Adevărul
Dodon a promulgat legea pentru modificarea Codului Electoral Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a promulgat joi, 20 iulie, legea pentru modificarea Codului Electoral, care prevede trecerea la sistemul de vot mixt. Decretul a fost semnat la câteva după ce iniţiativa în cauză a fost votată în Parlament în lectură finală, transmite IPN.
4 ore
Adevărul / Publicat acum 4 ore
Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a promulgat joi, 20 iulie, legea pentru modificarea Codului Electoral, care prevede trecerea la sistemul de vot mixt. Decretul a fost semnat la câteva după ce iniţiativa în cauză a fost votată în Parlament în lectură finală, transmite IPN.
Adevărul
Igor Dodon a promulgat legea privind trecerea la sistemul electoral mixt Igor Dodon a promulgat în după-amiaza zilei de joi, 20 iulie, legea privind trecerea la sistemul electoral mixt, după ce 74 de deputaţi au votat adoptarea legii respective. Astfel, la următoarele alegeri parlamentare 51 de deputaţi vor fi aleşi pe liste de partid, iar 50 pe circumscripţii uninominale.
4 ore
Adevărul / Publicat acum 4 ore
Igor Dodon a promulgat în după-amiaza zilei de joi, 20 iulie, legea privind trecerea la sistemul electoral mixt, după ce 74 de deputaţi au votat adoptarea legii respective. Astfel, la următoarele alegeri parlamentare 51 de deputaţi vor fi aleşi pe liste de partid, iar 50 pe circumscripţii uninominale.
Adevărul
Premierul României a discutat cu Donald Tusk despre Republica Moldova: Ne continuăm rolul de cel mai implicat stat în atragerea Moldovei pe calea UE Premierul Mihai Tudose a discutat la telefon, joi, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, despre Republica Moldova, în contextul în care va face o vizită vineri în statul vecin, şi i-a transmis liderului europena că România îşi continuă rolul de cel mai implicat stat membru în atragerea Moldovei pe calea europeană, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale.
5 ore
Adevărul / Publicat acum 5 ore
Premierul Mihai Tudose a discutat la telefon, joi, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, despre Republica Moldova, în contextul în care va face o vizită vineri în statul vecin, şi i-a transmis liderului europena că România îşi continuă rolul de cel mai implicat stat membru în atragerea Moldovei pe calea europeană, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale.
Adevărul
Vot final pentru tichetele de masă Proiectul de lege cu privire la tichetele de masă a fost votat în lectură finală de Parlament cu 54 de voturi. Tichetele de masă vor fi oferite ca supliment la salariu, angajatorii însă nu vor fi obligaţi să le introducă, transmite IPN.
5 ore
Adevărul / Publicat acum 5 ore
Proiectul de lege cu privire la tichetele de masă a fost votat în lectură finală de Parlament cu 54 de voturi. Tichetele de masă vor fi oferite ca supliment la salariu, angajatorii însă nu vor fi obligaţi să le introducă, transmite IPN.
Adevărul
Rogozin sfidează interdicţiile MAE de la Chişinău: „Nu am înţeles cine şi ce mi-a interzis“ Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, afirmă că va zbura la Chişinău şi la Tiraspol în pofida interdicţiilor impuse de Ministerul de Externe de la Chişinău, care a solicitat delegaţiei ruse să se abţină de la survolarea spaţiului aerian moldovenesc cu avioane militare, cu scopul de a participa la aniversarea a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.
5 ore
Adevărul / Publicat acum 5 ore
Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, afirmă că va zbura la Chişinău şi la Tiraspol în pofida interdicţiilor impuse de Ministerul de Externe de la Chişinău, care a solicitat delegaţiei ruse să se abţină de la survolarea spaţiului aerian moldovenesc cu avioane militare, cu scopul de a participa la aniversarea a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.
Adevărul
Programul vizitei premierului român la Chişinău Prim-ministrul României, Mihai Tudose, va ajunge vineri, 21 iulie, la Chişinău, în prima sa vizită de lucru în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul Pavel Filip şi premierul Mihai Tudose vor avea o întrevedere bilaterală, după care discuţiile vor continua în cadrul delegaţiilor oficiale din cele două ţări, transmite IPN.
6 ore
Adevărul / Publicat acum 6 ore
Prim-ministrul României, Mihai Tudose, va ajunge vineri, 21 iulie, la Chişinău, în prima sa vizită de lucru în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul Pavel Filip şi premierul Mihai Tudose vor avea o întrevedere bilaterală, după care discuţiile vor continua în cadrul delegaţiilor oficiale din cele două ţări, transmite IPN.
Adevărul
Igor Dodon salută votul din Parlament privind proiectul de modificare a Codului Electoral Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a scris pe pagina sa de Facebook că salută votul pentru modificarea sistemului electoral. Proiectul a menţinut în totalitate conceptul pe care l-a propus în luna aprilie.
7 ore
Adevărul / Publicat acum 7 ore
Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a scris pe pagina sa de Facebook că salută votul pentru modificarea sistemului electoral. Proiectul a menţinut în totalitate conceptul pe care l-a propus în luna aprilie.
Adevărul
Şefii unor companii petroliere au ajuns pe banca acuzaţilor pentru fapte de corupţie Directorul şi managerul regional al unor staţii PECO au fost trimişi pe banca acuzaţilor pentru corupere activă în proporţii deosebit de mari, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Procuraturii Generale.
8 ore
Adevărul / Publicat acum 8 ore
Directorul şi managerul regional al unor staţii PECO au fost trimişi pe banca acuzaţilor pentru corupere activă în proporţii deosebit de mari, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Procuraturii Generale.
Adevărul
Pavel Filip: Nimeni nu are de gând să închidă niciun spital acum „Nimeni nu are de gând să închidă niciun spital acum”, a declarat, miercuri, premierul Pavel Filip, respingând speculaţiile care se fac pe marginea reformei spitaliceşti. Şeful Guvernului a cerut Ministerului Sănătăţii să comunice mai eficient despre această reformă, transmite IPN.
8 ore
Adevărul / Publicat acum 8 ore
„Nimeni nu are de gând să închidă niciun spital acum”, a declarat, miercuri, premierul Pavel Filip, respingând speculaţiile care se fac pe marginea reformei spitaliceşti. Şeful Guvernului a cerut Ministerului Sănătăţii să comunice mai eficient despre această reformă, transmite IPN.
Adevărul
15 milioane de lei pentru Spitalul Clinic Republican Cabinetul de miniştri a decis alocarea a 15 milioane de lei pentru consolidarea bazei tehnico-materiale a Spitalului Clinic Republican, transmite IPN.
8 ore
Adevărul / Publicat acum 8 ore
Cabinetul de miniştri a decis alocarea a 15 milioane de lei pentru consolidarea bazei tehnico-materiale a Spitalului Clinic Republican, transmite IPN.
Adevărul
Republica Moldova negociază semnarea unui acord cu IFC Cabinetul de miniştri a aprobat iniţierea negocierilor pentru semnarea Acordului de consultanţă între Guvernul Republicii Moldova, reprezentat de Ministerul Economiei, şi Corporaţia Financiară Internaţională (IFC).
8 ore
Adevărul / Publicat acum 8 ore
Cabinetul de miniştri a aprobat iniţierea negocierilor pentru semnarea Acordului de consultanţă între Guvernul Republicii Moldova, reprezentat de Ministerul Economiei, şi Corporaţia Financiară Internaţională (IFC).
Adevărul
Modificări la Codul Educaţiei Guvernul a aprobat modificări la Codul Educaţiei, care vin să asigure un sistem de pregătire a cadrelor didactice pentru instituţiile de învăţământ preşcolar şi primar, dar şi pentru alte domenii ale economiei naţionale în instituţiile de învăţământ profesional tehnic post secundar.
8 ore
Adevărul / Publicat acum 8 ore
Guvernul a aprobat modificări la Codul Educaţiei, care vin să asigure un sistem de pregătire a cadrelor didactice pentru instituţiile de învăţământ preşcolar şi primar, dar şi pentru alte domenii ale economiei naţionale în instituţiile de învăţământ profesional tehnic post secundar.
Adevărul
Vot final: sistemul electoral va fi modificat Parlamentul a votat cu 74 de voturi în lectură finală proiectul de modificare a Codului Electoral prin care se trece de la sistemul proporţional de vot, pe liste de partid, la cel mixt, în care jumătate din deputaţi vor fi aleşi pe liste de partid, iar cealaltă în circumscripţii uninominale, transmite IPN.
9 ore
Adevărul / Publicat acum 9 ore
Parlamentul a votat cu 74 de voturi în lectură finală proiectul de modificare a Codului Electoral prin care se trece de la sistemul proporţional de vot, pe liste de partid, la cel mixt, în care jumătate din deputaţi vor fi aleşi pe liste de partid, iar cealaltă în circumscripţii uninominale, transmite IPN.
Adevărul
VIDEO Chişinău: Altercaţii între protestatarii din cele două tabere, după votul care modifică sistemul electoral. Oamenii au ajuns la Preşedinţie Două proteste au loc concomitent la Chişinău joi, 20 iulie. Ambele manifestaţii sunt organizate în faţa Parlamentului, acolo unde deputaţii au votat în plen proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral. În timp ce opoziţia pledează contra trecerii la sistemul electoral mixt, guvernarea şi-a scos în stradă simpatizanţii pentru ca aceştia să manifeste în susţinerea modificărilor electorale.
10 ore
Adevărul / Publicat acum 10 ore
Două proteste au loc concomitent la Chişinău joi, 20 iulie. Ambele manifestaţii sunt organizate în faţa Parlamentului, acolo unde deputaţii au votat în plen proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral. În timp ce opoziţia pledează contra trecerii la sistemul electoral mixt, guvernarea şi-a scos în stradă simpatizanţii pentru ca aceştia să manifeste în susţinerea modificărilor electorale.
Adevărul
Chişinăul, divizat în două. Altercaţii între protestatarii din cele două tabere, după votul final care stabileşte modificarea sistemului electoral VIDEO Două proteste au loc concomitent la Chişinău joi, 20 iulie. Ambele manifestaţii sunt organizate în faţa Parlamentului, acolo unde deputaţii au votat în plen proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral. În timp ce opoziţia pledează contra trecerii la sistemul electoral mixt, guvernarea şi-a scos în stradă simpatizanţii pentru ca aceştia să manifeste în susţinerea modificărilor electorale.
10 ore
Adevărul / Publicat acum 10 ore
Două proteste au loc concomitent la Chişinău joi, 20 iulie. Ambele manifestaţii sunt organizate în faţa Parlamentului, acolo unde deputaţii au votat în plen proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral. În timp ce opoziţia pledează contra trecerii la sistemul electoral mixt, guvernarea şi-a scos în stradă simpatizanţii pentru ca aceştia să manifeste în susţinerea modificărilor electorale.
Adevărul
VIDEO Altercaţii între protestatarii din cele două tabere, după votul final care stabileşte modificarea sistemului electoral. Oamenii au ajuns la Preşedinţie Două proteste au loc concomitent la Chişinău joi, 20 iulie. Ambele manifestaţii sunt organizate în faţa Parlamentului, acolo unde deputaţii au votat în plen proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral. În timp ce opoziţia pledează contra trecerii la sistemul electoral mixt, guvernarea şi-a scos în stradă simpatizanţii pentru ca aceştia să manifeste în susţinerea modificărilor electorale.
10 ore
Adevărul / Publicat acum 10 ore
Două proteste au loc concomitent la Chişinău joi, 20 iulie. Ambele manifestaţii sunt organizate în faţa Parlamentului, acolo unde deputaţii au votat în plen proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral. În timp ce opoziţia pledează contra trecerii la sistemul electoral mixt, guvernarea şi-a scos în stradă simpatizanţii pentru ca aceştia să manifeste în susţinerea modificărilor electorale.
Adevărul
VIDEO Chişinăul, divizat în două. Altercaţii între protestatarii din cele două tabere, după votul final care stabileşte modificarea sistemului electoral Două proteste au loc concomitent la Chişinău joi, 20 iulie. Ambele manifestaţii sunt organizate în faţa Parlamentului, acolo unde deputaţii au votat în plen proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral. În timp ce opoziţia pledează contra trecerii la sistemul electoral mixt, guvernarea şi-a scos în stradă simpatizanţii pentru ca aceştia să manifeste în susţinerea modificărilor electorale.
10 ore
Adevărul / Publicat acum 10 ore
Două proteste au loc concomitent la Chişinău joi, 20 iulie. Ambele manifestaţii sunt organizate în faţa Parlamentului, acolo unde deputaţii au votat în plen proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral. În timp ce opoziţia pledează contra trecerii la sistemul electoral mixt, guvernarea şi-a scos în stradă simpatizanţii pentru ca aceştia să manifeste în susţinerea modificărilor electorale.
Adevărul
VIDEO Altercaţii între protestatarii care au manifestat la Chişinău, după votul final care stabileşte modificarea sistemului electoral Două proteste au avut loc concomitent la Chişinău joi, 20 iulie. Ambele manifestaţii au fost organizate în faţa Parlamentului, acolo unde deputaţii au votat în plen proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral.
10 ore
Adevărul / Publicat acum 10 ore
Două proteste au avut loc concomitent la Chişinău joi, 20 iulie. Ambele manifestaţii au fost organizate în faţa Parlamentului, acolo unde deputaţii au votat în plen proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral.
Adevărul
LIVE VIDEO Chişinăul, divizat în două: Opoziţia protestează faţă de schimbarea sistemului electoral, iar guvernarea a scos oamenii în stradă în susţinerea ideii Două proteste au loc concomitent la Chişinău joi, 20 iulie. Ambele manifestaţii sunt organizate în faţa Parlamentului, acolo unde deputaţii urmează să supună votului în plen proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral. În timp ce opoziţia pledează contra trecerii la sistemul electoral mixt, guvernarea şi-a scos în stradă simpatizanţii pentru ca aceştia să manifeste în susţinerea modificărilor electorale.
10 ore
Adevărul / Publicat acum 10 ore
Două proteste au loc concomitent la Chişinău joi, 20 iulie. Ambele manifestaţii sunt organizate în faţa Parlamentului, acolo unde deputaţii urmează să supună votului în plen proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral. În timp ce opoziţia pledează contra trecerii la sistemul electoral mixt, guvernarea şi-a scos în stradă simpatizanţii pentru ca aceştia să manifeste în susţinerea modificărilor electorale.
Adevărul
Altercaţii între protestatarii din cele două tabere, după votul final care stabileşte modificarea sistemului electoral. Oamenii au ajuns la Preşedinţie VIDEO Două proteste au loc concomitent la Chişinău joi, 20 iulie. Ambele manifestaţii sunt organizate în faţa Parlamentului, acolo unde deputaţii au votat în plen proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral. În timp ce opoziţia pledează contra trecerii la sistemul electoral mixt, guvernarea şi-a scos în stradă simpatizanţii pentru ca aceştia să manifeste în susţinerea modificărilor electorale.
10 ore
Adevărul / Publicat acum 10 ore
Două proteste au loc concomitent la Chişinău joi, 20 iulie. Ambele manifestaţii sunt organizate în faţa Parlamentului, acolo unde deputaţii au votat în plen proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral. În timp ce opoziţia pledează contra trecerii la sistemul electoral mixt, guvernarea şi-a scos în stradă simpatizanţii pentru ca aceştia să manifeste în susţinerea modificărilor electorale.
Adevărul
LIVE VIDEO Chişinăul, divizat în două. Protestatarii înconjoară clădirea Parlamentului Două proteste au loc concomitent la Chişinău joi, 20 iulie. Ambele manifestaţii sunt organizate în faţa Parlamentului, acolo unde deputaţii au votat în plen proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral. În timp ce opoziţia pledează contra trecerii la sistemul electoral mixt, guvernarea şi-a scos în stradă simpatizanţii pentru ca aceştia să manifeste în susţinerea modificărilor electorale.
10 ore
Adevărul / Publicat acum 10 ore
Două proteste au loc concomitent la Chişinău joi, 20 iulie. Ambele manifestaţii sunt organizate în faţa Parlamentului, acolo unde deputaţii au votat în plen proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral. În timp ce opoziţia pledează contra trecerii la sistemul electoral mixt, guvernarea şi-a scos în stradă simpatizanţii pentru ca aceştia să manifeste în susţinerea modificărilor electorale.
Adevărul
Corneliu Ciurea: Recomandările Comisiei de la Veneţia au fost luate în calcul Recomandările Comisiei de la Veneţia privind proiectul creării sistemului electoral mixt în Republica Moldova au fost luate în calcul, cu excepţia punctului ce ţine de consens. Declaraţia în acest sens a fost făcută de analistul politic Corneliu Ciurea în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV, citat de IPN.
12 ore
Adevărul / Publicat acum 12 ore
Recomandările Comisiei de la Veneţia privind proiectul creării sistemului electoral mixt în Republica Moldova au fost luate în calcul, cu excepţia punctului ce ţine de consens. Declaraţia în acest sens a fost făcută de analistul politic Corneliu Ciurea în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV, citat de IPN.
Adevărul
Ion Ceban: Actualmente lipseşte un plan strategic de dezvoltare a Chişinăului În acest moment, nu există un plan strategic de dezvoltare a oraşului Chişinău. Planul general care a fost elaborat în anul 2007 nu înseamnă decât împărţirea sferelor de influenţă, a declarat preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor din Consiliul municipal Chişinău, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova, transmite IPN.
12 ore
Adevărul / Publicat acum 12 ore
În acest moment, nu există un plan strategic de dezvoltare a oraşului Chişinău. Planul general care a fost elaborat în anul 2007 nu înseamnă decât împărţirea sferelor de influenţă, a declarat preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor din Consiliul municipal Chişinău, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova, transmite IPN.
Adevărul
Patru moldoveni riscă ani grei de închisoare pentru contrabandă cu mercur Patru cetăţeni moldoveni, membri ai unui grup organizat, riscă de ani de închisoare pentru trecerea peste frontiera vamală a Republicii Moldova a unei substanţe otrăvitoare în proporţii deosebit de mari, tăinuind-o de controlul vamal.
12 ore
Adevărul / Publicat acum 12 ore
Patru cetăţeni moldoveni, membri ai unui grup organizat, riscă de ani de închisoare pentru trecerea peste frontiera vamală a Republicii Moldova a unei substanţe otrăvitoare în proporţii deosebit de mari, tăinuind-o de controlul vamal.
Adevărul
Planul lui Rogozin dat peste cap? Chişinăul îi interzice oficialului rus să survoleze spaţiul aerian al Moldovei cu avioane militare Ministerul de Externe de la Chişinău îi solicita vicepremierului Rusiei, Dmitrii Rogozin, dar şi delegaţiei acestuia să se abţină de la survolarea spaţiului aerian moldovenesc pe avioane militare, cu scopul de a participa la aniversarea a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.
19 ore
Adevărul / Publicat acum 19 ore
Ministerul de Externe de la Chişinău îi solicita vicepremierului Rusiei, Dmitrii Rogozin, dar şi delegaţiei acestuia să se abţină de la survolarea spaţiului aerian moldovenesc pe avioane militare, cu scopul de a participa la aniversarea a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.
Adevărul
Activiştii lui Renato Usatîi au organizat un protest nocturn în faţa Parlamentului de la Chişinău. Trei persoane au fost reţinute În jur de o sută de activişti ai Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi, au protestat în noaptea de miercuri, 18 iulie, în faţa Parlamentului de la Chişinău. Manifestanţii au cerut retragrea proiectului de lege privind schimbarea sistemului electoral.
20 ore
Adevărul / Publicat acum 20 ore
În jur de o sută de activişti ai Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi, au protestat în noaptea de miercuri, 18 iulie, în faţa Parlamentului de la Chişinău. Manifestanţii au cerut retragrea proiectului de lege privind schimbarea sistemului electoral.
Adevărul
Activiştii lui Renato Usatîi au organizat un protest nocturn în faţa Parlamentului de la Chişinău. Două persoane au fost reţinute VIDEO Circa o sută de activişti ai Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi, au protestat în noaptea de miercuri, 19 iulie, în faţa Parlamentului de la Chişinău. Manifestanţii au cerut retragrea proiectului de lege privind schimbarea sistemului electoral.
20 ore
Adevărul / Publicat acum 20 ore
Circa o sută de activişti ai Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi, au protestat în noaptea de miercuri, 19 iulie, în faţa Parlamentului de la Chişinău. Manifestanţii au cerut retragrea proiectului de lege privind schimbarea sistemului electoral.
Adevărul
Activiştii lui Renato Usatîi au organizat un protest nocturn în faţa Parlamentului de la Chişinău. Trei persoane au fost reţinute VIDEO Circa o sută de activişti ai Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi, au protestat în noaptea de miercuri, 19 iulie, în faţa Parlamentului de la Chişinău. Manifestanţii au cerut retragrea proiectului de lege privind schimbarea sistemului electoral.
20 ore
Adevărul / Publicat acum 20 ore
Circa o sută de activişti ai Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi, au protestat în noaptea de miercuri, 19 iulie, în faţa Parlamentului de la Chişinău. Manifestanţii au cerut retragrea proiectului de lege privind schimbarea sistemului electoral.
Adevărul
Vitali Ignatiev acuză aplicarea unei strategii de escaladare a conflictului transnistrean Reprezentantul Tiraspolului în reglementarea transnistreană, Vitali Ignatiev, acuză aplicarea unei strategii de escaladare a conflictului transnistrean, implicit prin deschiderea punctului de control comun moldo-ucrainean „Cuciurgan-Pervomaisc”.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Reprezentantul Tiraspolului în reglementarea transnistreană, Vitali Ignatiev, acuză aplicarea unei strategii de escaladare a conflictului transnistrean, implicit prin deschiderea punctului de control comun moldo-ucrainean „Cuciurgan-Pervomaisc”.
Adevărul
Înscrierea copiilor la grădiniţă se va face online de la 1 septembrie În Chişinău, părinţii îşi vor putea înscrie copiii la grădiniţă în regim online, începând cu 1 septembrie. Direcţia generală educaţie, tineret şi sport şi E-guvernare au lansat astăzi, 19 iulie, platforma electronică: www.inscriere-gradinite.md, care va asigura înscrierea online la 130 de instituţii de învăţământ preşcolar, transmite IPN.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
În Chişinău, părinţii îşi vor putea înscrie copiii la grădiniţă în regim online, începând cu 1 septembrie. Direcţia generală educaţie, tineret şi sport şi E-guvernare au lansat astăzi, 19 iulie, platforma electronică: www.inscriere-gradinite.md, care va asigura înscrierea online la 130 de instituţii de învăţământ preşcolar, transmite IPN.
Adevărul
Salariile profesorilor cresc din 1 septembrie Salariile cadrelor didactice din învăţământul general şi profesional-tehnic vor fi majorate cu 11,3% din 1 septembrie anul curent. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei de miercuri, 19 iulie, a Comisiei de negocieri din partea Guvernului şi a Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei, prezidate de premierul Pavel Filip.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Salariile cadrelor didactice din învăţământul general şi profesional-tehnic vor fi majorate cu 11,3% din 1 septembrie anul curent. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei de miercuri, 19 iulie, a Comisiei de negocieri din partea Guvernului şi a Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei, prezidate de premierul Pavel Filip.
Adevărul
Cuantumul prognozat al salariului mediu pe economie creşte Cuantumul prognozat al salariului mediu pe economie creşte până la 5600 de lei, cu 300 de lei mai mult faţă de valoarea aprobată la finele anului 2016, transmite IPN.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Cuantumul prognozat al salariului mediu pe economie creşte până la 5600 de lei, cu 300 de lei mai mult faţă de valoarea aprobată la finele anului 2016, transmite IPN.
Adevărul
Mihai Ghimpu: Dosarul lui Dorin Chirtoacă este politic Liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu a declarat într-o conferinţă de presă că cercetarea penală a primarului Dorin Chirtoacă, prim-vicepreşedinte al PL, se face în cadrul unui dosar politic intentat la comanda celor care deţin puterea în Republica Moldova, transmite IPN.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu a declarat într-o conferinţă de presă că cercetarea penală a primarului Dorin Chirtoacă, prim-vicepreşedinte al PL, se face în cadrul unui dosar politic intentat la comanda celor care deţin puterea în Republica Moldova, transmite IPN.
Adevărul
Evghenii Şevciuk, audiat de procurorii PCCOCS Fostul lider al regiunii transnistrene, Evghenii Şevciuk, a fost audiat de procurori. Vitalie Busuioc, şeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), a declarat pentru IPN că audierile s-au desfăşurat la începutul săptămânii.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Fostul lider al regiunii transnistrene, Evghenii Şevciuk, a fost audiat de procurori. Vitalie Busuioc, şeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), a declarat pentru IPN că audierile s-au desfăşurat la începutul săptămânii.
Adevărul
Parlamentarii vor lucra şi sâmbătă, ca să epuizeze agenda stabilită Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat după şedinţa Biroului permanent că legislativul va depune eforturi ca săptămâna aceasta să se încheie şedinţele plenare. Parlamentul se va întruni în şedinţă în fiecare zi, inclusiv sâmbătă, dacă va fi nevoie, ca să fie epuizată agenda stabilită de Birou, transmite IPN.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat după şedinţa Biroului permanent că legislativul va depune eforturi ca săptămâna aceasta să se încheie şedinţele plenare. Parlamentul se va întruni în şedinţă în fiecare zi, inclusiv sâmbătă, dacă va fi nevoie, ca să fie epuizată agenda stabilită de Birou, transmite IPN.
Adevărul
„Partidul Nostru“ cheamă la protest faţă de modificarea sistemului electoral Partidul Politic „Partidul Nostru” cheamă oamenii să vină mâine, 20 iulie, cu începere de la ora 09.00, să protesteze în faţa Parlamentului împotriva modificării sistemului electoral, transmite IPN.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Partidul Politic „Partidul Nostru” cheamă oamenii să vină mâine, 20 iulie, cu începere de la ora 09.00, să protesteze în faţa Parlamentului împotriva modificării sistemului electoral, transmite IPN.
Adevărul
Revolta elevilor eminenţi din Moldova faţă de Igor Dodon. Mai mulţi elevi au refuzat diplomele de onoare oferite de preşedintele ţării Igor Dodon s-a întâlnit marţi, 18 iulie, cu 100 dintre cei mai buni absolvenţi de liceu din ţară, cărora le-a acordat „Diploma de Onoare” a Preşedintelui Republicii Moldova. Un incident a umbrit evenimentul: mai mulţi elevi au refuzat diplomele oferite de preşedinte.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Igor Dodon s-a întâlnit marţi, 18 iulie, cu 100 dintre cei mai buni absolvenţi de liceu din ţară, cărora le-a acordat „Diploma de Onoare” a Preşedintelui Republicii Moldova. Un incident a umbrit evenimentul: mai mulţi elevi au refuzat diplomele oferite de preşedinte.
Adevărul
Deţinutul evadat de la Goian a fost reţinut Deţinutul care a evadat în seara zilei de 16 iulie din Penitenciarul Goian a fost reţinut. În timpul reţinerii, acesta se deplasa într-o maşină de taxi spre satul Varniţa, raionul Anenii Noi, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Deţinutul care a evadat în seara zilei de 16 iulie din Penitenciarul Goian a fost reţinut. În timpul reţinerii, acesta se deplasa într-o maşină de taxi spre satul Varniţa, raionul Anenii Noi, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.
Adevărul
Deţinuţii care demonstrează comportament bun îşi vor ispăşi jumătate din pedeapsă acasă Deţinuţii care demonstrează comportament bun îşi vor putea ispăşi acasă jumătate din termenul sentinţei stabilit de instanţa de judecată. O iniţiativă în acest sens a Ministerului Justiţiei, care prevede modificarea Codului Penal, a fost avizată pozitiv de către Comisia juridică, numiri şi imunităţi a Parlamentului, transmite IPN.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Deţinuţii care demonstrează comportament bun îşi vor putea ispăşi acasă jumătate din termenul sentinţei stabilit de instanţa de judecată. O iniţiativă în acest sens a Ministerului Justiţiei, care prevede modificarea Codului Penal, a fost avizată pozitiv de către Comisia juridică, numiri şi imunităţi a Parlamentului, transmite IPN.
Adevărul
Diagnosticarea precoce a tumorilor maligne la copii duce la creşterea supravieţuirii În 2016, numărul cazurilor noi de tumori maligne la copii a crescut. În Republica Moldova, la 100 de mii de copii în vârstă de 0-17 ani revin în medie 13,5 cazuri noi, comparativ cu 8,8 cazuri în anul 2012. Medicii Institutului Oncologic din Chişinău confirmă că în ultimii ani numărul copiilor cu tumori maligne aflaţi la evidenţa instituţiei a crescut.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
În 2016, numărul cazurilor noi de tumori maligne la copii a crescut. În Republica Moldova, la 100 de mii de copii în vârstă de 0-17 ani revin în medie 13,5 cazuri noi, comparativ cu 8,8 cazuri în anul 2012. Medicii Institutului Oncologic din Chişinău confirmă că în ultimii ani numărul copiilor cu tumori maligne aflaţi la evidenţa instituţiei a crescut.
Adevărul
Poliţist condamnat la închisoare cu executare şi pus să întoarcă banii extorcaţi Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Drochia a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare, cu executare, şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în organele de drept timp de doi ani şi trei luni. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea din contul poliţistului a sumei extorcate şi primite prin acţiuni de trafic de influenţă.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Drochia a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare, cu executare, şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în organele de drept timp de doi ani şi trei luni. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea din contul poliţistului a sumei extorcate şi primite prin acţiuni de trafic de influenţă.
Adevărul
Uniunea Europeană finanţează proiecte de aprovizionare cu apă şi eficienţă energetică Uniunea Europeană va finanţa elaborarea documentaţiei tehnice şi de licitaţie pentru lucrările de construcţie în cadrul a 18 proiecte ce ţin de domeniul aprovizionării cu apă şi canalizare (AAC) şi eficienţă energetică (EE), selectate în  Regiunile de Dezvoltare Nord, Centru şi Sud din Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Uniunea Europeană va finanţa elaborarea documentaţiei tehnice şi de licitaţie pentru lucrările de construcţie în cadrul a 18 proiecte ce ţin de domeniul aprovizionării cu apă şi canalizare (AAC) şi eficienţă energetică (EE), selectate în  Regiunile de Dezvoltare Nord, Centru şi Sud din Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.
Adevărul
Separatiştii ruşi proclamă Malorusia: provocare uriaşă pentru lumea occidentală, victorie a strategiei de destabilizare a lui Putin Conflictul din Ucraina intră de acum într-o nouă fază, perfect logică în ceea ce este, odată cu anexarea ilegală a Crimeei, o mişcare amplă şi susţinută de recuperare de către Rusia a unei părţi a teritoriilor ce au aparţinut odinioară Rusiei Imperiale şi URSS.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Conflictul din Ucraina intră de acum într-o nouă fază, perfect logică în ceea ce este, odată cu anexarea ilegală a Crimeei, o mişcare amplă şi susţinută de recuperare de către Rusia a unei părţi a teritoriilor ce au aparţinut odinioară Rusiei Imperiale şi URSS.
Adevărul
Studiu IDIS: Modificarea Codului Muncii comportă riscuri sociale Proiectul de lege pentru modificarea Codului Muncii, aprobat la sfârşitul lunii iunie de către Guvern, comportă riscuri sociale. Este constarea unui studiu realizat de Adrian Lungu, expert asociat IDIS Viitorul, transmite IPN.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Proiectul de lege pentru modificarea Codului Muncii, aprobat la sfârşitul lunii iunie de către Guvern, comportă riscuri sociale. Este constarea unui studiu realizat de Adrian Lungu, expert asociat IDIS Viitorul, transmite IPN.
Adevărul
PSRM lansează campania de pregătire pentru referendumul propus de Igor Dodon Comitetul Executiv al Partidul Socialiştilor din Republica Moldova lansează campania de pregătire pentru referendumul republican propus de preşedintele Igor Dodon, transmite IPN.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Comitetul Executiv al Partidul Socialiştilor din Republica Moldova lansează campania de pregătire pentru referendumul republican propus de preşedintele Igor Dodon, transmite IPN.
Adevărul
Troleibuzele din Chişinău pe rutele 22 şi 24 vor circula până la ora 1.00 Din 1 august, în Chişinău, troleibuzele vor circula până la ora 1.00 pe rutele 22 şi 24. O decizie în acest sens a fost votată cu 26 de voturi de către consilierii municipali la şedinţa din 18 iulie.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Din 1 august, în Chişinău, troleibuzele vor circula până la ora 1.00 pe rutele 22 şi 24. O decizie în acest sens a fost votată cu 26 de voturi de către consilierii municipali la şedinţa din 18 iulie.
Adevărul
Comisia Electorală Centrală a aprobat instrucţiunea privind participarea partidelor la referendum Comisia Electorală Centrală a aprobat Instrucţiunea privind modul de participare a partidelor politice şi altor organizaţii social-politice la campania electorală pentru referendumul republican consultativ şi Programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a plebiscitului, transmite IPN.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Comisia Electorală Centrală a aprobat Instrucţiunea privind modul de participare a partidelor politice şi altor organizaţii social-politice la campania electorală pentru referendumul republican consultativ şi Programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a plebiscitului, transmite IPN.
Adevărul
20 de femei au început tratamentul gratuit de fertilizare in vitro 20 de femei au început tratamentul gratuit, în baza poliţei de asigurare medicală, de fertilizare in vitro. Una dintre paciente este deja însărcinată, anunţă Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
20 de femei au început tratamentul gratuit, în baza poliţei de asigurare medicală, de fertilizare in vitro. Una dintre paciente este deja însărcinată, anunţă Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.
Adevărul
Ucraina, poligon pentru războiul cibernetic rusesc Ucraina este de câţiva ani încoace un poligon pentru războiul cibernetic rusesc, care riscă să se extindă şi să devină principala ameninţare a Europei.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Ucraina este de câţiva ani încoace un poligon pentru războiul cibernetic rusesc, care riscă să se extindă şi să devină principala ameninţare a Europei.
Adevărul
Acuzat pe nedrept de omor, un bărbat a făcut 5 ani de închisoare până să fie achitat Procuratura Generală a expediat în judecată cauza penală de învinuire a unui procuror pentru tragerea cu bună-ştiinţă la răspundere penală pentru omor a unei persoane nevinovate, care a stat în închisoare mai bine de cinci ani până să fie achitată. Împreună cu procurorul, pe banca acuzaţilor va compărea şi un poliţist care a falsificat mai multe documente în cadrul aceluiaşi dosar, transmite IPN.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Procuratura Generală a expediat în judecată cauza penală de învinuire a unui procuror pentru tragerea cu bună-ştiinţă la răspundere penală pentru omor a unei persoane nevinovate, care a stat în închisoare mai bine de cinci ani până să fie achitată. Împreună cu procurorul, pe banca acuzaţilor va compărea şi un poliţist care a falsificat mai multe documente în cadrul aceluiaşi dosar, transmite IPN.