă nu a fost transferat la Curtea de Apel Chișinău, chiar dacă atât procurorii, cât și avocații condamnatului au anunțat că vor ataca sentința cu recurs. Dosarul a fost blocat la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, de judecătorul Andrei Niculcea, cel care a examinat cauza, scrie anticorupție.md.
10 ore
Agora.md / Publicat acum 10 ore
La peste patru luni de la pronunțarea hotărârii motivate a Judecătoriei Chișinău de condamnare a controversatului om de afaceri Ilan Șor, dosarul acestuia încă nu a fost transferat la Curtea de Apel Chișinău, chiar dacă atât procurorii, cât și avocații condamnatului au anunțat că vor ataca sentința cu recurs. Dosarul a fost blocat la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, de judecătorul Andrei Niculcea, cel care a examinat cauza, scrie anticorupție.md.
Agora.md
Procuror, rănit după ce a reţinut un învinuit care tocmai evadase din escortă Un procuror a fost rănit azi dimineață după ce a reţinut un învinuit care tocmai evadase din escortă. Incidentul s-a produs în preajma Penitenciarului nr. 11 din Bălţi, când un învinuit, care tocmai fusese escortat la porţile izolatorului, a profitat de neatenţia poliţiştilor şi a încercat să evadeze.
10 ore
Agora.md / Publicat acum 10 ore
Un procuror a fost rănit azi dimineață după ce a reţinut un învinuit care tocmai evadase din escortă. Incidentul s-a produs în preajma Penitenciarului nr. 11 din Bălţi, când un învinuit, care tocmai fusese escortat la porţile izolatorului, a profitat de neatenţia poliţiştilor şi a încercat să evadeze.
Agora.md
VIDEO. Un polițist din Brazilia a împușcat doi criminali în timp ce își ținea copilul în brațe Un polițist din Sao Paulo, aflat în afara programului, a împușcat mortal doi infractori, în timp ce se afla într-o farmacie alături de familia lui. Întregul incident a fost înregistrat de camerele video ale farmaciei, scrie Digi24.
11 ore
Agora.md / Publicat acum 11 ore
Un polițist din Sao Paulo, aflat în afara programului, a împușcat mortal doi infractori, în timp ce se afla într-o farmacie alături de familia lui. Întregul incident a fost înregistrat de camerele video ale farmaciei, scrie Digi24.
Agora.md
VIDEO. Semnale de alarmă: Intențiile hidroenergetice ale Ucrainei pe Nistru poate avea consecințe grave pentru populație Subiectul intenției Guvernului ucrainean de a construi un complex de hidrocentrale pe râul Nistru ajunge din noi în atenția opiniei publice. Reprezentanți ai societății civile au venit cu un apel privind îmbunătățirea negocierii Acordului de Funcționare a complexului hidroelectric ucrainean Dnestrovsk și impactul său asupra bazinului fluviului Nistru. Potrivit lor, guvernele Ucrainei și a Republicii Moldova ignoră convenții internaționale importante, la care cele două state sunt parte, iar acest lucru va duce la decimarea râului Nistru, fluviu de importanță majoră pentru Republica Moldova și pentru milioane locuitori de pe ambele maluri ale râului. Totodată, aceștia au cerut ca negocierile să fie publice și transparente, avertizând asupra unor riscuri majore la care poate fi supusă populația din cele două state.
11 ore
Agora.md / Publicat acum 11 ore
Subiectul intenției Guvernului ucrainean de a construi un complex de hidrocentrale pe râul Nistru ajunge din noi în atenția opiniei publice. Reprezentanți ai societății civile au venit cu un apel privind îmbunătățirea negocierii Acordului de Funcționare a complexului hidroelectric ucrainean Dnestrovsk și impactul său asupra bazinului fluviului Nistru. Potrivit lor, guvernele Ucrainei și a Republicii Moldova ignoră convenții internaționale importante, la care cele două state sunt parte, iar acest lucru va duce la decimarea râului Nistru, fluviu de importanță majoră pentru Republica Moldova și pentru milioane locuitori de pe ambele maluri ale râului. Totodată, aceștia au cerut ca negocierile să fie publice și transparente, avertizând asupra unor riscuri majore la care poate fi supusă populația din cele două state.
Agora.md
Trei spectacole inedite la care puteți merge în acest weekend! Creați-vă dispoziția și starea de bine vizionând două monospectacole de excepție și o comedie plină de haz la acest final de săptămână. Fie că doriți să vizionați o dramă, o comedie sau o piesă de teatru în interpretarea unui singur actor, la Teatrul Național Eugene Ionesco puteți găsi ceva pe placul dumneavoastră.
11 ore
Agora.md / Publicat acum 11 ore
Creați-vă dispoziția și starea de bine vizionând două monospectacole de excepție și o comedie plină de haz la acest final de săptămână. Fie că doriți să vizionați o dramă, o comedie sau o piesă de teatru în interpretarea unui singur actor, la Teatrul Național Eugene Ionesco puteți găsi ceva pe placul dumneavoastră.
Agora.md
Democrații au discutat proiectul bugetului de stat pentru 2018 La ședința săptămânală a Partidului Democrat s-a discutat schița bugetului de stat pentru anul viitor. Potrivit purtătorului de cuvânt al formațiunii, Vitalie Gămurari, se va pune accent pe reparația drumurilor și eficiența energetică.
12 ore
Agora.md / Publicat acum 12 ore
La ședința săptămânală a Partidului Democrat s-a discutat schița bugetului de stat pentru anul viitor. Potrivit purtătorului de cuvânt al formațiunii, Vitalie Gămurari, se va pune accent pe reparația drumurilor și eficiența energetică.
Agora.md
PD comentează victoria candidaților săi la alegerile locale noi: Oamenii au ales vectorul european Democrații sărbătoresc victoria candidaților săi la alegerile noi în opt din zece localități din țară. Potrivit purtătorului de cuvând al PD-ului, Vitalie Gamurari, victoria democraților se datorează oamenilor care aleg vectorul european.
12 ore
Agora.md / Publicat acum 12 ore
Democrații sărbătoresc victoria candidaților săi la alegerile noi în opt din zece localități din țară. Potrivit purtătorului de cuvând al PD-ului, Vitalie Gamurari, victoria democraților se datorează oamenilor care aleg vectorul european.
Agora.md
PSRM anunță că a colectat 300.000 de semnături pentru republica prezidențială. Greceanîi: Țintim milionul „Activiștii PSRM au colectat deja 300.000 de semnături în susținerea trecerii la republica prezidențială. Până la 2 februarie 2018, intenționăm să colectăm cel puțin un milion de semnături în susținerea republicii prezidențiale”, a declarat președintele partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, în cadrul unei conferințe de presă.
13 ore
Agora.md / Publicat acum 13 ore
„Activiștii PSRM au colectat deja 300.000 de semnături în susținerea trecerii la republica prezidențială. Până la 2 februarie 2018, intenționăm să colectăm cel puțin un milion de semnături în susținerea republicii prezidențiale”, a declarat președintele partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, în cadrul unei conferințe de presă.
Agora.md
Rezultatele anului agricol 2016-2017: „Au fost recoltate 97-98% din culturile agricole” Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a prezentat rezultatele anului agricol 2016-2017. „Au fost recoltate 97-98% din culturile agricole, acum suntem în etapa comercializării produselor”, a declarat Iurie Ușurelu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.
13 ore
Agora.md / Publicat acum 13 ore
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a prezentat rezultatele anului agricol 2016-2017. „Au fost recoltate 97-98% din culturile agricole, acum suntem în etapa comercializării produselor”, a declarat Iurie Ușurelu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.
Agora.md
Două dosare penale pornite în urma accidentului de la mina Pașcani: O persoană reținută Procuratura Generală anunță că a inițiat două cauze penale ca urmare a accidentului produs aseară la mina din satul Pașcani. O persoană a fost reținută.  Știrea se actualizează. 
13 ore
Agora.md / Publicat acum 13 ore
Procuratura Generală anunță că a inițiat două cauze penale ca urmare a accidentului produs aseară la mina din satul Pașcani. O persoană a fost reținută.  Știrea se actualizează. 
Agora.md
LIVE. Procuratura Generală vine cu detalii în cazul accidentului de la mina din Pașcani Procuratura Generală a anunțat un briefing de presă, în care va oferi detalii privind tragicul accident, care a avut loc ieri, la o mină din satul Paşcani, raionul Criuleni. 
14 ore
Agora.md / Publicat acum 14 ore
Procuratura Generală a anunțat un briefing de presă, în care va oferi detalii privind tragicul accident, care a avut loc ieri, la o mină din satul Paşcani, raionul Criuleni. 
Agora.md
FOTO. Prima zăpadă a poposit la nord Prima ninsoare din acest sezon rece a ajuns în partea de nord a Republicii Moldova, și anume în raioanele Edineț, Ocnița, Dondușeni, Briceni. Ninsoarea continuă și la această oră.
14 ore
Agora.md / Publicat acum 14 ore
Prima ninsoare din acest sezon rece a ajuns în partea de nord a Republicii Moldova, și anume în raioanele Edineț, Ocnița, Dondușeni, Briceni. Ninsoarea continuă și la această oră.
Agora.md
FOTO, VIDEO. Prima zăpadă a poposit la nord. Ninge frumos la Briceni Prima ninsoare din acest sezon rece a ajuns în partea de nord a Republicii Moldova, și anume în raioanele Edineț, Ocnița, Dondușeni, Briceni. Ninsoarea continuă și la această oră.
14 ore
Agora.md / Publicat acum 14 ore
Prima ninsoare din acest sezon rece a ajuns în partea de nord a Republicii Moldova, și anume în raioanele Edineț, Ocnița, Dondușeni, Briceni. Ninsoarea continuă și la această oră.
Agora.md
FOTO. Toamna reducerilor la Astro Optica: Alege ochelarii care ți se potrivesc Cauți ochelarii care se potrivesc perfect personalității tale? Rețeaua de magazine Astro Optica vine cu soluții simple la prețuri accesibile. Pe site-ul Astro Optica găsești rame de orice formă, atât pentru copii cât și pentru maturi, cu reduceri de până la 70%. Poți alege dintr-o gamă diversă de branduri (peste 90 de producători), în funcție de preț și preferințele tale. Specialiștii din cadrul filialelor Astro Optica îți vor oferi consultanță profesionistă pentru o vedere impecabilă. 
14 ore
Agora.md / Publicat acum 14 ore
Cauți ochelarii care se potrivesc perfect personalității tale? Rețeaua de magazine Astro Optica vine cu soluții simple la prețuri accesibile. Pe site-ul Astro Optica găsești rame de orice formă, atât pentru copii cât și pentru maturi, cu reduceri de până la 70%. Poți alege dintr-o gamă diversă de branduri (peste 90 de producători), în funcție de preț și preferințele tale. Specialiștii din cadrul filialelor Astro Optica îți vor oferi consultanță profesionistă pentru o vedere impecabilă. 
Agora.md
SUA pune capăt statutului de protecție temporară de care beneficiau circa 60.000 de haitieni Statele Unite au anunțat luni că pun capăt Statutului de Protecție Temporară (TPS) pentru Haiti și le-au dat un interval de 18 luni celor 58.706 de haitieni beneficiari ai programului să se întoarcă în țara lor sau să caute o alternativă, transmite EFE, citat de Agerpres.
15 ore
Agora.md / Publicat acum 15 ore
Statele Unite au anunțat luni că pun capăt Statutului de Protecție Temporară (TPS) pentru Haiti și le-au dat un interval de 18 luni celor 58.706 de haitieni beneficiari ai programului să se întoarcă în țara lor sau să caute o alternativă, transmite EFE, citat de Agerpres.
Agora.md
Pharrell Williams a înregistrat o melodie care va fi lansată peste 100 de ani Pharrell și-a prezentat cea mai recentă piesă în fața unui public select, la o petrecere privată, însă această înregistrare inedită nu va fi disponibilă decât în 2117, informează Cnewsmatin.fr, citat de Digi24.
15 ore
Agora.md / Publicat acum 15 ore
Pharrell și-a prezentat cea mai recentă piesă în fața unui public select, la o petrecere privată, însă această înregistrare inedită nu va fi disponibilă decât în 2117, informează Cnewsmatin.fr, citat de Digi24.
Agora.md
Premieră! O moldoveancă a obținut o funcție de conducere în cea mai mare organizație de tineri antreprenori din Europa Uniunea Europeană a Tinerilor Antreprenori - JEUNE, și-a ales noua conducere pentru perioada 2017-2020, la Budapesta. Pentru prima dată în conducerea celei mai mari organizații de tineri antrepronori din Europa a fost aleasă o moldoveancă. Alexandrina Robu, lobbysta în Bruxelles și reprezentanta mai multor organizații de tineret din Moldova, va reprezenta Moldova ca președintă a Comisiei pentru Femeile Antreprenoare.
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
Uniunea Europeană a Tinerilor Antreprenori - JEUNE, și-a ales noua conducere pentru perioada 2017-2020, la Budapesta. Pentru prima dată în conducerea celei mai mari organizații de tineri antrepronori din Europa a fost aleasă o moldoveancă. Alexandrina Robu, lobbysta în Bruxelles și reprezentanta mai multor organizații de tineret din Moldova, va reprezenta Moldova ca președintă a Comisiei pentru Femeile Antreprenoare.
Agora.md
Se propune sancționarea deputaților sexiști, după ce Voronin a spus că pentru Zotea e nevoie de o bară în Parlament Replicile dintre liderul PCRM, Vladimir Voronin și liberala Alina Zotea, spuse la precedenta ședință a Parlamentului, nu au rămas neobservate. Platforma pentru Egalitate de Gen solicită atenționarea și sancționarea deputaților ambelor sexe pentru declarații discriminatorii și sexiste.
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
Replicile dintre liderul PCRM, Vladimir Voronin și liberala Alina Zotea, spuse la precedenta ședință a Parlamentului, nu au rămas neobservate. Platforma pentru Egalitate de Gen solicită atenționarea și sancționarea deputaților ambelor sexe pentru declarații discriminatorii și sexiste.
Agora.md
Tot mai mulți oameni își permit un MacBook. Brandul a detronat ASOS după vânzări În contrast cu trendul din piață, vânzările de sisteme Apple se află în continuă creștere, scrie Playtech. Ca referință, în trimestrul trei din 2017 a fost prima oară când cei de la Apple au ajuns pe poziția a patra în clasamentul global al comercianților de computere. ASUS este compania a cărei poziție a fost ocupată de către gigantul din Cupertino.
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
În contrast cu trendul din piață, vânzările de sisteme Apple se află în continuă creștere, scrie Playtech. Ca referință, în trimestrul trei din 2017 a fost prima oară când cei de la Apple au ajuns pe poziția a patra în clasamentul global al comercianților de computere. ASUS este compania a cărei poziție a fost ocupată de către gigantul din Cupertino.
Agora.md
Tot mai mulți oameni își permit un MacBook. Brandul a detronat ASUS după vânzări În contrast cu trendul din piață, vânzările de sisteme Apple se află în continuă creștere, scrie Playtech. Ca referință, în trimestrul trei din 2017 a fost prima oară când cei de la Apple au ajuns pe poziția a patra în clasamentul global al comercianților de computere. ASUS este compania a cărei poziție a fost ocupată de către gigantul din Cupertino.
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
În contrast cu trendul din piață, vânzările de sisteme Apple se află în continuă creștere, scrie Playtech. Ca referință, în trimestrul trei din 2017 a fost prima oară când cei de la Apple au ajuns pe poziția a patra în clasamentul global al comercianților de computere. ASUS este compania a cărei poziție a fost ocupată de către gigantul din Cupertino.
Agora.md
Filip a dispus verificarea tuturor minelor din țară, după prăbușirea celei de la Pașcani Premierul Pavel Filip a convocat, seara trecută, o ședință urgentă la Guvern, după prăbușirea minei de calcar de la Pașcani, r. Criuleni, unde au murit trei oameni. Filip a cerut responsabililor să ia legătura cu rudele victimelor și să le ofere ajutor. Premierul a dispus și verificarea condițiilor de siguranță în toate  minele din țară.
16 ore
Agora.md / Publicat acum 16 ore
Premierul Pavel Filip a convocat, seara trecută, o ședință urgentă la Guvern, după prăbușirea minei de calcar de la Pașcani, r. Criuleni, unde au murit trei oameni. Filip a cerut responsabililor să ia legătura cu rudele victimelor și să le ofere ajutor. Premierul a dispus și verificarea condițiilor de siguranță în toate  minele din țară.
Agora.md
La Criuleni s-a surpat o mină de calcar. Două persoane au murit În satul Pașcani, raionul Criuleni, s-a surpat malul unei cariere de piatră, scrie Publika.md. Pământul s-a prăbușit peste trei bărbați aflați înăuntru, doi dintre care au decedat pe loc, iar al treilea se află la spital.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
În satul Pașcani, raionul Criuleni, s-a surpat malul unei cariere de piatră, scrie Publika.md. Pământul s-a prăbușit peste trei bărbați aflați înăuntru, doi dintre care au decedat pe loc, iar al treilea se află la spital.
Agora.md
FOTO, UPDATE. La Criuleni s-a surpat o mină de calcar. Trei persoane au murit În satul Pașcani, raionul Criuleni, s-a surpat malul unei cariere de piatră. Pământul s-a prăbușit peste trei bărbați aflați înăuntru, doi dintre care au decedat pe loc, iar al treilea a decedat în drum spre spital.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
În satul Pașcani, raionul Criuleni, s-a surpat malul unei cariere de piatră. Pământul s-a prăbușit peste trei bărbați aflați înăuntru, doi dintre care au decedat pe loc, iar al treilea a decedat în drum spre spital.
Agora.md
UPDATE. La Criuleni s-a surpat o mină de calcar. Trei persoane au murit În satul Pașcani, raionul Criuleni, s-a surpat malul unei cariere de piatră, scrie Publika.md. Pământul s-a prăbușit peste trei bărbați aflați înăuntru, doi dintre care au decedat pe loc, iar al treilea a decedat în drum spre spital.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
În satul Pașcani, raionul Criuleni, s-a surpat malul unei cariere de piatră, scrie Publika.md. Pământul s-a prăbușit peste trei bărbați aflați înăuntru, doi dintre care au decedat pe loc, iar al treilea a decedat în drum spre spital.
Agora.md
VIDEO. „Moșule, matale măcar știi cine-i aista?”. Se lansează campania de promovare a R. Moldova, „Be our guest” Republica Moldova va avea curând un nou spot de promovare a turismului și a brandului de țară. Astăzi a fost deja publicat teaserul spotului în care pare să se fi filmat o față foarte cunoscută de la Hollywood.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Republica Moldova va avea curând un nou spot de promovare a turismului și a brandului de țară. Astăzi a fost deja publicat teaserul spotului în care pare să se fi filmat o față foarte cunoscută de la Hollywood.
Agora.md
VIDEO. Agora și iData analizează rezultatele referendumului: Cât a costat fiecare vot Agora și compania iData vine cu o analiză succintă a principalelor cifre ce caracterizează referendumul de demitere a primarului genera de Chișinău, Dorin Chirtoacă, actualmente suspendat din funcție.  Pe lângă rezultatul în sine care a presupus un eșec, Mihai Bologan îți spune dacă într-adeăr femeile au fost mai active și cât a costat fiecare vor aruncat în urne.  
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Agora și compania iData vine cu o analiză succintă a principalelor cifre ce caracterizează referendumul de demitere a primarului genera de Chișinău, Dorin Chirtoacă, actualmente suspendat din funcție.  Pe lângă rezultatul în sine care a presupus un eșec, Mihai Bologan îți spune dacă într-adeăr femeile au fost mai active și cât a costat fiecare vor aruncat în urne.  
Agora.md
Cruzești, campion la boicotul referendumului. Doar 14 din cei 1.500 de locuitori au mers la vot La referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă, cea mai slabă prezență la vot a fost înregistrată în suburbii. Din cele 18 localități, în total au mers la vot aproape 7.700 de oameni. În timp ce unele suburbii precum Vatra și Vadul lui Vodă au votat mai activ (19,57% și, respecitv, 16,06%), oomunele Cruzești, Condrița și Colonița au definit mai mult decât exact noțiunea de „boicot”.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
La referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă, cea mai slabă prezență la vot a fost înregistrată în suburbii. Din cele 18 localități, în total au mers la vot aproape 7.700 de oameni. În timp ce unele suburbii precum Vatra și Vadul lui Vodă au votat mai activ (19,57% și, respecitv, 16,06%), oomunele Cruzești, Condrița și Colonița au definit mai mult decât exact noțiunea de „boicot”.
Agora.md
Taxa șocantă cu care Singapore ține sub control numărul de automobile Singapore, care duce o veritabilă luptă împotriva folosirii automobilelor în oraș, a decis să investească sume importante în transportul în comun și să controleze numărul șoferilor autorizați să circule în spațiul limitat de care dispune acest stat insular prin impunerea unei taxe de 31.000 de euro pe vehicul, scrie AFP luni, potrivit Agerpres.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Singapore, care duce o veritabilă luptă împotriva folosirii automobilelor în oraș, a decis să investească sume importante în transportul în comun și să controleze numărul șoferilor autorizați să circule în spațiul limitat de care dispune acest stat insular prin impunerea unei taxe de 31.000 de euro pe vehicul, scrie AFP luni, potrivit Agerpres.
Agora.md
STOP FALS! O declarație trunchiată a lui Traian Băsescu a dezinformat opinia publică Site-ul Aif.md, care este pagina electronică a ziarului ”Argumentî i Factî v Moldove”, a publicat o știre întitulată 
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Site-ul Aif.md, care este pagina electronică a ziarului ”Argumentî i Factî v Moldove”, a publicat o știre întitulată 
Agora.md
Julia Roberts dezvăluie secretul longevității căsniciei sale Julia Roberts a mărturisit că este încă îndrăgostită de Daniel Moder, tatăl copiilor ei, și a dezvăluit secretul longevității mariajului său, relatează Closer în ediția sa online, citată de Agerpres. În 2002, Julia Roberts s-a căsătorit cu Daniel Moder. Actrița l-a întâlnit pe bărbatul acum în vârstă de 48 de ani la turnarea filmului „The Mexican”, lansat în 2001, în care împarte afișul cu actorul Brad Pitt. Cei doi au împreună trei copii: gemenii Hazel și Phinnaeus, în vârstă de 12 ani, și Henry, în vârstă de 10 ani. Potrivit actriței, este o relație care a făcut-o să creadă în sufletul pereche.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Julia Roberts a mărturisit că este încă îndrăgostită de Daniel Moder, tatăl copiilor ei, și a dezvăluit secretul longevității mariajului său, relatează Closer în ediția sa online, citată de Agerpres. În 2002, Julia Roberts s-a căsătorit cu Daniel Moder. Actrița l-a întâlnit pe bărbatul acum în vârstă de 48 de ani la turnarea filmului „The Mexican”, lansat în 2001, în care împarte afișul cu actorul Brad Pitt. Cei doi au împreună trei copii: gemenii Hazel și Phinnaeus, în vârstă de 12 ani, și Henry, în vârstă de 10 ani. Potrivit actriței, este o relație care a făcut-o să creadă în sufletul pereche.
Agora.md
Fenomenul „fake news”, care a făcut ravagii în politică, atacă și comerțul online Internauții pot de acum înainte să cumpere cu mai puțin de 10 dolari și informații false - după modelul știrilor false (fake news) care au făcut ravagii în politică -, pe care pirații cibernetici le propun spre vânzare pentru a ataca domeniul comerțului online. Această metodă reprezintă pentru ei un mijloc de a obține profituri, potrivit unui raport publicat joi, informează AFP, citat de Agerpres.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Internauții pot de acum înainte să cumpere cu mai puțin de 10 dolari și informații false - după modelul știrilor false (fake news) care au făcut ravagii în politică -, pe care pirații cibernetici le propun spre vânzare pentru a ataca domeniul comerțului online. Această metodă reprezintă pentru ei un mijloc de a obține profituri, potrivit unui raport publicat joi, informează AFP, citat de Agerpres.
Agora.md
N-au avut de ales. Locuitorii a două comune au votat în proporție de 100% pentru unicul candidat Se pare că democrația nu a prea funcționat în două comune din R. Moldova care ieri au avut alegeri noi. În comuna Plopi din Cantemir și la Lăpușna, Hâncești, oamenii au primit buletine de vot cu un singur candidat pe el, fiind imposibil de ales cu adevărat.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Se pare că democrația nu a prea funcționat în două comune din R. Moldova care ieri au avut alegeri noi. În comuna Plopi din Cantemir și la Lăpușna, Hâncești, oamenii au primit buletine de vot cu un singur candidat pe el, fiind imposibil de ales cu adevărat.
Agora.md
Vlad Plahotniuc: În 2018 ratingul PDM va da mari bătăi de cap opoziției „În 2018 ratingul politic al PDM va fi un nou motiv de dureri de cap pentru opoziție.” Declarația îi aparține președintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru ziarulnational.md. Potrivit lui, formațiunea nu a dat publicității ultimul sondaj intern pentru a nu oferi motive de comentarii. 
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
„În 2018 ratingul politic al PDM va fi un nou motiv de dureri de cap pentru opoziție.” Declarația îi aparține președintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru ziarulnational.md. Potrivit lui, formațiunea nu a dat publicității ultimul sondaj intern pentru a nu oferi motive de comentarii. 
Agora.md
Plahotniuc: FSB e foarte supărat pe mine pentru că RM a oprit spălarea a 22 de miliarde de dolari din Rusia Serviciile speciale ale Federației Ruse - FSB - sunt foarte supărate pe guvernarea de la Chișinău și pe democratul Vlad Plahotniuc pentru faptul că, în Republica Moldova, instituțiile abilitate au sistat procesul spălării a peste 22 de miliarde de dolari SUA din Rusia și s-au apucat să investigheze acest caz, făcându-l pe larg cunoscut în întreaga lume. Afirmația îi aparține lui Vlad Plahotniuc și a fost făcută într-un interviu pentru ziarulnational.md. Potrivit președintelui PDM, dosarul penal din România este, de fapt, o plângere făcută de Veaceslav Platon, în spatele căruia stă chiar FSB.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Serviciile speciale ale Federației Ruse - FSB - sunt foarte supărate pe guvernarea de la Chișinău și pe democratul Vlad Plahotniuc pentru faptul că, în Republica Moldova, instituțiile abilitate au sistat procesul spălării a peste 22 de miliarde de dolari SUA din Rusia și s-au apucat să investigheze acest caz, făcându-l pe larg cunoscut în întreaga lume. Afirmația îi aparține lui Vlad Plahotniuc și a fost făcută într-un interviu pentru ziarulnational.md. Potrivit președintelui PDM, dosarul penal din România este, de fapt, o plângere făcută de Veaceslav Platon, în spatele căruia stă chiar FSB.
Agora.md
PAS și PPDA vor forma o platformă „a forțelor pro-europene și anti-oligarhice” Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr vor forma o platformă comună a forțelor pro-europene și antioligarhice. În această platformă vor fi cooptate persoane respectate în societate, din toate domeniile de activitate. Anunțul a fost făcut de lidera PAS, Maia Sandu, într-o conferință de presă susținută alături de liderul PPDA, Andrei Năstase.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr vor forma o platformă comună a forțelor pro-europene și antioligarhice. În această platformă vor fi cooptate persoane respectate în societate, din toate domeniile de activitate. Anunțul a fost făcut de lidera PAS, Maia Sandu, într-o conferință de presă susținută alături de liderul PPDA, Andrei Năstase.
Agora.md
Năstase: Prin referendumul eșuat, Dodon i-a plătit lui Plahotniuc datoria pentru sprijinul masiv de la prezidențiale Dodon, fost lider al socialiștilor, și-a plătit datoria pe care o avea la Plahotniuc din campania electorală, când a beneficiat de sprijinul masiv al trustului de presă al președintelui așa-zișilor democrați, de resursele sale administrative și financiare. Afirmația îi aparține liderului PPDA, Andrei Năstase, care crede că adevăratul câștigător al plebiscitului local este democratul Vlad Plahotniuc.
1 zi
Agora.md / Publicat acum 1 zi
Dodon, fost lider al socialiștilor, și-a plătit datoria pe care o avea la Plahotniuc din campania electorală, când a beneficiat de sprijinul masiv al trustului de presă al președintelui așa-zișilor democrați, de resursele sale administrative și financiare. Afirmația îi aparține liderului PPDA, Andrei Năstase, care crede că adevăratul câștigător al plebiscitului local este democratul Vlad Plahotniuc.