Adevărul
Indemnizaţia unică la naştere ar putea fi majorată. Propunerea Ministerului Muncii Cuantumul indemnizaţiei unice la naşterea copilului pentru anul 2018 se propune a fi majorat cu 345 de lei, de la 5.300 până la 5.645 de lei. Un proiect de hotărâre în acest sens este propus de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei pentru consultări publice, pe particip.gov.md, transmite IPN.
1 oră
Adevărul / Publicat acum 1 oră
Cuantumul indemnizaţiei unice la naşterea copilului pentru anul 2018 se propune a fi majorat cu 345 de lei, de la 5.300 până la 5.645 de lei. Un proiect de hotărâre în acest sens este propus de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei pentru consultări publice, pe particip.gov.md, transmite IPN.
Adevărul
Activistul civic Victor Chironda: Chişinăul este potrivit pentru dezvoltarea ciclismul urban Oraşul Chişinău are potenţial pentru implementarea unei infrastructuri menite să dezvolte ciclismul urban. Dezvoltarea transportului alternativ, bazat pe biciclete, ar prelua 30% din traficul urban. Constatarea îi aparţine activistului civic în problemele municipale Victor Chironda, autor al unui studiu privind eficientizarea sistemului de transport din Chişinău, transmite IPN.
2 ore
Adevărul / Publicat acum 2 ore
Oraşul Chişinău are potenţial pentru implementarea unei infrastructuri menite să dezvolte ciclismul urban. Dezvoltarea transportului alternativ, bazat pe biciclete, ar prelua 30% din traficul urban. Constatarea îi aparţine activistului civic în problemele municipale Victor Chironda, autor al unui studiu privind eficientizarea sistemului de transport din Chişinău, transmite IPN.
Adevărul
Un tânăr şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier în Chişinău Un tânăr de 30 de ani a murit în după-amiaza zilei de marţi, 16 ianuarie, în ruma unui accident rutier produs pe strada Petricani din Chişinău.
2 ore
Adevărul / Publicat acum 2 ore
Un tânăr de 30 de ani a murit în după-amiaza zilei de marţi, 16 ianuarie, în ruma unui accident rutier produs pe strada Petricani din Chişinău.
Adevărul
Banca Transilvania a devenit acţionar al Victoriabank Banca Transilvania (BT) a devenit acţionar al Victoriabank, a treia bancă ca mărime din Republica Moldova. BT va avea o participaţie de peste 66% împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), transmite IPN cu referire la un comunicat de presă semnat de către Laura Petrehuş, director adjunct al departamentului comunicare şi PR al BT, cu sediul Central în Cluj Napoca, România.
3 ore
Adevărul / Publicat acum 3 ore
Banca Transilvania (BT) a devenit acţionar al Victoriabank, a treia bancă ca mărime din Republica Moldova. BT va avea o participaţie de peste 66% împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), transmite IPN cu referire la un comunicat de presă semnat de către Laura Petrehuş, director adjunct al departamentului comunicare şi PR al BT, cu sediul Central în Cluj Napoca, România.
Adevărul
„Arestarea preventivă trebuie să fie o măsură excepţională”. Alexandru Tănase atenţionează judecătorii după demisia lui Iurie Obadă Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a declarat marţi, 16 ianuarie, că arestarea preventivă trebuie să fie o măsură excepţională. Afirmaţia oficialului a fost făcută în contextul demiterii din funcţie a judecătorului Iurie Obadă, cel care l-a plasat după gratii pe tânărul Andrei Brăguţa.
3 ore
Adevărul / Publicat acum 3 ore
Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a declarat marţi, 16 ianuarie, că arestarea preventivă trebuie să fie o măsură excepţională. Afirmaţia oficialului a fost făcută în contextul demiterii din funcţie a judecătorului Iurie Obadă, cel care l-a plasat după gratii pe tânărul Andrei Brăguţa.
Adevărul
Trei autospeciale au luptat cu flăcările la Criuleni. Acoperişul unei case a luat foc În dimineaţa de marţi, 16 ianuarie, a izbucnit un incendiu într-o gospodărie din localitatea Ratuş, raionul Criuleni. Apelul la serviciul 901 a fost recepţionat la ora 11.08 minute.
4 ore
Adevărul / Publicat acum 4 ore
În dimineaţa de marţi, 16 ianuarie, a izbucnit un incendiu într-o gospodărie din localitatea Ratuş, raionul Criuleni. Apelul la serviciul 901 a fost recepţionat la ora 11.08 minute.
Adevărul
Cât va costa chiria bunurilor proprietate publică în 2018 Tariful de bază pentru chiria anuală a unui metru pătrat de spaţiu în Chişinău în 2018, stabilit în bugetul de stat pentru 2018, constituie 336,5 lei, faţă de 322,6 lei în anul trecut. În Bălţi, tariful este de 238,6 lei, cu 9,8 lei mai mult decât în anul trecut. În alte oraşe, tariful de bază constituie 173,5 lei/m2, în localităţile suburbane din componenţa municipiilor – 130,2 lei/m2, iar în localităţile săteşti – 43,5 lei/m2, transmite IPN.
4 ore
Adevărul / Publicat acum 4 ore
Tariful de bază pentru chiria anuală a unui metru pătrat de spaţiu în Chişinău în 2018, stabilit în bugetul de stat pentru 2018, constituie 336,5 lei, faţă de 322,6 lei în anul trecut. În Bălţi, tariful este de 238,6 lei, cu 9,8 lei mai mult decât în anul trecut. În alte oraşe, tariful de bază constituie 173,5 lei/m2, în localităţile suburbane din componenţa municipiilor – 130,2 lei/m2, iar în localităţile săteşti – 43,5 lei/m2, transmite IPN.
Adevărul
Opt sate din Hânceşti au optat pentru energia verde Opt sate din raionul Hânceşti şi-au conectat instituţiile de învăţământ şi primăriile la sistemele de încălzire pe biomasă, înlocuind astfel încălzirea cu gaze sau cărbune. Două dintre aceste localităţi au apelat la energia verde în toate instituţiile publice. Iniţiativa a fost susţinută prin Proiectul Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană.
5 ore
Adevărul / Publicat acum 5 ore
Opt sate din raionul Hânceşti şi-au conectat instituţiile de învăţământ şi primăriile la sistemele de încălzire pe biomasă, înlocuind astfel încălzirea cu gaze sau cărbune. Două dintre aceste localităţi au apelat la energia verde în toate instituţiile publice. Iniţiativa a fost susţinută prin Proiectul Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană.
Adevărul
Care sunt zilele libere în 2018 şi când acestea vor fi recuperate Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale de la Chişinău propune ca zilele de 9 martie, 30 aprilie, 24 decembrie şi 31 decembrie 2018 să fie considerate zile de odihnă, cu recuperare, iar zilele de 3 martie, 21 aprilie, 15 decembrie şi 22 decembrie 2018 – să fie zile de lucru. Prevederile se conţin într-un proiect de hotărâre propus spre consultări publice, transmite IPN.
6 ore
Adevărul / Publicat acum 6 ore
Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale de la Chişinău propune ca zilele de 9 martie, 30 aprilie, 24 decembrie şi 31 decembrie 2018 să fie considerate zile de odihnă, cu recuperare, iar zilele de 3 martie, 21 aprilie, 15 decembrie şi 22 decembrie 2018 – să fie zile de lucru. Prevederile se conţin într-un proiect de hotărâre propus spre consultări publice, transmite IPN.
Adevărul
Fosta directoare a unui liceu din Teleneşti s-a ales cu o amendă pentru tratament inuman aplicat elevilor O fostă profesoară de limba rusă din cadrul Gimnaziului din satul Mihalaşa, raionul Teleneşti, tot ea şi directoarea respectivei instituţii, şi-a primit sentinţa de condamnare sub formă de amendă în marime de 17 mii de lei, cu privarea dreptului de a ocupa funcţii în domeniul învăţământului timp de cinci ani. Verdictul a fost dictat după ce Procuratura din Teleneşti a demonstrat vinovăţia acesteia în comiterea tratamentului inuman şi degradant.
6 ore
Adevărul / Publicat acum 6 ore
O fostă profesoară de limba rusă din cadrul Gimnaziului din satul Mihalaşa, raionul Teleneşti, tot ea şi directoarea respectivei instituţii, şi-a primit sentinţa de condamnare sub formă de amendă în marime de 17 mii de lei, cu privarea dreptului de a ocupa funcţii în domeniul învăţământului timp de cinci ani. Verdictul a fost dictat după ce Procuratura din Teleneşti a demonstrat vinovăţia acesteia în comiterea tratamentului inuman şi degradant.
Adevărul
Judecătorul care l-a trimis după gratii pe Andrei Braguţa, demis din funcţie Judecătorul Iurie Obadă care a emis mandat de arestare în august 2017 pe numele tânărului decedat în penitenciar, Andrei Braguţa, a fost demis din funcţie de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), prin vot unanim. Magistratul s-a prezentat marţi, 16 ianuarie, în faţa membrilor CSM pentru a-şi justifica acţiunile, însă nu a reuşit să-i convingă.
6 ore
Adevărul / Publicat acum 6 ore
Judecătorul Iurie Obadă care a emis mandat de arestare în august 2017 pe numele tânărului decedat în penitenciar, Andrei Braguţa, a fost demis din funcţie de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), prin vot unanim. Magistratul s-a prezentat marţi, 16 ianuarie, în faţa membrilor CSM pentru a-şi justifica acţiunile, însă nu a reuşit să-i convingă.
Adevărul
Cine sunt cei 28 de candidaţi care au depus dosarele pentru etapa naţională a concursului Eurovision 28 de dosare au fost depuse pentru etapa naţională a concursului internaţional de muzică Eurovision Song Contest 2018. Majoritatea dosarelor au fost depuse în ultima zi de înscriere la concurs: luni, 15 ianuarie, transmite IPN.
6 ore
Adevărul / Publicat acum 6 ore
28 de dosare au fost depuse pentru etapa naţională a concursului internaţional de muzică Eurovision Song Contest 2018. Majoritatea dosarelor au fost depuse în ultima zi de înscriere la concurs: luni, 15 ianuarie, transmite IPN.
Adevărul
Embargoul rusesc i-a făcut pe vinificatorii din Moldova să revadă standardele de calitate Embargoul rusesc a dat un imbold vinificatorilor moldoveni în a-şi revizui standardele de calitate şi a căuta noi pieţe mai sigure, arată o analiză efectuată de IDIS „Viitorul. Această situaţie a venit după semnarea Acordul de Liber Schimb cu UE de către Republica Moldova.
7 ore
Adevărul / Publicat acum 7 ore
Embargoul rusesc a dat un imbold vinificatorilor moldoveni în a-şi revizui standardele de calitate şi a căuta noi pieţe mai sigure, arată o analiză efectuată de IDIS „Viitorul. Această situaţie a venit după semnarea Acordul de Liber Schimb cu UE de către Republica Moldova.
Adevărul
CMC alocă 500 de mii de lei pentru asistenţa medicală acordată persoanelor fără poliţă Consiliul municipal Chişinău a prevăzut în bugetul pentru anul curent un fond de 500 de mii de lei pentru acoperirea cheltuielilor de acordare a ajutorului medical de urgenţă persoanelor din categoriile social-vulnerabile care nu sunt asigurate medical.
7 ore
Adevărul / Publicat acum 7 ore
Consiliul municipal Chişinău a prevăzut în bugetul pentru anul curent un fond de 500 de mii de lei pentru acoperirea cheltuielilor de acordare a ajutorului medical de urgenţă persoanelor din categoriile social-vulnerabile care nu sunt asigurate medical.
Adevărul
Droguri şi mercur, confiscate la Donduşeni. Două persoane au fost reţinute VIDEO Doi bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 24 şi 44 de ani, stabiliţi cu domiciliul în oraşul Donduşeni, au fost reţinuţi vineri, 12 ianuarie, de către poliţişti. Ei sunt suspectaţi de comercializarea drogurilor, iar unul dintre aceştia are antecedente penale.
7 ore
Adevărul / Publicat acum 7 ore
Doi bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 24 şi 44 de ani, stabiliţi cu domiciliul în oraşul Donduşeni, au fost reţinuţi vineri, 12 ianuarie, de către poliţişti. Ei sunt suspectaţi de comercializarea drogurilor, iar unul dintre aceştia are antecedente penale.
Adevărul
Un incendiu a luat viaţa unei bătrâne din Ungheni O femeie de 83 de ani din localitatea Cetireni, raionul Ungheni, a decedat într-un incendiu produs în locuinţa sa marţi dimineaţa, 16 ianuarie. Solicitată de IPN, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Liliana Puşcaşu, a declarat că deocamdată nu se cunoaşte de la ce a pornit incendiul. Corpul neînsufleţit al bătrânei a fost găsit carbonizat.
7 ore
Adevărul / Publicat acum 7 ore
O femeie de 83 de ani din localitatea Cetireni, raionul Ungheni, a decedat într-un incendiu produs în locuinţa sa marţi dimineaţa, 16 ianuarie. Solicitată de IPN, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Liliana Puşcaşu, a declarat că deocamdată nu se cunoaşte de la ce a pornit incendiul. Corpul neînsufleţit al bătrânei a fost găsit carbonizat.
Adevărul
14 oameni de cultură, premiaţi de Ziua Naţională a Culturi 14 oameni de cultură care s-au făcut remarcaţi prin creaţiile lor pe parcursul anului trecut au fost premiaţi luni, 15 ianuarie, la Gala premiilor anuale în domeniul culturii, ediţia 2018, organizată cu prilejul Zilei Naţionale a Culturii, transmite IPN.
8 ore
Adevărul / Publicat acum 8 ore
14 oameni de cultură care s-au făcut remarcaţi prin creaţiile lor pe parcursul anului trecut au fost premiaţi luni, 15 ianuarie, la Gala premiilor anuale în domeniul culturii, ediţia 2018, organizată cu prilejul Zilei Naţionale a Culturii, transmite IPN.
Adevărul
Un consilier din CMC şi-a depus mandatul. Cine îi va lua locul Consilierul fracţiunii Blocul Electoral „Platforma Popular Europeană – Iurie Leancă” din Consiliul municipal Chişinău, Victor Lutenco, şi-a depus mandatul. Alesul local menţionează că, deşi demisionează, nu renunţă la ideile sale şi va continua să se implice, transmite IPN.
8 ore
Adevărul / Publicat acum 8 ore
Consilierul fracţiunii Blocul Electoral „Platforma Popular Europeană – Iurie Leancă” din Consiliul municipal Chişinău, Victor Lutenco, şi-a depus mandatul. Alesul local menţionează că, deşi demisionează, nu renunţă la ideile sale şi va continua să se implice, transmite IPN.
Adevărul
Istoricul Vasile Bahnaru: „Unirea Basarabiei cu România se va face doar cu sprijinul străzii” Unirea Basarabiei cu România se va face doar cu sprijinul străzii. Totodată, în mijlocul entuziasmului popular pentru unire un rol aparte au oamenii de cultură. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.
8 ore
Adevărul / Publicat acum 8 ore
Unirea Basarabiei cu România se va face doar cu sprijinul străzii. Totodată, în mijlocul entuziasmului popular pentru unire un rol aparte au oamenii de cultură. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.
Adevărul
Iniţiatorii referendumului nu renunţă la ideea anulării sistemului electoral mixt Iniţiatorii referendumului republican legislativ privind anularea legii prin care au fost aduse modificări la Codul Electoral, fiind aplicat sistemul mixt de vot, susţin că nu vor renunţa la această idee chiar dacă CEC a respins înregistrarea grupului de iniţiativă. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.
8 ore
Adevărul / Publicat acum 8 ore
Iniţiatorii referendumului republican legislativ privind anularea legii prin care au fost aduse modificări la Codul Electoral, fiind aplicat sistemul mixt de vot, susţin că nu vor renunţa la această idee chiar dacă CEC a respins înregistrarea grupului de iniţiativă. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.
Adevărul
Ştefan Gligor: Decizia CEC privind referendumul legislativ este influenţată politic Decizia Comisiei Electorale Centrale de a respinge cererea de înregistrare a Grupul de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului republican legislativ privind abrogarea legii prin care a fost introdus sistemul mixt de vot, încalcă prevederile Constituţiei şi este vădit influenţată politic.
8 ore
Adevărul / Publicat acum 8 ore
Decizia Comisiei Electorale Centrale de a respinge cererea de înregistrare a Grupul de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului republican legislativ privind abrogarea legii prin care a fost introdus sistemul mixt de vot, încalcă prevederile Constituţiei şi este vădit influenţată politic.
Adevărul
Începând cu 12 februarie, televiziunile din Moldova nu vor mai transmite ştirile şi emisiunile politice ruseşti Legea ce interzice propaganda rusă este tot mai aproape de a fi implementată. Până pe 12 februarie, radiodifuzorii şi televiziunile aflate sub jurisdicţia Republicii Moldova sunt obligaţi să-şi racordeze serviciile de programe audiovizuale în conformitate cu noile norme ale Codului audiovizual. Această înseamnă că nu vor mai transmise programe informativ-analitice, militare şi politice din Rusia.
16 ore
Adevărul / Publicat acum 16 ore
Legea ce interzice propaganda rusă este tot mai aproape de a fi implementată. Până pe 12 februarie, radiodifuzorii şi televiziunile aflate sub jurisdicţia Republicii Moldova sunt obligaţi să-şi racordeze serviciile de programe audiovizuale în conformitate cu noile norme ale Codului audiovizual. Această înseamnă că nu vor mai transmise programe informativ-analitice, militare şi politice din Rusia.
Adevărul
Granturile externe vor reprezenta 7,7% din veniturile bugetului de stat pe 2018 Intrările de grant în bugetul de stat al Republicii Moldova pentru anul curent vor reprezenta 2,83 miliarde de lei, ceea ce în raport cu veniturile totale constituie 7,7%, transmite IPN.
17 ore
Adevărul / Publicat acum 17 ore
Intrările de grant în bugetul de stat al Republicii Moldova pentru anul curent vor reprezenta 2,83 miliarde de lei, ceea ce în raport cu veniturile totale constituie 7,7%, transmite IPN.
Adevărul
O femeie din Găgăuzia a rămas fără antebraţ la locul de muncă Accident la locul de muncă: o femeie de 49 de ani, angajată la o fabrică de dulciuri din satul Budjak din Găgăuzia, a rămas fără antebraţul drept, care i-a fost prins într-un malaxor.
17 ore
Adevărul / Publicat acum 17 ore
Accident la locul de muncă: o femeie de 49 de ani, angajată la o fabrică de dulciuri din satul Budjak din Găgăuzia, a rămas fără antebraţul drept, care i-a fost prins într-un malaxor.
Adevărul
Printre victimele accidentului de la Anenii Noi este şi antrenorul Ion Clipa Printre victimele tragicului accident de lângă Todireşti, Anenii Noi, este şi fostul jucător, antrenor şi arbitru de fotbal Ion Clipa. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către serviciul de presă al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal. Bărbatul era în drum spre casă şi se afla în acel Audi care a ieşit pe contrasens. Potrivit primelor informaţii, Clipa a urcat în maşina de ocazie şi mergea spre casă, la Anenii Noi.
23 ore
Adevărul / Publicat acum 23 ore
Printre victimele tragicului accident de lângă Todireşti, Anenii Noi, este şi fostul jucător, antrenor şi arbitru de fotbal Ion Clipa. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către serviciul de presă al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal. Bărbatul era în drum spre casă şi se afla în acel Audi care a ieşit pe contrasens. Potrivit primelor informaţii, Clipa a urcat în maşina de ocazie şi mergea spre casă, la Anenii Noi.
Adevărul
Prins în flagrant delict în timp ce încerca să mituiască un poliţist. Un tânăr din Comrat riscă până la şase ani de închisoare pentru corupere activă Un tânăr de 29 de ani din Comrat a fost reţinut luni, 15 ianuarie, pentru mituirea unui agent de patrulare. Potrivit denunţului angajatorului Batalionului de patrulare Sud al INP, bănuitul i-a propus 3.000 de lei pentru ca acesta să nu înregistreze şi să nu documenteze cazul privind refuzul de a trece testarea alcoolscopică în momentul în care a fost stopat la volanul maşinii în stare de ebrietate.
23 ore
Adevărul / Publicat acum 23 ore
Un tânăr de 29 de ani din Comrat a fost reţinut luni, 15 ianuarie, pentru mituirea unui agent de patrulare. Potrivit denunţului angajatorului Batalionului de patrulare Sud al INP, bănuitul i-a propus 3.000 de lei pentru ca acesta să nu înregistreze şi să nu documenteze cazul privind refuzul de a trece testarea alcoolscopică în momentul în care a fost stopat la volanul maşinii în stare de ebrietate.
Adevărul
„Să fii sănătos, domnule Plahotniuc”. Un primar din Republica Moldova cere azil politic în România Primarul comunei Tătărăuca Veche din raionul Soroca, Liviu Raischi, a anunţat că intenţionează să plece din funcţie şi că solicită azil politic în România. Potrivit lui, la baza acestei decizii ar sta un dosar penal fabricat la comanda PDM, condus de către Vlad Plahotniuc.
24 ore
Adevărul / Publicat acum 24 ore
Primarul comunei Tătărăuca Veche din raionul Soroca, Liviu Raischi, a anunţat că intenţionează să plece din funcţie şi că solicită azil politic în România. Potrivit lui, la baza acestei decizii ar sta un dosar penal fabricat la comanda PDM, condus de către Vlad Plahotniuc.
Adevărul
Andrei Năstase: Alexandru Tănase a avut o contribuţie importantă la consolidarea regimului uzurpator Plahotniuc Liderul PPDA, Andrei Năstase, susţine că, după ce Alexandru Tănase ar fi prestat timp şase ani „servicii anticonstituţionale regimului Plahotniuc”, acum, din postura de ministru al Justiţiei, el va încerca să demoleze şi „ultimele rămăşiţe din ceea ce a mai rămas din statul de drept în Republica Moldova”.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Liderul PPDA, Andrei Năstase, susţine că, după ce Alexandru Tănase ar fi prestat timp şase ani „servicii anticonstituţionale regimului Plahotniuc”, acum, din postura de ministru al Justiţiei, el va încerca să demoleze şi „ultimele rămăşiţe din ceea ce a mai rămas din statul de drept în Republica Moldova”.
Adevărul
Detalii noi oferite de Ministerul Sănătăţii în cazul fetiţei de patru luni care s-a stins din viaţă din motive necunoscute Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale anunţă că s-a autosesizat pe cazul copilului decedat în circumstanţe necunoscute la Soroca. Conducerea instituţiei informează că, potrivit rezultatelor preventive ale examinării medico-legale a cadavrului, s-a stabilit diagnosticul de „Sindromul morţii subite a sugarului”. Diagnosticul medico-legal definitiv şi cauza decesului vor fi stabilite după finalizarea examenelor de laborator.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale anunţă că s-a autosesizat pe cazul copilului decedat în circumstanţe necunoscute la Soroca. Conducerea instituţiei informează că, potrivit rezultatelor preventive ale examinării medico-legale a cadavrului, s-a stabilit diagnosticul de „Sindromul morţii subite a sugarului”. Diagnosticul medico-legal definitiv şi cauza decesului vor fi stabilite după finalizarea examenelor de laborator.
Adevărul
„E un spectacol”. Ilan Şor, audiat în dosarul lui Chiril Lucinschi Primarul de Orhei, Ilan Şor, a fost audiat luni, 15 ianuarie, în calitate de martor în dosarul ex-deputatului PLDM Chiril Lucinschi. În timp ce procurorii susţin că Şor ar fi confirmat învinuirile ce i se aduc lui Lucinschi, avocaţii fostului parlamentar neagă acest lucru.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Primarul de Orhei, Ilan Şor, a fost audiat luni, 15 ianuarie, în calitate de martor în dosarul ex-deputatului PLDM Chiril Lucinschi. În timp ce procurorii susţin că Şor ar fi confirmat învinuirile ce i se aduc lui Lucinschi, avocaţii fostului parlamentar neagă acest lucru.
Adevărul
Activistul Fiodor Ghelici spune că îl va da în judecată pe Igor Dodon Fostul preşedinte al Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului Societăţii Civile pe lângă preşedintele Republicii Moldova, activistul Fiodor Ghelici, spune că îl va da în judecată pe preşedintele Igor Dodon pentru defăimare.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Fostul preşedinte al Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului Societăţii Civile pe lângă preşedintele Republicii Moldova, activistul Fiodor Ghelici, spune că îl va da în judecată pe preşedintele Igor Dodon pentru defăimare.
Adevărul
Îl vor pe Ilan Şor la închisoare. Activiştii PAS au organizat un protest la Judecătoria Chişinău VIDEO Câţiva activişti ai Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), condus de către Maia Sandu, au organziat luni, 15 ianuarie, un protest la Judecătoria Chişinău. Manifestanţii au solicitat traducerea urgentă a „dosarului Şor”, transmiterea acestuia la Curtea de Apel, dar şi condamnarea lui primarului de Orhei „pentru implicarea în furtul miliardului”.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Câţiva activişti ai Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), condus de către Maia Sandu, au organziat luni, 15 ianuarie, un protest la Judecătoria Chişinău. Manifestanţii au solicitat traducerea urgentă a „dosarului Şor”, transmiterea acestuia la Curtea de Apel, dar şi condamnarea lui primarului de Orhei „pentru implicarea în furtul miliardului”.
Adevărul
Un avocat din Donduşeni, reţinut de CNA după ce a pretins 5.000 de euro pentru a muşamaliza un dosar penal Un avocat din Donduşeni a fost reţinut duminică, 14 ianuarie, după ce a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA în timp ce primea 2.500 de euro de la un cetăţean. Potrivit denunţătorului, aceasta era o parte din cei 5.000 de euro estorcate de către apărător pentru muşamalizarea unui dosar penal.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Un avocat din Donduşeni a fost reţinut duminică, 14 ianuarie, după ce a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA în timp ce primea 2.500 de euro de la un cetăţean. Potrivit denunţătorului, aceasta era o parte din cei 5.000 de euro estorcate de către apărător pentru muşamalizarea unui dosar penal.
Adevărul
Priorităţile fracţiunilor parlamentare pentru noua sesiune Deputaţii îşi reiau de luni, 15 ianuarie, activitatea în comisiile parlamentare. Potrivit unei dispoziţii semnate de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, sesiunea de primăvară-vară a Legislativului va începe pe 1 februarie şi nu va depăşi sfârşitul lunii iulie.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Deputaţii îşi reiau de luni, 15 ianuarie, activitatea în comisiile parlamentare. Potrivit unei dispoziţii semnate de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, sesiunea de primăvară-vară a Legislativului va începe pe 1 februarie şi nu va depăşi sfârşitul lunii iulie.
Adevărul
Traian Băsescu: România are nevoie de un minister al Reîntegrării ţării care să promoveze ideea Unirii cu Moldova Fostul lider de la Cotroceni Traian Băsescu consideră că la Bucureşti trebuie instituit un minister al Reîntegrării ţării, menit să promoveze ideea Unirii cu Republica Moldova. Un alt proiect pe care îl propune ex-preşedintele român în anul Centenarului ţine de anularea efectelor pactului Ribbentrop-Molotov.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Fostul lider de la Cotroceni Traian Băsescu consideră că la Bucureşti trebuie instituit un minister al Reîntegrării ţării, menit să promoveze ideea Unirii cu Republica Moldova. Un alt proiect pe care îl propune ex-preşedintele român în anul Centenarului ţine de anularea efectelor pactului Ribbentrop-Molotov.
Adevărul
Asociaţia veteranilor MAI a beneficiat de cele mai mari sume prin mecanismul 2% În anul 2017, organizaţiilor neguvernamentale şi cultelor religioase din Republica Moldova le-au fost transferate 2,821 milioane de lei prin prin mecanismul care le oferă persoanelor fizice dreptul de a direcţiona către un ONG sau un cult religios 2% din impozitul pe venit achitat statului.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
În anul 2017, organizaţiilor neguvernamentale şi cultelor religioase din Republica Moldova le-au fost transferate 2,821 milioane de lei prin prin mecanismul care le oferă persoanelor fizice dreptul de a direcţiona către un ONG sau un cult religios 2% din impozitul pe venit achitat statului.
Adevărul
Linia fierbinte pentru apropiaţii victimelor accidentului din Anenii Noi Rudele şi apropiaţii persoanelor implicate în accidentul de circulaţie produs în dimineaţa de luni, 15 ianuarie, în apropiere de localitatea Todireşti, raionul Anenii Noi, pot obţine informaţii privind starea persoanelor traumatizate, dar şi locul aflării persoanelor decedate, la linia fierbinte: 901, transmite IPN.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Rudele şi apropiaţii persoanelor implicate în accidentul de circulaţie produs în dimineaţa de luni, 15 ianuarie, în apropiere de localitatea Todireşti, raionul Anenii Noi, pot obţine informaţii privind starea persoanelor traumatizate, dar şi locul aflării persoanelor decedate, la linia fierbinte: 901, transmite IPN.
Adevărul
VIDEO Incendiu la Glodeni. Un restaurant, mistuit de flăcări Un incendiu a izbucnit în dimineaţa zilei de duminică, 14 ianuarie, pe teritoriul unui complex de agrement de pe strada Mihai Eminescu, oraşul Glodeni. La faţa locului au intervenit patru autospeciale. Conform primelor informaţii, focul a mistuit o parte din local şi o baie cu aburi.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Un incendiu a izbucnit în dimineaţa zilei de duminică, 14 ianuarie, pe teritoriul unui complex de agrement de pe strada Mihai Eminescu, oraşul Glodeni. La faţa locului au intervenit patru autospeciale. Conform primelor informaţii, focul a mistuit o parte din local şi o baie cu aburi.
Adevărul
„Marele poet s-a născut în Moldova”. Igor Dodon a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu VIDEO Igor Dodon a depus flori luni, 15 ianuarie, la bustul poetului Mihai Eminescu din centrul Capitalei. Acţiunea a avut în contextul aniversării a 168 de ani de la naşterea marelui poet.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Igor Dodon a depus flori luni, 15 ianuarie, la bustul poetului Mihai Eminescu din centrul Capitalei. Acţiunea a avut în contextul aniversării a 168 de ani de la naşterea marelui poet.
Adevărul
Mihai Ghimpu: Prin Unirea cu România se majorează imediat salariile de cinci ori Liderul PL, Mihai Ghimpu, consideră că ideea Unirii va fi preluată de tot mai mulţi politicieni, care vor înţelege că altă cale de dezvoltare a Republicii Moldova nu există. În opinia sa, Unirea cu România înseamnă o majorare imediată a pensiilor şi a salariilor de cinci ori.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Liderul PL, Mihai Ghimpu, consideră că ideea Unirii va fi preluată de tot mai mulţi politicieni, care vor înţelege că altă cale de dezvoltare a Republicii Moldova nu există. În opinia sa, Unirea cu România înseamnă o majorare imediată a pensiilor şi a salariilor de cinci ori.
Adevărul
De vină e vaccinul sau neglijenţa părinţilor? Un copil de patru luni din Soroca s-a stins din viaţă O fetiţă de doar patru luni, din raionul Soroca, s-a stins din viaţa în noaptea de sâmbătă, 13 ianuarie, în timp ce părinţii copilului dormeau.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
O fetiţă de doar patru luni, din raionul Soroca, s-a stins din viaţa în noaptea de sâmbătă, 13 ianuarie, în timp ce părinţii copilului dormeau.
Adevărul
VIDEO Cinci oameni au murit în urma unui accident rutier la Anenii Noi Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în dimineaţa de luni, 15 ianuarie, în urma unui accident rutier produs în apropiere de satul Todireşti, raionul Anenii Noi.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în dimineaţa de luni, 15 ianuarie, în urma unui accident rutier produs în apropiere de satul Todireşti, raionul Anenii Noi.
Adevărul
Cinci oameni au murit în urma unui accident rutier la Anenii Noi Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în dimineaţa de luni, 15 ianuarie, în urma unui accident rutier produs în apropiere de satul Todireşti, raionul Anenii Noi.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în dimineaţa de luni, 15 ianuarie, în urma unui accident rutier produs în apropiere de satul Todireşti, raionul Anenii Noi.
Adevărul
Dionis Cenuşă: Noul mecanism de suspendare a vizelor al UE este util pentru a ţinti corupţia din Moldova Tempourile migraţiei ilegale cu participarea moldovenilor sau existenţa unei cereri pentru azil în UE confirmă că Moldova este departe de a fi un stat stabil şi atractiv pentru proprii cetăţeni, scrie analistul politic Dionis Cenuşa într-un articol analitic pentru Agenţia IPN.
1 zi
Adevărul / Publicat acum 1 zi
Tempourile migraţiei ilegale cu participarea moldovenilor sau existenţa unei cereri pentru azil în UE confirmă că Moldova este departe de a fi un stat stabil şi atractiv pentru proprii cetăţeni, scrie analistul politic Dionis Cenuşa într-un articol analitic pentru Agenţia IPN.
Adevărul
PLDM: Refuzul CEC de a înregistra grupul de iniţiativă este dovada uzurpării puterii Refuzul Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a înregistra grupul de iniţiativă privind organizarea referendumului în problema sistemului electoral, iniţiat de societatea civilă, este dovada supremă a uzurpării puterii şi controlului total al Partidului Democrat asupra instituţiilor statului, se arată într-o declaraţie a Partidului Liberal Democrat, care condamnă decizia CEC, calificând-o drept ilegală.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Refuzul Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a înregistra grupul de iniţiativă privind organizarea referendumului în problema sistemului electoral, iniţiat de societatea civilă, este dovada supremă a uzurpării puterii şi controlului total al Partidului Democrat asupra instituţiilor statului, se arată într-o declaraţie a Partidului Liberal Democrat, care condamnă decizia CEC, calificând-o drept ilegală.
Adevărul
Concurs de granturi pentru activităţi de protejare a mediului Programul de Granturi Mici al Facilităţii Globale de Mediu oferă granturi organizaţiilor non-guvernamentale şi organizaţiilor din comunitate (ONG/OSC) din ţările în curs de dezvoltare pentru a le permite să facă faţă provocărilor globale de mediu, transmite IPN.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Programul de Granturi Mici al Facilităţii Globale de Mediu oferă granturi organizaţiilor non-guvernamentale şi organizaţiilor din comunitate (ONG/OSC) din ţările în curs de dezvoltare pentru a le permite să facă faţă provocărilor globale de mediu, transmite IPN.
Adevărul
Posibilităţi de finanţare pentru întreprinderile mici şi mijlocii în 2018 În 2018, întreprinderilor mici şi mijlocii le va fi oferit suport prin intermediul mai multor programe şi fonduri finanţate de la bugetul de stat. În buget sunt prevăzute 29,4 milioane de lei în scopul stimulării investiţiilor pentru dezvoltare regională prin crearea locurilor de muncă. Din această sumă, 10 milioane de lei vor ajunge către Programul de abilitare a femeilor din regiuni, transmite IPN.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
În 2018, întreprinderilor mici şi mijlocii le va fi oferit suport prin intermediul mai multor programe şi fonduri finanţate de la bugetul de stat. În buget sunt prevăzute 29,4 milioane de lei în scopul stimulării investiţiilor pentru dezvoltare regională prin crearea locurilor de muncă. Din această sumă, 10 milioane de lei vor ajunge către Programul de abilitare a femeilor din regiuni, transmite IPN.
Adevărul
Analiză. Cine a atacat bazele militare ale Rusiei din Siria cu „roiuri“ de drone Rusia aruncă cu acuzaţii în toate direcţiile în încercarea de a descifra cine anume a atacat baza aeriană Khmeimim şi baza navală Tartus din Siria cu ajutorul unor drone improvizate, ghidate de dispozitive GPS - în ceea ce pare a fi primul atac coordonat de acest tip din istorie.
2 zile
Adevărul / Publicat acum 2 zile
Rusia aruncă cu acuzaţii în toate direcţiile în încercarea de a descifra cine anume a atacat baza aeriană Khmeimim şi baza navală Tartus din Siria cu ajutorul unor drone improvizate, ghidate de dispozitive GPS - în ceea ce pare a fi primul atac coordonat de acest tip din istorie.
Adevărul
Primul membru al Guvernului şi-a depus declaraţia de avere pentru 2017 Ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, este primul membru al Guvernului care a completat şi publicat declaraţia de avere şi interese personale pentru 2017. Anul precedent a fost unul bun pentru familia Armaşu, care a avut venituri de 1.155.718 lei, 84.736 de euro şi 327 de dolari, scrie Ziarul de Gardă.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
Ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, este primul membru al Guvernului care a completat şi publicat declaraţia de avere şi interese personale pentru 2017. Anul precedent a fost unul bun pentru familia Armaşu, care a avut venituri de 1.155.718 lei, 84.736 de euro şi 327 de dolari, scrie Ziarul de Gardă.
Adevărul
Dezbatere: Reacţia diplomaţiei ruse la modificarea Codului Audiovizualului e propagandă curată, opinie Directorul IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, susţine că Federaţia Rusă a capturat controlul asupra minţilor oamenilor prin finanţarea generoasă a sute de portaluri şi de televiziuni în spaţiul nostru. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Igor Munteanu a calificat reacţia diplomaţiei ruse la legea pentru modificarea Codului Audiovizualului drept „propagandă curată”, transmite IPN.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
Directorul IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, susţine că Federaţia Rusă a capturat controlul asupra minţilor oamenilor prin finanţarea generoasă a sute de portaluri şi de televiziuni în spaţiul nostru. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Igor Munteanu a calificat reacţia diplomaţiei ruse la legea pentru modificarea Codului Audiovizualului drept „propagandă curată”, transmite IPN.
Adevărul
Dezbatere: Reacţia diplomaţiei ruse la modificarea Codului Audiovizualului e propagandă curată Directorul IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, susţine că Federaţia Rusă a capturat controlul asupra minţilor oamenilor prin finanţarea generoasă a sute de portaluri şi de televiziuni în spaţiul nostru. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Igor Munteanu a calificat reacţia diplomaţiei ruse la legea pentru modificarea Codului Audiovizualului drept „propagandă curată”, transmite IPN.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
Directorul IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, susţine că Federaţia Rusă a capturat controlul asupra minţilor oamenilor prin finanţarea generoasă a sute de portaluri şi de televiziuni în spaţiul nostru. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Igor Munteanu a calificat reacţia diplomaţiei ruse la legea pentru modificarea Codului Audiovizualului drept „propagandă curată”, transmite IPN.
Adevărul
Vânător împuşcat mortal în raionul Sângerei Un vânător în vârstă de 48 de ani a fost împuşcat mortal în dimineaţa zilei de sâmbătă, 13 ianuarie, în timpul unei vânători de fazani în extravilanul localităţii Nicolaevca din raionul Sângerei. Şeful Direcţiei generale securitate publică IGP, Marin Maxian, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că oamenii legii au fost sesizaţi în jurul orei 10.40, transmite IPN.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
Un vânător în vârstă de 48 de ani a fost împuşcat mortal în dimineaţa zilei de sâmbătă, 13 ianuarie, în timpul unei vânători de fazani în extravilanul localităţii Nicolaevca din raionul Sângerei. Şeful Direcţiei generale securitate publică IGP, Marin Maxian, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că oamenii legii au fost sesizaţi în jurul orei 10.40, transmite IPN.
Adevărul
Stanislav Rusu: Apartamentele private care oferă cazare pentru turişti generează concurenţă neloială Apartamentele private care oferă cazare pentru turiştii străini creează concurenţă neloială în sfera turistică. Deşi desfăşoară o activitate economică, aceşti patroni nu plătesc taxe locale şi impozite. Directorul Agenţiei Turismului, Stanislav Rusu, a declarat pentru IPN că, pentru a activa legal, proprietarul apartamentului ar trebui să schimbe destinaţia imobilului din locativ în nelocativ.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
Apartamentele private care oferă cazare pentru turiştii străini creează concurenţă neloială în sfera turistică. Deşi desfăşoară o activitate economică, aceşti patroni nu plătesc taxe locale şi impozite. Directorul Agenţiei Turismului, Stanislav Rusu, a declarat pentru IPN că, pentru a activa legal, proprietarul apartamentului ar trebui să schimbe destinaţia imobilului din locativ în nelocativ.
Adevărul
Furnizorul de apă solicită protejarea contoarelor de îngheţ SA „Apă-Canal Chişinău” vine, în contextul temperaturilor scăzute, cu un apel către gestionarii fondului locativ şi către consumatori să protejeze căminele de apometru (branşamentele) şi subsolurile blocurilor contra îngheţului, transmite IPN.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
SA „Apă-Canal Chişinău” vine, în contextul temperaturilor scăzute, cu un apel către gestionarii fondului locativ şi către consumatori să protejeze căminele de apometru (branşamentele) şi subsolurile blocurilor contra îngheţului, transmite IPN.
Adevărul
Istoric: Moldova este un poligon al Rusiei pentru atacurile mediatice şi politice asupra altor ţări Republica Moldova este un poligon al Federaţiei Ruse pentru atacurile mediatice şi politice asupra altor ţări, inclusiv Ucraina, ţările baltice, este de părere doctorul în istorie Ruslan Şevcenco. Istoricul a detaliat aceste idei în cadrul emisiunii „Fabrika” de la PublikaTV.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
Republica Moldova este un poligon al Federaţiei Ruse pentru atacurile mediatice şi politice asupra altor ţări, inclusiv Ucraina, ţările baltice, este de părere doctorul în istorie Ruslan Şevcenco. Istoricul a detaliat aceste idei în cadrul emisiunii „Fabrika” de la PublikaTV.
Adevărul
Dezbatere: Societatea nu cere statului destul de insistent responsabilizarea celor implicaţi în furtul miliardului Societatea nu le cere organelor statului în măsura în care ar trebui să o facă responsabilizarea tuturor factorilor implicaţi în furtul miliardului. Din această cauză, instituţiile statului s-au simţit relaxate şi au întreprins prea puţine pentru investigarea fraudei şi întoarcerea banilor în ţară. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, transmite IPN.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
Societatea nu le cere organelor statului în măsura în care ar trebui să o facă responsabilizarea tuturor factorilor implicaţi în furtul miliardului. Din această cauză, instituţiile statului s-au simţit relaxate şi au întreprins prea puţine pentru investigarea fraudei şi întoarcerea banilor în ţară. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, transmite IPN.
Adevărul
Conflictul transnistrean, subiectul unei reuniuni la Paris Subcomisia pentru conflictele între statele membre ale Consiliului Europei, care este parte a Comisiei de Monitorizare a APCE şi se întruneşte cu uşile închise, se va reuni pe 16 ianuarie la Paris. Unicul subiect pe agendă este Dimensiunea politică a procesului de reglementare a conflictului transnistrean, transmite IPN.
3 zile
Adevărul / Publicat acum 3 zile
Subcomisia pentru conflictele între statele membre ale Consiliului Europei, care este parte a Comisiei de Monitorizare a APCE şi se întruneşte cu uşile închise, se va reuni pe 16 ianuarie la Paris. Unicul subiect pe agendă este Dimensiunea politică a procesului de reglementare a conflictului transnistrean, transmite IPN.
Adevărul
După ce s-a întâlnit cu Plahotniuc, un congresman american vorbeşte în presa din SUA despre implicarea Rusiei în alegerile din Moldova VIDEO Se pare că vizita în SUA a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, aduce primele „roade”. Congresmanul american Will Hurd, cu care democratul s-a întâlnit la sfârşitului anului trecut, a declarat pentru un post de televiziune de peste ocean că Rusia se implică în alegerile din Republica Moldova. Ştirea a fost imediat preluată de PublikaTV, post de televiziune ce aparţine lui Plahotniuc.
4 zile
Adevărul / Publicat acum 4 zile
Se pare că vizita în SUA a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, aduce primele „roade”. Congresmanul american Will Hurd, cu care democratul s-a întâlnit la sfârşitului anului trecut, a declarat pentru un post de televiziune de peste ocean că Rusia se implică în alegerile din Republica Moldova. Ştirea a fost imediat preluată de PublikaTV, post de televiziune ce aparţine lui Plahotniuc.
Adevărul
VIDEO După ce s-a întâlnit cu Plahotniuc, un congresman american vorbeşte în presa din SUA despre implicarea Rusiei în alegerile din Moldova Se pare că vizita în SUA a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, aduce primele „roade”. Congresmanul american Will Hurd, cu care democratul s-a întâlnit la sfârşitului anului trecut, a declarat pentru un post de televiziune de peste ocean că Rusia se implică în alegerile din Republica Moldova. Ştirea a fost imediat preluată de PublikaTV, post de televiziune ce aparţine lui Plahotniuc.
4 zile
Adevărul / Publicat acum 4 zile
Se pare că vizita în SUA a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, aduce primele „roade”. Congresmanul american Will Hurd, cu care democratul s-a întâlnit la sfârşitului anului trecut, a declarat pentru un post de televiziune de peste ocean că Rusia se implică în alegerile din Republica Moldova. Ştirea a fost imediat preluată de PublikaTV, post de televiziune ce aparţine lui Plahotniuc.
Adevărul
Doi bărbaţi au murit într-un incendiu produs la Ungheni Doi bărbaţi de 40 şi, respectiv, 46 de ani au murit în urma unui incendiu produs într-o încăpere pentru paznici de pe teritoriul unei întreprinderi agricole din localitatea Năpădeni, raionul Ungheni.
4 zile
Adevărul / Publicat acum 4 zile
Doi bărbaţi de 40 şi, respectiv, 46 de ani au murit în urma unui incendiu produs într-o încăpere pentru paznici de pe teritoriul unei întreprinderi agricole din localitatea Năpădeni, raionul Ungheni.
Adevărul
Iurie Leancă a avut prima întrevedere oficială în noua sa funcţie cu ambasadorul UE la Chişinău Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a avut vineri, 12 ianuarie, prima întrevedere oficială în această funcţie cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.
4 zile
Adevărul / Publicat acum 4 zile
Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a avut vineri, 12 ianuarie, prima întrevedere oficială în această funcţie cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.
Adevărul
CEC a respins înregistrarea grupului de iniţiativă pentru abrogarea sistemului mixt de vot Comisia Electorală Centrală a respins vineri, 12 ianuarie, cererea de înregistrare a grupul de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului republican legislativ privind abrogarea legii prin care au fost aduse modificări la Codul Electoral, fiind aplicat sistemul mixt de vot, transmite IPN.
4 zile
Adevărul / Publicat acum 4 zile
Comisia Electorală Centrală a respins vineri, 12 ianuarie, cererea de înregistrare a grupul de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului republican legislativ privind abrogarea legii prin care au fost aduse modificări la Codul Electoral, fiind aplicat sistemul mixt de vot, transmite IPN.
Adevărul
Primăria Chişinău caută opt şefi de direcţii Primăria Chişinău anunţă despre desfăşurarea unui concurs public privind ocuparea funcţiilor vacante de şef de direcţie în cadrul instituţiei. Primarul general interimar, Silvia Radu, îndeamnă toate persoanele care au pregătirea profesională necesară şi vor să muncească în administraţia publică locală să se înscrie la concurs, care ar urma să fie unul transparent şi organizat în condiţiile legii.
4 zile
Adevărul / Publicat acum 4 zile
Primăria Chişinău anunţă despre desfăşurarea unui concurs public privind ocuparea funcţiilor vacante de şef de direcţie în cadrul instituţiei. Primarul general interimar, Silvia Radu, îndeamnă toate persoanele care au pregătirea profesională necesară şi vor să muncească în administraţia publică locală să se înscrie la concurs, care ar urma să fie unul transparent şi organizat în condiţiile legii.
Adevărul
„Nu-ni ragi, când te-ai f**ut nu ai zgherat”. Mărturiile femeilor care au trecut prin sistemul medical prenatal din Moldova DOCUMENT Numeroase femei se arată indignate faţă de calitatea serviciilor acordate în Republica Moldova în domeniul medicinei perinatale. Acestea au relatat situaţiile revoltătoare din spatele pereţilor maternităţilor într-o declaraţie, semnată şi susţinută de 35 de organizaţii neguvernamentale. Prin respectivul document se cere autorităţilor să ia măsuri ferme şi urgente pentru a remedia situaţia în domeniu.
4 zile
Adevărul / Publicat acum 4 zile
Numeroase femei se arată indignate faţă de calitatea serviciilor acordate în Republica Moldova în domeniul medicinei perinatale. Acestea au relatat situaţiile revoltătoare din spatele pereţilor maternităţilor într-o declaraţie, semnată şi susţinută de 35 de organizaţii neguvernamentale. Prin respectivul document se cere autorităţilor să ia măsuri ferme şi urgente pentru a remedia situaţia în domeniu.
Adevărul
Alexandru Spiridon, noul antrenor al naţionalei Moldovei de fotbal Alexandru Spiridon a fost numit noul selecţioner al naţionalei Moldovei. El l-a înlocuit pe Igor Dobrovolski, al cărui contract a expirat, transmite IPN.
4 zile
Adevărul / Publicat acum 4 zile
Alexandru Spiridon a fost numit noul selecţioner al naţionalei Moldovei. El l-a înlocuit pe Igor Dobrovolski, al cărui contract a expirat, transmite IPN.
Adevărul
Vadim Krasnoselskii, despre participarea Tiraspolului la APCE: Retorica noastră nu s-a schimbat. Vom vorbi despre independenţă VIDEO Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, a desfăşurat o şedinţă de lucru joi, 11 ianuarie, cu delegaţia din Transnistria care va participa pe 16 ianuarie, la Paris, la activitatea subcomitetului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru conflicte.
4 zile
Adevărul / Publicat acum 4 zile
Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, a desfăşurat o şedinţă de lucru joi, 11 ianuarie, cu delegaţia din Transnistria care va participa pe 16 ianuarie, la Paris, la activitatea subcomitetului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru conflicte.
Adevărul
Legea care interzice propaganda rusă, publicată în Monitorul Oficial. Ce amenzi riscă radiodifuzorii şi distribuitorii de servicii care vor încălca prevederile ei Legea pentru modificarea şi completarea Codului Audiovizualului a fost publicată în ediţia de vineri, 12 ianuarie, a Monitorului Oficial. Acest fapt înseamnă că, în termen de 30 de zile, radiodifuzorii şi distribuitorii de servicii aflaţi sub jurisdicţia Republicii Moldova sunt obligaţi să se conformeze noilor prevederi şi să nu mai retransmită emisiuni informativ-analitice şi militare din Federaţia Rusă.
4 zile
Adevărul / Publicat acum 4 zile
Legea pentru modificarea şi completarea Codului Audiovizualului a fost publicată în ediţia de vineri, 12 ianuarie, a Monitorului Oficial. Acest fapt înseamnă că, în termen de 30 de zile, radiodifuzorii şi distribuitorii de servicii aflaţi sub jurisdicţia Republicii Moldova sunt obligaţi să se conformeze noilor prevederi şi să nu mai retransmită emisiuni informativ-analitice şi militare din Federaţia Rusă.
Adevărul
VIDEO Cinci traficanţi de droguri din sudul ţării, reţinuţi de către poliţişti Oamenii legii au destructurat un grup criminal organizat implicat în comercializarea drogurilor în regiunile de sud ale Republicii Moldova şi anume în oraşul Cahul, Taraclia şi alte localităţi. Gruparea criminală a fost documentată timp de aproape cinci luni.
4 zile
Adevărul / Publicat acum 4 zile
Oamenii legii au destructurat un grup criminal organizat implicat în comercializarea drogurilor în regiunile de sud ale Republicii Moldova şi anume în oraşul Cahul, Taraclia şi alte localităţi. Gruparea criminală a fost documentată timp de aproape cinci luni.
Adevărul
Veaceslav Ioniţă: Transferurile de bani ale moldovenilor nu mai joacă un rol important Transferurile de bani ale moldovenilor care muncesc peste hotare, chiar dacă rămân la un nivel destul de înalt, nu mai joacă un rol important, în condiţiile în care exporturile depăşesc banii introduşi în ţară, deja al treilea an consecutiv.
4 zile
Adevărul / Publicat acum 4 zile
Transferurile de bani ale moldovenilor care muncesc peste hotare, chiar dacă rămân la un nivel destul de înalt, nu mai joacă un rol important, în condiţiile în care exporturile depăşesc banii introduşi în ţară, deja al treilea an consecutiv.
Adevărul
A promis că pentru 5.000 de euro va aranja o sentinţă de achitare. Un bărbat din Chişinău, reţinut pentru trafic de influenţă Un bărbat din Chişinău a fost reţinut de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în după-amiaza zilei de joi, 11 ianuarie. El este bănuit că ar fi săvârşit trafic de influenţă. Sub pretextul coruperii judecătorilor, acesta ar fi estorcat şi primit 5.000 de euro.
4 zile
Adevărul / Publicat acum 4 zile
Un bărbat din Chişinău a fost reţinut de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în după-amiaza zilei de joi, 11 ianuarie. El este bănuit că ar fi săvârşit trafic de influenţă. Sub pretextul coruperii judecătorilor, acesta ar fi estorcat şi primit 5.000 de euro.