Adevărul
VIDEO Socialiştii protestează, duminică, în mai multe zone ale Republicii Moldova Reprezentanţii PSRM au ieşit duminică, 24 septembrie, în stradă în mai multe localităţi din Republica Moldova, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de iniţiativele preşedintelui Igor Dodon. Astfel de manifestaţii au loc la Bălţi, la Anenii Noi şi la Cahul.
7 ore
Adevărul / Publicat acum 7 ore
Reprezentanţii PSRM au ieşit duminică, 24 septembrie, în stradă în mai multe localităţi din Republica Moldova, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de iniţiativele preşedintelui Igor Dodon. Astfel de manifestaţii au loc la Bălţi, la Anenii Noi şi la Cahul.
Adevărul
VIDEO Socialiştii protestează, duminică, în mai multe zone ale Republicii Moldova. Se cer mai multe drepturi pentru Igor Dodon Reprezentanţii PSRM au ieşit duminică, 24 septembrie, în stradă în mai multe localităţi din Republica Moldova, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de iniţiativele preşedintelui Igor Dodon. Astfel de manifestaţii au loc la Bălţi, la Anenii Noi şi la Cahul.
7 ore
Adevărul / Publicat acum 7 ore
Reprezentanţii PSRM au ieşit duminică, 24 septembrie, în stradă în mai multe localităţi din Republica Moldova, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de iniţiativele preşedintelui Igor Dodon. Astfel de manifestaţii au loc la Bălţi, la Anenii Noi şi la Cahul.
Adevărul
VIDEO Socialiştii au protestat în mai multe zone ale Republicii Moldova. Ei au votat o rezoluţie de susţinere a lui Dodon şi organizarea unui referendum Reprezentanţii PSRM au ieşit duminică, 24 septembrie, în stradă în mai multe localităţi din Republica Moldova, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de iniţiativele preşedintelui Igor Dodon. Astfel de manifestaţii au avut loc la Bălţi, la Anenii Noi şi la Cahul.
7 ore
Adevărul / Publicat acum 7 ore
Reprezentanţii PSRM au ieşit duminică, 24 septembrie, în stradă în mai multe localităţi din Republica Moldova, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de iniţiativele preşedintelui Igor Dodon. Astfel de manifestaţii au avut loc la Bălţi, la Anenii Noi şi la Cahul.
Adevărul
VIDEO Socialiştii au protestat în mai multe localităţi din Republica Moldova. Ei au votat o rezoluţie de susţinere a lui Dodon şi organizarea unui referendum Reprezentanţii PSRM au ieşit duminică, 24 septembrie, în stradă în mai multe localităţi din Republica Moldova, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de iniţiativele preşedintelui Igor Dodon. Astfel de manifestaţii au avut loc la Bălţi, la Anenii Noi şi la Cahul.
7 ore
Adevărul / Publicat acum 7 ore
Reprezentanţii PSRM au ieşit duminică, 24 septembrie, în stradă în mai multe localităţi din Republica Moldova, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de iniţiativele preşedintelui Igor Dodon. Astfel de manifestaţii au avut loc la Bălţi, la Anenii Noi şi la Cahul.
Adevărul
Ucraina: din Victimă în Agresor - la un pas de nulitatea Tratatului de Frontieră Ucraina nu a învăţat nimic din experienţa ultimilor ani. La acest moment a reuşit cu succes că piardă toată simpatia regională de care se bucura în calitate de victimă şi a devenit vinovatul de serviciu datorită măsurilor dictatoriale prin care reduce drepturile minorităţilor naţionale de a-şi conserva limba şi identitatea culturală.
21 ore
Adevărul / Publicat acum 21 ore
Ucraina nu a învăţat nimic din experienţa ultimilor ani. La acest moment a reuşit cu succes că piardă toată simpatia regională de care se bucura în calitate de victimă şi a devenit vinovatul de serviciu datorită măsurilor dictatoriale prin care reduce drepturile minorităţilor naţionale de a-şi conserva limba şi identitatea culturală.
Adevărul
PAS şi PPPDA anunţă proteste pe 1 octombrie Liderii Partidului Acţiune şi Solidaritate şi ai Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr au calificat drept neclar răspunsul conducerii televiziunii publice Moldova 1 la solicitarea de a acorda opoziţiei o oră de emisie pe săptămână. În contextul lipsei unui răspuns satisfăcător, PAS şi PPPDA anunţă proteste pentru data de 1 octombrie.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Liderii Partidului Acţiune şi Solidaritate şi ai Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr au calificat drept neclar răspunsul conducerii televiziunii publice Moldova 1 la solicitarea de a acorda opoziţiei o oră de emisie pe săptămână. În contextul lipsei unui răspuns satisfăcător, PAS şi PPPDA anunţă proteste pentru data de 1 octombrie.
Adevărul
10 contracte de reabilitare a drumurilor vor fi reziliate Din 16 contracte de reabilitare a drumurilor, semnate cu companii străine şi finanţate din fondurile partenerilor străini, 10 sunt compromise şi necesită decizii urgente. Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Octavian Calmâc, în cadrul unui eveniment al Asociaţiei Businessului European.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Din 16 contracte de reabilitare a drumurilor, semnate cu companii străine şi finanţate din fondurile partenerilor străini, 10 sunt compromise şi necesită decizii urgente. Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Octavian Calmâc, în cadrul unui eveniment al Asociaţiei Businessului European.
Adevărul
Reprezentanţi a 30 de etnii vor participa la Festivalul „Unitate prin diversitate” Aproximativ 75 de organizaţii etnoculturale, care reprezintă 30 de etnii, vor participa la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Etniilor, cu genericul: „Unitate prin diversitate”. Evenimentul va avea loc duminică, 24 septembrie, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare” din Capitală, cu începere de la ora 09.30, transmite IPN.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Aproximativ 75 de organizaţii etnoculturale, care reprezintă 30 de etnii, vor participa la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Etniilor, cu genericul: „Unitate prin diversitate”. Evenimentul va avea loc duminică, 24 septembrie, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare” din Capitală, cu începere de la ora 09.30, transmite IPN.
Adevărul
Fără gaze naturale timp de trei zile. Ce străzi din Chişinău sunt afectate Primăria municipiului Chişinău anunţă, în perioada 25 - 28 septembrie, sistări în livrarea gazelor naturale pe mai multe străzi din Capitală şi în satul Bubuieci. Timp de trei zile, livrarea gazelor naturale va fi întreruptă către consumatorii casnici, non-casnici şi agenţii economici din cauza unor lucrări planificate, transmite IPN.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Primăria municipiului Chişinău anunţă, în perioada 25 - 28 septembrie, sistări în livrarea gazelor naturale pe mai multe străzi din Capitală şi în satul Bubuieci. Timp de trei zile, livrarea gazelor naturale va fi întreruptă către consumatorii casnici, non-casnici şi agenţii economici din cauza unor lucrări planificate, transmite IPN.
Adevărul
Postul public de televiziune respinge solicitarea PAS şi PPPDA Administraţia postului public de televiziune Moldova 1 respinge solicitarea PAS şi a PPPDA de a acorda opoziţiei săptămânal câte o oră de emisie. În cadrul unui răspuns plasat pe trm.md, se spune că, în conformitate cu legislaţia şi statutul televiziunii, activităţile partidelor vor fi reflectate şi în continuare obiectiv şi echidistant, fără nicio discriminare, transmite IPN.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Administraţia postului public de televiziune Moldova 1 respinge solicitarea PAS şi a PPPDA de a acorda opoziţiei săptămânal câte o oră de emisie. În cadrul unui răspuns plasat pe trm.md, se spune că, în conformitate cu legislaţia şi statutul televiziunii, activităţile partidelor vor fi reflectate şi în continuare obiectiv şi echidistant, fără nicio discriminare, transmite IPN.
Adevărul
Festivalul Naţional al Prunei are loc duminică la Nisporeni Festivalul Naţional al Prunei se organizează la Nisporeni şi în acest an, duminică, 24 septembrie, transmite IPN. Începând cu ora 10.00, În piaţa Ştefan cel Mare şi Sfânt din Nisporeni, vizitatorii vor putea gusta prune proaspete direct de la producător, vor putea savura gustul plăcintelor cu prune făcute la cuptor, precum şi al dulciurilor din prune.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Festivalul Naţional al Prunei se organizează la Nisporeni şi în acest an, duminică, 24 septembrie, transmite IPN. Începând cu ora 10.00, În piaţa Ştefan cel Mare şi Sfânt din Nisporeni, vizitatorii vor putea gusta prune proaspete direct de la producător, vor putea savura gustul plăcintelor cu prune făcute la cuptor, precum şi al dulciurilor din prune.
Adevărul
Apel la acţiuni de salubrizare de Ziua Mondială a Curăţeniei Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului face apel către autorităţile publice locale şi societatea civilă să se implice activ în acţiuni de salubrizare şi igienizare a localităţilor, pentru eliminarea deşeurilor de orice fel depozitate necontrolat în localităţi. Apelul vine în contextul Zilei Mondiale a Curăţeniei, marcată pe 23 septembrie, transmite IPN.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului face apel către autorităţile publice locale şi societatea civilă să se implice activ în acţiuni de salubrizare şi igienizare a localităţilor, pentru eliminarea deşeurilor de orice fel depozitate necontrolat în localităţi. Apelul vine în contextul Zilei Mondiale a Curăţeniei, marcată pe 23 septembrie, transmite IPN.
Adevărul
Dezbatere: Ce statut trebuie să aibă ministrul Apărării? Opinii împărţite referitor la statutul pe care trebuie să-l aibă viitorul ministru al Apărăii. În timp ce democraţii sunt de părere că un ministru non-militar este o variantă mai bună pentru Ministerul Apărării, socialiştii consideră că acesta trebuie să fie din sistem şi să aibă grad militar. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros”, la NTV Moldova, transmite IPN.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Opinii împărţite referitor la statutul pe care trebuie să-l aibă viitorul ministru al Apărăii. În timp ce democraţii sunt de părere că un ministru non-militar este o variantă mai bună pentru Ministerul Apărării, socialiştii consideră că acesta trebuie să fie din sistem şi să aibă grad militar. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros”, la NTV Moldova, transmite IPN.
Adevărul
Castraveţii costă la piaţă dublu faţă de săptămâna trecută Un kilogram de castraveţi costă la piaţă între 13 şi 15 lei, practic dublu faţă de săptămâna trecută, când se vindeau cu 7-8 lei. Roşiile pot fi cumpărate cu cel puţin 9 lei, faţă de 7 lei săptămâna trecută. Un kilogram de ardei porneşte de la 10 lei, faţă de 9 lei acum o săptămână. Vinetele rămân la preţul de 10 lei, transmite IPN.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Un kilogram de castraveţi costă la piaţă între 13 şi 15 lei, practic dublu faţă de săptămâna trecută, când se vindeau cu 7-8 lei. Roşiile pot fi cumpărate cu cel puţin 9 lei, faţă de 7 lei săptămâna trecută. Un kilogram de ardei porneşte de la 10 lei, faţă de 9 lei acum o săptămână. Vinetele rămân la preţul de 10 lei, transmite IPN.
Adevărul
Cinci cazuri de încălcare a drepturilor în spitalele de psihiatrie Cazul invocat de maltratare a unei paciente la Spitalul Clinic de Psihiatrie din oraşul Codru, municipiul Chişinău, este al cincilea caz, de la începutul acestui an, de încălcare a drepturilor omului în instituţiile de psihiatrie, fapte documentate de reprezentanţii Institutului pentru Drepturile Omului din Moldova.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Cazul invocat de maltratare a unei paciente la Spitalul Clinic de Psihiatrie din oraşul Codru, municipiul Chişinău, este al cincilea caz, de la începutul acestui an, de încălcare a drepturilor omului în instituţiile de psihiatrie, fapte documentate de reprezentanţii Institutului pentru Drepturile Omului din Moldova.
Adevărul
Opinii: Discursul lui Pavel Filip la ONU a fost unul ferm şi convingător Discursul premierului Pavel Filip rostit la Adunarea Organizaţiei Naţiunilor Unite care a avut loc zilele trecute la New York şi în care a solicitat retragerea trupelor ruseşti de pe teritoriul Republicii Moldova a fost unul ferm şi convingător. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Discursul premierului Pavel Filip rostit la Adunarea Organizaţiei Naţiunilor Unite care a avut loc zilele trecute la New York şi în care a solicitat retragerea trupelor ruseşti de pe teritoriul Republicii Moldova a fost unul ferm şi convingător. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV.
Adevărul
Doi chişinăuieni, arestaţi pentru producerea şi comercializarea drogurilor Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Botanica, anunţă despre arestarea a doi locuitori ai Capitalei pentru producerea, păstrarea şi comercializarea, în cantităţi mari, a substanţelor narcotice: Hidroponică, Amfetamină, Extasy, cocaină, XLR-11 şi alte tipuri de substanţe narcotice.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Botanica, anunţă despre arestarea a doi locuitori ai Capitalei pentru producerea, păstrarea şi comercializarea, în cantităţi mari, a substanţelor narcotice: Hidroponică, Amfetamină, Extasy, cocaină, XLR-11 şi alte tipuri de substanţe narcotice.
Adevărul
PPEM iniţiază modificarea Codului Penal pentru tragerea la răspundere a lui Igor Dodon Deputaţii grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPEM) au elaborat o iniţiativă legislativă prin care propun Parlamentului modificarea Codului Penal ca să fie posibilă tragerea la răspundere penală a persoanelor cu înaltă funcţie în stat pentru neexecutarea hotărârilor instanţei de judecată sau a hotărârilor Curţii Constituţionale.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Deputaţii grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPEM) au elaborat o iniţiativă legislativă prin care propun Parlamentului modificarea Codului Penal ca să fie posibilă tragerea la răspundere penală a persoanelor cu înaltă funcţie în stat pentru neexecutarea hotărârilor instanţei de judecată sau a hotărârilor Curţii Constituţionale.
Adevărul
PPE iniţiază modificarea Codului Penal pentru tragerea la răspundere a lui Igor Dodon Deputaţii grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPEM) au elaborat o iniţiativă legislativă prin care propun Parlamentului modificarea Codului Penal ca să fie posibilă tragerea la răspundere penală a persoanelor cu înaltă funcţie în stat pentru neexecutarea hotărârilor instanţei de judecată sau a hotărârilor Curţii Constituţionale.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Deputaţii grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPEM) au elaborat o iniţiativă legislativă prin care propun Parlamentului modificarea Codului Penal ca să fie posibilă tragerea la răspundere penală a persoanelor cu înaltă funcţie în stat pentru neexecutarea hotărârilor instanţei de judecată sau a hotărârilor Curţii Constituţionale.
Adevărul
PMAN va fi închisă sâmbătă pentru unităţile de transport În legătură cu organizarea în Piaţa Marii Adunări Naţionale a competiţiilor sportive, sâmbătă, 23 septembrie, între orele 7.00 şi 18.00, va fi sistată circulaţia rutieră pe bulevardul Ştefan cel Mare, în perimetrul străzilor Puşkin – Mitropolit Bănulescu-Bodoni.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
În legătură cu organizarea în Piaţa Marii Adunări Naţionale a competiţiilor sportive, sâmbătă, 23 septembrie, între orele 7.00 şi 18.00, va fi sistată circulaţia rutieră pe bulevardul Ştefan cel Mare, în perimetrul străzilor Puşkin – Mitropolit Bănulescu-Bodoni.
Adevărul
Un poliţist din Chişinău, reţinut pentru excluderea probelor dintr-un dosar Un ofiţer de investigaţii din cadrul Secţiei investigarea fraudelor economice a Inspectoratului de poliţie Centru a fost reţinut vineri, 22 septembrie, de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA. Poliţistul este bănuit că ar fi înlăturat probe din dosarul contravenţional pornit în privinţa unui agent economic, specializat în jocuri de noroc.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Un ofiţer de investigaţii din cadrul Secţiei investigarea fraudelor economice a Inspectoratului de poliţie Centru a fost reţinut vineri, 22 septembrie, de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA. Poliţistul este bănuit că ar fi înlăturat probe din dosarul contravenţional pornit în privinţa unui agent economic, specializat în jocuri de noroc.
Adevărul
VIDEO Moldova cere la ONU retragerea trupelor ruse din Transnsitria. Discursul premierului Pavel Filip Prim-ministrul Pavel Filip a făcut apel la delegaţii statelor participante la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale ONU să susţină solicitarea Republicii Moldova de a introduce pe agenda sesiunii un punct ce vizează retragerea forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Prim-ministrul Pavel Filip a făcut apel la delegaţii statelor participante la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale ONU să susţină solicitarea Republicii Moldova de a introduce pe agenda sesiunii un punct ce vizează retragerea forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.
Adevărul
VIDEO Moldova cere la ONU retragerea trupelor ruse din Transnistria. Discursul premierului Pavel Filip Prim-ministrul Pavel Filip a făcut apel la delegaţii statelor participante la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale ONU să susţină solicitarea Republicii Moldova de a introduce pe agenda sesiunii un punct ce vizează retragerea forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Prim-ministrul Pavel Filip a făcut apel la delegaţii statelor participante la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale ONU să susţină solicitarea Republicii Moldova de a introduce pe agenda sesiunii un punct ce vizează retragerea forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.
Adevărul
Recep Erdoğan vine în Moldova în prima jumătate a anului 2018 Preşedintele Turciei, Recep Erdoğan, va efectua o vizită în Republica Moldova în prima jumătate a anului viitor. Oficialul va participa la inaugurarea Consulatului General al Turciei la Comrat. Anunţul l-a făcut vineri, 22 septembrie, Hulusi Kilik, ambasadorul Turciei la Chişinău, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Preşedintele Turciei, Recep Erdoğan, va efectua o vizită în Republica Moldova în prima jumătate a anului viitor. Oficialul va participa la inaugurarea Consulatului General al Turciei la Comrat. Anunţul l-a făcut vineri, 22 septembrie, Hulusi Kilik, ambasadorul Turciei la Chişinău, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.
Adevărul
Recep Erdoğan va efectua o vizită în Republica Moldova în prima jumătate a anului 2018 Preşedintele Turciei, Recep Erdoğan, va efectua o vizită în Republica Moldova în prima jumătate a anului viitor. Oficialul va participa la inaugurarea Consulatului General al Turciei la Comrat. Anunţul l-a făcut vineri, 22 septembrie, Hulusi Kilik, ambasadorul Turciei la Chişinău, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Preşedintele Turciei, Recep Erdoğan, va efectua o vizită în Republica Moldova în prima jumătate a anului viitor. Oficialul va participa la inaugurarea Consulatului General al Turciei la Comrat. Anunţul l-a făcut vineri, 22 septembrie, Hulusi Kilik, ambasadorul Turciei la Chişinău, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.
Adevărul
Aproape 5 milioane de dolari din partea Japoniei pentru dezvoltarea agriculturii conservative din Moldova 106 tractoare vor putea fi procurate dintr-un grant de 4,8 milioane de dolari pe care îi va acorda Guvernul Japoniei autorităţilor Republicii Moldova. Implementarea proiectului de dezvoltare a agriculturii conservative în Moldova, semnat la 7 martie, a fost tema discuţiei dintre Vasile Bâtca, ministrul Agriculturii, cu Masanobu Yoshii, ambasador al Japoniei la Chişinău, care a efectuat vineri, 22 septembrie, o vizită de curtoazie la minister.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
106 tractoare vor putea fi procurate dintr-un grant de 4,8 milioane de dolari pe care îi va acorda Guvernul Japoniei autorităţilor Republicii Moldova. Implementarea proiectului de dezvoltare a agriculturii conservative în Moldova, semnat la 7 martie, a fost tema discuţiei dintre Vasile Bâtca, ministrul Agriculturii, cu Masanobu Yoshii, ambasador al Japoniei la Chişinău, care a efectuat vineri, 22 septembrie, o vizită de curtoazie la minister.
Adevărul
Ghimpu, despre plecarea deputaţilor din partid: „Asta-i bâta lui Plahotniuc” Liderul PL, Mihai Ghimpu, a comentat plecarea deputatului liberal Iurie Dârda şi a lui Oleg Ogor din formaţiune. Potrivit lui, cei doi nu au plecat de bunăvoie, fiind siliţi de „bâta lui Plahotniuc”.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Liderul PL, Mihai Ghimpu, a comentat plecarea deputatului liberal Iurie Dârda şi a lui Oleg Ogor din formaţiune. Potrivit lui, cei doi nu au plecat de bunăvoie, fiind siliţi de „bâta lui Plahotniuc”.
Adevărul
Mihai Ghimpu a oferit detalii despre al doilea dosar pe numele lui Dorin Chirtoacă Este strigător la cer atunci când pentru a compromite Partidul Liberal şi pe primarul general al Capitalei se inventează dosare cusute cu aţă albă, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu, într-o conferinţă de presă convocată pentru a oferi detalii despre al doilea dosar intentat pe numele lui Dorin Chirtoacă, transmite IPN.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Este strigător la cer atunci când pentru a compromite Partidul Liberal şi pe primarul general al Capitalei se inventează dosare cusute cu aţă albă, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu, într-o conferinţă de presă convocată pentru a oferi detalii despre al doilea dosar intentat pe numele lui Dorin Chirtoacă, transmite IPN.
Adevărul
Dodon, într-o nouă vizită la Bulboaca: Ostaşii demonstrează un nivel înalt de pregătire, în pofida situaţiei deplorabile VIDEO Igor Dodon a participat în dimineaţa zilei de vineri, 22 septembrie, la exerciţiul „Scutul de foc 2017”, care se desfăşoară la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca şi are ca scop fortificarea pregătirii efectivului subunităţilor de artilerie al Armatei Naţionale în executarea misiunilor de luptă.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Igor Dodon a participat în dimineaţa zilei de vineri, 22 septembrie, la exerciţiul „Scutul de foc 2017”, care se desfăşoară la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca şi are ca scop fortificarea pregătirii efectivului subunităţilor de artilerie al Armatei Naţionale în executarea misiunilor de luptă.
Adevărul
Dodon nu se va supune deciziei CC ce ar putea să-l oblige să numească miniştrii: Nu voi primi jurământul lui Sturza şi el nu va putea să-şi exercite funcţia Igor Dodon susţine în continuare că refuză să accepte candidatul guvernării la funcţia de ministru al Apărării, Eugen Sturza, chiar dacă va exista o hotărâre a Curţii Constituţionale ce îl va obliga să facă acest lucru. Şeful statului a declarat că nu va accepta jurământul lui Sturza, iar fără respectarea acestei norme constituţionale, acesta nu va putea să-şi exercite mandatului.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Igor Dodon susţine în continuare că refuză să accepte candidatul guvernării la funcţia de ministru al Apărării, Eugen Sturza, chiar dacă va exista o hotărâre a Curţii Constituţionale ce îl va obliga să facă acest lucru. Şeful statului a declarat că nu va accepta jurământul lui Sturza, iar fără respectarea acestei norme constituţionale, acesta nu va putea să-şi exercite mandatului.
Adevărul
Elevii şi studenţii trebuie să se înregistreze la medicul de familie În contextul începerii noului an de învăţământ, Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM), informează elevii şi studenţii despre procedura de înregistrare la medicul de familie. În cazul elevilor cu vârsta de până la 18 ani cererea este completată de reprezentantul legal.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
În contextul începerii noului an de învăţământ, Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM), informează elevii şi studenţii despre procedura de înregistrare la medicul de familie. În cazul elevilor cu vârsta de până la 18 ani cererea este completată de reprezentantul legal.
Adevărul
Restricţii de circulaţie anunţate pentru sâmbătă şi duminică pe unele străzi din Chişinău Sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 14.00, şi până a doua zi la aceeaşi oră, va fi sistată circulaţia rutieră pe strada Gh. Asachi, intersecţie cu str. Mitropolit Gurie Grosu, în legătură cu executarea lucrărilor de reparaţie capitală a reţelelor termice. Potrivit unui comunicat de presă al autorităţilor municipale, citat de IPN, troleibuzele de pe ruta nr. 5 nu vor circula pe durata lucrărilor.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 14.00, şi până a doua zi la aceeaşi oră, va fi sistată circulaţia rutieră pe strada Gh. Asachi, intersecţie cu str. Mitropolit Gurie Grosu, în legătură cu executarea lucrărilor de reparaţie capitală a reţelelor termice. Potrivit unui comunicat de presă al autorităţilor municipale, citat de IPN, troleibuzele de pe ruta nr. 5 nu vor circula pe durata lucrărilor.
Adevărul
Maia Sandu refuză dezbaterile televizate cu Andrian Candu: Să vină Plahotniuc! Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a respins propunerea lui Andrian Candu ca cei doi să participe în cadrul unor dezbateri politice la televiziunea naţională. Potrivit ei, şeful Legislativului este
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a respins propunerea lui Andrian Candu ca cei doi să participe în cadrul unor dezbateri politice la televiziunea naţională. Potrivit ei, şeful Legislativului este
Adevărul
Igor Dodon: Cei care vor Unire să-şi pună poftan-n cui. Ideile utopice nu vor trece Igor Dodon a transmis un nou mesaj unioniştilor de pe ambele maluri ale Prutului. Şeful statului îi asigură pe aceştia că Unirea nu se va realiza niciodată, iar cei care o vor „să-şi pună pofta-n cui”.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Igor Dodon a transmis un nou mesaj unioniştilor de pe ambele maluri ale Prutului. Şeful statului îi asigură pe aceştia că Unirea nu se va realiza niciodată, iar cei care o vor „să-şi pună pofta-n cui”.
Adevărul
Igor Dodon: Cei care vor Unire să-şi pună pofta-n cui. Ideile utopice nu vor trece Igor Dodon a transmis un nou mesaj unioniştilor de pe ambele maluri ale Prutului. Şeful statului îi asigură pe aceştia că Unirea nu se va realiza niciodată, iar cei care o vor „să-şi pună pofta-n cui”.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Igor Dodon a transmis un nou mesaj unioniştilor de pe ambele maluri ale Prutului. Şeful statului îi asigură pe aceştia că Unirea nu se va realiza niciodată, iar cei care o vor „să-şi pună pofta-n cui”.
Adevărul
Pâine gratuită pentru vârstnicii din Comrat Departamentul social al Primăriei Comrat a luat decizia de a oferi tichete pentru eliberarea gratuită a pâinii tuturor locuitorilor care au atins vârsta de 80 de ani, transmite IPN cu referire la pagina oficială a administraţiei locale.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Departamentul social al Primăriei Comrat a luat decizia de a oferi tichete pentru eliberarea gratuită a pâinii tuturor locuitorilor care au atins vârsta de 80 de ani, transmite IPN cu referire la pagina oficială a administraţiei locale.
Adevărul
Dodon acuză Guvernul că ar fi blocat vizita sa la ONU: Eu nu am fost informat. Era logic ca preşedintele să meargă la New York Igor Dodon acuză Guvernul de la Chişinău că ar fi blocat vizita sa la New York, unde trebuia să participe la cea de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU. Şeful statului afirmă că pe adresa Preşedinţiei a venit o invitaţie în acest context, doar că Ministerul de Externe ar fi blocat-o, pentru a-i face loc premierului Pavel Filip.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Igor Dodon acuză Guvernul de la Chişinău că ar fi blocat vizita sa la New York, unde trebuia să participe la cea de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU. Şeful statului afirmă că pe adresa Preşedinţiei a venit o invitaţie în acest context, doar că Ministerul de Externe ar fi blocat-o, pentru a-i face loc premierului Pavel Filip.
Adevărul
Roman Chircă: Economia Republicii Moldova este într-o perioadă de acalmie Economia Republicii Moldova este într-o perioadă de acalmie. Stabilizarea a survenit după o perioadă de crize şi recesiuni grave pentru economia naţională. Declaraţia a fost făcută de directorul Institutului Economiei de Piaţă, Roman Chircă, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Economia Republicii Moldova este într-o perioadă de acalmie. Stabilizarea a survenit după o perioadă de crize şi recesiuni grave pentru economia naţională. Declaraţia a fost făcută de directorul Institutului Economiei de Piaţă, Roman Chircă, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.
Adevărul
Ploaia cu grindină a produs pagube în mai multe raioane din Moldova Peste 100 hectare de livadă din satul Cunicea, raionul Floreşti şi alte 45 de hectare din raionul Şoldăneşti au fost distruse de grindină, iar vântul puternic a deteriorat acoperişul gimnaziului din satul Olişcani, anunţă Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, citat de IPN.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Peste 100 hectare de livadă din satul Cunicea, raionul Floreşti şi alte 45 de hectare din raionul Şoldăneşti au fost distruse de grindină, iar vântul puternic a deteriorat acoperişul gimnaziului din satul Olişcani, anunţă Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, citat de IPN.
Adevărul
Maia Sandu nu exclude că ar putea candida la funcţia de primar de Chişinău Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, nu exclude că ar putea candida la funcţia de primar al municipiului Chişinău. Declaraţia a fost făcută de Maia Sandu în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune PROTV Chişinău, transmite IPN.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, nu exclude că ar putea candida la funcţia de primar al municipiului Chişinău. Declaraţia a fost făcută de Maia Sandu în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune PROTV Chişinău, transmite IPN.
Adevărul
Dodon nu mai vrea români în funcţii de stat: Cum să ai încredere în deputat, dacă el a jurat credinţă României Igor Dodon afirmă că pledează pentru schimbarea legislaţiei din Republica Moldova, în aşa fel ca persoanele care deţin funcţii înalte de stat să nu mai poată deţine cetăţenia altei ţări. Preşedintele moldovean consideră că nu poţi avea încredere în acel demnitar de stat, dacă el deţine şi o altă cetăţenie, aducând exemplul celor care posedă paşaportul român.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
Igor Dodon afirmă că pledează pentru schimbarea legislaţiei din Republica Moldova, în aşa fel ca persoanele care deţin funcţii înalte de stat să nu mai poată deţine cetăţenia altei ţări. Preşedintele moldovean consideră că nu poţi avea încredere în acel demnitar de stat, dacă el deţine şi o altă cetăţenie, aducând exemplul celor care posedă paşaportul român.
Adevărul
Încă un deputat liberal părăseşte formaţiunea: Liderii PL încurcă politica partidului cu propriile interese Deputatul fracţiunii PL Oleg Ogor a declarat în seara de joi, 21 septembrie, într-o postare pe Facebook, că părăseşte formaţiunea condusă de Mihai Ghimpu. Liberalul s-a plâns pe faptul că „liderii Partidului Liberal încurcă politica partidului, iar până la urmă a ţării, cu propriile interese”.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
Deputatul fracţiunii PL Oleg Ogor a declarat în seara de joi, 21 septembrie, într-o postare pe Facebook, că părăseşte formaţiunea condusă de Mihai Ghimpu. Liberalul s-a plâns pe faptul că „liderii Partidului Liberal încurcă politica partidului, iar până la urmă a ţării, cu propriile interese”.
Adevărul
Reglementări noi la dobândirea cetăţeniei române de către copiii minori Guvernul de la Bucureşti a modificat şi completat în şedinţa de joi, 21 septembrie, cadrul legal privind dobândirea cetăţeniei române de către copiii minori ai cetăţenilor străini sau fără cetăţenie, transmite IPN.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
Guvernul de la Bucureşti a modificat şi completat în şedinţa de joi, 21 septembrie, cadrul legal privind dobândirea cetăţeniei române de către copiii minori ai cetăţenilor străini sau fără cetăţenie, transmite IPN.
Adevărul
Candu: Suspendarea preşedintelui ţării prin impeachment este o procedură complicată Andrian Candu afirmă că suspendarea din funcţie a lui Igor Dodon cu votul deputaţilor reprezintă o procedură mult mai complicată, decât înregistrarea unui proiect de hotărâre în Parlament. Reacţia speakerului vine după ce fracţiunea PL a semnat o hotărâre în acest sens, pentru a începe procedura de demitere a şefului statului.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
Andrian Candu afirmă că suspendarea din funcţie a lui Igor Dodon cu votul deputaţilor reprezintă o procedură mult mai complicată, decât înregistrarea unui proiect de hotărâre în Parlament. Reacţia speakerului vine după ce fracţiunea PL a semnat o hotărâre în acest sens, pentru a începe procedura de demitere a şefului statului.
Adevărul
Consilierii PSRM cer dosar penal pe numele şefului Direcţiei sănătate Consilierii fracţiunii Partidului Socialiştilor din Consiliul municipal Chişinău cer ca şeful Direcţiei sănătate, Mihai Moldovanu, să fie cercetat penal şi în învinuiesc  de distrugerea sistemului municipal de sănătate, transmite IPN.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
Consilierii fracţiunii Partidului Socialiştilor din Consiliul municipal Chişinău cer ca şeful Direcţiei sănătate, Mihai Moldovanu, să fie cercetat penal şi în învinuiesc  de distrugerea sistemului municipal de sănătate, transmite IPN.
Adevărul
Johannes Hahn: UE va continua să sprijine autorităţile de la Chişinău Uniunea Europeană va continua să sprijine autorităţile de la Chişinău în promovarea politicilor orientate spre beneficiul cetăţenilor. Declaraţia a fost făcută de comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Pavel Filip, în marja sesiunii Adunării Generale ONU de la New York, transmite IPN.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
Uniunea Europeană va continua să sprijine autorităţile de la Chişinău în promovarea politicilor orientate spre beneficiul cetăţenilor. Declaraţia a fost făcută de comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Pavel Filip, în marja sesiunii Adunării Generale ONU de la New York, transmite IPN.
Adevărul
Procuratura respinge solicitarea PAS de a-l trage la răspundere penală pe Dodon. Maia Sandu: Trădătorul Dodon a fost salvat de către uzurpatorul Plahotniuc Procuratura Generală a oferit un răspuns Partidului Acţiune şi Solidaritate la solicitarea formaţiunii de a iniţia un proces penal contra lui Igor Dodon pentru că a participat la manifestaţiile dedicate zilei constituirii UTA Găgăuzia, da şi pentru că l-a felicitat pe liderul de la Tirapsol cu victoria în alegerile din stânga Nistrului.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
Procuratura Generală a oferit un răspuns Partidului Acţiune şi Solidaritate la solicitarea formaţiunii de a iniţia un proces penal contra lui Igor Dodon pentru că a participat la manifestaţiile dedicate zilei constituirii UTA Găgăuzia, da şi pentru că l-a felicitat pe liderul de la Tirapsol cu victoria în alegerile din stânga Nistrului.
Adevărul
UE va lansa două proiecte noi în Moldova în valoare de peste 5 milioane de euro Uniunea Europeană va realiza în Republica Moldova două proiecte în valoare totală de circa 5,5 milioane de euro, care au drept obiectiv implementarea Acordului de Asociere şi a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător. Componentele principale ale acestora au fost prezentate de liderii proiectelor în cadrul întrevederii cu ministrului Economiei, Octavian Calmîc.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
Uniunea Europeană va realiza în Republica Moldova două proiecte în valoare totală de circa 5,5 milioane de euro, care au drept obiectiv implementarea Acordului de Asociere şi a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător. Componentele principale ale acestora au fost prezentate de liderii proiectelor în cadrul întrevederii cu ministrului Economiei, Octavian Calmîc.
Adevărul
Un tânăr şi-a prins mâna într-un tocător de carne, fiind nevoie de intervenţia salvatorilor VIDEO Un tânăr de 20 de ani  a avut nevoie de ajutorul salvatorilor în dimineaţa zilei de joi, 21 septembrie, după ce mâna acestuia a rămas prinsă într-o maşină de tocat carne. Incidentul s-a produs într-un restaurant de pe strada Decebal din capitală, transmite IPN.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
Un tânăr de 20 de ani  a avut nevoie de ajutorul salvatorilor în dimineaţa zilei de joi, 21 septembrie, după ce mâna acestuia a rămas prinsă într-o maşină de tocat carne. Incidentul s-a produs într-un restaurant de pe strada Decebal din capitală, transmite IPN.
Adevărul
Mama unui bărbat aflat în comă cere ajutor pentru transferarea fiului la un alt spital Mama unui bărbat aflat în comă acuză conducerea Institutului de Medicină Urgentă că refuză transferarea pacientului într-o altă instituţie medicală. Rudele au luat decizia de a-l duce la alt spital după ce medicii le-au propus să doneze ficatul bărbatului.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
Mama unui bărbat aflat în comă acuză conducerea Institutului de Medicină Urgentă că refuză transferarea pacientului într-o altă instituţie medicală. Rudele au luat decizia de a-l duce la alt spital după ce medicii le-au propus să doneze ficatul bărbatului.